Ансамбл Билјана

Ansambl Biljana
Ансамбл Билјана

  All performers

Performer: Ansambl Biljana


INFO: The table below lists songs that feature recordings made by this performer. Click on a song name to see the lyrics and more data, or click on a download link to play the corresponding audio sample.

# Song Title Audio Samples
1 1762 лето
download
2 Ајде болно лежи мојто либе
download
3 Ајде што пијана шеташ Фиме
download
download
4 Алија со тамбурата
download
5 Антице џанам душице
download
download
6 Билјана платно белеше
download
7 Бог да бие Русе твојта мајка
download
download
8 Бог да го убие Шефки качакот
download
9 Болен лежи Миле Поп Јорданов
download
10 Болен ми лежи млад Стојан
download
11 Го фанале едно моме
download
12 Грозен гавран
download
13 Девет години болен лежав
download
14 Димчета аскер го писаја
download
15 До кога браќа мили Македонци
download
16 Едно време си бев ерген
download
17 Елено ќерко, Елено
download
18 За Зарина
download
19 За Фросина
download
20 И таму е мојата родина
download
21 Извикна Јана провикна
download
22 Ја излези стара мајко
download
23 Јана грло заболело
download
24 Јас Методи Патче од Охрида
download
25 Јас сум мома охриѓанка
download
26 Јас сум несреќница
download
27 Кондисал Ајрадин паша
download
28 Легнало моме заспало
download
29 Македонки Билбилјанки
download
30 Марие млада невесто
download
31 Народе Македонски
download
32 Невесто калеш мори убава
download
download
33 Недалеку од Воден града
download
34 Од Битола до Вевчани
download
35 Од врв Пирин Планина
download
36 Оздола идет еден млад војвода
download
37 Ој љубов, љубов
download
38 Охрид, Охрид убав мил
download
39 Пелин ми се пољуљава
download
download
40 Песна за Деспина
download
download
41 Песна за Караџата
download
42 Песна за Марко Лерински
download
43 Песна за Чакаларов
download
44 Планино, Пирин Планино
download
45 Провикнала е Драганка
download
46 Развивај горо зелена
download
47 Се решив да се женам
download
48 Слушам кај шумат шумите
download
49 Со маки сум се родила
download
50 Ти си моме идеално
download
download
51 Три години Кате болен лежав
download
52 Фанче ојде во Калишта
download
53 Ферман дојде од Стамбола
download
54 Четворица комити
download
55 Чифте, чифте пајтонлари
download
download
56 Што се чуло нане
download