Songs

Shaving the groom

INFO: The table below lists song titles and some additional information. Click on a song name to see the lyrics and more data for the corresponding song.

# Title Audio Samples Popularity Rating Added On
1 Буките развиваат, браќа 2 248 3.00 11.06.2018
2 Кога ќе те жениме Дамјане 1 231 3.00 11.06.2018
3 Лилјано моме, Лилјо убаво 1 241 4.33 11.06.2018
4 Ој ти дедо Геро 1 546 3.00 14.04.2018
5 Садило моме 1 444 3.00 14.04.2018
6 Ми се собрале 12 другара 1 350 4.00 14.04.2018
7 Ленче бре душо, слана е паднала 1 310 3.00 14.04.2018
8 Цвеќе цутеше 1 359 3.00 14.04.2018
9 Зачукале дајрињата 1 248 3.00 14.04.2018
10 Не задевај се, мори Вендо 6 294 3.00 14.04.2018
11 Ѓурѓа пере во реката 3 276 2.00 14.04.2018
12 Да ми купиш Дервиш Бајрам 1 218 4.00 14.04.2018
13 Имам момче како лешник 1 206 3.00 14.04.2018
14 Нејќум, нејќум 1 128 3.00 14.04.2018
15 Зете, мили зете 1 377 3.00 14.04.2018
16 Нарача Митра порача 1 202 3.50 08.04.2018
17 Зората се зазори 2 248 3.00 08.04.2018
18 Проклето да е, приклето 1 138 3.00 08.04.2018
19 Бреј Ѓурчин Стојне убаво 2 209 3.00 07.04.2018
20 Нели си пусто свршеница 1 155 3.00 07.04.2018
21 Ај смо шетале 1 179 4.00 07.04.2018
22 Бисеро ќерко 3 454 4.33 07.04.2018
23 Не сум вечерало 1 158 3.00 06.04.2018
24 Море Максим има лоша жена 3 280 4.00 06.04.2018
25 Не кого е црна жената 3 174 3.00 06.04.2018
26 Орал дедо 1 142 3.00 06.04.2018
27 Ивано, Иванке 1 165 3.00 06.04.2018
28 Лидуду, лидуду 1 152 3.00 06.04.2018
29 Сношти си мори мамо отидов 4 132 3.00 06.04.2018
30 Девојченце, ќе ти купам 1 189 3.00 06.04.2018
31 Василка стои на порти 2 166 3.00 06.04.2018
32 Дојди либе до вечер 3 165 3.00 06.04.2018
33 Мори сваќе 2 152 3.00 06.04.2018
34 Попадна слана по поле 1 144 3.00 06.04.2018
35 Тргна ми Стојна за вода 1 127 3.00 06.04.2018
36 Море зедов жена многу млада 1 129 4.00 06.04.2018
37 Си заљубив едно моме 1 124 3.00 06.04.2018
38 Ајде пукна пушка 1 183 3.00 06.04.2018
39 Крени глава Кузмане 1 116 3.00 06.04.2018
40 Туѓа си бескрајно 1 419 2.50 20.03.2018
41 Дајте ми ја 1 866 4.67 20.03.2018
42 Песна за Сирма војвода 2 506 4.40 20.03.2018
43 Пусти ти биле меаните Иле 5 680 4.60 05.03.2018
44 Што е Скопје пусто останало 1 335 3.00 28.02.2018
45 Легнало лудо, заспало 1 300 3.00 28.02.2018
46 Бело Море 1 529 3.50 22.02.2018
47 Челник Пејо 1 370 4.00 18.02.2018
48 Ори Јано, сокол Јано 1 596 4.00 28.01.2018
49 Вечерај Анѓо 2 551 3.00 21.01.2018
50 Гордо Порече 2 756 4.00 19.12.2017
51 Ѓорѓија море терзија 1 720 4.75 03.12.2017
52 Лична мома скопјанка 3 909 4.00 01.12.2017
53 Јанка низ гора врвеше 3 678 3.00 01.12.2017
54 Мори Вано, лична Вано 1 511 3.00 01.12.2017
55 Митро ле, Митро 1 837 4.60 22.11.2017
56 Овчар свири мамо 1 712 4.00 18.11.2017
57 Блажена горо, мори зелена 1 773 4.25 18.11.2017
58 Не заминувај, не ме оставај 1 532 3.00 18.11.2017
59 Повеќе не ми доаѓај 1 521 3.00 18.11.2017
60 Крај Вардара двајца седевме 1 426 3.00 18.11.2017
61 Чедо си ми, мило си ми 1 488 3.00 12.11.2017
62 Леонид со мајка вечера 1 439 4.00 12.11.2017
63 Ај што оган гори во планина 1 583 3.50 01.11.2017
64 Посеал дедо леа босилок 1 883 3.00 02.10.2017
65 Сношти те Маре мори сонував 2 799 4.00 30.09.2017
66 Мома солунчанка 1 678 4.00 28.09.2017
67 Турци во село слегоа 1 622 3.50 28.09.2017
68 Мирка на Гинови 1 851 4.67 25.09.2017
69 Писмо дојде од Солуна града 1 717 4.33 22.09.2017
70 Ела ќерко да ти кажам 1 1128 4.40 22.08.2017
71 Друга љубов не сакам 5 1178 3.71 30.07.2017
72 Мила Македонијо 1 1383 4.67 19.06.2017
73 А бре браќа Кукушани 1 1448 4.71 19.06.2017
74 Ако умрам Македонијо 1 1059 4.40 19.06.2017
75 Друга земја ние немаме 1 968 4.60 19.06.2017
76 Како пиреј 1 977 4.50 19.06.2017
77 Од каде си малој моме 1 840 4.20 19.06.2017
78 Три години, мори Дано 1 943 3.80 19.06.2017
79 Разболе ми се Калина 2 910 4.00 16.06.2017
80 Деветсто и осма година 1 1185 3.50 15.06.2017
81 Ајде пушка пукна 2 775 3.00 06.06.2017
82 Ајде се прошетал Никола 1 597 4.00 06.06.2017
83 Кинисало малој моме 1 1086 4.21 20.05.2017
84 Разграни гранка маслинка 1 897 4.00 11.04.2017
85 Радост на мајка донеси 1 1593 3.00 24.03.2017
86 Стамено, моме мори, црна черешо 1 863 4.33 24.03.2017
87 Заљубив мале три моми 4 1524 4.40 20.02.2017
88 Дојде време да си одам 1 1437 4.40 24.01.2017
89 Како да ти речам мила остани 2 2829 4.33 04.12.2016
90 Темна е магла паднала 3 1460 4.63 04.12.2016
91 Отвори ми кузум Лено 1 1651 4.71 11.11.2016
92 Нека чукаат тапаните 1 2009 4.00 08.11.2016
93 Зажни Јано 1 1643 4.00 27.10.2016
94 Узреала бела пченица 1 1249 4.67 27.10.2016
95 Си заљуби Џефа 5 2541 4.33 15.10.2016
96 Ој ти момче охриѓанче 13 2999 4.40 07.10.2016
97 Песна за солунските атентатори 1 2309 4.11 28.09.2016
98 Не плачи мајко, не жали 2 2256 4.67 27.09.2016
99 Свадба тиквешка 1 1967 3.00 27.09.2016
100 Димна јуда град градила 2 2091 4.50 05.09.2016
101 Јано Јановице, каде ти е Јане? 3 1544 4.50 30.08.2016
102 Ова е село 1 1247 4.00 09.08.2016
103 Тропнало оро 1 1784 4.60 09.08.2016
104 Дење ноќе јас те барам 1 1500 4.20 07.08.2016
105 Ти фрлије Јано ефтирије 2 1387 3.00 01.07.2016
106 Што си заљубив едно момиче 1 1334 2.50 01.07.2016
107 Јано, Јанке Трипатанке 1 1392 4.00 01.07.2016
108 Ерген сум одил, преодил 1 1696 4.00 12.06.2016
109 Нешто ќе те питам, бабо 2 2926 4.60 05.06.2016
110 Лен садила мома 3 1500 3.75 26.04.2016
111 Пијан идам од града 5 1618 4.00 18.04.2016
112 Ленче битолчанче 1 1168 3.00 16.04.2016
113 Ајде дар ми везле моми 1 1421 4.50 03.04.2016
114 А бре моме, малој моме 1 1577 3.00 03.04.2016
115 Песно моја 1 1946 4.40 25.03.2016
116 Над Пирина јасно сонце 1 1603 3.00 22.02.2016
117 Лежал е Стојан 1 1270 4.50 22.02.2016
118 А дадеја Јана 1 1665 4.25 22.02.2016
119 Песна за Овчарани 1 2348 4.75 08.02.2016
120 Ој ѕвездо, ѕвездо 1 1665 4.57 20.01.2016
121 Горе Славеј дошле борци млади 1 1367 4.60 17.01.2016
122 Не оди моме крај брегот 3 1617 3.67 03.01.2016
123 Стојане, македонски војводо 1 1370 4.50 03.01.2016
124 Стојане, дилбер море Стојане 1 1245 4.33 03.01.2016
125 Мари Димано, џан Димано 2 1610 4.71 03.12.2015
126 Што ми е мило ем драго на Којник дуќан да имам 5 3861 4.42 02.11.2015
127 Ај, кажи Јано, кажи душо 1 1845 4.67 01.11.2015
128 Лисаво 2 2282 4.00 25.09.2015
129 Тргна ми Ленка 3 3243 4.67 25.09.2015
130 Вратете се Македонци 2 2549 4.50 10.09.2015
131 Темна е магла паднала 1 2400 4.78 10.09.2015
132 Софка на татко 2 3716 4.54 10.09.2015
133 Се собрале сватовите, румбаба 2 2823 4.69 10.09.2015
134 Не русај, прусај 2 1784 4.00 21.08.2015
135 Зора се зори 1 2746 4.38 26.06.2015
136 Од бога дадено 1 2021 4.63 07.06.2015
137 Болно лежи малој моме 1 2144 3.80 17.05.2015
138 Јана е шума градила 2 2611 4.00 17.05.2015
139 Дуне мори, малој моме 1 2493 3.00 09.05.2015
140 Лено ле, Лено 1 2429 4.25 09.05.2015
141 Станала рано Босилка 4 2551 4.33 24.04.2015
142 Жената е зло без кое не се може 1 2296 4.00 23.04.2015
143 Ветар вее, снег долета 1 2100 4.65 19.04.2015
144 Дувни ми бел ветре 6 2148 4.25 19.04.2015
145 Ден денувам 3 3085 4.78 19.04.2015
146 Чуј ги куме свирачите 2 6412 4.52 11.04.2015
147 Ми тргнала Кира 1 1721 3.00 03.04.2015
148 Капитан болен лежи 1 2433 4.50 29.03.2015
149 Ти донесов млада невеста 1 5270 4.08 21.03.2015
150 Туѓина пуста далечина 1 5307 4.47 21.03.2015
151 Мајка ми купила шарени чорапи 1 2446 4.38 08.03.2015
152 Јано ле, Јано ле 1 2345 4.00 25.02.2015
153 Вино, вино 1 1997 4.00 25.02.2015
154 Бистро ле, Бистро планино 1 1903 4.50 25.02.2015
155 Велешките ергени 3 2488 4.27 17.02.2015
156 Кинисало Грче јабанџиче 1 1824 4.40 31.01.2015
157 Ти се армаса 1 2410 4.82 31.01.2015
158 Кате, Катерина 1 2561 3.63 24.01.2015
159 Ор невесте Стојанице 10 5843 4.73 18.01.2015
160 Драганка ѓерѓеф везеше 1 2193 3.43 17.12.2014
161 Запејте сите ангели 2 4851 4.26 14.12.2014
162 Болна е легнала убава Калина 4 5287 4.13 14.12.2014
163 Јулија 1 2315 2.75 12.12.2014
164 Бабино девојче 2 3081 3.88 12.12.2014
165 Свадба голема 2 9323 4.77 12.12.2014
166 Врни се, врни либе Мариче 1 2045 3.67 12.12.2014
167 Кој ти го тури, жено 1 4247 4.00 05.12.2014
168 В' градина моме седеше 1 2106 4.50 04.12.2014
169 Лазаре, Лазаре 1 2862 4.83 04.12.2014
170 Песна за Ѓорѓи Сугаре 1 2801 4.45 02.12.2014
171 Вардаре, Пирин кај ти е? 1 3157 3.59 21.11.2014
172 Рано ранила Петкана 2 1920 4.00 31.10.2014
173 Врати се, бела Марија 3 8111 3.94 25.10.2014
174 Леринските села 2 3028 4.10 22.10.2014
175 Езеро рајско убаво 1 6787 3.37 06.10.2014
176 Песна за Самуил 1 5739 4.32 06.10.2014
177 Седнал ми Џемо 5 2595 3.75 04.10.2014
178 Играле, играле девојчиња 1 2158 4.33 04.10.2014
179 Не седи Расим распашан 1 2257 4.33 03.10.2014
180 Буките развиваат браќа 1 2940 4.25 03.10.2014
181 Ој зелено, Зеленико 4 2505 4.67 03.10.2014
182 Решив да си се оженам 1 2136 4.33 03.10.2014
183 Недо ле, арна девојко 3 2481 4.33 23.09.2014
184 Спремај ми, спремај либе коња дорија 1 1813 3.67 23.09.2014
185 Девојче тенко високо 1 2875 4.78 23.09.2014
186 Една желба имам 3 4664 4.44 22.09.2014
187 Илино моме убаво 1 3178 4.45 15.09.2014
188 А што си ми либе гајлелија 1 2278 4.67 15.09.2014
189 Што си толку, Лено, гајлелија 3 3228 4.50 15.09.2014
190 Ни јадеме, ни пиеме 2 1785 4.50 15.09.2014
191 Бојот започна браќа 1 2087 3.67 10.09.2014
192 Зошто ме мачиш судбино клета 1 2623 4.60 06.09.2014
193 Таму долу Битола 1 2655 3.89 06.09.2014
194 Стојан заправил воденица 1 1973 3.67 06.09.2014
195 Стојан на Станка думаше 1 1740 4.33 06.09.2014
196 Што кучиња лајат, моме Елено 1 2505 4.50 06.09.2014
197 Славеј песна запејало 1 3239 4.46 06.09.2014
198 Сите момчиња дојдоја 2 1885 4.57 06.09.2014
199 Седнал Марко малку да вечера 1 1948 4.50 06.09.2014
200 Сношти е Јана 1 2533 4.00 17.08.2014
201 Јас сум чисто Македонче 3 4707 4.17 10.08.2014
202 Имал попот магаренце 1 2872 3.86 07.08.2014
203 Песна за селото Буф 1 2806 3.46 31.07.2014
204 Песна за раѓањето на Гоце 2 4267 4.06 31.07.2014
205 Песна за Никола Бадев 1 2508 4.71 31.07.2014
206 Марике мори, бела вардарке 1 2061 3.50 31.07.2014
207 Отвори си ширум порти 1 1889 3.00 31.07.2014
208 Останала жена удовица 1 2015 4.33 31.07.2014
209 Остана Ратка млада удовица 3 2522 4.50 31.07.2014
210 Ој, Прилепе граде 1 2928 4.25 19.07.2014
211 Оф, што сум далеку од тебе Македонијо 1 2805 3.88 19.07.2014
212 Оф либе, млада ме разболе 1 1578 2.67 19.07.2014
213 Облога се фаќат момче и девојче 3 2137 4.00 19.07.2014
214 Невеста платно ткаеше 1 1946 4.50 19.07.2014
215 Не ме жално гледај, мајко 1 1833 4.33 19.07.2014
216 Ој јаворе, ти јаворе 5 2420 4.00 18.07.2014
217 Стојане, луда делијо 1 1797 4.50 18.07.2014
218 На четврти мај Гоце загина 1 5104 4.00 15.07.2014
219 Лична Мара меанџика 1 1829 4.33 15.07.2014
220 Излегол невен Пејо 4 2890 4.83 15.07.2014
221 Богата Сава, богата 1 2028 3.00 15.07.2014
222 Ајде сите запејте, весело оро играјте 1 2196 3.67 15.07.2014
223 Менвај куме прстени 2 1912 4.00 10.07.2014
224 Сношти ти дојдов на гости 1 2108 4.29 16.06.2014
225 Млада чорбаџијке 1 1912 4.33 02.06.2014
226 По поле одат аргати 3 3606 4.25 30.05.2014
227 Ќе ти купам широк фустан Зуице 3 2287 4.60 30.05.2014
228 Егејки мајки 4 3878 4.31 26.05.2014
229 Струмица, Струмица 1 2805 4.07 23.05.2014
230 Душо моја, прости ми 2 5241 4.33 19.05.2014
231 Бог да бие кочански сејмени 1 2459 4.71 17.05.2014
232 Песна за Стив Наумов 1 3494 4.18 15.05.2014
233 Лено, Ленче 1 5567 4.53 15.05.2014
234 Лено, Лено, Ленче 1 2813 4.17 15.05.2014
235 Служба служи млади Димитрија 1 2126 4.00 26.04.2014
236 Киниса моме на вода 3 3296 4.29 24.04.2014
237 За Карпош војвода 1 2692 4.25 17.04.2014
238 На гости ти дојдов, Кито 2 2545 4.33 16.04.2014
239 Не претезај 1 1748 4.00 16.04.2014
240 Гукни ми, гукни гугутко 1 2352 4.09 16.04.2014
241 Нешо пиле 2 2152 3.50 16.04.2014
242 Илија ќе оди в' туѓина 1 2054 3.00 16.04.2014
243 Стојне бре, моме кочанско 1 2113 3.80 16.04.2014
244 Моме стое во ливади 10 2893 4.82 16.04.2014
245 Петро, Петролинко, гиздава девојко 1 1867 4.50 16.04.2014
246 Огледала се Ангелина 1 1961 4.50 16.04.2014
247 Ти ли се најде Лено мори 5 3107 4.42 16.04.2014
248 Легнала Ѓурѓа на рамно гумно 1 2232 4.25 16.04.2014
249 Молитва 1 3409 4.41 14.04.2014
250 Ај, шетал Марко 1 2303 3.75 09.04.2014
251 Што си ми сине весело 1 3728 4.53 02.04.2014
252 Ленка 1 4544 4.13 02.04.2014
253 Денес над Македонија 1 13930 4.23 02.04.2014
254 Во борба македонски народе 1 6574 4.80 01.03.2014
255 Каде се чуло, видело 1 3505 4.67 01.03.2014
256 Митра низ двори шеташе 2 2826 4.50 23.02.2014
257 Песна за бабата Митра 2 3377 3.64 23.02.2014
258 Слушни ме мајко стара 1 12065 4.49 23.02.2014
259 Ој Стојане, мој комшија 1 3014 3.57 03.02.2014
260 Невеста жито требеше 1 3147 4.38 30.01.2014
261 Нашето село рано вечерало 1 2998 4.00 30.01.2014
262 Мома седи на чардакот 2 3124 4.45 28.01.2014
263 Три години јас те чекам 2 2612 4.67 19.01.2014
264 Кажи Анѓо мори 2 2958 4.60 06.01.2014
265 Машала 1 9926 4.62 04.01.2014
266 Стари баби 1 4303 4.40 03.01.2014
267 Легнала мома, заспала 1 2639 4.44 29.11.2013
268 Ожени се, мили сине 1 2960 4.86 29.11.2013
269 Фати се Бое на оро 4 5803 4.27 25.11.2013
270 Сношти те Маре сонував 1 2934 4.00 25.11.2013
271 Ангелино, малој моме 1 2789 4.00 25.11.2013
272 Во Крушево оган гори 3 4115 4.07 23.11.2013
273 Гоце ми отиде во Солуна града 2 2928 4.42 17.11.2013
274 Брале, брале, се собрале 4 3203 4.78 11.11.2013
275 Девојче, море девојче 1 2254 4.33 11.11.2013
276 Димитријо, сине Митре 3 11413 4.26 07.10.2013
277 Излегов да се прошетам, мамо 1 2449 4.55 06.10.2013
278 Излегов да се разшетам 1 2422 4.00 06.10.2013
279 Излегов да се прошетам 2 2560 4.57 06.10.2013
280 Од љубов не се бега 1 5871 4.64 06.10.2013
281 Една комитска 2 3136 3.90 29.09.2013
282 Не кани ме 2 5005 4.61 18.08.2013
283 Белите манастири 1 5194 4.20 16.08.2013
284 Стариот јоргован 1 3368 4.08 05.08.2013
285 Стојне ле, Стојне невесто 3 3228 4.57 05.08.2013
286 Променила ми се Пандура девојка 3 3711 4.15 13.06.2013
287 Мори моме, малој моме 2 3650 3.67 02.06.2013
288 Еј ридови, сини мориња 8 13266 4.44 02.06.2013
289 Свадба македонска 3 8465 4.07 02.06.2013
290 Јоване море, Јоване 5 9617 4.48 02.06.2013
291 Запри, запри виолино 2 5604 4.59 02.06.2013
292 Ој, додоле 1 4183 4.38 14.05.2013
293 Ој Досто, Досто 1 2759 4.63 28.04.2013
294 Мариче, црно косиче 1 2562 4.50 28.04.2013
295 Празник љубовен 1 2681 4.50 28.04.2013
296 Мојта свадба без песна ќе биде 1 3866 4.40 23.04.2013
297 Зумбај, зумбај 1 3914 4.45 14.04.2013
298 Стојан си стадо пасеше 2 2959 4.88 14.04.2013
299 Јана мома 1 3323 3.71 14.04.2013
300 Стори ми абер Божано 1 2643 4.14 14.04.2013
301 Две китки 2 3824 4.40 14.04.2013
302 Од Битола појдов 5 4740 3.83 09.04.2013
303 Во Солуна Еди куле 2 3188 4.13 09.04.2013
304 Оф, што сум толку далеку 1 3690 4.50 09.04.2013
305 Либе ле, либе убаво 4 2647 4.40 09.04.2013
306 Каранфилче девојче 12 3518 4.60 09.04.2013
307 Славеј пее на трендафил 2 1735 4.00 09.04.2013
308 Ајде не ти личи Дафино моме 2 2948 4.75 07.04.2013
309 Запеало славеј пиле 1 3100 4.73 07.04.2013
310 До три ми пушки пукнаа 4 6689 4.40 21.02.2013
311 Усни румени 1 3207 4.56 21.02.2013
312 Тодоро, либе Тодоро 1 2904 4.00 21.02.2013
313 Свекрвице мори 1 2592 3.25 18.02.2013
314 Синојка ми дојде 1 2414 4.33 18.02.2013
315 Шеќерино малој моме 2 3296 4.50 18.02.2013
316 Сакам да си само моја 1 2841 4.25 18.02.2013
317 Отишла Љуба кај тетка је 2 2888 4.25 18.02.2013
318 Мори Анчо Милојчина 3 2578 4.50 18.02.2013
319 Ѓурѓана ми болна лега 1 2503 2.80 18.02.2013
320 Џан џигер Магдо 4 2750 4.50 18.02.2013
321 Чукав, чукав мале 1 2672 3.50 18.02.2013
322 Болно легна Ленче 2 2731 4.00 16.02.2013
323 Бог да бие, убие 1 2651 3.25 16.02.2013
324 Бог да бие аџи Зора 1 2687 3.25 16.02.2013
325 Аршин, аршин 1 2862 3.60 16.02.2013
326 Ај ти ми спремај 1 2586 4.00 16.02.2013
327 Стројник ќе те пратам бабо 1 2804 4.33 14.02.2013
328 Стојне ле, Стојне невесто 1 2452 4.25 14.02.2013
329 Стојана мајка учеше 2 2617 4.50 14.02.2013
330 Леле с'нце, леле глава 1 2420 4.25 14.02.2013
331 Грабиле гу Ангелину 2 2633 4.20 14.02.2013
332 Успала се мома Сирма 1 2352 4.40 14.02.2013
333 Чува мајка до две лути ќерки 1 2682 3.75 14.02.2013
334 Сè заради друг 2 3062 3.43 04.02.2013
335 Погана 5 8167 4.17 04.02.2013
336 Песна за Ченто 2 3432 4.60 04.02.2013
337 Жировницо пуста останала 2 10377 4.36 31.01.2013
338 Заспало девојче на бистро изворче 1 2612 4.43 28.01.2013
339 Русе ле моме убаво 2 7196 4.41 28.01.2013
340 Еј, море мажу 1 2667 4.33 28.01.2013
341 Што си налутено либе 2 3054 4.14 19.01.2013
342 Онаа страна оган гори 1 3328 4.29 19.01.2013
343 Дотекла вода студена 3 5110 4.00 15.01.2013
344 Кирјана вино продава 3 12135 4.24 11.01.2013
345 Свирете ми другари 2 5229 4.39 01.01.2013
346 Три години, лудо, болна лежам 1 3076 4.40 01.01.2013
347 Бојот започна горе Крушево 4 4054 4.05 22.12.2012
348 Изникнало криво крувче медено 3 5276 4.63 22.12.2012
349 Сношти појдов мила мамо 2 4080 4.44 22.12.2012
350 Твојте очи Лено мори 5 19583 4.60 22.12.2012
351 Што не спиеш, лично либе 1 3888 4.40 18.12.2012
352 Останал Кољо сираче 5 3068 4.20 13.12.2012
353 Легнала Дана 4 4026 4.56 13.12.2012
354 Павле ми пие 5 10141 4.45 13.12.2012
355 Садила Димка босилче 1 2616 4.17 13.12.2012
356 Бегала Мара, бегала 1 2943 4.33 13.12.2012
357 Кажи облаче ле бело 4 9165 4.13 13.12.2012
358 Судбо моја 9 8702 4.84 12.12.2012
359 Ми се собрале ваке-таке 2 3655 4.07 10.12.2012
360 Прошетал Димчо, рашетал 3 4420 4.24 31.10.2012
361 Оди бре либе 1 2873 4.55 31.10.2012
362 Есен дојде, војници одат 1 7314 4.04 25.10.2012
363 На сред село чешма шарена 6 10010 4.59 15.10.2012
364 Китен ми, китен девере 1 4646 3.29 02.10.2012
365 Ѓорѓи и Елена 1 3626 4.17 24.09.2012
366 На сред село тапан бие 1 5013 4.31 23.09.2012
367 Ка се заљубиле до две луди млади 2 4684 3.88 17.09.2012
368 Сама мома во планина 1 3709 3.55 06.09.2012
369 Ме сакаа двајца тројца 2 4039 4.60 29.08.2012
370 Кој ти ги даде тие црни очи 2 4776 4.50 29.08.2012
371 Еленко, моме мори, убава 3 5449 4.70 29.08.2012
372 Лилјано моме 12 7632 4.06 02.08.2012
373 Играле баби по месечина 1 4503 4.41 01.08.2012
374 Невесто црвен трендафил 4 4934 4.45 01.08.2012
375 Лихнида кајче веслаше 5 10020 4.65 03.07.2012
376 Темен се облак зададе 1 3412 4.64 24.06.2012
377 Темен се облак зададе 1 9233 4.91 24.06.2012
378 Народ се собрал 1 5098 4.19 24.06.2012
379 Решил чичо да се жени 2 4356 4.39 06.06.2012
380 Војниче младо 1 3971 3.79 11.04.2012
381 Јаничари одат, мамо 3 6182 3.88 11.04.2012
382 Две девојки 1 4873 4.20 31.03.2012
383 Една мисла имаме 1 7577 4.72 31.03.2012
384 Штом ноќта помине 1 19681 4.56 31.03.2012
385 Бисер балкански 1 18562 4.65 31.03.2012
386 Глас ми се слуша 3 4051 3.73 09.03.2012
387 Петро ле, пиле шарено 7 5448 4.18 24.02.2012
388 Гујго ле, јуначе 3 4232 4.30 20.02.2012
389 Стојне, млада меанџико 1 3734 4.55 20.02.2012
390 Чапкан Димчо 1 4506 4.47 18.02.2012
391 Горичице лилјанова 1 3643 3.80 02.02.2012
392 Водарка 1 7420 4.33 27.01.2012
393 Стар бел дедо овци пасе 3 4918 4.13 25.01.2012
394 Пушти ја, Лело мори, Тодорка 1 3525 4.38 25.01.2012
395 Промени се, Суте 2 3494 4.00 23.01.2012
396 Додек је мома при мајка 3 5059 4.50 16.01.2012
397 Две ми друшки 1 4420 3.87 18.12.2011
398 Поле широко 2 4875 4.45 06.12.2011
399 Петре гајдаџијата 1 3807 4.20 06.12.2011
400 Отишло е мало моме 2 3645 4.60 06.12.2011
401 Ој, Јеленчице 2 3488 4.50 02.12.2011
402 Одоздола иде ќелавиот паша 1 3936 3.80 02.12.2011
403 Од гранка, в' гранка 2 4135 4.53 02.12.2011
404 Невеста иди од вода 1 3218 4.20 02.12.2011
405 Невено мори, Невено 1 5799 4.47 02.12.2011
406 Не пиј Недо рујно вино 1 3584 4.67 02.12.2011
407 Оф бре, Стојане 3 6497 4.50 01.12.2011
408 Стојане море, Стојане 1 3211 4.20 01.12.2011
409 Собрале ми се 1 3489 4.71 01.12.2011
410 Огреала месечина шеќерна 2 3754 4.25 30.11.2011
411 Развивај горо зелена 1 3604 3.65 22.11.2011
412 Развивај горо зелена 1 2381 3.15 22.11.2011
413 Развивај горо зелена 3 3370 3.63 22.11.2011
414 Развивај горо зелена 4 4679 4.70 22.11.2011
415 Сношти си минав, мамо 1 3407 4.40 22.11.2011
416 Разболел ми се левенди Ѓуро 1 5725 4.51 21.11.2011
417 Љубов голема 1 15006 4.36 16.11.2011
418 Девојче, девојче 8 5453 3.88 15.11.2011
419 Што е лудо сон сонило 2 4126 4.67 09.11.2011
420 Засвирил Стојан 5 6575 4.45 19.10.2011
421 Се посврши азган Мара 2 4517 4.42 13.10.2011
422 В' апсана ме кладе 2 4680 4.71 13.10.2011
423 Песна за Марко Лерински 2 9159 4.44 09.09.2011
424 Што ти текна, Јано, да побегнеш 1 8125 3.95 07.09.2011
425 Со јаболко фрли 2 9434 4.63 07.09.2011
426 Синоќа дојдов од гурбет 3 6667 4.36 07.09.2011
427 Погинал Стојан, загинал 2 6651 4.57 07.09.2011
428 Мајка има едно чедо 1 7605 4.46 04.09.2011
429 Кичевјани, московјани 1 6871 4.80 04.09.2011
430 Излегол Дејан војвода 2 7690 4.50 04.09.2011
431 Денеска ми е сабота 2 9238 4.50 04.09.2011
432 Дејгиди Магдалено мори 4 9962 4.22 04.09.2011
433 Ајде чиво ли е она девојче 1 7881 3.76 04.09.2011
434 Отидов в село Долнени 1 6910 4.36 29.08.2011
435 Девојче бело, црвено 2 6654 4.38 16.08.2011
436 Ори Анче бело и црвено 1 7102 3.82 16.08.2011
437 Мајсторе, мајсторе 3 11209 4.75 29.06.2011
438 Дојди, дојди, малој моме 2 6803 4.27 22.06.2011
439 Дај ми надеж 2 8921 4.87 11.06.2011
440 Зар има лек за вљубени 1 7161 4.33 31.05.2011
441 Весели другари 1 6884 3.82 22.05.2011
442 Што ми е лепо, убаво 1 6648 4.31 22.05.2011
443 Што може љубовта 1 7507 4.14 10.05.2011
444 Запејте песна другари 1 6972 3.93 10.05.2011
445 Погледни Цвете, погледни 1 5982 4.43 10.05.2011
446 Проклета судбино 1 6539 4.78 20.04.2011
447 Модерна си имам жена 1 7057 4.60 20.04.2011
448 Куќа имам на Пелистер 3 14203 4.55 20.04.2011
449 Коце берберот - чалгаџијата 1 10306 3.88 04.04.2011
450 Една гитара 1 6530 3.69 04.04.2011
451 Битолчани мераклии 1 7001 4.58 02.04.2011
452 А бре Ѓоре, лажго Ѓоре 1 8848 3.47 02.04.2011
453 Жени се Радо 3 9328 4.42 31.03.2011
454 Легнало Родне 1 7086 4.75 20.03.2011
455 Маце, маце, тече вода студена 4 7309 4.57 19.03.2011
456 Нели ти реков не оди боса 2 7300 4.58 19.03.2011
457 Три години станаа 15 15908 4.77 18.03.2011
458 Ајде камен Јано 4 9409 4.61 14.03.2011
459 Ајде брала мома бело грозје 3 8359 4.10 13.03.2011
460 Многу мерак имам бабо 4 13671 4.52 03.03.2011
461 Изникна ми бадем дрво 1 6875 3.93 28.02.2011
462 Што ми омилело 1 7501 4.38 28.02.2011
463 Елено моме, Елено 2 7654 4.28 26.02.2011
464 Ах, вие мои луди млади години 3 12324 4.14 21.02.2011
465 Величко, скопски војвода 1 7406 4.44 20.02.2011
466 Ја излези Ѓурѓо 8 44136 4.46 19.11.2010
467 Катерино кротко јагне 2 7128 4.50 31.10.2010
468 Слага се с'лнце да зајде 3 6333 4.83 31.10.2010
469 Болна е легнала 6 10853 4.61 05.09.2010
470 Питат ме, мамо, в село момите 1 8385 3.87 05.09.2010
471 Ќе одам стара мајко 1 7812 4.00 04.09.2010
472 Имала мајка девет сина 4 15797 4.49 19.06.2010
473 Де мори Васе, Васе 1 6698 3.72 18.06.2010
474 Слушај бре кралу 1 13984 4.45 22.05.2010
475 Сношти те пратив на вода ќерко 2 7461 4.56 19.05.2010
476 Серенада 1 10485 4.44 19.05.2010
477 Помниш ли, либе Тодоро 7 10733 4.47 18.05.2010
478 Митра делија коња јахаја 6 7941 4.20 18.05.2010
479 Отвори ми бело Ленче 8 16670 4.31 26.04.2010
480 Голема свадба во село 2 9526 3.95 19.04.2010
481 Момченце и момиченце 1 6474 4.63 07.04.2010
482 Кај си мајко да ме видиш 1 6653 4.67 07.04.2010
483 Не плачете стари мајки 1 6408 4.57 03.04.2010
484 Мори момиченце малечко 1 6514 4.50 27.03.2010
485 Жал за Деспина 5 28608 4.71 26.03.2010
486 Бог да ги бие Арапите 1 6380 4.44 19.02.2010
487 Болна паднала Родна Фалкова 2 8077 4.53 11.02.2010
488 Оф, оф, аман 1 9140 4.55 11.02.2010
489 А бре Кољо, мамин Кољо 2 8798 4.21 09.02.2010
490 Мома уф зандана 1 5229 4.63 08.01.2010
491 Каранфило филфило 7 10153 4.48 03.01.2010
492 Кате лично девојче 1 6566 4.14 03.01.2010
493 Кажи кажи Донке 1 6127 4.33 03.01.2010
494 Море што си бевме големото друштво 3 8078 4.31 27.12.2009
495 Кажи, кажи либе Стано 8 9190 4.58 17.11.2009
496 Кога се мажеше што ти се чинеше 3 7240 4.14 17.11.2009
497 Кога си бевме мали 3 7623 4.40 17.11.2009
498 Кога си тргнав во туѓина 4 9820 4.55 17.11.2009
499 Кога тргнав Цвето 8 21927 4.42 17.11.2009
500 Кој што ме чуе да пеам 5 8572 4.30 17.11.2009
501 Крај Вардара седеше 2 8777 4.33 17.11.2009
502 Легнало моме заспало 1 6453 4.80 17.11.2009
503 Ленче болно лежи 4 7276 4.71 17.11.2009
504 Ленче бре душо 4 7711 4.55 17.11.2009
505 Ленка пиши бела книга 1 7099 4.62 17.11.2009
506 Лична валандовчанка 1 6133 4.00 17.11.2009
507 Лино моме Лино 2 7342 4.47 17.11.2009
508 Љубинке моме убаво 1 5771 3.50 17.11.2009
509 Магдо мори Магдалено 3 9278 4.56 02.11.2009
510 Македонија 1 7807 4.76 02.11.2009
511 Македонијо жална ле мајко 1 6761 4.38 02.11.2009
512 Македонки билбилјанки 3 12323 4.69 02.11.2009
513 Мамо кој чука на порти 6 9888 4.47 02.11.2009
514 Марие дилбер бела Марие 10 11458 4.81 02.11.2009
515 Момите мамо, момите 1 8247 4.82 02.11.2009
516 Дај ми мамо динар, до два 1 5960 4.50 02.11.2009
517 Дали думаш либе 6 7833 4.75 02.11.2009
518 Дали знаеш мила мајко 2 7894 4.64 02.11.2009
519 Дали знаеш мило либе 4 6385 4.33 02.11.2009
520 Дано ле Данче убава 1 6529 4.18 02.11.2009
521 Давај ме мила мамо, давај ме 7 9914 4.62 02.11.2009
522 Дебарцо ти си борбена 1 7410 4.18 02.11.2009
523 Дејгиди луди млади години 8 17841 4.51 02.11.2009
524 Девојченце љубиш ли ме мене 2 7274 4.50 02.11.2009
525 Девојко лична румена 1 6614 4.60 02.11.2009
526 Дигни си Маро, Марче очите 3 6851 4.18 02.11.2009
527 Добро ми дошле сватовите 1 6324 4.60 02.11.2009
528 Дојди, дојди калеш море Димчо 1 6249 4.50 02.11.2009
529 Дојди мајко испрати ме 1 6606 4.50 02.11.2009
530 Доста, доста лично ле Стојне 4 8812 4.56 02.11.2009
531 Дремка ми се дреми 4 8219 4.33 02.11.2009
532 Еднаш минав на мостето 1 5847 4.67 02.11.2009
533 Едно име имаме 4 21038 4.58 02.11.2009
534 Жени ме мамо, жени ме 3 7481 4.18 02.11.2009
535 Еј ти Марие, селвие 1 6652 4.50 02.11.2009
536 Еј Тодоре 1 6706 4.20 02.11.2009
537 Ерген одев мајко 8 12202 4.59 02.11.2009
538 Ергенлак е мамо пашалак 1 6283 4.57 02.11.2009
539 Ферман дојде од Стамбола 7 8911 4.38 02.11.2009
540 Гена ми појде на чешма 5 7555 4.50 02.11.2009
541 Гори Балкан 5 10218 4.50 02.11.2009
542 Илчовице млада невесто 2 10765 4.58 02.11.2009
543 Ја излези либе на пенџере 4 7390 4.50 02.11.2009
544 Јана грло заболело 1 6816 4.11 02.11.2009
545 Јана мајка луто колне 1 6419 3.92 02.11.2009
546 Јанке ле Јанке убава 6 8297 4.00 02.11.2009
547 Јас сум мома пак мома 2 6055 4.78 02.11.2009
548 Јас си го сакам нано 1 6365 3.92 02.11.2009
549 Каде си тргнало абре бај Постоле 4 8232 4.73 02.11.2009
550 Како што е таа чаша 5 9335 4.35 02.11.2009
551 Ах, каде е мојто либе 13 14138 4.61 02.11.2009
552 Ах мори мајко 1 7207 4.78 02.11.2009
553 Ах мори Маро, девојче 2 6694 4.56 02.11.2009
554 Ај мерак имам 1 6559 3.63 02.11.2009
555 Ајде болно лежи мојто либе 3 10077 4.61 02.11.2009
556 Ајде да одиме во Битола 2 8430 3.92 02.11.2009
557 Ајде да се земиме, Васе 3 10025 3.93 02.11.2009
558 Ајде кога појдов 1 7074 4.80 02.11.2009
559 Ајде провикнал се Иљо Малешевски 3 6983 4.53 02.11.2009
560 Ајде ред се редат мале 8 12376 4.43 02.11.2009
561 Ајде станав се оженив 4 6994 4.42 02.11.2009
562 Ајде разболе се мојто либе 4 7824 4.24 02.11.2009
563 Ајде засвирете браќа свирачи 2 6922 4.20 02.11.2009
564 Ајде, ајде моме Стојне 7 10016 4.69 02.11.2009
565 Ако само запеам 1 6133 4.00 02.11.2009
566 Ако имаш срце 1 7511 4.10 02.11.2009
567 Бело лице љубам јас 7 16140 4.62 02.11.2009
568 Благуно дејче мори пожаранче 7 10928 4.82 02.11.2009
569 Битола, мој роден крај 10 17568 4.51 02.11.2009
570 Битола, бабам Битола 4 10639 4.13 02.11.2009
571 Бог да бие Наумчето 3 7346 4.32 29.10.2009
572 Бог да го убие Шефки качакот 1 6524 4.64 29.10.2009
573 Болен ми лежи млад Стојан 4 7196 4.19 29.10.2009
574 Болен лежи млад Стојан 7 9902 4.45 29.10.2009
575 Бор садила мома Евгенија 4 14571 4.46 29.10.2009
576 Брала мома капини 4 13202 4.38 29.10.2009
577 Чифте, чифте пајтонлари 4 26557 4.52 29.10.2009
578 Црнеј горо, црнеј сестро 1 7230 4.64 29.10.2009
579 Чула баба разбрала 4 11760 4.36 29.10.2009
580 Цветините очи черешови 11 12229 4.61 29.10.2009
581 Да ме молат не се женам 2 8435 4.73 29.10.2009
582 Дафина болна легнала 4 7386 4.35 29.10.2009
583 Дафино црвен каранфил 1 6290 4.50 29.10.2009
584 Билбил пее во планина 8 13516 4.77 29.10.2009
585 Бог да бие мојта мајка 2 6182 4.50 29.10.2009
586 Бог да бие Русе твојта мајка 8 16367 4.58 29.10.2009
587 Девет години болен лежав 1 6174 4.33 29.10.2009
588 Димчета аскер го писаја 1 6209 4.31 29.10.2009
589 До кога браќа мили Македонци 1 8946 4.39 29.10.2009
590 Една мома с' мајка е 5 7044 4.30 29.10.2009
591 Едно малој моме 5 11027 4.50 29.10.2009
592 Елено моме, Елено 1 15445 4.23 29.10.2009
593 Елено ќерко, Елено 22 16166 4.55 29.10.2009
594 Фанче ојде во Калишта 2 7087 4.73 29.10.2009
595 Фато мори душманке 6 14570 4.49 29.10.2009
596 Гледај ме, гледај либе 3 8857 4.30 29.10.2009
597 И таму е мојата родина 1 9877 4.50 29.10.2009
598 Излегол Јане Сандански 5 9626 4.06 29.10.2009
599 Излегов да се прошетам 2 6525 3.50 29.10.2009
600 Извикна Јана провикна 1 6253 4.60 29.10.2009
601 Ја излези стара мајко 11 17381 4.56 29.10.2009
602 Јас Методи Патче од Охрида 1 9620 4.50 29.10.2009
603 Јовано, Јованке 35 38105 4.52 29.10.2009
604 Каде се чуло, мамо, видело 2 7040 4.56 29.10.2009
605 Калеш Дончо 4 8507 4.54 29.10.2009
606 Каљо, Калино девојче 6 7432 4.33 29.10.2009
607 Кондисал Ајрадин паша 3 8292 4.36 29.10.2009
608 Каранфил невесто мори 2 7488 4.36 29.10.2009
609 Кажи Јано, кажи душо 7 8890 4.25 29.10.2009
610 Кажи Рајне, кажи душо 8 9735 4.50 29.10.2009
611 Кога војници тргнавме 5 7362 4.27 29.10.2009
612 Кучињата лаат, пазарџии идат 1 8092 4.67 29.10.2009
613 Лажи, лажи Вере 4 10786 4.43 29.10.2009
614 Мара охриѓанка 1 6248 4.67 29.10.2009
615 Маж ми е генерал 1 6641 4.15 29.10.2009
616 Мери Томчо сто драм алва 3 6879 4.08 29.10.2009
617 Ми го затвориле младиот Јорданчо 4 6772 3.86 29.10.2009
618 Мома крај извор седеше 2 6450 4.43 29.10.2009
619 Девојче бело, црвено 7 11290 4.37 29.10.2009
620 Море сокол пие вода на Вардарот 21 21009 4.88 29.10.2009
621 Мост ми ѕидат девет мајстори 1 7333 4.57 29.10.2009
622 Не стој Доне, Донке 6 12917 4.56 29.10.2009
623 Немам мило, немам драго 3 7498 3.70 29.10.2009
624 Од Битола до Вевчани 4 7585 4.62 29.10.2009
625 Од умот се поизгубив 6 8990 4.52 29.10.2009
626 Ој ти моме, малој моме 4 7484 4.50 29.10.2009
627 Оздола идет еден млад војвода 1 6528 4.67 29.10.2009
628 Огин го гори Брезово 8 10252 4.46 29.10.2009
629 Одиш ти 1 5434 4.40 29.10.2009
630 Одам, одам мајчице 1 5581 4.50 29.10.2009
631 Од врв Пирин Планина 1 9106 4.52 29.10.2009
632 Охрид, Охрид убав мил 1 13681 4.10 29.10.2009
633 Ој љубов, љубов 2 9767 4.45 29.10.2009
634 Песна ви пеам Македонци 1 9769 4.42 29.10.2009
635 Роден, роден крај 3 14785 3.71 29.10.2009
636 Разболела се Ленка Пингова 6 11507 4.75 29.10.2009
637 По горите македонски 3 7875 4.60 29.10.2009
638 Пијан идам мајко 1 5866 4.33 29.10.2009
639 Пара бери киселец 4 12830 4.39 29.10.2009
640 Станвај Донке, станвај пиле 7 7793 4.57 29.10.2009
641 Стани ми Геле, Ангеле 1 6769 4.33 29.10.2009
642 Собрале ми се сватови 1 6253 4.50 29.10.2009
643 Седенка се збира 2 7109 4.21 29.10.2009
644 Саноќ ми билбил пропеа 3 9332 4.91 29.10.2009
645 Се навали Шар Планина 7 11142 4.29 29.10.2009
646 Саноќ седам Трено 5 9726 4.35 29.10.2009
647 Стани Станке 2 6964 4.71 29.10.2009
648 Што се чуло нане 3 9117 4.47 29.10.2009
649 Што ми е мило ем драго мамо 3 8641 4.75 29.10.2009
650 Таму ле мајко близу Битола 2 8345 4.27 29.10.2009
651 Тргнало ми лудо младо 6 10160 4.48 29.10.2009
652 Ти не знаеш момче 1 5609 4.25 29.10.2009
653 Таму долу криволачко 1 7008 4.63 28.10.2009
654 Ваташа 2 9634 4.24 28.10.2009
655 За Фросина 6 11699 4.63 28.10.2009
656 За Зарина 4 8359 4.53 28.10.2009
657 Запеј песна Македонко 1 8196 4.29 28.10.2009
658 Заплакало е Мариово 8 23547 4.38 28.10.2009
659 Зошто си ме мајко родила 5 9816 4.24 28.10.2009
660 Абер ми дојде од мојто либе 1 7388 3.44 28.10.2009
661 А бре Македонче ти вардарско пиле 2 8665 4.30 28.10.2009
662 Ацано млада невесто 9 9334 4.25 28.10.2009
663 Болен лежи Миле Поп Јорданов 9 12207 4.47 28.10.2009
664 Го фанале едно моме 4 8906 4.61 28.10.2009
665 Народе Македонски 5 14690 4.61 28.10.2009
666 Послушајте патриоти 6 14607 4.56 28.10.2009
667 Слушам кај шумат шумите 7 24859 4.61 28.10.2009
668 Трба трби Гевгелија 2 12438 4.44 28.10.2009
669 Црна се чума зададе 11 17931 4.54 28.10.2009
670 Црно му било пишано на Александар Турунџе 9 8585 4.41 28.10.2009
671 Лешочкиот манастир 5 9839 4.49 28.10.2009
672 Крушево абер пристигна 1 13194 4.70 28.10.2009
673 И ние сме деца на Македонија 5 23451 4.79 28.10.2009
674 Абер ми иде од Могила 3 10099 4.48 28.10.2009
675 Четворица комити 2 9489 4.85 28.10.2009
676 Проклета да е Австралија 3 9740 4.42 28.10.2009
677 Огреала месечина 7 8160 4.44 28.10.2009
678 Бог да бие кој прв почна 5 9357 4.69 28.10.2009
679 Ај зајди зајди јасно сонце 1 8371 4.17 28.10.2009
680 Василица 1 9195 4.03 28.10.2009
681 Во Јордание 2 21907 4.48 28.10.2009
682 Сторил ниет зајко, зајко кокорајко 6 33428 4.14 28.10.2009
683 Коледица 2 10463 4.37 28.10.2009
684 Ајде ми извикнал турскиот паша 1 7602 4.37 28.10.2009
685 Ајде сонце зајде 7 12635 4.64 28.10.2009
686 Ајде вино пијам 9 12319 4.27 28.10.2009
687 А бре воденичаре 8 17449 4.38 28.10.2009
688 Еј севдалино, еј малој моме 1 17805 3.93 28.10.2009
689 Ино моме веселино 1 6498 4.33 28.10.2009
690 Ќе ти умрам мамо 3 6337 4.75 28.10.2009
691 Кога падна на Пирина 6 15097 4.64 28.10.2009
692 Малој моме цвеќе брало 2 6882 4.71 28.10.2009
693 Низ двори се шета мома Катерина 3 8512 4.39 28.10.2009
694 Сестра моли брата за вечера 6 12455 4.43 28.10.2009
695 Славеј пиле рано пее 2 6829 3.90 28.10.2009
696 Слегло моме во градина 1 5720 3.14 28.10.2009
697 Собрале ми се набрале 4 8393 4.88 28.10.2009
698 Те сакам песно македонска 1 8474 4.36 28.10.2009
699 Зајди, зајди јасно сонце 13 23559 4.58 28.10.2009
700 Заспала Јана, Јанинка 4 7129 4.38 28.10.2009
701 1762 лето 6 31077 4.58 28.10.2009
702 Ах љубов, пак љубов 1 7607 3.27 28.10.2009
703 Ај да бегаме мори Васе 4 12651 4.36 28.10.2009
704 Ај што ми е мило ем драго 1 9942 4.46 28.10.2009
705 Ај, в Македонија глас се слуша 1 6884 4.43 28.10.2009
706 Ајде дали знаеш, паметиш Милице 13 16014 4.72 28.10.2009
707 Ајде Милке да бегаме 1 9254 4.26 28.10.2009
708 Ајде ќе те прашам бре Донке 2 6671 4.50 28.10.2009
709 Ајде шана мана на кантарот 1 6634 4.29 28.10.2009
710 Ајде што пијана шеташ Фиме 4 6795 4.38 28.10.2009
711 Ајде што ти текна што побегна 1 6154 4.29 28.10.2009
712 Ако пијам рујно вино 1 8475 4.17 28.10.2009
713 Антице џанам душице 11 10294 4.75 28.10.2009
714 Јас сум мома охриѓанка 2 9867 4.46 27.10.2009
715 Земјо Македонска 8 42593 4.48 27.10.2009
716 Едно време си бев ерген 1 7350 4.42 27.10.2009
717 Јано, Јанке Кумановке 2 9153 4.67 27.10.2009
718 Мајка на Марика думаше 10 15188 4.50 27.10.2009
719 Македонско девојче 9 21440 4.61 27.10.2009
720 Марие млада невесто 4 12219 4.63 27.10.2009
721 Мори моме Магде 6 8944 4.50 27.10.2009
722 Не кажувај либе добра ноќ 6 12889 4.65 27.10.2009
723 Не си го продавај Кољо чифликот 11 12390 4.75 27.10.2009
724 Не плачи мило либе, не жали (Параходот) 15 10612 4.72 27.10.2009
725 Си заљубив едно моме 10 11165 4.64 27.10.2009
726 Сношти минав покрај вази 8 15659 4.69 27.10.2009
727 Стани моме да заиграш 10 15701 4.50 27.10.2009
728 Учи ме мајко, карај ме 12 35663 4.37 27.10.2009
729 Песна за Деспина 7 19334 4.56 27.10.2009
730 Дафино вино црвено 18 20724 4.61 27.10.2009
731 Билјана платно белеше 10 19637 4.51 27.10.2009
732 Ако умрам ил загинам 5 14661 4.78 27.10.2009
733 Ајде слушај, слушај калеш бре Анѓо 17 13481 4.75 27.10.2009
734 Те видов тебе и се заљубив 8 17425 4.54 27.10.2009
735 Милка болна легнала 1 7412 4.45 15.10.2009
736 Прстен ми падна Нешо 4 9104 4.62 13.10.2009
737 Тихо Мирка си заспала 8 8007 4.76 12.10.2009
738 Рајна на порти стоеше 1 5964 4.60 12.10.2009
739 Ах минав гора, минав друга 2 6858 4.00 12.10.2009
740 Излези Видо мори, чудо да видиш 5 9099 4.17 12.10.2009
741 Бог да го бие тој Ибраим Оџа 8 11275 4.68 12.10.2009
742 Море абер дојде Ајше 4 8302 4.91 12.10.2009
743 Бегала ми е Благуна 2 7005 4.69 12.10.2009
744 Димитриче русокосо девојче 4 7172 4.55 12.10.2009
745 Филка мома моле бога 4 13361 4.51 06.10.2009
746 Што си поминав и се прелагав 1 6250 4.33 03.10.2009
747 Ајде свате дигни чаша 2 13297 4.31 03.10.2009
748 Тргнала ми Рума мома 5 7386 4.60 03.10.2009
749 Три години се љубевме 6 9464 4.56 03.10.2009
750 Три пати поминав 1 5696 4.00 03.10.2009
751 В' недела дојде лудо младо 3 6510 4.40 03.10.2009
752 Во влашкото маало 5 8491 4.33 03.10.2009
753 За Крушевската Република 2 10179 4.70 03.10.2009
754 Жална мајка 1 7247 4.40 03.10.2009
755 Прошета се Јовка Кумановка 13 26774 4.73 01.10.2009
756 Марика мома убава 5 9192 4.38 29.09.2009
757 Меани, меани 2 8955 4.73 29.09.2009
758 Ми излегла Евда низ чаршија 1 7387 4.28 29.09.2009
759 Мила мајко мојто либе 1 6115 4.38 29.09.2009
760 Милето на Џајкови 2 5887 3.50 29.09.2009
761 Мирјано моме Мирјано 3 6129 4.60 29.09.2009
762 Мој роден крај 1 14250 4.17 29.09.2009
763 Моме оди на вода 2 6914 4.30 29.09.2009
764 Моме седи на пенџере 5 6742 3.69 29.09.2009
765 Може ли цвеќе без вода 2 6860 4.50 29.09.2009
766 На срце ми лежи мила мамо 9 11546 4.65 29.09.2009
767 На сред село едно дрво 1 7367 4.25 29.09.2009
768 На Струга дуќан да имам 9 13561 4.15 29.09.2009
769 Направило моме ладна меана 2 6544 4.13 29.09.2009
770 Не лажете се другарки 2 7650 4.56 29.09.2009
771 Не ми седи коконо 1 6447 4.50 29.09.2009
772 Не прибирај мила мамо стројници 1 6297 3.86 29.09.2009
773 Не се фаќај Доне, Донке 6 9992 4.07 29.09.2009
774 Не се бели Маре мори не се црви 6 10884 4.24 29.09.2009
775 Не виткај се Софче 6 9461 4.45 29.09.2009
776 Недалеку од Воден града 1 7628 4.89 29.09.2009
777 Нели ти реков моме Донке 3 6944 4.75 29.09.2009
778 Невесто калеш мори убава 6 8743 4.53 29.09.2009
779 Невесто лична калеша 3 7321 4.20 29.09.2009
780 Низ корија зелена босо моме шета 9 7937 4.47 29.09.2009
781 Ој девојче, бело и црвено 6 11712 4.85 29.09.2009
782 Ој овчарче 6 7109 4.30 29.09.2009
783 Ој природо вечна убавице 6 10097 4.44 29.09.2009
784 Ој ти моме лудо ли си 4 6134 4.64 29.09.2009
785 Ој, ти Пацо Дреновчанке 1 7397 4.61 29.09.2009
786 Ој Вардаре македонски 10 16462 4.16 29.09.2009
787 Ојде дедо во градина 2 6534 4.67 29.09.2009
788 Оро се вие крај манастирот 5 9743 4.83 29.09.2009
789 Отврли си бело Ленче дулачето 1 5825 4.29 29.09.2009
790 Пелин ми се пољуљава 3 7144 4.78 29.09.2009
791 Песна за Скопје 1 13729 3.69 29.09.2009
792 Пилето ми пее 7 11144 4.35 29.09.2009
793 Планино, Пирин Планино 1 7980 4.11 16.09.2009
794 По друм одам мајче 14 19951 4.47 16.09.2009
795 По пат одам, за пат прашам 8 11729 4.63 16.09.2009
796 Подранила Цена 1 6116 4.00 16.09.2009
797 Пошла мома на вода 1 7062 4.63 16.09.2009
798 Праша ли Тинке мајка ти 5 8823 4.59 16.09.2009
799 Провикнала е Драганка 2 7177 4.20 16.09.2009
800 Рајна на пенџере седеше 1 6158 4.43 16.09.2009
801 Разболе се младо Македонче 10 6502 4.20 16.09.2009
802 Се решив да се женам 1 7969 4.80 16.09.2009
803 Саде ти се чудам Цвето 2 7991 4.88 16.09.2009
804 Садила Јана 2 10119 4.14 16.09.2009
805 Сал си одам, сал си питам 1 6970 4.67 16.09.2009
806 Саноќ ле Надо 3 10262 4.47 16.09.2009
807 Се смеат мамо, се смеат 1 6242 4.60 16.09.2009
808 Се запали пиле Трено 5 8441 4.38 16.09.2009
809 Селвие, сен ѓузел 3 14110 4.49 16.09.2009
810 Севдалино, малој моме 4 9940 4.54 16.09.2009
811 Сирак се Стојан разболел 3 5755 4.60 16.09.2009
812 Сите девојчиња 5 9233 4.39 16.09.2009
813 С' каменички фрлат мамо 4 7683 4.45 16.09.2009
814 Сношти поминав, заминав покрај битолските касарни 3 11291 4.55 16.09.2009
815 Сношти минав крај рајската градина 6 8685 4.67 16.09.2009
816 Сношти минав покрај ваш'то порте 3 6793 4.75 16.09.2009
817 Сношти си поминав покрај ваш'то порте 1 6092 4.67 16.09.2009
818 Сношти сакав да ти дојдам 6 17783 4.40 16.09.2009
819 Со маки сум се родила 18 21235 4.84 16.09.2009
820 Среќата со пари не се купува 5 19620 4.50 16.09.2009
821 Стани запали Тинке борина 1 6769 4.13 16.09.2009
822 Што да правам, што да чинам 12 13461 4.71 16.09.2009
823 Што имала к'смет Стамена 16 17411 4.63 16.09.2009
824 Што ми е мило мамо 3 9062 4.50 16.09.2009
825 Што се срамиш калеш Кирчо 2 7223 3.92 16.09.2009
826 Ај засвирете ми чалгии 3 15289 4.71 16.09.2009
827 Татковино Југославијо 2 7791 3.10 16.09.2009
828 Тешка беше нашата разделба 5 13338 4.49 16.09.2009
829 Ти си Биљана најубава 1 6085 4.10 16.09.2009
830 Тинка иди од Битола 1 6048 4.00 16.09.2009
831 Три години болен лежам 6 10079 4.68 16.09.2009
832 Три години Кате болен лежав 7 10431 4.47 16.09.2009
833 Три години либе се сакавме 2 7268 4.40 16.09.2009
834 Три невесте тикве брале 4 16388 4.49 16.09.2009
835 Убаво Македонче 1 6544 4.25 16.09.2009
836 Вино пијам, ем ракија 4 11676 4.71 16.09.2009
837 Во Струмица на улица 5 17463 4.63 16.09.2009
838 Војник одам 1 6250 4.67 16.09.2009
839 Возот браќа тргнува 1 8382 3.57 19.08.2009
840 За баба Ефтимица 1 6141 4.00 19.08.2009
841 За кого ти цути Дано лицето 9 11147 4.57 19.08.2009
842 Зачукале тапаните 6 7983 4.60 19.08.2009
843 Замолил Стојан мајка си 1 6248 4.43 19.08.2009
844 Запеала Љуба од градина 1 6820 4.53 19.08.2009
845 Земај ми го мили тате она девојче 1 6086 4.50 19.08.2009
846 Животе мој 1 7224 4.75 19.08.2009
847 Зошто ми се срдиш либе 5 10680 4.20 19.08.2009
848 Болен лежи катил Ѓорѓи 8 8636 4.70 19.08.2009
849 Абер дојде Донке 5 13540 4.56 19.08.2009
850 Ајде мори Стојно ле 1 6629 4.67 19.08.2009
851 Ајде поминувам, заминувам 2 7678 4.42 19.08.2009
852 Ајде жалај ме, Малино 6 7272 4.82 19.08.2009
853 Бог да го убие мамо 2 6269 4.50 19.08.2009
854 Виена лоза, виена 1 7529 4.25 19.08.2009
855 Врана коња јавам јас 6 17733 4.43 19.08.2009
856 Градел Илија манастир 3 13558 4.78 19.08.2009
857 Да ти пукне мила мајко најмилото 2 6524 4.38 19.08.2009
858 Зурли трештат на сред село 7 13919 4.49 19.08.2009
859 Јас те пратив на вода Калино 5 8078 4.29 19.08.2009
860 Јано мори, Јано леле, севдалино 12 19052 4.63 19.08.2009
861 Каде си тргнала Кито 3 7348 4.75 19.08.2009
862 Кажи ми, кажи Катинке 5 7348 4.75 19.08.2009
863 Кате, Кате лично моме 3 8125 3.69 19.08.2009
864 Кирајџиче, јабанџиче 4 7118 4.83 19.08.2009
865 Лилјано моме убаво 14 9843 4.59 19.08.2009
866 Љубеле се двајца млади 4 6711 4.25 19.08.2009
867 Лулела е Јана 2 6604 4.43 19.08.2009
868 Малихери пукаја 2 7105 4.69 19.08.2009
869 Мариче ле, лично, девојче 6 7399 4.75 19.08.2009
870 Мила мајко што ме роди толку сиромав 6 7529 4.29 19.08.2009
871 Не се кревај на големо 1 5773 4.60 19.08.2009
872 Доста време ерген одев 2 19230 4.50 19.08.2009
873 Нели сторивме вера и клетва 2 5784 4.50 19.08.2009
874 Немој ме, мила мамо, луто да колнеш 2 6539 3.91 19.08.2009
875 Никнало цвеќе шарено 4 9090 4.38 19.08.2009
876 Облак се вие, орлите пиштат 1 8478 4.22 19.08.2009
877 Ожени ме мамо, женет да одам 1 7021 4.10 19.08.2009
878 Ордан седи на кулата 4 9228 4.50 19.08.2009
879 Петлите пеат, зора се зори 6 11168 4.12 19.08.2009
880 Подигни си, бре невесте дулачето 3 7121 4.00 19.08.2009
881 Развила гора зелена 1 6672 4.50 13.08.2009
882 Сокол ми лета високо 4 9081 4.72 13.08.2009
883 Срце ме боли ќе умрам 6 10568 4.59 13.08.2009
884 Сулејман ага 2 6649 4.45 13.08.2009
885 Се посврши сербез Донка 3 9966 4.32 13.08.2009
886 Ако одам во Битола 6 21662 4.67 13.08.2009
887 Сум се родил мераклија 2 7859 4.80 13.08.2009
888 Алија со тамбурата 1 6514 4.56 13.08.2009
889 Се собрале комитите 3 11404 4.29 13.08.2009
890 Грозен гавран 1 6636 4.25 12.08.2009
891 Јас сум несреќница 3 7077 4.61 12.08.2009
892 Девет години (верно да љубиш) 1 10239 4.29 12.08.2009
893 Песна за Чакаларов 2 9250 4.55 12.08.2009
894 Песна за Караџата 1 7806 4.48 12.08.2009
895 Песна за Лазар Поптрајков 1 6408 4.20 12.08.2009
896 Ти си моме идеално 2 7508 4.65 12.08.2009
897 Смилево славно в' оган гори 2 8953 4.53 12.08.2009
898 Ах мори бабо, стара бабо 4 10346 4.17 12.08.2009
899 Ано поминуваш 1 6242 4.73 12.08.2009
900 Чудила се мила мама 2 6478 4.09 12.08.2009
901 Дафина платно белеше 1 6188 4.44 12.08.2009
902 Дали си се наспало 2 5625 4.00 12.08.2009
903 И три години станаа 3 7602 4.00 12.08.2009
904 Иди ја мамо посакај 1 5753 3.60 12.08.2009
905 И ќе дојде време 1 6820 4.14 12.08.2009
906 Кинисав да одам 1 6107 3.75 12.08.2009
907 Омарно жешко сонце 1 5808 3.75 12.08.2009
908 Песна за Арсо војвода 1 6383 4.42 12.08.2009
909 Песна за Дејан војвода 1 6681 4.00 12.08.2009
910 Песна за Крсте војвода 1 7478 4.63 12.08.2009
911 Позив дојде војник да одам 1 5689 3.80 12.08.2009
912 Расцвети верна љубов во народот 1 6427 4.63 12.08.2009
913 Сеј со здравје севдо моја 1 5831 4.33 12.08.2009
914 Стојане море Стојане 2 7066 4.11 12.08.2009
915 Сум прошетало мори Ѓурѓе 2 5990 3.83 11.06.2009
916 Тажна Калинка седеше 1 6707 4.22 11.06.2009
917 Во ноќта си месечина 1 6766 4.57 11.06.2009
918 Жали горо, жали сестро 2 8130 3.91 11.06.2009
919 А бре невесто 1 8128 4.50 11.06.2009
920 Бог да убиет дебрани 5 9622 4.61 11.06.2009
921 Филизој моме, Филизо 6 19624 4.36 11.06.2009
922 Каде сте, Македончиња? 3 11252 4.20 11.06.2009
923 Кажи Епсо Димушева 4 7223 4.50 11.06.2009
924 Коња водам Анѓе 2 7356 4.09 11.06.2009
925 Леле Димче трчај лажи 1 5542 3.00 11.06.2009
926 Ни прела гора, ни ткала 3 8864 4.52 11.06.2009
927 Митро моме 1 6619 4.58 11.06.2009
928 Многу ми го фалат, бабо 4 7796 4.43 11.06.2009
929 Море доста оде, доста шета 1 6253 4.70 11.06.2009
930 Море моме седмојанче 1 5920 4.00 11.06.2009
931 Море три години Стамбол го шетав 4 7768 4.27 11.06.2009
932 Нарочува бело Менде, порочува 1 9461 4.46 11.06.2009
933 Ој Јано, Јано 6 25096 4.43 11.06.2009
934 Подај моме рака ти 1 7530 4.91 11.06.2009
935 Прилепските ергени 1 6682 3.95 11.06.2009
936 Река газит малој моме 3 10806 4.64 11.06.2009
937 Седна баба да вечера 2 13328 4.64 11.06.2009
938 Сношти го видов убавото Стојне 10 9550 4.52 11.06.2009
939 Сулејман седит на кулата 1 8017 4.88 11.06.2009
940 Те кажувает бре, Илиној моме 4 8655 4.61 11.06.2009
941 Три години сејмен шетав 2 6692 4.64 09.06.2009
942 Туѓината пуста да остане 8 18954 4.53 09.06.2009
943 Слегов долу во визбата 3 7064 4.50 09.06.2009
944 Василке млада невесто 2 7453 4.50 09.06.2009
945 Збогум мајко, јас отидов 3 8646 4.60 09.06.2009
946 Блазе тебе Митро 4 9077 4.70 09.06.2009
947 Крај Вардара високи баири 1 6123 4.40 09.06.2009
948 Разболе се Ирина мома 4 6688 4.06 09.06.2009
949 Билјане моме убаво 2 7070 4.18 09.06.2009
950 Песна за Скопје 2 11827 3.79 09.06.2009
951 А бре Македонче 3 13303 4.15 09.06.2009
952 Ете така дедо Димо 2 7017 4.43 09.06.2009
953 Судбо моја 1 6674 4.47 09.06.2009
954 Охрид, Охрид 1 6798 4.67 09.06.2009
955 Љубеше ме мила мајко убава Елена 1 6529 4.83 09.06.2009
956 Абер ми дојде од Солуна града 3 11154 4.53 09.06.2009
957 Аир да не сториш мајко 6 8914 4.57 09.06.2009
958 Битка се бие кумановско поле 2 7893 4.20 09.06.2009
959 Целувај ме мило либе 1 5917 4.56 09.06.2009
960 Четворица кумити 2 8144 4.86 09.06.2009
961 Таму далеку вода ми дотече 5 6517 4.58 09.06.2009
962 Во ливаѓе ладен извор има 3 6849 4.50 08.06.2009
963 Ѓул трендафил 1 6959 3.90 08.06.2009
964 Нани, нани Димче 1 6272 4.09 08.06.2009
965 Што ми е мерак полјак да бидам 4 13264 4.55 08.06.2009
966 Малките моми 3 7288 3.79 08.06.2009
967 Не ми го лажи Ѓорѓи Марето 5 7396 4.10 08.06.2009
968 Не оди Сефер село Карбуница 1 6476 4.45 08.06.2009
969 Митро, Митро мори 1 6899 4.31 08.06.2009
970 Аман седнала ми бре Јана 1 6662 4.17 08.06.2009
971 Славеј пее на трендафил 1 6195 3.83 08.06.2009
972 Не плачи Лено мори 2 6542 3.86 08.06.2009
973 Спрема се Младен, спрема се 2 5986 4.60 08.06.2009
974 Бог да бие мојта мајка маќеа 2 6643 3.60 08.06.2009
975 Стојне бре, Стојне 1 6646 4.00 08.06.2009
976 Ајде Анѓе да повечераме 2 6984 4.26 08.06.2009
977 Ах мори моме убаво 1 6624 4.43 08.06.2009
978 Ој винце, винце 1 6884 4.22 08.06.2009
979 Се скарале, се степале 1 7147 4.50 08.06.2009
980 Т’мна м’гла по полето 1 6129 3.75 03.06.2009
981 Го пратиле дедо в' планина 2 9740 4.00 03.06.2009
982 А бре, лудо аџамија 1 7818 3.80 03.06.2009
983 Марика на стол седеше 2 6193 4.00 03.06.2009
984 Елај либе, елај 1 6714 3.67 03.06.2009
985 Да сум бистра вода 11 10934 4.63 03.06.2009
986 Нико, Нико меанџико 5 10912 4.50 03.06.2009
987 Ој Месечино, новино 2 6470 4.33 03.06.2009
988 Што ја нема Цвета мома 5 9515 4.29 03.06.2009
989 Сон сонила Орданица 4 8569 4.56 03.06.2009
990 Черешна се од корен корнеше 5 12164 4.43 03.06.2009
991 Ој девојче, девојче 9 10513 4.49 03.06.2009
992 Цвета мома убава 2 7277 4.70 03.06.2009
993 Гина, Гина лична Гина 1 6957 4.38 03.06.2009
994 Маро, Марике, фидан бојлике 1 7449 4.59 03.06.2009
995 Ој ти пиле 8 8039 4.52 22.05.2009
996 Кажи Васке Евдова 6 7899 4.10 22.05.2009
997 Чупче од онака 1 7162 4.83 22.05.2009
998 Билбил рано пее 2 12327 4.54 22.05.2009
999 Назад Калино моме 7 32727 4.50 22.05.2009
1000 Мома оди за вода 5 13319 4.66 22.05.2009
1001 Либе, ако дојдеш 3 6145 4.50 22.05.2009
1002 Донка боли бело грло 1 6128 3.36 22.05.2009
1003 Се свалила Митра долу во градина 1 5638 3.00 22.05.2009
1004 Развивај горо, горо зелена 1 5581 4.00 22.05.2009
1005 Излези, стара мајко 5 7485 4.57 22.05.2009
1006 Јас си појдов во Битола 2 6258 3.80 22.05.2009
1007 Јадна Доца леб месила 3 8347 4.00 22.05.2009
1008 Бог да бие, Тино мори 4 9566 4.33 22.05.2009
1009 Ајде која ми те лаже, Миле бре 4 7823 4.69 22.05.2009
1010 Леле Јано 5 7698 3.75 22.05.2009
1011 Заблеало рудо јагне 2 11648 4.73 22.05.2009
1012 Посеала баба 4 9881 4.47 22.05.2009
1013 Учи ме мила мајко, карај ме 1 7494 4.13 22.05.2009
1014 Абер доjде од Прибилци 1 8649 3.78 22.05.2009
1015 Ај засвирете млади момчиња 1 8276 4.15 22.05.2009
1016 Ајде легнала е Лилјана 3 7481 3.73 22.05.2009
1017 Ценив се у попа 3 9606 4.69 22.05.2009
1018 Ѓорушице, црно око 9 10791 4.59 22.05.2009
1019 Водарки 1 11687 4.31 22.05.2009
1020 Чије е оној моме 1 6512 4.50 22.05.2009
1021 Дедо мили златни 4 14409 4.19 22.05.2009
1022 Делба делила 2 6151 4.20 22.05.2009
1023 Митра мома поповата 1 7465 4.10 22.05.2009
1024 Од кога е зора зазорила 1 6559 3.50 22.05.2009
1025 Море чичо рече (Пајдушко) 4 10638 4.77 22.05.2009
1026 Мори моме, што не дојдеш 1 5608 4.50 20.05.2009
1027 На врата стои дос 2 5628 4.00 20.05.2009
1028 Жали моме, да жалимо 1 6489 3.75 19.05.2009
1029 Ој кажи, кажи моме Калино 5 6322 4.00 08.05.2009
1030 Ој девојче ран ден мој 2 9089 4.44 08.05.2009
1031 Голем мерак имам мамо 1 11293 4.49 21.04.2009
1032 Пуста младост 10 9689 4.50 20.04.2009
1033 Расплакал се стар бел дедо 2 6545 4.67 20.04.2009
1034 Три биљбиља појет 2 6508 4.83 20.04.2009
1035 Вено, пиле, Вено 2 6986 4.50 20.04.2009
1036 Заљубил Димо три моми 1 7072 3.67 20.04.2009
1037 Македонка 1 7853 4.47 31.03.2009
1038 Ајде Лено да ојме 1 6657 4.00 31.03.2009
1039 В село се чешма градеше 1 7311 3.85 31.03.2009
1040 Митре Влао, тешко ранет 1 6210 4.42 31.03.2009
1041 Да ми пукниш, стара мајко 1 6678 4.44 31.03.2009
1042 Кинисала Роса ју планина 3 6679 4.13 31.03.2009
1043 Мори чупи костурчанки 4 10327 4.56 31.03.2009
1044 Урва Фанка 3 7828 4.00 31.03.2009