Билјан Стојаноски

Biljan Stojanoski
Билјан Стојаноски

  All performers

Performer: Biljan Stojanoski


INFO: The table below lists songs that feature recordings made by this performer. Click on a song name to see the lyrics and more data, or click on a download link to play the corresponding audio sample.

# Song Title Audio Samples
1 Абер ми иде од Могила
download
2 Ајде ми извикнал турскиот паша
download
3 Ајде чиво ли е она девојче
download
4 Ах мори бабо, стара бабо
download
5 Дејгиди Магдалено мори
download
6 Денеска ми е сабота
download
7 Излегол Дејан војвода
download
8 Излези Видо мори, чудо да видиш
download
9 Јоване море, Јоване
download
10 Кичевјани, московјани
download
11 Коња водам Анѓе
download
12 Мајка има едно чедо
download
13 Ми се собрале ваке-таке
download
14 Не оди Сефер село Карбуница
download
15 Нико, Нико меанџико
download
16 Песна за Ѓорѓи Сугаре
download
17 Песна за Ченто
download
18 Погинал Стојан, загинал
download
19 Река газит малој моме
download
20 Се смеат мамо, се смеат
download
21 Синоќа дојдов од гурбет
download
22 Со јаболко фрли
download
23 Стани моме да заиграш
download
24 Таму далеку вода ми дотече
download
25 Што ти текна, Јано, да побегнеш
download