Songs

Shaving the groom

INFO: The table below lists song titles and some additional information. Click on a song name to see the lyrics and more data for the corresponding song.

# Title Audio Samples Popularity Rating Added On
1 Алов бајрак Македонски 28 3.00 19.06.2017
2 Ој Јанкула мили синко 747 3.00 05.06.2016
3 На врв на планина 717 3.00 05.06.2016
4 Паднало моме од бога 709 2.50 05.06.2016
5 Ах, да би знала 642 2.33 05.06.2016
6 Ми те продадова, Досто, моме мариовско 531 3.00 05.06.2016
7 Тебе да те пленат, моме мариовско 533 4.00 05.06.2016
8 Море Корун арамијо 466 3.00 05.06.2016
9 Малечко убо Лазаре 1292 4.00 04.04.2015
10 Топови грмат, земјата трештит 1348 4.50 31.10.2014
11 Свекрва Мара караше 1288 4.00 31.10.2014
12 Кинисала Стана 1255 3.00 31.10.2014
13 С'нце трептит да седнит 1109 2.50 31.10.2014
14 Собрала Ѓурѓа, набрала 1232 3.00 31.10.2014
15 Ај што е лепо и убаво 1349 2.50 31.10.2014
16 Летоечка песна 1118 3.50 31.10.2014
17 Удри Рајно, удри 1103 3.00 31.10.2014
18 Чиво е ова девојче 1340 3.00 31.10.2014
19 Вирум вода, вирум вировита 1277 3.00 30.09.2014
20 Врзале го Марка црвени ремење 1343 3.67 30.09.2014
21 Кинисала Каља за Рајна Кошара 1162 3.00 30.09.2014
22 Шета Ѓуро по чаршија 1277 2.50 16.09.2014
23 Имала мајка мила сина 1500 3.67 16.09.2014
24 Успала ми се Света Недела 1207 3.00 16.09.2014
25 Седнал Осман да плачи 1414 3.50 06.05.2014
26 Абер дојде од овчаро 2689 3.07 14.06.2012
27 А што ми се јадно додеало 2717 3.55 14.06.2012
28 У Шлегово куќа шимширова 2859 4.25 27.01.2012
29 А бре војниче, младо војниче 7637 3.70 09.02.2010
30 Легнало моме, заспало 5341 4.50 08.01.2010
31 Давај ме мамо мори давај ме 5589 3.50 08.01.2010
32 Ангеле еден на мама, џанам 5355 3.83 03.01.2010
33 Маре мори Маре 5358 4.17 02.11.2009
34 Дал не ти е жал бре Миеле 5143 4.00 02.11.2009
35 Дали знаеш мило либе 5710 4.60 02.11.2009
36 Дали знаеш моме паметуваш 5502 4.40 02.11.2009
37 Девојко убава 5277 4.50 02.11.2009
38 Двама се љубеа мамо 4947 4.00 02.11.2009
39 Едно младо војниче 5231 4.50 02.11.2009
40 Еј мори Ленче, младо фиданче 5155 4.00 02.11.2009
41 Гроздано моме убаво 5135 4.33 02.11.2009
42 Ај мерак имам 5984 3.63 02.11.2009
43 Ајде бостан садат мамо 5636 4.00 02.11.2009
44 Дојди, дојди малој моме 5196 4.50 29.10.2009
45 Една вечер 5254 4.00 29.10.2009
46 Еј море девојче 5135 3.67 29.10.2009
47 Фатила зима 9846 3.46 29.10.2009
48 Љуби, љуби лудо младо 5232 4.33 29.10.2009
49 Момче младо убаво 5019 4.20 29.10.2009
50 Море дојде време 5236 3.70 29.10.2009
51 Одам, одам мајчице 4975 4.40 29.10.2009
52 Ранет лежи млад партизан 5167 4.25 29.10.2009
53 Стани ми Ленче, отвори 5161 4.50 29.10.2009
54 Тргна ми Донка да оди 5254 4.00 29.10.2009
55 Заљубив едно младо девојче 5480 4.25 28.10.2009
56 Коледа леда 6276 4.67 28.10.2009
57 Едно моме покрај Вардар оди 5333 4.60 28.10.2009
58 Еј севдалино, еј малој моме 14536 4.13 28.10.2009
59 Поминаа луди млади години 5459 3.60 28.10.2009
60 Се заљубив во девојче убаво 5286 3.00 28.10.2009
61 Секој што мине помине 5019 4.50 28.10.2009
62 Земи нож прободи ме 5607 3.63 03.10.2009
63 Отишло е моме 4870 2.75 29.09.2009
64 Подигни си мило либе бело крпе 5178 3.83 16.09.2009
65 Само ме гледаш 4851 4.00 16.09.2009
66 Си поминав покрај Битола 4953 4.00 16.09.2009
67 Си приготвив јас отрова 4879 4.33 16.09.2009
68 Сите беа илинденци 5478 4.29 16.09.2009
69 Сношти либето помина 4982 3.80 16.09.2009
70 Сношти минав покрај вашето порте 4915 4.00 16.09.2009
71 Станувај Донке 5408 4.50 16.09.2009
72 Вечна љубов пак ќе водиме 5474 3.86 16.09.2009
73 За баба Ефтимица 5602 3.80 19.08.2009
74 Зошто ти ме оставаш 5287 4.50 19.08.2009
75 Лилјано моме, Лилјано 5405 4.17 19.08.2009
76 Мома уф зандана 4897 4.33 19.08.2009
77 Не раѓај мајко, лична Македонијо 5322 3.17 19.08.2009
78 Излези моме Русанке 5093 3.40 12.08.2009
79 Јас кога бев овчарче 5264 4.71 12.08.2009
80 Детенце мало 5187 3.50 12.08.2009
81 Пред да си умрам 5249 3.67 12.08.2009
82 Проштавај ми мила моја 5346 4.00 12.08.2009
83 Затрепери Козјак планина 5965 3.11 09.06.2009
84 Излези моме на чардакот 5088 4.00 08.06.2009
85 Ружиче бело и црвено 5254 4.00 08.06.2009
86 Нани, нани Димче 5461 3.57 08.06.2009
87 Млад Гоце, млади војвода 5118 3.50 08.06.2009
88 Во нашето село куќа шимширова 5263 3.60 08.06.2009
89 Милкано моме мори 6499 3.50 08.06.2009
90 Мамо мори 5343 4.33 08.06.2009
91 Калино ќерко, Калино 5381 3.00 08.06.2009
92 Кинисуе Стојан во планина 5190 3.50 08.06.2009
93 Жалајте го браќа Толета војвода 5511 4.33 08.06.2009
94 Што ќе правиме, чиниме 5065 4.25 08.06.2009
95 Еј ти Недо море, бела Недо 5728 3.88 08.06.2009
96 Билбил пее насабајле 5594 3.75 03.06.2009
97 Тргнала Тода мома за вода да оди 5071 4.00 03.06.2009
98 Развивај горо, горо зелена 5148 4.00 22.05.2009
99 Динка двори мете 5515 3.17 22.05.2009
100 Одоздола иде, бабо 5183 2.75 22.05.2009
101 Стани ми сине Стојане 5579 4.33 22.05.2009
102 Нешто ќе те прашам сине 5056 3.50 22.05.2009
103 Ѓурѓово лето проклето 5132 3.00 22.05.2009
104 Грозда мома мести три бајрака 5607 4.00 20.05.2009
105 Кажи Јано 5496 3.80 19.05.2009