Songs

INFO: The table below lists song titles and some additional information. Click on a song name to see the lyrics and more data for the corresponding song.

# Title Audio Samples Popularity Rating Added On ALCADEENESFRGRITLVNLPLRUTR
1 Море Максим има лоша жена 3 280 4.00 06.04.2018
2 Жалајте ми мајки 313 3.50 19.03.2018
3 Бело Море 1 529 3.50 22.02.2018
4 Посеал дедо леа босилок 1 883 3.00 02.10.2017
5 Деветсто и осма година 1 1185 3.50 15.06.2017
6 Ој ти момче охриѓанче 13 2999 4.40 07.10.2016
7 Песна за солунските атентатори 1 2309 4.11 28.09.2016
8 Не плачи мајко, не жали 2 2256 4.67 27.09.2016
9 Димна јуда град градила 2 2091 4.50 05.09.2016
10 Јано Јановице, каде ти е Јане? 3 1544 4.50 30.08.2016
11 Ерген сум одил, преодил 1 1696 4.00 12.06.2016
12 Нешто ќе те питам, бабо 2 2926 4.60 05.06.2016
13 Песно моја 1 1946 4.40 25.03.2016
14 Темна е магла паднала 1 2400 4.78 10.09.2015
15 Софка на татко 2 3716 4.54 10.09.2015
16 Дуне мори, малој моме 1 2493 3.00 09.05.2015
17 Лено ле, Лено 1 2429 4.25 09.05.2015
18 Станала рано Босилка 4 2551 4.33 24.04.2015
19 Дувни ми бел ветре 6 2148 4.25 19.04.2015
20 Бабино девојче 2 3081 3.88 12.12.2014
21 Свадба голема 2 9323 4.77 12.12.2014
22 Вардаре, Пирин кај ти е? 1 3157 3.59 21.11.2014
23 Не седи Расим распашан 1 2257 4.33 03.10.2014
24 Буките развиваат браќа 1 2940 4.25 03.10.2014
25 Недо ле, арна девојко 3 2481 4.33 23.09.2014
26 Девојче тенко високо 1 2875 4.78 23.09.2014
27 А што си ми либе гајлелија 1 2278 4.67 15.09.2014
28 На четврти мај Гоце загина 1 5104 4.00 15.07.2014
29 Ај, шетал Марко 1 2303 3.75 09.04.2014
30 Слушни ме мајко стара 1 12065 4.49 23.02.2014
31 Невеста жито требеше 1 3147 4.38 30.01.2014
32 Машала 1 9926 4.62 04.01.2014
33 Стари баби 1 4303 4.40 03.01.2014
34 Сношти те Маре сонував 1 2934 4.00 25.11.2013
35 Во Крушево оган гори 3 4115 4.07 23.11.2013
36 Димитријо, сине Митре 3 11413 4.26 07.10.2013
37 Белите манастири 1 5194 4.20 16.08.2013
38 Стојне ле, Стојне невесто 3 3228 4.57 05.08.2013
39 Запри, запри виолино 2 5604 4.59 02.06.2013
40 Мојта свадба без песна ќе биде 1 3866 4.40 23.04.2013
41 Каранфилче девојче 12 3518 4.60 09.04.2013
42 Кирјана вино продава 3 12135 4.24 11.01.2013
43 Три години, лудо, болна лежам 1 3076 4.40 01.01.2013
44 Изникнало криво крувче медено 3 5276 4.63 22.12.2012
45 Што не спиеш, лично либе 1 3888 4.40 18.12.2012
46 Павле ми пие 5 10141 4.45 13.12.2012
47 Судбо моја 9 8702 4.84 12.12.2012
48 Есен дојде, војници одат 1 7314 4.04 25.10.2012
49 На сред село чешма шарена 6 10010 4.59 15.10.2012
50 Китен ми, китен девере 1 4646 3.29 02.10.2012
51 Сама мома во планина 1 3709 3.55 06.09.2012
52 Ме сакаа двајца тројца 2 4039 4.60 29.08.2012
53 Кој ти ги даде тие црни очи 2 4776 4.50 29.08.2012
54 Еленко, моме мори, убава 3 5449 4.70 29.08.2012
55 Лилјано моме 12 7632 4.06 02.08.2012
56 Играле баби по месечина 1 4503 4.41 01.08.2012
57 Невесто црвен трендафил 4 4934 4.45 01.08.2012
58 Лихнида кајче веслаше 5 10020 4.65 03.07.2012
59 Народ се собрал 1 5098 4.19 24.06.2012
60 А што ми се јадно додеало 3221 3.55 14.06.2012
61 Решил чичо да се жени 2 4356 4.39 06.06.2012
62 Две девојки 1 4873 4.20 31.03.2012
63 Една мисла имаме 1 7577 4.72 31.03.2012
64 Бисер балкански 1 18562 4.65 31.03.2012
65 Петро ле, пиле шарено 7 5448 4.18 24.02.2012
66 Гујго ле, јуначе 3 4232 4.30 20.02.2012
67 Стојне, млада меанџико 1 3734 4.55 20.02.2012
68 Чапкан Димчо 1 4506 4.47 18.02.2012
69 Водарка 1 7420 4.33 27.01.2012
70 Додек је мома при мајка 3 5059 4.50 16.01.2012
71 Две ми друшки 1 4420 3.87 18.12.2011
72 Поле широко 2 4875 4.45 06.12.2011
73 Од гранка, в' гранка 2 4135 4.53 02.12.2011
74 Невено мори, Невено 1 5799 4.47 02.12.2011
75 Огреала месечина шеќерна 2 3754 4.25 30.11.2011
76 Разболел ми се левенди Ѓуро 1 5725 4.51 21.11.2011
77 Љубов голема 1 15006 4.36 16.11.2011
78 Девојче, девојче 8 5453 3.88 15.11.2011
79 Што е лудо сон сонило 2 4126 4.67 09.11.2011
80 Засвирил Стојан 5 6575 4.45 19.10.2011
81 Се посврши азган Мара 2 4517 4.42 13.10.2011
82 Синоќа дојдов од гурбет 3 6667 4.36 07.09.2011
83 Излегол Дејан војвода 2 7690 4.50 04.09.2011
84 Денеска ми е сабота 2 9238 4.50 04.09.2011
85 Отидов в село Долнени 1 6910 4.36 29.08.2011
86 Девојче бело, црвено 2 6654 4.38 16.08.2011
87 Ори Анче бело и црвено 1 7102 3.82 16.08.2011
88 Мајсторе, мајсторе 3 11209 4.75 29.06.2011
89 Модерна си имам жена 1 7057 4.60 20.04.2011
90 Куќа имам на Пелистер 3 14203 4.55 20.04.2011
91 Коце берберот - чалгаџијата 1 10306 3.88 04.04.2011
92 Жени се Радо 3 9328 4.42 31.03.2011
93 Легнало Родне 1 7086 4.75 20.03.2011
94 Маце, маце, тече вода студена 4 7309 4.57 19.03.2011
95 Три години станаа 15 15908 4.77 18.03.2011
96 Многу мерак имам бабо 4 13671 4.52 03.03.2011
97 Величко, скопски војвода 1 7406 4.44 20.02.2011
98 Питат ме, мамо, в село момите 1 8385 3.87 05.09.2010
99 Ќе одам стара мајко 1 7812 4.00 04.09.2010
100 Имала мајка девет сина 4 15797 4.49 19.06.2010
101 Слушај бре кралу 1 13984 4.45 22.05.2010
102 Сношти те пратив на вода ќерко 2 7461 4.56 19.05.2010
103 Серенада 1 10485 4.44 19.05.2010
104 Помниш ли, либе Тодоро 7 10733 4.47 18.05.2010
105 Митра делија коња јахаја 6 7941 4.20 18.05.2010
106 Отвори ми бело Ленче 8 16670 4.31 26.04.2010
107 Голема свадба во село 2 9526 3.95 19.04.2010
108 Мори момиченце малечко 1 6514 4.50 27.03.2010
109 Жал за Деспина 5 28608 4.71 26.03.2010
110 Кажи, кажи либе Стано 8 9190 4.58 17.11.2009
111 Кога си бевме мали 3 7623 4.40 17.11.2009
112 Кој што ме чуе да пеам 5 8572 4.30 17.11.2009
113 Магдо мори Магдалено 3 9278 4.56 02.11.2009
114 Мамо кој чука на порти 6 9888 4.47 02.11.2009
115 Марие дилбер бела Марие 10 11458 4.81 02.11.2009
116 Дејгиди луди млади години 8 17841 4.51 02.11.2009
117 Дремка ми се дреми 4 8219 4.33 02.11.2009
118 Едно име имаме 4 21038 4.58 02.11.2009
119 Жени ме мамо, жени ме 3 7481 4.18 02.11.2009
120 Ах, каде е мојто либе 13 14138 4.61 02.11.2009
121 Ајде болно лежи мојто либе 3 10077 4.61 02.11.2009
122 Ајде да одиме во Битола 2 8430 3.92 02.11.2009
123 Ајде станав се оженив 4 6994 4.42 02.11.2009
124 Бело лице љубам јас 7 16140 4.62 02.11.2009
125 Битола, мој роден крај 10 17568 4.51 02.11.2009
126 Болен лежи млад Стојан 7 9902 4.45 29.10.2009
127 Бор садила мома Евгенија 4 14571 4.46 29.10.2009
128 Чифте, чифте пајтонлари 4 26556 4.52 29.10.2009
129 Цветините очи черешови 11 12229 4.61 29.10.2009
130 Да ме молат не се женам 2 8435 4.73 29.10.2009
131 Билбил пее во планина 8 13516 4.77 29.10.2009
132 До кога браќа мили Македонци 1 8946 4.39 29.10.2009
133 Едно малој моме 5 11027 4.50 29.10.2009
134 Елено моме, Елено 1 15445 4.23 29.10.2009
135 Елено ќерко, Елено 22 16166 4.55 29.10.2009
136 Ја излези стара мајко 11 17381 4.56 29.10.2009
137 Јас Методи Патче од Охрида 1 9620 4.50 29.10.2009
138 Јовано, Јованке 35 38105 4.52 29.10.2009
139 Каде се чуло, мамо, видело 2 7040 4.56 29.10.2009
140 Калеш Дончо 4 8507 4.54 29.10.2009
141 Каранфил невесто мори 2 7488 4.36 29.10.2009
142 Кажи Јано, кажи душо 7 8890 4.25 29.10.2009
143 Лажи, лажи Вере 4 10786 4.43 29.10.2009
144 Мара охриѓанка 1 6248 4.67 29.10.2009
145 Море сокол пие вода на Вардарот 21 21009 4.88 29.10.2009
146 Немам мило, немам драго 3 7498 3.70 29.10.2009
147 Од Битола до Вевчани 4 7585 4.62 29.10.2009
148 Ој ти моме, малој моме 4 7484 4.50 29.10.2009
149 Оздола идет еден млад војвода 1 6528 4.67 29.10.2009
150 Огин го гори Брезово 8 10252 4.46 29.10.2009
151 Ој љубов, љубов 2 9767 4.45 29.10.2009
152 Саноќ ми билбил пропеа 3 9332 4.91 29.10.2009
153 Се навали Шар Планина 7 11142 4.29 29.10.2009
154 Саноќ седам Трено 5 9726 4.35 29.10.2009
155 Стани Станке 2 6964 4.71 29.10.2009
156 Што се чуло нане 3 9117 4.47 29.10.2009
157 Тргнало ми лудо младо 6 10160 4.48 29.10.2009
158 Таму долу криволачко 1 7008 4.63 28.10.2009
159 За Фросина 6 11699 4.63 28.10.2009
160 Запеј песна Македонко 1 8196 4.29 28.10.2009
161 Заплакало е Мариово 8 23546 4.38 28.10.2009
162 Болен лежи Миле Поп Јорданов 9 12207 4.47 28.10.2009
163 Го фанале едно моме 4 8906 4.61 28.10.2009
164 Народе Македонски 5 14690 4.61 28.10.2009
165 Послушајте патриоти 6 14607 4.56 28.10.2009
166 Слушам кај шумат шумите 7 24859 4.61 28.10.2009
167 Црна се чума зададе 11 17931 4.54 28.10.2009
168 И ние сме деца на Македонија 5 23451 4.79 28.10.2009
169 Абер ми иде од Могила 3 10099 4.48 28.10.2009
170 Четворица комити 2 9489 4.85 28.10.2009
171 Сторил ниет зајко, зајко кокорајко 6 33428 4.14 28.10.2009
172 Ајде сонце зајде 7 12635 4.64 28.10.2009
173 А бре воденичаре 8 17449 4.38 28.10.2009
174 Кога падна на Пирина 6 15097 4.64 28.10.2009
175 Славеј пиле рано пее 2 6829 3.90 28.10.2009
176 Собрале ми се набрале 4 8393 4.88 28.10.2009
177 Зајди, зајди јасно сонце 13 23559 4.58 28.10.2009
178 1762 лето 6 31077 4.58 28.10.2009
179 Ајде дали знаеш, паметиш Милице 13 16014 4.72 28.10.2009
180 Земјо Македонска 8 42593 4.48 27.10.2009
181 Едно време си бев ерген 1 7350 4.42 27.10.2009
182 Јано, Јанке Кумановке 2 9153 4.67 27.10.2009
183 Мајка на Марика думаше 10 15188 4.50 27.10.2009
184 Македонско девојче 9 21440 4.61 27.10.2009
185 Не си го продавај Кољо чифликот 11 12390 4.75 27.10.2009
186 Не плачи мило либе, не жали (Параходот) 15 10612 4.72 27.10.2009
187 Учи ме мајко, карај ме 12 35663 4.37 27.10.2009
188 Песна за Деспина 7 19334 4.56 27.10.2009
189 Дафино вино црвено 18 20724 4.61 27.10.2009
190 Билјана платно белеше 10 19637 4.51 27.10.2009
191 Ако умрам ил загинам 5 14661 4.78 27.10.2009
192 Ајде слушај, слушај калеш бре Анѓо 17 13481 4.75 27.10.2009
193 Те видов тебе и се заљубив 8 17425 4.54 27.10.2009
194 Излези Видо мори, чудо да видиш 5 9099 4.17 12.10.2009
195 Бог да го бие тој Ибраим Оџа 8 11275 4.68 12.10.2009
196 Море абер дојде Ајше 4 8302 4.91 12.10.2009
197 Бегала ми е Благуна 2 7005 4.69 12.10.2009
198 Филка мома моле бога 4 13361 4.51 06.10.2009
199 Ајде свате дигни чаша 2 13297 4.31 03.10.2009
200 Жална мајка 1 7247 4.40 03.10.2009
201 Прошета се Јовка Кумановка 13 26774 4.73 01.10.2009
202 Мила мајко мојто либе 1 6115 4.38 29.09.2009
203 Милето на Џајкови 2 5887 3.50 29.09.2009
204 На срце ми лежи мила мамо 9 11546 4.65 29.09.2009
205 Не виткај се Софче 6 9461 4.45 29.09.2009
206 Недалеку од Воден града 1 7628 4.89 29.09.2009
207 Ој девојче, бело и црвено 6 11712 4.85 29.09.2009
208 Ој ти моме лудо ли си 4 6134 4.64 29.09.2009
209 Ој, ти Пацо Дреновчанке 1 7397 4.61 29.09.2009
210 Ојде дедо во градина 2 6534 4.67 29.09.2009
211 Оро се вие крај манастирот 5 9743 4.83 29.09.2009
212 Саде ти се чудам Цвето 2 7991 4.88 16.09.2009
213 Садила Јана 2 10118 4.14 16.09.2009
214 Сал си одам, сал си питам 1 6970 4.67 16.09.2009
215 Сношти сакав да ти дојдам 6 17783 4.40 16.09.2009
216 Со маки сум се родила 18 21235 4.84 16.09.2009
217 Среќата со пари не се купува 5 19620 4.50 16.09.2009
218 Што да правам, што да чинам 12 13461 4.71 16.09.2009
219 Што имала к'смет Стамена 16 17411 4.63 16.09.2009
220 Што се срамиш калеш Кирчо 2 7223 3.92 16.09.2009
221 Татковино Југославијо 2 7791 3.10 16.09.2009
222 Три години болен лежам 6 10079 4.68 16.09.2009
223 Три години Кате болен лежав 7 10431 4.47 16.09.2009
224 Зошто ми се срдиш либе 5 10680 4.20 19.08.2009
225 Врана коња јавам јас 6 17733 4.43 19.08.2009
226 Јано мори, Јано леле, севдалино 12 19052 4.63 19.08.2009
227 Каде си тргнала Кито 3 7348 4.75 19.08.2009
228 Доста време ерген одев 2 19230 4.50 19.08.2009
229 Нели сторивме вера и клетва 2 5784 4.50 19.08.2009
230 Ожени ме мамо, женет да одам 1 7021 4.10 19.08.2009
231 Ордан седи на кулата 4 9228 4.50 19.08.2009
232 Петлите пеат, зора се зори 6 11168 4.12 19.08.2009
233 Подигни си, бре невесте дулачето 3 7121 4.00 19.08.2009
234 Сокол ми лета високо 4 9081 4.72 13.08.2009
235 Ако одам во Битола 6 21662 4.67 13.08.2009
236 Девет години (верно да љубиш) 1 10239 4.29 12.08.2009
237 Песна за Чакаларов 2 9250 4.55 12.08.2009
238 Ти си моме идеално 2 7508 4.65 12.08.2009
239 Кинисав да одам 1 6107 3.75 12.08.2009
240 Стојане море Стојане 2 7066 4.11 12.08.2009
241 Тажна Калинка седеше 1 6707 4.22 11.06.2009
242 Во ноќта си месечина 1 6766 4.57 11.06.2009
243 Бог да убиет дебрани 5 9622 4.61 11.06.2009
244 Каде сте, Македончиња? 3 11252 4.20 11.06.2009
245 Кажи Епсо Димушева 4 7223 4.50 11.06.2009
246 Нарочува бело Менде, порочува 1 9461 4.46 11.06.2009
247 Ој Јано, Јано 6 25096 4.43 11.06.2009
248 Сношти го видов убавото Стојне 10 9550 4.52 11.06.2009
249 Те кажувает бре, Илиној моме 4 8655 4.61 11.06.2009
250 Туѓината пуста да остане 8 18954 4.53 09.06.2009
251 Билјане моме убаво 2 7070 4.18 09.06.2009
252 А бре Македонче 3 13303 4.15 09.06.2009
253 Ете така дедо Димо 2 7017 4.43 09.06.2009
254 Ѓул трендафил 1 6959 3.90 08.06.2009
255 Аман седнала ми бре Јана 1 6662 4.17 08.06.2009
256 Го пратиле дедо в' планина 2 9740 4.00 03.06.2009
257 Нико, Нико меанџико 5 10912 4.50 03.06.2009
258 Цвета мома убава 2 7277 4.70 03.06.2009
259 Ој ти пиле 8 8039 4.52 22.05.2009
260 Назад Калино моме 7 32727 4.50 22.05.2009
261 Мома оди за вода 5 13319 4.66 22.05.2009
262 Јадна Доца леб месила 3 8347 4.00 22.05.2009
263 Бог да бие, Тино мори 4 9566 4.33 22.05.2009
264 Заблеало рудо јагне 2 11648 4.73 22.05.2009
265 Посеала баба 4 9881 4.47 22.05.2009
266 Учи ме мила мајко, карај ме 1 7494 4.13 22.05.2009
267 Водарки 1 11687 4.31 22.05.2009
268 Чије е оној моме 1 6512 4.50 22.05.2009
269 Делба делила 2 6151 4.20 22.05.2009
270 Митра мома поповата 1 7465 4.10 22.05.2009
271 Море чичо рече (Пајдушко) 4 10638 4.77 22.05.2009
272 Пуста младост 10 9689 4.50 20.04.2009
273 Три биљбиља појет 2 6508 4.83 20.04.2009
274 Вено, пиле, Вено 2 6986 4.50 20.04.2009
275 Заљубил Димо три моми 1 7072 3.67 20.04.2009
276 Ајде Лено да ојме 1 6657 4.00 31.03.2009
277 В село се чешма градеше 1 7311 3.85 31.03.2009
278 Кинисала Роса ју планина 3 6679 4.13 31.03.2009
279 Мори чупи костурчанки 4 10327 4.56 31.03.2009