Songs

INFO: The table below lists song titles and some additional information. Click on a song name to see the lyrics and more data for the corresponding song.

# Title Audio Samples Popularity Rating Added On ALCADEENESFRGRITLVNLPLRUTR
1 Лична мома скопјанка 3 795 3.83 01.12.2017
2 Мирка на Гинови 1 769 4.67 25.09.2017
3 Ела ќерко да ти кажам 1 1037 4.40 22.08.2017
4 Како да ти речам мила остани 2 2639 4.33 04.12.2016
5 Нека чукаат тапаните 1 1879 4.00 08.11.2016
6 Си заљуби Џефа 5 2388 4.33 15.10.2016
7 Свадба тиквешка 1 1860 3.00 27.09.2016
8 Јано Јановице, каде ти е Јане? 3 1460 4.43 30.08.2016
9 Песна за Овчарани 1 2231 4.71 08.02.2016
10 Лисаво 2 2207 4.00 25.09.2015
11 Тргна ми Ленка 3 3092 4.67 25.09.2015
12 Вратете се Македонци 2 2455 4.45 10.09.2015
13 Софка на татко 2 3337 4.50 10.09.2015
14 Жената е зло без кое не се може 1 2227 4.00 23.04.2015
15 Чуј ги куме свирачите 2 6014 4.52 11.04.2015
16 Ти донесов млада невеста 1 4958 4.08 21.03.2015
17 Туѓина пуста далечина 1 5036 4.44 21.03.2015
18 Мајка ми купила шарени чорапи 1 2353 4.38 08.03.2015
19 Јано ле, Јано ле 1 2279 4.00 25.02.2015
20 Ор невесте Стојанице 10 5553 4.73 18.01.2015
21 Запејте сите ангели 2 4629 4.19 14.12.2014
22 Лазаре, Лазаре 1 2768 4.83 04.12.2014
23 Леринските села 2 2811 4.00 22.10.2014
24 Една желба имам 3 4524 4.40 22.09.2014
25 Бојот започна браќа 1 2034 3.67 10.09.2014
26 Имал попот магаренце 1 2787 3.67 07.08.2014
27 Остана Ратка млада удовица 3 2415 4.33 31.07.2014
28 Егејки мајки 4 3207 4.53 26.05.2014
29 Мома седи на чардакот 2 3024 4.45 28.01.2014
30 Една комитска 2 3046 3.78 29.09.2013
31 Еј ридови, сини мориња 6 12848 4.43 02.06.2013
32 Твојте очи Лено мори 5 18394 4.59 22.12.2012
33 Кажи облаче ле бело 4 8756 4.13 13.12.2012
34 Лилјано моме 12 7457 4.06 02.08.2012
35 Лихнида кајче веслаше 5 9573 4.65 03.07.2012
36 Бисер балкански 1 17685 4.65 31.03.2012
37 Коце берберот - чалгаџијата 1 10149 3.88 04.04.2011
38 Жени се Радо 3 9149 4.40 31.03.2011
39 Отвори ми бело Ленче 8 16340 4.31 26.04.2010
40 Ах, каде е мојто либе 13 13919 4.61 02.11.2009
41 Ајде болно лежи мојто либе 3 9925 4.61 02.11.2009
42 Ајде, ајде моме Стојне 7 9865 4.69 02.11.2009
43 Бело лице љубам јас 7 15754 4.62 02.11.2009
44 Јовано, Јованке 35 37413 4.53 29.10.2009
45 Се навали Шар Планина 7 10923 4.29 29.10.2009
46 Послушајте патриоти 6 14380 4.54 28.10.2009
47 Слушам кај шумат шумите 7 23512 4.59 28.10.2009
48 Лешочкиот манастир 5 9691 4.47 28.10.2009
49 Крушево абер пристигна 1 12836 4.69 28.10.2009
50 И ние сме деца на Македонија 5 22684 4.79 28.10.2009
51 Зајди, зајди јасно сонце 13 23109 4.57 28.10.2009
52 Македонско девојче 9 20927 4.68 27.10.2009
53 Тихо Мирка си заспала 8 7838 4.76 12.10.2009
54 Не се фаќај Доне, Донке 6 9799 4.07 29.09.2009
55 По друм одам мајче 14 19061 4.47 16.09.2009
56 Се запали пиле Трено 5 8348 4.38 16.09.2009
57 Со маки сум се родила 18 20630 4.84 16.09.2009
58 Ај засвирете ми чалгии 3 15013 4.71 16.09.2009
59 Виена лоза, виена 1 7412 4.25 19.08.2009
60 Кажи ми, кажи Катинке 5 7235 4.75 19.08.2009
61 Мила мајко што ме роди толку сиромав 6 7344 4.23 19.08.2009
62 Развила гора зелена 1 6604 4.50 13.08.2009
63 Се посврши сербез Донка 3 9807 4.32 13.08.2009
64 И ќе дојде време 1 6723 4.14 12.08.2009
65 Сон сонила Орданица 4 8373 4.56 03.06.2009
66 Черешна се од корен корнеше 5 11851 4.41 03.06.2009
67 Мома оди за вода 5 12846 4.65 22.05.2009
68 Море чичо рече (Пајдушко) 4 10502 4.77 22.05.2009
69 Ој девојче ран ден мој 2 8925 4.44 08.05.2009
70 Голем мерак имам мамо 1 11158 4.49 21.04.2009
71 Мори чупи костурчанки 4 10152 4.55 31.03.2009