Songs

Shaving the groom

INFO: The table below lists song titles and some additional information. Click on a song name to see the lyrics and more data for the corresponding song.

# Title Audio Samples Popularity Rating Added On
1 Ој Вичо, Вичо планина 249 3.00 10.07.2018
2 Што е чудо станало 192 4.00 10.07.2018
3 Буките развиваат, браќа 2 353 3.00 11.06.2018
4 Кога ќе те жениме Дамјане 1 387 3.00 11.06.2018
5 Лилјано моме, Лилјо убаво 1 363 4.33 11.06.2018
6 Ој ти дедо Геро 1 601 3.00 14.04.2018
7 Садило моме 1 517 3.00 14.04.2018
8 Ми се собрале 12 другара 1 388 4.00 14.04.2018
9 Ленче бре душо, слана е паднала 1 376 3.00 14.04.2018
10 Цвеќе цутеше 1 416 3.00 14.04.2018
11 Зачукале дајрињата 1 282 3.00 14.04.2018
12 Не задевај се, мори Вендо 6 320 3.00 14.04.2018
13 Ѓурѓа пере во реката 3 313 2.00 14.04.2018
14 Да ми купиш Дервиш Бајрам 1 240 4.00 14.04.2018
15 Имам момче како лешник 1 230 3.00 14.04.2018
16 Нејќум, нејќум 1 161 3.00 14.04.2018
17 Зете, мили зете 1 507 4.00 14.04.2018
18 Нарача Митра порача 1 224 3.50 08.04.2018
19 Зората се зазори 2 282 3.00 08.04.2018
20 Проклето да е, приклето 1 156 3.00 08.04.2018
21 Бреј Ѓурчин Стојне убаво 2 235 3.00 07.04.2018
22 Нели си пусто свршеница 1 172 3.00 07.04.2018
23 Ај смо шетале 1 206 4.00 07.04.2018
24 Бисеро ќерко 3 480 4.33 07.04.2018
25 Не сум вечерало 1 171 3.00 06.04.2018
26 Море Максим има лоша жена 3 372 4.00 06.04.2018
27 Не кого е црна жената 3 201 3.00 06.04.2018
28 Орал дедо 1 171 3.00 06.04.2018
29 Ивано, Иванке 1 195 3.00 06.04.2018
30 Лидуду, лидуду 1 170 3.00 06.04.2018
31 Сношти си мори мамо отидов 4 154 3.00 06.04.2018
32 Девојченце, ќе ти купам 1 208 3.00 06.04.2018
33 Василка стои на порти 2 186 3.00 06.04.2018
34 Дојди либе до вечер 3 193 4.00 06.04.2018
35 Мори сваќе 2 176 3.00 06.04.2018
36 Попадна слана по поле 1 164 3.00 06.04.2018
37 Тргна ми Стојна за вода 1 152 3.00 06.04.2018
38 Море зедов жена многу млада 1 148 4.00 06.04.2018
39 Си заљубив едно моме 1 140 3.00 06.04.2018
40 Ајде пукна пушка 1 205 3.00 06.04.2018
41 Крени глава Кузмане 1 139 3.00 06.04.2018
42 Туѓа си бескрајно 1 478 4.29 20.03.2018
43 Дајте ми ја 1 1089 4.71 20.03.2018
44 Песна за Сирма војвода 2 553 4.40 20.03.2018
45 Жалајте ми мајки 338 3.50 19.03.2018
46 Пусти ти биле меаните Иле 5 755 4.67 05.03.2018
47 Што е Скопје пусто останало 1 355 3.00 28.02.2018
48 Легнало лудо, заспало 1 325 3.00 28.02.2018
49 Бело Море 1 566 3.50 22.02.2018
50 Челник Пејо 1 393 4.00 18.02.2018
51 Ори Јано, сокол Јано 1 623 4.00 28.01.2018
52 Вечерај Анѓо 2 570 3.00 21.01.2018
53 Гордо Порече 2 790 4.00 19.12.2017
54 Ѓорѓија море терзија 1 749 4.75 03.12.2017
55 Лична мома скопјанка 3 934 4.00 01.12.2017
56 Јанка низ гора врвеше 3 716 3.00 01.12.2017
57 Мори Вано, лична Вано 1 528 3.00 01.12.2017
58 Митро ле, Митро 1 867 4.60 22.11.2017
59 Овчар свири мамо 1 738 4.00 18.11.2017
60 Блажена горо, мори зелена 1 824 4.25 18.11.2017
61 Не заминувај, не ме оставај 1 561 3.00 18.11.2017
62 Повеќе не ми доаѓај 1 541 3.00 18.11.2017
63 Крај Вардара двајца седевме 1 445 3.00 18.11.2017
64 Чедо си ми, мило си ми 1 528 3.00 12.11.2017
65 Леонид со мајка вечера 1 460 4.00 12.11.2017
66 Ај што оган гори во планина 1 610 3.50 01.11.2017
67 Посеал дедо леа босилок 1 911 3.00 02.10.2017
68 Сношти те Маре мори сонував 2 840 4.00 30.09.2017
69 Мома солунчанка 1 711 4.00 28.09.2017
70 Турци во село слегоа 1 657 3.50 28.09.2017
71 Мирка на Гинови 1 874 4.67 25.09.2017
72 Писмо дојде од Солуна града 1 745 4.33 22.09.2017
73 Ела ќерко да ти кажам 1 1169 4.40 22.08.2017
74 Друга љубов не сакам 5 1218 3.71 30.07.2017
75 Мила Македонијо 1 1410 4.67 19.06.2017
76 А бре браќа Кукушани 1 1512 4.25 19.06.2017
77 Ако умрам Македонијо 1 1086 4.40 19.06.2017
78 Алов бајрак Македонски 897 4.00 19.06.2017
79 Друга земја ние немаме 1 993 4.60 19.06.2017
80 Како пиреј 1 1019 4.50 19.06.2017
81 Од каде си малој моме 1 869 4.20 19.06.2017
82 Три години, мори Дано 1 975 3.80 19.06.2017
83 Разболе ми се Калина 2 1032 4.00 16.06.2017
84 Деветсто и осма година 1 1248 3.50 15.06.2017
85 Ајде пушка пукна 2 808 3.00 06.06.2017
86 Ајде се прошетал Никола 1 624 4.00 06.06.2017
87 Кинисало малој моме 1 1135 4.21 20.05.2017
88 Разграни гранка маслинка 1 918 4.00 11.04.2017
89 Радост на мајка донеси 1 1645 3.00 24.03.2017
90 Стамено, моме мори, црна черешо 1 888 4.33 24.03.2017
91 Заљубив мале три моми 4 1552 4.40 20.02.2017
92 Дојде време да си одам 1 1462 4.40 24.01.2017
93 Како да ти речам мила остани 2 2897 4.30 04.12.2016
94 Темна е магла паднала 3 1489 4.63 04.12.2016
95 Отвори ми кузум Лено 1 1677 4.71 11.11.2016
96 Нека чукаат тапаните 1 2082 4.13 08.11.2016
97 Зажни Јано 1 1666 4.00 27.10.2016
98 Узреала бела пченица 1 1273 4.67 27.10.2016
99 Си заљуби Џефа 5 2600 4.33 15.10.2016
100 Ој ти момче охриѓанче 13 3096 4.44 07.10.2016
101 Песна за солунските атентатори 1 2365 4.11 28.09.2016
102 Не плачи мајко, не жали 2 2332 4.67 27.09.2016
103 Свадба тиквешка 1 2000 3.00 27.09.2016
104 Димна јуда град градила 2 2156 4.50 05.09.2016
105 Јано Јановице, каде ти е Јане? 3 1583 4.56 30.08.2016
106 Ова е село 1 1263 4.00 09.08.2016
107 Тропнало оро 1 1814 4.60 09.08.2016
108 Дење ноќе јас те барам 1 1521 4.20 07.08.2016
109 Ти фрлије Јано ефтирије 2 1402 3.00 01.07.2016
110 Што си заљубив едно момиче 1 1365 2.50 01.07.2016
111 Јано, Јанке Трипатанке 1 1423 4.00 01.07.2016
112 Ерген сум одил, преодил 1 1716 4.00 12.06.2016
113 Ој Јанкула мили синко 1228 3.00 05.06.2016
114 На врв на планина 1278 3.00 05.06.2016
115 Паднало моме од бога 1194 2.50 05.06.2016
116 Ах, да би знала 1217 2.33 05.06.2016
117 Нешто ќе те питам, бабо 2 3017 4.60 05.06.2016
118 Ми те продадова, Досто, моме мариовско 1042 3.00 05.06.2016
119 Тебе да те пленат, моме мариовско 1069 4.00 05.06.2016
120 Море Корун арамијо 958 3.00 05.06.2016
121 Лен садила мома 3 1534 3.75 26.04.2016
122 Пијан идам од града 5 1648 4.00 18.04.2016
123 Ленче битолчанче 1 1189 3.00 16.04.2016
124 Ајде дар ми везле моми 1 1440 4.60 03.04.2016
125 А бре моме, малој моме 1 1612 4.00 03.04.2016
126 Песно моја 1 1997 4.40 25.03.2016
127 Над Пирина јасно сонце 1 1625 3.00 22.02.2016
128 Лежал е Стојан 1 1290 4.50 22.02.2016
129 А дадеја Јана 1 1701 4.25 22.02.2016
130 Песна за Овчарани 1 2394 4.78 08.02.2016
131 Ој ѕвездо, ѕвездо 1 1705 4.60 20.01.2016
132 Горе Славеј дошле борци млади 1 1390 4.60 17.01.2016
133 Не оди моме крај брегот 3 1648 3.67 03.01.2016
134 Стојане, македонски војводо 1 1392 4.50 03.01.2016
135 Стојане, дилбер море Стојане 1 1271 4.33 03.01.2016
136 Мари Димано, џан Димано 2 1632 4.71 03.12.2015
137 Што ми е мило ем драго на Којник дуќан да имам 5 3955 4.42 02.11.2015
138 Ај, кажи Јано, кажи душо 1 1876 4.67 01.11.2015
139 Лисаво 2 2310 4.00 25.09.2015
140 Тргна ми Ленка 3 3289 4.67 25.09.2015
141 Вратете се Македонци 2 2577 4.50 10.09.2015
142 Темна е магла паднала 1 2430 4.78 10.09.2015
143 Софка на татко 2 3878 4.54 10.09.2015
144 Се собрале сватовите, румбаба 2 2851 4.69 10.09.2015
145 Не русај, прусај 2 1807 4.00 21.08.2015
146 Зора се зори 1 2775 4.38 26.06.2015
147 Од бога дадено 1 2055 4.67 07.06.2015
148 Болно лежи малој моме 1 2176 3.80 17.05.2015
149 Јана е шума градила 2 2640 4.00 17.05.2015
150 Дуне мори, малој моме 1 2529 3.00 09.05.2015
151 Лено ле, Лено 1 2456 4.25 09.05.2015
152 Станала рано Босилка 4 2591 4.33 24.04.2015
153 Жената е зло без кое не се може 1 2409 3.75 23.04.2015
154 Ветар вее, снег долета 1 2126 4.65 19.04.2015
155 Дувни ми бел ветре 6 2172 4.25 19.04.2015
156 Ден денувам 3 3159 4.78 19.04.2015
157 Чуј ги куме свирачите 2 6532 4.55 11.04.2015
158 Малечко убо Лазаре 2009 4.25 04.04.2015
159 Ми тргнала Кира 1 1772 3.00 03.04.2015
160 Капитан болен лежи 1 2472 4.50 29.03.2015
161 Ти донесов млада невеста 1 5437 4.08 21.03.2015
162 Туѓина пуста далечина 1 5428 4.47 21.03.2015
163 Мајка ми купила шарени чорапи 1 2469 4.38 08.03.2015
164 Јано ле, Јано ле 1 2371 4.00 25.02.2015
165 Вино, вино 1 2025 4.00 25.02.2015
166 Бистро ле, Бистро планино 1 1931 4.50 25.02.2015
167 Велешките ергени 3 2518 4.27 17.02.2015
168 Кинисало Грче јабанџиче 1 1846 4.40 31.01.2015
169 Ти се армаса 1 2447 4.82 31.01.2015
170 Кате, Катерина 1 2613 3.63 24.01.2015
171 Ор невесте Стојанице 10 6014 4.73 18.01.2015
172 Драганка ѓерѓеф везеше 1 2214 3.43 17.12.2014
173 Запејте сите ангели 2 4938 4.29 14.12.2014
174 Болна е легнала убава Калина 4 5427 4.30 14.12.2014
175 Јулија 1 2338 2.75 12.12.2014
176 Бабино девојче 2 3119 3.88 12.12.2014
177 Свадба голема 2 9674 4.78 12.12.2014
178 Врни се, врни либе Мариче 1 2072 3.67 12.12.2014
179 Кој ти го тури, жено 1 4292 4.00 05.12.2014
180 В' градина моме седеше 1 2132 4.50 04.12.2014
181 Лазаре, Лазаре 1 2895 4.83 04.12.2014
182 Песна за Ѓорѓи Сугаре 1 2850 4.45 02.12.2014
183 Вардаре, Пирин кај ти е? 1 3226 3.61 21.11.2014
184 Топови грмат, земјата трештит 1861 4.50 31.10.2014
185 Свекрва Мара караше 1813 4.00 31.10.2014
186 Кинисала Стана 1740 3.00 31.10.2014
187 С'нце трептит да седнит 1614 2.50 31.10.2014
188 Собрала Ѓурѓа, набрала 1725 3.00 31.10.2014
189 Ај што е лепо и убаво 1856 2.50 31.10.2014
190 Летоечка песна 1590 3.50 31.10.2014
191 Удри Рајно, удри 1544 3.00 31.10.2014
192 Чиво е ова девојче 1861 3.00 31.10.2014
193 Рано ранила Петкана 2 1937 4.00 31.10.2014
194 Врати се, бела Марија 3 8200 3.94 25.10.2014
195 Леринските села 2 3093 4.18 22.10.2014
196 Езеро рајско убаво 1 6837 3.37 06.10.2014
197 Песна за Самуил 1 5802 4.32 06.10.2014
198 Седнал ми Џемо 5 2624 3.75 04.10.2014
199 Играле, играле девојчиња 1 2176 4.33 04.10.2014
200 Не седи Расим распашан 1 2286 4.33 03.10.2014
201 Буките развиваат браќа 1 2977 4.25 03.10.2014
202 Ој зелено, Зеленико 4 2537 4.70 03.10.2014
203 Решив да си се оженам 1 2167 4.33 03.10.2014
204 Вирум вода, вирум вировита 1778 3.00 30.09.2014
205 Врзале го Марка црвени ремење 1849 3.67 30.09.2014
206 Кинисала Каља за Рајна Кошара 1624 3.00 30.09.2014
207 Недо ле, арна девојко 3 2513 4.33 23.09.2014
208 Спремај ми, спремај либе коња дорија 1 1835 3.67 23.09.2014
209 Девојче тенко високо 1 2918 4.78 23.09.2014
210 Една желба имам 3 4730 4.41 22.09.2014
211 Шета Ѓуро по чаршија 1736 2.50 16.09.2014
212 Имала мајка мила сина 2064 3.67 16.09.2014
213 Успала ми се Света Недела 1682 3.00 16.09.2014
214 Илино моме убаво 1 3217 4.45 15.09.2014
215 А што си ми либе гајлелија 1 2322 4.67 15.09.2014
216 Што си толку, Лено, гајлелија 3 3258 4.50 15.09.2014
217 Ни јадеме, ни пиеме 2 1802 4.50 15.09.2014
218 Бојот започна браќа 1 2115 3.67 10.09.2014
219 Зошто ме мачиш судбино клета 1 2648 4.60 06.09.2014
220 Таму долу Битола 1 2706 3.89 06.09.2014
221 Стојан заправил воденица 1 1996 3.67 06.09.2014
222 Стојан на Станка думаше 1 1767 4.33 06.09.2014
223 Што кучиња лајат, моме Елено 1 2538 4.50 06.09.2014
224 Славеј песна запејало 1 3325 4.46 06.09.2014
225 Сите момчиња дојдоја 2 1900 4.57 06.09.2014
226 Седнал Марко малку да вечера 1 1972 4.50 06.09.2014
227 Сношти е Јана 1 2558 4.00 17.08.2014
228 Јас сум чисто Македонче 3 4787 4.17 10.08.2014
229 Имал попот магаренце 1 2899 3.86 07.08.2014
230 Песна за селото Буф 1 2837 3.46 31.07.2014
231 Песна за раѓањето на Гоце 2 4334 4.06 31.07.2014
232 Песна за Никола Бадев 1 2548 4.71 31.07.2014
233 Марике мори, бела вардарке 1 2095 3.50 31.07.2014
234 Отвори си ширум порти 1 1909 3.00 31.07.2014
235 Останала жена удовица 1 2040 4.33 31.07.2014
236 Остана Ратка млада удовица 3 2552 4.50 31.07.2014
237 Ој, Прилепе граде 1 2951 4.25 19.07.2014
238 Оф, што сум далеку од тебе Македонијо 1 2851 3.88 19.07.2014
239 Оф либе, млада ме разболе 1 1604 2.67 19.07.2014
240 Облога се фаќат момче и девојче 3 2161 4.00 19.07.2014
241 Невеста платно ткаеше 1 1978 4.50 19.07.2014
242 Не ме жално гледај, мајко 1 1850 4.33 19.07.2014
243 Ој јаворе, ти јаворе 5 2459 4.00 18.07.2014
244 Стојане, луда делијо 1 1825 4.50 18.07.2014
245 На четврти мај Гоце загина 1 5153 4.00 15.07.2014
246 Лична Мара меанџика 1 1852 4.33 15.07.2014
247 Излегол невен Пејо 4 2920 4.85 15.07.2014
248 Богата Сава, богата 1 2053 3.00 15.07.2014
249 Ајде сите запејте, весело оро играјте 1 2226 3.67 15.07.2014
250 Менвај куме прстени 2 1931 4.20 10.07.2014
251 Сношти ти дојдов на гости 1 2392 4.38 16.06.2014
252 Млада чорбаџијке 1 1930 4.33 02.06.2014
253 По поле одат аргати 3 3631 4.25 30.05.2014
254 Ќе ти купам широк фустан Зуице 3 2309 4.60 30.05.2014
255 Егејки мајки 4 3928 4.31 26.05.2014
256 Струмица, Струмица 1 2839 4.07 23.05.2014
257 Душо моја, прости ми 2 5301 4.33 19.05.2014
258 Бог да бие кочански сејмени 1 2495 4.71 17.05.2014
259 Песна за Стив Наумов 1 3522 4.18 15.05.2014
260 Лено, Ленче 1 5663 4.53 15.05.2014
261 Лено, Лено, Ленче 1 2838 4.17 15.05.2014
262 Седнал Осман да плачи 1893 3.50 06.05.2014
263 Служба служи млади Димитрија 1 2140 4.00 26.04.2014
264 Киниса моме на вода 3 3337 4.29 24.04.2014
265 За Карпош војвода 1 2722 4.25 17.04.2014
266 На гости ти дојдов, Кито 2 2580 4.33 16.04.2014
267 Не претезај 1 1769 4.00 16.04.2014
268 Гукни ми, гукни гугутко 1 2381 4.09 16.04.2014
269 Нешо пиле 2 2172 3.50 16.04.2014
270 Илија ќе оди в' туѓина 1 2070 3.00 16.04.2014
271 Стојне бре, моме кочанско 1 2142 3.80 16.04.2014
272 Моме стое во ливади 10 2921 4.82 16.04.2014
273 Петро, Петролинко, гиздава девојко 1 1884 4.50 16.04.2014
274 Огледала се Ангелина 1 1983 4.50 16.04.2014
275 Ти ли се најде Лено мори 5 3145 4.42 16.04.2014
276 Легнала Ѓурѓа на рамно гумно 1 2257 4.25 16.04.2014
277 Молитва 1 3475 4.41 14.04.2014
278 Ај, шетал Марко 1 2343 3.75 09.04.2014
279 Што си ми сине весело 1 3766 4.53 02.04.2014
280 Ленка 1 4592 4.13 02.04.2014
281 Денес над Македонија 1 14171 4.23 02.04.2014
282 Во борба македонски народе 1 6687 4.80 01.03.2014
283 Каде се чуло, видело 1 3542 4.67 01.03.2014
284 Митра низ двори шеташе 2 2870 4.50 23.02.2014
285 Песна за бабата Митра 2 3411 3.64 23.02.2014
286 Слушни ме мајко стара 1 12224 4.51 23.02.2014
287 Ој Стојане, мој комшија 1 3039 3.57 03.02.2014
288 Невеста жито требеше 1 3183 4.38 30.01.2014
289 Нашето село рано вечерало 1 3022 4.00 30.01.2014
290 Мома седи на чардакот 2 3163 4.45 28.01.2014
291 Три години јас те чекам 2 2641 4.67 19.01.2014
292 Кажи Анѓо мори 2 2983 4.60 06.01.2014
293 Машала 1 10127 4.62 04.01.2014
294 Стари баби 1 4359 4.40 03.01.2014
295 Легнала мома, заспала 1 2666 4.44 29.11.2013
296 Ожени се, мили сине 1 2993 4.86 29.11.2013
297 Фати се Бое на оро 4 5853 4.25 25.11.2013
298 Сношти те Маре сонував 1 2964 4.00 25.11.2013
299 Ангелино, малој моме 1 2818 4.00 25.11.2013
300 Во Крушево оган гори 3 4179 4.07 23.11.2013
301 Гоце ми отиде во Солуна града 2 2968 4.50 17.11.2013
302 Брале, брале, се собрале 4 3224 4.78 11.11.2013
303 Девојче, море девојче 1 2273 4.33 11.11.2013
304 Димитријо, сине Митре 3 11518 4.26 07.10.2013
305 Излегов да се прошетам, мамо 1 2467 4.55 06.10.2013
306 Излегов да се разшетам 1 2445 4.00 06.10.2013
307 Излегов да се прошетам 2 2584 4.57 06.10.2013
308 Од љубов не се бега 1 5944 4.64 06.10.2013
309 Една комитска 2 3167 3.90 29.09.2013
310 Не кани ме 2 5053 4.61 18.08.2013
311 Белите манастири 1 5239 4.20 16.08.2013
312 Стариот јоргован 1 3393 4.08 05.08.2013
313 Стојне ле, Стојне невесто 3 3264 4.38 05.08.2013
314 Променила ми се Пандура девојка 3 3734 4.15 13.06.2013
315 Мори моме, малој моме 2 3686 3.67 02.06.2013
316 Еј ридови, сини мориња 8 13450 4.45 02.06.2013
317 Свадба македонска 3 8623 4.07 02.06.2013
318 Јоване море, Јоване 5 9726 4.48 02.06.2013
319 Запри, запри виолино 2 5648 4.59 02.06.2013
320 Ој, додоле 1 4241 4.38 14.05.2013
321 Ој Досто, Досто 1 2798 4.63 28.04.2013
322 Мариче, црно косиче 1 2575 4.50 28.04.2013
323 Празник љубовен 1 2706 4.54 28.04.2013
324 Мојта свадба без песна ќе биде 1 3892 4.40 23.04.2013
325 Зумбај, зумбај 1 3953 4.45 14.04.2013
326 Стојан си стадо пасеше 2 3003 4.88 14.04.2013
327 Јана мома 1 3360 3.71 14.04.2013
328 Стори ми абер Божано 1 2666 4.14 14.04.2013
329 Две китки 2 3867 4.40 14.04.2013
330 Од Битола појдов 5 4791 3.83 09.04.2013
331 Во Солуна Еди куле 2 3231 4.13 09.04.2013
332 Оф, што сум толку далеку 1 3740 4.50 09.04.2013
333 Либе ле, либе убаво 4 2670 4.40 09.04.2013
334 Каранфилче девојче 12 3572 4.60 09.04.2013
335 Славеј пее на трендафил 2 1746 4.00 09.04.2013
336 Ајде не ти личи Дафино моме 2 2973 4.75 07.04.2013
337 Запеало славеј пиле 1 3123 4.73 07.04.2013
338 До три ми пушки пукнаа 4 6727 4.40 21.02.2013
339 Усни румени 1 3235 4.56 21.02.2013
340 Тодоро, либе Тодоро 1 2940 4.00 21.02.2013
341 Свекрвице мори 1 2613 3.25 18.02.2013
342 Синојка ми дојде 1 2431 4.33 18.02.2013
343 Шеќерино малој моме 2 3325 4.50 18.02.2013
344 Сакам да си само моја 1 2865 4.25 18.02.2013
345 Отишла Љуба кај тетка је 2 2913 4.25 18.02.2013
346 Мори Анчо Милојчина 3 2598 4.50 18.02.2013
347 Ѓурѓана ми болна лега 1 2522 2.80 18.02.2013
348 Џан џигер Магдо 4 2786 4.50 18.02.2013
349 Чукав, чукав мале 1 2694 3.50 18.02.2013
350 Болно легна Ленче 2 2752 4.00 16.02.2013
351 Бог да бие, убие 1 2681 3.25 16.02.2013
352 Бог да бие аџи Зора 1 2714 3.25 16.02.2013
353 Аршин, аршин 1 2887 3.60 16.02.2013
354 Ај ти ми спремај 1 2626 4.00 16.02.2013
355 Стројник ќе те пратам бабо 1 2829 4.33 14.02.2013
356 Стојне ле, Стојне невесто 1 2480 4.25 14.02.2013
357 Стојана мајка учеше 2 2641 4.50 14.02.2013
358 Леле с'нце, леле глава 1 2443 4.25 14.02.2013
359 Грабиле гу Ангелину 2 2660 4.20 14.02.2013
360 Успала се мома Сирма 1 2380 4.40 14.02.2013
361 Чува мајка до две лути ќерки 1 2702 3.75 14.02.2013
362 Сè заради друг 2 3085 3.43 04.02.2013
363 Погана 5 8274 4.21 04.02.2013
364 Песна за Ченто 2 3461 4.60 04.02.2013
365 Жировницо пуста останала 2 10591 4.37 31.01.2013
366 Заспало девојче на бистро изворче 1 2636 4.43 28.01.2013
367 Русе ле моме убаво 2 7258 4.41 28.01.2013
368 Еј, море мажу 1 2695 4.33 28.01.2013
369 Што си налутено либе 2 3083 4.14 19.01.2013
370 Онаа страна оган гори 1 3363 4.29 19.01.2013
371 Дотекла вода студена 3 5158 4.00 15.01.2013
372 Кирјана вино продава 3 12534 4.30 11.01.2013
373 Свирете ми другари 2 5274 4.39 01.01.2013
374 Три години, лудо, болна лежам 1 3099 4.40 01.01.2013
375 Бојот започна горе Крушево 4 4111 4.05 22.12.2012
376 Изникнало криво крувче медено 3 5352 4.63 22.12.2012
377 Сношти појдов мила мамо 2 4118 4.44 22.12.2012
378 Твојте очи Лено мори 5 19965 4.60 22.12.2012
379 Што не спиеш, лично либе 1 3920 4.40 18.12.2012
380 Останал Кољо сираче 5 3093 4.20 13.12.2012
381 Легнала Дана 4 4056 4.56 13.12.2012
382 Павле ми пие 5 10284 4.48 13.12.2012
383 Садила Димка босилче 1 2633 4.17 13.12.2012
384 Бегала Мара, бегала 1 2964 4.33 13.12.2012
385 Кажи облаче ле бело 4 9447 4.15 13.12.2012
386 Судбо моја 9 8777 4.76 12.12.2012
387 Ми се собрале ваке-таке 2 3694 4.07 10.12.2012
388 Прошетал Димчо, рашетал 3 4444 4.24 31.10.2012
389 Оди бре либе 1 2893 4.55 31.10.2012
390 Есен дојде, војници одат 1 7336 4.04 25.10.2012
391 На сред село чешма шарена 6 10164 4.59 15.10.2012
392 Китен ми, китен девере 1 4713 3.29 02.10.2012
393 Ѓорѓи и Елена 1 3645 4.17 24.09.2012
394 На сред село тапан бие 1 5053 4.31 23.09.2012
395 Ка се заљубиле до две луди млади 2 4711 3.88 17.09.2012
396 Сама мома во планина 1 3745 3.55 06.09.2012
397 Ме сакаа двајца тројца 2 4062 4.60 29.08.2012
398 Кој ти ги даде тие црни очи 2 4811 4.50 29.08.2012
399 Еленко, моме мори, убава 3 5481 4.70 29.08.2012
400 Лилјано моме 12 7693 4.06 02.08.2012
401 Играле баби по месечина 1 4541 4.41 01.08.2012
402 Невесто црвен трендафил 4 4973 4.45 01.08.2012
403 Лихнида кајче веслаше 5 10259 4.66 03.07.2012
404 Темен се облак зададе 1 3437 4.64 24.06.2012
405 Темен се облак зададе 1 9341 4.91 24.06.2012
406 Народ се собрал 1 5142 4.19 24.06.2012
407 Абер дојде од овчаро 3204 3.13 14.06.2012
408 А што ми се јадно додеало 3248 3.55 14.06.2012
409 Решил чичо да се жени 2 4393 4.39 06.06.2012
410 Војниче младо 1 3991 3.79 11.04.2012
411 Јаничари одат, мамо 3 6236 3.88 11.04.2012
412 Две девојки 1 4912 4.20 31.03.2012
413 Една мисла имаме 1 7720 4.72 31.03.2012
414 Штом ноќта помине 1 19962 4.56 31.03.2012
415 Бисер балкански 1 18920 4.65 31.03.2012
416 Глас ми се слуша 3 4080 3.73 09.03.2012
417 Петро ле, пиле шарено 7 5501 4.18 24.02.2012
418 Гујго ле, јуначе 3 4260 4.30 20.02.2012
419 Стојне, млада меанџико 1 3765 4.55 20.02.2012
420 Чапкан Димчо 1 4541 4.47 18.02.2012
421 Горичице лилјанова 1 3670 3.80 02.02.2012
422 Водарка 1 7522 4.28 27.01.2012
423 У Шлегово куќа шимширова 3437 4.25 27.01.2012
424 Стар бел дедо овци пасе 3 4970 4.13 25.01.2012
425 Пушти ја, Лело мори, Тодорка 1 3546 4.38 25.01.2012
426 Промени се, Суте 2 3514 4.00 23.01.2012
427 Додек је мома при мајка 3 5123 4.50 16.01.2012
428 Две ми друшки 1 4460 3.87 18.12.2011
429 Поле широко 2 4912 4.45 06.12.2011
430 Петре гајдаџијата 1 3837 4.20 06.12.2011
431 Отишло е мало моме 2 3695 4.60 06.12.2011
432 Ој, Јеленчице 2 3520 4.50 02.12.2011
433 Одоздола иде ќелавиот паша 1 3953 3.80 02.12.2011
434 Од гранка, в' гранка 2 4156 4.53 02.12.2011
435 Невеста иди од вода 1 3234 4.20 02.12.2011
436 Невено мори, Невено 1 5862 4.47 02.12.2011
437 Не пиј Недо рујно вино 1 3606 4.67 02.12.2011
438 Оф бре, Стојане 3 6524 4.50 01.12.2011
439 Стојане море, Стојане 1 3234 4.20 01.12.2011
440 Собрале ми се 1 3512 4.71 01.12.2011
441 Огреала месечина шеќерна 2 3780 4.25 30.11.2011
442 Развивај горо зелена 1 3623 3.65 22.11.2011
443 Развивај горо зелена 1 2393 3.15 22.11.2011
444 Развивај горо зелена 3 3389 3.63 22.11.2011
445 Развивај горо зелена 4 4713 4.70 22.11.2011
446 Сношти си минав, мамо 1 3431 4.40 22.11.2011
447 Разболел ми се левенди Ѓуро 1 5785 4.53 21.11.2011
448 Љубов голема 1 15195 4.36 16.11.2011
449 Девојче, девојче 8 5501 3.88 15.11.2011
450 Што е лудо сон сонило 2 4158 4.67 09.11.2011
451 Засвирил Стојан 5 6622 4.45 19.10.2011
452 Се посврши азган Мара 2 4543 4.42 13.10.2011
453 В' апсана ме кладе 2 4727 4.71 13.10.2011
454 Песна за Марко Лерински 2 9210 4.44 09.09.2011
455 Што ти текна, Јано, да побегнеш 1 8168 4.04 07.09.2011
456 Со јаболко фрли 2 9466 4.65 07.09.2011
457 Синоќа дојдов од гурбет 3 6714 4.36 07.09.2011
458 Погинал Стојан, загинал 2 6674 4.57 07.09.2011
459 Мајка има едно чедо 1 7640 4.46 04.09.2011
460 Кичевјани, московјани 1 6937 4.80 04.09.2011
461 Излегол Дејан војвода 2 7717 4.50 04.09.2011
462 Денеска ми е сабота 2 9303 4.54 04.09.2011
463 Дејгиди Магдалено мори 4 10020 4.22 04.09.2011
464 Ајде чиво ли е она девојче 1 7980 4.00 04.09.2011
465 Отидов в село Долнени 1 6938 4.36 29.08.2011
466 Девојче бело, црвено 2 6682 4.38 16.08.2011
467 Ори Анче бело и црвено 1 7143 3.82 16.08.2011
468 Мајсторе, мајсторе 3 11285 4.75 29.06.2011
469 Дојди, дојди, малој моме 2 6824 4.27 22.06.2011
470 Дај ми надеж 2 8969 4.87 11.06.2011
471 Зар има лек за вљубени 1 7184 4.33 31.05.2011
472 Весели другари 1 6918 3.82 22.05.2011
473 Што ми е лепо, убаво 1 6685 4.31 22.05.2011
474 Што може љубовта 1 7536 4.14 10.05.2011
475 Запејте песна другари 1 6997 3.93 10.05.2011
476 Погледни Цвете, погледни 1 6003 4.43 10.05.2011
477 Проклета судбино 1 6560 4.80 20.04.2011
478 Модерна си имам жена 1 7079 4.60 20.04.2011
479 Куќа имам на Пелистер 3 14259 4.55 20.04.2011
480 Коце берберот - чалгаџијата 1 10366 3.88 04.04.2011
481 Една гитара 1 6555 3.69 04.04.2011
482 Битолчани мераклии 1 7027 4.58 02.04.2011
483 А бре Ѓоре, лажго Ѓоре 1 8888 3.47 02.04.2011
484 Жени се Радо 3 9397 4.41 31.03.2011
485 Легнало Родне 1 7111 4.75 20.03.2011
486 Маце, маце, тече вода студена 4 7353 4.60 19.03.2011
487 Нели ти реков не оди боса 2 7359 4.58 19.03.2011
488 Три години станаа 15 15994 4.76 18.03.2011
489 Ајде камен Јано 4 9462 4.61 14.03.2011
490 Ајде брала мома бело грозје 3 8395 4.10 13.03.2011
491 Многу мерак имам бабо 4 13850 4.52 03.03.2011
492 Изникна ми бадем дрво 1 6900 3.93 28.02.2011
493 Што ми омилело 1 7551 4.38 28.02.2011
494 Елено моме, Елено 2 7686 4.28 26.02.2011
495 Ах, вие мои луди млади години 3 12415 4.14 21.02.2011
496 Величко, скопски војвода 1 7442 4.44 20.02.2011
497 Ја излези Ѓурѓо 8 45040 4.48 19.11.2010
498 Катерино кротко јагне 2 7175 4.50 31.10.2010
499 Слага се с'лнце да зајде 3 6351 4.83 31.10.2010
500 Болна е легнала 6 10958 4.61 05.09.2010
501 Питат ме, мамо, в село момите 1 8453 3.87 05.09.2010
502 Ќе одам стара мајко 1 7851 4.00 04.09.2010
503 Имала мајка девет сина 4 15918 4.50 19.06.2010
504 Де мори Васе, Васе 1 6722 3.72 18.06.2010
505 Слушај бре кралу 1 14106 4.47 22.05.2010
506 Сношти те пратив на вода ќерко 2 7512 4.56 19.05.2010
507 Серенада 1 10631 4.44 19.05.2010
508 Помниш ли, либе Тодоро 7 10804 4.47 18.05.2010
509 Митра делија коња јахаја 6 7981 4.20 18.05.2010
510 Отвори ми бело Ленче 8 16810 4.31 26.04.2010
511 Голема свадба во село 2 9596 3.95 19.04.2010
512 Момченце и момиченце 1 6496 4.63 07.04.2010
513 Кај си мајко да ме видиш 1 6674 4.67 07.04.2010
514 Не плачете стари мајки 1 6438 4.57 03.04.2010
515 Мори момиченце малечко 1 6540 4.50 27.03.2010
516 Жал за Деспина 5 28796 4.71 26.03.2010
517 Бог да ги бие Арапите 1 6406 4.44 19.02.2010
518 Болна паднала Родна Фалкова 2 8109 4.53 11.02.2010
519 Оф, оф, аман 1 9191 4.55 11.02.2010
520 А бре Кољо, мамин Кољо 2 8828 4.24 09.02.2010
521 А бре војниче, младо војниче 8422 3.74 09.02.2010
522 Мома уф зандана 1 5244 4.63 08.01.2010
523 Легнало моме, заспало 5804 4.50 08.01.2010
524 Давај ме мамо мори давај ме 6076 3.50 08.01.2010
525 Каранфило филфило 7 10230 4.50 03.01.2010
526 Кате лично девојче 1 6584 4.14 03.01.2010
527 Кажи кажи Донке 1 6145 4.33 03.01.2010
528 Ангеле еден на мама, џанам 5894 3.83 03.01.2010
529 Море што си бевме големото друштво 3 8163 4.31 27.12.2009
530 Кажи, кажи либе Стано 8 9244 4.58 17.11.2009
531 Кога се мажеше што ти се чинеше 3 7282 4.14 17.11.2009
532 Кога си бевме мали 3 7655 4.40 17.11.2009
533 Кога си тргнав во туѓина 4 9896 4.55 17.11.2009
534 Кога тргнав Цвето 8 22251 4.37 17.11.2009
535 Кој што ме чуе да пеам 5 8630 4.32 17.11.2009
536 Крај Вардара седеше 2 8895 4.33 17.11.2009
537 Легнало моме заспало 1 6471 4.80 17.11.2009
538 Ленче болно лежи 4 7306 4.71 17.11.2009
539 Ленче бре душо 4 7745 4.55 17.11.2009
540 Ленка пиши бела книга 1 7129 4.62 17.11.2009
541 Лична валандовчанка 1 6154 4.00 17.11.2009
542 Лино моме Лино 2 7379 4.47 17.11.2009
543 Љубинке моме убаво 1 5785 3.50 17.11.2009
544 Магдо мори Магдалено 3 9314 4.56 02.11.2009
545 Македонија 1 7828 4.76 02.11.2009
546 Македонијо жална ле мајко 1 6785 4.38 02.11.2009
547 Македонки билбилјанки 3 12426 4.69 02.11.2009
548 Мамо кој чука на порти 6 9934 4.47 02.11.2009
549 Маре мори Маре 5927 4.17 02.11.2009
550 Марие дилбер бела Марие 10 11511 4.81 02.11.2009
551 Момите мамо, момите 1 8278 4.83 02.11.2009
552 Дај ми мамо динар, до два 1 5978 4.50 02.11.2009
553 Дал не ти е жал бре Миеле 5609 4.00 02.11.2009
554 Дали думаш либе 6 7868 4.75 02.11.2009
555 Дали знаеш мила мајко 2 7943 4.64 02.11.2009
556 Дали знаеш мило либе 4 6412 4.33 02.11.2009
557 Дали знаеш моме паметуваш 5946 4.40 02.11.2009
558 Дано ле Данче убава 1 6550 4.18 02.11.2009
559 Давај ме мила мамо, давај ме 7 9983 4.62 02.11.2009
560 Дебарцо ти си борбена 1 7455 4.18 02.11.2009
561 Дејгиди луди млади години 8 17966 4.52 02.11.2009
562 Девојченце љубиш ли ме мене 2 7297 4.50 02.11.2009
563 Девојко убава 5743 4.50 02.11.2009
564 Девојко лична румена 1 6634 4.60 02.11.2009
565 Дигни си Маро, Марче очите 3 6890 4.18 02.11.2009
566 Добро ми дошле сватовите 1 6344 4.60 02.11.2009
567 Дојди, дојди калеш море Димчо 1 6268 4.50 02.11.2009
568 Дојди мајко испрати ме 1 6629 4.50 02.11.2009
569 Доста, доста лично ле Стојне 4 8840 4.56 02.11.2009
570 Двама се љубеа мамо 5408 4.00 02.11.2009
571 Дремка ми се дреми 4 8268 4.33 02.11.2009
572 Еднаш минав на мостето 1 5875 4.67 02.11.2009
573 Едно име имаме 4 21229 4.58 02.11.2009
574 Жени ме мамо, жени ме 3 7519 4.18 02.11.2009
575 Едно младо војниче 5728 4.50 02.11.2009
576 Еј мори Ленче, младо фиданче 5728 4.00 02.11.2009
577 Еј ти Марие, селвие 1 6673 4.50 02.11.2009
578 Еј Тодоре 1 6734 4.20 02.11.2009
579 Ерген одев мајко 8 12293 4.59 02.11.2009
580 Ергенлак е мамо пашалак 1 6305 4.57 02.11.2009
581 Ферман дојде од Стамбола 7 8989 4.38 02.11.2009
582 Гена ми појде на чешма 5 7592 4.50 02.11.2009
583 Гори Балкан 5 10279 4.50 02.11.2009
584 Гроздано моме убаво 5582 4.33 02.11.2009
585 Илчовице млада невесто 2 10864 4.54 02.11.2009
586 Ја излези либе на пенџере 4 7451 4.50 02.11.2009
587 Јана грло заболело 1 6838 4.11 02.11.2009
588 Јана мајка луто колне 1 6443 3.92 02.11.2009
589 Јанке ле Јанке убава 6 8341 4.00 02.11.2009
590 Јас сум мома пак мома 2 6075 4.78 02.11.2009
591 Јас си го сакам нано 1 6381 3.92 02.11.2009
592 Каде си тргнало абре бај Постоле 4 8268 4.73 02.11.2009
593 Како што е таа чаша 5 9385 4.38 02.11.2009
594 Ах, каде е мојто либе 13 14242 4.61 02.11.2009
595 Ах мори мајко 1 7240 4.78 02.11.2009
596 Ах мори Маро, девојче 2 6716 4.56 02.11.2009
597 Ај мерак имам 1 6587 3.63 02.11.2009
598 Ајде болно лежи мојто либе 3 10130 4.61 02.11.2009
599 Ајде бостан садат мамо 6127 4.00 02.11.2009
600 Ајде да одиме во Битола 2 8464 3.92 02.11.2009
601 Ајде да се земиме, Васе 3 10058 3.93 02.11.2009
602 Ајде кога појдов 1 7107 4.80 02.11.2009
603 Ајде провикнал се Иљо Малешевски 3 7012 4.53 02.11.2009
604 Ајде ред се редат мале 8 12445 4.43 02.11.2009
605 Ајде станав се оженив 4 7046 4.42 02.11.2009
606 Ајде разболе се мојто либе 4 7849 4.28 02.11.2009
607 Ајде засвирете браќа свирачи 2 6954 4.20 02.11.2009
608 Ајде, ајде моме Стојне 7 10062 4.69 02.11.2009
609 Ако само запеам 1 6153 4.00 02.11.2009
610 Ако имаш срце 1 7540 4.10 02.11.2009
611 Бело лице љубам јас 7 16278 4.62 02.11.2009
612 Благуно дејче мори пожаранче 7 11003 4.83 02.11.2009
613 Битола, мој роден крај 10 17706 4.51 02.11.2009
614 Битола, бабам Битола 4 10726 4.13 02.11.2009
615 Бог да бие Наумчето 3 7390 4.25 29.10.2009
616 Бог да го убие Шефки качакот 1 6550 4.64 29.10.2009
617 Болен ми лежи млад Стојан 4 7221 4.19 29.10.2009
618 Болен лежи млад Стојан 7 10029 4.45 29.10.2009
619 Бор садила мома Евгенија 4 14684 4.46 29.10.2009
620 Брала мома капини 4 13296 4.38 29.10.2009
621 Чифте, чифте пајтонлари 4 26729 4.53 29.10.2009
622 Црнеј горо, црнеј сестро 1 7260 4.64 29.10.2009
623 Чула баба разбрала 4 11817 4.36 29.10.2009
624 Цветините очи черешови 11 12326 4.61 29.10.2009
625 Да ме молат не се женам 2 8499 4.75 29.10.2009
626 Дафина болна легнала 4 7466 4.35 29.10.2009
627 Дафино црвен каранфил 1 6313 4.50 29.10.2009
628 Билбил пее во планина 8 13548 4.77 29.10.2009
629 Бог да бие мојта мајка 2 6214 4.50 29.10.2009
630 Бог да бие Русе твојта мајка 8 16492 4.58 29.10.2009
631 Девет години болен лежав 1 6207 4.33 29.10.2009
632 Димчета аскер го писаја 1 6233 4.31 29.10.2009
633 До кога браќа мили Македонци 1 9034 4.41 29.10.2009
634 Дојди, дојди малој моме 5682 4.50 29.10.2009
635 Една мома с' мајка е 5 7063 4.30 29.10.2009
636 Една вечер 5739 4.00 29.10.2009
637 Едно малој моме 5 11145 4.52 29.10.2009
638 Еј море девојче 5620 3.67 29.10.2009
639 Елено моме, Елено 1 15545 4.23 29.10.2009
640 Елено ќерко, Елено 22 16288 4.56 29.10.2009
641 Фанче ојде во Калишта 2 7112 4.73 29.10.2009
642 Фатила зима 11758 3.40 29.10.2009
643 Фато мори душманке 6 14709 4.49 29.10.2009
644 Гледај ме, гледај либе 3 8896 4.30 29.10.2009
645 И таму е мојата родина 1 9970 4.52 29.10.2009
646 Излегол Јане Сандански 5 9663 4.11 29.10.2009
647 Излегов да се прошетам 2 6552 3.50 29.10.2009
648 Извикна Јана провикна 1 6268 4.60 29.10.2009
649 Ја излези стара мајко 11 17622 4.57 29.10.2009
650 Јас Методи Патче од Охрида 1 9688 4.50 29.10.2009
651 Јовано, Јованке 35 38429 4.52 29.10.2009
652 Каде се чуло, мамо, видело 2 7081 4.56 29.10.2009
653 Калеш Дончо 4 8545 4.54 29.10.2009
654 Каљо, Калино девојче 6 7460 4.33 29.10.2009
655 Кондисал Ајрадин паша 3 8327 4.36 29.10.2009
656 Каранфил невесто мори 2 7512 4.36 29.10.2009
657 Кажи Јано, кажи душо 7 8936 4.25 29.10.2009
658 Кажи Рајне, кажи душо 8 9774 4.50 29.10.2009
659 Кога војници тргнавме 5 7398 4.27 29.10.2009
660 Кучињата лаат, пазарџии идат 1 8111 4.67 29.10.2009
661 Лажи, лажи Вере 4 10883 4.45 29.10.2009
662 Љуби, љуби лудо младо 5709 4.33 29.10.2009
663 Мара охриѓанка 1 6265 4.67 29.10.2009
664 Маж ми е генерал 1 6662 4.15 29.10.2009
665 Мери Томчо сто драм алва 3 6894 4.08 29.10.2009
666 Ми го затвориле младиот Јорданчо 4 6817 3.86 29.10.2009
667 Мома крај извор седеше 2 6469 4.43 29.10.2009
668 Момче младо убаво 5595 4.33 29.10.2009
669 Девојче бело, црвено 7 11439 4.37 29.10.2009
670 Море дојде време 5748 3.55 29.10.2009
671 Море сокол пие вода на Вардарот 21 21181 4.88 29.10.2009
672 Мост ми ѕидат девет мајстори 1 7374 4.57 29.10.2009
673 Не стој Доне, Донке 6 12991 4.56 29.10.2009
674 Немам мило, немам драго 3 7530 3.70 29.10.2009
675 Од Битола до Вевчани 4 7625 4.62 29.10.2009
676 Од умот се поизгубив 6 9055 4.54 29.10.2009
677 Ој ти моме, малој моме 4 7518 4.50 29.10.2009
678 Оздола идет еден млад војвода 1 6560 4.67 29.10.2009
679 Огин го гори Брезово 8 10357 4.48 29.10.2009
680 Одиш ти 1 5461 4.40 29.10.2009
681 Одам, одам мајчице 1 5607 4.50 29.10.2009
682 Од врв Пирин Планина 1 9188 4.52 29.10.2009
683 Охрид, Охрид убав мил 1 13764 4.10 29.10.2009
684 Ој љубов, љубов 2 9819 4.45 29.10.2009
685 Песна ви пеам Македонци 1 9826 4.44 29.10.2009
686 Роден, роден крај 3 14818 3.71 29.10.2009
687 Разболела се Ленка Пингова 6 11575 4.75 29.10.2009
688 Ранет лежи млад партизан 5615 4.25 29.10.2009
689 По горите македонски 3 7900 4.60 29.10.2009
690 Пијан идам мајко 1 5883 4.33 29.10.2009
691 Пара бери киселец 4 12919 4.40 29.10.2009
692 Станвај Донке, станвај пиле 7 7820 4.57 29.10.2009
693 Стани ми Геле, Ангеле 1 6796 4.33 29.10.2009
694 Собрале ми се сватови 1 6277 4.50 29.10.2009
695 Седенка се збира 2 7132 4.21 29.10.2009
696 Стани ми Ленче, отвори 5662 4.50 29.10.2009
697 Саноќ ми билбил пропеа 3 9410 4.91 29.10.2009
698 Се навали Шар Планина 7 11230 4.28 29.10.2009
699 Саноќ седам Трено 5 9815 4.35 29.10.2009
700 Стани Станке 2 7003 4.71 29.10.2009
701 Што се чуло нане 3 9181 4.47 29.10.2009
702 Што ми е мило ем драго мамо 3 8682 4.75 29.10.2009
703 Тргна ми Донка да оди 5733 4.00 29.10.2009
704 Таму ле мајко близу Битола 2 8394 4.27 29.10.2009
705 Тргнало ми лудо младо 6 10222 4.48 29.10.2009
706 Ти не знаеш момче 1 5628 4.25 29.10.2009
707 Таму долу криволачко 1 7049 4.63 28.10.2009
708 Ваташа 2 9727 4.24 28.10.2009
709 За Фросина 6 11817 4.64 28.10.2009
710 За Зарина 4 8405 4.53 28.10.2009
711 Заљубив едно младо девојче 6048 4.25 28.10.2009
712 Запеј песна Македонко 1 8238 4.29 28.10.2009
713 Заплакало е Мариово 8 23717 4.38 28.10.2009
714 Зошто си ме мајко родила 5 9878 4.26 28.10.2009
715 Абер ми дојде од мојто либе 1 7426 3.44 28.10.2009
716 А бре Македонче ти вардарско пиле 2 8699 4.33 28.10.2009
717 Ацано млада невесто 9 9411 4.25 28.10.2009
718 Болен лежи Миле Поп Јорданов 9 12307 4.47 28.10.2009
719 Го фанале едно моме 4 8953 4.61 28.10.2009
720 Народе Македонски 5 14895 4.61 28.10.2009
721 Послушајте патриоти 6 14698 4.57 28.10.2009
722 Слушам кај шумат шумите 7 25313 4.59 28.10.2009
723 Трба трби Гевгелија 2 12528 4.44 28.10.2009
724 Црна се чума зададе 11 18002 4.54 28.10.2009
725 Црно му било пишано на Александар Турунџе 9 8646 4.41 28.10.2009
726 Лешочкиот манастир 5 9905 4.49 28.10.2009
727 Крушево абер пристигна 1 13308 4.70 28.10.2009
728 И ние сме деца на Македонија 5 23685 4.79 28.10.2009
729 Абер ми иде од Могила 3 10177 4.48 28.10.2009
730 Четворица комити 2 9559 4.85 28.10.2009
731 Проклета да е Австралија 3 9798 4.43 28.10.2009
732 Огреала месечина 7 8218 4.44 28.10.2009
733 Бог да бие кој прв почна 5 9401 4.69 28.10.2009
734 Ај зајди зајди јасно сонце 1 8416 4.17 28.10.2009
735 Василица 1 9218 4.03 28.10.2009
736 Коледа леда 6990 4.50 28.10.2009
737 Во Јордание 2 21987 4.47 28.10.2009
738 Сторил ниет зајко, зајко кокорајко 6 33755 4.15 28.10.2009
739 Коледица 2 10503 4.37 28.10.2009
740 Ајде ми извикнал турскиот паша 1 7635 4.37 28.10.2009
741 Ајде сонце зајде 7 12718 4.65 28.10.2009
742 Ајде вино пијам 9 12400 4.29 28.10.2009
743 А бре воденичаре 8 17569 4.35 28.10.2009
744 Едно моме покрај Вардар оди 5847 4.00 28.10.2009
745 Еј севдалино, еј малој моме 1 17866 3.94 28.10.2009
746 Ино моме веселино 1 6531 4.43 28.10.2009
747 Ќе ти умрам мамо 3 6354 4.75 28.10.2009
748 Кога падна на Пирина 6 15255 4.64 28.10.2009
749 Малој моме цвеќе брало 2 6906 4.71 28.10.2009
750 Низ двори се шета мома Катерина 3 8557 4.39 28.10.2009
751 Поминаа луди млади години 5965 3.60 28.10.2009
752 Се заљубив во девојче убаво 5764 3.00 28.10.2009
753 Секој што мине помине 5465 4.50 28.10.2009
754 Сестра моли брата за вечера 6 12545 4.44 28.10.2009
755 Славеј пиле рано пее 2 6870 3.90 28.10.2009
756 Слегло моме во градина 1 5737 3.14 28.10.2009
757 Собрале ми се набрале 4 8467 4.88 28.10.2009
758 Те сакам песно македонска 1 8504 4.37 28.10.2009
759 Зајди, зајди јасно сонце 14 23743 4.58 28.10.2009
760 Заспала Јана, Јанинка 4 7155 4.38 28.10.2009
761 1762 лето 6 31282 4.58 28.10.2009
762 Ах љубов, пак љубов 1 7633 3.27 28.10.2009
763 Ај да бегаме мори Васе 4 12714 4.36 28.10.2009
764 Ај што ми е мило ем драго 1 9988 4.46 28.10.2009
765 Ај, в Македонија глас се слуша 1 6907 4.43 28.10.2009
766 Ајде дали знаеш, паметиш Милице 13 16101 4.72 28.10.2009
767 Ајде Милке да бегаме 1 9286 4.26 28.10.2009
768 Ајде ќе те прашам бре Донке 2 6706 4.00 28.10.2009
769 Ајде шана мана на кантарот 1 6658 4.33 28.10.2009
770 Ајде што пијана шеташ Фиме 4 6817 4.38 28.10.2009
771 Ајде што ти текна што побегна 1 6179 4.29 28.10.2009
772 Ако пијам рујно вино 1 8509 4.17 28.10.2009
773 Антице џанам душице 11 10349 4.75 28.10.2009
774 Јас сум мома охриѓанка 2 9959 4.46 27.10.2009
775 Земјо Македонска 8 43030 4.48 27.10.2009
776 Едно време си бев ерген 1 7397 4.42 27.10.2009
777 Јано, Јанке Кумановке 2 9199 4.67 27.10.2009
778 Мајка на Марика думаше 10 15260 4.51 27.10.2009
779 Македонско девојче 9 21559 4.62 27.10.2009
780 Марие млада невесто 4 12322 4.61 27.10.2009
781 Мори моме Магде 6 8991 4.50 27.10.2009
782 Не кажувај либе добра ноќ 6 13016 4.65 27.10.2009
783 Не си го продавај Кољо чифликот 11 12475 4.75 27.10.2009
784 Не плачи мило либе, не жали (Параходот) 15 10674 4.72 27.10.2009
785 Си заљубив едно моме 10 11239 4.64 27.10.2009
786 Сношти минав покрај вази 8 15808 4.70 27.10.2009
787 Стани моме да заиграш 10 15831 4.50 27.10.2009
788 Учи ме мајко, карај ме 12 35785 4.37 27.10.2009
789 Песна за Деспина 7 19518 4.57 27.10.2009
790 Дафино вино црвено 18 20922 4.61 27.10.2009
791 Билјана платно белеше 10 19774 4.51 27.10.2009
792 Ако умрам ил загинам 5 14744 4.78 27.10.2009
793 Ајде слушај, слушај калеш бре Анѓо 17 13574 4.76 27.10.2009
794 Те видов тебе и се заљубив 8 17569 4.54 27.10.2009
795 Милка болна легнала 1 7428 4.45 15.10.2009
796 Прстен ми падна Нешо 4 9150 4.62 13.10.2009
797 Тихо Мирка си заспала 8 8084 4.76 12.10.2009
798 Рајна на порти стоеше 1 5985 4.60 12.10.2009
799 Ах минав гора, минав друга 2 6881 4.00 12.10.2009
800 Излези Видо мори, чудо да видиш 5 9158 4.20 12.10.2009
801 Бог да го бие тој Ибраим Оџа 8 11402 4.68 12.10.2009
802 Море абер дојде Ајше 4 8399 4.92 12.10.2009
803 Бегала ми е Благуна 2 7039 4.69 12.10.2009
804 Димитриче русокосо девојче 4 7218 4.58 12.10.2009
805 Филка мома моле бога 4 13473 4.51 06.10.2009
806 Што си поминав и се прелагав 1 6273 4.33 03.10.2009
807 Ајде свате дигни чаша 2 13359 4.31 03.10.2009
808 Тргнала ми Рума мома 5 7437 4.60 03.10.2009
809 Три години се љубевме 6 9519 4.56 03.10.2009
810 Три пати поминав 1 5715 4.00 03.10.2009
811 В' недела дојде лудо младо 3 6534 4.40 03.10.2009
812 Во влашкото маало 5 8534 4.33 03.10.2009
813 За Крушевската Република 2 10347 4.70 03.10.2009
814 Жална мајка 1 7287 4.40 03.10.2009
815 Земи нож прободи ме 6170 3.63 03.10.2009
816 Прошета се Јовка Кумановка 13 26962 4.73 01.10.2009
817 Марика мома убава 5 9246 4.38 29.09.2009
818 Меани, меани 2 9013 4.73 29.09.2009
819 Ми излегла Евда низ чаршија 1 7420 4.28 29.09.2009
820 Мила мајко мојто либе 1 6135 4.38 29.09.2009
821 Милето на Џајкови 2 5901 3.50 29.09.2009
822 Мирјано моме Мирјано 3 6143 4.60 29.09.2009
823 Мој роден крај 1 14285 4.17 29.09.2009
824 Моме оди на вода 2 6947 4.30 29.09.2009
825 Моме седи на пенџере 5 6764 3.69 29.09.2009
826 Може ли цвеќе без вода 2 6890 4.50 29.09.2009
827 На срце ми лежи мила мамо 9 11624 4.65 29.09.2009
828 На сред село едно дрво 1 7390 4.25 29.09.2009
829 На Струга дуќан да имам 9 13671 4.15 29.09.2009
830 Направило моме ладна меана 2 6578 4.13 29.09.2009
831 Не лажете се другарки 2 7690 4.56 29.09.2009
832 Не ми седи коконо 1 6471 4.50 29.09.2009
833 Не прибирај мила мамо стројници 1 6315 3.86 29.09.2009
834 Не се фаќај Доне, Донке 6 10070 4.07 29.09.2009
835 Не се бели Маре мори не се црви 6 10942 4.27 29.09.2009
836 Не виткај се Софче 6 9516 4.45 29.09.2009
837 Недалеку од Воден града 1 7679 4.89 29.09.2009
838 Нели ти реков моме Донке 3 6971 4.75 29.09.2009
839 Невесто калеш мори убава 6 8800 4.53 29.09.2009
840 Невесто лична калеша 3 7362 4.20 29.09.2009
841 Низ корија зелена босо моме шета 9 7994 4.47 29.09.2009
842 Ој девојче, бело и црвено 6 11780 4.85 29.09.2009
843 Ој овчарче 6 7133 4.30 29.09.2009
844 Ој природо вечна убавице 6 10146 4.44 29.09.2009
845 Ој ти моме лудо ли си 4 6157 4.64 29.09.2009
846 Ој, ти Пацо Дреновчанке 1 7434 4.61 29.09.2009
847 Ој Вардаре македонски 10 16581 4.16 29.09.2009
848 Ојде дедо во градина 2 6563 4.67 29.09.2009
849 Оро се вие крај манастирот 5 9814 4.83 29.09.2009
850 Отишло е моме 5281 2.75 29.09.2009
851 Отврли си бело Ленче дулачето 1 5847 4.29 29.09.2009
852 Пелин ми се пољуљава 3 7168 4.78 29.09.2009
853 Песна за Скопје 1 13778 3.69 29.09.2009
854 Пилето ми пее 7 11241 4.35 29.09.2009
855 Планино, Пирин Планино 1 8006 4.11 16.09.2009
856 По друм одам мајче 14 20258 4.48 16.09.2009
857 По пат одам, за пат прашам 8 11821 4.63 16.09.2009
858 Подигни си мило либе бело крпе 5627 3.83 16.09.2009
859 Подранила Цена 1 6132 4.00 16.09.2009
860 Пошла мома на вода 1 7086 4.63 16.09.2009
861 Праша ли Тинке мајка ти 5 8866 4.59 16.09.2009
862 Провикнала е Драганка 2 7199 4.20 16.09.2009
863 Рајна на пенџере седеше 1 6185 4.43 16.09.2009
864 Разболе се младо Македонче 10 6527 4.20 16.09.2009
865 Се решив да се женам 1 8062 4.80 16.09.2009
866 Саде ти се чудам Цвето 2 8054 4.78 16.09.2009
867 Садила Јана 2 10194 4.14 16.09.2009
868 Сал си одам, сал си питам 1 7016 4.67 16.09.2009
869 Само ме гледаш 5260 4.00 16.09.2009
870 Саноќ ле Надо 3 10324 4.47 16.09.2009
871 Се смеат мамо, се смеат 1 6268 4.67 16.09.2009
872 Се запали пиле Трено 5 8491 4.38 16.09.2009
873 Селвие, сен ѓузел 3 14212 4.50 16.09.2009
874 Севдалино, малој моме 4 10004 4.58 16.09.2009
875 Си поминав покрај Битола 5529 4.00 16.09.2009
876 Си приготвив јас отрова 5363 4.50 16.09.2009
877 Сирак се Стојан разболел 3 5770 4.60 16.09.2009
878 Сите беа илинденци 5978 4.29 16.09.2009
879 Сите девојчиња 5 9272 4.42 16.09.2009
880 С' каменички фрлат мамо 4 7718 4.45 16.09.2009
881 Сношти поминав, заминав покрај битолските касарни 3 11349 4.55 16.09.2009
882 Сношти либето помина 5523 3.80 16.09.2009
883 Сношти минав крај рајската градина 6 8742 4.67 16.09.2009
884 Сношти минав покрај ваш'то порте 3 6843 4.75 16.09.2009
885 Сношти минав покрај вашето порте 5369 4.13 16.09.2009
886 Сношти си поминав покрај ваш'то порте 1 6114 4.67 16.09.2009
887 Сношти сакав да ти дојдам 6 17902 4.41 16.09.2009
888 Со маки сум се родила 18 21450 4.84 16.09.2009
889 Среќата со пари не се купува 5 19732 4.51 16.09.2009
890 Стани запали Тинке борина 1 6791 4.13 16.09.2009
891 Станувај Донке 5928 4.50 16.09.2009
892 Што да правам, што да чинам 12 13552 4.71 16.09.2009
893 Што имала к'смет Стамена 16 17515 4.63 16.09.2009
894 Што ми е мило мамо 3 9116 4.50 16.09.2009
895 Што се срамиш калеш Кирчо 2 7245 3.92 16.09.2009
896 Ај засвирете ми чалгии 3 15386 4.66 16.09.2009
897 Татковино Југославијо 2 7835 3.10 16.09.2009
898 Тешка беше нашата разделба 5 13420 4.49 16.09.2009
899 Ти си Биљана најубава 1 6111 4.10 16.09.2009
900 Тинка иди од Битола 1 6069 4.00 16.09.2009
901 Три години болен лежам 6 10130 4.68 16.09.2009
902 Три години Кате болен лежав 7 10499 4.50 16.09.2009
903 Три години либе се сакавме 2 7299 4.40 16.09.2009
904 Три невесте тикве брале 4 16515 4.49 16.09.2009
905 Убаво Македонче 1 6575 4.25 16.09.2009
906 Вечна љубов пак ќе водиме 6022 3.86 16.09.2009
907 Вино пијам, ем ракија 4 11718 4.71 16.09.2009
908 Во Струмица на улица 5 17688 4.63 16.09.2009
909 Војник одам 1 6266 4.67 16.09.2009
910 Возот браќа тргнува 1 8429 3.67 19.08.2009
911 За баба Ефтимица 1 6160 4.00 19.08.2009
912 За кого ти цути Дано лицето 9 11243 4.57 19.08.2009
913 Зачукале тапаните 6 8013 4.60 19.08.2009
914 Замолил Стојан мајка си 1 6264 4.43 19.08.2009
915 Запеала Љуба од градина 1 6837 4.53 19.08.2009
916 Земај ми го мили тате она девојче 1 6099 4.50 19.08.2009
917 Животе мој 1 7248 4.75 19.08.2009
918 Зошто ми се срдиш либе 5 10741 4.20 19.08.2009
919 Зошто ти ме оставаш 5780 4.40 19.08.2009
920 Болен лежи катил Ѓорѓи 8 8679 4.70 19.08.2009
921 Абер дојде Донке 5 13629 4.56 19.08.2009
922 Ајде мори Стојно ле 1 6651 4.67 19.08.2009
923 Ајде поминувам, заминувам 2 7723 4.42 19.08.2009
924 Ајде жалај ме, Малино 6 7291 4.82 19.08.2009
925 Бог да го убие мамо 2 6293 4.50 19.08.2009
926 Виена лоза, виена 1 7583 4.25 19.08.2009
927 Врана коња јавам јас 6 17864 4.42 19.08.2009
928 Градел Илија манастир 3 13666 4.78 19.08.2009
929 Да ти пукне мила мајко најмилото 2 6563 4.38 19.08.2009
930 Зурли трештат на сред село 7 14039 4.49 19.08.2009
931 Јас те пратив на вода Калино 5 8110 4.29 19.08.2009
932 Јано мори, Јано леле, севдалино 12 19250 4.64 19.08.2009
933 Каде си тргнала Кито 3 7392 4.75 19.08.2009
934 Кажи ми, кажи Катинке 5 7386 4.75 19.08.2009
935 Кате, Кате лично моме 3 8157 3.69 19.08.2009
936 Кирајџиче, јабанџиче 4 7140 4.83 19.08.2009
937 Лилјано моме, Лилјано 5908 4.17 19.08.2009
938 Лилјано моме убаво 14 9890 4.59 19.08.2009
939 Љубеле се двајца млади 4 6736 4.25 19.08.2009
940 Лулела е Јана 2 6631 4.43 19.08.2009
941 Малихери пукаја 2 7138 4.69 19.08.2009
942 Мариче ле, лично, девојче 6 7423 4.75 19.08.2009
943 Мила мајко што ме роди толку сиромав 6 7583 4.29 19.08.2009
944 Мома уф зандана 5397 4.50 19.08.2009
945 Не се кревај на големо 1 5797 4.60 19.08.2009
946 Доста време ерген одев 2 19374 4.50 19.08.2009
947 Не раѓај мајко, лична Македонијо 5814 3.17 19.08.2009
948 Нели сторивме вера и клетва 2 5804 4.50 19.08.2009
949 Немој ме, мила мамо, луто да колнеш 2 6560 3.91 19.08.2009
950 Никнало цвеќе шарено 4 9113 4.38 19.08.2009
951 Облак се вие, орлите пиштат 1 8527 4.22 19.08.2009
952 Ожени ме мамо, женет да одам 1 7051 4.10 19.08.2009
953 Ордан седи на кулата 4 9286 4.50 19.08.2009
954 Петлите пеат, зора се зори 6 11214 4.12 19.08.2009
955 Подигни си, бре невесте дулачето 3 7155 4.00 19.08.2009
956 Развила гора зелена 1 6691 4.50 13.08.2009
957 Сокол ми лета високо 4 9155 4.72 13.08.2009
958 Срце ме боли ќе умрам 6 10619 4.59 13.08.2009
959 Сулејман ага 2 6675 4.45 13.08.2009
960 Се посврши сербез Донка 3 10084 4.32 13.08.2009
961 Ако одам во Битола 6 21951 4.63 13.08.2009
962 Сум се родил мераклија 2 7898 4.80 13.08.2009
963 Алија со тамбурата 1 6537 4.56 13.08.2009
964 Се собрале комитите 3 11496 4.22 13.08.2009
965 Грозен гавран 1 6656 4.25 12.08.2009
966 Излези моме Русанке 5541 3.40 12.08.2009
967 Јас кога бев овчарче 5833 4.71 12.08.2009
968 Јас сум несреќница 3 7120 4.61 12.08.2009
969 Девет години (верно да љубиш) 1 10314 4.32 12.08.2009
970 Песна за Чакаларов 2 9324 4.57 12.08.2009
971 Песна за Караџата 1 7907 4.48 12.08.2009
972 Песна за Лазар Поптрајков 1 6434 4.20 12.08.2009
973 Ти си моме идеално 2 7531 4.65 12.08.2009
974 Смилево славно в' оган гори 2 9026 4.53 12.08.2009
975 Ах мори бабо, стара бабо 4 10413 4.17 12.08.2009
976 Ано поминуваш 1 6265 4.73 12.08.2009
977 Чудила се мила мама 2 6497 4.09 12.08.2009
978 Дафина платно белеше 1 6215 4.44 12.08.2009
979 Дали си се наспало 2 5649 4.00 12.08.2009
980 Детенце мало 5668 3.50 12.08.2009
981 И три години станаа 3 7627 4.00 12.08.2009
982 Иди ја мамо посакај 1 5777 3.60 12.08.2009
983 И ќе дојде време 1 6849 4.14 12.08.2009
984 Кинисав да одам 1 6132 3.75 12.08.2009
985 Омарно жешко сонце 1 5826 3.75 12.08.2009
986 Песна за Арсо војвода 1 6411 4.42 12.08.2009
987 Песна за Дејан војвода 1 6705 4.00 12.08.2009
988 Песна за Крсте војвода 1 7501 4.63 12.08.2009
989 Позив дојде војник да одам 1 5713 3.80 12.08.2009
990 Пред да си умрам 5721 3.67 12.08.2009
991 Проштавај ми мила моја 5821 4.00 12.08.2009
992 Расцвети верна љубов во народот 1 6438 4.63 12.08.2009
993 Сеј со здравје севдо моја 1 5851 4.33 12.08.2009
994 Стојане море Стојане 2 7092 4.11 12.08.2009
995 Сум прошетало мори Ѓурѓе 2 6019 3.83 11.06.2009
996 Тажна Калинка седеше 1 6731 4.22 11.06.2009
997 Во ноќта си месечина 1 6795 4.57 11.06.2009
998 Жали горо, жали сестро 2 8159 3.91 11.06.2009
999 А бре невесто 1 8159 4.50 11.06.2009
1000 Бог да убиет дебрани 5 9669 4.61 11.06.2009
1001 Филизој моме, Филизо 6 19881 4.37 11.06.2009
1002 Каде сте, Македончиња? 3 11407 4.20 11.06.2009
1003 Кажи Епсо Димушева 4 7253 4.50 11.06.2009
1004 Коња водам Анѓе 2 7388 4.09 11.06.2009
1005 Леле Димче трчај лажи 1 5557 3.00 11.06.2009
1006 Ни прела гора, ни ткала 3 8908 4.52 11.06.2009
1007 Митро моме 1 6634 4.58 11.06.2009
1008 Многу ми го фалат, бабо 4 7816 4.43 11.06.2009
1009 Море доста оде, доста шета 1 6269 4.70 11.06.2009
1010 Море моме седмојанче 1 5945 4.00 11.06.2009
1011 Море три години Стамбол го шетав 4 7808 4.27 11.06.2009
1012 Нарочува бело Менде, порочува 1 9502 4.46 11.06.2009
1013 Ој Јано, Јано 6 25230 4.43 11.06.2009
1014 Подај моме рака ти 1 7568 4.91 11.06.2009
1015 Прилепските ергени 1 6700 3.95 11.06.2009
1016 Река газит малој моме 3 10878 4.62 11.06.2009
1017 Седна баба да вечера 2 13413 4.60 11.06.2009
1018 Сношти го видов убавото Стојне 10 9604 4.52 11.06.2009
1019 Сулејман седит на кулата 1 8090 4.88 11.06.2009
1020 Те кажувает бре, Илиној моме 4 8708 4.61 11.06.2009
1021 Три години сејмен шетав 2 6715 4.64 09.06.2009
1022 Туѓината пуста да остане 8 19119 4.53 09.06.2009
1023 Затрепери Козјак планина 6552 3.11 09.06.2009
1024 Слегов долу во визбата 3 7086 4.50 09.06.2009
1025 Василке млада невесто 2 7478 4.50 09.06.2009
1026 Збогум мајко, јас отидов 3 8682 4.64 09.06.2009
1027 Блазе тебе Митро 4 9130 4.70 09.06.2009
1028 Крај Вардара високи баири 1 6146 4.40 09.06.2009
1029 Разболе се Ирина мома 4 6712 4.06 09.06.2009
1030 Билјане моме убаво 2 7096 4.18 09.06.2009
1031 Песна за Скопје 2 11869 3.79 09.06.2009
1032 А бре Македонче 3 13429 4.15 09.06.2009
1033 Ете така дедо Димо 2 7038 4.43 09.06.2009
1034 Судбо моја 1 6700 4.47 09.06.2009
1035 Охрид, Охрид 1 6836 4.70 09.06.2009
1036 Љубеше ме мила мајко убава Елена 1 6549 4.83 09.06.2009
1037 Абер ми дојде од Солуна града 3 11213 4.53 09.06.2009
1038 Аир да не сториш мајко 6 8960 4.58 09.06.2009
1039 Битка се бие кумановско поле 2 7936 4.20 09.06.2009
1040 Целувај ме мило либе 1 5944 4.56 09.06.2009
1041 Четворица кумити 2 8177 4.86 09.06.2009
1042 Таму далеку вода ми дотече 5 6549 4.58 09.06.2009
1043 Излези моме на чардакот 5571 4.00 08.06.2009
1044 Во ливаѓе ладен извор има 3 6888 4.50 08.06.2009
1045 Ѓул трендафил 1 6982 3.90 08.06.2009
1046 Ружиче бело и црвено 5775 4.00 08.06.2009
1047 Нани, нани Димче 1 6313 4.09 08.06.2009
1048 Млад Гоце, млади војвода 5630 4.00 08.06.2009
1049 Во нашето село куќа шимширова 5782 3.60 08.06.2009
1050 Што ми е мерак полјак да бидам 4 13367 4.47 08.06.2009
1051 Милкано моме мори 7025 3.50 08.06.2009
1052 Мамо мори 5898 4.33 08.06.2009
1053 Малките моми 3 7320 3.79 08.06.2009
1054 Калино ќерко, Калино 6003 3.00 08.06.2009
1055 Не ми го лажи Ѓорѓи Марето 5 7430 4.10 08.06.2009
1056 Не оди Сефер село Карбуница 1 6503 4.45 08.06.2009
1057 Кинисуе Стојан во планина 5725 3.50 08.06.2009
1058 Митро, Митро мори 1 6931 4.31 08.06.2009
1059 Аман седнала ми бре Јана 1 6686 4.17 08.06.2009
1060 Славеј пее на трендафил 1 6214 3.83 08.06.2009
1061 Не плачи Лено мори 2 6578 3.86 08.06.2009
1062 Спрема се Младен, спрема се 2 6015 4.60 08.06.2009
1063 Бог да бие мојта мајка маќеа 2 6669 3.60 08.06.2009
1064 Жалајте го браќа Толета војвода 6071 4.33 08.06.2009
1065 Стојне бре, Стојне 1 6677 4.00 08.06.2009
1066 Ајде Анѓе да повечераме 2 7005 4.26 08.06.2009
1067 Ах мори моме убаво 1 6663 4.43 08.06.2009
1068 Ој винце, винце 1 6921 4.22 08.06.2009
1069 Што ќе правиме, чиниме 5584 4.25 08.06.2009
1070 Еј ти Недо море, бела Недо 6267 3.78 08.06.2009
1071 Се скарале, се степале 1 7171 4.50 08.06.2009
1072 Билбил пее насабајле 6185 3.78 03.06.2009
1073 Т’мна м’гла по полето 1 6152 3.75 03.06.2009
1074 Го пратиле дедо в' планина 2 9804 4.00 03.06.2009
1075 А бре, лудо аџамија 1 7844 4.00 03.06.2009
1076 Марика на стол седеше 2 6224 4.00 03.06.2009
1077 Елај либе, елај 1 6757 3.67 03.06.2009
1078 Да сум бистра вода 11 10986 4.63 03.06.2009
1079 Нико, Нико меанџико 5 11006 4.50 03.06.2009
1080 Ој Месечино, новино 2 6494 4.33 03.06.2009
1081 Што ја нема Цвета мома 5 9575 4.28 03.06.2009
1082 Сон сонила Орданица 4 8644 4.58 03.06.2009
1083 Черешна се од корен корнеше 5 12272 4.45 03.06.2009
1084 Ој девојче, девојче 9 10577 4.49 03.06.2009
1085 Цвета мома убава 2 7339 4.70 03.06.2009
1086 Тргнала Тода мома за вода да оди 5517 4.00 03.06.2009
1087 Гина, Гина лична Гина 1 6982 4.38 03.06.2009
1088 Маро, Марике, фидан бојлике 1 7488 4.59 03.06.2009
1089 Ој ти пиле 8 8088 4.52 22.05.2009
1090 Кажи Васке Евдова 6 7926 4.10 22.05.2009
1091 Чупче од онака 1 7191 4.83 22.05.2009
1092 Билбил рано пее 2 12486 4.53 22.05.2009
1093 Назад Калино моме 7 32958 4.50 22.05.2009
1094 Мома оди за вода 5 13460 4.67 22.05.2009
1095 Либе, ако дојдеш 3 6168 4.50 22.05.2009
1096 Донка боли бело грло 1 6156 3.36 22.05.2009
1097 Се свалила Митра долу во градина 1 5659 3.00 22.05.2009
1098 Развивај горо, горо зелена 1 5603 4.00 22.05.2009
1099 Излези, стара мајко 5 7510 4.57 22.05.2009
1100 Јас си појдов во Битола 2 6275 3.80 22.05.2009
1101 Јадна Доца леб месила 3 8399 4.00 22.05.2009
1102 Бог да бие, Тино мори 4 9636 4.33 22.05.2009
1103 Динка двори мете 6167 3.17 22.05.2009
1104 Одоздола иде, бабо 5644 3.00 22.05.2009
1105 Ајде која ми те лаже, Миле бре 4 7863 4.69 22.05.2009
1106 Леле Јано 5 7729 3.75 22.05.2009
1107 Заблеало рудо јагне 2 11701 4.74 22.05.2009
1108 Посеала баба 4 9936 4.50 22.05.2009
1109 Учи ме мила мајко, карај ме 1 7529 4.13 22.05.2009
1110 Стани ми сине Стојане 6080 4.33 22.05.2009
1111 Нешто ќе те прашам сине 5527 3.50 22.05.2009
1112 Абер доjде од Прибилци 1 8690 3.78 22.05.2009
1113 Ај засвирете млади момчиња 1 8312 4.15 22.05.2009
1114 Ајде легнала е Лилјана 3 7505 3.73 22.05.2009
1115 Ценив се у попа 3 9708 4.69 22.05.2009
1116 Ѓорушице, црно око 9 10870 4.59 22.05.2009
1117 Водарки 1 11783 4.31 22.05.2009
1118 Чије е оној моме 1 6541 4.50 22.05.2009
1119 Дедо мили златни 4 14516 4.19 22.05.2009
1120 Делба делила 2 6169 4.20 22.05.2009
1121 Ѓурѓово лето проклето 5681 3.00 22.05.2009
1122 Митра мома поповата 1 7485 4.10 22.05.2009
1123 Од кога е зора зазорила 1 6591 3.50 22.05.2009
1124 Море чичо рече (Пајдушко) 4 10687 4.77 22.05.2009
1125 Мори моме, што не дојдеш 1 5625 4.50 20.05.2009
1126 На врата стои дос 2 5646 4.00 20.05.2009
1127 Грозда мома мести три бајрака 6104 4.00 20.05.2009
1128 Кажи Јано 6076 4.00 19.05.2009
1129 Жали моме, да жалимо 1 6508 3.75 19.05.2009
1130 Ој кажи, кажи моме Калино 5 6353 4.00 08.05.2009
1131 Ој девојче ран ден мој 2 9179 4.44 08.05.2009
1132 Голем мерак имам мамо 1 11361 4.49 21.04.2009
1133 Пуста младост 10 9746 4.50 20.04.2009
1134 Расплакал се стар бел дедо 2 6570 4.67 20.04.2009
1135 Три биљбиља појет 2 6536 4.83 20.04.2009
1136 Вено, пиле, Вено 2 7028 4.50 20.04.2009
1137 Заљубил Димо три моми 1 7097 3.67 20.04.2009
1138 Македонка 1 7886 4.50 31.03.2009
1139 Ајде Лено да ојме 1 6691 4.00 31.03.2009
1140 В село се чешма градеше 1 7342 3.85 31.03.2009
1141 Митре Влао, тешко ранет 1 6230 4.42 31.03.2009
1142 Да ми пукниш, стара мајко 1 6702 4.44 31.03.2009
1143 Кинисала Роса ју планина 3 6704 4.13 31.03.2009
1144 Мори чупи костурчанки 4 10396 4.56 31.03.2009
1145 Урва Фанка 3 7869 4.00 31.03.2009