Songs

Shaving the groom

INFO: The table below lists song titles and some additional information. Click on a song name to see the lyrics and more data for the corresponding song.

# Title Audio Samples Popularity Rating Added On
1 1762 лето 6 31315 4.58 28.10.2009
2 А бре браќа Кукушани 1 1522 4.25 19.06.2017
3 А бре воденичаре 8 17576 4.35 28.10.2009
4 А бре војниче, младо војниче 8428 3.74 09.02.2010
5 А бре Ѓоре, лажго Ѓоре 1 8895 3.47 02.04.2011
6 А бре Кољо, мамин Кољо 2 8835 4.24 09.02.2010
7 А бре Македонче 3 13434 4.15 09.06.2009
8 А бре Македонче ти вардарско пиле 2 8705 4.33 28.10.2009
9 А бре моме, малој моме 1 1617 4.00 03.04.2016
10 А бре невесто 1 8162 4.50 11.06.2009
11 А бре, лудо аџамија 1 7845 4.00 03.06.2009
12 А дадеја Јана 1 1705 4.25 22.02.2016
13 А што ми се јадно додеало 3252 3.55 14.06.2012
14 А што си ми либе гајлелија 1 2328 4.67 15.09.2014
15 Абер доjде од Прибилци 1 8694 3.78 22.05.2009
16 Абер дојде Донке 5 13649 4.56 19.08.2009
17 Абер дојде од овчаро 3209 3.13 14.06.2012
18 Абер ми дојде од мојто либе 1 7434 3.44 28.10.2009
19 Абер ми дојде од Солуна града 3 11221 4.53 09.06.2009
20 Абер ми иде од Могила 3 10190 4.48 28.10.2009
21 Аир да не сториш мајко 6 8966 4.58 09.06.2009
22 Ај да бегаме мори Васе 4 12719 4.36 28.10.2009
23 Ај зајди зајди јасно сонце 1 8422 4.17 28.10.2009
24 Ај засвирете ми чалгии 3 15407 4.67 16.09.2009
25 Ај засвирете млади момчиња 1 8319 4.15 22.05.2009
26 Ај мерак имам 1 6592 3.63 02.11.2009
27 Ај смо шетале 1 210 4.00 07.04.2018
28 Ај ти ми спремај 1 2632 4.00 16.02.2013
29 Ај што е лепо и убаво 1860 2.50 31.10.2014
30 Ај што ми е мило ем драго 1 9995 4.46 28.10.2009
31 Ај што оган гори во планина 1 617 3.50 01.11.2017
32 Ај, в Македонија глас се слуша 1 6914 4.43 28.10.2009
33 Ај, кажи Јано, кажи душо 1 1881 4.67 01.11.2015
34 Ај, шетал Марко 1 2345 3.75 09.04.2014
35 Ајде Анѓе да повечераме 2 7009 4.26 08.06.2009
36 Ајде болно лежи мојто либе 3 10135 4.61 02.11.2009
37 Ајде бостан садат мамо 6130 4.00 02.11.2009
38 Ајде брала мома бело грозје 3 8405 4.10 13.03.2011
39 Ајде вино пијам 9 12412 4.31 28.10.2009
40 Ајде да одиме во Битола 2 8470 3.92 02.11.2009
41 Ајде да се земиме, Васе 3 10062 3.93 02.11.2009
42 Ајде дали знаеш, паметиш Милице 13 16111 4.72 28.10.2009
43 Ајде дар ми везле моми 1 1444 4.60 03.04.2016
44 Ајде жалај ме, Малино 6 7294 4.82 19.08.2009
45 Ајде засвирете браќа свирачи 2 6957 4.20 02.11.2009
46 Ајде камен Јано 4 9468 4.61 14.03.2011
47 Ајде кога појдов 1 7111 4.80 02.11.2009
48 Ајде која ми те лаже, Миле бре 4 7866 4.69 22.05.2009
49 Ајде ќе те прашам бре Донке 2 6710 4.00 28.10.2009
50 Ајде легнала е Лилјана 3 7512 3.73 22.05.2009
51 Ајде Лено да ојме 1 6698 4.00 31.03.2009
52 Ајде ми извикнал турскиот паша 1 7642 4.37 28.10.2009
53 Ајде Милке да бегаме 1 9291 4.26 28.10.2009
54 Ајде мори Стојно ле 1 6653 4.67 19.08.2009
55 Ајде не ти личи Дафино моме 2 2975 4.75 07.04.2013
56 Ајде поминувам, заминувам 2 7730 4.42 19.08.2009
57 Ајде провикнал се Иљо Малешевски 3 7014 4.53 02.11.2009
58 Ајде пукна пушка 1 211 3.00 06.04.2018
59 Ајде пушка пукна 2 811 3.00 06.06.2017
60 Ајде разболе се мојто либе 4 7855 4.28 02.11.2009
61 Ајде ред се редат мале 8 12459 4.43 02.11.2009
62 Ајде свате дигни чаша 2 13377 4.31 03.10.2009
63 Ајде се прошетал Никола 1 628 4.00 06.06.2017
64 Ајде сите запејте, весело оро играјте 1 2228 3.67 15.07.2014
65 Ајде слушај, слушај калеш бре Анѓо 17 13585 4.76 27.10.2009
66 Ајде сонце зајде 7 12725 4.65 28.10.2009
67 Ајде станав се оженив 4 7053 4.42 02.11.2009
68 Ајде чиво ли е она девојче 1 7990 4.00 04.09.2011
69 Ајде шана мана на кантарот 1 6661 4.33 28.10.2009
70 Ајде што пијана шеташ Фиме 4 6820 4.38 28.10.2009
71 Ајде што ти текна што побегна 1 6184 4.29 28.10.2009
72 Ајде, ајде моме Стојне 7 10071 4.69 02.11.2009
73 Ако имаш срце 1 7543 4.10 02.11.2009
74 Ако одам во Битола 6 21996 4.63 13.08.2009
75 Ако пијам рујно вино 1 8511 4.17 28.10.2009
76 Ако само запеам 1 6156 4.00 02.11.2009
77 Ако умрам ил загинам 5 14766 4.78 27.10.2009
78 Ако умрам Македонијо 1 1090 4.40 19.06.2017
79 Алија со тамбурата 1 6539 4.56 13.08.2009
80 Алов бајрак Македонски 899 4.00 19.06.2017
81 Аман седнала ми бре Јана 1 6688 4.17 08.06.2009
82 Ангеле еден на мама, џанам 5896 3.83 03.01.2010
83 Ангелино, малој моме 1 2820 4.00 25.11.2013
84 Ано поминуваш 1 6268 4.73 12.08.2009
85 Антице џанам душице 11 10355 4.75 28.10.2009
86 Аршин, аршин 1 2890 3.60 16.02.2013
87 Ах љубов, пак љубов 1 7638 3.27 28.10.2009
88 Ах минав гора, минав друга 2 6885 4.00 12.10.2009
89 Ах мори бабо, стара бабо 4 10426 4.17 12.08.2009
90 Ах мори мајко 1 7247 4.78 02.11.2009
91 Ах мори Маро, девојче 2 6720 4.56 02.11.2009
92 Ах мори моме убаво 1 6664 4.43 08.06.2009
93 Ах, вие мои луди млади години 3 12425 4.14 21.02.2011
94 Ах, да би знала 1221 2.33 05.06.2016
95 Ах, каде е мојто либе 13 14254 4.61 02.11.2009
96 Ацано млада невесто 9 9418 4.25 28.10.2009
97 Бабино девојче 2 3126 3.88 12.12.2014
98 Бегала Мара, бегала 1 2966 4.33 13.12.2012
99 Бегала ми е Благуна 2 7044 4.69 12.10.2009
100 Белите манастири 1 5247 4.20 16.08.2013
101 Бело лице љубам јас 7 16299 4.63 02.11.2009
102 Бело Море 1 570 3.50 22.02.2018
103 Билбил пее во планина 8 13554 4.77 29.10.2009
104 Билбил пее насабајле 6186 3.78 03.06.2009
105 Билбил рано пее 2 12520 4.53 22.05.2009
106 Билјана платно белеше 10 19783 4.51 27.10.2009
107 Билјане моме убаво 2 7101 4.18 09.06.2009
108 Бисер балкански 1 18975 4.66 31.03.2012
109 Бисеро ќерко 3 489 4.33 07.04.2018
110 Бистро ле, Бистро планино 1 1935 4.50 25.02.2015
111 Битка се бие кумановско поле 2 7942 4.20 09.06.2009
112 Битола, бабам Битола 4 10736 4.13 02.11.2009
113 Битола, мој роден крај 10 17728 4.51 02.11.2009
114 Битолчани мераклии 1 7031 4.58 02.04.2011
115 Благуно дејче мори пожаранче 7 11013 4.83 02.11.2009
116 Блажена горо, мори зелена 1 828 4.25 18.11.2017
117 Блазе тебе Митро 4 9136 4.70 09.06.2009
118 Бог да бие аџи Зора 1 2716 3.25 16.02.2013
119 Бог да бие кој прв почна 5 9406 4.69 28.10.2009
120 Бог да бие кочански сејмени 1 2511 4.71 17.05.2014
121 Бог да бие мојта мајка 2 6220 4.50 29.10.2009
122 Бог да бие мојта мајка маќеа 2 6670 3.60 08.06.2009
123 Бог да бие Наумчето 3 7396 4.25 29.10.2009
124 Бог да бие Русе твојта мајка 8 16514 4.58 29.10.2009
125 Бог да бие, Тино мори 4 9645 4.33 22.05.2009
126 Бог да бие, убие 1 2683 3.25 16.02.2013
127 Бог да ги бие Арапите 1 6408 4.44 19.02.2010
128 Бог да го бие тој Ибраим Оџа 8 11419 4.68 12.10.2009
129 Бог да го убие мамо 2 6296 4.50 19.08.2009
130 Бог да го убие Шефки качакот 1 6554 4.64 29.10.2009
131 Бог да убиет дебрани 5 9675 4.61 11.06.2009
132 Богата Сава, богата 1 2055 3.00 15.07.2014
133 Бојот започна браќа 1 2121 3.67 10.09.2014
134 Бојот започна горе Крушево 4 4121 4.05 22.12.2012
135 Болен лежи катил Ѓорѓи 8 8686 4.70 19.08.2009
136 Болен лежи Миле Поп Јорданов 9 12321 4.47 28.10.2009
137 Болен лежи млад Стојан 7 10046 4.45 29.10.2009
138 Болен ми лежи млад Стојан 4 7225 4.19 29.10.2009
139 Болна е легнала 6 10970 4.61 05.09.2010
140 Болна е легнала убава Калина 4 5461 4.42 14.12.2014
141 Болна паднала Родна Фалкова 2 8113 4.53 11.02.2010
142 Болно легна Ленче 2 2755 4.00 16.02.2013
143 Болно лежи малој моме 1 2183 3.80 17.05.2015
144 Бор садила мома Евгенија 4 14708 4.46 29.10.2009
145 Брала мома капини 4 13311 4.38 29.10.2009
146 Брале, брале, се собрале 4 3226 4.78 11.11.2013
147 Бреј Ѓурчин Стојне убаво 2 244 3.00 07.04.2018
148 Буките развиваат браќа 1 2984 4.25 03.10.2014
149 Буките развиваат, браќа 2 369 3.00 11.06.2018
150 В село се чешма градеше 1 7349 3.85 31.03.2009
151 В' апсана ме кладе 2 4735 4.71 13.10.2011
152 В' недела дојде лудо младо 3 6538 4.40 03.10.2009
153 В' градина моме седеше 1 2137 4.50 04.12.2014
154 Вардаре, Пирин кај ти е? 1 3245 3.61 21.11.2014
155 Василица 1 9223 4.03 28.10.2009
156 Василка стои на порти 2 192 3.00 06.04.2018
157 Василке млада невесто 2 7483 4.50 09.06.2009
158 Ваташа 2 9740 4.24 28.10.2009
159 Велешките ергени 3 2526 4.27 17.02.2015
160 Величко, скопски војвода 1 7447 4.44 20.02.2011
161 Вено, пиле, Вено 2 7034 4.50 20.04.2009
162 Весели другари 1 6925 3.82 22.05.2011
163 Ветар вее, снег долета 1 2130 4.65 19.04.2015
164 Вечерај Анѓо 2 583 3.00 21.01.2018
165 Вечна љубов пак ќе водиме 6026 3.86 16.09.2009
166 Виена лоза, виена 1 7596 4.25 19.08.2009
167 Вино пијам, ем ракија 4 11724 4.71 16.09.2009
168 Вино, вино 1 2029 4.00 25.02.2015
169 Вирум вода, вирум вировита 1784 3.00 30.09.2014
170 Во борба македонски народе 1 6712 4.80 01.03.2014
171 Во влашкото маало 5 8541 4.33 03.10.2009
172 Во Јордание 2 21998 4.47 28.10.2009
173 Во Крушево оган гори 3 4182 4.07 23.11.2013
174 Во ливаѓе ладен извор има 3 6894 4.50 08.06.2009
175 Во нашето село куќа шимширова 5785 3.60 08.06.2009
176 Во ноќта си месечина 1 6801 4.57 11.06.2009
177 Во Солуна Еди куле 2 3235 4.13 09.04.2013
178 Во Струмица на улица 5 17712 4.63 16.09.2009
179 Водарка 1 7528 4.28 27.01.2012
180 Водарки 1 11795 4.31 22.05.2009
181 Возот браќа тргнува 1 8440 3.67 19.08.2009
182 Војник одам 1 6271 4.67 16.09.2009
183 Војниче младо 1 3996 3.79 11.04.2012
184 Врана коња јавам јас 6 17889 4.42 19.08.2009
185 Вратете се Македонци 2 2582 4.50 10.09.2015
186 Врати се, бела Марија 3 8208 3.94 25.10.2014
187 Врзале го Марка црвени ремење 1854 3.67 30.09.2014
188 Врни се, врни либе Мариче 1 2077 3.67 12.12.2014
189 Гена ми појде на чешма 5 7602 4.50 02.11.2009
190 Гина, Гина лична Гина 1 6990 4.38 03.06.2009
191 Глас ми се слуша 3 4083 3.73 09.03.2012
192 Гледај ме, гледај либе 3 8906 4.30 29.10.2009
193 Го пратиле дедо в' планина 2 9813 4.00 03.06.2009
194 Го фанале едно моме 4 8964 4.61 28.10.2009
195 Голем мерак имам мамо 1 11371 4.49 21.04.2009
196 Голема свадба во село 2 9600 3.95 19.04.2010
197 Гордо Порече 2 794 4.00 19.12.2017
198 Горе Славеј дошле борци млади 1 1397 4.60 17.01.2016
199 Гори Балкан 5 10288 4.50 02.11.2009
200 Горичице лилјанова 1 3672 3.80 02.02.2012
201 Гоце ми отиде во Солуна града 2 2973 4.50 17.11.2013
202 Грабиле гу Ангелину 2 2665 4.20 14.02.2013
203 Градел Илија манастир 3 13678 4.78 19.08.2009
204 Грозда мома мести три бајрака 6107 4.00 20.05.2009
205 Гроздано моме убаво 5585 4.33 02.11.2009
206 Грозен гавран 1 6662 4.25 12.08.2009
207 Гујго ле, јуначе 3 4266 4.30 20.02.2012
208 Гукни ми, гукни гугутко 1 2385 4.09 16.04.2014
209 Да ме молат не се женам 2 8513 4.65 29.10.2009
210 Да ми купиш Дервиш Бајрам 1 243 4.00 14.04.2018
211 Да ми пукниш, стара мајко 1 6705 4.44 31.03.2009
212 Да сум бистра вода 11 10992 4.63 03.06.2009
213 Да ти пукне мила мајко најмилото 2 6569 4.38 19.08.2009
214 Давај ме мамо мори давај ме 6079 3.50 08.01.2010
215 Давај ме мила мамо, давај ме 7 9991 4.62 02.11.2009
216 Дај ми мамо динар, до два 1 5982 4.50 02.11.2009
217 Дај ми надеж 2 8974 4.87 11.06.2011
218 Дајте ми ја 1 1127 4.71 20.03.2018
219 Дал не ти е жал бре Миеле 5611 4.00 02.11.2009
220 Дали думаш либе 6 7872 4.75 02.11.2009
221 Дали знаеш мила мајко 2 7949 4.64 02.11.2009
222 Дали знаеш мило либе 4 6415 4.33 02.11.2009
223 Дали знаеш моме паметуваш 5948 4.40 02.11.2009
224 Дали си се наспало 2 5654 4.00 12.08.2009
225 Дано ле Данче убава 1 6551 4.18 02.11.2009
226 Дафина болна легнала 4 7477 4.35 29.10.2009
227 Дафина платно белеше 1 6217 4.44 12.08.2009
228 Дафино вино црвено 18 20944 4.61 27.10.2009
229 Дафино црвен каранфил 1 6314 4.50 29.10.2009
230 Двама се љубеа мамо 5409 4.00 02.11.2009
231 Две девојки 1 4914 4.20 31.03.2012
232 Две китки 2 3869 4.40 14.04.2013
233 Две ми друшки 1 4468 3.87 18.12.2011
234 Де мори Васе, Васе 1 6726 3.72 18.06.2010
235 Дебарцо ти си борбена 1 7457 4.18 02.11.2009
236 Девет години (верно да љубиш) 1 10317 4.32 12.08.2009
237 Девет години болен лежав 1 6208 4.33 29.10.2009
238 Деветсто и осма година 1 1254 3.50 15.06.2017
239 Девојко лична румена 1 6635 4.67 02.11.2009
240 Девојко убава 5746 4.50 02.11.2009
241 Девојче бело, црвено 2 6683 4.38 16.08.2011
242 Девојче бело, црвено 7 11458 4.37 29.10.2009
243 Девојче тенко високо 1 2923 4.78 23.09.2014
244 Девојче, девојче 8 5505 3.88 15.11.2011
245 Девојче, море девојче 1 2273 4.33 11.11.2013
246 Девојченце љубиш ли ме мене 2 7300 4.50 02.11.2009
247 Девојченце, ќе ти купам 1 213 3.00 06.04.2018
248 Дедо мили златни 4 14534 4.19 22.05.2009
249 Дејгиди луди млади години 8 17982 4.52 02.11.2009
250 Дејгиди Магдалено мори 4 10025 4.22 04.09.2011
251 Делба делила 2 6174 4.20 22.05.2009
252 Ден денувам 3 3168 4.78 19.04.2015
253 Денес над Македонија 1 14195 4.23 02.04.2014
254 Денеска ми е сабота 2 9315 4.54 04.09.2011
255 Дење ноќе јас те барам 1 1528 4.20 07.08.2016
256 Детенце мало 5670 3.50 12.08.2009
257 Дигни си Маро, Марче очите 3 6895 4.18 02.11.2009
258 Димитријо, сине Митре 3 11536 4.23 07.10.2013
259 Димитриче русокосо девојче 4 7225 4.58 12.10.2009
260 Димна јуда град градила 2 2159 4.50 05.09.2016
261 Димчета аскер го писаја 1 6236 4.31 29.10.2009
262 Динка двори мете 6168 3.17 22.05.2009
263 До кога браќа мили Македонци 1 9044 4.41 29.10.2009
264 До три ми пушки пукнаа 4 6735 4.40 21.02.2013
265 Добро ми дошле сватовите 1 6347 4.60 02.11.2009
266 Додек је мома при мајка 3 5135 4.50 16.01.2012
267 Дојде време да си одам 1 1469 4.40 24.01.2017
268 Дојди либе до вечер 3 200 4.00 06.04.2018
269 Дојди мајко испрати ме 1 6630 4.50 02.11.2009
270 Дојди, дојди калеш море Димчо 1 6271 4.50 02.11.2009
271 Дојди, дојди малој моме 5686 4.50 29.10.2009
272 Дојди, дојди, малој моме 2 6828 4.27 22.06.2011
273 Донка боли бело грло 1 6160 3.36 22.05.2009
274 Доста време ерген одев 2 19395 4.50 19.08.2009
275 Доста, доста лично ле Стојне 4 8844 4.56 02.11.2009
276 Дотекла вода студена 3 5163 4.00 15.01.2013
277 Драганка ѓерѓеф везеше 1 2220 3.43 17.12.2014
278 Дремка ми се дреми 4 8275 4.33 02.11.2009
279 Друга земја ние немаме 1 999 4.60 19.06.2017
280 Друга љубов не сакам 5 1222 3.71 30.07.2017
281 Дувни ми бел ветре 6 2177 4.25 19.04.2015
282 Дуне мори, малој моме 1 2535 3.00 09.05.2015
283 Душо моја, прости ми 2 5308 4.33 19.05.2014
284 Ѓорѓи и Елена 1 3647 4.17 24.09.2012
285 Ѓорѓија море терзија 1 754 4.75 03.12.2017
286 Ѓорушице, црно око 9 10885 4.59 22.05.2009
287 Ѓул трендафил 1 6988 3.90 08.06.2009
288 Ѓурѓа пере во реката 3 320 2.00 14.04.2018
289 Ѓурѓана ми болна лега 1 2524 2.80 18.02.2013
290 Ѓурѓово лето проклето 5683 3.00 22.05.2009
291 Егејки мајки 4 3942 4.31 26.05.2014
292 Една вечер 5741 4.00 29.10.2009
293 Една гитара 1 6560 3.69 04.04.2011
294 Една желба имам 3 4744 4.41 22.09.2014
295 Една комитска 2 3175 3.90 29.09.2013
296 Една мисла имаме 1 7740 4.72 31.03.2012
297 Една мома с' мајка е 5 7068 4.30 29.10.2009
298 Еднаш минав на мостето 1 5877 4.67 02.11.2009
299 Едно време си бев ерген 1 7404 4.42 27.10.2009
300 Едно име имаме 4 21258 4.58 02.11.2009
301 Едно малој моме 5 11154 4.52 29.10.2009
302 Едно младо војниче 5733 4.50 02.11.2009
303 Едно моме покрај Вардар оди 5850 4.00 28.10.2009
304 Езеро рајско убаво 1 6840 3.37 06.10.2014
305 Еј море девојче 5621 3.67 29.10.2009
306 Еј мори Ленче, младо фиданче 5730 4.00 02.11.2009
307 Еј ридови, сини мориња 8 13470 4.46 02.06.2013
308 Еј севдалино, еј малој моме 1 17874 3.94 28.10.2009
309 Еј ти Марие, селвие 1 6678 4.50 02.11.2009
310 Еј ти Недо море, бела Недо 6269 3.78 08.06.2009
311 Еј Тодоре 1 6736 4.20 02.11.2009
312 Еј, море мажу 1 2699 4.33 28.01.2013
313 Ела ќерко да ти кажам 1 1173 4.40 22.08.2017
314 Елај либе, елај 1 6765 3.67 03.06.2009
315 Еленко, моме мори, убава 3 5488 4.70 29.08.2012
316 Елено ќерко, Елено 22 16300 4.56 29.10.2009
317 Елено моме, Елено 2 7690 4.28 26.02.2011
318 Елено моме, Елено 1 15553 4.23 29.10.2009
319 Ерген одев мајко 8 12301 4.59 02.11.2009
320 Ерген сум одил, преодил 1 1722 4.00 12.06.2016
321 Ергенлак е мамо пашалак 1 6310 4.57 02.11.2009
322 Есен дојде, војници одат 1 7342 4.04 25.10.2012
323 Ете така дедо Димо 2 7044 4.43 09.06.2009
324 Жал за Деспина 5 28830 4.71 26.03.2010
325 Жалајте го браќа Толета војвода 6074 4.33 08.06.2009
326 Жалајте ми мајки 342 3.50 19.03.2018
327 Жали горо, жали сестро 2 8165 3.91 11.06.2009
328 Жали моме, да жалимо 1 6513 3.75 19.05.2009
329 Жална мајка 1 7291 4.40 03.10.2009
330 Жената е зло без кое не се може 1 2416 3.75 23.04.2015
331 Жени ме мамо, жени ме 3 7526 4.18 02.11.2009
332 Жени се Радо 3 9409 4.41 31.03.2011
333 Животе мој 1 7253 4.75 19.08.2009
334 Жировницо пуста останала 2 10610 4.37 31.01.2013
335 За баба Ефтимица 1 6163 4.00 19.08.2009
336 За Зарина 4 8414 4.53 28.10.2009
337 За Карпош војвода 1 2726 4.25 17.04.2014
338 За кого ти цути Дано лицето 9 11254 4.57 19.08.2009
339 За Крушевската Република 2 10356 4.70 03.10.2009
340 За Фросина 6 11833 4.64 28.10.2009
341 Заблеало рудо јагне 2 11712 4.74 22.05.2009
342 Зажни Јано 1 1672 4.00 27.10.2016
343 Зајди, зајди јасно сонце 14 23772 4.58 28.10.2009
344 Заљубив едно младо девојче 6050 4.25 28.10.2009
345 Заљубив мале три моми 4 1554 4.50 20.02.2017
346 Заљубил Димо три моми 1 7105 3.67 20.04.2009
347 Замолил Стојан мајка си 1 6266 4.43 19.08.2009
348 Запеала Љуба од градина 1 6841 4.53 19.08.2009
349 Запеало славеј пиле 1 3128 4.73 07.04.2013
350 Запеј песна Македонко 1 8245 4.29 28.10.2009
351 Запејте песна другари 1 7003 3.93 10.05.2011
352 Запејте сите ангели 2 4951 4.29 14.12.2014
353 Заплакало е Мариово 8 23742 4.38 28.10.2009
354 Запри, запри виолино 2 5655 4.59 02.06.2013
355 Зар има лек за вљубени 1 7188 4.33 31.05.2011
356 Засвирил Стојан 5 6633 4.45 19.10.2011
357 Заспала Јана, Јанинка 4 7159 4.38 28.10.2009
358 Заспало девојче на бистро изворче 1 2638 4.43 28.01.2013
359 Затрепери Козјак планина 6555 3.11 09.06.2009
360 Зачукале дајрињата 1 282 3.00 14.04.2018
361 Зачукале тапаните 6 8015 4.60 19.08.2009
362 Збогум мајко, јас отидов 3 8701 4.64 09.06.2009
363 Земај ми го мили тате она девојче 1 6102 4.50 19.08.2009
364 Земи нож прободи ме 6174 3.63 03.10.2009
365 Земјо Македонска 8 43070 4.48 27.10.2009
366 Зете, мили зете 1 524 4.00 14.04.2018
367 Зора се зори 1 2779 4.38 26.06.2015
368 Зората се зазори 2 287 3.00 08.04.2018
369 Зошто ме мачиш судбино клета 1 2650 4.60 06.09.2014
370 Зошто ми се срдиш либе 5 10746 4.20 19.08.2009
371 Зошто си ме мајко родила 5 9887 4.26 28.10.2009
372 Зошто ти ме оставаш 5784 4.40 19.08.2009
373 Зумбај, зумбај 1 3955 4.45 14.04.2013
374 Зурли трештат на сред село 7 14052 4.49 19.08.2009
375 И ќе дојде време 1 6854 4.14 12.08.2009
376 И ние сме деца на Македонија 5 23717 4.79 28.10.2009
377 И таму е мојата родина 1 9977 4.52 29.10.2009
378 И три години станаа 3 7633 4.00 12.08.2009
379 Ивано, Иванке 1 199 3.00 06.04.2018
380 Играле баби по месечина 1 4543 4.41 01.08.2012
381 Играле, играле девојчиња 1 2179 4.33 04.10.2014
382 Иди ја мамо посакај 1 5777 3.60 12.08.2009
383 Извикна Јана провикна 1 6272 4.60 29.10.2009
384 Излегов да се прошетам 2 6555 3.50 29.10.2009
385 Излегов да се прошетам 2 2586 4.57 06.10.2013
386 Излегов да се прошетам, мамо 1 2468 4.55 06.10.2013
387 Излегов да се разшетам 1 2446 4.00 06.10.2013
388 Излегол Дејан војвода 2 7717 4.50 04.09.2011
389 Излегол Јане Сандански 5 9667 4.11 29.10.2009
390 Излегол невен Пејо 4 2922 4.85 15.07.2014
391 Излези Видо мори, чудо да видиш 5 9168 4.20 12.10.2009
392 Излези моме на чардакот 5572 4.00 08.06.2009
393 Излези моме Русанке 5541 3.40 12.08.2009
394 Излези, стара мајко 5 7514 4.57 22.05.2009
395 Изникна ми бадем дрво 1 6903 3.93 28.02.2011
396 Изникнало криво крувче медено 3 5372 4.63 22.12.2012
397 Илија ќе оди в' туѓина 1 2070 3.00 16.04.2014
398 Илино моме убаво 1 3223 4.45 15.09.2014
399 Илчовице млада невесто 2 10884 4.54 02.11.2009
400 Имал попот магаренце 1 2904 3.86 07.08.2014
401 Имала мајка девет сина 4 15928 4.50 19.06.2010
402 Имала мајка мила сина 2067 3.67 16.09.2014
403 Имам момче како лешник 1 233 3.00 14.04.2018
404 Ино моме веселино 1 6535 4.43 28.10.2009
405 Ја излези Ѓурѓо 8 45167 4.48 19.11.2010
406 Ја излези либе на пенџере 4 7459 4.50 02.11.2009
407 Ја излези стара мајко 11 17647 4.57 29.10.2009
408 Јадна Доца леб месила 3 8408 4.00 22.05.2009
409 Јана грло заболело 1 6840 4.11 02.11.2009
410 Јана е шума градила 2 2646 4.00 17.05.2015
411 Јана мајка луто колне 1 6446 3.92 02.11.2009
412 Јана мома 1 3365 3.71 14.04.2013
413 Јаничари одат, мамо 3 6238 3.88 11.04.2012
414 Јанка низ гора врвеше 3 721 3.00 01.12.2017
415 Јанке ле Јанке убава 6 8344 4.00 02.11.2009
416 Јано Јановице, каде ти е Јане? 3 1588 4.56 30.08.2016
417 Јано ле, Јано ле 1 2377 4.00 25.02.2015
418 Јано мори, Јано леле, севдалино 12 19279 4.64 19.08.2009
419 Јано, Јанке Кумановке 2 9208 4.67 27.10.2009
420 Јано, Јанке Трипатанке 1 1423 4.00 01.07.2016
421 Јас кога бев овчарче 5834 4.71 12.08.2009
422 Јас Методи Патче од Охрида 1 9692 4.50 29.10.2009
423 Јас си го сакам нано 1 6384 3.92 02.11.2009
424 Јас си појдов во Битола 2 6278 3.80 22.05.2009
425 Јас сум мома охриѓанка 2 9965 4.46 27.10.2009
426 Јас сум мома пак мома 2 6078 4.78 02.11.2009
427 Јас сум несреќница 3 7130 4.61 12.08.2009
428 Јас сум чисто Македонче 3 4796 4.17 10.08.2014
429 Јас те пратив на вода Калино 5 8113 4.29 19.08.2009
430 Јоване море, Јоване 5 9748 4.50 02.06.2013
431 Јовано, Јованке 35 38462 4.52 29.10.2009
432 Јулија 1 2342 2.75 12.12.2014
433 Ка се заљубиле до две луди млади 2 4713 3.88 17.09.2012
434 Каде се чуло, видело 1 3548 4.67 01.03.2014
435 Каде се чуло, мамо, видело 2 7088 4.56 29.10.2009
436 Каде си тргнала Кито 3 7399 4.75 19.08.2009
437 Каде си тргнало абре бај Постоле 4 8270 4.73 02.11.2009
438 Каде сте, Македончиња? 3 11426 4.20 11.06.2009
439 Кажи Анѓо мори 2 2985 4.60 06.01.2014
440 Кажи Васке Евдова 6 7929 4.10 22.05.2009
441 Кажи Епсо Димушева 4 7254 4.50 11.06.2009
442 Кажи Јано 6076 4.00 19.05.2009
443 Кажи Јано, кажи душо 7 8942 4.25 29.10.2009
444 Кажи кажи Донке 1 6146 4.33 03.01.2010
445 Кажи ми, кажи Катинке 5 7393 4.75 19.08.2009
446 Кажи облаче ле бело 4 9484 4.15 13.12.2012
447 Кажи Рајне, кажи душо 8 9780 4.50 29.10.2009
448 Кажи, кажи либе Стано 8 9248 4.58 17.11.2009
449 Кај си мајко да ме видиш 1 6675 4.67 07.04.2010
450 Како да ти речам мила остани 2 2910 4.30 04.12.2016
451 Како пиреј 1 1023 4.50 19.06.2017
452 Како што е таа чаша 5 9393 4.38 02.11.2009
453 Калеш Дончо 4 8548 4.54 29.10.2009
454 Калино ќерко, Калино 6005 3.00 08.06.2009
455 Каљо, Калино девојче 6 7460 4.33 29.10.2009
456 Капитан болен лежи 1 2477 4.50 29.03.2015
457 Каранфил невесто мори 2 7518 4.36 29.10.2009
458 Каранфило филфило 7 10249 4.50 03.01.2010
459 Каранфилче девојче 12 3579 4.60 09.04.2013
460 Кате лично девојче 1 6585 4.14 03.01.2010
461 Кате, Кате лично моме 3 8164 3.69 19.08.2009
462 Кате, Катерина 1 2616 3.63 24.01.2015
463 Катерино кротко јагне 2 7176 4.50 31.10.2010
464 Киниса моме на вода 3 3343 4.29 24.04.2014
465 Кинисав да одам 1 6135 3.75 12.08.2009
466 Кинисала Каља за Рајна Кошара 1626 3.00 30.09.2014
467 Кинисала Роса ју планина 3 6708 4.13 31.03.2009
468 Кинисала Стана 1742 3.00 31.10.2014
469 Кинисало Грче јабанџиче 1 1846 4.40 31.01.2015
470 Кинисало малој моме 1 1139 4.21 20.05.2017
471 Кинисуе Стојан во планина 5727 3.50 08.06.2009
472 Кирајџиче, јабанџиче 4 7142 4.83 19.08.2009
473 Кирјана вино продава 3 12580 4.30 11.01.2013
474 Китен ми, китен девере 1 4718 3.29 02.10.2012
475 Кичевјани, московјани 1 6940 4.80 04.09.2011
476 Кога војници тргнавме 5 7402 4.27 29.10.2009
477 Кога ќе те жениме Дамјане 1 407 3.00 11.06.2018
478 Кога падна на Пирина 6 15275 4.64 28.10.2009
479 Кога се мажеше што ти се чинеше 3 7285 4.14 17.11.2009
480 Кога си бевме мали 3 7660 4.40 17.11.2009
481 Кога си тргнав во туѓина 4 9901 4.55 17.11.2009
482 Кога тргнав Цвето 8 22294 4.37 17.11.2009
483 Кој ти ги даде тие црни очи 2 4817 4.50 29.08.2012
484 Кој ти го тури, жено 1 4300 4.00 05.12.2014
485 Кој што ме чуе да пеам 5 8637 4.32 17.11.2009
486 Коледа леда 6994 4.50 28.10.2009
487 Коледица 2 10506 4.37 28.10.2009
488 Кондисал Ајрадин паша 3 8329 4.36 29.10.2009
489 Коња водам Анѓе 2 7393 4.09 11.06.2009
490 Коце берберот - чалгаџијата 1 10378 3.88 04.04.2011
491 Крај Вардара високи баири 1 6149 4.40 09.06.2009
492 Крај Вардара двајца седевме 1 450 3.00 18.11.2017
493 Крај Вардара седеше 2 8899 4.33 17.11.2009
494 Крени глава Кузмане 1 141 3.00 06.04.2018
495 Крушево абер пристигна 1 13324 4.71 28.10.2009
496 Куќа имам на Пелистер 3 14263 4.55 20.04.2011
497 Кучињата лаат, пазарџии идат 1 8114 4.67 29.10.2009
498 Ќе одам стара мајко 1 7854 4.00 04.09.2010
499 Ќе ти купам широк фустан Зуице 3 2310 4.60 30.05.2014
500 Ќе ти умрам мамо 3 6356 4.75 28.10.2009
501 Лажи, лажи Вере 4 10902 4.45 29.10.2009
502 Лазаре, Лазаре 1 2901 4.83 04.12.2014
503 Легнала Дана 4 4058 4.56 13.12.2012
504 Легнала Ѓурѓа на рамно гумно 1 2259 4.25 16.04.2014
505 Легнала мома, заспала 1 2670 4.44 29.11.2013
506 Легнало лудо, заспало 1 328 3.00 28.02.2018
507 Легнало моме заспало 1 6473 4.80 17.11.2009
508 Легнало моме, заспало 5805 4.50 08.01.2010
509 Легнало Родне 1 7113 4.75 20.03.2011
510 Лежал е Стојан 1 1293 4.50 22.02.2016
511 Леле Димче трчај лажи 1 5557 3.00 11.06.2009
512 Леле Јано 5 7732 3.75 22.05.2009
513 Леле с'нце, леле глава 1 2447 4.25 14.02.2013
514 Лен садила мома 3 1536 3.75 26.04.2016
515 Ленка 1 4605 4.13 02.04.2014
516 Ленка пиши бела книга 1 7134 4.62 17.11.2009
517 Лено ле, Лено 1 2460 4.25 09.05.2015
518 Лено, Лено, Ленче 1 2838 4.17 15.05.2014
519 Лено, Ленче 1 5668 4.53 15.05.2014
520 Ленче битолчанче 1 1190 3.00 16.04.2016
521 Ленче болно лежи 4 7309 4.71 17.11.2009
522 Ленче бре душо 4 7748 4.55 17.11.2009
523 Ленче бре душо, слана е паднала 1 379 3.00 14.04.2018
524 Леонид со мајка вечера 1 465 4.00 12.11.2017
525 Леринските села 2 3096 4.18 22.10.2014
526 Летоечка песна 1592 3.50 31.10.2014
527 Лешочкиот манастир 5 9913 4.49 28.10.2009
528 Либе ле, либе убаво 4 2672 4.40 09.04.2013
529 Либе, ако дојдеш 3 6171 4.50 22.05.2009
530 Лидуду, лидуду 1 173 3.00 06.04.2018
531 Лилјано моме 12 7702 4.06 02.08.2012
532 Лилјано моме убаво 14 9894 4.59 19.08.2009
533 Лилјано моме, Лилјано 5909 4.17 19.08.2009
534 Лилјано моме, Лилјо убаво 1 378 4.33 11.06.2018
535 Лино моме Лино 2 7384 4.47 17.11.2009
536 Лисаво 2 2315 4.00 25.09.2015
537 Лихнида кајче веслаше 5 10296 4.66 03.07.2012
538 Лична валандовчанка 1 6156 4.00 17.11.2009
539 Лична Мара меанџика 1 1852 4.33 15.07.2014
540 Лична мома скопјанка 3 938 4.00 01.12.2017
541 Лулела е Јана 2 6635 4.43 19.08.2009
542 Љубеле се двајца млади 4 6738 4.25 19.08.2009
543 Љубеше ме мила мајко убава Елена 1 6555 4.83 09.06.2009
544 Љуби, љуби лудо младо 5713 4.33 29.10.2009
545 Љубинке моме убаво 1 5787 3.50 17.11.2009
546 Љубов голема 1 15220 4.36 16.11.2011
547 Магдо мори Магдалено 3 9323 4.56 02.11.2009
548 Маж ми е генерал 1 6667 4.15 29.10.2009
549 Мајка има едно чедо 1 7642 4.46 04.09.2011
550 Мајка ми купила шарени чорапи 1 2475 4.38 08.03.2015
551 Мајка на Марика думаше 10 15271 4.51 27.10.2009
552 Мајсторе, мајсторе 3 11300 4.75 29.06.2011
553 Македонија 1 7830 4.76 02.11.2009
554 Македонијо жална ле мајко 1 6787 4.38 02.11.2009
555 Македонка 1 7891 4.50 31.03.2009
556 Македонки билбилјанки 3 12444 4.69 02.11.2009
557 Македонско девојче 9 21572 4.62 27.10.2009
558 Малечко убо Лазаре 2012 4.25 04.04.2015
559 Малихери пукаја 2 7141 4.69 19.08.2009
560 Малките моми 3 7327 3.79 08.06.2009
561 Малој моме цвеќе брало 2 6910 4.71 28.10.2009
562 Мамо кој чука на порти 6 9942 4.47 02.11.2009
563 Мамо мори 5900 4.33 08.06.2009
564 Мара охриѓанка 1 6267 4.67 29.10.2009
565 Маре мори Маре 5929 4.17 02.11.2009
566 Мари Димано, џан Димано 2 1632 4.71 03.12.2015
567 Марие дилбер бела Марие 10 11519 4.81 02.11.2009
568 Марие млада невесто 4 12339 4.61 27.10.2009
569 Марика мома убава 5 9257 4.38 29.09.2009
570 Марика на стол седеше 2 6224 4.00 03.06.2009
571 Марике мори, бела вардарке 1 2098 3.50 31.07.2014
572 Мариче ле, лично, девојче 6 7427 4.75 19.08.2009
573 Мариче, црно косиче 1 2576 4.50 28.04.2013
574 Маро, Марике, фидан бојлике 1 7498 4.59 03.06.2009
575 Маце, маце, тече вода студена 4 7358 4.60 19.03.2011
576 Машала 1 10156 4.62 04.01.2014
577 Ме сакаа двајца тројца 2 4063 4.60 29.08.2012
578 Меани, меани 2 9026 4.75 29.09.2009
579 Менвај куме прстени 2 1939 4.20 10.07.2014
580 Мери Томчо сто драм алва 3 6898 4.08 29.10.2009
581 Ми го затвориле младиот Јорданчо 4 6824 3.86 29.10.2009
582 Ми излегла Евда низ чаршија 1 7421 4.28 29.09.2009
583 Ми се собрале 12 другара 1 393 4.00 14.04.2018
584 Ми се собрале ваке-таке 2 3697 4.07 10.12.2012
585 Ми те продадова, Досто, моме мариовско 1046 3.00 05.06.2016
586 Ми тргнала Кира 1 1774 3.00 03.04.2015
587 Мила мајко мојто либе 1 6140 4.38 29.09.2009
588 Мила мајко што ме роди толку сиромав 6 7602 4.29 19.08.2009
589 Мила Македонијо 1 1417 4.67 19.06.2017
590 Милето на Џајкови 2 5903 3.50 29.09.2009
591 Милка болна легнала 1 7430 4.45 15.10.2009
592 Милкано моме мори 7027 3.50 08.06.2009
593 Мирјано моме Мирјано 3 6146 4.60 29.09.2009
594 Мирка на Гинови 1 878 4.67 25.09.2017
595 Митра делија коња јахаја 6 7983 4.20 18.05.2010
596 Митра мома поповата 1 7491 4.10 22.05.2009
597 Митра низ двори шеташе 2 2871 4.50 23.02.2014
598 Митре Влао, тешко ранет 1 6233 4.42 31.03.2009
599 Митро ле, Митро 1 871 4.60 22.11.2017
600 Митро моме 1 6636 4.58 11.06.2009
601 Митро, Митро мори 1 6934 4.31 08.06.2009
602 Млад Гоце, млади војвода 5633 4.00 08.06.2009
603 Млада чорбаџијке 1 1932 4.33 02.06.2014
604 Многу мерак имам бабо 4 13883 4.52 03.03.2011
605 Многу ми го фалат, бабо 4 7820 4.43 11.06.2009
606 Модерна си имам жена 1 7084 4.60 20.04.2011
607 Може ли цвеќе без вода 2 6894 4.50 29.09.2009
608 Мој роден крај 1 14288 4.17 29.09.2009
609 Мојта свадба без песна ќе биде 1 3894 4.40 23.04.2013
610 Молитва 1 3484 4.41 14.04.2014
611 Мома крај извор седеше 2 6472 4.43 29.10.2009
612 Мома оди за вода 5 13473 4.67 22.05.2009
613 Мома седи на чардакот 2 3164 4.45 28.01.2014
614 Мома солунчанка 1 718 4.00 28.09.2017
615 Мома уф зандана 5399 4.50 19.08.2009
616 Мома уф зандана 1 5245 4.63 08.01.2010
617 Моме оди на вода 2 6948 4.30 29.09.2009
618 Моме седи на пенџере 5 6767 3.69 29.09.2009
619 Моме стое во ливади 10 2922 4.82 16.04.2014
620 Момите мамо, момите 1 8281 4.83 02.11.2009
621 Момче младо убаво 5598 4.33 29.10.2009
622 Момченце и момиченце 1 6497 4.63 07.04.2010
623 Море абер дојде Ајше 4 8409 4.92 12.10.2009
624 Море дојде време 5749 3.55 29.10.2009
625 Море доста оде, доста шета 1 6276 4.70 11.06.2009
626 Море зедов жена многу млада 1 151 4.00 06.04.2018
627 Море Корун арамијо 959 3.00 05.06.2016
628 Море Максим има лоша жена 3 383 4.00 06.04.2018
629 Море моме седмојанче 1 5945 4.00 11.06.2009
630 Море сокол пие вода на Вардарот 21 21193 4.88 29.10.2009
631 Море три години Стамбол го шетав 4 7817 4.27 11.06.2009
632 Море чичо рече (Пајдушко) 4 10693 4.77 22.05.2009
633 Море што си бевме големото друштво 3 8170 4.31 27.12.2009
634 Мори Анчо Милојчина 3 2601 4.50 18.02.2013
635 Мори Вано, лична Вано 1 534 3.00 01.12.2017
636 Мори моме Магде 6 8996 4.50 27.10.2009
637 Мори моме, малој моме 2 3686 3.67 02.06.2013
638 Мори моме, што не дојдеш 1 5626 4.50 20.05.2009
639 Мори момиченце малечко 1 6541 4.50 27.03.2010
640 Мори сваќе 2 180 3.00 06.04.2018
641 Мори чупи костурчанки 4 10419 4.56 31.03.2009
642 Мост ми ѕидат девет мајстори 1 7379 4.57 29.10.2009
643 На врата стои дос 2 5647 4.00 20.05.2009
644 На врв на планина 1281 3.00 05.06.2016
645 На гости ти дојдов, Кито 2 2582 4.33 16.04.2014
646 На сред село едно дрво 1 7395 4.25 29.09.2009
647 На сред село тапан бие 1 5059 4.31 23.09.2012
648 На сред село чешма шарена 6 10197 4.59 15.10.2012
649 На срце ми лежи мила мамо 9 11636 4.65 29.09.2009
650 На Струга дуќан да имам 9 13684 4.15 29.09.2009
651 На четврти мај Гоце загина 1 5159 4.00 15.07.2014
652 Над Пирина јасно сонце 1 1629 3.00 22.02.2016
653 Назад Калино моме 8 33012 4.50 22.05.2009
654 Нани, нани Димче 1 6314 4.09 08.06.2009
655 Направило моме ладна меана 2 6579 4.13 29.09.2009
656 Нарача Митра порача 1 228 3.50 08.04.2018
657 Народ се собрал 1 5145 4.19 24.06.2012
658 Народе Македонски 5 14911 4.61 28.10.2009
659 Нарочува бело Менде, порочува 1 9508 4.46 11.06.2009
660 Нашето село рано вечерало 1 3026 4.00 30.01.2014
661 Не виткај се Софче 6 9523 4.45 29.09.2009
662 Не задевај се, мори Вендо 6 324 3.00 14.04.2018
663 Не заминувај, не ме оставај 1 563 3.00 18.11.2017
664 Не кажувај либе добра ноќ 6 13038 4.65 27.10.2009
665 Не кани ме 2 5057 4.61 18.08.2013
666 Не кого е црна жената 3 204 3.00 06.04.2018
667 Не лажете се другарки 2 7700 4.56 29.09.2009
668 Не ме жално гледај, мајко 1 1850 4.33 19.07.2014
669 Не ми го лажи Ѓорѓи Марето 5 7432 4.10 08.06.2009
670 Не ми седи коконо 1 6473 4.50 29.09.2009
671 Не оди моме крај брегот 3 1651 3.67 03.01.2016
672 Не оди Сефер село Карбуница 1 6506 4.45 08.06.2009
673 Не пиј Недо рујно вино 1 3606 4.67 02.12.2011
674 Не плачете стари мајки 1 6439 4.57 03.04.2010
675 Не плачи Лено мори 2 6580 3.86 08.06.2009
676 Не плачи мајко, не жали 2 2341 4.67 27.09.2016
677 Не плачи мило либе, не жали (Параходот) 15 10682 4.72 27.10.2009
678 Не претезај 1 1769 4.00 16.04.2014
679 Не прибирај мила мамо стројници 1 6318 3.86 29.09.2009
680 Не раѓај мајко, лична Македонијо 5817 3.17 19.08.2009
681 Не русај, прусај 2 1810 4.00 21.08.2015
682 Не се бели Маре мори не се црви 6 10951 4.27 29.09.2009
683 Не се кревај на големо 1 5797 4.60 19.08.2009
684 Не се фаќај Доне, Донке 6 10079 4.07 29.09.2009
685 Не седи Расим распашан 1 2290 4.33 03.10.2014
686 Не си го продавај Кољо чифликот 11 12482 4.75 27.10.2009
687 Не стој Доне, Донке 6 13001 4.56 29.10.2009
688 Не сум вечерало 1 177 3.00 06.04.2018
689 Невено мори, Невено 1 5862 4.47 02.12.2011
690 Невеста жито требеше 1 3183 4.38 30.01.2014
691 Невеста иди од вода 1 3235 4.20 02.12.2011
692 Невеста платно ткаеше 1 1982 4.50 19.07.2014
693 Невесто калеш мори убава 6 8810 4.53 29.09.2009
694 Невесто лична калеша 3 7367 4.20 29.09.2009
695 Невесто црвен трендафил 4 4981 4.45 01.08.2012
696 Недалеку од Воден града 1 7687 4.89 29.09.2009
697 Недо ле, арна девојко 3 2518 4.33 23.09.2014
698 Нејќум, нејќум 1 165 3.00 14.04.2018
699 Нека чукаат тапаните 1 2089 4.13 08.11.2016
700 Нели си пусто свршеница 1 173 3.00 07.04.2018
701 Нели сторивме вера и клетва 2 5805 4.50 19.08.2009
702 Нели ти реков моме Донке 3 6973 4.75 29.09.2009
703 Нели ти реков не оди боса 2 7359 4.58 19.03.2011
704 Немам мило, немам драго 3 7534 3.70 29.10.2009
705 Немој ме, мила мамо, луто да колнеш 2 6567 3.91 19.08.2009
706 Нешо пиле 2 2173 3.50 16.04.2014
707 Нешто ќе те питам, бабо 2 3034 4.60 05.06.2016
708 Нешто ќе те прашам сине 5529 3.50 22.05.2009
709 Ни јадеме, ни пиеме 2 1805 4.50 15.09.2014
710 Ни прела гора, ни ткала 3 8914 4.52 11.06.2009
711 Низ двори се шета мома Катерина 3 8563 4.39 28.10.2009
712 Низ корија зелена босо моме шета 9 8004 4.47 29.09.2009
713 Никнало цвеќе шарено 4 9116 4.38 19.08.2009
714 Нико, Нико меанџико 5 11016 4.50 03.06.2009
715 Облак се вие, орлите пиштат 1 8531 4.22 19.08.2009
716 Облога се фаќат момче и девојче 3 2162 4.00 19.07.2014
717 Ова е село 1 1269 4.00 09.08.2016
718 Овчар свири мамо 1 739 4.00 18.11.2017
719 Огин го гори Брезово 8 10369 4.48 29.10.2009
720 Огледала се Ангелина 1 1984 4.50 16.04.2014
721 Огреала месечина 7 8225 4.44 28.10.2009
722 Огреала месечина шеќерна 2 3785 4.25 30.11.2011
723 Од Битола до Вевчани 4 7628 4.62 29.10.2009
724 Од Битола појдов 5 4794 3.83 09.04.2013
725 Од бога дадено 1 2059 4.67 07.06.2015
726 Од врв Пирин Планина 1 9193 4.52 29.10.2009
727 Од гранка, в' гранка 2 4156 4.53 02.12.2011
728 Од каде си малој моме 1 877 4.20 19.06.2017
729 Од кога е зора зазорила 1 6594 3.50 22.05.2009
730 Од љубов не се бега 1 5952 4.64 06.10.2013
731 Од умот се поизгубив 6 9105 4.54 29.10.2009
732 Одам, одам мајчице 1 5613 4.50 29.10.2009
733 Оди бре либе 1 2895 4.55 31.10.2012
734 Одиш ти 1 5463 4.40 29.10.2009
735 Одоздола иде ќелавиот паша 1 3956 3.80 02.12.2011
736 Одоздола иде, бабо 5646 3.00 22.05.2009
737 Ожени ме мамо, женет да одам 1 7054 4.10 19.08.2009
738 Ожени се, мили сине 1 2995 4.86 29.11.2013
739 Оздола идет еден млад војвода 1 6563 4.67 29.10.2009
740 Ој Вардаре македонски 10 16603 4.16 29.09.2009
741 Ој винце, винце 1 6926 4.22 08.06.2009
742 Ој Вичо, Вичо планина 273 3.00 10.07.2018
743 Ој девојче ран ден мој 2 9186 4.44 08.05.2009
744 Ој девојче, бело и црвено 6 11791 4.85 29.09.2009
745 Ој девојче, девојче 9 10584 4.49 03.06.2009
746 Ој Досто, Досто 1 2800 4.63 28.04.2013
747 Ој зелено, Зеленико 4 2541 4.70 03.10.2014
748 Ој ѕвездо, ѕвездо 1 1707 4.60 20.01.2016
749 Ој јаворе, ти јаворе 5 2462 4.00 18.07.2014
750 Ој Јанкула мили синко 1232 3.00 05.06.2016
751 Ој Јано, Јано 6 25239 4.43 11.06.2009
752 Ој кажи, кажи моме Калино 5 6358 4.00 08.05.2009
753 Ој љубов, љубов 2 9826 4.45 29.10.2009
754 Ој Месечино, новино 2 6495 4.33 03.06.2009
755 Ој овчарче 6 7135 4.30 29.09.2009
756 Ој природо вечна убавице 6 10151 4.44 29.09.2009
757 Ој Стојане, мој комшија 1 3041 3.57 03.02.2014
758 Ој ти дедо Геро 1 606 3.00 14.04.2018
759 Ој ти моме лудо ли си 4 6162 4.64 29.09.2009
760 Ој ти моме, малој моме 4 7521 4.50 29.10.2009
761 Ој ти момче охриѓанче 13 3110 4.44 07.10.2016
762 Ој ти пиле 8 8094 4.52 22.05.2009
763 Ој, додоле 1 4248 4.38 14.05.2013
764 Ој, Јеленчице 2 3522 4.50 02.12.2011
765 Ој, Прилепе граде 1 2952 4.25 19.07.2014
766 Ој, ти Пацо Дреновчанке 1 7440 4.61 29.09.2009
767 Ојде дедо во градина 2 6566 4.67 29.09.2009
768 Омарно жешко сонце 1 5827 3.75 12.08.2009
769 Онаа страна оган гори 1 3366 4.29 19.01.2013
770 Ор невесте Стојанице 10 6036 4.73 18.01.2015
771 Орал дедо 1 174 3.00 06.04.2018
772 Ордан седи на кулата 4 9291 4.50 19.08.2009
773 Ори Анче бело и црвено 1 7147 3.82 16.08.2011
774 Ори Јано, сокол Јано 1 629 4.00 28.01.2018
775 Оро се вие крај манастирот 5 9827 4.83 29.09.2009
776 Остана Ратка млада удовица 3 2561 4.50 31.07.2014
777 Останал Кољо сираче 5 3102 4.20 13.12.2012
778 Останала жена удовица 1 2043 4.33 31.07.2014
779 Отвори ми бело Ленче 8 16845 4.31 26.04.2010
780 Отвори ми кузум Лено 1 1684 4.71 11.11.2016
781 Отвори си ширум порти 1 1910 3.00 31.07.2014
782 Отврли си бело Ленче дулачето 1 5854 4.29 29.09.2009
783 Отидов в село Долнени 1 6949 4.36 29.08.2011
784 Отишла Љуба кај тетка је 2 2916 4.25 18.02.2013
785 Отишло е мало моме 2 3697 4.60 06.12.2011
786 Отишло е моме 5285 2.75 29.09.2009
787 Оф бре, Стојане 3 6525 4.50 01.12.2011
788 Оф либе, млада ме разболе 1 1607 2.67 19.07.2014
789 Оф, оф, аман 1 9196 4.55 11.02.2010
790 Оф, што сум далеку од тебе Македонијо 1 2855 3.88 19.07.2014
791 Оф, што сум толку далеку 1 3744 4.50 09.04.2013
792 Охрид, Охрид 1 6839 4.70 09.06.2009
793 Охрид, Охрид убав мил 1 13773 4.10 29.10.2009
794 Павле ми пие 5 10314 4.48 13.12.2012
795 Паднало моме од бога 1200 2.50 05.06.2016
796 Пара бери киселец 4 12935 4.40 29.10.2009
797 Пелин ми се пољуљава 3 7170 4.78 29.09.2009
798 Песна ви пеам Македонци 1 9832 4.44 29.10.2009
799 Песна за Арсо војвода 1 6413 4.42 12.08.2009
800 Песна за бабата Митра 2 3413 3.64 23.02.2014
801 Песна за Дејан војвода 1 6709 4.00 12.08.2009
802 Песна за Деспина 7 19542 4.57 27.10.2009
803 Песна за Ѓорѓи Сугаре 1 2854 4.45 02.12.2014
804 Песна за Караџата 1 7911 4.48 12.08.2009
805 Песна за Крсте војвода 1 7501 4.63 12.08.2009
806 Песна за Лазар Поптрајков 1 6436 4.20 12.08.2009
807 Песна за Марко Лерински 2 9218 4.44 09.09.2011
808 Песна за Никола Бадев 1 2550 4.71 31.07.2014
809 Песна за Овчарани 1 2399 4.78 08.02.2016
810 Песна за раѓањето на Гоце 2 4343 4.06 31.07.2014
811 Песна за Самуил 1 5814 4.32 06.10.2014
812 Песна за селото Буф 1 2840 3.46 31.07.2014
813 Песна за Сирма војвода 2 559 4.40 20.03.2018
814 Песна за Скопје 2 11873 3.79 09.06.2009
815 Песна за Скопје 1 13783 3.69 29.09.2009
816 Песна за солунските атентатори 1 2370 4.11 28.09.2016
817 Песна за Стив Наумов 1 3522 4.18 15.05.2014
818 Песна за Чакаларов 2 9331 4.57 12.08.2009
819 Песна за Ченто 2 3465 4.60 04.02.2013
820 Песно моја 1 2005 4.40 25.03.2016
821 Петлите пеат, зора се зори 6 11220 4.12 19.08.2009
822 Петре гајдаџијата 1 3840 4.20 06.12.2011
823 Петро ле, пиле шарено 7 5513 4.18 24.02.2012
824 Петро, Петролинко, гиздава девојко 1 1886 4.50 16.04.2014
825 Пијан идам мајко 1 5888 4.33 29.10.2009
826 Пијан идам од града 5 1653 4.00 18.04.2016
827 Пилето ми пее 7 11253 4.35 29.09.2009
828 Писмо дојде од Солуна града 1 749 4.33 22.09.2017
829 Питат ме, мамо, в село момите 1 8460 3.87 05.09.2010
830 Планино, Пирин Планино 1 8012 4.11 16.09.2009
831 По горите македонски 3 7906 4.60 29.10.2009
832 По друм одам мајче 14 20314 4.48 16.09.2009
833 По пат одам, за пат прашам 8 11833 4.64 16.09.2009
834 По поле одат аргати 3 3632 4.25 30.05.2014
835 Повеќе не ми доаѓај 1 546 3.00 18.11.2017
836 Погана 5 8287 4.21 04.02.2013
837 Погинал Стојан, загинал 2 6677 4.57 07.09.2011
838 Погледни Цвете, погледни 1 6005 4.43 10.05.2011
839 Подај моме рака ти 1 7575 4.91 11.06.2009
840 Подигни си мило либе бело крпе 5628 3.83 16.09.2009
841 Подигни си, бре невесте дулачето 3 7158 4.00 19.08.2009
842 Подранила Цена 1 6134 4.00 16.09.2009
843 Позив дојде војник да одам 1 5715 3.80 12.08.2009
844 Поле широко 2 4916 4.45 06.12.2011
845 Поминаа луди млади години 5966 3.60 28.10.2009
846 Помниш ли, либе Тодоро 7 10812 4.47 18.05.2010
847 Попадна слана по поле 1 169 3.00 06.04.2018
848 Посеал дедо леа босилок 1 912 3.00 02.10.2017
849 Посеала баба 4 9946 4.50 22.05.2009
850 Послушајте патриоти 6 14710 4.57 28.10.2009
851 Пошла мома на вода 1 7088 4.63 16.09.2009
852 Празник љубовен 1 2706 4.54 28.04.2013
853 Праша ли Тинке мајка ти 5 8874 4.59 16.09.2009
854 Пред да си умрам 5722 3.67 12.08.2009
855 Прилепските ергени 1 6701 3.95 11.06.2009
856 Провикнала е Драганка 2 7200 4.20 16.09.2009
857 Проклета да е Австралија 3 9806 4.43 28.10.2009
858 Проклета судбино 1 6560 4.80 20.04.2011
859 Проклето да е, приклето 1 159 3.00 08.04.2018
860 Промени се, Суте 2 3515 4.00 23.01.2012
861 Променила ми се Пандура девојка 3 3737 4.15 13.06.2013
862 Прошета се Јовка Кумановка 13 26988 4.73 01.10.2009
863 Прошетал Димчо, рашетал 3 4445 4.24 31.10.2012
864 Проштавај ми мила моја 5825 4.00 12.08.2009
865 Прстен ми падна Нешо 4 9152 4.62 13.10.2009
866 Пуста младост 10 9752 4.50 20.04.2009
867 Пусти ти биле меаните Иле 5 762 4.71 05.03.2018
868 Пушти ја, Лело мори, Тодорка 1 3550 4.38 25.01.2012
869 Радост на мајка донеси 1 1651 3.00 24.03.2017
870 Разболе ми се Калина 2 1038 4.00 16.06.2017
871 Разболе се Ирина мома 4 6714 4.06 09.06.2009
872 Разболе се младо Македонче 10 6540 4.20 16.09.2009
873 Разболел ми се левенди Ѓуро 1 5789 4.53 21.11.2011
874 Разболела се Ленка Пингова 6 11587 4.75 29.10.2009
875 Развивај горо зелена 4 4717 4.70 22.11.2011
876 Развивај горо зелена 3 3391 3.63 22.11.2011
877 Развивај горо зелена 1 2395 3.15 22.11.2011
878 Развивај горо зелена 1 3626 3.65 22.11.2011
879 Развивај горо, горо зелена 1 5605 4.00 22.05.2009
880 Развила гора зелена 1 6694 4.50 13.08.2009
881 Разграни гранка маслинка 1 920 4.00 11.04.2017
882 Рајна на пенџере седеше 1 6186 4.43 16.09.2009
883 Рајна на порти стоеше 1 5985 4.60 12.10.2009
884 Ранет лежи млад партизан 5618 4.25 29.10.2009
885 Рано ранила Петкана 2 1940 4.00 31.10.2014
886 Расплакал се стар бел дедо 2 6572 4.67 20.04.2009
887 Расцвети верна љубов во народот 1 6442 4.63 12.08.2009
888 Река газит малој моме 3 10883 4.62 11.06.2009
889 Решив да си се оженам 1 2169 4.33 03.10.2014
890 Решил чичо да се жени 2 4394 4.39 06.06.2012
891 Роден, роден крај 3 14820 3.71 29.10.2009
892 Ружиче бело и црвено 5776 4.00 08.06.2009
893 Русе ле моме убаво 2 7269 4.41 28.01.2013
894 Сè заради друг 2 3087 3.43 04.02.2013
895 С' каменички фрлат мамо 4 7722 4.45 16.09.2009
896 С'нце трептит да седнит 1619 2.50 31.10.2014
897 Саде ти се чудам Цвето 2 8059 4.78 16.09.2009
898 Садила Димка босилче 1 2635 4.17 13.12.2012
899 Садила Јана 2 10207 4.14 16.09.2009
900 Садило моме 1 530 3.00 14.04.2018
901 Сакам да си само моја 1 2869 4.25 18.02.2013
902 Сал си одам, сал си питам 1 7022 4.67 16.09.2009
903 Сама мома во планина 1 3750 3.55 06.09.2012
904 Само ме гледаш 5265 4.00 16.09.2009
905 Саноќ ле Надо 3 10342 4.47 16.09.2009
906 Саноќ ми билбил пропеа 3 9417 4.91 29.10.2009
907 Саноќ седам Трено 5 9832 4.35 29.10.2009
908 Свадба голема 2 9729 4.78 12.12.2014
909 Свадба македонска 3 8641 4.07 02.06.2013
910 Свадба тиквешка 1 2014 3.00 27.09.2016
911 Свекрва Мара караше 1820 4.00 31.10.2014
912 Свекрвице мори 1 2614 3.25 18.02.2013
913 Свирете ми другари 2 5285 4.39 01.01.2013
914 Се заљубив во девојче убаво 5767 3.00 28.10.2009
915 Се запали пиле Трено 5 8497 4.38 16.09.2009
916 Се навали Шар Планина 7 11239 4.28 29.10.2009
917 Се посврши азган Мара 2 4544 4.42 13.10.2011
918 Се посврши сербез Донка 3 10106 4.32 13.08.2009
919 Се решив да се женам 1 8073 4.80 16.09.2009
920 Се свалила Митра долу во градина 1 5661 3.00 22.05.2009
921 Се скарале, се степале 1 7173 4.50 08.06.2009
922 Се смеат мамо, се смеат 1 6272 4.67 16.09.2009
923 Се собрале комитите 3 11503 4.22 13.08.2009
924 Се собрале сватовите, румбаба 2 2857 4.69 10.09.2015
925 Севдалино, малој моме 4 10013 4.58 16.09.2009
926 Седенка се збира 2 7135 4.21 29.10.2009
927 Седна баба да вечера 2 13423 4.60 11.06.2009
928 Седнал Марко малку да вечера 1 1973 4.50 06.09.2014
929 Седнал ми Џемо 5 2630 3.75 04.10.2014
930 Седнал Осман да плачи 1893 3.50 06.05.2014
931 Сеј со здравје севдо моја 1 5854 4.33 12.08.2009
932 Секој што мине помине 5466 4.50 28.10.2009
933 Селвие, сен ѓузел 3 14228 4.50 16.09.2009
934 Серенада 1 10638 4.44 19.05.2010
935 Сестра моли брата за вечера 6 12556 4.44 28.10.2009
936 Си заљуби Џефа 5 2606 4.33 15.10.2016
937 Си заљубив едно моме 10 11247 4.64 27.10.2009
938 Си заљубив едно моме 1 144 3.00 06.04.2018
939 Си поминав покрај Битола 5529 4.00 16.09.2009
940 Си приготвив јас отрова 5364 4.50 16.09.2009
941 Синојка ми дојде 1 2431 4.33 18.02.2013
942 Синоќа дојдов од гурбет 3 6718 4.36 07.09.2011
943 Сирак се Стојан разболел 3 5772 4.60 16.09.2009
944 Сите беа илинденци 5980 4.29 16.09.2009
945 Сите девојчиња 5 9275 4.42 16.09.2009
946 Сите момчиња дојдоја 2 1903 4.57 06.09.2014
947 Славеј пее на трендафил 1 6215 3.83 08.06.2009
948 Славеј пее на трендафил 2 1746 4.00 09.04.2013
949 Славеј песна запејало 1 3336 4.46 06.09.2014
950 Славеј пиле рано пее 2 6873 3.90 28.10.2009
951 Слага се с'лнце да зајде 3 6351 4.83 31.10.2010
952 Слегло моме во градина 1 5738 3.14 28.10.2009
953 Слегов долу во визбата 3 7091 4.50 09.06.2009
954 Служба служи млади Димитрија 1 2141 4.00 26.04.2014
955 Слушај бре кралу 1 14121 4.47 22.05.2010
956 Слушам кај шумат шумите 7 25382 4.59 28.10.2009
957 Слушни ме мајко стара 1 12249 4.51 23.02.2014
958 Смилево славно в' оган гори 2 9030 4.53 12.08.2009
959 Сношти го видов убавото Стојне 10 9618 4.52 11.06.2009
960 Сношти е Јана 1 2560 4.00 17.08.2014
961 Сношти либето помина 5524 3.80 16.09.2009
962 Сношти минав крај рајската градина 6 8750 4.68 16.09.2009
963 Сношти минав покрај вази 8 15827 4.70 27.10.2009
964 Сношти минав покрај ваш'то порте 3 6846 4.75 16.09.2009
965 Сношти минав покрај вашето порте 5371 4.13 16.09.2009
966 Сношти појдов мила мамо 2 4120 4.44 22.12.2012
967 Сношти поминав, заминав покрај битолските касарни 3 11356 4.55 16.09.2009
968 Сношти сакав да ти дојдам 6 17923 4.41 16.09.2009
969 Сношти си минав, мамо 1 3435 4.40 22.11.2011
970 Сношти си мори мамо отидов 4 157 3.00 06.04.2018
971 Сношти си поминав покрај ваш'то порте 1 6115 4.67 16.09.2009
972 Сношти те Маре мори сонував 2 843 4.00 30.09.2017
973 Сношти те Маре сонував 1 2966 4.00 25.11.2013
974 Сношти те пратив на вода ќерко 2 7517 4.56 19.05.2010
975 Сношти ти дојдов на гости 1 2393 4.38 16.06.2014
976 Со јаболко фрли 2 9470 4.65 07.09.2011
977 Со маки сум се родила 18 21474 4.84 16.09.2009
978 Собрала Ѓурѓа, набрала 1726 3.00 31.10.2014
979 Собрале ми се 1 3513 4.71 01.12.2011
980 Собрале ми се набрале 4 8477 4.88 28.10.2009
981 Собрале ми се сватови 1 6282 4.50 29.10.2009
982 Сокол ми лета високо 4 9165 4.72 13.08.2009
983 Сон сонила Орданица 4 8653 4.58 03.06.2009
984 Софка на татко 2 3900 4.54 10.09.2015
985 Спрема се Младен, спрема се 2 6018 4.60 08.06.2009
986 Спремај ми, спремај либе коња дорија 1 1839 3.67 23.09.2014
987 Среќата со пари не се купува 5 19747 4.51 16.09.2009
988 Срце ме боли ќе умрам 6 10623 4.59 13.08.2009
989 Стамено, моме мори, црна черешо 1 889 4.33 24.03.2017
990 Станала рано Босилка 4 2597 4.33 24.04.2015
991 Станвај Донке, станвај пиле 7 7826 4.57 29.10.2009
992 Стани запали Тинке борина 1 6793 4.13 16.09.2009
993 Стани ми Геле, Ангеле 1 6797 4.33 29.10.2009
994 Стани ми Ленче, отвори 5662 4.50 29.10.2009
995 Стани ми сине Стојане 6080 4.33 22.05.2009
996 Стани моме да заиграш 10 15849 4.50 27.10.2009
997 Стани Станке 2 7006 4.71 29.10.2009
998 Станувај Донке 5934 4.50 16.09.2009
999 Стар бел дедо овци пасе 3 4971 4.13 25.01.2012
1000 Стари баби 1 4372 4.40 03.01.2014
1001 Стариот јоргован 1 3400 4.08 05.08.2013
1002 Стојан заправил воденица 1 1999 3.67 06.09.2014
1003 Стојан на Станка думаше 1 1767 4.33 06.09.2014
1004 Стојан си стадо пасеше 2 3005 4.88 14.04.2013
1005 Стојана мајка учеше 2 2641 4.50 14.02.2013
1006 Стојане море Стојане 2 7097 4.11 12.08.2009
1007 Стојане море, Стојане 1 3234 4.20 01.12.2011
1008 Стојане, дилбер море Стојане 1 1274 4.33 03.01.2016
1009 Стојане, луда делијо 1 1828 4.50 18.07.2014
1010 Стојане, македонски војводо 1 1393 4.50 03.01.2016
1011 Стојне бре, моме кочанско 1 2145 3.80 16.04.2014
1012 Стојне бре, Стојне 1 6679 4.00 08.06.2009
1013 Стојне ле, Стојне невесто 3 3272 4.38 05.08.2013
1014 Стојне ле, Стојне невесто 1 2480 4.25 14.02.2013
1015 Стојне, млада меанџико 1 3765 4.55 20.02.2012
1016 Стори ми абер Божано 1 2669 4.14 14.04.2013
1017 Сторил ниет зајко, зајко кокорајко 6 33809 4.16 28.10.2009
1018 Стројник ќе те пратам бабо 1 2829 4.33 14.02.2013
1019 Струмица, Струмица 1 2839 4.07 23.05.2014
1020 Судбо моја 1 6702 4.47 09.06.2009
1021 Судбо моја 9 8786 4.76 12.12.2012
1022 Сулејман ага 2 6677 4.45 13.08.2009
1023 Сулејман седит на кулата 1 8095 4.88 11.06.2009
1024 Сум прошетало мори Ѓурѓе 2 6022 3.83 11.06.2009
1025 Сум се родил мераклија 2 7899 4.80 13.08.2009
1026 Тажна Калинка седеше 1 6734 4.22 11.06.2009
1027 Таму далеку вода ми дотече 5 6551 4.58 09.06.2009
1028 Таму долу Битола 1 2707 3.89 06.09.2014
1029 Таму долу криволачко 1 7050 4.63 28.10.2009
1030 Таму ле мајко близу Битола 2 8400 4.27 29.10.2009
1031 Татковино Југославијо 2 7841 3.10 16.09.2009
1032 Твојте очи Лено мори 5 20036 4.60 22.12.2012
1033 Те видов тебе и се заљубив 8 17583 4.54 27.10.2009
1034 Те кажувает бре, Илиној моме 4 8713 4.61 11.06.2009
1035 Те сакам песно македонска 1 8508 4.37 28.10.2009
1036 Тебе да те пленат, моме мариовско 1074 4.00 05.06.2016
1037 Темен се облак зададе 1 9345 4.91 24.06.2012
1038 Темен се облак зададе 1 3439 4.64 24.06.2012
1039 Темна е магла паднала 3 1491 4.63 04.12.2016
1040 Темна е магла паднала 1 2433 4.78 10.09.2015
1041 Тешка беше нашата разделба 5 13427 4.49 16.09.2009
1042 Ти донесов млада невеста 1 5461 4.08 21.03.2015
1043 Ти ли се најде Лено мори 5 3154 4.42 16.04.2014
1044 Ти не знаеш момче 1 5629 4.25 29.10.2009
1045 Ти се армаса 1 2448 4.82 31.01.2015
1046 Ти си Биљана најубава 1 6112 4.10 16.09.2009
1047 Ти си моме идеално 2 7536 4.65 12.08.2009
1048 Ти фрлије Јано ефтирије 2 1408 3.00 01.07.2016
1049 Тинка иди од Битола 1 6071 4.00 16.09.2009
1050 Тихо Мирка си заспала 8 8098 4.76 12.10.2009
1051 Тодоро, либе Тодоро 1 2943 4.00 21.02.2013
1052 Топови грмат, земјата трештит 1866 4.50 31.10.2014
1053 Трба трби Гевгелија 2 12545 4.44 28.10.2009
1054 Тргна ми Донка да оди 5733 4.00 29.10.2009
1055 Тргна ми Ленка 3 3292 4.67 25.09.2015
1056 Тргна ми Стојна за вода 1 153 3.00 06.04.2018
1057 Тргнала ми Рума мома 5 7446 4.60 03.10.2009
1058 Тргнала Тода мома за вода да оди 5520 4.00 03.06.2009
1059 Тргнало ми лудо младо 6 10230 4.48 29.10.2009
1060 Три биљбиља појет 2 6537 4.83 20.04.2009
1061 Три години болен лежам 6 10138 4.68 16.09.2009
1062 Три години јас те чекам 2 2642 4.67 19.01.2014
1063 Три години Кате болен лежав 7 10509 4.50 16.09.2009
1064 Три години либе се сакавме 2 7299 4.40 16.09.2009
1065 Три години се љубевме 6 9529 4.56 03.10.2009
1066 Три години сејмен шетав 2 6718 4.64 09.06.2009
1067 Три години станаа 15 16002 4.76 18.03.2011
1068 Три години, лудо, болна лежам 1 3100 4.40 01.01.2013
1069 Три години, мори Дано 1 978 3.80 19.06.2017
1070 Три невесте тикве брале 4 16526 4.49 16.09.2009
1071 Три пати поминав 1 5715 4.00 03.10.2009
1072 Тропнало оро 1 1817 4.60 09.08.2016
1073 Туѓа си бескрајно 1 484 4.29 20.03.2018
1074 Туѓина пуста далечина 1 5444 4.47 21.03.2015
1075 Туѓината пуста да остане 8 19152 4.53 09.06.2009
1076 Турци во село слегоа 1 660 3.50 28.09.2017
1077 Т’мна м’гла по полето 1 6156 3.75 03.06.2009
1078 У Шлегово куќа шимширова 3440 4.25 27.01.2012
1079 Убаво Македонче 1 6576 4.25 16.09.2009
1080 Удри Рајно, удри 1546 3.00 31.10.2014
1081 Узреала бела пченица 1 1274 4.67 27.10.2016
1082 Урва Фанка 3 7872 4.00 31.03.2009
1083 Усни румени 1 3236 4.56 21.02.2013
1084 Успала ми се Света Недела 1685 3.00 16.09.2014
1085 Успала се мома Сирма 1 2380 4.40 14.02.2013
1086 Учи ме мајко, карај ме 12 35804 4.37 27.10.2009
1087 Учи ме мила мајко, карај ме 1 7532 4.13 22.05.2009
1088 Фанче ојде во Калишта 2 7116 4.73 29.10.2009
1089 Фати се Бое на оро 4 5859 4.25 25.11.2013
1090 Фатила зима 11761 3.40 29.10.2009
1091 Фато мори душманке 6 14721 4.49 29.10.2009
1092 Ферман дојде од Стамбола 7 8998 4.38 02.11.2009
1093 Филизој моме, Филизо 6 19918 4.37 11.06.2009
1094 Филка мома моле бога 4 13495 4.51 06.10.2009
1095 Цвеќе цутеше 1 420 3.00 14.04.2018
1096 Цвета мома убава 2 7351 4.70 03.06.2009
1097 Цветините очи черешови 11 12340 4.61 29.10.2009
1098 Целувај ме мило либе 1 5945 4.56 09.06.2009
1099 Ценив се у попа 3 9720 4.69 22.05.2009
1100 Црна се чума зададе 11 18014 4.54 28.10.2009
1101 Црнеј горо, црнеј сестро 1 7263 4.64 29.10.2009
1102 Црно му било пишано на Александар Турунџе 9 8652 4.41 28.10.2009
1103 Чапкан Димчо 1 4543 4.47 18.02.2012
1104 Чедо си ми, мило си ми 1 535 3.00 12.11.2017
1105 Челник Пејо 1 403 4.00 18.02.2018
1106 Черешна се од корен корнеше 5 12284 4.45 03.06.2009
1107 Четворица комити 2 9563 4.85 28.10.2009
1108 Четворица кумити 2 8182 4.86 09.06.2009
1109 Чиво е ова девојче 1864 3.00 31.10.2014
1110 Чије е оној моме 1 6545 4.50 22.05.2009
1111 Чифте, чифте пајтонлари 4 26745 4.53 29.10.2009
1112 Чува мајка до две лути ќерки 1 2705 3.75 14.02.2013
1113 Чудила се мила мама 2 6501 4.09 12.08.2009
1114 Чуј ги куме свирачите 2 6557 4.55 11.04.2015
1115 Чукав, чукав мале 1 2695 3.50 18.02.2013
1116 Чула баба разбрала 4 11826 4.36 29.10.2009
1117 Чупче од онака 1 7195 4.83 22.05.2009
1118 Џан џигер Магдо 4 2788 4.50 18.02.2013
1119 Шеќерино малој моме 2 3328 4.50 18.02.2013
1120 Шета Ѓуро по чаршија 1739 2.50 16.09.2014
1121 Што да правам, што да чинам 12 13568 4.71 16.09.2009
1122 Што е лудо сон сонило 2 4163 4.67 09.11.2011
1123 Што е Скопје пусто останало 1 360 3.00 28.02.2018
1124 Што е чудо станало 209 4.00 10.07.2018
1125 Што имала к'смет Стамена 16 17538 4.63 16.09.2009
1126 Што ја нема Цвета мома 5 9582 4.28 03.06.2009
1127 Што кучиња лајат, моме Елено 1 2540 4.50 06.09.2014
1128 Што ќе правиме, чиниме 5584 4.25 08.06.2009
1129 Што ми е лепо, убаво 1 6686 4.31 22.05.2011
1130 Што ми е мерак полјак да бидам 4 13384 4.47 08.06.2009
1131 Што ми е мило ем драго мамо 3 8686 4.75 29.10.2009
1132 Што ми е мило ем драго на Којник дуќан да имам 5 3978 4.42 02.11.2015
1133 Што ми е мило мамо 3 9127 4.50 16.09.2009
1134 Што ми омилело 1 7556 4.38 28.02.2011
1135 Што може љубовта 1 7536 4.14 10.05.2011
1136 Што не спиеш, лично либе 1 3920 4.40 18.12.2012
1137 Што се срамиш калеш Кирчо 2 7250 3.92 16.09.2009
1138 Што се чуло нане 3 9184 4.47 29.10.2009
1139 Што си заљубив едно момиче 1 1371 2.50 01.07.2016
1140 Што си ми сине весело 1 3771 4.53 02.04.2014
1141 Што си налутено либе 2 3084 4.14 19.01.2013
1142 Што си поминав и се прелагав 1 6274 4.33 03.10.2009
1143 Што си толку, Лено, гајлелија 3 3266 4.50 15.09.2014
1144 Што ти текна, Јано, да побегнеш 1 8170 4.04 07.09.2011
1145 Штом ноќта помине 1 19991 4.56 31.03.2012