Songs

INFO: The table below lists song titles and some additional information. Click on a song name to see the lyrics and more data for the corresponding song.

# Title Audio Samples Popularity Rating Added On ALCADEENESFRGRITLVNLPLRUTR
1 Море Максим има лоша жена 3 280 4.00 06.04.2018
2 Димна јуда град градила 2 2091 4.50 05.09.2016
3 Ерген сум одил, преодил 1 1696 4.00 12.06.2016
4 Темна е магла паднала 1 2400 4.78 10.09.2015
5 Дуне мори, малој моме 1 2493 3.00 09.05.2015
6 Лено ле, Лено 1 2429 4.25 09.05.2015
7 Станала рано Босилка 4 2551 4.33 24.04.2015
8 Свадба голема 2 9323 4.77 12.12.2014
9 Не седи Расим распашан 1 2257 4.33 03.10.2014
10 Буките развиваат браќа 1 2940 4.25 03.10.2014
11 Ој зелено, Зеленико 4 2505 4.67 03.10.2014
12 Решив да си се оженам 1 2136 4.33 03.10.2014
13 Недо ле, арна девојко 3 2481 4.33 23.09.2014
14 Девојче тенко високо 1 2875 4.78 23.09.2014
15 Слушни ме мајко стара 1 12065 4.49 23.02.2014
16 Невеста жито требеше 1 3147 4.38 30.01.2014
17 Машала 1 9926 4.62 04.01.2014
18 Стари баби 1 4303 4.40 03.01.2014
19 Сношти те Маре сонував 1 2934 4.00 25.11.2013
20 Во Крушево оган гори 3 4115 4.07 23.11.2013
21 Брале, брале, се собрале 4 3203 4.78 11.11.2013
22 Димитријо, сине Митре 3 11413 4.26 07.10.2013
23 Белите манастири 1 5194 4.20 16.08.2013
24 Стојне ле, Стојне невесто 3 3228 4.57 05.08.2013
25 Запри, запри виолино 2 5604 4.59 02.06.2013
26 Мојта свадба без песна ќе биде 1 3866 4.40 23.04.2013
27 Кирјана вино продава 3 12135 4.24 11.01.2013
28 Изникнало криво крувче медено 3 5276 4.63 22.12.2012
29 Твојте очи Лено мори 5 19583 4.60 22.12.2012
30 Што не спиеш, лично либе 1 3888 4.40 18.12.2012
31 Павле ми пие 5 10141 4.45 13.12.2012
32 Есен дојде, војници одат 1 7314 4.04 25.10.2012
33 На сред село чешма шарена 6 10010 4.59 15.10.2012
34 Китен ми, китен девере 1 4646 3.29 02.10.2012
35 Играле баби по месечина 1 4503 4.41 01.08.2012
36 Невесто црвен трендафил 4 4934 4.45 01.08.2012
37 Народ се собрал 1 5098 4.19 24.06.2012
38 Решил чичо да се жени 2 4356 4.39 06.06.2012
39 Две девојки 1 4873 4.20 31.03.2012
40 Бисер балкански 1 18562 4.65 31.03.2012
41 Петро ле, пиле шарено 7 5448 4.18 24.02.2012
42 Гујго ле, јуначе 3 4232 4.30 20.02.2012
43 Стојне, млада меанџико 1 3734 4.55 20.02.2012
44 Чапкан Димчо 1 4506 4.47 18.02.2012
45 Водарка 1 7420 4.33 27.01.2012
46 Додек је мома при мајка 3 5059 4.50 16.01.2012
47 Две ми друшки 1 4420 3.87 18.12.2011
48 Поле широко 2 4875 4.45 06.12.2011
49 Невено мори, Невено 1 5799 4.47 02.12.2011
50 Огреала месечина шеќерна 2 3754 4.25 30.11.2011
51 Разболел ми се левенди Ѓуро 1 5725 4.51 21.11.2011
52 Девојче, девојче 8 5453 3.88 15.11.2011
53 Што е лудо сон сонило 2 4126 4.67 09.11.2011
54 Засвирил Стојан 5 6575 4.45 19.10.2011
55 Се посврши азган Мара 2 4517 4.42 13.10.2011
56 Синоќа дојдов од гурбет 3 6667 4.36 07.09.2011
57 Излегол Дејан војвода 2 7690 4.50 04.09.2011
58 Денеска ми е сабота 2 9238 4.50 04.09.2011
59 Отидов в село Долнени 1 6910 4.36 29.08.2011
60 Девојче бело, црвено 2 6654 4.38 16.08.2011
61 Ори Анче бело и црвено 1 7102 3.82 16.08.2011
62 Мајсторе, мајсторе 3 11209 4.75 29.06.2011
63 Куќа имам на Пелистер 3 14203 4.55 20.04.2011
64 Жени се Радо 3 9328 4.42 31.03.2011
65 Легнало Родне 1 7086 4.75 20.03.2011
66 Многу мерак имам бабо 4 13671 4.52 03.03.2011
67 Величко, скопски војвода 1 7406 4.44 20.02.2011
68 Питат ме, мамо, в село момите 1 8385 3.87 05.09.2010
69 Ќе одам стара мајко 1 7812 4.00 04.09.2010
70 Имала мајка девет сина 4 15797 4.49 19.06.2010
71 Сношти те пратив на вода ќерко 2 7461 4.56 19.05.2010
72 Митра делија коња јахаја 6 7941 4.20 18.05.2010
73 Отвори ми бело Ленче 8 16670 4.31 26.04.2010
74 Голема свадба во село 2 9526 3.95 19.04.2010
75 Кој што ме чуе да пеам 5 8572 4.30 17.11.2009
76 Мамо кој чука на порти 6 9888 4.47 02.11.2009
77 Дејгиди луди млади години 8 17841 4.51 02.11.2009
78 Едно име имаме 4 21038 4.58 02.11.2009
79 Бело лице љубам јас 7 16140 4.62 02.11.2009
80 Да ме молат не се женам 2 8435 4.73 29.10.2009
81 Елено ќерко, Елено 22 16166 4.55 29.10.2009
82 Ја излези стара мајко 11 17381 4.56 29.10.2009
83 Јовано, Јованке 35 38105 4.52 29.10.2009
84 Каранфил невесто мори 2 7488 4.36 29.10.2009
85 Кажи Јано, кажи душо 7 8890 4.25 29.10.2009
86 Лажи, лажи Вере 4 10786 4.43 29.10.2009
87 Море сокол пие вода на Вардарот 21 21009 4.88 29.10.2009
88 Ој љубов, љубов 2 9767 4.45 29.10.2009
89 Се навали Шар Планина 7 11142 4.29 29.10.2009
90 Стани Станке 2 6964 4.71 29.10.2009
91 Што се чуло нане 3 9117 4.47 29.10.2009
92 За Фросина 6 11699 4.63 28.10.2009
93 Црна се чума зададе 11 17931 4.54 28.10.2009
94 Проклета да е Австралија 3 9740 4.42 28.10.2009
95 Сторил ниет зајко, зајко кокорајко 6 33428 4.14 28.10.2009
96 Ајде сонце зајде 7 12635 4.64 28.10.2009
97 Сестра моли брата за вечера 6 12455 4.43 28.10.2009
98 Собрале ми се набрале 4 8393 4.88 28.10.2009
99 Зајди, зајди јасно сонце 13 23559 4.58 28.10.2009
100 Јано, Јанке Кумановке 2 9153 4.67 27.10.2009
101 Македонско девојче 9 21440 4.61 27.10.2009
102 Не си го продавај Кољо чифликот 11 12390 4.75 27.10.2009
103 Не плачи мило либе, не жали (Параходот) 15 10612 4.72 27.10.2009
104 Учи ме мајко, карај ме 12 35663 4.37 27.10.2009
105 Дафино вино црвено 18 20724 4.61 27.10.2009
106 Билјана платно белеше 10 19637 4.51 27.10.2009
107 Ако умрам ил загинам 5 14661 4.78 27.10.2009
108 Ајде слушај, слушај калеш бре Анѓо 17 13481 4.75 27.10.2009
109 Излези Видо мори, чудо да видиш 5 9099 4.17 12.10.2009
110 Бог да го бие тој Ибраим Оџа 8 11275 4.68 12.10.2009
111 Море абер дојде Ајше 4 8302 4.91 12.10.2009
112 Бегала ми е Благуна 2 7005 4.69 12.10.2009
113 Филка мома моле бога 4 13361 4.51 06.10.2009
114 Ајде свате дигни чаша 2 13297 4.31 03.10.2009
115 На срце ми лежи мила мамо 9 11546 4.65 29.09.2009
116 Ој Вардаре македонски 10 16462 4.16 29.09.2009
117 Оро се вие крај манастирот 5 9743 4.83 29.09.2009
118 Сношти сакав да ти дојдам 6 17783 4.40 16.09.2009
119 Што имала к'смет Стамена 16 17411 4.63 16.09.2009
120 Што се срамиш калеш Кирчо 2 7223 3.92 16.09.2009
121 Три години болен лежам 6 10079 4.68 16.09.2009
122 Три невесте тикве брале 4 16388 4.49 16.09.2009
123 Зошто ми се срдиш либе 5 10680 4.20 19.08.2009
124 Абер дојде Донке 5 13540 4.56 19.08.2009
125 Јано мори, Јано леле, севдалино 12 19052 4.63 19.08.2009
126 Ордан седи на кулата 4 9228 4.50 19.08.2009
127 Сокол ми лета високо 4 9081 4.72 13.08.2009
128 Се посврши сербез Донка 3 9966 4.32 13.08.2009
129 Во ноќта си месечина 1 6766 4.57 11.06.2009
130 Бог да убиет дебрани 5 9622 4.61 11.06.2009
131 Седна баба да вечера 2 13328 4.64 11.06.2009
132 Туѓината пуста да остане 8 18954 4.53 09.06.2009
133 Аман седнала ми бре Јана 1 6662 4.17 08.06.2009
134 Нико, Нико меанџико 5 10912 4.50 03.06.2009
135 Сон сонила Орданица 4 8569 4.56 03.06.2009
136 Цвета мома убава 2 7277 4.70 03.06.2009
137 Назад Калино моме 7 32727 4.50 22.05.2009
138 Бог да бие, Тино мори 4 9566 4.33 22.05.2009
139 Заблеало рудо јагне 2 11648 4.73 22.05.2009
140 Посеала баба 4 9881 4.47 22.05.2009
141 Ценив се у попа 3 9606 4.69 22.05.2009
142 Водарки 1 11687 4.31 22.05.2009
143 Чије е оној моме 1 6512 4.50 22.05.2009
144 Митра мома поповата 1 7465 4.10 22.05.2009
145 Море чичо рече (Пајдушко) 4 10638 4.77 22.05.2009
146 Пуста младост 10 9689 4.50 20.04.2009
147 Вено, пиле, Вено 2 6986 4.50 20.04.2009
148 Заљубил Димо три моми 1 7072 3.67 20.04.2009
149 В село се чешма градеше 1 7311 3.85 31.03.2009
150 Мори чупи костурчанки 4 10327 4.56 31.03.2009