Songs

Shaving the groom

INFO: The table below lists song titles and some additional information. Click on a song name to see the lyrics and more data for the corresponding song.

# Title Audio Samples Popularity Rating Added On
1 Јовано, Јованке 35 38429 4.52 29.10.2009
2 Елено ќерко, Елено 22 16288 4.56 29.10.2009
3 Море сокол пие вода на Вардарот 21 21181 4.88 29.10.2009
4 Со маки сум се родила 18 21450 4.84 16.09.2009
5 Дафино вино црвено 18 20922 4.61 27.10.2009
6 Ајде слушај, слушај калеш бре Анѓо 17 13574 4.76 27.10.2009
7 Што имала к'смет Стамена 16 17515 4.63 16.09.2009
8 Не плачи мило либе, не жали (Параходот) 15 10674 4.72 27.10.2009
9 Три години станаа 15 15994 4.76 18.03.2011
10 Лилјано моме убаво 14 9890 4.59 19.08.2009
11 По друм одам мајче 14 20258 4.48 16.09.2009
12 Зајди, зајди јасно сонце 14 23743 4.58 28.10.2009
13 Прошета се Јовка Кумановка 13 26962 4.73 01.10.2009
14 Ој ти момче охриѓанче 13 3096 4.44 07.10.2016
15 Ајде дали знаеш, паметиш Милице 13 16101 4.72 28.10.2009
16 Ах, каде е мојто либе 13 14242 4.61 02.11.2009
17 Каранфилче девојче 12 3572 4.60 09.04.2013
18 Лилјано моме 12 7693 4.06 02.08.2012
19 Што да правам, што да чинам 12 13552 4.71 16.09.2009
20 Јано мори, Јано леле, севдалино 12 19250 4.64 19.08.2009
21 Учи ме мајко, карај ме 12 35785 4.37 27.10.2009
22 Црна се чума зададе 11 18002 4.54 28.10.2009
23 Не си го продавај Кољо чифликот 11 12475 4.75 27.10.2009
24 Да сум бистра вода 11 10986 4.63 03.06.2009
25 Цветините очи черешови 11 12326 4.61 29.10.2009
26 Ја излези стара мајко 11 17622 4.57 29.10.2009
27 Антице џанам душице 11 10349 4.75 28.10.2009
28 Разболе се младо Македонче 10 6527 4.20 16.09.2009
29 Си заљубив едно моме 10 11239 4.64 27.10.2009
30 Ој Вардаре македонски 10 16581 4.16 29.09.2009
31 Битола, мој роден крај 10 17706 4.51 02.11.2009
32 Сношти го видов убавото Стојне 10 9604 4.52 11.06.2009
33 Марие дилбер бела Марие 10 11511 4.81 02.11.2009
34 Мајка на Марика думаше 10 15260 4.51 27.10.2009
35 Пуста младост 10 9746 4.50 20.04.2009
36 Билјана платно белеше 10 19774 4.51 27.10.2009
37 Ор невесте Стојанице 10 6014 4.73 18.01.2015
38 Стани моме да заиграш 10 15831 4.50 27.10.2009
39 Моме стое во ливади 10 2921 4.82 16.04.2014
40 На Струга дуќан да имам 9 13671 4.15 29.09.2009
41 Судбо моја 9 8777 4.76 12.12.2012
42 На срце ми лежи мила мамо 9 11624 4.65 29.09.2009
43 Болен лежи Миле Поп Јорданов 9 12307 4.47 28.10.2009
44 Низ корија зелена босо моме шета 9 7994 4.47 29.09.2009
45 Ацано млада невесто 9 9411 4.25 28.10.2009
46 Македонско девојче 9 21559 4.62 27.10.2009
47 Ѓорушице, црно око 9 10870 4.59 22.05.2009
48 Ој девојче, девојче 9 10577 4.49 03.06.2009
49 Ајде вино пијам 9 12400 4.29 28.10.2009
50 За кого ти цути Дано лицето 9 11243 4.57 19.08.2009
51 Црно му било пишано на Александар Турунџе 9 8646 4.41 28.10.2009
52 Сношти минав покрај вази 8 15808 4.70 27.10.2009
53 Туѓината пуста да остане 8 19119 4.53 09.06.2009
54 Бог да го бие тој Ибраим Оџа 8 11402 4.68 12.10.2009
55 Бог да бие Русе твојта мајка 8 16492 4.58 29.10.2009
56 Кажи Рајне, кажи душо 8 9774 4.50 29.10.2009
57 Еј ридови, сини мориња 8 13450 4.45 02.06.2013
58 Билбил пее во планина 8 13548 4.77 29.10.2009
59 Тихо Мирка си заспала 8 8084 4.76 12.10.2009
60 Кога тргнав Цвето 8 22251 4.37 17.11.2009
61 Болен лежи катил Ѓорѓи 8 8679 4.70 19.08.2009
62 Ерген одев мајко 8 12293 4.59 02.11.2009
63 По пат одам, за пат прашам 8 11821 4.63 16.09.2009
64 Ој ти пиле 8 8088 4.52 22.05.2009
65 Те видов тебе и се заљубив 8 17569 4.54 27.10.2009
66 Девојче, девојче 8 5501 3.88 15.11.2011
67 Кажи, кажи либе Стано 8 9244 4.58 17.11.2009
68 Дејгиди луди млади години 8 17966 4.52 02.11.2009
69 Ја излези Ѓурѓо 8 45040 4.48 19.11.2010
70 Земјо Македонска 8 43030 4.48 27.10.2009
71 Заплакало е Мариово 8 23717 4.38 28.10.2009
72 Отвори ми бело Ленче 8 16810 4.31 26.04.2010
73 А бре воденичаре 8 17569 4.35 28.10.2009
74 Ајде ред се редат мале 8 12445 4.43 02.11.2009
75 Огин го гори Брезово 8 10357 4.48 29.10.2009
76 Станвај Донке, станвај пиле 7 7820 4.57 29.10.2009
77 Слушам кај шумат шумите 7 25313 4.59 28.10.2009
78 Назад Калино моме 7 32958 4.50 22.05.2009
79 Благуно дејче мори пожаранче 7 11003 4.83 02.11.2009
80 Ферман дојде од Стамбола 7 8989 4.38 02.11.2009
81 Кажи Јано, кажи душо 7 8936 4.25 29.10.2009
82 Бело лице љубам јас 7 16278 4.62 02.11.2009
83 Девојче бело, црвено 7 11439 4.37 29.10.2009
84 Огреала месечина 7 8218 4.44 28.10.2009
85 Ајде, ајде моме Стојне 7 10062 4.69 02.11.2009
86 Петро ле, пиле шарено 7 5501 4.18 24.02.2012
87 Три години Кате болен лежав 7 10499 4.50 16.09.2009
88 Пилето ми пее 7 11241 4.35 29.09.2009
89 Давај ме мила мамо, давај ме 7 9983 4.62 02.11.2009
90 Се навали Шар Планина 7 11230 4.28 29.10.2009
91 Зурли трештат на сред село 7 14039 4.49 19.08.2009
92 Песна за Деспина 7 19518 4.57 27.10.2009
93 Каранфило филфило 7 10230 4.50 03.01.2010
94 Помниш ли, либе Тодоро 7 10804 4.47 18.05.2010
95 Ајде сонце зајде 7 12718 4.65 28.10.2009
96 Болен лежи млад Стојан 7 10029 4.45 29.10.2009
97 Дали думаш либе 6 7868 4.75 02.11.2009
98 Срце ме боли ќе умрам 6 10619 4.59 13.08.2009
99 Аир да не сториш мајко 6 8960 4.58 09.06.2009
100 За Фросина 6 11817 4.64 28.10.2009
101 Мариче ле, лично, девојче 6 7423 4.75 19.08.2009
102 Од умот се поизгубив 6 9055 4.54 29.10.2009
103 Не задевај се, мори Вендо 6 320 3.00 14.04.2018
104 Сестра моли брата за вечера 6 12545 4.44 28.10.2009
105 Сторил ниет зајко, зајко кокорајко 6 33755 4.15 28.10.2009
106 Ајде жалај ме, Малино 6 7291 4.82 19.08.2009
107 Не стој Доне, Донке 6 12991 4.56 29.10.2009
108 Фато мори душманке 6 14709 4.49 29.10.2009
109 Послушајте патриоти 6 14698 4.57 28.10.2009
110 Петлите пеат, зора се зори 6 11214 4.12 19.08.2009
111 Тргнало ми лудо младо 6 10222 4.48 29.10.2009
112 Ој природо вечна убавице 6 10146 4.44 29.09.2009
113 Филизој моме, Филизо 6 19881 4.37 11.06.2009
114 Не кажувај либе добра ноќ 6 13016 4.65 27.10.2009
115 Разболела се Ленка Пингова 6 11575 4.75 29.10.2009
116 Ој овчарче 6 7133 4.30 29.09.2009
117 Мамо кој чука на порти 6 9934 4.47 02.11.2009
118 Мори моме Магде 6 8991 4.50 27.10.2009
119 Кажи Васке Евдова 6 7926 4.10 22.05.2009
120 Ој девојче, бело и црвено 6 11780 4.85 29.09.2009
121 Болна е легнала 6 10958 4.61 05.09.2010
122 Кога падна на Пирина 6 15255 4.64 28.10.2009
123 Каљо, Калино девојче 6 7460 4.33 29.10.2009
124 Ој Јано, Јано 6 25230 4.43 11.06.2009
125 На сред село чешма шарена 6 10164 4.59 15.10.2012
126 Три години се љубевме 6 9519 4.56 03.10.2009
127 Сношти сакав да ти дојдам 6 17902 4.41 16.09.2009
128 Невесто калеш мори убава 6 8800 4.53 29.09.2009
129 1762 лето 6 31282 4.58 28.10.2009
130 Три години болен лежам 6 10130 4.68 16.09.2009
131 Не виткај се Софче 6 9516 4.45 29.09.2009
132 Јанке ле Јанке убава 6 8341 4.00 02.11.2009
133 Сношти минав крај рајската градина 6 8742 4.67 16.09.2009
134 Ако одам во Битола 6 21951 4.63 13.08.2009
135 Не се бели Маре мори не се црви 6 10942 4.27 29.09.2009
136 Митра делија коња јахаја 6 7981 4.20 18.05.2010
137 Зачукале тапаните 6 8013 4.60 19.08.2009
138 Врана коња јавам јас 6 17864 4.42 19.08.2009
139 Не се фаќај Доне, Донке 6 10070 4.07 29.09.2009
140 Дувни ми бел ветре 6 2172 4.25 19.04.2015
141 Мила мајко што ме роди толку сиромав 6 7583 4.29 19.08.2009
142 Оро се вие крај манастирот 5 9814 4.83 29.09.2009
143 Марика мома убава 5 9246 4.38 29.09.2009
144 Пусти ти биле меаните Иле 5 755 4.67 05.03.2018
145 Што ја нема Цвета мома 5 9575 4.28 03.06.2009
146 Што ми е мило ем драго на Којник дуќан да имам 5 3955 4.42 02.11.2015
147 Излегол Јане Сандански 5 9663 4.11 29.10.2009
148 Павле ми пие 5 10284 4.48 13.12.2012
149 Сите девојчиња 5 9272 4.42 16.09.2009
150 Јоване море, Јоване 5 9726 4.48 02.06.2013
151 Излези Видо мори, чудо да видиш 5 9158 4.20 12.10.2009
152 Мома оди за вода 5 13460 4.67 22.05.2009
153 Нико, Нико меанџико 5 11006 4.50 03.06.2009
154 Во Струмица на улица 5 17688 4.63 16.09.2009
155 Гори Балкан 5 10279 4.50 02.11.2009
156 Кога војници тргнавме 5 7398 4.27 29.10.2009
157 Останал Кољо сираче 5 3093 4.20 13.12.2012
158 Праша ли Тинке мајка ти 5 8866 4.59 16.09.2009
159 Гена ми појде на чешма 5 7592 4.50 02.11.2009
160 Погана 5 8274 4.21 04.02.2013
161 Кој што ме чуе да пеам 5 8630 4.32 17.11.2009
162 Од Битола појдов 5 4791 3.83 09.04.2013
163 Во влашкото маало 5 8534 4.33 03.10.2009
164 Народе Македонски 5 14895 4.61 28.10.2009
165 Твојте очи Лено мори 5 19965 4.60 22.12.2012
166 Си заљуби Џефа 5 2600 4.33 15.10.2016
167 Абер дојде Донке 5 13629 4.56 19.08.2009
168 Бог да убиет дебрани 5 9669 4.61 11.06.2009
169 Седнал ми Џемо 5 2624 3.75 04.10.2014
170 Леле Јано 5 7729 3.75 22.05.2009
171 Засвирил Стојан 5 6622 4.45 19.10.2011
172 Жал за Деспина 5 28796 4.71 26.03.2010
173 Бог да бие кој прв почна 5 9401 4.69 28.10.2009
174 Среќата со пари не се купува 5 19732 4.51 16.09.2009
175 Кажи ми, кажи Катинке 5 7386 4.75 19.08.2009
176 Моме седи на пенџере 5 6764 3.69 29.09.2009
177 Се запали пиле Трено 5 8491 4.38 16.09.2009
178 Зошто ми се срдиш либе 5 10741 4.20 19.08.2009
179 Како што е таа чаша 5 9385 4.38 02.11.2009
180 Ој јаворе, ти јаворе 5 2459 4.00 18.07.2014
181 Тргнала ми Рума мома 5 7437 4.60 03.10.2009
182 Едно малој моме 5 11145 4.52 29.10.2009
183 Ако умрам ил загинам 5 14744 4.78 27.10.2009
184 Саноќ седам Трено 5 9815 4.35 29.10.2009
185 Јас те пратив на вода Калино 5 8110 4.29 19.08.2009
186 Таму далеку вода ми дотече 5 6549 4.58 09.06.2009
187 Зошто си ме мајко родила 5 9878 4.26 28.10.2009
188 И ние сме деца на Македонија 5 23685 4.79 28.10.2009
189 Една мома с' мајка е 5 7063 4.30 29.10.2009
190 Ти ли се најде Лено мори 5 3145 4.42 16.04.2014
191 Ој кажи, кажи моме Калино 5 6353 4.00 08.05.2009
192 Излези, стара мајко 5 7510 4.57 22.05.2009
193 Друга љубов не сакам 5 1218 3.71 30.07.2017
194 Лихнида кајче веслаше 5 10259 4.66 03.07.2012
195 Тешка беше нашата разделба 5 13420 4.49 16.09.2009
196 Не ми го лажи Ѓорѓи Марето 5 7430 4.10 08.06.2009
197 Лешочкиот манастир 5 9905 4.49 28.10.2009
198 Пијан идам од града 5 1648 4.00 18.04.2016
199 Черешна се од корен корнеше 5 12272 4.45 03.06.2009
200 Ој ти моме, малој моме 4 7518 4.50 29.10.2009
201 Сон сонила Орданица 4 8644 4.58 03.06.2009
202 Ја излези либе на пенџере 4 7451 4.50 02.11.2009
203 Море абер дојде Ајше 4 8399 4.92 12.10.2009
204 С' каменички фрлат мамо 4 7718 4.45 16.09.2009
205 Ленче болно лежи 4 7306 4.71 17.11.2009
206 Болен ми лежи млад Стојан 4 7221 4.19 29.10.2009
207 Ајде што пијана шеташ Фиме 4 6817 4.38 28.10.2009
208 Лажи, лажи Вере 4 10883 4.45 29.10.2009
209 Доста, доста лично ле Стојне 4 8840 4.56 02.11.2009
210 Брале, брале, се собрале 4 3224 4.78 11.11.2013
211 Сокол ми лета високо 4 9155 4.72 13.08.2009
212 Те кажувает бре, Илиној моме 4 8708 4.61 11.06.2009
213 Пара бери киселец 4 12919 4.40 29.10.2009
214 Од Битола до Вевчани 4 7625 4.62 29.10.2009
215 Либе ле, либе убаво 4 2670 4.40 09.04.2013
216 Станала рано Босилка 4 2591 4.33 24.04.2015
217 Легнала Дана 4 4056 4.56 13.12.2012
218 Ој зелено, Зеленико 4 2537 4.70 03.10.2014
219 Битола, бабам Битола 4 10726 4.13 02.11.2009
220 Џан џигер Магдо 4 2786 4.50 18.02.2013
221 Кажи Епсо Димушева 4 7253 4.50 11.06.2009
222 Што ми е мерак полјак да бидам 4 13367 4.47 08.06.2009
223 Љубеле се двајца млади 4 6736 4.25 19.08.2009
224 Ој ти моме лудо ли си 4 6157 4.64 29.09.2009
225 Имала мајка девет сина 4 15918 4.50 19.06.2010
226 Вино пијам, ем ракија 4 11718 4.71 16.09.2009
227 Ајде камен Јано 4 9462 4.61 14.03.2011
228 Море чичо рече (Пајдушко) 4 10687 4.77 22.05.2009
229 Посеала баба 4 9936 4.50 22.05.2009
230 Излегол невен Пејо 4 2920 4.85 15.07.2014
231 Ордан седи на кулата 4 9286 4.50 19.08.2009
232 Кога си тргнав во туѓина 4 9896 4.55 17.11.2009
233 Кирајџиче, јабанџиче 4 7140 4.83 19.08.2009
234 Маце, маце, тече вода студена 4 7353 4.60 19.03.2011
235 Фати се Бое на оро 4 5853 4.25 25.11.2013
236 Го фанале едно моме 4 8953 4.61 28.10.2009
237 Прстен ми падна Нешо 4 9150 4.62 13.10.2009
238 Севдалино, малој моме 4 10004 4.58 16.09.2009
239 Дафина болна легнала 4 7466 4.35 29.10.2009
240 Три невесте тикве брале 4 16515 4.49 16.09.2009
241 Ајде која ми те лаже, Миле бре 4 7863 4.69 22.05.2009
242 Марие млада невесто 4 12322 4.61 27.10.2009
243 Бојот започна горе Крушево 4 4111 4.05 22.12.2012
244 Никнало цвеќе шарено 4 9113 4.38 19.08.2009
245 Ај да бегаме мори Васе 4 12714 4.36 28.10.2009
246 Калеш Дончо 4 8545 4.54 29.10.2009
247 Дедо мили златни 4 14516 4.19 22.05.2009
248 Чула баба разбрала 4 11817 4.36 29.10.2009
249 Разболе се Ирина мома 4 6712 4.06 09.06.2009
250 Развивај горо зелена 4 4713 4.70 22.11.2011
251 Каде си тргнало абре бај Постоле 4 8268 4.73 02.11.2009
252 Дејгиди Магдалено мори 4 10020 4.22 04.09.2011
253 Бог да бие, Тино мори 4 9636 4.33 22.05.2009
254 Море три години Стамбол го шетав 4 7808 4.27 11.06.2009
255 Ми го затвориле младиот Јорданчо 4 6817 3.86 29.10.2009
256 Чифте, чифте пајтонлари 4 26729 4.53 29.10.2009
257 Блазе тебе Митро 4 9130 4.70 09.06.2009
258 Ајде разболе се мојто либе 4 7849 4.28 02.11.2009
259 Заспала Јана, Јанинка 4 7155 4.38 28.10.2009
260 Заљубив мале три моми 4 1552 4.40 20.02.2017
261 Ајде станав се оженив 4 7046 4.42 02.11.2009
262 До три ми пушки пукнаа 4 6727 4.40 21.02.2013
263 Едно име имаме 4 21229 4.58 02.11.2009
264 Филка мома моле бога 4 13473 4.51 06.10.2009
265 Брала мома капини 4 13296 4.38 29.10.2009
266 Болна е легнала убава Калина 4 5427 4.30 14.12.2014
267 Многу ми го фалат, бабо 4 7816 4.43 11.06.2009
268 Кажи облаче ле бело 4 9447 4.15 13.12.2012
269 Димитриче русокосо девојче 4 7218 4.58 12.10.2009
270 Дали знаеш мило либе 4 6412 4.33 02.11.2009
271 Бор садила мома Евгенија 4 14684 4.46 29.10.2009
272 Егејки мајки 4 3928 4.31 26.05.2014
273 Собрале ми се набрале 4 8467 4.88 28.10.2009
274 Невесто црвен трендафил 4 4973 4.45 01.08.2012
275 Мори чупи костурчанки 4 10396 4.56 31.03.2009
276 Многу мерак имам бабо 4 13850 4.52 03.03.2011
277 Дремка ми се дреми 4 8268 4.33 02.11.2009
278 Ах мори бабо, стара бабо 4 10413 4.17 12.08.2009
279 Сношти си мори мамо отидов 4 154 3.00 06.04.2018
280 За Зарина 4 8405 4.53 28.10.2009
281 Ленче бре душо 4 7745 4.55 17.11.2009
282 Ќе ти купам широк фустан Зуице 3 2309 4.60 30.05.2014
283 Ни прела гора, ни ткала 3 8908 4.52 11.06.2009
284 Остана Ратка млада удовица 3 2552 4.50 31.07.2014
285 Кинисала Роса ју планина 3 6704 4.13 31.03.2009
286 Ај засвирете ми чалгии 3 15386 4.66 16.09.2009
287 Малките моми 3 7320 3.79 08.06.2009
288 Синоќа дојдов од гурбет 3 6714 4.36 07.09.2011
289 Ѓурѓа пере во реката 3 313 2.00 14.04.2018
290 Оф бре, Стојане 3 6524 4.50 01.12.2011
291 Ајде да се земиме, Васе 3 10058 3.93 02.11.2009
292 Стар бел дедо овци пасе 3 4970 4.13 25.01.2012
293 Абер ми дојде од Солуна града 3 11213 4.53 09.06.2009
294 Либе, ако дојдеш 3 6168 4.50 22.05.2009
295 По поле одат аргати 3 3631 4.25 30.05.2014
296 Гујго ле, јуначе 3 4260 4.30 20.02.2012
297 Што ми е мило мамо 3 9116 4.50 16.09.2009
298 Бог да бие Наумчето 3 7390 4.25 29.10.2009
299 Немам мило, немам драго 3 7530 3.70 29.10.2009
300 Глас ми се слуша 3 4080 3.73 09.03.2012
301 Свадба македонска 3 8623 4.07 02.06.2013
302 Гледај ме, гледај либе 3 8896 4.30 29.10.2009
303 Во Крушево оган гори 3 4179 4.07 23.11.2013
304 Сирак се Стојан разболел 3 5770 4.60 16.09.2009
305 Не кого е црна жената 3 201 3.00 06.04.2018
306 Подигни си, бре невесте дулачето 3 7155 4.00 19.08.2009
307 Јаничари одат, мамо 3 6236 3.88 11.04.2012
308 По горите македонски 3 7900 4.60 29.10.2009
309 Велешките ергени 3 2518 4.27 17.02.2015
310 Ајде болно лежи мојто либе 3 10130 4.61 02.11.2009
311 Каде сте, Македончиња? 3 11407 4.20 11.06.2009
312 Што си толку, Лено, гајлелија 3 3258 4.50 15.09.2014
313 Море Максим има лоша жена 3 372 4.00 06.04.2018
314 Мори Анчо Милојчина 3 2598 4.50 18.02.2013
315 Не оди моме крај брегот 3 1648 3.67 03.01.2016
316 Дигни си Маро, Марче очите 3 6890 4.18 02.11.2009
317 Мајсторе, мајсторе 3 11285 4.75 29.06.2011
318 Река газит малој моме 3 10878 4.62 11.06.2009
319 Низ двори се шета мома Катерина 3 8557 4.39 28.10.2009
320 Јанка низ гора врвеше 3 716 3.00 01.12.2017
321 Променила ми се Пандура девојка 3 3734 4.15 13.06.2013
322 В' недела дојде лудо младо 3 6534 4.40 03.10.2009
323 Јас сум несреќница 3 7120 4.61 12.08.2009
324 Бисеро ќерко 3 480 4.33 07.04.2018
325 А бре Македонче 3 13429 4.15 09.06.2009
326 Кога си бевме мали 3 7655 4.40 17.11.2009
327 Кате, Кате лично моме 3 8157 3.69 19.08.2009
328 Киниса моме на вода 3 3337 4.29 24.04.2014
329 Роден, роден крај 3 14818 3.71 29.10.2009
330 Лична мома скопјанка 3 934 4.00 01.12.2017
331 Кондисал Ајрадин паша 3 8327 4.36 29.10.2009
332 Стојне ле, Стојне невесто 3 3264 4.38 05.08.2013
333 Изникнало криво крувче медено 3 5352 4.63 22.12.2012
334 Селвие, сен ѓузел 3 14212 4.50 16.09.2009
335 Македонки билбилјанки 3 12426 4.69 02.11.2009
336 Што ми е мило ем драго мамо 3 8682 4.75 29.10.2009
337 Кога се мажеше што ти се чинеше 3 7282 4.14 17.11.2009
338 Слага се с'лнце да зајде 3 6351 4.83 31.10.2010
339 Јас сум чисто Македонче 3 4787 4.17 10.08.2014
340 Жени се Радо 3 9397 4.41 31.03.2011
341 Што се чуло нане 3 9181 4.47 29.10.2009
342 Каде си тргнала Кито 3 7392 4.75 19.08.2009
343 Невесто лична калеша 3 7362 4.20 29.09.2009
344 Ќе ти умрам мамо 3 6354 4.75 28.10.2009
345 И три години станаа 3 7627 4.00 12.08.2009
346 Проклета да е Австралија 3 9798 4.43 28.10.2009
347 Во ливаѓе ладен извор има 3 6888 4.50 08.06.2009
348 Темна е магла паднала 3 1489 4.63 04.12.2016
349 Море што си бевме големото друштво 3 8163 4.31 27.12.2009
350 Една желба имам 3 4730 4.41 22.09.2014
351 Се собрале комитите 3 11496 4.22 13.08.2009
352 Саноќ ле Надо 3 10324 4.47 16.09.2009
353 Магдо мори Магдалено 3 9314 4.56 02.11.2009
354 Врати се, бела Марија 3 8200 3.94 25.10.2014
355 Развивај горо зелена 3 3389 3.63 22.11.2011
356 Нели ти реков моме Донке 3 6971 4.75 29.09.2009
357 Мирјано моме Мирјано 3 6143 4.60 29.09.2009
358 Ах, вие мои луди млади години 3 12415 4.14 21.02.2011
359 Абер ми иде од Могила 3 10177 4.48 28.10.2009
360 Кирјана вино продава 3 12534 4.30 11.01.2013
361 Јадна Доца леб месила 3 8399 4.00 22.05.2009
362 Облога се фаќат момче и девојче 3 2161 4.00 19.07.2014
363 Мери Томчо сто драм алва 3 6894 4.08 29.10.2009
364 Жени ме мамо, жени ме 3 7519 4.18 02.11.2009
365 Прошетал Димчо, рашетал 3 4444 4.24 31.10.2012
366 Куќа имам на Пелистер 3 14259 4.55 20.04.2011
367 Сношти минав покрај ваш'то порте 3 6843 4.75 16.09.2009
368 Дојди либе до вечер 3 193 4.00 06.04.2018
369 Дотекла вода студена 3 5158 4.00 15.01.2013
370 Додек је мома при мајка 3 5123 4.50 16.01.2012
371 Збогум мајко, јас отидов 3 8682 4.64 09.06.2009
372 Саноќ ми билбил пропеа 3 9410 4.91 29.10.2009
373 Пелин ми се пољуљава 3 7168 4.78 29.09.2009
374 Еленко, моме мори, убава 3 5481 4.70 29.08.2012
375 Ајде брала мома бело грозје 3 8395 4.10 13.03.2011
376 Недо ле, арна девојко 3 2513 4.33 23.09.2014
377 Ценив се у попа 3 9708 4.69 22.05.2009
378 Градел Илија манастир 3 13666 4.78 19.08.2009
379 Ден денувам 3 3159 4.78 19.04.2015
380 Урва Фанка 3 7869 4.00 31.03.2009
381 Тргна ми Ленка 3 3289 4.67 25.09.2015
382 Се посврши сербез Донка 3 10084 4.32 13.08.2009
383 Ајде легнала е Лилјана 3 7505 3.73 22.05.2009
384 Слегов долу во визбата 3 7086 4.50 09.06.2009
385 Ајде провикнал се Иљо Малешевски 3 7012 4.53 02.11.2009
386 Димитријо, сине Митре 3 11518 4.26 07.10.2013
387 Лен садила мома 3 1534 3.75 26.04.2016
388 Сношти поминав, заминав покрај битолските касарни 3 11349 4.55 16.09.2009
389 Јано Јановице, каде ти е Јане? 3 1583 4.56 30.08.2016
390 Славеј пее на трендафил 2 1746 4.00 09.04.2013
391 Менвај куме прстени 2 1931 4.20 10.07.2014
392 Нели ти реков не оди боса 2 7359 4.58 19.03.2011
393 Смилево славно в' оган гори 2 9026 4.53 12.08.2009
394 Излегов да се прошетам 2 2584 4.57 06.10.2013
395 Русе ле моме убаво 2 7258 4.41 28.01.2013
396 Димна јуда град градила 2 2156 4.50 05.09.2016
397 Три години сејмен шетав 2 6715 4.64 09.06.2009
398 Болно легна Ленче 2 2752 4.00 16.02.2013
399 Ојде дедо во градина 2 6563 4.67 29.09.2009
400 Бог да го убие мамо 2 6293 4.50 19.08.2009
401 Славеј пиле рано пее 2 6870 3.90 28.10.2009
402 Сношти те пратив на вода ќерко 2 7512 4.56 19.05.2010
403 Илчовице млада невесто 2 10864 4.54 02.11.2009
404 Запри, запри виолино 2 5648 4.59 02.06.2013
405 Коледица 2 10503 4.37 28.10.2009
406 Елено моме, Елено 2 7686 4.28 26.02.2011
407 Што се срамиш калеш Кирчо 2 7245 3.92 16.09.2009
408 Ти си моме идеално 2 7531 4.65 12.08.2009
409 Ваташа 2 9727 4.24 28.10.2009
410 Со јаболко фрли 2 9466 4.65 07.09.2011
411 Малихери пукаја 2 7138 4.69 19.08.2009
412 Нешо пиле 2 2172 3.50 16.04.2014
413 Ајде да одиме во Битола 2 8464 3.92 02.11.2009
414 Коња водам Анѓе 2 7388 4.09 11.06.2009
415 Ој Месечино, новино 2 6494 4.33 03.06.2009
416 Не лажете се другарки 2 7690 4.56 29.09.2009
417 Кој ти ги даде тие црни очи 2 4811 4.50 29.08.2012
418 Мари Димано, џан Димано 2 1632 4.71 03.12.2015
419 Песна за Сирма војвода 2 553 4.40 20.03.2018
420 Гоце ми отиде во Солуна града 2 2968 4.50 17.11.2013
421 Трба трби Гевгелија 2 12528 4.44 28.10.2009
422 На врата стои дос 2 5646 4.00 20.05.2009
423 Песна за бабата Митра 2 3411 3.64 23.02.2014
424 Жировницо пуста останала 2 10591 4.37 31.01.2013
425 Не плачи мајко, не жали 2 2332 4.67 27.09.2016
426 Провикнала е Драганка 2 7199 4.20 16.09.2009
427 Крај Вардара седеше 2 8895 4.33 17.11.2009
428 Лулела е Јана 2 6631 4.43 19.08.2009
429 Ајде ќе те прашам бре Донке 2 6706 4.00 28.10.2009
430 Ајде пушка пукна 2 808 3.00 06.06.2017
431 А бре Кољо, мамин Кољо 2 8828 4.24 09.02.2010
432 Направило моме ладна меана 2 6578 4.13 29.09.2009
433 Ајде Анѓе да повечераме 2 7005 4.26 08.06.2009
434 Во Јордание 2 21987 4.47 28.10.2009
435 Ме сакаа двајца тројца 2 4062 4.60 29.08.2012
436 Ни јадеме, ни пиеме 2 1802 4.50 15.09.2014
437 Ах минав гора, минав друга 2 6881 4.00 12.10.2009
438 Дај ми надеж 2 8969 4.87 11.06.2011
439 Нешто ќе те питам, бабо 2 3017 4.60 05.06.2016
440 Бог да бие мојта мајка 2 6214 4.50 29.10.2009
441 Митра низ двори шеташе 2 2870 4.50 23.02.2014
442 Песна за Ченто 2 3461 4.60 04.02.2013
443 Песна за Марко Лерински 2 9210 4.44 09.09.2011
444 Ајде поминувам, заминувам 2 7723 4.42 19.08.2009
445 Во Солуна Еди куле 2 3231 4.13 09.04.2013
446 За Крушевската Република 2 10347 4.70 03.10.2009
447 Песна за Чакаларов 2 9324 4.57 12.08.2009
448 Дојди, дојди, малој моме 2 6824 4.27 22.06.2011
449 В' апсана ме кладе 2 4727 4.71 13.10.2011
450 На гости ти дојдов, Кито 2 2580 4.33 16.04.2014
451 Седна баба да вечера 2 13413 4.60 11.06.2009
452 Билбил рано пее 2 12486 4.53 22.05.2009
453 Од гранка, в' гранка 2 4156 4.53 02.12.2011
454 Разболе ми се Калина 2 1032 4.00 16.06.2017
455 Болна паднала Родна Фалкова 2 8109 4.53 11.02.2010
456 Јана е шума градила 2 2640 4.00 17.05.2015
457 Песна за раѓањето на Гоце 2 4334 4.06 31.07.2014
458 Мори моме, малој моме 2 3686 3.67 02.06.2013
459 Ка се заљубиле до две луди млади 2 4711 3.88 17.09.2012
460 Ете така дедо Димо 2 7038 4.43 09.06.2009
461 Таму ле мајко близу Битола 2 8394 4.27 29.10.2009
462 Сè заради друг 2 3085 3.43 04.02.2013
463 Заблеало рудо јагне 2 11701 4.74 22.05.2009
464 Се посврши азган Мара 2 4543 4.42 13.10.2011
465 Отишла Љуба кај тетка је 2 2913 4.25 18.02.2013
466 Ах мори Маро, девојче 2 6716 4.56 02.11.2009
467 Две китки 2 3867 4.40 14.04.2013
468 Марика на стол седеше 2 6224 4.00 03.06.2009
469 Каранфил невесто мори 2 7512 4.36 29.10.2009
470 Бог да бие мојта мајка маќеа 2 6669 3.60 08.06.2009
471 Фанче ојде во Калишта 2 7112 4.73 29.10.2009
472 Сношти појдов мила мамо 2 4118 4.44 22.12.2012
473 Ој, Јеленчице 2 3520 4.50 02.12.2011
474 Малој моме цвеќе брало 2 6906 4.71 28.10.2009
475 Може ли цвеќе без вода 2 6890 4.50 29.09.2009
476 Спрема се Младен, спрема се 2 6015 4.60 08.06.2009
477 Вено, пиле, Вено 2 7028 4.50 20.04.2009
478 Девојче бело, црвено 2 6682 4.38 16.08.2011
479 Да ме молат не се женам 2 8499 4.75 29.10.2009
480 Песна за Скопје 2 11869 3.79 09.06.2009
481 Што е лудо сон сонило 2 4158 4.67 09.11.2011
482 Шеќерино малој моме 2 3325 4.50 18.02.2013
483 Отишло е мало моме 2 3695 4.60 06.12.2011
484 Жали горо, жали сестро 2 8159 3.91 11.06.2009
485 Го пратиле дедо в' планина 2 9804 4.00 03.06.2009
486 Решил чичо да се жени 2 4393 4.39 06.06.2012
487 Не плачи Лено мори 2 6578 3.86 08.06.2009
488 Три биљбиља појет 2 6536 4.83 20.04.2009
489 Девојченце љубиш ли ме мене 2 7297 4.50 02.11.2009
490 Делба делила 2 6169 4.20 22.05.2009
491 Билјане моме убаво 2 7096 4.18 09.06.2009
492 Грабиле гу Ангелину 2 2660 4.20 14.02.2013
493 Ој љубов, љубов 2 9819 4.45 29.10.2009
494 Стојан си стадо пасеше 2 3003 4.88 14.04.2013
495 Моме оди на вода 2 6947 4.30 29.09.2009
496 Катерино кротко јагне 2 7175 4.50 31.10.2010
497 Не русај, прусај 2 1807 4.00 21.08.2015
498 Три години либе се сакавме 2 7299 4.40 16.09.2009
499 Гордо Порече 2 790 4.00 19.12.2017
500 Расплакал се стар бел дедо 2 6570 4.67 20.04.2009
501 А бре Македонче ти вардарско пиле 2 8699 4.33 28.10.2009
502 Бреј Ѓурчин Стојне убаво 2 235 3.00 07.04.2018
503 Леринските села 2 3093 4.18 22.10.2014
504 Немој ме, мила мамо, луто да колнеш 2 6560 3.91 19.08.2009
505 Стани Станке 2 7003 4.71 29.10.2009
506 Буките развиваат, браќа 2 353 3.00 11.06.2018
507 Поле широко 2 4912 4.45 06.12.2011
508 Сношти те Маре мори сонував 2 840 4.00 30.09.2017
509 Мома крај извор седеше 2 6469 4.43 29.10.2009
510 Се собрале сватовите, румбаба 2 2851 4.69 10.09.2015
511 Вечерај Анѓо 2 570 3.00 21.01.2018
512 Каде се чуло, мамо, видело 2 7081 4.56 29.10.2009
513 Не кани ме 2 5053 4.61 18.08.2013
514 Четворица комити 2 9559 4.85 28.10.2009
515 Свирете ми другари 2 5274 4.39 01.01.2013
516 Нели сторивме вера и клетва 2 5804 4.50 19.08.2009
517 Стојана мајка учеше 2 2641 4.50 14.02.2013
518 Јано, Јанке Кумановке 2 9199 4.67 27.10.2009
519 Како да ти речам мила остани 2 2897 4.30 04.12.2016
520 Свадба голема 2 9674 4.78 12.12.2014
521 Ајде засвирете браќа свирачи 2 6954 4.20 02.11.2009
522 Сум прошетало мори Ѓурѓе 2 6019 3.83 11.06.2009
523 Софка на татко 2 3878 4.54 10.09.2015
524 Сите момчиња дојдоја 2 1900 4.57 06.09.2014
525 Дали си се наспало 2 5649 4.00 12.08.2009
526 Една комитска 2 3167 3.90 29.09.2013
527 Ајде свате дигни чаша 2 13359 4.31 03.10.2009
528 Мори сваќе 2 176 3.00 06.04.2018
529 Кажи Анѓо мори 2 2983 4.60 06.01.2014
530 Денеска ми е сабота 2 9303 4.54 04.09.2011
531 Ти фрлије Јано ефтирије 2 1402 3.00 01.07.2016
532 Зората се зазори 2 282 3.00 08.04.2018
533 Рано ранила Петкана 2 1937 4.00 31.10.2014
534 Бабино девојче 2 3119 3.88 12.12.2014
535 Цвета мома убава 2 7339 4.70 03.06.2009
536 Промени се, Суте 2 3514 4.00 23.01.2012
537 Голема свадба во село 2 9596 3.95 19.04.2010
538 Јас сум мома пак мома 2 6075 4.78 02.11.2009
539 Стојане море Стојане 2 7092 4.11 12.08.2009
540 Милето на Џајкови 2 5901 3.50 29.09.2009
541 Ој девојче ран ден мој 2 9179 4.44 08.05.2009
542 Сум се родил мераклија 2 7898 4.80 13.08.2009
543 Излегол Дејан војвода 2 7717 4.50 04.09.2011
544 Лино моме Лино 2 7379 4.47 17.11.2009
545 Доста време ерген одев 2 19374 4.50 19.08.2009
546 Јас си појдов во Битола 2 6275 3.80 22.05.2009
547 Јас сум мома охриѓанка 2 9959 4.46 27.10.2009
548 Да ти пукне мила мајко најмилото 2 6563 4.38 19.08.2009
549 Душо моја, прости ми 2 5301 4.33 19.05.2014
550 Чуј ги куме свирачите 2 6532 4.55 11.04.2015
551 Вратете се Македонци 2 2577 4.50 10.09.2015
552 Чудила се мила мама 2 6497 4.09 12.08.2009
553 Ми се собрале ваке-таке 2 3694 4.07 10.12.2012
554 Василка стои на порти 2 186 3.00 06.04.2018
555 Три години јас те чекам 2 2641 4.67 19.01.2014
556 Четворица кумити 2 8177 4.86 09.06.2009
557 Садила Јана 2 10194 4.14 16.09.2009
558 Василке млада невесто 2 7478 4.50 09.06.2009
559 Огреала месечина шеќерна 2 3780 4.25 30.11.2011
560 Мома седи на чардакот 2 3163 4.45 28.01.2014
561 Што си налутено либе 2 3083 4.14 19.01.2013
562 Саде ти се чудам Цвето 2 8054 4.78 16.09.2009
563 Седенка се збира 2 7132 4.21 29.10.2009
564 Запејте сите ангели 2 4938 4.29 14.12.2014
565 Ајде не ти личи Дафино моме 2 2973 4.75 07.04.2013
566 Меани, меани 2 9013 4.73 29.09.2009
567 Лисаво 2 2310 4.00 25.09.2015
568 Татковино Југославијо 2 7835 3.10 16.09.2009
569 Излегов да се прошетам 2 6552 3.50 29.10.2009
570 Бегала ми е Благуна 2 7039 4.69 12.10.2009
571 Дали знаеш мила мајко 2 7943 4.64 02.11.2009
572 Сулејман ага 2 6675 4.45 13.08.2009
573 Битка се бие кумановско поле 2 7936 4.20 09.06.2009
574 Погинал Стојан, загинал 2 6674 4.57 07.09.2011
575 Стани ми Геле, Ангеле 1 6796 4.33 29.10.2009
576 Бог да бие, убие 1 2681 3.25 16.02.2013
577 Се свалила Митра долу во градина 1 5659 3.00 22.05.2009
578 Ајде што ти текна што побегна 1 6179 4.29 28.10.2009
579 Стојане море, Стојане 1 3234 4.20 01.12.2011
580 Разграни гранка маслинка 1 918 4.00 11.04.2017
581 Драганка ѓерѓеф везеше 1 2214 3.43 17.12.2014
582 Виена лоза, виена 1 7583 4.25 19.08.2009
583 Ајде кога појдов 1 7107 4.80 02.11.2009
584 Слегло моме во градина 1 5737 3.14 28.10.2009
585 Чапкан Димчо 1 4541 4.47 18.02.2012
586 Писмо дојде од Солуна града 1 745 4.33 22.09.2017
587 Не прибирај мила мамо стројници 1 6315 3.86 29.09.2009
588 Серенада 1 10631 4.44 19.05.2010
589 Ветар вее, снег долета 1 2126 4.65 19.04.2015
590 За баба Ефтимица 1 6160 4.00 19.08.2009
591 Повеќе не ми доаѓај 1 541 3.00 18.11.2017
592 Љубов голема 1 15195 4.36 16.11.2011
593 Ах мори моме убаво 1 6663 4.43 08.06.2009
594 Ајде ми извикнал турскиот паша 1 7635 4.37 28.10.2009
595 Играле баби по месечина 1 4541 4.41 01.08.2012
596 Ај, кажи Јано, кажи душо 1 1876 4.67 01.11.2015
597 Таму долу Битола 1 2706 3.89 06.09.2014
598 Девојче, море девојче 1 2273 4.33 11.11.2013
599 Садила Димка босилче 1 2633 4.17 13.12.2012
600 Песна за Овчарани 1 2394 4.78 08.02.2016
601 Што може љубовта 1 7536 4.14 10.05.2011
602 Лидуду, лидуду 1 170 3.00 06.04.2018
603 Димчета аскер го писаја 1 6233 4.31 29.10.2009
604 Невеста жито требеше 1 3183 4.38 30.01.2014
605 Абер доjде од Прибилци 1 8690 3.78 22.05.2009
606 Стојне бре, моме кочанско 1 2142 3.80 16.04.2014
607 Илија ќе оди в' туѓина 1 2070 3.00 16.04.2014
608 Донка боли бело грло 1 6156 3.36 22.05.2009
609 Кинисало малој моме 1 1135 4.21 20.05.2017
610 Мома уф зандана 1 5244 4.63 08.01.2010
611 Кате, Катерина 1 2613 3.63 24.01.2015
612 Млада чорбаџијке 1 1930 4.33 02.06.2014
613 Леле Димче трчај лажи 1 5557 3.00 11.06.2009
614 Стојне, млада меанџико 1 3765 4.55 20.02.2012
615 Не ми седи коконо 1 6471 4.50 29.09.2009
616 Жената е зло без кое не се може 1 2409 3.75 23.04.2015
617 Возот браќа тргнува 1 8429 3.67 19.08.2009
618 Не заминувај, не ме оставај 1 561 3.00 18.11.2017
619 Останала жена удовица 1 2040 4.33 31.07.2014
620 Позив дојде војник да одам 1 5713 3.80 12.08.2009
621 Да ми пукниш, стара мајко 1 6702 4.44 31.03.2009
622 Зошто ме мачиш судбино клета 1 2648 4.60 06.09.2014
623 Бисер балкански 1 18920 4.65 31.03.2012
624 Весели другари 1 6918 3.82 22.05.2011
625 Ивано, Иванке 1 195 3.00 06.04.2018
626 Решив да си се оженам 1 2167 4.33 03.10.2014
627 Девет години болен лежав 1 6207 4.33 29.10.2009
628 Ој Стојане, мој комшија 1 3039 3.57 03.02.2014
629 Заспало девојче на бистро изворче 1 2636 4.43 28.01.2013
630 Свадба тиквешка 1 2000 3.00 27.09.2016
631 Рајна на пенџере седеше 1 6185 4.43 16.09.2009
632 Легнало моме заспало 1 6471 4.80 17.11.2009
633 Бог да го убие Шефки качакот 1 6550 4.64 29.10.2009
634 Чукав, чукав мале 1 2694 3.50 18.02.2013
635 Ајде шана мана на кантарот 1 6658 4.33 28.10.2009
636 Не пиј Недо рујно вино 1 3606 4.67 02.12.2011
637 Ајде се прошетал Никола 1 624 4.00 06.06.2017
638 Ти се армаса 1 2447 4.82 31.01.2015
639 Сношти ти дојдов на гости 1 2392 4.38 16.06.2014
640 Слушај бре кралу 1 14106 4.47 22.05.2010
641 Војник одам 1 6266 4.67 16.09.2009
642 Блажена горо, мори зелена 1 824 4.25 18.11.2017
643 Отвори си ширум порти 1 1909 3.00 31.07.2014
644 Песна за Крсте војвода 1 7501 4.63 12.08.2009
645 Кучињата лаат, пазарџии идат 1 8111 4.67 29.10.2009
646 Митре Влао, тешко ранет 1 6230 4.42 31.03.2009
647 Што ми омилело 1 7551 4.38 28.02.2011
648 Дојди мајко испрати ме 1 6629 4.50 02.11.2009
649 Бојот започна браќа 1 2115 3.67 10.09.2014
650 Песна за Лазар Поптрајков 1 6434 4.20 12.08.2009
651 И таму е мојата родина 1 9970 4.52 29.10.2009
652 Зар има лек за вљубени 1 7184 4.33 31.05.2011
653 Дај ми мамо динар, до два 1 5978 4.50 02.11.2009
654 Орал дедо 1 171 3.00 06.04.2018
655 Развила гора зелена 1 6691 4.50 13.08.2009
656 Љубеше ме мила мајко убава Елена 1 6549 4.83 09.06.2009
657 Таму долу криволачко 1 7049 4.63 28.10.2009
658 Што ти текна, Јано, да побегнеш 1 8168 4.04 07.09.2011
659 Зачукале дајрињата 1 282 3.00 14.04.2018
660 Гукни ми, гукни гугутко 1 2381 4.09 16.04.2014
661 Сулејман седит на кулата 1 8090 4.88 11.06.2009
662 Пијан идам мајко 1 5883 4.33 29.10.2009
663 Невено мори, Невено 1 5862 4.47 02.12.2011
664 Ој, ти Пацо Дреновчанке 1 7434 4.61 29.09.2009
665 Кинисало Грче јабанџиче 1 1846 4.40 31.01.2015
666 Ајде сите запејте, весело оро играјте 1 2226 3.67 15.07.2014
667 Оф, што сум толку далеку 1 3740 4.50 09.04.2013
668 Де мори Васе, Васе 1 6722 3.72 18.06.2010
669 Лено ле, Лено 1 2456 4.25 09.05.2015
670 Овчар свири мамо 1 738 4.00 18.11.2017
671 Марике мори, бела вардарке 1 2095 3.50 31.07.2014
672 Песна за Дејан војвода 1 6705 4.00 12.08.2009
673 В село се чешма градеше 1 7342 3.85 31.03.2009
674 Жална мајка 1 7287 4.40 03.10.2009
675 Изникна ми бадем дрво 1 6900 3.93 28.02.2011
676 Стојане, дилбер море Стојане 1 1271 4.33 03.01.2016
677 Дојди, дојди калеш море Димчо 1 6268 4.50 02.11.2009
678 Дајте ми ја 1 1089 4.71 20.03.2018
679 Песна за Караџата 1 7907 4.48 12.08.2009
680 Мори моме, што не дојдеш 1 5625 4.50 20.05.2009
681 Момите мамо, момите 1 8278 4.83 02.11.2009
682 Буките развиваат браќа 1 2977 4.25 03.10.2014
683 Охрид, Охрид 1 6836 4.70 09.06.2009
684 Ти не знаеш момче 1 5628 4.25 29.10.2009
685 Учи ме мила мајко, карај ме 1 7529 4.13 22.05.2009
686 Песна за солунските атентатори 1 2365 4.11 28.09.2016
687 Цвеќе цутеше 1 416 3.00 14.04.2018
688 Не претезај 1 1769 4.00 16.04.2014
689 Ѓурѓана ми болна лега 1 2522 2.80 18.02.2013
690 Ајде Милке да бегаме 1 9286 4.26 28.10.2009
691 Невеста иди од вода 1 3234 4.20 02.12.2011
692 Деветсто и осма година 1 1248 3.50 15.06.2017
693 Оф, оф, аман 1 9191 4.55 11.02.2010
694 Богата Сава, богата 1 2053 3.00 15.07.2014
695 Штом ноќта помине 1 19962 4.56 31.03.2012
696 Дуне мори, малој моме 1 2529 3.00 09.05.2015
697 Митро ле, Митро 1 867 4.60 22.11.2017
698 Песна за Никола Бадев 1 2548 4.71 31.07.2014
699 Песна за Арсо војвода 1 6411 4.42 12.08.2009
700 Стојне бре, Стојне 1 6677 4.00 08.06.2009
701 Сама мома во планина 1 3745 3.55 06.09.2012
702 Ајде Лено да ојме 1 6691 4.00 31.03.2009
703 Стојане, македонски војводо 1 1392 4.50 03.01.2016
704 Добро ми дошле сватовите 1 6344 4.60 02.11.2009
705 Туѓа си бескрајно 1 478 4.29 20.03.2018
706 Ангелино, малој моме 1 2818 4.00 25.11.2013
707 Што не спиеш, лично либе 1 3920 4.40 18.12.2012
708 Рајна на порти стоеше 1 5985 4.60 12.10.2009
709 Не седи Расим распашан 1 2286 4.33 03.10.2014
710 Каде се чуло, видело 1 3542 4.67 01.03.2014
711 Судбо моја 1 6700 4.47 09.06.2009
712 Пошла мома на вода 1 7086 4.63 16.09.2009
713 Ленче бре душо, слана е паднала 1 376 3.00 14.04.2018
714 Ми се собрале 12 другара 1 388 4.00 14.04.2018
715 Вардаре, Пирин кај ти е? 1 3226 3.61 21.11.2014
716 Бистро ле, Бистро планино 1 1931 4.50 25.02.2015
717 Ајде мори Стојно ле 1 6651 4.67 19.08.2009
718 Ај мерак имам 1 6587 3.63 02.11.2009
719 Мост ми ѕидат девет мајстори 1 7374 4.57 29.10.2009
720 Елај либе, елај 1 6757 3.67 03.06.2009
721 Една мисла имаме 1 7720 4.72 31.03.2012
722 На сред село едно дрво 1 7390 4.25 29.09.2009
723 Ќе одам стара мајко 1 7851 4.00 04.09.2010
724 Мори Вано, лична Вано 1 528 3.00 01.12.2017
725 Омарно жешко сонце 1 5826 3.75 12.08.2009
726 Василица 1 9218 4.03 28.10.2009
727 Македонка 1 7886 4.50 31.03.2009
728 Крени глава Кузмане 1 139 3.00 06.04.2018
729 А што си ми либе гајлелија 1 2322 4.67 15.09.2014
730 Девет години (верно да љубиш) 1 10314 4.32 12.08.2009
731 Сношти те Маре сонував 1 2964 4.00 25.11.2013
732 Од кога е зора зазорила 1 6591 3.50 22.05.2009
733 Не сум вечерало 1 171 3.00 06.04.2018
734 Играле, играле девојчиња 1 2176 4.33 04.10.2014
735 Дафино црвен каранфил 1 6313 4.50 29.10.2009
736 Во борба македонски народе 1 6687 4.80 01.03.2014
737 Подранила Цена 1 6132 4.00 16.09.2009
738 Садило моме 1 517 3.00 14.04.2018
739 Песна за Ѓорѓи Сугаре 1 2850 4.45 02.12.2014
740 За Карпош војвода 1 2722 4.25 17.04.2014
741 Чупче од онака 1 7191 4.83 22.05.2009
742 Ај, в Македонија глас се слуша 1 6907 4.43 28.10.2009
743 Одоздола иде ќелавиот паша 1 3953 3.80 02.12.2011
744 Три години, мори Дано 1 975 3.80 19.06.2017
745 Бог да ги бие Арапите 1 6406 4.44 19.02.2010
746 Вино, вино 1 2025 4.00 25.02.2015
747 Лична Мара меанџика 1 1852 4.33 15.07.2014
748 Две девојки 1 4912 4.20 31.03.2012
749 Питат ме, мамо, в село момите 1 8453 3.87 05.09.2010
750 Болно лежи малој моме 1 2176 3.80 17.05.2015
751 Убаво Македонче 1 6575 4.25 16.09.2009
752 Ергенлак е мамо пашалак 1 6305 4.57 02.11.2009
753 Песна за селото Буф 1 2837 3.46 31.07.2014
754 Кинисав да одам 1 6132 3.75 12.08.2009
755 Ај зајди зајди јасно сонце 1 8416 4.17 28.10.2009
756 На сред село тапан бие 1 5053 4.31 23.09.2012
757 Заљубил Димо три моми 1 7097 3.67 20.04.2009
758 Горе Славеј дошле борци млади 1 1390 4.60 17.01.2016
759 Стани запали Тинке борина 1 6791 4.13 16.09.2009
760 Девојко лична румена 1 6634 4.60 02.11.2009
761 Ајде пукна пушка 1 205 3.00 06.04.2018
762 Илино моме убаво 1 3217 4.45 15.09.2014
763 Нани, нани Димче 1 6313 4.09 08.06.2009
764 Митра мома поповата 1 7485 4.10 22.05.2009
765 Ори Анче бело и црвено 1 7143 3.82 16.08.2011
766 Ожени ме мамо, женет да одам 1 7051 4.10 19.08.2009
767 Денес над Македонија 1 14171 4.23 02.04.2014
768 Чува мајка до две лути ќерки 1 2702 3.75 14.02.2013
769 Узреала бела пченица 1 1273 4.67 27.10.2016
770 Ој ти дедо Геро 1 601 3.00 14.04.2018
771 Лазаре, Лазаре 1 2895 4.83 04.12.2014
772 Ако имаш срце 1 7540 4.10 02.11.2009
773 Прилепските ергени 1 6700 3.95 11.06.2009
774 Сакам да си само моја 1 2865 4.25 18.02.2013
775 Ај што ми е мило ем драго 1 9988 4.46 28.10.2009
776 Од каде си малој моме 1 869 4.20 19.06.2017
777 Јано ле, Јано ле 1 2371 4.00 25.02.2015
778 Ах мори мајко 1 7240 4.78 02.11.2009
779 Мирка на Гинови 1 874 4.67 25.09.2017
780 На четврти мај Гоце загина 1 5153 4.00 15.07.2014
781 А бре невесто 1 8159 4.50 11.06.2009
782 Стори ми абер Божано 1 2666 4.14 14.04.2013
783 А бре, лудо аџамија 1 7844 4.00 03.06.2009
784 Војниче младо 1 3991 3.79 11.04.2012
785 Од бога дадено 1 2055 4.67 07.06.2015
786 Имал попот магаренце 1 2899 3.86 07.08.2014
787 И ќе дојде време 1 6849 4.14 12.08.2009
788 Ѓорѓи и Елена 1 3645 4.17 24.09.2012
789 Три пати поминав 1 5715 4.00 03.10.2009
790 Легнало Родне 1 7111 4.75 20.03.2011
791 Ој ѕвездо, ѕвездо 1 1705 4.60 20.01.2016
792 Си заљубив едно моме 1 140 3.00 06.04.2018
793 Ожени се, мили сине 1 2993 4.86 29.11.2013
794 Милка болна легнала 1 7428 4.45 15.10.2009
795 Ај смо шетале 1 206 4.00 07.04.2018
796 Песна за Самуил 1 5802 4.32 06.10.2014
797 Облак се вие, орлите пиштат 1 8527 4.22 19.08.2009
798 Ленка 1 4592 4.13 02.04.2014
799 Успала се мома Сирма 1 2380 4.40 14.02.2013
800 Зажни Јано 1 1666 4.00 27.10.2016
801 Нека чукаат тапаните 1 2082 4.13 08.11.2016
802 Лилјано моме, Лилјо убаво 1 363 4.33 11.06.2018
803 В' градина моме седеше 1 2132 4.50 04.12.2014
804 Ако само запеам 1 6153 4.00 02.11.2009
805 Служба служи млади Димитрија 1 2140 4.00 26.04.2014
806 Подај моме рака ти 1 7568 4.91 11.06.2009
807 Песна ви пеам Македонци 1 9826 4.44 29.10.2009
808 Погледни Цвете, погледни 1 6003 4.43 10.05.2011
809 Како пиреј 1 1019 4.50 19.06.2017
810 Мори момиченце малечко 1 6540 4.50 27.03.2010
811 Туѓина пуста далечина 1 5428 4.47 21.03.2015
812 Турци во село слегоа 1 657 3.50 28.09.2017
813 Стојане, луда делијо 1 1825 4.50 18.07.2014
814 Јана мома 1 3360 3.71 14.04.2013
815 Зора се зори 1 2775 4.38 26.06.2015
816 Лено, Лено, Ленче 1 2838 4.17 15.05.2014
817 Еј Тодоре 1 6734 4.20 02.11.2009
818 Ѓорѓија море терзија 1 749 4.75 03.12.2017
819 Иди ја мамо посакај 1 5777 3.60 12.08.2009
820 Стариот јоргован 1 3393 4.08 05.08.2013
821 Китен ми, китен девере 1 4713 3.29 02.10.2012
822 А бре моме, малој моме 1 1612 4.00 03.04.2016
823 А дадеја Јана 1 1701 4.25 22.02.2016
824 Море зедов жена многу млада 1 148 4.00 06.04.2018
825 Елено моме, Елено 1 15545 4.23 29.10.2009
826 Легнала мома, заспала 1 2666 4.44 29.11.2013
827 Ѓул трендафил 1 6982 3.90 08.06.2009
828 Отидов в село Долнени 1 6938 4.36 29.08.2011
829 Ерген сум одил, преодил 1 1716 4.00 12.06.2016
830 Македонијо жална ле мајко 1 6785 4.38 02.11.2009
831 Нели си пусто свршеница 1 172 3.00 07.04.2018
832 Езеро рајско убаво 1 6837 3.37 06.10.2014
833 Што си ми сине весело 1 3766 4.53 02.04.2014
834 Отвори ми кузум Лено 1 1677 4.71 11.11.2016
835 Планино, Пирин Планино 1 8006 4.11 16.09.2009
836 Кога ќе те жениме Дамјане 1 387 3.00 11.06.2018
837 Кој ти го тури, жено 1 4292 4.00 05.12.2014
838 Синојка ми дојде 1 2431 4.33 18.02.2013
839 Маро, Марике, фидан бојлике 1 7488 4.59 03.06.2009
840 Петре гајдаџијата 1 3837 4.20 06.12.2011
841 Друга земја ние немаме 1 993 4.60 19.06.2017
842 Не плачете стари мајки 1 6438 4.57 03.04.2010
843 Ти донесов млада невеста 1 5437 4.08 21.03.2015
844 Мома солунчанка 1 711 4.00 28.09.2017
845 Во ноќта си месечина 1 6795 4.57 11.06.2009
846 Слушни ме мајко стара 1 12224 4.51 23.02.2014
847 Еј ти Марие, селвие 1 6673 4.50 02.11.2009
848 Сношти е Јана 1 2558 4.00 17.08.2014
849 Белите манастири 1 5239 4.20 16.08.2013
850 Славеј пее на трендафил 1 6214 3.83 08.06.2009
851 Битолчани мераклии 1 7027 4.58 02.04.2011
852 Лежал е Стојан 1 1290 4.50 22.02.2016
853 Тргна ми Стојна за вода 1 152 3.00 06.04.2018
854 Грозен гавран 1 6656 4.25 12.08.2009
855 Стари баби 1 4359 4.40 03.01.2014
856 Три години, лудо, болна лежам 1 3099 4.40 01.01.2013
857 Ајде чиво ли е она девојче 1 7980 4.00 04.09.2011
858 Јано, Јанке Трипатанке 1 1423 4.00 01.07.2016
859 Се смеат мамо, се смеат 1 6268 4.67 16.09.2009
860 Македонија 1 7828 4.76 02.11.2009
861 Ај, шетал Марко 1 2343 3.75 09.04.2014
862 Леле с'нце, леле глава 1 2443 4.25 14.02.2013
863 Разболел ми се левенди Ѓуро 1 5785 4.53 21.11.2011
864 Врни се, врни либе Мариче 1 2072 3.67 12.12.2014
865 Сношти си минав, мамо 1 3431 4.40 22.11.2011
866 Лено, Ленче 1 5663 4.53 15.05.2014
867 Нарочува бело Менде, порочува 1 9502 4.46 11.06.2009
868 Охрид, Охрид убав мил 1 13764 4.10 29.10.2009
869 Свекрвице мори 1 2613 3.25 18.02.2013
870 Гина, Гина лична Гина 1 6982 4.38 03.06.2009
871 Ах љубов, пак љубов 1 7633 3.27 28.10.2009
872 Кај си мајко да ме видиш 1 6674 4.67 07.04.2010
873 Капитан болен лежи 1 2472 4.50 29.03.2015
874 Животе мој 1 7248 4.75 19.08.2009
875 Не ме жално гледај, мајко 1 1850 4.33 19.07.2014
876 Тажна Калинка седеше 1 6731 4.22 11.06.2009
877 Зумбај, зумбај 1 3953 4.45 14.04.2013
878 Т’мна м’гла по полето 1 6152 3.75 03.06.2009
879 Ино моме веселино 1 6531 4.43 28.10.2009
880 Мој роден крај 1 14285 4.17 29.09.2009
881 Седнал Марко малку да вечера 1 1972 4.50 06.09.2014
882 Аман седнала ми бре Јана 1 6686 4.17 08.06.2009
883 Есен дојде, војници одат 1 7336 4.04 25.10.2012
884 Една гитара 1 6555 3.69 04.04.2011
885 Над Пирина јасно сонце 1 1625 3.00 22.02.2016
886 Сношти си поминав покрај ваш'то порте 1 6114 4.67 16.09.2009
887 Дебарцо ти си борбена 1 7455 4.18 02.11.2009
888 Попадна слана по поле 1 164 3.00 06.04.2018
889 Машала 1 10127 4.62 04.01.2014
890 Абер ми дојде од мојто либе 1 7426 3.44 28.10.2009
891 Чије е оној моме 1 6541 4.50 22.05.2009
892 Што си заљубив едно момиче 1 1365 2.50 01.07.2016
893 Проклето да е, приклето 1 156 3.00 08.04.2018
894 Црнеј горо, црнеј сестро 1 7260 4.64 29.10.2009
895 Молитва 1 3475 4.41 14.04.2014
896 Крај Вардара високи баири 1 6146 4.40 09.06.2009
897 Песна за Стив Наумов 1 3522 4.18 15.05.2014
898 Од врв Пирин Планина 1 9188 4.52 29.10.2009
899 Тодоро, либе Тодоро 1 2940 4.00 21.02.2013
900 Две ми друшки 1 4460 3.87 18.12.2011
901 Ако умрам Македонијо 1 1086 4.40 19.06.2017
902 Момченце и момиченце 1 6496 4.63 07.04.2010
903 Ми тргнала Кира 1 1772 3.00 03.04.2015
904 Земај ми го мили тате она девојче 1 6099 4.50 19.08.2009
905 Јас си го сакам нано 1 6381 3.92 02.11.2009
906 Посеал дедо леа босилок 1 911 3.00 02.10.2017
907 Невеста платно ткаеше 1 1978 4.50 19.07.2014
908 Мојта свадба без песна ќе биде 1 3892 4.40 23.04.2013
909 Еј севдалино, еј малој моме 1 17866 3.94 28.10.2009
910 Народ се собрал 1 5142 4.19 24.06.2012
911 Ори Јано, сокол Јано 1 623 4.00 28.01.2018
912 Митро, Митро мори 1 6931 4.31 08.06.2009
913 Оди бре либе 1 2893 4.55 31.10.2012
914 Голем мерак имам мамо 1 11361 4.49 21.04.2009
915 Коце берберот - чалгаџијата 1 10366 3.88 04.04.2011
916 Песно моја 1 1997 4.40 25.03.2016
917 Девојче тенко високо 1 2918 4.78 23.09.2014
918 Алија со тамбурата 1 6537 4.56 13.08.2009
919 Водарки 1 11783 4.31 22.05.2009
920 Љубинке моме убаво 1 5785 3.50 17.11.2009
921 Легнала Ѓурѓа на рамно гумно 1 2257 4.25 16.04.2014
922 Стојне ле, Стојне невесто 1 2480 4.25 14.02.2013
923 Едно време си бев ерген 1 7397 4.42 27.10.2009
924 Развивај горо зелена 1 2393 3.15 22.11.2011
925 Дојде време да си одам 1 1462 4.40 24.01.2017
926 Песна за Скопје 1 13778 3.69 29.09.2009
927 Кажи кажи Донке 1 6145 4.33 03.01.2010
928 Бог да бие кочански сејмени 1 2495 4.71 17.05.2014
929 Море моме седмојанче 1 5945 4.00 11.06.2009
930 Одам, одам мајчице 1 5607 4.50 29.10.2009
931 Усни румени 1 3235 4.56 21.02.2013
932 А бре браќа Кукушани 1 1512 4.25 19.06.2017
933 Недалеку од Воден града 1 7679 4.89 29.09.2009
934 Запеала Љуба од градина 1 6837 4.53 19.08.2009
935 Ај што оган гори во планина 1 610 3.50 01.11.2017
936 Празник љубовен 1 2706 4.54 28.04.2013
937 Се скарале, се степале 1 7171 4.50 08.06.2009
938 Темен се облак зададе 1 9341 4.91 24.06.2012
939 А бре Ѓоре, лажго Ѓоре 1 8888 3.47 02.04.2011
940 Темна е магла паднала 1 2430 4.78 10.09.2015
941 Тинка иди од Битола 1 6069 4.00 16.09.2009
942 Челник Пејо 1 393 4.00 18.02.2018
943 Славеј песна запејало 1 3325 4.46 06.09.2014
944 Дафина платно белеше 1 6215 4.44 12.08.2009
945 Јас Методи Патче од Охрида 1 9688 4.50 29.10.2009
946 Од љубов не се бега 1 5944 4.64 06.10.2013
947 Што си поминав и се прелагав 1 6273 4.33 03.10.2009
948 Ајде дар ми везле моми 1 1440 4.60 03.04.2016
949 Дано ле Данче убава 1 6550 4.18 02.11.2009
950 Спремај ми, спремај либе коња дорија 1 1835 3.67 23.09.2014
951 Нарача Митра порача 1 224 3.50 08.04.2018
952 Мајка ми купила шарени чорапи 1 2469 4.38 08.03.2015
953 Дење ноќе јас те барам 1 1521 4.20 07.08.2016
954 Сал си одам, сал си питам 1 7016 4.67 16.09.2009
955 Зете, мили зете 1 507 4.00 14.04.2018
956 Стројник ќе те пратам бабо 1 2829 4.33 14.02.2013
957 Развивај горо зелена 1 3623 3.65 22.11.2011
958 Кате лично девојче 1 6584 4.14 03.01.2010
959 Јулија 1 2338 2.75 12.12.2014
960 Море доста оде, доста шета 1 6269 4.70 11.06.2009
961 Одиш ти 1 5461 4.40 29.10.2009
962 Пушти ја, Лело мори, Тодорка 1 3546 4.38 25.01.2012
963 Мила Македонијо 1 1410 4.67 19.06.2017
964 Замолил Стојан мајка си 1 6264 4.43 19.08.2009
965 Леонид со мајка вечера 1 460 4.00 12.11.2017
966 Оф либе, млада ме разболе 1 1604 2.67 19.07.2014
967 Сеј со здравје севдо моја 1 5851 4.33 12.08.2009
968 Маж ми е генерал 1 6662 4.15 29.10.2009
969 Мариче, црно косиче 1 2575 4.50 28.04.2013
970 Темен се облак зададе 1 3437 4.64 24.06.2012
971 Мила мајко мојто либе 1 6135 4.38 29.09.2009
972 Ти си Биљана најубава 1 6111 4.10 16.09.2009
973 Бело Море 1 566 3.50 22.02.2018
974 Што кучиња лајат, моме Елено 1 2538 4.50 06.09.2014
975 Излегов да се разшетам 1 2445 4.00 06.10.2013
976 Не оди Сефер село Карбуница 1 6503 4.45 08.06.2009
977 Крушево абер пристигна 1 13308 4.70 28.10.2009
978 Модерна си имам жена 1 7079 4.60 20.04.2011
979 Ленче битолчанче 1 1189 3.00 16.04.2016
980 Што ми е лепо, убаво 1 6685 4.31 22.05.2011
981 Запеј песна Македонко 1 8238 4.29 28.10.2009
982 Онаа страна оган гори 1 3363 4.29 19.01.2013
983 Кичевјани, московјани 1 6937 4.80 04.09.2011
984 Тропнало оро 1 1814 4.60 09.08.2016
985 Лична валандовчанка 1 6154 4.00 17.11.2009
986 Нејќум, нејќум 1 161 3.00 14.04.2018
987 Не се кревај на големо 1 5797 4.60 19.08.2009
988 Огледала се Ангелина 1 1983 4.50 16.04.2014
989 Ај ти ми спремај 1 2626 4.00 16.02.2013
990 Аршин, аршин 1 2887 3.60 16.02.2013
991 Стамено, моме мори, црна черешо 1 888 4.33 24.03.2017
992 Отврли си бело Ленче дулачето 1 5847 4.29 29.09.2009
993 Струмица, Струмица 1 2839 4.07 23.05.2014
994 Запеало славеј пиле 1 3123 4.73 07.04.2013
995 Те сакам песно македонска 1 8504 4.37 28.10.2009
996 Водарка 1 7522 4.28 27.01.2012
997 Јана мајка луто колне 1 6443 3.92 02.11.2009
998 Чедо си ми, мило си ми 1 528 3.00 12.11.2017
999 Оф, што сум далеку од тебе Македонијо 1 2851 3.88 19.07.2014
1000 Расцвети верна љубов во народот 1 6438 4.63 12.08.2009
1001 Мара охриѓанка 1 6265 4.67 29.10.2009
1002 Ој Досто, Досто 1 2798 4.63 28.04.2013
1003 Ми излегла Евда низ чаршија 1 7420 4.28 29.09.2009
1004 Величко, скопски војвода 1 7442 4.44 20.02.2011
1005 Еднаш минав на мостето 1 5875 4.67 02.11.2009
1006 Легнало лудо, заспало 1 325 3.00 28.02.2018
1007 Стојан на Станка думаше 1 1767 4.33 06.09.2014
1008 Ано поминуваш 1 6265 4.73 12.08.2009
1009 Извикна Јана провикна 1 6268 4.60 29.10.2009
1010 Излегов да се прошетам, мамо 1 2467 4.55 06.10.2013
1011 Жали моме, да жалимо 1 6508 3.75 19.05.2009
1012 Проклета судбино 1 6560 4.80 20.04.2011
1013 Девојченце, ќе ти купам 1 208 3.00 06.04.2018
1014 Целувај ме мило либе 1 5944 4.56 09.06.2009
1015 Мајка има едно чедо 1 7640 4.46 04.09.2011
1016 Ова е село 1 1263 4.00 09.08.2016
1017 Ленка пиши бела книга 1 7129 4.62 17.11.2009
1018 Имам момче како лешник 1 230 3.00 14.04.2018
1019 Петро, Петролинко, гиздава девојко 1 1884 4.50 16.04.2014
1020 Собрале ми се сватови 1 6277 4.50 29.10.2009
1021 Бог да бие аџи Зора 1 2714 3.25 16.02.2013
1022 Развивај горо, горо зелена 1 5603 4.00 22.05.2009
1023 Ако пијам рујно вино 1 8509 4.17 28.10.2009
1024 Собрале ми се 1 3512 4.71 01.12.2011
1025 Радост на мајка донеси 1 1645 3.00 24.03.2017
1026 Митро моме 1 6634 4.58 11.06.2009
1027 Оздола идет еден млад војвода 1 6560 4.67 29.10.2009
1028 Горичице лилјанова 1 3670 3.80 02.02.2012
1029 Ела ќерко да ти кажам 1 1169 4.40 22.08.2017
1030 Јана грло заболело 1 6838 4.11 02.11.2009
1031 Крај Вардара двајца седевме 1 445 3.00 18.11.2017
1032 Ој, Прилепе граде 1 2951 4.25 19.07.2014
1033 Ој, додоле 1 4241 4.38 14.05.2013
1034 Ој винце, винце 1 6921 4.22 08.06.2009
1035 Што е Скопје пусто останало 1 355 3.00 28.02.2018
1036 Стојан заправил воденица 1 1996 3.67 06.09.2014
1037 Бегала Мара, бегала 1 2964 4.33 13.12.2012
1038 Запејте песна другари 1 6997 3.93 10.05.2011
1039 До кога браќа мили Македонци 1 9034 4.41 29.10.2009
1040 Нашето село рано вечерало 1 3022 4.00 30.01.2014
1041 Еј, море мажу 1 2695 4.33 28.01.2013
1042 Ај засвирете млади момчиња 1 8312 4.15 22.05.2009
1043 Се решив да се женам 1 8062 4.80 16.09.2009
1044 Да ми купиш Дервиш Бајрам 1 240 4.00 14.04.2018
1045 Легнало моме, заспало 5804 4.50 08.01.2010
1046 Пред да си умрам 5721 3.67 12.08.2009
1047 Двама се љубеа мамо 5408 4.00 02.11.2009
1048 Море Корун арамијо 958 3.00 05.06.2016
1049 Вирум вода, вирум вировита 1778 3.00 30.09.2014
1050 Собрала Ѓурѓа, набрала 1725 3.00 31.10.2014
1051 Жалајте ми мајки 338 3.50 19.03.2018
1052 Мамо мори 5898 4.33 08.06.2009
1053 Грозда мома мести три бајрака 6104 4.00 20.05.2009
1054 Тебе да те пленат, моме мариовско 1069 4.00 05.06.2016
1055 Дал не ти е жал бре Миеле 5609 4.00 02.11.2009
1056 Нешто ќе те прашам сине 5527 3.50 22.05.2009
1057 С'нце трептит да седнит 1614 2.50 31.10.2014
1058 А бре војниче, младо војниче 8422 3.74 09.02.2010
1059 Гроздано моме убаво 5582 4.33 02.11.2009
1060 У Шлегово куќа шимширова 3437 4.25 27.01.2012
1061 Земи нож прободи ме 6170 3.63 03.10.2009
1062 Милкано моме мори 7025 3.50 08.06.2009
1063 Ми те продадова, Досто, моме мариовско 1042 3.00 05.06.2016
1064 Сите беа илинденци 5978 4.29 16.09.2009
1065 Стани ми сине Стојане 6080 4.33 22.05.2009
1066 Кинисала Стана 1740 3.00 31.10.2014
1067 Ајде бостан садат мамо 6127 4.00 02.11.2009
1068 Секој што мине помине 5465 4.50 28.10.2009
1069 Свекрва Мара караше 1813 4.00 31.10.2014
1070 Се заљубив во девојче убаво 5764 3.00 28.10.2009
1071 Коледа леда 6990 4.50 28.10.2009
1072 Во нашето село куќа шимширова 5782 3.60 08.06.2009
1073 Ах, да би знала 1217 2.33 05.06.2016
1074 Си приготвив јас отрова 5363 4.50 16.09.2009
1075 Топови грмат, земјата трештит 1861 4.50 31.10.2014
1076 Лилјано моме, Лилјано 5908 4.17 19.08.2009
1077 Ранет лежи млад партизан 5615 4.25 29.10.2009
1078 Поминаа луди млади години 5965 3.60 28.10.2009
1079 Вечна љубов пак ќе водиме 6022 3.86 16.09.2009
1080 Жалајте го браќа Толета војвода 6071 4.33 08.06.2009
1081 Станувај Донке 5928 4.50 16.09.2009
1082 Фатила зима 11758 3.40 29.10.2009
1083 Млад Гоце, млади војвода 5630 4.00 08.06.2009
1084 Паднало моме од бога 1194 2.50 05.06.2016
1085 Си поминав покрај Битола 5529 4.00 16.09.2009
1086 Маре мори Маре 5927 4.17 02.11.2009
1087 На врв на планина 1278 3.00 05.06.2016
1088 Тргна ми Донка да оди 5733 4.00 29.10.2009
1089 Подигни си мило либе бело крпе 5627 3.83 16.09.2009
1090 Море дојде време 5748 3.55 29.10.2009
1091 Девојко убава 5743 4.50 02.11.2009
1092 Успала ми се Света Недела 1682 3.00 16.09.2014
1093 Јас кога бев овчарче 5833 4.71 12.08.2009
1094 Ружиче бело и црвено 5775 4.00 08.06.2009
1095 Ѓурѓово лето проклето 5681 3.00 22.05.2009
1096 Ој Јанкула мили синко 1228 3.00 05.06.2016
1097 Зошто ти ме оставаш 5780 4.40 19.08.2009
1098 Имала мајка мила сина 2064 3.67 16.09.2014
1099 Излези моме Русанке 5541 3.40 12.08.2009
1100 Одоздола иде, бабо 5644 3.00 22.05.2009
1101 Седнал Осман да плачи 1893 3.50 06.05.2014
1102 Момче младо убаво 5595 4.33 29.10.2009
1103 А што ми се јадно додеало 3248 3.55 14.06.2012
1104 Шета Ѓуро по чаршија 1736 2.50 16.09.2014
1105 Еј море девојче 5620 3.67 29.10.2009
1106 Динка двори мете 6167 3.17 22.05.2009
1107 Алов бајрак Македонски 897 4.00 19.06.2017
1108 Абер дојде од овчаро 3204 3.13 14.06.2012
1109 Еј мори Ленче, младо фиданче 5728 4.00 02.11.2009
1110 Детенце мало 5668 3.50 12.08.2009
1111 Излези моме на чардакот 5571 4.00 08.06.2009
1112 Ангеле еден на мама, џанам 5894 3.83 03.01.2010
1113 Што е чудо станало 192 4.00 10.07.2018
1114 Тргнала Тода мома за вода да оди 5517 4.00 03.06.2009
1115 Билбил пее насабајле 6185 3.78 03.06.2009
1116 Едно младо војниче 5728 4.50 02.11.2009
1117 Сношти минав покрај вашето порте 5369 4.13 16.09.2009
1118 Една вечер 5739 4.00 29.10.2009
1119 Само ме гледаш 5260 4.00 16.09.2009
1120 Не раѓај мајко, лична Македонијо 5814 3.17 19.08.2009
1121 Ој Вичо, Вичо планина 249 3.00 10.07.2018
1122 Малечко убо Лазаре 2009 4.25 04.04.2015
1123 Едно моме покрај Вардар оди 5847 4.00 28.10.2009
1124 Кинисуе Стојан во планина 5725 3.50 08.06.2009
1125 Чиво е ова девојче 1861 3.00 31.10.2014
1126 Еј ти Недо море, бела Недо 6267 3.78 08.06.2009
1127 Дали знаеш моме паметуваш 5946 4.40 02.11.2009
1128 Удри Рајно, удри 1544 3.00 31.10.2014
1129 Стани ми Ленче, отвори 5662 4.50 29.10.2009
1130 Што ќе правиме, чиниме 5584 4.25 08.06.2009
1131 Сношти либето помина 5523 3.80 16.09.2009
1132 Кинисала Каља за Рајна Кошара 1624 3.00 30.09.2014
1133 Дојди, дојди малој моме 5682 4.50 29.10.2009
1134 Заљубив едно младо девојче 6048 4.25 28.10.2009
1135 Летоечка песна 1590 3.50 31.10.2014
1136 Мома уф зандана 5397 4.50 19.08.2009
1137 Отишло е моме 5281 2.75 29.09.2009
1138 Давај ме мамо мори давај ме 6076 3.50 08.01.2010
1139 Проштавај ми мила моја 5821 4.00 12.08.2009
1140 Љуби, љуби лудо младо 5709 4.33 29.10.2009
1141 Калино ќерко, Калино 6003 3.00 08.06.2009
1142 Кажи Јано 6076 4.00 19.05.2009
1143 Врзале го Марка црвени ремење 1849 3.67 30.09.2014
1144 Ај што е лепо и убаво 1856 2.50 31.10.2014
1145 Затрепери Козјак планина 6552 3.11 09.06.2009