Songs

Shaving the groom

INFO: The table below lists song titles and some additional information. Click on a song name to see the lyrics and more data for the corresponding song.

# Title Audio Samples Popularity Rating Added On
1 Море абер дојде Ајше 4 8399 4.92 12.10.2009
2 Саноќ ми билбил пропеа 3 9410 4.91 29.10.2009
3 Подај моме рака ти 1 7568 4.91 11.06.2009
4 Темен се облак зададе 1 9341 4.91 24.06.2012
5 Недалеку од Воден града 1 7679 4.89 29.09.2009
6 Сулејман седит на кулата 1 8090 4.88 11.06.2009
7 Море сокол пие вода на Вардарот 21 21181 4.88 29.10.2009
8 Стојан си стадо пасеше 2 3003 4.88 14.04.2013
9 Собрале ми се набрале 4 8467 4.88 28.10.2009
10 Дај ми надеж 2 8969 4.87 11.06.2011
11 Ожени се, мили сине 1 2993 4.86 29.11.2013
12 Четворица кумити 2 8177 4.86 09.06.2009
13 Ој девојче, бело и црвено 6 11780 4.85 29.09.2009
14 Четворица комити 2 9559 4.85 28.10.2009
15 Излегол невен Пејо 4 2920 4.85 15.07.2014
16 Со маки сум се родила 18 21450 4.84 16.09.2009
17 Оро се вие крај манастирот 5 9814 4.83 29.09.2009
18 Љубеше ме мила мајко убава Елена 1 6549 4.83 09.06.2009
19 Момите мамо, момите 1 8278 4.83 02.11.2009
20 Кирајџиче, јабанџиче 4 7140 4.83 19.08.2009
21 Чупче од онака 1 7191 4.83 22.05.2009
22 Лазаре, Лазаре 1 2895 4.83 04.12.2014
23 Слага се с'лнце да зајде 3 6351 4.83 31.10.2010
24 Три биљбиља појет 2 6536 4.83 20.04.2009
25 Благуно дејче мори пожаранче 7 11003 4.83 02.11.2009
26 Ти се армаса 1 2447 4.82 31.01.2015
27 Ајде жалај ме, Малино 6 7291 4.82 19.08.2009
28 Моме стое во ливади 10 2921 4.82 16.04.2014
29 Марие дилбер бела Марие 10 11511 4.81 02.11.2009
30 Ајде кога појдов 1 7107 4.80 02.11.2009
31 Легнало моме заспало 1 6471 4.80 17.11.2009
32 Сум се родил мераклија 2 7898 4.80 13.08.2009
33 Кичевјани, московјани 1 6937 4.80 04.09.2011
34 Проклета судбино 1 6560 4.80 20.04.2011
35 Се решив да се женам 1 8062 4.80 16.09.2009
36 Во борба македонски народе 1 6687 4.80 01.03.2014
37 И ние сме деца на Македонија 5 23685 4.79 28.10.2009
38 Градел Илија манастир 3 13666 4.78 19.08.2009
39 Свадба голема 2 9674 4.78 12.12.2014
40 Песна за Овчарани 1 2394 4.78 08.02.2016
41 Брале, брале, се собрале 4 3224 4.78 11.11.2013
42 Ах мори мајко 1 7240 4.78 02.11.2009
43 Девојче тенко високо 1 2918 4.78 23.09.2014
44 Јас сум мома пак мома 2 6075 4.78 02.11.2009
45 Темна е магла паднала 1 2430 4.78 10.09.2015
46 Пелин ми се пољуљава 3 7168 4.78 29.09.2009
47 Ден денувам 3 3159 4.78 19.04.2015
48 Саде ти се чудам Цвето 2 8054 4.78 16.09.2009
49 Ако умрам ил загинам 5 14744 4.78 27.10.2009
50 Море чичо рече (Пајдушко) 4 10687 4.77 22.05.2009
51 Билбил пее во планина 8 13548 4.77 29.10.2009
52 Тихо Мирка си заспала 8 8084 4.76 12.10.2009
53 Македонија 1 7828 4.76 02.11.2009
54 Судбо моја 9 8777 4.76 12.12.2012
55 Три години станаа 15 15994 4.76 18.03.2011
56 Ајде слушај, слушај калеш бре Анѓо 17 13574 4.76 27.10.2009
57 Дали думаш либе 6 7868 4.75 02.11.2009
58 Мариче ле, лично, девојче 6 7423 4.75 19.08.2009
59 Не си го продавај Кољо чифликот 11 12475 4.75 27.10.2009
60 Мајсторе, мајсторе 3 11285 4.75 29.06.2011
61 Разболела се Ленка Пингова 6 11575 4.75 29.10.2009
62 Легнало Родне 1 7111 4.75 20.03.2011
63 Да ме молат не се женам 2 8499 4.75 29.10.2009
64 Што ми е мило ем драго мамо 3 8682 4.75 29.10.2009
65 Кажи ми, кажи Катинке 5 7386 4.75 19.08.2009
66 Ѓорѓија море терзија 1 749 4.75 03.12.2017
67 Каде си тргнала Кито 3 7392 4.75 19.08.2009
68 Ќе ти умрам мамо 3 6354 4.75 28.10.2009
69 Животе мој 1 7248 4.75 19.08.2009
70 Нели ти реков моме Донке 3 6971 4.75 29.09.2009
71 Сношти минав покрај ваш'то порте 3 6843 4.75 16.09.2009
72 Антице џанам душице 11 10349 4.75 28.10.2009
73 Ајде не ти личи Дафино моме 2 2973 4.75 07.04.2013
74 Заблеало рудо јагне 2 11701 4.74 22.05.2009
75 Меани, меани 2 9013 4.73 29.09.2009
76 Прошета се Јовка Кумановка 13 26962 4.73 01.10.2009
77 Фанче ојде во Калишта 2 7112 4.73 29.10.2009
78 Каде си тргнало абре бај Постоле 4 8268 4.73 02.11.2009
79 Ор невесте Стојанице 10 6014 4.73 18.01.2015
80 Запеало славеј пиле 1 3123 4.73 07.04.2013
81 Ано поминуваш 1 6265 4.73 12.08.2009
82 Една мисла имаме 1 7720 4.72 31.03.2012
83 Не плачи мило либе, не жали (Параходот) 15 10674 4.72 27.10.2009
84 Сокол ми лета високо 4 9155 4.72 13.08.2009
85 Ајде дали знаеш, паметиш Милице 13 16101 4.72 28.10.2009
86 Ленче болно лежи 4 7306 4.71 17.11.2009
87 Мари Димано, џан Димано 2 1632 4.71 03.12.2015
88 Дајте ми ја 1 1089 4.71 20.03.2018
89 Вино пијам, ем ракија 4 11718 4.71 16.09.2009
90 Песна за Никола Бадев 1 2548 4.71 31.07.2014
91 В' апсана ме кладе 2 4727 4.71 13.10.2011
92 Жал за Деспина 5 28796 4.71 26.03.2010
93 Малој моме цвеќе брало 2 6906 4.71 28.10.2009
94 Јас кога бев овчарче 5833 4.71 12.08.2009
95 Отвори ми кузум Лено 1 1677 4.71 11.11.2016
96 Стани Станке 2 7003 4.71 29.10.2009
97 Бог да бие кочански сејмени 1 2495 4.71 17.05.2014
98 Собрале ми се 1 3512 4.71 01.12.2011
99 Што да правам, што да чинам 12 13552 4.71 16.09.2009
100 Болен лежи катил Ѓорѓи 8 8679 4.70 19.08.2009
101 Ој зелено, Зеленико 4 2537 4.70 03.10.2014
102 Охрид, Охрид 1 6836 4.70 09.06.2009
103 За Крушевската Република 2 10347 4.70 03.10.2009
104 Развивај горо зелена 4 4713 4.70 22.11.2011
105 Цвета мома убава 2 7339 4.70 03.06.2009
106 Море доста оде, доста шета 1 6269 4.70 11.06.2009
107 Крушево абер пристигна 1 13308 4.70 28.10.2009
108 Сношти минав покрај вази 8 15808 4.70 27.10.2009
109 Блазе тебе Митро 4 9130 4.70 09.06.2009
110 Еленко, моме мори, убава 3 5481 4.70 29.08.2012
111 Ајде која ми те лаже, Миле бре 4 7863 4.69 22.05.2009
112 Се собрале сватовите, румбаба 2 2851 4.69 10.09.2015
113 Бегала ми е Благуна 2 7039 4.69 12.10.2009
114 Малихери пукаја 2 7138 4.69 19.08.2009
115 Бог да бие кој прв почна 5 9401 4.69 28.10.2009
116 Македонки билбилјанки 3 12426 4.69 02.11.2009
117 Ценив се у попа 3 9708 4.69 22.05.2009
118 Ајде, ајде моме Стојне 7 10062 4.69 02.11.2009
119 Три години болен лежам 6 10130 4.68 16.09.2009
120 Бог да го бие тој Ибраим Оџа 8 11402 4.68 12.10.2009
121 Ај, кажи Јано, кажи душо 1 1876 4.67 01.11.2015
122 Пусти ти биле меаните Иле 5 755 4.67 05.03.2018
123 Ојде дедо во градина 2 6563 4.67 29.09.2009
124 Не пиј Недо рујно вино 1 3606 4.67 02.12.2011
125 Војник одам 1 6266 4.67 16.09.2009
126 Кучињата лаат, пазарџии идат 1 8111 4.67 29.10.2009
127 Не плачи мајко, не жали 2 2332 4.67 27.09.2016
128 Мома оди за вода 5 13460 4.67 22.05.2009
129 Каде се чуло, видело 1 3542 4.67 01.03.2014
130 Ајде мори Стојно ле 1 6651 4.67 19.08.2009
131 А што си ми либе гајлелија 1 2322 4.67 15.09.2014
132 Узреала бела пченица 1 1273 4.67 27.10.2016
133 Мирка на Гинови 1 874 4.67 25.09.2017
134 Од бога дадено 1 2055 4.67 07.06.2015
135 Што е лудо сон сонило 2 4158 4.67 09.11.2011
136 Расплакал се стар бел дедо 2 6570 4.67 20.04.2009
137 Се смеат мамо, се смеат 1 6268 4.67 16.09.2009
138 Кај си мајко да ме видиш 1 6674 4.67 07.04.2010
139 Сношти си поминав покрај ваш'то порте 1 6114 4.67 16.09.2009
140 Јано, Јанке Кумановке 2 9199 4.67 27.10.2009
141 Сал си одам, сал си питам 1 7016 4.67 16.09.2009
142 Мила Македонијо 1 1410 4.67 19.06.2017
143 Сношти минав крај рајската градина 6 8742 4.67 16.09.2009
144 Три години јас те чекам 2 2641 4.67 19.01.2014
145 Мара охриѓанка 1 6265 4.67 29.10.2009
146 Тргна ми Ленка 3 3289 4.67 25.09.2015
147 Еднаш минав на мостето 1 5875 4.67 02.11.2009
148 Оздола идет еден млад војвода 1 6560 4.67 29.10.2009
149 Ај засвирете ми чалгии 3 15386 4.66 16.09.2009
150 Лихнида кајче веслаше 5 10259 4.66 03.07.2012
151 На срце ми лежи мила мамо 9 11624 4.65 29.09.2009
152 Не кажувај либе добра ноќ 6 13016 4.65 27.10.2009
153 Ајде сонце зајде 7 12718 4.65 28.10.2009
154 Бисер балкански 1 18920 4.65 31.03.2012
155 Ти си моме идеално 2 7531 4.65 12.08.2009
156 Ветар вее, снег долета 1 2126 4.65 19.04.2015
157 Со јаболко фрли 2 9466 4.65 07.09.2011
158 Си заљубив едно моме 10 11239 4.64 27.10.2009
159 Три години сејмен шетав 2 6715 4.64 09.06.2009
160 За Фросина 6 11817 4.64 28.10.2009
161 Темен се облак зададе 1 3437 4.64 24.06.2012
162 Бог да го убие Шефки качакот 1 6550 4.64 29.10.2009
163 Ој ти моме лудо ли си 4 6157 4.64 29.09.2009
164 Кога падна на Пирина 6 15255 4.64 28.10.2009
165 Јано мори, Јано леле, севдалино 12 19250 4.64 19.08.2009
166 Црнеј горо, црнеј сестро 1 7260 4.64 29.10.2009
167 Од љубов не се бега 1 5944 4.64 06.10.2013
168 Збогум мајко, јас отидов 3 8682 4.64 09.06.2009
169 Дали знаеш мила мајко 2 7943 4.64 02.11.2009
170 Да сум бистра вода 11 10986 4.63 03.06.2009
171 Ако одам во Битола 6 21951 4.63 13.08.2009
172 По пат одам, за пат прашам 8 11821 4.63 16.09.2009
173 Што имала к'смет Стамена 16 17515 4.63 16.09.2009
174 Мома уф зандана 1 5244 4.63 08.01.2010
175 Песна за Крсте војвода 1 7501 4.63 12.08.2009
176 Таму долу криволачко 1 7049 4.63 28.10.2009
177 Во Струмица на улица 5 17688 4.63 16.09.2009
178 Пошла мома на вода 1 7086 4.63 16.09.2009
179 Изникнало криво крувче медено 3 5352 4.63 22.12.2012
180 Темна е магла паднала 3 1489 4.63 04.12.2016
181 Момченце и момиченце 1 6496 4.63 07.04.2010
182 Расцвети верна љубов во народот 1 6438 4.63 12.08.2009
183 Ој Досто, Досто 1 2798 4.63 28.04.2013
184 Машала 1 10127 4.62 04.01.2014
185 Бело лице љубам јас 7 16278 4.62 02.11.2009
186 Македонско девојче 9 21559 4.62 27.10.2009
187 Од Битола до Вевчани 4 7625 4.62 29.10.2009
188 Река газит малој моме 3 10878 4.62 11.06.2009
189 Прстен ми падна Нешо 4 9150 4.62 13.10.2009
190 Давај ме мила мамо, давај ме 7 9983 4.62 02.11.2009
191 Ленка пиши бела книга 1 7129 4.62 17.11.2009
192 Марие млада невесто 4 12322 4.61 27.10.2009
193 Ах, каде е мојто либе 13 14242 4.61 02.11.2009
194 Бог да убиет дебрани 5 9669 4.61 11.06.2009
195 Те кажувает бре, Илиној моме 4 8708 4.61 11.06.2009
196 Ој, ти Пацо Дреновчанке 1 7434 4.61 29.09.2009
197 Ајде болно лежи мојто либе 3 10130 4.61 02.11.2009
198 Јас сум несреќница 3 7120 4.61 12.08.2009
199 Болна е легнала 6 10958 4.61 05.09.2010
200 Не кани ме 2 5053 4.61 18.08.2013
201 Ајде камен Јано 4 9462 4.61 14.03.2011
202 Го фанале едно моме 4 8953 4.61 28.10.2009
203 Цветините очи черешови 11 12326 4.61 29.10.2009
204 Народе Македонски 5 14895 4.61 28.10.2009
205 Дафино вино црвено 18 20922 4.61 27.10.2009
206 Твојте очи Лено мори 5 19965 4.60 22.12.2012
207 Ќе ти купам широк фустан Зуице 3 2309 4.60 30.05.2014
208 Каранфилче девојче 12 3572 4.60 09.04.2013
209 Зошто ме мачиш судбино клета 1 2648 4.60 06.09.2014
210 Ме сакаа двајца тројца 2 4062 4.60 29.08.2012
211 Нешто ќе те питам, бабо 2 3017 4.60 05.06.2016
212 Сирак се Стојан разболел 3 5770 4.60 16.09.2009
213 Песна за Ченто 2 3461 4.60 04.02.2013
214 По горите македонски 3 7900 4.60 29.10.2009
215 Митро ле, Митро 1 867 4.60 22.11.2017
216 Добро ми дошле сватовите 1 6344 4.60 02.11.2009
217 Рајна на порти стоеше 1 5985 4.60 12.10.2009
218 Седна баба да вечера 2 13413 4.60 11.06.2009
219 Маце, маце, тече вода студена 4 7353 4.60 19.03.2011
220 Горе Славеј дошле борци млади 1 1390 4.60 17.01.2016
221 Девојко лична румена 1 6634 4.60 02.11.2009
222 Спрема се Младен, спрема се 2 6015 4.60 08.06.2009
223 Ој ѕвездо, ѕвездо 1 1705 4.60 20.01.2016
224 Отишло е мало моме 2 3695 4.60 06.12.2011
225 Друга земја ние немаме 1 993 4.60 19.06.2017
226 Тргнала ми Рума мома 5 7437 4.60 03.10.2009
227 Мирјано моме Мирјано 3 6143 4.60 29.09.2009
228 Кажи Анѓо мори 2 2983 4.60 06.01.2014
229 Ајде дар ми везле моми 1 1440 4.60 03.04.2016
230 Модерна си имам жена 1 7079 4.60 20.04.2011
231 Тропнало оро 1 1814 4.60 09.08.2016
232 Не се кревај на големо 1 5797 4.60 19.08.2009
233 Зачукале тапаните 6 8013 4.60 19.08.2009
234 Извикна Јана провикна 1 6268 4.60 29.10.2009
235 Срце ме боли ќе умрам 6 10619 4.59 13.08.2009
236 Ерген одев мајко 8 12293 4.59 02.11.2009
237 Маро, Марике, фидан бојлике 1 7488 4.59 03.06.2009
238 Запри, запри виолино 2 5648 4.59 02.06.2013
239 Праша ли Тинке мајка ти 5 8866 4.59 16.09.2009
240 На сред село чешма шарена 6 10164 4.59 15.10.2012
241 Слушам кај шумат шумите 7 25313 4.59 28.10.2009
242 Лилјано моме убаво 14 9890 4.59 19.08.2009
243 Ѓорушице, црно око 9 10870 4.59 22.05.2009
244 1762 лето 6 31282 4.58 28.10.2009
245 Нели ти реков не оди боса 2 7359 4.58 19.03.2011
246 Аир да не сториш мајко 6 8960 4.58 09.06.2009
247 Кажи, кажи либе Стано 8 9244 4.58 17.11.2009
248 Битолчани мераклии 1 7027 4.58 02.04.2011
249 Таму далеку вода ми дотече 5 6549 4.58 09.06.2009
250 Димитриче русокосо девојче 4 7218 4.58 12.10.2009
251 Митро моме 1 6634 4.58 11.06.2009
252 Бог да бие Русе твојта мајка 8 16492 4.58 29.10.2009
253 Едно име имаме 4 21229 4.58 02.11.2009
254 Сон сонила Орданица 4 8644 4.58 03.06.2009
255 Севдалино, малој моме 4 10004 4.58 16.09.2009
256 Зајди, зајди јасно сонце 14 23743 4.58 28.10.2009
257 Песна за Деспина 7 19518 4.57 27.10.2009
258 Излегов да се прошетам 2 2584 4.57 06.10.2013
259 Мост ми ѕидат девет мајстори 1 7374 4.57 29.10.2009
260 Ергенлак е мамо пашалак 1 6305 4.57 02.11.2009
261 Не плачете стари мајки 1 6438 4.57 03.04.2010
262 Во ноќта си месечина 1 6795 4.57 11.06.2009
263 Сите момчиња дојдоја 2 1900 4.57 06.09.2014
264 Ја излези стара мајко 11 17622 4.57 29.10.2009
265 Излези, стара мајко 5 7510 4.57 22.05.2009
266 За кого ти цути Дано лицето 9 11243 4.57 19.08.2009
267 Погинал Стојан, загинал 2 6674 4.57 07.09.2011
268 Послушајте патриоти 6 14698 4.57 28.10.2009
269 Станвај Донке, станвај пиле 7 7820 4.57 29.10.2009
270 Песна за Чакаларов 2 9324 4.57 12.08.2009
271 Штом ноќта помине 1 19962 4.56 31.03.2012
272 Сношти те пратив на вода ќерко 2 7512 4.56 19.05.2010
273 Три години се љубевме 6 9519 4.56 03.10.2009
274 Мори чупи костурчанки 4 10396 4.56 31.03.2009
275 Не стој Доне, Донке 6 12991 4.56 29.10.2009
276 Абер дојде Донке 5 13629 4.56 19.08.2009
277 Доста, доста лично ле Стојне 4 8840 4.56 02.11.2009
278 Не лажете се другарки 2 7690 4.56 29.09.2009
279 Легнала Дана 4 4056 4.56 13.12.2012
280 Ах мори Маро, девојче 2 6716 4.56 02.11.2009
281 Елено ќерко, Елено 22 16288 4.56 29.10.2009
282 Каде се чуло, мамо, видело 2 7081 4.56 29.10.2009
283 Магдо мори Магдалено 3 9314 4.56 02.11.2009
284 Алија со тамбурата 1 6537 4.56 13.08.2009
285 Усни румени 1 3235 4.56 21.02.2013
286 Целувај ме мило либе 1 5944 4.56 09.06.2009
287 Јано Јановице, каде ти е Јане? 3 1583 4.56 30.08.2016
288 Куќа имам на Пелистер 3 14259 4.55 20.04.2011
289 Кога си тргнав во туѓина 4 9896 4.55 17.11.2009
290 Сношти поминав, заминав покрај битолските касарни 3 11349 4.55 16.09.2009
291 Оф, оф, аман 1 9191 4.55 11.02.2010
292 Стојне, млада меанџико 1 3765 4.55 20.02.2012
293 Оди бре либе 1 2893 4.55 31.10.2012
294 Чуј ги куме свирачите 2 6532 4.55 11.04.2015
295 Излегов да се прошетам, мамо 1 2467 4.55 06.10.2013
296 Ленче бре душо 4 7745 4.55 17.11.2009
297 Од умот се поизгубив 6 9055 4.54 29.10.2009
298 Илчовице млада невесто 2 10864 4.54 02.11.2009
299 Калеш Дончо 4 8545 4.54 29.10.2009
300 Софка на татко 2 3878 4.54 10.09.2015
301 Денеска ми е сабота 2 9303 4.54 04.09.2011
302 Празник љубовен 1 2706 4.54 28.04.2013
303 Црна се чума зададе 11 18002 4.54 28.10.2009
304 Те видов тебе и се заљубив 8 17569 4.54 27.10.2009
305 Туѓината пуста да остане 8 19119 4.53 09.06.2009
306 Од гранка, в' гранка 2 4156 4.53 02.12.2011
307 Невесто калеш мори убава 6 8800 4.53 29.09.2009
308 Ајде провикнал се Иљо Малешевски 3 7012 4.53 02.11.2009
309 Чифте, чифте пајтонлари 4 26729 4.53 29.10.2009
310 Абер ми дојде од Солуна града 3 11213 4.53 09.06.2009
311 Болна паднала Родна Фалкова 2 8109 4.53 11.02.2010
312 Што си ми сине весело 1 3766 4.53 02.04.2014
313 Лено, Ленче 1 5663 4.53 15.05.2014
314 Билбил рано пее 2 12486 4.53 22.05.2009
315 Смилево славно в' оган гори 2 9026 4.53 12.08.2009
316 Разболел ми се левенди Ѓуро 1 5785 4.53 21.11.2011
317 Запеала Љуба од градина 1 6837 4.53 19.08.2009
318 За Зарина 4 8405 4.53 28.10.2009
319 Од врв Пирин Планина 1 9188 4.52 29.10.2009
320 Многу мерак имам бабо 4 13850 4.52 03.03.2011
321 И таму е мојата родина 1 9970 4.52 29.10.2009
322 Дејгиди луди млади години 8 17966 4.52 02.11.2009
323 Ој ти пиле 8 8088 4.52 22.05.2009
324 Ни прела гора, ни ткала 3 8908 4.52 11.06.2009
325 Сношти го видов убавото Стојне 10 9604 4.52 11.06.2009
326 Јовано, Јованке 35 38429 4.52 29.10.2009
327 Едно малој моме 5 11145 4.52 29.10.2009
328 Билјана платно белеше 10 19774 4.51 27.10.2009
329 Филка мома моле бога 4 13473 4.51 06.10.2009
330 Битола, мој роден крај 10 17706 4.51 02.11.2009
331 Среќата со пари не се купува 5 19732 4.51 16.09.2009
332 Слушни ме мајко стара 1 12224 4.51 23.02.2014
333 Мајка на Марика думаше 10 15260 4.51 27.10.2009
334 Легнало моме, заспало 5804 4.50 08.01.2010
335 Ој ти моме, малој моме 4 7518 4.50 29.10.2009
336 Ја излези либе на пенџере 4 7451 4.50 02.11.2009
337 Остана Ратка млада удовица 3 2552 4.50 31.07.2014
338 Димна јуда град градила 2 2156 4.50 05.09.2016
339 Оф бре, Стојане 3 6524 4.50 01.12.2011
340 Бог да го убие мамо 2 6293 4.50 19.08.2009
341 Не ми седи коконо 1 6471 4.50 29.09.2009
342 Либе, ако дојдеш 3 6168 4.50 22.05.2009
343 Кој ти ги даде тие црни очи 2 4811 4.50 29.08.2012
344 Што ми е мило мамо 3 9116 4.50 16.09.2009
345 Дојди мајко испрати ме 1 6629 4.50 02.11.2009
346 Гоце ми отиде во Солуна града 2 2968 4.50 17.11.2013
347 Дај ми мамо динар, до два 1 5978 4.50 02.11.2009
348 Развила гора зелена 1 6691 4.50 13.08.2009
349 Џан џигер Магдо 4 2786 4.50 18.02.2013
350 Кажи Епсо Димушева 4 7253 4.50 11.06.2009
351 Оф, што сум толку далеку 1 3740 4.50 09.04.2013
352 Нико, Нико меанџико 5 11006 4.50 03.06.2009
353 Секој што мине помине 5465 4.50 28.10.2009
354 Гори Балкан 5 10279 4.50 02.11.2009
355 Дојди, дојди калеш море Димчо 1 6268 4.50 02.11.2009
356 Ни јадеме, ни пиеме 2 1802 4.50 15.09.2014
357 Мори моме, што не дојдеш 1 5625 4.50 20.05.2009
358 Бог да бие мојта мајка 2 6214 4.50 29.10.2009
359 Митра низ двори шеташе 2 2870 4.50 23.02.2014
360 Имала мајка девет сина 4 15918 4.50 19.06.2010
361 Гена ми појде на чешма 5 7592 4.50 02.11.2009
362 Кажи Рајне, кажи душо 8 9774 4.50 29.10.2009
363 Коледа леда 6990 4.50 28.10.2009
364 Стојане, македонски војводо 1 1392 4.50 03.01.2016
365 Што си толку, Лено, гајлелија 3 3258 4.50 15.09.2014
366 Си приготвив јас отрова 5363 4.50 16.09.2009
367 Посеала баба 4 9936 4.50 22.05.2009
368 Топови грмат, земјата трештит 1861 4.50 31.10.2014
369 Мори Анчо Милојчина 3 2598 4.50 18.02.2013
370 Бистро ле, Бистро планино 1 1931 4.50 25.02.2015
371 Македонка 1 7886 4.50 31.03.2009
372 Станувај Донке 5928 4.50 16.09.2009
373 Ордан седи на кулата 4 9286 4.50 19.08.2009
374 Дафино црвен каранфил 1 6313 4.50 29.10.2009
375 Мори моме Магде 6 8991 4.50 27.10.2009
376 Ој, Јеленчице 2 3520 4.50 02.12.2011
377 А бре невесто 1 8159 4.50 11.06.2009
378 Може ли цвеќе без вода 2 6890 4.50 29.09.2009
379 Вено, пиле, Вено 2 7028 4.50 20.04.2009
380 Девојко убава 5743 4.50 02.11.2009
381 Селвие, сен ѓузел 3 14212 4.50 16.09.2009
382 В' градина моме седеше 1 2132 4.50 04.12.2014
383 Шеќерино малој моме 2 3325 4.50 18.02.2013
384 Како пиреј 1 1019 4.50 19.06.2017
385 Мори момиченце малечко 1 6540 4.50 27.03.2010
386 Стојане, луда делијо 1 1825 4.50 18.07.2014
387 Девојченце љубиш ли ме мене 2 7297 4.50 02.11.2009
388 Катерино кротко јагне 2 7175 4.50 31.10.2010
389 Еј ти Марие, селвие 1 6673 4.50 02.11.2009
390 Лежал е Стојан 1 1290 4.50 22.02.2016
391 Во ливаѓе ладен извор има 3 6888 4.50 08.06.2009
392 Капитан болен лежи 1 2472 4.50 29.03.2015
393 Три години Кате болен лежав 7 10499 4.50 16.09.2009
394 Седнал Марко малку да вечера 1 1972 4.50 06.09.2014
395 Пуста младост 10 9746 4.50 20.04.2009
396 Чије е оној моме 1 6541 4.50 22.05.2009
397 Нели сторивме вера и клетва 2 5804 4.50 19.08.2009
398 Стојана мајка учеше 2 2641 4.50 14.02.2013
399 Земај ми го мили тате она девојче 1 6099 4.50 19.08.2009
400 Невеста платно ткаеше 1 1978 4.50 19.07.2014
401 Едно младо војниче 5728 4.50 02.11.2009
402 Одам, одам мајчице 1 5607 4.50 29.10.2009
403 Се скарале, се степале 1 7171 4.50 08.06.2009
404 Јас Методи Патче од Охрида 1 9688 4.50 29.10.2009
405 Излегол Дејан војвода 2 7717 4.50 04.09.2011
406 Доста време ерген одев 2 19374 4.50 19.08.2009
407 Додек је мома при мајка 3 5123 4.50 16.01.2012
408 Мариче, црно косиче 1 2575 4.50 28.04.2013
409 Вратете се Македонци 2 2577 4.50 10.09.2015
410 Што кучиња лајат, моме Елено 1 2538 4.50 06.09.2014
411 Огледала се Ангелина 1 1983 4.50 16.04.2014
412 Василке млада невесто 2 7478 4.50 09.06.2009
413 Стани ми Ленче, отвори 5662 4.50 29.10.2009
414 Каранфило филфило 7 10230 4.50 03.01.2010
415 Дојди, дојди малој моме 5682 4.50 29.10.2009
416 Мома уф зандана 5397 4.50 19.08.2009
417 Петро, Петролинко, гиздава девојко 1 1884 4.50 16.04.2014
418 Слегов долу во визбата 3 7086 4.50 09.06.2009
419 Собрале ми се сватови 1 6277 4.50 29.10.2009
420 Стани моме да заиграш 10 15831 4.50 27.10.2009
421 Назад Калино моме 7 32958 4.50 22.05.2009
422 Зурли трештат на сред село 7 14039 4.49 19.08.2009
423 Фато мори душманке 6 14709 4.49 29.10.2009
424 Ој девојче, девојче 9 10577 4.49 03.06.2009
425 Три невесте тикве брале 4 16515 4.49 16.09.2009
426 Тешка беше нашата разделба 5 13420 4.49 16.09.2009
427 Лешочкиот манастир 5 9905 4.49 28.10.2009
428 Голем мерак имам мамо 1 11361 4.49 21.04.2009
429 Земјо Македонска 8 43030 4.48 27.10.2009
430 Песна за Караџата 1 7907 4.48 12.08.2009
431 Огин го гори Брезово 8 10357 4.48 29.10.2009
432 Абер ми иде од Могила 3 10177 4.48 28.10.2009
433 Павле ми пие 5 10284 4.48 13.12.2012
434 Јоване море, Јоване 5 9726 4.48 02.06.2013
435 Тргнало ми лудо младо 6 10222 4.48 29.10.2009
436 Ја излези Ѓурѓо 8 45040 4.48 19.11.2010
437 По друм одам мајче 14 20258 4.48 16.09.2009
438 Низ корија зелена босо моме шета 9 7994 4.47 29.09.2009
439 Помниш ли, либе Тодоро 7 10804 4.47 18.05.2010
440 Чапкан Димчо 1 4541 4.47 18.02.2012
441 Невено мори, Невено 1 5862 4.47 02.12.2011
442 Судбо моја 1 6700 4.47 09.06.2009
443 Мамо кој чука на порти 6 9934 4.47 02.11.2009
444 Туѓина пуста далечина 1 5428 4.47 21.03.2015
445 Слушај бре кралу 1 14106 4.47 22.05.2010
446 Што ми е мерак полјак да бидам 4 13367 4.47 08.06.2009
447 Болен лежи Миле Поп Јорданов 9 12307 4.47 28.10.2009
448 Во Јордание 2 21987 4.47 28.10.2009
449 Што се чуло нане 3 9181 4.47 29.10.2009
450 Саноќ ле Надо 3 10324 4.47 16.09.2009
451 Лино моме Лино 2 7379 4.47 17.11.2009
452 Нарочува бело Менде, порочува 1 9502 4.46 11.06.2009
453 Ај што ми е мило ем драго 1 9988 4.46 28.10.2009
454 Славеј песна запејало 1 3325 4.46 06.09.2014
455 Јас сум мома охриѓанка 2 9959 4.46 27.10.2009
456 Мајка има едно чедо 1 7640 4.46 04.09.2011
457 Бор садила мома Евгенија 4 14684 4.46 29.10.2009
458 С' каменички фрлат мамо 4 7718 4.45 16.09.2009
459 Еј ридови, сини мориња 8 13450 4.45 02.06.2013
460 Песна за Ѓорѓи Сугаре 1 2850 4.45 02.12.2014
461 Илино моме убаво 1 3217 4.45 15.09.2014
462 Милка болна легнала 1 7428 4.45 15.10.2009
463 Ој љубов, љубов 2 9819 4.45 29.10.2009
464 Поле широко 2 4912 4.45 06.12.2011
465 Зумбај, зумбај 1 3953 4.45 14.04.2013
466 Не виткај се Софче 6 9516 4.45 29.09.2009
467 Не оди Сефер село Карбуница 1 6503 4.45 08.06.2009
468 Мома седи на чардакот 2 3163 4.45 28.01.2014
469 Сулејман ага 2 6675 4.45 13.08.2009
470 Болен лежи млад Стојан 7 10029 4.45 29.10.2009
471 Засвирил Стојан 5 6622 4.45 19.10.2011
472 Невесто црвен трендафил 4 4973 4.45 01.08.2012
473 Лажи, лажи Вере 4 10883 4.45 29.10.2009
474 Черешна се од корен корнеше 5 12272 4.45 03.06.2009
475 Песна за Марко Лерински 2 9210 4.44 09.09.2011
476 Бог да ги бие Арапите 1 6406 4.44 19.02.2010
477 Сношти појдов мила мамо 2 4118 4.44 22.12.2012
478 Огреала месечина 7 8218 4.44 28.10.2009
479 Легнала мома, заспала 1 2666 4.44 29.11.2013
480 Дафина платно белеше 1 6215 4.44 12.08.2009
481 Ој девојче ран ден мој 2 9179 4.44 08.05.2009
482 Величко, скопски војвода 1 7442 4.44 20.02.2011
483 Серенада 1 10631 4.44 19.05.2010
484 Трба трби Гевгелија 2 12528 4.44 28.10.2009
485 Ој природо вечна убавице 6 10146 4.44 29.09.2009
486 Сестра моли брата за вечера 6 12545 4.44 28.10.2009
487 Да ми пукниш, стара мајко 1 6702 4.44 31.03.2009
488 Ој ти момче охриѓанче 13 3096 4.44 07.10.2016
489 Песна ви пеам Македонци 1 9826 4.44 29.10.2009
490 Ајде ред се редат мале 8 12445 4.43 02.11.2009
491 Многу ми го фалат, бабо 4 7816 4.43 11.06.2009
492 Проклета да е Австралија 3 9798 4.43 28.10.2009
493 Ах мори моме убаво 1 6663 4.43 08.06.2009
494 Заспало девојче на бистро изворче 1 2636 4.43 28.01.2013
495 Рајна на пенџере седеше 1 6185 4.43 16.09.2009
496 Лулела е Јана 2 6631 4.43 19.08.2009
497 Ете така дедо Димо 2 7038 4.43 09.06.2009
498 Ај, в Македонија глас се слуша 1 6907 4.43 28.10.2009
499 Погледни Цвете, погледни 1 6003 4.43 10.05.2011
500 Мома крај извор седеше 2 6469 4.43 29.10.2009
501 Ино моме веселино 1 6531 4.43 28.10.2009
502 Замолил Стојан мајка си 1 6264 4.43 19.08.2009
503 Ој Јано, Јано 6 25230 4.43 11.06.2009
504 Врана коња јавам јас 6 17864 4.42 19.08.2009
505 Сите девојчиња 5 9272 4.42 16.09.2009
506 Митре Влао, тешко ранет 1 6230 4.42 31.03.2009
507 Ајде поминувам, заминувам 2 7723 4.42 19.08.2009
508 Што ми е мило ем драго на Којник дуќан да имам 5 3955 4.42 02.11.2015
509 Песна за Арсо војвода 1 6411 4.42 12.08.2009
510 Се посврши азган Мара 2 4543 4.42 13.10.2011
511 Едно време си бев ерген 1 7397 4.42 27.10.2009
512 Ти ли се најде Лено мори 5 3145 4.42 16.04.2014
513 Ајде станав се оженив 4 7046 4.42 02.11.2009
514 Сношти сакав да ти дојдам 6 17902 4.41 16.09.2009
515 Една желба имам 3 4730 4.41 22.09.2014
516 Молитва 1 3475 4.41 14.04.2014
517 До кога браќа мили Македонци 1 9034 4.41 29.10.2009
518 Русе ле моме убаво 2 7258 4.41 28.01.2013
519 Црно му било пишано на Александар Турунџе 9 8646 4.41 28.10.2009
520 Жени се Радо 3 9397 4.41 31.03.2011
521 Играле баби по месечина 1 4541 4.41 01.08.2012
522 Пара бери киселец 4 12919 4.40 29.10.2009
523 Либе ле, либе убаво 4 2670 4.40 09.04.2013
524 Песна за Сирма војвода 2 553 4.40 20.03.2018
525 Кинисало Грче јабанџиче 1 1846 4.40 31.01.2015
526 Жална мајка 1 7287 4.40 03.10.2009
527 Што не спиеш, лично либе 1 3920 4.40 18.12.2012
528 Две китки 2 3867 4.40 14.04.2013
529 В' недела дојде лудо младо 3 6534 4.40 03.10.2009
530 Кога си бевме мали 3 7655 4.40 17.11.2009
531 Успала се мома Сирма 1 2380 4.40 14.02.2013
532 Зошто ти ме оставаш 5780 4.40 19.08.2009
533 Три години либе се сакавме 2 7299 4.40 16.09.2009
534 Стари баби 1 4359 4.40 03.01.2014
535 Три години, лудо, болна лежам 1 3099 4.40 01.01.2013
536 Сношти си минав, мамо 1 3431 4.40 22.11.2011
537 Крај Вардара високи баири 1 6146 4.40 09.06.2009
538 Ако умрам Македонијо 1 1086 4.40 19.06.2017
539 Мојта свадба без песна ќе биде 1 3892 4.40 23.04.2013
540 Песно моја 1 1997 4.40 25.03.2016
541 Дојде време да си одам 1 1462 4.40 24.01.2017
542 Заљубив мале три моми 4 1552 4.40 20.02.2017
543 Одиш ти 1 5461 4.40 29.10.2009
544 До три ми пушки пукнаа 4 6727 4.40 21.02.2013
545 Дали знаеш моме паметуваш 5946 4.40 02.11.2009
546 Ела ќерко да ти кажам 1 1169 4.40 22.08.2017
547 Низ двори се шета мома Катерина 3 8557 4.39 28.10.2009
548 Решил чичо да се жени 2 4393 4.39 06.06.2012
549 Свирете ми другари 2 5274 4.39 01.01.2013
550 Што ми омилело 1 7551 4.38 28.02.2011
551 Се запали пиле Трено 5 8491 4.38 16.09.2009
552 Никнало цвеќе шарено 4 9113 4.38 19.08.2009
553 Заспала Јана, Јанинка 4 7155 4.38 28.10.2009
554 Ој, додоле 1 4241 4.38 14.05.2013
555 Ферман дојде од Стамбола 7 8989 4.38 02.11.2009
556 Брала мома капини 4 13296 4.38 29.10.2009
557 Марика мома убава 5 9246 4.38 29.09.2009
558 Невеста жито требеше 1 3183 4.38 30.01.2014
559 Ајде што пијана шеташ Фиме 4 6817 4.38 28.10.2009
560 Сношти ти дојдов на гости 1 2392 4.38 16.06.2014
561 Стојне ле, Стојне невесто 3 3264 4.38 05.08.2013
562 Девојче бело, црвено 2 6682 4.38 16.08.2011
563 Зора се зори 1 2775 4.38 26.06.2015
564 Македонијо жална ле мајко 1 6785 4.38 02.11.2009
565 Како што е таа чаша 5 9385 4.38 02.11.2009
566 Гина, Гина лична Гина 1 6982 4.38 03.06.2009
567 Мајка ми купила шарени чорапи 1 2469 4.38 08.03.2015
568 Заплакало е Мариово 8 23717 4.38 28.10.2009
569 Да ти пукне мила мајко најмилото 2 6563 4.38 19.08.2009
570 Пушти ја, Лело мори, Тодорка 1 3546 4.38 25.01.2012
571 Мила мајко мојто либе 1 6135 4.38 29.09.2009
572 Учи ме мајко, карај ме 12 35785 4.37 27.10.2009
573 Филизој моме, Филизо 6 19881 4.37 11.06.2009
574 Ајде ми извикнал турскиот паша 1 7635 4.37 28.10.2009
575 Жировницо пуста останала 2 10591 4.37 31.01.2013
576 Те сакам песно македонска 1 8504 4.37 28.10.2009
577 Кога тргнав Цвето 8 22251 4.37 17.11.2009
578 Коледица 2 10503 4.37 28.10.2009
579 Девојче бело, црвено 7 11439 4.37 29.10.2009
580 Синоќа дојдов од гурбет 3 6714 4.36 07.09.2011
581 Кондисал Ајрадин паша 3 8327 4.36 29.10.2009
582 Ај да бегаме мори Васе 4 12714 4.36 28.10.2009
583 Љубов голема 1 15195 4.36 16.11.2011
584 Каранфил невесто мори 2 7512 4.36 29.10.2009
585 Отидов в село Долнени 1 6938 4.36 29.08.2011
586 Чула баба разбрала 4 11817 4.36 29.10.2009
587 А бре воденичаре 8 17569 4.35 28.10.2009
588 Саноќ седам Трено 5 9815 4.35 29.10.2009
589 Дафина болна легнала 4 7466 4.35 29.10.2009
590 Пилето ми пее 7 11241 4.35 29.09.2009
591 Стани ми Геле, Ангеле 1 6796 4.33 29.10.2009
592 Писмо дојде од Солуна града 1 745 4.33 22.09.2017
593 Девојче, море девојче 1 2273 4.33 11.11.2013
594 Млада чорбаџијке 1 1930 4.33 02.06.2014
595 Останала жена удовица 1 2040 4.33 31.07.2014
596 Мамо мори 5898 4.33 08.06.2009
597 Решив да си се оженам 1 2167 4.33 03.10.2014
598 Девет години болен лежав 1 6207 4.33 29.10.2009
599 Ајде шана мана на кантарот 1 6658 4.33 28.10.2009
600 Ој Месечино, новино 2 6494 4.33 03.06.2009
601 Станала рано Босилка 4 2591 4.33 24.04.2015
602 Гроздано моме убаво 5582 4.33 02.11.2009
603 Зар има лек за вљубени 1 7184 4.33 31.05.2011
604 Стани ми сине Стојане 6080 4.33 22.05.2009
605 Крај Вардара седеше 2 8895 4.33 17.11.2009
606 Пијан идам мајко 1 5883 4.33 29.10.2009
607 Стојане, дилбер море Стојане 1 1271 4.33 03.01.2016
608 Не седи Расим распашан 1 2286 4.33 03.10.2014
609 На гости ти дојдов, Кито 2 2580 4.33 16.04.2014
610 Жалајте го браќа Толета војвода 6071 4.33 08.06.2009
611 Во влашкото маало 5 8534 4.33 03.10.2009
612 Играле, играле девојчиња 1 2176 4.33 04.10.2014
613 Си заљуби Џефа 5 2600 4.33 15.10.2016
614 Лична Мара меанџика 1 1852 4.33 15.07.2014
615 Бисеро ќерко 3 480 4.33 07.04.2018
616 Лилјано моме, Лилјо убаво 1 363 4.33 11.06.2018
617 Каљо, Калино девојче 6 7460 4.33 29.10.2009
618 Синојка ми дојде 1 2431 4.33 18.02.2013
619 Момче младо убаво 5595 4.33 29.10.2009
620 А бре Македонче ти вардарско пиле 2 8699 4.33 28.10.2009
621 Не ме жално гледај, мајко 1 1850 4.33 19.07.2014
622 Бог да бие, Тино мори 4 9636 4.33 22.05.2009
623 Кажи кажи Донке 1 6145 4.33 03.01.2010
624 Што си поминав и се прелагав 1 6273 4.33 03.10.2009
625 Стројник ќе те пратам бабо 1 2829 4.33 14.02.2013
626 Душо моја, прости ми 2 5301 4.33 19.05.2014
627 Сеј со здравје севдо моја 1 5851 4.33 12.08.2009
628 Недо ле, арна девојко 3 2513 4.33 23.09.2014
629 Стамено, моме мори, црна черешо 1 888 4.33 24.03.2017
630 Стојан на Станка думаше 1 1767 4.33 06.09.2014
631 Дали знаеш мило либе 4 6412 4.33 02.11.2009
632 Љуби, љуби лудо младо 5709 4.33 29.10.2009
633 Дремка ми се дреми 4 8268 4.33 02.11.2009
634 Бегала Мара, бегала 1 2964 4.33 13.12.2012
635 Еј, море мажу 1 2695 4.33 28.01.2013
636 Песна за Самуил 1 5802 4.32 06.10.2014
637 Кој што ме чуе да пеам 5 8630 4.32 17.11.2009
638 Се посврши сербез Донка 3 10084 4.32 13.08.2009
639 Девет години (верно да љубиш) 1 10314 4.32 12.08.2009
640 На сред село тапан бие 1 5053 4.31 23.09.2012
641 Ајде свате дигни чаша 2 13359 4.31 03.10.2009
642 Егејки мајки 4 3928 4.31 26.05.2014
643 Отвори ми бело Ленче 8 16810 4.31 26.04.2010
644 Димчета аскер го писаја 1 6233 4.31 29.10.2009
645 Море што си бевме големото друштво 3 8163 4.31 27.12.2009
646 Митро, Митро мори 1 6931 4.31 08.06.2009
647 Што ми е лепо, убаво 1 6685 4.31 22.05.2011
648 Водарки 1 11783 4.31 22.05.2009
649 Гујго ле, јуначе 3 4260 4.30 20.02.2012
650 Ој овчарче 6 7133 4.30 29.09.2009
651 Моме оди на вода 2 6947 4.30 29.09.2009
652 Како да ти речам мила остани 2 2897 4.30 04.12.2016
653 Една мома с' мајка е 5 7063 4.30 29.10.2009
654 Болна е легнала убава Калина 4 5427 4.30 14.12.2014
655 Кирјана вино продава 3 12534 4.30 11.01.2013
656 Гледај ме, гледај либе 3 8896 4.30 29.10.2009
657 Запеј песна Македонко 1 8238 4.29 28.10.2009
658 Запејте сите ангели 2 4938 4.29 14.12.2014
659 Ајде вино пијам 9 12400 4.29 28.10.2009
660 Ајде што ти текна што побегна 1 6179 4.29 28.10.2009
661 Сите беа илинденци 5978 4.29 16.09.2009
662 Туѓа си бескрајно 1 478 4.29 20.03.2018
663 Киниса моме на вода 3 3337 4.29 24.04.2014
664 Јас те пратив на вода Калино 5 8110 4.29 19.08.2009
665 Онаа страна оган гори 1 3363 4.29 19.01.2013
666 Отврли си бело Ленче дулачето 1 5847 4.29 29.09.2009
667 Мила мајко што ме роди толку сиромав 6 7583 4.29 19.08.2009
668 Водарка 1 7522 4.28 27.01.2012
669 Што ја нема Цвета мома 5 9575 4.28 03.06.2009
670 Елено моме, Елено 2 7686 4.28 26.02.2011
671 Се навали Шар Планина 7 11230 4.28 29.10.2009
672 Ајде разболе се мојто либе 4 7849 4.28 02.11.2009
673 Ми излегла Евда низ чаршија 1 7420 4.28 29.09.2009
674 Велешките ергени 3 2518 4.27 17.02.2015
675 Дојди, дојди, малој моме 2 6824 4.27 22.06.2011
676 Таму ле мајко близу Битола 2 8394 4.27 29.10.2009
677 Кога војници тргнавме 5 7398 4.27 29.10.2009
678 Море три години Стамбол го шетав 4 7808 4.27 11.06.2009
679 Не се бели Маре мори не се црви 6 10942 4.27 29.09.2009
680 Ајде Милке да бегаме 1 9286 4.26 28.10.2009
681 Ајде Анѓе да повечераме 2 7005 4.26 08.06.2009
682 Зошто си ме мајко родила 5 9878 4.26 28.10.2009
683 Димитријо, сине Митре 3 11518 4.26 07.10.2013
684 Виена лоза, виена 1 7583 4.25 19.08.2009
685 По поле одат аргати 3 3631 4.25 30.05.2014
686 Блажена горо, мори зелена 1 824 4.25 18.11.2017
687 У Шлегово куќа шимширова 3437 4.25 27.01.2012
688 Бог да бие Наумчето 3 7390 4.25 29.10.2009
689 Лено ле, Лено 1 2456 4.25 09.05.2015
690 Буките развиваат браќа 1 2977 4.25 03.10.2014
691 Ти не знаеш момче 1 5628 4.25 29.10.2009
692 Љубеле се двајца млади 4 6736 4.25 19.08.2009
693 Ранет лежи млад партизан 5615 4.25 29.10.2009
694 На сред село едно дрво 1 7390 4.25 29.09.2009
695 Кажи Јано, кажи душо 7 8936 4.25 29.10.2009
696 За Карпош војвода 1 2722 4.25 17.04.2014
697 Отишла Љуба кај тетка је 2 2913 4.25 18.02.2013
698 Убаво Македонче 1 6575 4.25 16.09.2009
699 Фати се Бое на оро 4 5853 4.25 25.11.2013
700 Сакам да си само моја 1 2865 4.25 18.02.2013
701 А дадеја Јана 1 1701 4.25 22.02.2016
702 Ацано млада невесто 9 9411 4.25 28.10.2009
703 Грозен гавран 1 6656 4.25 12.08.2009
704 Леле с'нце, леле глава 1 2443 4.25 14.02.2013
705 Легнала Ѓурѓа на рамно гумно 1 2257 4.25 16.04.2014
706 Стојне ле, Стојне невесто 1 2480 4.25 14.02.2013
707 А бре браќа Кукушани 1 1512 4.25 19.06.2017
708 Малечко убо Лазаре 2009 4.25 04.04.2015
709 Огреала месечина шеќерна 2 3780 4.25 30.11.2011
710 Што ќе правиме, чиниме 5584 4.25 08.06.2009
711 Заљубив едно младо девојче 6048 4.25 28.10.2009
712 Дувни ми бел ветре 6 2172 4.25 19.04.2015
713 Ој, Прилепе граде 1 2951 4.25 19.07.2014
714 Ваташа 2 9727 4.24 28.10.2009
715 Прошетал Димчо, рашетал 3 4444 4.24 31.10.2012
716 А бре Кољо, мамин Кољо 2 8828 4.24 09.02.2010
717 Елено моме, Елено 1 15545 4.23 29.10.2009
718 Денес над Македонија 1 14171 4.23 02.04.2014
719 Тажна Калинка седеше 1 6731 4.22 11.06.2009
720 Дејгиди Магдалено мори 4 10020 4.22 04.09.2011
721 Ој винце, винце 1 6921 4.22 08.06.2009
722 Облак се вие, орлите пиштат 1 8527 4.22 19.08.2009
723 Се собрале комитите 3 11496 4.22 13.08.2009
724 Кинисало малој моме 1 1135 4.21 20.05.2017
725 Седенка се збира 2 7132 4.21 29.10.2009
726 Погана 5 8274 4.21 04.02.2013
727 Каде сте, Македончиња? 3 11407 4.20 11.06.2009
728 Стојане море, Стојане 1 3234 4.20 01.12.2011
729 Менвај куме прстени 2 1931 4.20 10.07.2014
730 Разболе се младо Македонче 10 6527 4.20 16.09.2009
731 Песна за Лазар Поптрајков 1 6434 4.20 12.08.2009
732 Излези Видо мори, чудо да видиш 5 9158 4.20 12.10.2009
733 Провикнала е Драганка 2 7199 4.20 16.09.2009
734 Останал Кољо сираче 5 3093 4.20 13.12.2012
735 Невеста иди од вода 1 3234 4.20 02.12.2011
736 Две девојки 1 4912 4.20 31.03.2012
737 Од каде си малој моме 1 869 4.20 19.06.2017
738 Еј Тодоре 1 6734 4.20 02.11.2009
739 Делба делила 2 6169 4.20 22.05.2009
740 Грабиле гу Ангелину 2 2660 4.20 14.02.2013
741 Петре гајдаџијата 1 3837 4.20 06.12.2011
742 Невесто лична калеша 3 7362 4.20 29.09.2009
743 Зошто ми се срдиш либе 5 10741 4.20 19.08.2009
744 Белите манастири 1 5239 4.20 16.08.2013
745 Ајде засвирете браќа свирачи 2 6954 4.20 02.11.2009
746 Дење ноќе јас те барам 1 1521 4.20 07.08.2016
747 Митра делија коња јахаја 6 7981 4.20 18.05.2010
748 Битка се бие кумановско поле 2 7936 4.20 09.06.2009
749 Дедо мили златни 4 14516 4.19 22.05.2009
750 Болен ми лежи млад Стојан 4 7221 4.19 29.10.2009
751 Народ се собрал 1 5142 4.19 24.06.2012
752 Дигни си Маро, Марче очите 3 6890 4.18 02.11.2009
753 Билјане моме убаво 2 7096 4.18 09.06.2009
754 Леринските села 2 3093 4.18 22.10.2014
755 Песна за Стив Наумов 1 3522 4.18 15.05.2014
756 Жени ме мамо, жени ме 3 7519 4.18 02.11.2009
757 Дано ле Данче убава 1 6550 4.18 02.11.2009
758 Петро ле, пиле шарено 7 5501 4.18 24.02.2012
759 Дебарцо ти си борбена 1 7455 4.18 02.11.2009
760 Мој роден крај 1 14285 4.17 29.09.2009
761 Садила Димка босилче 1 2633 4.17 13.12.2012
762 Лилјано моме, Лилјано 5908 4.17 19.08.2009
763 Маре мори Маре 5927 4.17 02.11.2009
764 Ај зајди зајди јасно сонце 1 8416 4.17 28.10.2009
765 Ѓорѓи и Елена 1 3645 4.17 24.09.2012
766 Лено, Лено, Ленче 1 2838 4.17 15.05.2014
767 Јас сум чисто Македонче 3 4787 4.17 10.08.2014
768 Аман седнала ми бре Јана 1 6686 4.17 08.06.2009
769 Ако пијам рујно вино 1 8509 4.17 28.10.2009
770 Ах мори бабо, стара бабо 4 10413 4.17 12.08.2009
771 Ој Вардаре македонски 10 16581 4.16 29.09.2009
772 На Струга дуќан да имам 9 13671 4.15 29.09.2009
773 Променила ми се Пандура девојка 3 3734 4.15 13.06.2013
774 Маж ми е генерал 1 6662 4.15 29.10.2009
775 Сторил ниет зајко, зајко кокорајко 6 33755 4.15 28.10.2009
776 А бре Македонче 3 13429 4.15 09.06.2009
777 Кажи облаче ле бело 4 9447 4.15 13.12.2012
778 Ај засвирете млади момчиња 1 8312 4.15 22.05.2009
779 Што може љубовта 1 7536 4.14 10.05.2011
780 Стори ми абер Божано 1 2666 4.14 14.04.2013
781 И ќе дојде време 1 6849 4.14 12.08.2009
782 Кога се мажеше што ти се чинеше 3 7282 4.14 17.11.2009
783 Кате лично девојче 1 6584 4.14 03.01.2010
784 Садила Јана 2 10194 4.14 16.09.2009
785 Што си налутено либе 2 3083 4.14 19.01.2013
786 Ах, вие мои луди млади години 3 12415 4.14 21.02.2011
787 Стар бел дедо овци пасе 3 4970 4.13 25.01.2012
788 Ленка 1 4592 4.13 02.04.2014
789 Кинисала Роса ју планина 3 6704 4.13 31.03.2009
790 Битола, бабам Битола 4 10726 4.13 02.11.2009
791 Направило моме ладна меана 2 6578 4.13 29.09.2009
792 Учи ме мила мајко, карај ме 1 7529 4.13 22.05.2009
793 Во Солуна Еди куле 2 3231 4.13 09.04.2013
794 Стани запали Тинке борина 1 6791 4.13 16.09.2009
795 Нека чукаат тапаните 1 2082 4.13 08.11.2016
796 Сношти минав покрај вашето порте 5369 4.13 16.09.2009
797 Петлите пеат, зора се зори 6 11214 4.12 19.08.2009
798 Песна за солунските атентатори 1 2365 4.11 28.09.2016
799 Планино, Пирин Планино 1 8006 4.11 16.09.2009
800 Стојане море Стојане 2 7092 4.11 12.08.2009
801 Јана грло заболело 1 6838 4.11 02.11.2009
802 Излегол Јане Сандански 5 9663 4.11 29.10.2009
803 Охрид, Охрид убав мил 1 13764 4.10 29.10.2009
804 Ожени ме мамо, женет да одам 1 7051 4.10 19.08.2009
805 Кажи Васке Евдова 6 7926 4.10 22.05.2009
806 Ајде брала мома бело грозје 3 8395 4.10 13.03.2011
807 Ти си Биљана најубава 1 6111 4.10 16.09.2009
808 Не ми го лажи Ѓорѓи Марето 5 7430 4.10 08.06.2009
809 Митра мома поповата 1 7485 4.10 22.05.2009
810 Ако имаш срце 1 7540 4.10 02.11.2009
811 Коња водам Анѓе 2 7388 4.09 11.06.2009
812 Гукни ми, гукни гугутко 1 2381 4.09 16.04.2014
813 Нани, нани Димче 1 6313 4.09 08.06.2009
814 Чудила се мила мама 2 6497 4.09 12.08.2009
815 Стариот јоргован 1 3393 4.08 05.08.2013
816 Ти донесов млада невеста 1 5437 4.08 21.03.2015
817 Мери Томчо сто драм алва 3 6894 4.08 29.10.2009
818 Свадба македонска 3 8623 4.07 02.06.2013
819 Во Крушево оган гори 3 4179 4.07 23.11.2013
820 Не се фаќај Доне, Донке 6 10070 4.07 29.09.2009
821 Ми се собрале ваке-таке 2 3694 4.07 10.12.2012
822 Струмица, Струмица 1 2839 4.07 23.05.2014
823 Песна за раѓањето на Гоце 2 4334 4.06 31.07.2014
824 Разболе се Ирина мома 4 6712 4.06 09.06.2009
825 Лилјано моме 12 7693 4.06 02.08.2012
826 Бојот започна горе Крушево 4 4111 4.05 22.12.2012
827 Што ти текна, Јано, да побегнеш 1 8168 4.04 07.09.2011
828 Есен дојде, војници одат 1 7336 4.04 25.10.2012
829 Василица 1 9218 4.03 28.10.2009
830 Разграни гранка маслинка 1 918 4.00 11.04.2017
831 Славеј пее на трендафил 2 1746 4.00 09.04.2013
832 За баба Ефтимица 1 6160 4.00 19.08.2009
833 Двама се љубеа мамо 5408 4.00 02.11.2009
834 Болно легна Ленче 2 2752 4.00 16.02.2013
835 Грозда мома мести три бајрака 6104 4.00 20.05.2009
836 Тебе да те пленат, моме мариовско 1069 4.00 05.06.2016
837 Дал не ти е жал бре Миеле 5609 4.00 02.11.2009
838 Ајде се прошетал Никола 1 624 4.00 06.06.2017
839 На врата стои дос 2 5646 4.00 20.05.2009
840 Ајде ќе те прашам бре Донке 2 6706 4.00 28.10.2009
841 Ајде бостан садат мамо 6127 4.00 02.11.2009
842 Овчар свири мамо 1 738 4.00 18.11.2017
843 Песна за Дејан војвода 1 6705 4.00 12.08.2009
844 Ах минав гора, минав друга 2 6881 4.00 12.10.2009
845 Подигни си, бре невесте дулачето 3 7155 4.00 19.08.2009
846 Свекрва Мара караше 1813 4.00 31.10.2014
847 Не претезај 1 1769 4.00 16.04.2014
848 Стојне бре, Стојне 1 6677 4.00 08.06.2009
849 Ајде Лено да ојме 1 6691 4.00 31.03.2009
850 Ангелино, малој моме 1 2818 4.00 25.11.2013
851 Море Максим има лоша жена 3 372 4.00 06.04.2018
852 Ми се собрале 12 другара 1 388 4.00 14.04.2018
853 Разболе ми се Калина 2 1032 4.00 16.06.2017
854 Ќе одам стара мајко 1 7851 4.00 04.09.2010
855 Јана е шума градила 2 2640 4.00 17.05.2015
856 Сношти те Маре сонував 1 2964 4.00 25.11.2013
857 Млад Гоце, млади војвода 5630 4.00 08.06.2009
858 Си поминав покрај Битола 5529 4.00 16.09.2009
859 Подранила Цена 1 6132 4.00 16.09.2009
860 Вино, вино 1 2025 4.00 25.02.2015
861 Марика на стол седеше 2 6224 4.00 03.06.2009
862 Тргна ми Донка да оди 5733 4.00 29.10.2009
863 Јано ле, Јано ле 1 2371 4.00 25.02.2015
864 На четврти мај Гоце загина 1 5153 4.00 15.07.2014
865 А бре, лудо аџамија 1 7844 4.00 03.06.2009
866 Лична мома скопјанка 3 934 4.00 01.12.2017
867 Три пати поминав 1 5715 4.00 03.10.2009
868 Ружиче бело и црвено 5775 4.00 08.06.2009
869 Ај смо шетале 1 206 4.00 07.04.2018
870 Зажни Јано 1 1666 4.00 27.10.2016
871 Ако само запеам 1 6153 4.00 02.11.2009
872 Служба служи млади Димитрија 1 2140 4.00 26.04.2014
873 Го пратиле дедо в' планина 2 9804 4.00 03.06.2009
874 А бре моме, малој моме 1 1612 4.00 03.04.2016
875 Море зедов жена многу млада 1 148 4.00 06.04.2018
876 Ерген сум одил, преодил 1 1716 4.00 12.06.2016
877 Кој ти го тури, жено 1 4292 4.00 05.12.2014
878 Мома солунчанка 1 711 4.00 28.09.2017
879 Ој јаворе, ти јаворе 5 2459 4.00 18.07.2014
880 Не русај, прусај 2 1807 4.00 21.08.2015
881 Гордо Порече 2 790 4.00 19.12.2017
882 Сношти е Јана 1 2558 4.00 17.08.2014
883 И три години станаа 3 7627 4.00 12.08.2009
884 Ајде чиво ли е она девојче 1 7980 4.00 04.09.2011
885 Јано, Јанке Трипатанке 1 1423 4.00 01.07.2016
886 Алов бајрак Македонски 897 4.00 19.06.2017
887 Сношти те Маре мори сонував 2 840 4.00 30.09.2017
888 Еј мори Ленче, младо фиданче 5728 4.00 02.11.2009
889 Излези моме на чардакот 5571 4.00 08.06.2009
890 Што е чудо станало 192 4.00 10.07.2018
891 Тодоро, либе Тодоро 1 2940 4.00 21.02.2013
892 Тргнала Тода мома за вода да оди 5517 4.00 03.06.2009
893 Ори Јано, сокол Јано 1 623 4.00 28.01.2018
894 Дали си се наспало 2 5649 4.00 12.08.2009
895 Една вечер 5739 4.00 29.10.2009
896 Само ме гледаш 5260 4.00 16.09.2009
897 Рано ранила Петкана 2 1937 4.00 31.10.2014
898 Јадна Доца леб месила 3 8399 4.00 22.05.2009
899 Море моме седмојанче 1 5945 4.00 11.06.2009
900 Промени се, Суте 2 3514 4.00 23.01.2012
901 Облога се фаќат момче и девојче 3 2161 4.00 19.07.2014
902 Едно моме покрај Вардар оди 5847 4.00 28.10.2009
903 Тинка иди од Битола 1 6069 4.00 16.09.2009
904 Челник Пејо 1 393 4.00 18.02.2018
905 Дојди либе до вечер 3 193 4.00 06.04.2018
906 Дотекла вода студена 3 5158 4.00 15.01.2013
907 Зете, мили зете 1 507 4.00 14.04.2018
908 Јанке ле Јанке убава 6 8341 4.00 02.11.2009
909 Леонид со мајка вечера 1 460 4.00 12.11.2017
910 Излегов да се разшетам 1 2445 4.00 06.10.2013
911 Ој кажи, кажи моме Калино 5 6353 4.00 08.05.2009
912 Лична валандовчанка 1 6154 4.00 17.11.2009
913 Ај ти ми спремај 1 2626 4.00 16.02.2013
914 Урва Фанка 3 7869 4.00 31.03.2009
915 Пијан идам од града 5 1648 4.00 18.04.2016
916 Ова е село 1 1263 4.00 09.08.2016
917 Развивај горо, горо зелена 1 5603 4.00 22.05.2009
918 Проштавај ми мила моја 5821 4.00 12.08.2009
919 Лисаво 2 2310 4.00 25.09.2015
920 Кажи Јано 6076 4.00 19.05.2009
921 Нашето село рано вечерало 1 3022 4.00 30.01.2014
922 Да ми купиш Дервиш Бајрам 1 240 4.00 14.04.2018
923 Голема свадба во село 2 9596 3.95 19.04.2010
924 Прилепските ергени 1 6700 3.95 11.06.2009
925 Врати се, бела Марија 3 8200 3.94 25.10.2014
926 Еј севдалино, еј малој моме 1 17866 3.94 28.10.2009
927 Изникна ми бадем дрво 1 6900 3.93 28.02.2011
928 Запејте песна другари 1 6997 3.93 10.05.2011
929 Ајде да се земиме, Васе 3 10058 3.93 02.11.2009
930 Ајде да одиме во Битола 2 8464 3.92 02.11.2009
931 Јас си го сакам нано 1 6381 3.92 02.11.2009
932 Што се срамиш калеш Кирчо 2 7245 3.92 16.09.2009
933 Јана мајка луто колне 1 6443 3.92 02.11.2009
934 Жали горо, жали сестро 2 8159 3.91 11.06.2009
935 Немој ме, мила мамо, луто да колнеш 2 6560 3.91 19.08.2009
936 Славеј пиле рано пее 2 6870 3.90 28.10.2009
937 Ѓул трендафил 1 6982 3.90 08.06.2009
938 Една комитска 2 3167 3.90 29.09.2013
939 Таму долу Битола 1 2706 3.89 06.09.2014
940 Јаничари одат, мамо 3 6236 3.88 11.04.2012
941 Коце берберот - чалгаџијата 1 10366 3.88 04.04.2011
942 Ка се заљубиле до две луди млади 2 4711 3.88 17.09.2012
943 Девојче, девојче 8 5501 3.88 15.11.2011
944 Бабино девојче 2 3119 3.88 12.12.2014
945 Оф, што сум далеку од тебе Македонијо 1 2851 3.88 19.07.2014
946 Питат ме, мамо, в село момите 1 8453 3.87 05.09.2010
947 Две ми друшки 1 4460 3.87 18.12.2011
948 Не прибирај мила мамо стројници 1 6315 3.86 29.09.2009
949 Вечна љубов пак ќе водиме 6022 3.86 16.09.2009
950 Имал попот магаренце 1 2899 3.86 07.08.2014
951 Не плачи Лено мори 2 6578 3.86 08.06.2009
952 Ми го затвориле младиот Јорданчо 4 6817 3.86 29.10.2009
953 В село се чешма градеше 1 7342 3.85 31.03.2009
954 Од Битола појдов 5 4791 3.83 09.04.2013
955 Подигни си мило либе бело крпе 5627 3.83 16.09.2009
956 Славеј пее на трендафил 1 6214 3.83 08.06.2009
957 Ангеле еден на мама, џанам 5894 3.83 03.01.2010
958 Сум прошетало мори Ѓурѓе 2 6019 3.83 11.06.2009
959 Весели другари 1 6918 3.82 22.05.2011
960 Ори Анче бело и црвено 1 7143 3.82 16.08.2011
961 Стојне бре, моме кочанско 1 2142 3.80 16.04.2014
962 Позив дојде војник да одам 1 5713 3.80 12.08.2009
963 Одоздола иде ќелавиот паша 1 3953 3.80 02.12.2011
964 Три години, мори Дано 1 975 3.80 19.06.2017
965 Болно лежи малој моме 1 2176 3.80 17.05.2015
966 Јас си појдов во Битола 2 6275 3.80 22.05.2009
967 Сношти либето помина 5523 3.80 16.09.2009
968 Горичице лилјанова 1 3670 3.80 02.02.2012
969 Песна за Скопје 2 11869 3.79 09.06.2009
970 Малките моми 3 7320 3.79 08.06.2009
971 Војниче младо 1 3991 3.79 11.04.2012
972 Абер доjде од Прибилци 1 8690 3.78 22.05.2009
973 Билбил пее насабајле 6185 3.78 03.06.2009
974 Еј ти Недо море, бела Недо 6267 3.78 08.06.2009
975 Жената е зло без кое не се може 1 2409 3.75 23.04.2015
976 Омарно жешко сонце 1 5826 3.75 12.08.2009
977 Кинисав да одам 1 6132 3.75 12.08.2009
978 Седнал ми Џемо 5 2624 3.75 04.10.2014
979 Чува мајка до две лути ќерки 1 2702 3.75 14.02.2013
980 Леле Јано 5 7729 3.75 22.05.2009
981 Ај, шетал Марко 1 2343 3.75 09.04.2014
982 Т’мна м’гла по полето 1 6152 3.75 03.06.2009
983 Жали моме, да жалимо 1 6508 3.75 19.05.2009
984 Лен садила мома 3 1534 3.75 26.04.2016
985 А бре војниче, младо војниче 8422 3.74 09.02.2010
986 Глас ми се слуша 3 4080 3.73 09.03.2012
987 Ајде легнала е Лилјана 3 7505 3.73 22.05.2009
988 Де мори Васе, Васе 1 6722 3.72 18.06.2010
989 Јана мома 1 3360 3.71 14.04.2013
990 Друга љубов не сакам 5 1218 3.71 30.07.2017
991 Роден, роден крај 3 14818 3.71 29.10.2009
992 Немам мило, немам драго 3 7530 3.70 29.10.2009
993 Песна за Скопје 1 13778 3.69 29.09.2009
994 Кате, Кате лично моме 3 8157 3.69 19.08.2009
995 Моме седи на пенџере 5 6764 3.69 29.09.2009
996 Една гитара 1 6555 3.69 04.04.2011
997 Пред да си умрам 5721 3.67 12.08.2009
998 Возот браќа тргнува 1 8429 3.67 19.08.2009
999 Бојот започна браќа 1 2115 3.67 10.09.2014
1000 Ајде сите запејте, весело оро играјте 1 2226 3.67 15.07.2014
1001 Елај либе, елај 1 6757 3.67 03.06.2009
1002 Мори моме, малој моме 2 3686 3.67 02.06.2013
1003 Не оди моме крај брегот 3 1648 3.67 03.01.2016
1004 Заљубил Димо три моми 1 7097 3.67 20.04.2009
1005 Имала мајка мила сина 2064 3.67 16.09.2014
1006 Еј море девојче 5620 3.67 29.10.2009
1007 Врни се, врни либе Мариче 1 2072 3.67 12.12.2014
1008 Спремај ми, спремај либе коња дорија 1 1835 3.67 23.09.2014
1009 Стојан заправил воденица 1 1996 3.67 06.09.2014
1010 Врзале го Марка црвени ремење 1849 3.67 30.09.2014
1011 Развивај горо зелена 1 3623 3.65 22.11.2011
1012 Песна за бабата Митра 2 3411 3.64 23.02.2014
1013 Кате, Катерина 1 2613 3.63 24.01.2015
1014 Земи нож прободи ме 6170 3.63 03.10.2009
1015 Ај мерак имам 1 6587 3.63 02.11.2009
1016 Развивај горо зелена 3 3389 3.63 22.11.2011
1017 Вардаре, Пирин кај ти е? 1 3226 3.61 21.11.2014
1018 Во нашето село куќа шимширова 5782 3.60 08.06.2009
1019 Поминаа луди млади години 5965 3.60 28.10.2009
1020 Бог да бие мојта мајка маќеа 2 6669 3.60 08.06.2009
1021 Иди ја мамо посакај 1 5777 3.60 12.08.2009
1022 Аршин, аршин 1 2887 3.60 16.02.2013
1023 Ој Стојане, мој комшија 1 3039 3.57 03.02.2014
1024 Сама мома во планина 1 3745 3.55 06.09.2012
1025 Море дојде време 5748 3.55 29.10.2009
1026 А што ми се јадно додеало 3248 3.55 14.06.2012
1027 Жалајте ми мајки 338 3.50 19.03.2018
1028 Нешто ќе те прашам сине 5527 3.50 22.05.2009
1029 Нешо пиле 2 2172 3.50 16.04.2014
1030 Чукав, чукав мале 1 2694 3.50 18.02.2013
1031 Милкано моме мори 7025 3.50 08.06.2009
1032 Марике мори, бела вардарке 1 2095 3.50 31.07.2014
1033 Деветсто и осма година 1 1248 3.50 15.06.2017
1034 Од кога е зора зазорила 1 6591 3.50 22.05.2009
1035 Турци во село слегоа 1 657 3.50 28.09.2017
1036 Седнал Осман да плачи 1893 3.50 06.05.2014
1037 Детенце мало 5668 3.50 12.08.2009
1038 Љубинке моме убаво 1 5785 3.50 17.11.2009
1039 Ај што оган гори во планина 1 610 3.50 01.11.2017
1040 Милето на Џајкови 2 5901 3.50 29.09.2009
1041 Кинисуе Стојан во планина 5725 3.50 08.06.2009
1042 Нарача Митра порача 1 224 3.50 08.04.2018
1043 Бело Море 1 566 3.50 22.02.2018
1044 Летоечка песна 1590 3.50 31.10.2014
1045 Давај ме мамо мори давај ме 6076 3.50 08.01.2010
1046 Излегов да се прошетам 2 6552 3.50 29.10.2009
1047 А бре Ѓоре, лажго Ѓоре 1 8888 3.47 02.04.2011
1048 Песна за селото Буф 1 2837 3.46 31.07.2014
1049 Абер ми дојде од мојто либе 1 7426 3.44 28.10.2009
1050 Драганка ѓерѓеф везеше 1 2214 3.43 17.12.2014
1051 Сè заради друг 2 3085 3.43 04.02.2013
1052 Фатила зима 11758 3.40 29.10.2009
1053 Излези моме Русанке 5541 3.40 12.08.2009
1054 Езеро рајско убаво 1 6837 3.37 06.10.2014
1055 Донка боли бело грло 1 6156 3.36 22.05.2009
1056 Китен ми, китен девере 1 4713 3.29 02.10.2012
1057 Ах љубов, пак љубов 1 7633 3.27 28.10.2009
1058 Бог да бие, убие 1 2681 3.25 16.02.2013
1059 Свекрвице мори 1 2613 3.25 18.02.2013
1060 Бог да бие аџи Зора 1 2714 3.25 16.02.2013
1061 Динка двори мете 6167 3.17 22.05.2009
1062 Не раѓај мајко, лична Македонијо 5814 3.17 19.08.2009
1063 Развивај горо зелена 1 2393 3.15 22.11.2011
1064 Слегло моме во градина 1 5737 3.14 28.10.2009
1065 Абер дојде од овчаро 3204 3.13 14.06.2012
1066 Затрепери Козјак планина 6552 3.11 09.06.2009
1067 Татковино Југославијо 2 7835 3.10 16.09.2009
1068 Се свалила Митра долу во градина 1 5659 3.00 22.05.2009
1069 Повеќе не ми доаѓај 1 541 3.00 18.11.2017
1070 Море Корун арамијо 958 3.00 05.06.2016
1071 Лидуду, лидуду 1 170 3.00 06.04.2018
1072 Вирум вода, вирум вировита 1778 3.00 30.09.2014
1073 Собрала Ѓурѓа, набрала 1725 3.00 31.10.2014
1074 Илија ќе оди в' туѓина 1 2070 3.00 16.04.2014
1075 Леле Димче трчај лажи 1 5557 3.00 11.06.2009
1076 Не заминувај, не ме оставај 1 561 3.00 18.11.2017
1077 Ивано, Иванке 1 195 3.00 06.04.2018
1078 Свадба тиквешка 1 2000 3.00 27.09.2016
1079 Не задевај се, мори Вендо 6 320 3.00 14.04.2018
1080 Отвори си ширум порти 1 1909 3.00 31.07.2014
1081 Ми те продадова, Досто, моме мариовско 1042 3.00 05.06.2016
1082 Орал дедо 1 171 3.00 06.04.2018
1083 Зачукале дајрињата 1 282 3.00 14.04.2018
1084 Кинисала Стана 1740 3.00 31.10.2014
1085 Ајде пушка пукна 2 808 3.00 06.06.2017
1086 Не кого е црна жената 3 201 3.00 06.04.2018
1087 Цвеќе цутеше 1 416 3.00 14.04.2018
1088 Богата Сава, богата 1 2053 3.00 15.07.2014
1089 Се заљубив во девојче убаво 5764 3.00 28.10.2009
1090 Дуне мори, малој моме 1 2529 3.00 09.05.2015
1091 Ленче бре душо, слана е паднала 1 376 3.00 14.04.2018
1092 Мори Вано, лична Вано 1 528 3.00 01.12.2017
1093 Крени глава Кузмане 1 139 3.00 06.04.2018
1094 Не сум вечерало 1 171 3.00 06.04.2018
1095 Садило моме 1 517 3.00 14.04.2018
1096 Јанка низ гора врвеше 3 716 3.00 01.12.2017
1097 Ајде пукна пушка 1 205 3.00 06.04.2018
1098 На врв на планина 1278 3.00 05.06.2016
1099 Ој ти дедо Геро 1 601 3.00 14.04.2018
1100 Си заљубив едно моме 1 140 3.00 06.04.2018
1101 Успала ми се Света Недела 1682 3.00 16.09.2014
1102 Ѓурѓово лето проклето 5681 3.00 22.05.2009
1103 Ој Јанкула мили синко 1228 3.00 05.06.2016
1104 Нели си пусто свршеница 1 172 3.00 07.04.2018
1105 Одоздола иде, бабо 5644 3.00 22.05.2009
1106 Кога ќе те жениме Дамјане 1 387 3.00 11.06.2018
1107 Тргна ми Стојна за вода 1 152 3.00 06.04.2018
1108 Бреј Ѓурчин Стојне убаво 2 235 3.00 07.04.2018
1109 Буките развиваат, браќа 2 353 3.00 11.06.2018
1110 Вечерај Анѓо 2 570 3.00 21.01.2018
1111 Над Пирина јасно сонце 1 1625 3.00 22.02.2016
1112 Попадна слана по поле 1 164 3.00 06.04.2018
1113 Проклето да е, приклето 1 156 3.00 08.04.2018
1114 Ми тргнала Кира 1 1772 3.00 03.04.2015
1115 Посеал дедо леа босилок 1 911 3.00 02.10.2017
1116 Мори сваќе 2 176 3.00 06.04.2018
1117 Ти фрлије Јано ефтирије 2 1402 3.00 01.07.2016
1118 Зората се зазори 2 282 3.00 08.04.2018
1119 Ој Вичо, Вичо планина 249 3.00 10.07.2018
1120 Чиво е ова девојче 1861 3.00 31.10.2014
1121 Ленче битолчанче 1 1189 3.00 16.04.2016
1122 Василка стои на порти 2 186 3.00 06.04.2018
1123 Нејќум, нејќум 1 161 3.00 14.04.2018
1124 Удри Рајно, удри 1544 3.00 31.10.2014
1125 Чедо си ми, мило си ми 1 528 3.00 12.11.2017
1126 Легнало лудо, заспало 1 325 3.00 28.02.2018
1127 Девојченце, ќе ти купам 1 208 3.00 06.04.2018
1128 Кинисала Каља за Рајна Кошара 1624 3.00 30.09.2014
1129 Имам момче како лешник 1 230 3.00 14.04.2018
1130 Радост на мајка донеси 1 1645 3.00 24.03.2017
1131 Крај Вардара двајца седевме 1 445 3.00 18.11.2017
1132 Што е Скопје пусто останало 1 355 3.00 28.02.2018
1133 Калино ќерко, Калино 6003 3.00 08.06.2009
1134 Сношти си мори мамо отидов 4 154 3.00 06.04.2018
1135 Ѓурѓана ми болна лега 1 2522 2.80 18.02.2013
1136 Јулија 1 2338 2.75 12.12.2014
1137 Отишло е моме 5281 2.75 29.09.2009
1138 Оф либе, млада ме разболе 1 1604 2.67 19.07.2014
1139 С'нце трептит да седнит 1614 2.50 31.10.2014
1140 Паднало моме од бога 1194 2.50 05.06.2016
1141 Шета Ѓуро по чаршија 1736 2.50 16.09.2014
1142 Што си заљубив едно момиче 1 1365 2.50 01.07.2016
1143 Ај што е лепо и убаво 1856 2.50 31.10.2014
1144 Ах, да би знала 1217 2.33 05.06.2016
1145 Ѓурѓа пере во реката 3 313 2.00 14.04.2018