Songs

Shaving the groom

INFO: The table below lists song titles and some additional information. Click on a song name to see the lyrics and more data for the corresponding song.

# Title Audio Samples Popularity Rating Added On
1 Ја излези Ѓурѓо 8 45040 4.48 19.11.2010
2 Земјо Македонска 8 43030 4.48 27.10.2009
3 Јовано, Јованке 35 38429 4.52 29.10.2009
4 Учи ме мајко, карај ме 12 35785 4.37 27.10.2009
5 Сторил ниет зајко, зајко кокорајко 6 33755 4.15 28.10.2009
6 Назад Калино моме 7 32958 4.50 22.05.2009
7 1762 лето 6 31282 4.58 28.10.2009
8 Жал за Деспина 5 28796 4.71 26.03.2010
9 Прошета се Јовка Кумановка 13 26962 4.73 01.10.2009
10 Чифте, чифте пајтонлари 4 26729 4.53 29.10.2009
11 Слушам кај шумат шумите 7 25313 4.59 28.10.2009
12 Ој Јано, Јано 6 25230 4.43 11.06.2009
13 Зајди, зајди јасно сонце 14 23743 4.58 28.10.2009
14 Заплакало е Мариово 8 23717 4.38 28.10.2009
15 И ние сме деца на Македонија 5 23685 4.79 28.10.2009
16 Кога тргнав Цвето 8 22251 4.37 17.11.2009
17 Во Јордание 2 21987 4.47 28.10.2009
18 Ако одам во Битола 6 21951 4.63 13.08.2009
19 Македонско девојче 9 21559 4.62 27.10.2009
20 Со маки сум се родила 18 21450 4.84 16.09.2009
21 Едно име имаме 4 21229 4.58 02.11.2009
22 Море сокол пие вода на Вардарот 21 21181 4.88 29.10.2009
23 Дафино вино црвено 18 20922 4.61 27.10.2009
24 По друм одам мајче 14 20258 4.48 16.09.2009
25 Твојте очи Лено мори 5 19965 4.60 22.12.2012
26 Штом ноќта помине 1 19962 4.56 31.03.2012
27 Филизој моме, Филизо 6 19881 4.37 11.06.2009
28 Билјана платно белеше 10 19774 4.51 27.10.2009
29 Среќата со пари не се купува 5 19732 4.51 16.09.2009
30 Песна за Деспина 7 19518 4.57 27.10.2009
31 Доста време ерген одев 2 19374 4.50 19.08.2009
32 Јано мори, Јано леле, севдалино 12 19250 4.64 19.08.2009
33 Туѓината пуста да остане 8 19119 4.53 09.06.2009
34 Бисер балкански 1 18920 4.65 31.03.2012
35 Црна се чума зададе 11 18002 4.54 28.10.2009
36 Дејгиди луди млади години 8 17966 4.52 02.11.2009
37 Сношти сакав да ти дојдам 6 17902 4.41 16.09.2009
38 Еј севдалино, еј малој моме 1 17866 3.94 28.10.2009
39 Врана коња јавам јас 6 17864 4.42 19.08.2009
40 Битола, мој роден крај 10 17706 4.51 02.11.2009
41 Во Струмица на улица 5 17688 4.63 16.09.2009
42 Ја излези стара мајко 11 17622 4.57 29.10.2009
43 Те видов тебе и се заљубив 8 17569 4.54 27.10.2009
44 А бре воденичаре 8 17569 4.35 28.10.2009
45 Што имала к'смет Стамена 16 17515 4.63 16.09.2009
46 Отвори ми бело Ленче 8 16810 4.31 26.04.2010
47 Ој Вардаре македонски 10 16581 4.16 29.09.2009
48 Три невесте тикве брале 4 16515 4.49 16.09.2009
49 Бог да бие Русе твојта мајка 8 16492 4.58 29.10.2009
50 Елено ќерко, Елено 22 16288 4.56 29.10.2009
51 Бело лице љубам јас 7 16278 4.62 02.11.2009
52 Ајде дали знаеш, паметиш Милице 13 16101 4.72 28.10.2009
53 Три години станаа 15 15994 4.76 18.03.2011
54 Имала мајка девет сина 4 15918 4.50 19.06.2010
55 Стани моме да заиграш 10 15831 4.50 27.10.2009
56 Сношти минав покрај вази 8 15808 4.70 27.10.2009
57 Елено моме, Елено 1 15545 4.23 29.10.2009
58 Ај засвирете ми чалгии 3 15386 4.66 16.09.2009
59 Мајка на Марика думаше 10 15260 4.51 27.10.2009
60 Кога падна на Пирина 6 15255 4.64 28.10.2009
61 Љубов голема 1 15195 4.36 16.11.2011
62 Народе Македонски 5 14895 4.61 28.10.2009
63 Роден, роден крај 3 14818 3.71 29.10.2009
64 Ако умрам ил загинам 5 14744 4.78 27.10.2009
65 Фато мори душманке 6 14709 4.49 29.10.2009
66 Послушајте патриоти 6 14698 4.57 28.10.2009
67 Бор садила мома Евгенија 4 14684 4.46 29.10.2009
68 Дедо мили златни 4 14516 4.19 22.05.2009
69 Мој роден крај 1 14285 4.17 29.09.2009
70 Куќа имам на Пелистер 3 14259 4.55 20.04.2011
71 Ах, каде е мојто либе 13 14242 4.61 02.11.2009
72 Селвие, сен ѓузел 3 14212 4.50 16.09.2009
73 Денес над Македонија 1 14171 4.23 02.04.2014
74 Слушај бре кралу 1 14106 4.47 22.05.2010
75 Зурли трештат на сред село 7 14039 4.49 19.08.2009
76 Многу мерак имам бабо 4 13850 4.52 03.03.2011
77 Песна за Скопје 1 13778 3.69 29.09.2009
78 Охрид, Охрид убав мил 1 13764 4.10 29.10.2009
79 На Струга дуќан да имам 9 13671 4.15 29.09.2009
80 Градел Илија манастир 3 13666 4.78 19.08.2009
81 Абер дојде Донке 5 13629 4.56 19.08.2009
82 Ајде слушај, слушај калеш бре Анѓо 17 13574 4.76 27.10.2009
83 Што да правам, што да чинам 12 13552 4.71 16.09.2009
84 Билбил пее во планина 8 13548 4.77 29.10.2009
85 Филка мома моле бога 4 13473 4.51 06.10.2009
86 Мома оди за вода 5 13460 4.67 22.05.2009
87 Еј ридови, сини мориња 8 13450 4.45 02.06.2013
88 А бре Македонче 3 13429 4.15 09.06.2009
89 Тешка беше нашата разделба 5 13420 4.49 16.09.2009
90 Седна баба да вечера 2 13413 4.60 11.06.2009
91 Што ми е мерак полјак да бидам 4 13367 4.47 08.06.2009
92 Ајде свате дигни чаша 2 13359 4.31 03.10.2009
93 Крушево абер пристигна 1 13308 4.70 28.10.2009
94 Брала мома капини 4 13296 4.38 29.10.2009
95 Не кажувај либе добра ноќ 6 13016 4.65 27.10.2009
96 Не стој Доне, Донке 6 12991 4.56 29.10.2009
97 Пара бери киселец 4 12919 4.40 29.10.2009
98 Ајде сонце зајде 7 12718 4.65 28.10.2009
99 Ај да бегаме мори Васе 4 12714 4.36 28.10.2009
100 Сестра моли брата за вечера 6 12545 4.44 28.10.2009
101 Кирјана вино продава 3 12534 4.30 11.01.2013
102 Трба трби Гевгелија 2 12528 4.44 28.10.2009
103 Билбил рано пее 2 12486 4.53 22.05.2009
104 Не си го продавај Кољо чифликот 11 12475 4.75 27.10.2009
105 Ајде ред се редат мале 8 12445 4.43 02.11.2009
106 Македонки билбилјанки 3 12426 4.69 02.11.2009
107 Ах, вие мои луди млади години 3 12415 4.14 21.02.2011
108 Ајде вино пијам 9 12400 4.29 28.10.2009
109 Цветините очи черешови 11 12326 4.61 29.10.2009
110 Марие млада невесто 4 12322 4.61 27.10.2009
111 Болен лежи Миле Поп Јорданов 9 12307 4.47 28.10.2009
112 Ерген одев мајко 8 12293 4.59 02.11.2009
113 Черешна се од корен корнеше 5 12272 4.45 03.06.2009
114 Слушни ме мајко стара 1 12224 4.51 23.02.2014
115 Песна за Скопје 2 11869 3.79 09.06.2009
116 По пат одам, за пат прашам 8 11821 4.63 16.09.2009
117 За Фросина 6 11817 4.64 28.10.2009
118 Чула баба разбрала 4 11817 4.36 29.10.2009
119 Водарки 1 11783 4.31 22.05.2009
120 Ој девојче, бело и црвено 6 11780 4.85 29.09.2009
121 Фатила зима 11758 3.40 29.10.2009
122 Вино пијам, ем ракија 4 11718 4.71 16.09.2009
123 Заблеало рудо јагне 2 11701 4.74 22.05.2009
124 На срце ми лежи мила мамо 9 11624 4.65 29.09.2009
125 Разболела се Ленка Пингова 6 11575 4.75 29.10.2009
126 Димитријо, сине Митре 3 11518 4.26 07.10.2013
127 Марие дилбер бела Марие 10 11511 4.81 02.11.2009
128 Се собрале комитите 3 11496 4.22 13.08.2009
129 Девојче бело, црвено 7 11439 4.37 29.10.2009
130 Каде сте, Македончиња? 3 11407 4.20 11.06.2009
131 Бог да го бие тој Ибраим Оџа 8 11402 4.68 12.10.2009
132 Голем мерак имам мамо 1 11361 4.49 21.04.2009
133 Сношти поминав, заминав покрај битолските касарни 3 11349 4.55 16.09.2009
134 Мајсторе, мајсторе 3 11285 4.75 29.06.2011
135 За кого ти цути Дано лицето 9 11243 4.57 19.08.2009
136 Пилето ми пее 7 11241 4.35 29.09.2009
137 Си заљубив едно моме 10 11239 4.64 27.10.2009
138 Се навали Шар Планина 7 11230 4.28 29.10.2009
139 Петлите пеат, зора се зори 6 11214 4.12 19.08.2009
140 Абер ми дојде од Солуна града 3 11213 4.53 09.06.2009
141 Едно малој моме 5 11145 4.52 29.10.2009
142 Нико, Нико меанџико 5 11006 4.50 03.06.2009
143 Благуно дејче мори пожаранче 7 11003 4.83 02.11.2009
144 Да сум бистра вода 11 10986 4.63 03.06.2009
145 Болна е легнала 6 10958 4.61 05.09.2010
146 Не се бели Маре мори не се црви 6 10942 4.27 29.09.2009
147 Лажи, лажи Вере 4 10883 4.45 29.10.2009
148 Река газит малој моме 3 10878 4.62 11.06.2009
149 Ѓорушице, црно око 9 10870 4.59 22.05.2009
150 Илчовице млада невесто 2 10864 4.54 02.11.2009
151 Помниш ли, либе Тодоро 7 10804 4.47 18.05.2010
152 Зошто ми се срдиш либе 5 10741 4.20 19.08.2009
153 Битола, бабам Битола 4 10726 4.13 02.11.2009
154 Море чичо рече (Пајдушко) 4 10687 4.77 22.05.2009
155 Не плачи мило либе, не жали (Параходот) 15 10674 4.72 27.10.2009
156 Серенада 1 10631 4.44 19.05.2010
157 Срце ме боли ќе умрам 6 10619 4.59 13.08.2009
158 Жировницо пуста останала 2 10591 4.37 31.01.2013
159 Ој девојче, девојче 9 10577 4.49 03.06.2009
160 Коледица 2 10503 4.37 28.10.2009
161 Три години Кате болен лежав 7 10499 4.50 16.09.2009
162 Ах мори бабо, стара бабо 4 10413 4.17 12.08.2009
163 Мори чупи костурчанки 4 10396 4.56 31.03.2009
164 Коце берберот - чалгаџијата 1 10366 3.88 04.04.2011
165 Огин го гори Брезово 8 10357 4.48 29.10.2009
166 Антице џанам душице 11 10349 4.75 28.10.2009
167 За Крушевската Република 2 10347 4.70 03.10.2009
168 Саноќ ле Надо 3 10324 4.47 16.09.2009
169 Девет години (верно да љубиш) 1 10314 4.32 12.08.2009
170 Павле ми пие 5 10284 4.48 13.12.2012
171 Гори Балкан 5 10279 4.50 02.11.2009
172 Лихнида кајче веслаше 5 10259 4.66 03.07.2012
173 Каранфило филфило 7 10230 4.50 03.01.2010
174 Тргнало ми лудо младо 6 10222 4.48 29.10.2009
175 Садила Јана 2 10194 4.14 16.09.2009
176 Абер ми иде од Могила 3 10177 4.48 28.10.2009
177 На сред село чешма шарена 6 10164 4.59 15.10.2012
178 Ој природо вечна убавице 6 10146 4.44 29.09.2009
179 Ајде болно лежи мојто либе 3 10130 4.61 02.11.2009
180 Три години болен лежам 6 10130 4.68 16.09.2009
181 Машала 1 10127 4.62 04.01.2014
182 Се посврши сербез Донка 3 10084 4.32 13.08.2009
183 Не се фаќај Доне, Донке 6 10070 4.07 29.09.2009
184 Ајде, ајде моме Стојне 7 10062 4.69 02.11.2009
185 Ајде да се земиме, Васе 3 10058 3.93 02.11.2009
186 Болен лежи млад Стојан 7 10029 4.45 29.10.2009
187 Дејгиди Магдалено мори 4 10020 4.22 04.09.2011
188 Севдалино, малој моме 4 10004 4.58 16.09.2009
189 Ај што ми е мило ем драго 1 9988 4.46 28.10.2009
190 Давај ме мила мамо, давај ме 7 9983 4.62 02.11.2009
191 И таму е мојата родина 1 9970 4.52 29.10.2009
192 Јас сум мома охриѓанка 2 9959 4.46 27.10.2009
193 Посеала баба 4 9936 4.50 22.05.2009
194 Мамо кој чука на порти 6 9934 4.47 02.11.2009
195 Лешочкиот манастир 5 9905 4.49 28.10.2009
196 Кога си тргнав во туѓина 4 9896 4.55 17.11.2009
197 Лилјано моме убаво 14 9890 4.59 19.08.2009
198 Зошто си ме мајко родила 5 9878 4.26 28.10.2009
199 Песна ви пеам Македонци 1 9826 4.44 29.10.2009
200 Ој љубов, љубов 2 9819 4.45 29.10.2009
201 Саноќ седам Трено 5 9815 4.35 29.10.2009
202 Оро се вие крај манастирот 5 9814 4.83 29.09.2009
203 Го пратиле дедо в' планина 2 9804 4.00 03.06.2009
204 Проклета да е Австралија 3 9798 4.43 28.10.2009
205 Кажи Рајне, кажи душо 8 9774 4.50 29.10.2009
206 Пуста младост 10 9746 4.50 20.04.2009
207 Ваташа 2 9727 4.24 28.10.2009
208 Јоване море, Јоване 5 9726 4.48 02.06.2013
209 Ценив се у попа 3 9708 4.69 22.05.2009
210 Јас Методи Патче од Охрида 1 9688 4.50 29.10.2009
211 Свадба голема 2 9674 4.78 12.12.2014
212 Бог да убиет дебрани 5 9669 4.61 11.06.2009
213 Излегол Јане Сандански 5 9663 4.11 29.10.2009
214 Бог да бие, Тино мори 4 9636 4.33 22.05.2009
215 Сношти го видов убавото Стојне 10 9604 4.52 11.06.2009
216 Голема свадба во село 2 9596 3.95 19.04.2010
217 Што ја нема Цвета мома 5 9575 4.28 03.06.2009
218 Четворица комити 2 9559 4.85 28.10.2009
219 Три години се љубевме 6 9519 4.56 03.10.2009
220 Не виткај се Софче 6 9516 4.45 29.09.2009
221 Нарочува бело Менде, порочува 1 9502 4.46 11.06.2009
222 Со јаболко фрли 2 9466 4.65 07.09.2011
223 Ајде камен Јано 4 9462 4.61 14.03.2011
224 Кажи облаче ле бело 4 9447 4.15 13.12.2012
225 Ацано млада невесто 9 9411 4.25 28.10.2009
226 Саноќ ми билбил пропеа 3 9410 4.91 29.10.2009
227 Бог да бие кој прв почна 5 9401 4.69 28.10.2009
228 Жени се Радо 3 9397 4.41 31.03.2011
229 Како што е таа чаша 5 9385 4.38 02.11.2009
230 Темен се облак зададе 1 9341 4.91 24.06.2012
231 Песна за Чакаларов 2 9324 4.57 12.08.2009
232 Магдо мори Магдалено 3 9314 4.56 02.11.2009
233 Денеска ми е сабота 2 9303 4.54 04.09.2011
234 Ајде Милке да бегаме 1 9286 4.26 28.10.2009
235 Ордан седи на кулата 4 9286 4.50 19.08.2009
236 Сите девојчиња 5 9272 4.42 16.09.2009
237 Марика мома убава 5 9246 4.38 29.09.2009
238 Кажи, кажи либе Стано 8 9244 4.58 17.11.2009
239 Василица 1 9218 4.03 28.10.2009
240 Песна за Марко Лерински 2 9210 4.44 09.09.2011
241 Јано, Јанке Кумановке 2 9199 4.67 27.10.2009
242 Оф, оф, аман 1 9191 4.55 11.02.2010
243 Од врв Пирин Планина 1 9188 4.52 29.10.2009
244 Што се чуло нане 3 9181 4.47 29.10.2009
245 Ој девојче ран ден мој 2 9179 4.44 08.05.2009
246 Излези Видо мори, чудо да видиш 5 9158 4.20 12.10.2009
247 Сокол ми лета високо 4 9155 4.72 13.08.2009
248 Прстен ми падна Нешо 4 9150 4.62 13.10.2009
249 Блазе тебе Митро 4 9130 4.70 09.06.2009
250 Што ми е мило мамо 3 9116 4.50 16.09.2009
251 Никнало цвеќе шарено 4 9113 4.38 19.08.2009
252 Од умот се поизгубив 6 9055 4.54 29.10.2009
253 До кога браќа мили Македонци 1 9034 4.41 29.10.2009
254 Смилево славно в' оган гори 2 9026 4.53 12.08.2009
255 Меани, меани 2 9013 4.73 29.09.2009
256 Мори моме Магде 6 8991 4.50 27.10.2009
257 Ферман дојде од Стамбола 7 8989 4.38 02.11.2009
258 Дај ми надеж 2 8969 4.87 11.06.2011
259 Аир да не сториш мајко 6 8960 4.58 09.06.2009
260 Го фанале едно моме 4 8953 4.61 28.10.2009
261 Кажи Јано, кажи душо 7 8936 4.25 29.10.2009
262 Ни прела гора, ни ткала 3 8908 4.52 11.06.2009
263 Гледај ме, гледај либе 3 8896 4.30 29.10.2009
264 Крај Вардара седеше 2 8895 4.33 17.11.2009
265 А бре Ѓоре, лажго Ѓоре 1 8888 3.47 02.04.2011
266 Праша ли Тинке мајка ти 5 8866 4.59 16.09.2009
267 Доста, доста лично ле Стојне 4 8840 4.56 02.11.2009
268 А бре Кољо, мамин Кољо 2 8828 4.24 09.02.2010
269 Невесто калеш мори убава 6 8800 4.53 29.09.2009
270 Судбо моја 9 8777 4.76 12.12.2012
271 Сношти минав крај рајската градина 6 8742 4.67 16.09.2009
272 Те кажувает бре, Илиној моме 4 8708 4.61 11.06.2009
273 А бре Македонче ти вардарско пиле 2 8699 4.33 28.10.2009
274 Абер доjде од Прибилци 1 8690 3.78 22.05.2009
275 Што ми е мило ем драго мамо 3 8682 4.75 29.10.2009
276 Збогум мајко, јас отидов 3 8682 4.64 09.06.2009
277 Болен лежи катил Ѓорѓи 8 8679 4.70 19.08.2009
278 Црно му било пишано на Александар Турунџе 9 8646 4.41 28.10.2009
279 Сон сонила Орданица 4 8644 4.58 03.06.2009
280 Кој што ме чуе да пеам 5 8630 4.32 17.11.2009
281 Свадба македонска 3 8623 4.07 02.06.2013
282 Низ двори се шета мома Катерина 3 8557 4.39 28.10.2009
283 Калеш Дончо 4 8545 4.54 29.10.2009
284 Во влашкото маало 5 8534 4.33 03.10.2009
285 Облак се вие, орлите пиштат 1 8527 4.22 19.08.2009
286 Ако пијам рујно вино 1 8509 4.17 28.10.2009
287 Те сакам песно македонска 1 8504 4.37 28.10.2009
288 Да ме молат не се женам 2 8499 4.75 29.10.2009
289 Се запали пиле Трено 5 8491 4.38 16.09.2009
290 Собрале ми се набрале 4 8467 4.88 28.10.2009
291 Ајде да одиме во Битола 2 8464 3.92 02.11.2009
292 Питат ме, мамо, в село момите 1 8453 3.87 05.09.2010
293 Возот браќа тргнува 1 8429 3.67 19.08.2009
294 А бре војниче, младо војниче 8422 3.74 09.02.2010
295 Ај зајди зајди јасно сонце 1 8416 4.17 28.10.2009
296 За Зарина 4 8405 4.53 28.10.2009
297 Море абер дојде Ајше 4 8399 4.92 12.10.2009
298 Јадна Доца леб месила 3 8399 4.00 22.05.2009
299 Ајде брала мома бело грозје 3 8395 4.10 13.03.2011
300 Таму ле мајко близу Битола 2 8394 4.27 29.10.2009
301 Јанке ле Јанке убава 6 8341 4.00 02.11.2009
302 Кондисал Ајрадин паша 3 8327 4.36 29.10.2009
303 Ај засвирете млади момчиња 1 8312 4.15 22.05.2009
304 Момите мамо, момите 1 8278 4.83 02.11.2009
305 Погана 5 8274 4.21 04.02.2013
306 Каде си тргнало абре бај Постоле 4 8268 4.73 02.11.2009
307 Дремка ми се дреми 4 8268 4.33 02.11.2009
308 Запеј песна Македонко 1 8238 4.29 28.10.2009
309 Огреала месечина 7 8218 4.44 28.10.2009
310 Врати се, бела Марија 3 8200 3.94 25.10.2014
311 Четворица кумити 2 8177 4.86 09.06.2009
312 Што ти текна, Јано, да побегнеш 1 8168 4.04 07.09.2011
313 Море што си бевме големото друштво 3 8163 4.31 27.12.2009
314 А бре невесто 1 8159 4.50 11.06.2009
315 Жали горо, жали сестро 2 8159 3.91 11.06.2009
316 Кате, Кате лично моме 3 8157 3.69 19.08.2009
317 Кучињата лаат, пазарџии идат 1 8111 4.67 29.10.2009
318 Јас те пратив на вода Калино 5 8110 4.29 19.08.2009
319 Болна паднала Родна Фалкова 2 8109 4.53 11.02.2010
320 Сулејман седит на кулата 1 8090 4.88 11.06.2009
321 Ој ти пиле 8 8088 4.52 22.05.2009
322 Тихо Мирка си заспала 8 8084 4.76 12.10.2009
323 Се решив да се женам 1 8062 4.80 16.09.2009
324 Саде ти се чудам Цвето 2 8054 4.78 16.09.2009
325 Зачукале тапаните 6 8013 4.60 19.08.2009
326 Планино, Пирин Планино 1 8006 4.11 16.09.2009
327 Низ корија зелена босо моме шета 9 7994 4.47 29.09.2009
328 Митра делија коња јахаја 6 7981 4.20 18.05.2010
329 Ајде чиво ли е она девојче 1 7980 4.00 04.09.2011
330 Дали знаеш мила мајко 2 7943 4.64 02.11.2009
331 Битка се бие кумановско поле 2 7936 4.20 09.06.2009
332 Кажи Васке Евдова 6 7926 4.10 22.05.2009
333 Песна за Караџата 1 7907 4.48 12.08.2009
334 По горите македонски 3 7900 4.60 29.10.2009
335 Сум се родил мераклија 2 7898 4.80 13.08.2009
336 Македонка 1 7886 4.50 31.03.2009
337 Урва Фанка 3 7869 4.00 31.03.2009
338 Дали думаш либе 6 7868 4.75 02.11.2009
339 Ајде која ми те лаже, Миле бре 4 7863 4.69 22.05.2009
340 Ќе одам стара мајко 1 7851 4.00 04.09.2010
341 Ајде разболе се мојто либе 4 7849 4.28 02.11.2009
342 А бре, лудо аџамија 1 7844 4.00 03.06.2009
343 Татковино Југославијо 2 7835 3.10 16.09.2009
344 Македонија 1 7828 4.76 02.11.2009
345 Станвај Донке, станвај пиле 7 7820 4.57 29.10.2009
346 Многу ми го фалат, бабо 4 7816 4.43 11.06.2009
347 Море три години Стамбол го шетав 4 7808 4.27 11.06.2009
348 Ленче бре душо 4 7745 4.55 17.11.2009
349 Леле Јано 5 7729 3.75 22.05.2009
350 Ајде поминувам, заминувам 2 7723 4.42 19.08.2009
351 Една мисла имаме 1 7720 4.72 31.03.2012
352 С' каменички фрлат мамо 4 7718 4.45 16.09.2009
353 Излегол Дејан војвода 2 7717 4.50 04.09.2011
354 Лилјано моме 12 7693 4.06 02.08.2012
355 Не лажете се другарки 2 7690 4.56 29.09.2009
356 Елено моме, Елено 2 7686 4.28 26.02.2011
357 Недалеку од Воден града 1 7679 4.89 29.09.2009
358 Кога си бевме мали 3 7655 4.40 17.11.2009
359 Мајка има едно чедо 1 7640 4.46 04.09.2011
360 Ајде ми извикнал турскиот паша 1 7635 4.37 28.10.2009
361 Ах љубов, пак љубов 1 7633 3.27 28.10.2009
362 И три години станаа 3 7627 4.00 12.08.2009
363 Од Битола до Вевчани 4 7625 4.62 29.10.2009
364 Гена ми појде на чешма 5 7592 4.50 02.11.2009
365 Виена лоза, виена 1 7583 4.25 19.08.2009
366 Мила мајко што ме роди толку сиромав 6 7583 4.29 19.08.2009
367 Подај моме рака ти 1 7568 4.91 11.06.2009
368 Што ми омилело 1 7551 4.38 28.02.2011
369 Ако имаш срце 1 7540 4.10 02.11.2009
370 Што може љубовта 1 7536 4.14 10.05.2011
371 Ти си моме идеално 2 7531 4.65 12.08.2009
372 Немам мило, немам драго 3 7530 3.70 29.10.2009
373 Учи ме мила мајко, карај ме 1 7529 4.13 22.05.2009
374 Водарка 1 7522 4.28 27.01.2012
375 Жени ме мамо, жени ме 3 7519 4.18 02.11.2009
376 Ој ти моме, малој моме 4 7518 4.50 29.10.2009
377 Сношти те пратив на вода ќерко 2 7512 4.56 19.05.2010
378 Каранфил невесто мори 2 7512 4.36 29.10.2009
379 Излези, стара мајко 5 7510 4.57 22.05.2009
380 Ајде легнала е Лилјана 3 7505 3.73 22.05.2009
381 Песна за Крсте војвода 1 7501 4.63 12.08.2009
382 Маро, Марике, фидан бојлике 1 7488 4.59 03.06.2009
383 Митра мома поповата 1 7485 4.10 22.05.2009
384 Василке млада невесто 2 7478 4.50 09.06.2009
385 Дафина болна легнала 4 7466 4.35 29.10.2009
386 Каљо, Калино девојче 6 7460 4.33 29.10.2009
387 Дебарцо ти си борбена 1 7455 4.18 02.11.2009
388 Ја излези либе на пенџере 4 7451 4.50 02.11.2009
389 Величко, скопски војвода 1 7442 4.44 20.02.2011
390 Тргнала ми Рума мома 5 7437 4.60 03.10.2009
391 Ој, ти Пацо Дреновчанке 1 7434 4.61 29.09.2009
392 Не ми го лажи Ѓорѓи Марето 5 7430 4.10 08.06.2009
393 Милка болна легнала 1 7428 4.45 15.10.2009
394 Абер ми дојде од мојто либе 1 7426 3.44 28.10.2009
395 Мариче ле, лично, девојче 6 7423 4.75 19.08.2009
396 Ми излегла Евда низ чаршија 1 7420 4.28 29.09.2009
397 Кога војници тргнавме 5 7398 4.27 29.10.2009
398 Едно време си бев ерген 1 7397 4.42 27.10.2009
399 Каде си тргнала Кито 3 7392 4.75 19.08.2009
400 Бог да бие Наумчето 3 7390 4.25 29.10.2009
401 На сред село едно дрво 1 7390 4.25 29.09.2009
402 Коња водам Анѓе 2 7388 4.09 11.06.2009
403 Кажи ми, кажи Катинке 5 7386 4.75 19.08.2009
404 Лино моме Лино 2 7379 4.47 17.11.2009
405 Мост ми ѕидат девет мајстори 1 7374 4.57 29.10.2009
406 Невесто лична калеша 3 7362 4.20 29.09.2009
407 Нели ти реков не оди боса 2 7359 4.58 19.03.2011
408 Маце, маце, тече вода студена 4 7353 4.60 19.03.2011
409 В село се чешма градеше 1 7342 3.85 31.03.2009
410 Цвета мома убава 2 7339 4.70 03.06.2009
411 Есен дојде, војници одат 1 7336 4.04 25.10.2012
412 Малките моми 3 7320 3.79 08.06.2009
413 Ленче болно лежи 4 7306 4.71 17.11.2009
414 Три години либе се сакавме 2 7299 4.40 16.09.2009
415 Девојченце љубиш ли ме мене 2 7297 4.50 02.11.2009
416 Ајде жалај ме, Малино 6 7291 4.82 19.08.2009
417 Жална мајка 1 7287 4.40 03.10.2009
418 Кога се мажеше што ти се чинеше 3 7282 4.14 17.11.2009
419 Црнеј горо, црнеј сестро 1 7260 4.64 29.10.2009
420 Русе ле моме убаво 2 7258 4.41 28.01.2013
421 Кажи Епсо Димушева 4 7253 4.50 11.06.2009
422 Животе мој 1 7248 4.75 19.08.2009
423 Што се срамиш калеш Кирчо 2 7245 3.92 16.09.2009
424 Ах мори мајко 1 7240 4.78 02.11.2009
425 Болен ми лежи млад Стојан 4 7221 4.19 29.10.2009
426 Димитриче русокосо девојче 4 7218 4.58 12.10.2009
427 Провикнала е Драганка 2 7199 4.20 16.09.2009
428 Чупче од онака 1 7191 4.83 22.05.2009
429 Зар има лек за вљубени 1 7184 4.33 31.05.2011
430 Катерино кротко јагне 2 7175 4.50 31.10.2010
431 Се скарале, се степале 1 7171 4.50 08.06.2009
432 Пелин ми се пољуљава 3 7168 4.78 29.09.2009
433 Подигни си, бре невесте дулачето 3 7155 4.00 19.08.2009
434 Заспала Јана, Јанинка 4 7155 4.38 28.10.2009
435 Ори Анче бело и црвено 1 7143 3.82 16.08.2011
436 Кирајџиче, јабанџиче 4 7140 4.83 19.08.2009
437 Малихери пукаја 2 7138 4.69 19.08.2009
438 Ој овчарче 6 7133 4.30 29.09.2009
439 Седенка се збира 2 7132 4.21 29.10.2009
440 Ленка пиши бела книга 1 7129 4.62 17.11.2009
441 Јас сум несреќница 3 7120 4.61 12.08.2009
442 Фанче ојде во Калишта 2 7112 4.73 29.10.2009
443 Легнало Родне 1 7111 4.75 20.03.2011
444 Ајде кога појдов 1 7107 4.80 02.11.2009
445 Заљубил Димо три моми 1 7097 3.67 20.04.2009
446 Билјане моме убаво 2 7096 4.18 09.06.2009
447 Стојане море Стојане 2 7092 4.11 12.08.2009
448 Пошла мома на вода 1 7086 4.63 16.09.2009
449 Слегов долу во визбата 3 7086 4.50 09.06.2009
450 Каде се чуло, мамо, видело 2 7081 4.56 29.10.2009
451 Модерна си имам жена 1 7079 4.60 20.04.2011
452 Една мома с' мајка е 5 7063 4.30 29.10.2009
453 Ожени ме мамо, женет да одам 1 7051 4.10 19.08.2009
454 Таму долу криволачко 1 7049 4.63 28.10.2009
455 Ајде станав се оженив 4 7046 4.42 02.11.2009
456 Бегала ми е Благуна 2 7039 4.69 12.10.2009
457 Ете така дедо Димо 2 7038 4.43 09.06.2009
458 Вено, пиле, Вено 2 7028 4.50 20.04.2009
459 Битолчани мераклии 1 7027 4.58 02.04.2011
460 Милкано моме мори 7025 3.50 08.06.2009
461 Сал си одам, сал си питам 1 7016 4.67 16.09.2009
462 Ајде провикнал се Иљо Малешевски 3 7012 4.53 02.11.2009
463 Ајде Анѓе да повечераме 2 7005 4.26 08.06.2009
464 Стани Станке 2 7003 4.71 29.10.2009
465 Запејте песна другари 1 6997 3.93 10.05.2011
466 Коледа леда 6990 4.50 28.10.2009
467 Ѓул трендафил 1 6982 3.90 08.06.2009
468 Гина, Гина лична Гина 1 6982 4.38 03.06.2009
469 Нели ти реков моме Донке 3 6971 4.75 29.09.2009
470 Ајде засвирете браќа свирачи 2 6954 4.20 02.11.2009
471 Моме оди на вода 2 6947 4.30 29.09.2009
472 Отидов в село Долнени 1 6938 4.36 29.08.2011
473 Кичевјани, московјани 1 6937 4.80 04.09.2011
474 Митро, Митро мори 1 6931 4.31 08.06.2009
475 Ој винце, винце 1 6921 4.22 08.06.2009
476 Весели другари 1 6918 3.82 22.05.2011
477 Ај, в Македонија глас се слуша 1 6907 4.43 28.10.2009
478 Малој моме цвеќе брало 2 6906 4.71 28.10.2009
479 Изникна ми бадем дрво 1 6900 3.93 28.02.2011
480 Мери Томчо сто драм алва 3 6894 4.08 29.10.2009
481 Дигни си Маро, Марче очите 3 6890 4.18 02.11.2009
482 Може ли цвеќе без вода 2 6890 4.50 29.09.2009
483 Во ливаѓе ладен извор има 3 6888 4.50 08.06.2009
484 Ах минав гора, минав друга 2 6881 4.00 12.10.2009
485 Славеј пиле рано пее 2 6870 3.90 28.10.2009
486 И ќе дојде време 1 6849 4.14 12.08.2009
487 Сношти минав покрај ваш'то порте 3 6843 4.75 16.09.2009
488 Јана грло заболело 1 6838 4.11 02.11.2009
489 Езеро рајско убаво 1 6837 3.37 06.10.2014
490 Запеала Љуба од градина 1 6837 4.53 19.08.2009
491 Охрид, Охрид 1 6836 4.70 09.06.2009
492 Дојди, дојди, малој моме 2 6824 4.27 22.06.2011
493 Ајде што пијана шеташ Фиме 4 6817 4.38 28.10.2009
494 Ми го затвориле младиот Јорданчо 4 6817 3.86 29.10.2009
495 Стани ми Геле, Ангеле 1 6796 4.33 29.10.2009
496 Во ноќта си месечина 1 6795 4.57 11.06.2009
497 Стани запали Тинке борина 1 6791 4.13 16.09.2009
498 Македонијо жална ле мајко 1 6785 4.38 02.11.2009
499 Моме седи на пенџере 5 6764 3.69 29.09.2009
500 Елај либе, елај 1 6757 3.67 03.06.2009
501 Љубеле се двајца млади 4 6736 4.25 19.08.2009
502 Еј Тодоре 1 6734 4.20 02.11.2009
503 Тажна Калинка седеше 1 6731 4.22 11.06.2009
504 До три ми пушки пукнаа 4 6727 4.40 21.02.2013
505 Де мори Васе, Васе 1 6722 3.72 18.06.2010
506 Ах мори Маро, девојче 2 6716 4.56 02.11.2009
507 Три години сејмен шетав 2 6715 4.64 09.06.2009
508 Синоќа дојдов од гурбет 3 6714 4.36 07.09.2011
509 Разболе се Ирина мома 4 6712 4.06 09.06.2009
510 Ајде ќе те прашам бре Донке 2 6706 4.00 28.10.2009
511 Песна за Дејан војвода 1 6705 4.00 12.08.2009
512 Кинисала Роса ју планина 3 6704 4.13 31.03.2009
513 Да ми пукниш, стара мајко 1 6702 4.44 31.03.2009
514 Судбо моја 1 6700 4.47 09.06.2009
515 Прилепските ергени 1 6700 3.95 11.06.2009
516 Развила гора зелена 1 6691 4.50 13.08.2009
517 Ајде Лено да ојме 1 6691 4.00 31.03.2009
518 Во борба македонски народе 1 6687 4.80 01.03.2014
519 Аман седнала ми бре Јана 1 6686 4.17 08.06.2009
520 Што ми е лепо, убаво 1 6685 4.31 22.05.2011
521 Девојче бело, црвено 2 6682 4.38 16.08.2011
522 Стојне бре, Стојне 1 6677 4.00 08.06.2009
523 Сулејман ага 2 6675 4.45 13.08.2009
524 Кај си мајко да ме видиш 1 6674 4.67 07.04.2010
525 Погинал Стојан, загинал 2 6674 4.57 07.09.2011
526 Еј ти Марие, селвие 1 6673 4.50 02.11.2009
527 Бог да бие мојта мајка маќеа 2 6669 3.60 08.06.2009
528 Ах мори моме убаво 1 6663 4.43 08.06.2009
529 Маж ми е генерал 1 6662 4.15 29.10.2009
530 Ајде шана мана на кантарот 1 6658 4.33 28.10.2009
531 Грозен гавран 1 6656 4.25 12.08.2009
532 Ајде мори Стојно ле 1 6651 4.67 19.08.2009
533 Девојко лична румена 1 6634 4.60 02.11.2009
534 Митро моме 1 6634 4.58 11.06.2009
535 Лулела е Јана 2 6631 4.43 19.08.2009
536 Дојди мајко испрати ме 1 6629 4.50 02.11.2009
537 Засвирил Стојан 5 6622 4.45 19.10.2011
538 Од кога е зора зазорила 1 6591 3.50 22.05.2009
539 Ај мерак имам 1 6587 3.63 02.11.2009
540 Кате лично девојче 1 6584 4.14 03.01.2010
541 Направило моме ладна меана 2 6578 4.13 29.09.2009
542 Не плачи Лено мори 2 6578 3.86 08.06.2009
543 Убаво Македонче 1 6575 4.25 16.09.2009
544 Расплакал се стар бел дедо 2 6570 4.67 20.04.2009
545 Ојде дедо во градина 2 6563 4.67 29.09.2009
546 Да ти пукне мила мајко најмилото 2 6563 4.38 19.08.2009
547 Немој ме, мила мамо, луто да колнеш 2 6560 3.91 19.08.2009
548 Проклета судбино 1 6560 4.80 20.04.2011
549 Оздола идет еден млад војвода 1 6560 4.67 29.10.2009
550 Една гитара 1 6555 3.69 04.04.2011
551 Излегов да се прошетам 2 6552 3.50 29.10.2009
552 Затрепери Козјак планина 6552 3.11 09.06.2009
553 Бог да го убие Шефки качакот 1 6550 4.64 29.10.2009
554 Дано ле Данче убава 1 6550 4.18 02.11.2009
555 Љубеше ме мила мајко убава Елена 1 6549 4.83 09.06.2009
556 Таму далеку вода ми дотече 5 6549 4.58 09.06.2009
557 Чије е оној моме 1 6541 4.50 22.05.2009
558 Мори момиченце малечко 1 6540 4.50 27.03.2010
559 Алија со тамбурата 1 6537 4.56 13.08.2009
560 Три биљбиља појет 2 6536 4.83 20.04.2009
561 В' недела дојде лудо младо 3 6534 4.40 03.10.2009
562 Чуј ги куме свирачите 2 6532 4.55 11.04.2015
563 Ино моме веселино 1 6531 4.43 28.10.2009
564 Разболе се младо Македонче 10 6527 4.20 16.09.2009
565 Оф бре, Стојане 3 6524 4.50 01.12.2011
566 Жали моме, да жалимо 1 6508 3.75 19.05.2009
567 Не оди Сефер село Карбуница 1 6503 4.45 08.06.2009
568 Чудила се мила мама 2 6497 4.09 12.08.2009
569 Момченце и момиченце 1 6496 4.63 07.04.2010
570 Ој Месечино, новино 2 6494 4.33 03.06.2009
571 Не ми седи коконо 1 6471 4.50 29.09.2009
572 Легнало моме заспало 1 6471 4.80 17.11.2009
573 Мома крај извор седеше 2 6469 4.43 29.10.2009
574 Јана мајка луто колне 1 6443 3.92 02.11.2009
575 Не плачете стари мајки 1 6438 4.57 03.04.2010
576 Расцвети верна љубов во народот 1 6438 4.63 12.08.2009
577 Песна за Лазар Поптрајков 1 6434 4.20 12.08.2009
578 Дали знаеш мило либе 4 6412 4.33 02.11.2009
579 Песна за Арсо војвода 1 6411 4.42 12.08.2009
580 Бог да ги бие Арапите 1 6406 4.44 19.02.2010
581 Јас си го сакам нано 1 6381 3.92 02.11.2009
582 Ќе ти умрам мамо 3 6354 4.75 28.10.2009
583 Ој кажи, кажи моме Калино 5 6353 4.00 08.05.2009
584 Слага се с'лнце да зајде 3 6351 4.83 31.10.2010
585 Добро ми дошле сватовите 1 6344 4.60 02.11.2009
586 Не прибирај мила мамо стројници 1 6315 3.86 29.09.2009
587 Дафино црвен каранфил 1 6313 4.50 29.10.2009
588 Нани, нани Димче 1 6313 4.09 08.06.2009
589 Ергенлак е мамо пашалак 1 6305 4.57 02.11.2009
590 Бог да го убие мамо 2 6293 4.50 19.08.2009
591 Собрале ми се сватови 1 6277 4.50 29.10.2009
592 Јас си појдов во Битола 2 6275 3.80 22.05.2009
593 Што си поминав и се прелагав 1 6273 4.33 03.10.2009
594 Море доста оде, доста шета 1 6269 4.70 11.06.2009
595 Дојди, дојди калеш море Димчо 1 6268 4.50 02.11.2009
596 Се смеат мамо, се смеат 1 6268 4.67 16.09.2009
597 Извикна Јана провикна 1 6268 4.60 29.10.2009
598 Еј ти Недо море, бела Недо 6267 3.78 08.06.2009
599 Војник одам 1 6266 4.67 16.09.2009
600 Мара охриѓанка 1 6265 4.67 29.10.2009
601 Ано поминуваш 1 6265 4.73 12.08.2009
602 Замолил Стојан мајка си 1 6264 4.43 19.08.2009
603 Јаничари одат, мамо 3 6236 3.88 11.04.2012
604 Димчета аскер го писаја 1 6233 4.31 29.10.2009
605 Митре Влао, тешко ранет 1 6230 4.42 31.03.2009
606 Марика на стол седеше 2 6224 4.00 03.06.2009
607 Дафина платно белеше 1 6215 4.44 12.08.2009
608 Бог да бие мојта мајка 2 6214 4.50 29.10.2009
609 Славеј пее на трендафил 1 6214 3.83 08.06.2009
610 Девет години болен лежав 1 6207 4.33 29.10.2009
611 Рајна на пенџере седеше 1 6185 4.43 16.09.2009
612 Билбил пее насабајле 6185 3.78 03.06.2009
613 Ајде што ти текна што побегна 1 6179 4.29 28.10.2009
614 Земи нож прободи ме 6170 3.63 03.10.2009
615 Делба делила 2 6169 4.20 22.05.2009
616 Либе, ако дојдеш 3 6168 4.50 22.05.2009
617 Динка двори мете 6167 3.17 22.05.2009
618 За баба Ефтимица 1 6160 4.00 19.08.2009
619 Ој ти моме лудо ли си 4 6157 4.64 29.09.2009
620 Донка боли бело грло 1 6156 3.36 22.05.2009
621 Лична валандовчанка 1 6154 4.00 17.11.2009
622 Ако само запеам 1 6153 4.00 02.11.2009
623 Т’мна м’гла по полето 1 6152 3.75 03.06.2009
624 Крај Вардара високи баири 1 6146 4.40 09.06.2009
625 Кажи кажи Донке 1 6145 4.33 03.01.2010
626 Мирјано моме Мирјано 3 6143 4.60 29.09.2009
627 Мила мајко мојто либе 1 6135 4.38 29.09.2009
628 Подранила Цена 1 6132 4.00 16.09.2009
629 Кинисав да одам 1 6132 3.75 12.08.2009
630 Ајде бостан садат мамо 6127 4.00 02.11.2009
631 Сношти си поминав покрај ваш'то порте 1 6114 4.67 16.09.2009
632 Ти си Биљана најубава 1 6111 4.10 16.09.2009
633 Грозда мома мести три бајрака 6104 4.00 20.05.2009
634 Земај ми го мили тате она девојче 1 6099 4.50 19.08.2009
635 Стани ми сине Стојане 6080 4.33 22.05.2009
636 Давај ме мамо мори давај ме 6076 3.50 08.01.2010
637 Кажи Јано 6076 4.00 19.05.2009
638 Јас сум мома пак мома 2 6075 4.78 02.11.2009
639 Жалајте го браќа Толета војвода 6071 4.33 08.06.2009
640 Тинка иди од Битола 1 6069 4.00 16.09.2009
641 Заљубив едно младо девојче 6048 4.25 28.10.2009
642 Вечна љубов пак ќе водиме 6022 3.86 16.09.2009
643 Сум прошетало мори Ѓурѓе 2 6019 3.83 11.06.2009
644 Спрема се Младен, спрема се 2 6015 4.60 08.06.2009
645 Ор невесте Стојанице 10 6014 4.73 18.01.2015
646 Погледни Цвете, погледни 1 6003 4.43 10.05.2011
647 Калино ќерко, Калино 6003 3.00 08.06.2009
648 Рајна на порти стоеше 1 5985 4.60 12.10.2009
649 Сите беа илинденци 5978 4.29 16.09.2009
650 Дај ми мамо динар, до два 1 5978 4.50 02.11.2009
651 Поминаа луди млади години 5965 3.60 28.10.2009
652 Дали знаеш моме паметуваш 5946 4.40 02.11.2009
653 Море моме седмојанче 1 5945 4.00 11.06.2009
654 Од љубов не се бега 1 5944 4.64 06.10.2013
655 Целувај ме мило либе 1 5944 4.56 09.06.2009
656 Станувај Донке 5928 4.50 16.09.2009
657 Маре мори Маре 5927 4.17 02.11.2009
658 Лилјано моме, Лилјано 5908 4.17 19.08.2009
659 Милето на Џајкови 2 5901 3.50 29.09.2009
660 Мамо мори 5898 4.33 08.06.2009
661 Ангеле еден на мама, џанам 5894 3.83 03.01.2010
662 Пијан идам мајко 1 5883 4.33 29.10.2009
663 Еднаш минав на мостето 1 5875 4.67 02.11.2009
664 Невено мори, Невено 1 5862 4.47 02.12.2011
665 Фати се Бое на оро 4 5853 4.25 25.11.2013
666 Сеј со здравје севдо моја 1 5851 4.33 12.08.2009
667 Едно моме покрај Вардар оди 5847 4.00 28.10.2009
668 Отврли си бело Ленче дулачето 1 5847 4.29 29.09.2009
669 Јас кога бев овчарче 5833 4.71 12.08.2009
670 Омарно жешко сонце 1 5826 3.75 12.08.2009
671 Проштавај ми мила моја 5821 4.00 12.08.2009
672 Не раѓај мајко, лична Македонијо 5814 3.17 19.08.2009
673 Легнало моме, заспало 5804 4.50 08.01.2010
674 Нели сторивме вера и клетва 2 5804 4.50 19.08.2009
675 Песна за Самуил 1 5802 4.32 06.10.2014
676 Не се кревај на големо 1 5797 4.60 19.08.2009
677 Разболел ми се левенди Ѓуро 1 5785 4.53 21.11.2011
678 Љубинке моме убаво 1 5785 3.50 17.11.2009
679 Во нашето село куќа шимширова 5782 3.60 08.06.2009
680 Зошто ти ме оставаш 5780 4.40 19.08.2009
681 Иди ја мамо посакај 1 5777 3.60 12.08.2009
682 Ружиче бело и црвено 5775 4.00 08.06.2009
683 Сирак се Стојан разболел 3 5770 4.60 16.09.2009
684 Се заљубив во девојче убаво 5764 3.00 28.10.2009
685 Море дојде време 5748 3.55 29.10.2009
686 Девојко убава 5743 4.50 02.11.2009
687 Една вечер 5739 4.00 29.10.2009
688 Слегло моме во градина 1 5737 3.14 28.10.2009
689 Тргна ми Донка да оди 5733 4.00 29.10.2009
690 Еј мори Ленче, младо фиданче 5728 4.00 02.11.2009
691 Едно младо војниче 5728 4.50 02.11.2009
692 Кинисуе Стојан во планина 5725 3.50 08.06.2009
693 Пред да си умрам 5721 3.67 12.08.2009
694 Три пати поминав 1 5715 4.00 03.10.2009
695 Позив дојде војник да одам 1 5713 3.80 12.08.2009
696 Љуби, љуби лудо младо 5709 4.33 29.10.2009
697 Дојди, дојди малој моме 5682 4.50 29.10.2009
698 Ѓурѓово лето проклето 5681 3.00 22.05.2009
699 Детенце мало 5668 3.50 12.08.2009
700 Лено, Ленче 1 5663 4.53 15.05.2014
701 Стани ми Ленче, отвори 5662 4.50 29.10.2009
702 Се свалила Митра долу во градина 1 5659 3.00 22.05.2009
703 Дали си се наспало 2 5649 4.00 12.08.2009
704 Запри, запри виолино 2 5648 4.59 02.06.2013
705 На врата стои дос 2 5646 4.00 20.05.2009
706 Одоздола иде, бабо 5644 3.00 22.05.2009
707 Млад Гоце, млади војвода 5630 4.00 08.06.2009
708 Ти не знаеш момче 1 5628 4.25 29.10.2009
709 Подигни си мило либе бело крпе 5627 3.83 16.09.2009
710 Мори моме, што не дојдеш 1 5625 4.50 20.05.2009
711 Еј море девојче 5620 3.67 29.10.2009
712 Ранет лежи млад партизан 5615 4.25 29.10.2009
713 Дал не ти е жал бре Миеле 5609 4.00 02.11.2009
714 Одам, одам мајчице 1 5607 4.50 29.10.2009
715 Развивај горо, горо зелена 1 5603 4.00 22.05.2009
716 Момче младо убаво 5595 4.33 29.10.2009
717 Што ќе правиме, чиниме 5584 4.25 08.06.2009
718 Гроздано моме убаво 5582 4.33 02.11.2009
719 Излези моме на чардакот 5571 4.00 08.06.2009
720 Леле Димче трчај лажи 1 5557 3.00 11.06.2009
721 Излези моме Русанке 5541 3.40 12.08.2009
722 Си поминав покрај Битола 5529 4.00 16.09.2009
723 Нешто ќе те прашам сине 5527 3.50 22.05.2009
724 Сношти либето помина 5523 3.80 16.09.2009
725 Тргнала Тода мома за вода да оди 5517 4.00 03.06.2009
726 Девојче, девојче 8 5501 3.88 15.11.2011
727 Петро ле, пиле шарено 7 5501 4.18 24.02.2012
728 Еленко, моме мори, убава 3 5481 4.70 29.08.2012
729 Секој што мине помине 5465 4.50 28.10.2009
730 Одиш ти 1 5461 4.40 29.10.2009
731 Ти донесов млада невеста 1 5437 4.08 21.03.2015
732 Туѓина пуста далечина 1 5428 4.47 21.03.2015
733 Болна е легнала убава Калина 4 5427 4.30 14.12.2014
734 Двама се љубеа мамо 5408 4.00 02.11.2009
735 Мома уф зандана 5397 4.50 19.08.2009
736 Сношти минав покрај вашето порте 5369 4.13 16.09.2009
737 Си приготвив јас отрова 5363 4.50 16.09.2009
738 Изникнало криво крувче медено 3 5352 4.63 22.12.2012
739 Душо моја, прости ми 2 5301 4.33 19.05.2014
740 Отишло е моме 5281 2.75 29.09.2009
741 Свирете ми другари 2 5274 4.39 01.01.2013
742 Само ме гледаш 5260 4.00 16.09.2009
743 Мома уф зандана 1 5244 4.63 08.01.2010
744 Белите манастири 1 5239 4.20 16.08.2013
745 Дотекла вода студена 3 5158 4.00 15.01.2013
746 На четврти мај Гоце загина 1 5153 4.00 15.07.2014
747 Народ се собрал 1 5142 4.19 24.06.2012
748 Додек је мома при мајка 3 5123 4.50 16.01.2012
749 На сред село тапан бие 1 5053 4.31 23.09.2012
750 Не кани ме 2 5053 4.61 18.08.2013
751 Невесто црвен трендафил 4 4973 4.45 01.08.2012
752 Стар бел дедо овци пасе 3 4970 4.13 25.01.2012
753 Запејте сите ангели 2 4938 4.29 14.12.2014
754 Две девојки 1 4912 4.20 31.03.2012
755 Поле широко 2 4912 4.45 06.12.2011
756 Кој ти ги даде тие црни очи 2 4811 4.50 29.08.2012
757 Од Битола појдов 5 4791 3.83 09.04.2013
758 Јас сум чисто Македонче 3 4787 4.17 10.08.2014
759 Една желба имам 3 4730 4.41 22.09.2014
760 В' апсана ме кладе 2 4727 4.71 13.10.2011
761 Китен ми, китен девере 1 4713 3.29 02.10.2012
762 Развивај горо зелена 4 4713 4.70 22.11.2011
763 Ка се заљубиле до две луди млади 2 4711 3.88 17.09.2012
764 Ленка 1 4592 4.13 02.04.2014
765 Се посврши азган Мара 2 4543 4.42 13.10.2011
766 Чапкан Димчо 1 4541 4.47 18.02.2012
767 Играле баби по месечина 1 4541 4.41 01.08.2012
768 Две ми друшки 1 4460 3.87 18.12.2011
769 Прошетал Димчо, рашетал 3 4444 4.24 31.10.2012
770 Решил чичо да се жени 2 4393 4.39 06.06.2012
771 Стари баби 1 4359 4.40 03.01.2014
772 Песна за раѓањето на Гоце 2 4334 4.06 31.07.2014
773 Кој ти го тури, жено 1 4292 4.00 05.12.2014
774 Гујго ле, јуначе 3 4260 4.30 20.02.2012
775 Ој, додоле 1 4241 4.38 14.05.2013
776 Во Крушево оган гори 3 4179 4.07 23.11.2013
777 Што е лудо сон сонило 2 4158 4.67 09.11.2011
778 Од гранка, в' гранка 2 4156 4.53 02.12.2011
779 Сношти појдов мила мамо 2 4118 4.44 22.12.2012
780 Бојот започна горе Крушево 4 4111 4.05 22.12.2012
781 Глас ми се слуша 3 4080 3.73 09.03.2012
782 Ме сакаа двајца тројца 2 4062 4.60 29.08.2012
783 Легнала Дана 4 4056 4.56 13.12.2012
784 Војниче младо 1 3991 3.79 11.04.2012
785 Што ми е мило ем драго на Којник дуќан да имам 5 3955 4.42 02.11.2015
786 Одоздола иде ќелавиот паша 1 3953 3.80 02.12.2011
787 Зумбај, зумбај 1 3953 4.45 14.04.2013
788 Егејки мајки 4 3928 4.31 26.05.2014
789 Што не спиеш, лично либе 1 3920 4.40 18.12.2012
790 Мојта свадба без песна ќе биде 1 3892 4.40 23.04.2013
791 Софка на татко 2 3878 4.54 10.09.2015
792 Две китки 2 3867 4.40 14.04.2013
793 Петре гајдаџијата 1 3837 4.20 06.12.2011
794 Огреала месечина шеќерна 2 3780 4.25 30.11.2011
795 Што си ми сине весело 1 3766 4.53 02.04.2014
796 Стојне, млада меанџико 1 3765 4.55 20.02.2012
797 Сама мома во планина 1 3745 3.55 06.09.2012
798 Оф, што сум толку далеку 1 3740 4.50 09.04.2013
799 Променила ми се Пандура девојка 3 3734 4.15 13.06.2013
800 Отишло е мало моме 2 3695 4.60 06.12.2011
801 Ми се собрале ваке-таке 2 3694 4.07 10.12.2012
802 Мори моме, малој моме 2 3686 3.67 02.06.2013
803 Горичице лилјанова 1 3670 3.80 02.02.2012
804 Ѓорѓи и Елена 1 3645 4.17 24.09.2012
805 По поле одат аргати 3 3631 4.25 30.05.2014
806 Развивај горо зелена 1 3623 3.65 22.11.2011
807 Не пиј Недо рујно вино 1 3606 4.67 02.12.2011
808 Каранфилче девојче 12 3572 4.60 09.04.2013
809 Пушти ја, Лело мори, Тодорка 1 3546 4.38 25.01.2012
810 Каде се чуло, видело 1 3542 4.67 01.03.2014
811 Песна за Стив Наумов 1 3522 4.18 15.05.2014
812 Ој, Јеленчице 2 3520 4.50 02.12.2011
813 Промени се, Суте 2 3514 4.00 23.01.2012
814 Собрале ми се 1 3512 4.71 01.12.2011
815 Молитва 1 3475 4.41 14.04.2014
816 Песна за Ченто 2 3461 4.60 04.02.2013
817 У Шлегово куќа шимширова 3437 4.25 27.01.2012
818 Темен се облак зададе 1 3437 4.64 24.06.2012
819 Сношти си минав, мамо 1 3431 4.40 22.11.2011
820 Песна за бабата Митра 2 3411 3.64 23.02.2014
821 Стариот јоргован 1 3393 4.08 05.08.2013
822 Развивај горо зелена 3 3389 3.63 22.11.2011
823 Онаа страна оган гори 1 3363 4.29 19.01.2013
824 Јана мома 1 3360 3.71 14.04.2013
825 Киниса моме на вода 3 3337 4.29 24.04.2014
826 Шеќерино малој моме 2 3325 4.50 18.02.2013
827 Славеј песна запејало 1 3325 4.46 06.09.2014
828 Тргна ми Ленка 3 3289 4.67 25.09.2015
829 Стојне ле, Стојне невесто 3 3264 4.38 05.08.2013
830 Што си толку, Лено, гајлелија 3 3258 4.50 15.09.2014
831 А што ми се јадно додеало 3248 3.55 14.06.2012
832 Усни румени 1 3235 4.56 21.02.2013
833 Стојане море, Стојане 1 3234 4.20 01.12.2011
834 Невеста иди од вода 1 3234 4.20 02.12.2011
835 Во Солуна Еди куле 2 3231 4.13 09.04.2013
836 Вардаре, Пирин кај ти е? 1 3226 3.61 21.11.2014
837 Брале, брале, се собрале 4 3224 4.78 11.11.2013
838 Илино моме убаво 1 3217 4.45 15.09.2014
839 Абер дојде од овчаро 3204 3.13 14.06.2012
840 Невеста жито требеше 1 3183 4.38 30.01.2014
841 Една комитска 2 3167 3.90 29.09.2013
842 Мома седи на чардакот 2 3163 4.45 28.01.2014
843 Ден денувам 3 3159 4.78 19.04.2015
844 Ти ли се најде Лено мори 5 3145 4.42 16.04.2014
845 Запеало славеј пиле 1 3123 4.73 07.04.2013
846 Бабино девојче 2 3119 3.88 12.12.2014
847 Три години, лудо, болна лежам 1 3099 4.40 01.01.2013
848 Ој ти момче охриѓанче 13 3096 4.44 07.10.2016
849 Останал Кољо сираче 5 3093 4.20 13.12.2012
850 Леринските села 2 3093 4.18 22.10.2014
851 Сè заради друг 2 3085 3.43 04.02.2013
852 Што си налутено либе 2 3083 4.14 19.01.2013
853 Ој Стојане, мој комшија 1 3039 3.57 03.02.2014
854 Нашето село рано вечерало 1 3022 4.00 30.01.2014
855 Нешто ќе те питам, бабо 2 3017 4.60 05.06.2016
856 Стојан си стадо пасеше 2 3003 4.88 14.04.2013
857 Ожени се, мили сине 1 2993 4.86 29.11.2013
858 Кажи Анѓо мори 2 2983 4.60 06.01.2014
859 Буките развиваат браќа 1 2977 4.25 03.10.2014
860 Ајде не ти личи Дафино моме 2 2973 4.75 07.04.2013
861 Гоце ми отиде во Солуна града 2 2968 4.50 17.11.2013
862 Сношти те Маре сонував 1 2964 4.00 25.11.2013
863 Бегала Мара, бегала 1 2964 4.33 13.12.2012
864 Ој, Прилепе граде 1 2951 4.25 19.07.2014
865 Тодоро, либе Тодоро 1 2940 4.00 21.02.2013
866 Моме стое во ливади 10 2921 4.82 16.04.2014
867 Излегол невен Пејо 4 2920 4.85 15.07.2014
868 Девојче тенко високо 1 2918 4.78 23.09.2014
869 Отишла Љуба кај тетка је 2 2913 4.25 18.02.2013
870 Имал попот магаренце 1 2899 3.86 07.08.2014
871 Како да ти речам мила остани 2 2897 4.30 04.12.2016
872 Лазаре, Лазаре 1 2895 4.83 04.12.2014
873 Оди бре либе 1 2893 4.55 31.10.2012
874 Аршин, аршин 1 2887 3.60 16.02.2013
875 Митра низ двори шеташе 2 2870 4.50 23.02.2014
876 Сакам да си само моја 1 2865 4.25 18.02.2013
877 Се собрале сватовите, румбаба 2 2851 4.69 10.09.2015
878 Оф, што сум далеку од тебе Македонијо 1 2851 3.88 19.07.2014
879 Песна за Ѓорѓи Сугаре 1 2850 4.45 02.12.2014
880 Струмица, Струмица 1 2839 4.07 23.05.2014
881 Лено, Лено, Ленче 1 2838 4.17 15.05.2014
882 Песна за селото Буф 1 2837 3.46 31.07.2014
883 Стројник ќе те пратам бабо 1 2829 4.33 14.02.2013
884 Ангелино, малој моме 1 2818 4.00 25.11.2013
885 Ој Досто, Досто 1 2798 4.63 28.04.2013
886 Џан џигер Магдо 4 2786 4.50 18.02.2013
887 Зора се зори 1 2775 4.38 26.06.2015
888 Болно легна Ленче 2 2752 4.00 16.02.2013
889 За Карпош војвода 1 2722 4.25 17.04.2014
890 Бог да бие аџи Зора 1 2714 3.25 16.02.2013
891 Таму долу Битола 1 2706 3.89 06.09.2014
892 Празник љубовен 1 2706 4.54 28.04.2013
893 Чува мајка до две лути ќерки 1 2702 3.75 14.02.2013
894 Еј, море мажу 1 2695 4.33 28.01.2013
895 Чукав, чукав мале 1 2694 3.50 18.02.2013
896 Бог да бие, убие 1 2681 3.25 16.02.2013
897 Либе ле, либе убаво 4 2670 4.40 09.04.2013
898 Стори ми абер Божано 1 2666 4.14 14.04.2013
899 Легнала мома, заспала 1 2666 4.44 29.11.2013
900 Грабиле гу Ангелину 2 2660 4.20 14.02.2013
901 Зошто ме мачиш судбино клета 1 2648 4.60 06.09.2014
902 Стојана мајка учеше 2 2641 4.50 14.02.2013
903 Три години јас те чекам 2 2641 4.67 19.01.2014
904 Јана е шума градила 2 2640 4.00 17.05.2015
905 Заспало девојче на бистро изворче 1 2636 4.43 28.01.2013
906 Садила Димка босилче 1 2633 4.17 13.12.2012
907 Ај ти ми спремај 1 2626 4.00 16.02.2013
908 Седнал ми Џемо 5 2624 3.75 04.10.2014
909 Кате, Катерина 1 2613 3.63 24.01.2015
910 Свекрвице мори 1 2613 3.25 18.02.2013
911 Си заљуби Џефа 5 2600 4.33 15.10.2016
912 Мори Анчо Милојчина 3 2598 4.50 18.02.2013
913 Станала рано Босилка 4 2591 4.33 24.04.2015
914 Излегов да се прошетам 2 2584 4.57 06.10.2013
915 На гости ти дојдов, Кито 2 2580 4.33 16.04.2014
916 Вратете се Македонци 2 2577 4.50 10.09.2015
917 Мариче, црно косиче 1 2575 4.50 28.04.2013
918 Сношти е Јана 1 2558 4.00 17.08.2014
919 Остана Ратка млада удовица 3 2552 4.50 31.07.2014
920 Песна за Никола Бадев 1 2548 4.71 31.07.2014
921 Што кучиња лајат, моме Елено 1 2538 4.50 06.09.2014
922 Ој зелено, Зеленико 4 2537 4.70 03.10.2014
923 Дуне мори, малој моме 1 2529 3.00 09.05.2015
924 Ѓурѓана ми болна лега 1 2522 2.80 18.02.2013
925 Велешките ергени 3 2518 4.27 17.02.2015
926 Недо ле, арна девојко 3 2513 4.33 23.09.2014
927 Бог да бие кочански сејмени 1 2495 4.71 17.05.2014
928 Стојне ле, Стојне невесто 1 2480 4.25 14.02.2013
929 Капитан болен лежи 1 2472 4.50 29.03.2015
930 Мајка ми купила шарени чорапи 1 2469 4.38 08.03.2015
931 Излегов да се прошетам, мамо 1 2467 4.55 06.10.2013
932 Ој јаворе, ти јаворе 5 2459 4.00 18.07.2014
933 Лено ле, Лено 1 2456 4.25 09.05.2015
934 Ти се армаса 1 2447 4.82 31.01.2015
935 Излегов да се разшетам 1 2445 4.00 06.10.2013
936 Леле с'нце, леле глава 1 2443 4.25 14.02.2013
937 Синојка ми дојде 1 2431 4.33 18.02.2013
938 Темна е магла паднала 1 2430 4.78 10.09.2015
939 Жената е зло без кое не се може 1 2409 3.75 23.04.2015
940 Песна за Овчарани 1 2394 4.78 08.02.2016
941 Развивај горо зелена 1 2393 3.15 22.11.2011
942 Сношти ти дојдов на гости 1 2392 4.38 16.06.2014
943 Гукни ми, гукни гугутко 1 2381 4.09 16.04.2014
944 Успала се мома Сирма 1 2380 4.40 14.02.2013
945 Јано ле, Јано ле 1 2371 4.00 25.02.2015
946 Песна за солунските атентатори 1 2365 4.11 28.09.2016
947 Ај, шетал Марко 1 2343 3.75 09.04.2014
948 Јулија 1 2338 2.75 12.12.2014
949 Не плачи мајко, не жали 2 2332 4.67 27.09.2016
950 А што си ми либе гајлелија 1 2322 4.67 15.09.2014
951 Лисаво 2 2310 4.00 25.09.2015
952 Ќе ти купам широк фустан Зуице 3 2309 4.60 30.05.2014
953 Не седи Расим распашан 1 2286 4.33 03.10.2014
954 Девојче, море девојче 1 2273 4.33 11.11.2013
955 Легнала Ѓурѓа на рамно гумно 1 2257 4.25 16.04.2014
956 Ајде сите запејте, весело оро играјте 1 2226 3.67 15.07.2014
957 Драганка ѓерѓеф везеше 1 2214 3.43 17.12.2014
958 Играле, играле девојчиња 1 2176 4.33 04.10.2014
959 Болно лежи малој моме 1 2176 3.80 17.05.2015
960 Нешо пиле 2 2172 3.50 16.04.2014
961 Дувни ми бел ветре 6 2172 4.25 19.04.2015
962 Решив да си се оженам 1 2167 4.33 03.10.2014
963 Облога се фаќат момче и девојче 3 2161 4.00 19.07.2014
964 Димна јуда град градила 2 2156 4.50 05.09.2016
965 Стојне бре, моме кочанско 1 2142 3.80 16.04.2014
966 Служба служи млади Димитрија 1 2140 4.00 26.04.2014
967 В' градина моме седеше 1 2132 4.50 04.12.2014
968 Ветар вее, снег долета 1 2126 4.65 19.04.2015
969 Бојот започна браќа 1 2115 3.67 10.09.2014
970 Марике мори, бела вардарке 1 2095 3.50 31.07.2014
971 Нека чукаат тапаните 1 2082 4.13 08.11.2016
972 Врни се, врни либе Мариче 1 2072 3.67 12.12.2014
973 Илија ќе оди в' туѓина 1 2070 3.00 16.04.2014
974 Имала мајка мила сина 2064 3.67 16.09.2014
975 Од бога дадено 1 2055 4.67 07.06.2015
976 Богата Сава, богата 1 2053 3.00 15.07.2014
977 Останала жена удовица 1 2040 4.33 31.07.2014
978 Вино, вино 1 2025 4.00 25.02.2015
979 Малечко убо Лазаре 2009 4.25 04.04.2015
980 Свадба тиквешка 1 2000 3.00 27.09.2016
981 Песно моја 1 1997 4.40 25.03.2016
982 Стојан заправил воденица 1 1996 3.67 06.09.2014
983 Огледала се Ангелина 1 1983 4.50 16.04.2014
984 Невеста платно ткаеше 1 1978 4.50 19.07.2014
985 Седнал Марко малку да вечера 1 1972 4.50 06.09.2014
986 Рано ранила Петкана 2 1937 4.00 31.10.2014
987 Менвај куме прстени 2 1931 4.20 10.07.2014
988 Бистро ле, Бистро планино 1 1931 4.50 25.02.2015
989 Млада чорбаџијке 1 1930 4.33 02.06.2014
990 Отвори си ширум порти 1 1909 3.00 31.07.2014
991 Сите момчиња дојдоја 2 1900 4.57 06.09.2014
992 Седнал Осман да плачи 1893 3.50 06.05.2014
993 Петро, Петролинко, гиздава девојко 1 1884 4.50 16.04.2014
994 Ај, кажи Јано, кажи душо 1 1876 4.67 01.11.2015
995 Топови грмат, земјата трештит 1861 4.50 31.10.2014
996 Чиво е ова девојче 1861 3.00 31.10.2014
997 Ај што е лепо и убаво 1856 2.50 31.10.2014
998 Лична Мара меанџика 1 1852 4.33 15.07.2014
999 Не ме жално гледај, мајко 1 1850 4.33 19.07.2014
1000 Врзале го Марка црвени ремење 1849 3.67 30.09.2014
1001 Кинисало Грче јабанџиче 1 1846 4.40 31.01.2015
1002 Спремај ми, спремај либе коња дорија 1 1835 3.67 23.09.2014
1003 Стојане, луда делијо 1 1825 4.50 18.07.2014
1004 Тропнало оро 1 1814 4.60 09.08.2016
1005 Свекрва Мара караше 1813 4.00 31.10.2014
1006 Не русај, прусај 2 1807 4.00 21.08.2015
1007 Ни јадеме, ни пиеме 2 1802 4.50 15.09.2014
1008 Вирум вода, вирум вировита 1778 3.00 30.09.2014
1009 Ми тргнала Кира 1 1772 3.00 03.04.2015
1010 Не претезај 1 1769 4.00 16.04.2014
1011 Стојан на Станка думаше 1 1767 4.33 06.09.2014
1012 Славеј пее на трендафил 2 1746 4.00 09.04.2013
1013 Кинисала Стана 1740 3.00 31.10.2014
1014 Шета Ѓуро по чаршија 1736 2.50 16.09.2014
1015 Собрала Ѓурѓа, набрала 1725 3.00 31.10.2014
1016 Ерген сум одил, преодил 1 1716 4.00 12.06.2016
1017 Ој ѕвездо, ѕвездо 1 1705 4.60 20.01.2016
1018 А дадеја Јана 1 1701 4.25 22.02.2016
1019 Успала ми се Света Недела 1682 3.00 16.09.2014
1020 Отвори ми кузум Лено 1 1677 4.71 11.11.2016
1021 Зажни Јано 1 1666 4.00 27.10.2016
1022 Не оди моме крај брегот 3 1648 3.67 03.01.2016
1023 Пијан идам од града 5 1648 4.00 18.04.2016
1024 Радост на мајка донеси 1 1645 3.00 24.03.2017
1025 Мари Димано, џан Димано 2 1632 4.71 03.12.2015
1026 Над Пирина јасно сонце 1 1625 3.00 22.02.2016
1027 Кинисала Каља за Рајна Кошара 1624 3.00 30.09.2014
1028 С'нце трептит да седнит 1614 2.50 31.10.2014
1029 А бре моме, малој моме 1 1612 4.00 03.04.2016
1030 Оф либе, млада ме разболе 1 1604 2.67 19.07.2014
1031 Летоечка песна 1590 3.50 31.10.2014
1032 Јано Јановице, каде ти е Јане? 3 1583 4.56 30.08.2016
1033 Заљубив мале три моми 4 1552 4.40 20.02.2017
1034 Удри Рајно, удри 1544 3.00 31.10.2014
1035 Лен садила мома 3 1534 3.75 26.04.2016
1036 Дење ноќе јас те барам 1 1521 4.20 07.08.2016
1037 А бре браќа Кукушани 1 1512 4.25 19.06.2017
1038 Темна е магла паднала 3 1489 4.63 04.12.2016
1039 Дојде време да си одам 1 1462 4.40 24.01.2017
1040 Ајде дар ми везле моми 1 1440 4.60 03.04.2016
1041 Јано, Јанке Трипатанке 1 1423 4.00 01.07.2016
1042 Мила Македонијо 1 1410 4.67 19.06.2017
1043 Ти фрлије Јано ефтирије 2 1402 3.00 01.07.2016
1044 Стојане, македонски војводо 1 1392 4.50 03.01.2016
1045 Горе Славеј дошле борци млади 1 1390 4.60 17.01.2016
1046 Што си заљубив едно момиче 1 1365 2.50 01.07.2016
1047 Лежал е Стојан 1 1290 4.50 22.02.2016
1048 На врв на планина 1278 3.00 05.06.2016
1049 Узреала бела пченица 1 1273 4.67 27.10.2016
1050 Стојане, дилбер море Стојане 1 1271 4.33 03.01.2016
1051 Ова е село 1 1263 4.00 09.08.2016
1052 Деветсто и осма година 1 1248 3.50 15.06.2017
1053 Ој Јанкула мили синко 1228 3.00 05.06.2016
1054 Друга љубов не сакам 5 1218 3.71 30.07.2017
1055 Ах, да би знала 1217 2.33 05.06.2016
1056 Паднало моме од бога 1194 2.50 05.06.2016
1057 Ленче битолчанче 1 1189 3.00 16.04.2016
1058 Ела ќерко да ти кажам 1 1169 4.40 22.08.2017
1059 Кинисало малој моме 1 1135 4.21 20.05.2017
1060 Дајте ми ја 1 1089 4.71 20.03.2018
1061 Ако умрам Македонијо 1 1086 4.40 19.06.2017
1062 Тебе да те пленат, моме мариовско 1069 4.00 05.06.2016
1063 Ми те продадова, Досто, моме мариовско 1042 3.00 05.06.2016
1064 Разболе ми се Калина 2 1032 4.00 16.06.2017
1065 Како пиреј 1 1019 4.50 19.06.2017
1066 Друга земја ние немаме 1 993 4.60 19.06.2017
1067 Три години, мори Дано 1 975 3.80 19.06.2017
1068 Море Корун арамијо 958 3.00 05.06.2016
1069 Лична мома скопјанка 3 934 4.00 01.12.2017
1070 Разграни гранка маслинка 1 918 4.00 11.04.2017
1071 Посеал дедо леа босилок 1 911 3.00 02.10.2017
1072 Алов бајрак Македонски 897 4.00 19.06.2017
1073 Стамено, моме мори, црна черешо 1 888 4.33 24.03.2017
1074 Мирка на Гинови 1 874 4.67 25.09.2017
1075 Од каде си малој моме 1 869 4.20 19.06.2017
1076 Митро ле, Митро 1 867 4.60 22.11.2017
1077 Сношти те Маре мори сонував 2 840 4.00 30.09.2017
1078 Блажена горо, мори зелена 1 824 4.25 18.11.2017
1079 Ајде пушка пукна 2 808 3.00 06.06.2017
1080 Гордо Порече 2 790 4.00 19.12.2017
1081 Пусти ти биле меаните Иле 5 755 4.67 05.03.2018
1082 Ѓорѓија море терзија 1 749 4.75 03.12.2017
1083 Писмо дојде од Солуна града 1 745 4.33 22.09.2017
1084 Овчар свири мамо 1 738 4.00 18.11.2017
1085 Јанка низ гора врвеше 3 716 3.00 01.12.2017
1086 Мома солунчанка 1 711 4.00 28.09.2017
1087 Турци во село слегоа 1 657 3.50 28.09.2017
1088 Ајде се прошетал Никола 1 624 4.00 06.06.2017
1089 Ори Јано, сокол Јано 1 623 4.00 28.01.2018
1090 Ај што оган гори во планина 1 610 3.50 01.11.2017
1091 Ој ти дедо Геро 1 601 3.00 14.04.2018
1092 Вечерај Анѓо 2 570 3.00 21.01.2018
1093 Бело Море 1 566 3.50 22.02.2018
1094 Не заминувај, не ме оставај 1 561 3.00 18.11.2017
1095 Песна за Сирма војвода 2 553 4.40 20.03.2018
1096 Повеќе не ми доаѓај 1 541 3.00 18.11.2017
1097 Мори Вано, лична Вано 1 528 3.00 01.12.2017
1098 Чедо си ми, мило си ми 1 528 3.00 12.11.2017
1099 Садило моме 1 517 3.00 14.04.2018
1100 Зете, мили зете 1 507 4.00 14.04.2018
1101 Бисеро ќерко 3 480 4.33 07.04.2018
1102 Туѓа си бескрајно 1 478 4.29 20.03.2018
1103 Леонид со мајка вечера 1 460 4.00 12.11.2017
1104 Крај Вардара двајца седевме 1 445 3.00 18.11.2017
1105 Цвеќе цутеше 1 416 3.00 14.04.2018
1106 Челник Пејо 1 393 4.00 18.02.2018
1107 Ми се собрале 12 другара 1 388 4.00 14.04.2018
1108 Кога ќе те жениме Дамјане 1 387 3.00 11.06.2018
1109 Ленче бре душо, слана е паднала 1 376 3.00 14.04.2018
1110 Море Максим има лоша жена 3 372 4.00 06.04.2018
1111 Лилјано моме, Лилјо убаво 1 363 4.33 11.06.2018
1112 Што е Скопје пусто останало 1 355 3.00 28.02.2018
1113 Буките развиваат, браќа 2 353 3.00 11.06.2018
1114 Жалајте ми мајки 338 3.50 19.03.2018
1115 Легнало лудо, заспало 1 325 3.00 28.02.2018
1116 Не задевај се, мори Вендо 6 320 3.00 14.04.2018
1117 Ѓурѓа пере во реката 3 313 2.00 14.04.2018
1118 Зачукале дајрињата 1 282 3.00 14.04.2018
1119 Зората се зазори 2 282 3.00 08.04.2018
1120 Ој Вичо, Вичо планина 249 3.00 10.07.2018
1121 Да ми купиш Дервиш Бајрам 1 240 4.00 14.04.2018
1122 Бреј Ѓурчин Стојне убаво 2 235 3.00 07.04.2018
1123 Имам момче како лешник 1 230 3.00 14.04.2018
1124 Нарача Митра порача 1 224 3.50 08.04.2018
1125 Девојченце, ќе ти купам 1 208 3.00 06.04.2018
1126 Ај смо шетале 1 206 4.00 07.04.2018
1127 Ајде пукна пушка 1 205 3.00 06.04.2018
1128 Не кого е црна жената 3 201 3.00 06.04.2018
1129 Ивано, Иванке 1 195 3.00 06.04.2018
1130 Дојди либе до вечер 3 193 4.00 06.04.2018
1131 Што е чудо станало 192 4.00 10.07.2018
1132 Василка стои на порти 2 186 3.00 06.04.2018
1133 Мори сваќе 2 176 3.00 06.04.2018
1134 Нели си пусто свршеница 1 172 3.00 07.04.2018
1135 Орал дедо 1 171 3.00 06.04.2018
1136 Не сум вечерало 1 171 3.00 06.04.2018
1137 Лидуду, лидуду 1 170 3.00 06.04.2018
1138 Попадна слана по поле 1 164 3.00 06.04.2018
1139 Нејќум, нејќум 1 161 3.00 14.04.2018
1140 Проклето да е, приклето 1 156 3.00 08.04.2018
1141 Сношти си мори мамо отидов 4 154 3.00 06.04.2018
1142 Тргна ми Стојна за вода 1 152 3.00 06.04.2018
1143 Море зедов жена многу млада 1 148 4.00 06.04.2018
1144 Си заљубив едно моме 1 140 3.00 06.04.2018
1145 Крени глава Кузмане 1 139 3.00 06.04.2018