Songs

Shaving the groom

INFO: The table below lists song titles and some additional information. Click on a song name to see the lyrics and more data for the corresponding song.

# Title Audio Samples Popularity Rating Added On
1 Одамна ли си моме калуѓерица 3 469 4.00 06.03.2019
2 Дали знаеш помниш ли 1 788 3.50 22.10.2018
3 Глас се слуша, плач и лелек 1 862 4.00 05.09.2018
4 Садило моме 1 1119 2.50 14.04.2018
5 Море Максим има лоша жена 3 967 4.25 06.04.2018
6 На кого е црна жената 3 660 4.50 06.04.2018
7 Жалајте ми мајки 761 3.50 19.03.2018
8 Бело Море 1 1145 4.25 22.02.2018
9 Посеал дедо леа босилок 1 1297 3.50 02.10.2017
10 Деветсто и осма година 1 2013 4.50 15.06.2017
11 Ој ти момче охриѓанче 13 5078 4.58 07.10.2016
12 Песна за солунските атентатори 1 3294 4.33 28.09.2016
13 Не плачи мајко, не жали 2 3314 4.46 27.09.2016
14 Димна јуда град градила 2 3044 4.57 05.09.2016
15 Јано Јановице, каде ти е Јане? 3 2096 4.60 30.08.2016
16 Тропнало оро 1 2448 4.67 09.08.2016
17 Ерген сум одил, преодил 1 2226 4.33 12.06.2016
18 Нешто ќе те питам, бабо 4 12411 4.36 05.06.2016
19 Песно моја 1 2698 4.50 25.03.2016
20 Темна е магла паднала 1 2942 4.78 10.09.2015
21 Софка на татко 2 6186 4.63 10.09.2015
22 Дуне мори, малој моме 1 2997 3.00 09.05.2015
23 Лено ле, Лено 1 2959 4.25 09.05.2015
24 Станала рано Босилка 4 3199 4.33 24.04.2015
25 Дувни ми бел ветре 7 2762 4.40 19.04.2015
26 Бабино девојче 2 3923 3.88 12.12.2014
27 Свадба голема 2 13162 4.78 12.12.2014
28 Вардаре, Пирин кај ти е? 1 4617 3.68 21.11.2014
29 Не седи Расим распашан 1 2820 4.71 03.10.2014
30 Буките развиваат браќа 1 3539 4.25 03.10.2014
31 Недо ле, арна девојко 3 3151 4.50 23.09.2014
32 Девојче тенко високо 1 3623 4.80 23.09.2014
33 А што си ми либе гајлелија 1 2799 4.71 15.09.2014
34 На четврти мај Гоце загина 1 8123 4.18 15.07.2014
35 Ај, шетал Марко 1 2774 4.00 09.04.2014
36 Слушни ме мајко стара 1 14438 4.46 23.02.2014
37 Невеста жито требеше 1 3848 4.38 30.01.2014
38 Машала 1 12180 4.56 04.01.2014
39 Стари баби 1 5020 4.40 03.01.2014
40 Сношти те Маре сонував 1 3573 4.00 25.11.2013
41 Во Крушево оган гори 3 4915 4.13 23.11.2013
42 Димитријо, сине Митре 3 13227 4.29 07.10.2013
43 Белите манастири 1 5912 4.20 16.08.2013
44 Стојне ле, Стојне невесто 3 3920 4.41 05.08.2013
45 Запри, запри виолино 2 6724 4.63 02.06.2013
46 Мојта свадба без песна ќе биде 1 4431 4.40 23.04.2013
47 Каранфилче девојче 12 4270 4.64 09.04.2013
48 Кирјана вино продава 3 15651 4.40 11.01.2013
49 Три години, лудо, болна лежам 1 3638 4.40 01.01.2013
50 Изникнало криво крувче медено 3 6818 4.68 22.12.2012
51 Што не спиеш, лично либе 1 4446 4.43 18.12.2012
52 Павле ми пие 5 12215 4.54 13.12.2012
53 Судбо моја 9 9961 4.76 12.12.2012
54 Есен дојде, војници одат 1 8540 4.04 25.10.2012
55 На сред село чешма шарена 6 12090 4.62 15.10.2012
56 Китен ми, китен девере 1 5307 3.29 02.10.2012
57 Сама мома во планина 1 4175 3.55 06.09.2012
58 Ме сакаа двајца тројца 2 4476 4.60 29.08.2012
59 Кој ти ги даде тие црни очи 2 5436 4.44 29.08.2012
60 Еленко, моме мори, убава 3 6492 4.54 29.08.2012
61 Лилјано моме 12 8834 4.08 02.08.2012
62 Играле баби по месечина 1 4969 4.41 01.08.2012
63 Невесто црвен трендафил 4 5632 4.50 01.08.2012
64 Лихнида кајче веслаше 5 13412 4.68 03.07.2012
65 Народ се собрал 1 5691 4.32 24.06.2012
66 А што ми се јадно додеало 3682 3.55 14.06.2012
67 Решил чичо да се жени 2 4944 4.39 06.06.2012
68 Две девојки 1 5397 4.20 31.03.2012
69 Една мисла имаме 1 9158 4.69 31.03.2012
70 Бисер балкански 4 23820 4.68 31.03.2012
71 Петро ле, пиле шарено 7 6097 4.22 24.02.2012
72 Гујго ле, јуначе 3 4848 4.30 20.02.2012
73 Стојне, млада меанџико 1 4225 4.55 20.02.2012
74 Чапкан Димчо 1 5037 4.50 18.02.2012
75 Водарка 1 8692 4.25 27.01.2012
76 Додек је мома при мајка 3 5734 4.50 16.01.2012
77 Две ми друшки 1 4984 3.87 18.12.2011
78 Поле широко 2 5397 4.54 06.12.2011
79 Од гранка, в' гранка 2 4759 4.56 02.12.2011
80 Невено мори, Невено 1 6826 4.53 02.12.2011
81 Огреала месечина шеќерна 2 4269 4.25 30.11.2011
82 Разболел ми се левенди Ѓуро 1 6800 4.55 21.11.2011
83 Љубов голема 1 18559 4.33 16.11.2011
84 Девојче, девојче 8 6193 3.88 15.11.2011
85 Што е лудо сон сонило 2 4663 4.67 09.11.2011
86 Засвирил Стојан 5 7476 4.50 19.10.2011
87 Се посврши азган Мара 2 5091 4.42 13.10.2011
88 Синоќа дојдов од гурбет 3 7311 4.50 07.09.2011
89 Излегол Дејан војвода 2 8478 4.57 04.09.2011
90 Денеска ми е сабота 2 10585 4.57 04.09.2011
91 Отидов в село Долнени 1 7615 4.40 29.08.2011
92 Девојче бело, црвено 2 7215 4.38 16.08.2011
93 Ори Анче бело и црвено 1 7658 3.82 16.08.2011
94 Мајсторе, мајсторе 3 12715 4.73 29.06.2011
95 Модерна си имам жена 1 7543 4.60 20.04.2011
96 Куќа имам на Пелистер 3 15739 4.58 20.04.2011
97 Коце берберот - чалгаџијата 2 11378 3.95 04.04.2011
98 Жени се Радо 3 10307 4.37 31.03.2011
99 Легнало Родне 1 7799 4.75 20.03.2011
100 Маце, маце, тече вода студена 4 7991 4.63 19.03.2011
101 Три години станаа 15 17306 4.70 18.03.2011
102 Многу мерак имам бабо 4 16149 4.53 03.03.2011
103 Величко, скопски војвода 1 8128 4.44 20.02.2011
104 Питат ме, мамо, в село момите 1 9050 3.87 05.09.2010
105 Ќе одам стара мајко 1 8457 4.00 04.09.2010
106 Имала мајка девет сина 4 17910 4.48 19.06.2010
107 Слушај бре кралу 1 15757 4.52 22.05.2010
108 Сношти те пратив на вода ќерко 2 8190 4.56 19.05.2010
109 Серенада 1 12451 4.48 19.05.2010
110 Помниш ли, либе Тодоро 7 11960 4.52 18.05.2010
111 Митра делија коња јахаја 6 8580 4.20 18.05.2010
112 Отвори ми бело Ленче 8 18964 4.33 26.04.2010
113 Голема свадба во село 2 10429 4.00 19.04.2010
114 Мори момиченце малечко 1 6959 4.50 27.03.2010
115 Жал за Деспина 5 31832 4.73 26.03.2010
116 Кажи, кажи либе Стано 8 9969 4.58 17.11.2009
117 Кога си бевме мали 3 8287 4.44 17.11.2009
118 Кој што ме чуе да пеам 5 9666 4.34 17.11.2009
119 Магдо мори Магдалено 3 9904 4.64 02.11.2009
120 Мамо кој чука на порти 6 10885 4.47 02.11.2009
121 Марие дилбер бела Марие 10 12383 4.81 02.11.2009
122 Дејгиди луди млади години 8 20019 4.48 02.11.2009
123 Дремка ми се дреми 5 8957 4.33 02.11.2009
124 Едно име имаме 4 23906 4.62 02.11.2009
125 Жени ме мамо, жени ме 3 8180 4.18 02.11.2009
126 Ах, каде е мојто либе 13 15472 4.62 02.11.2009
127 Ајде болно лежи мојто либе 3 11085 4.63 02.11.2009
128 Ајде да одиме во Битола 2 9218 3.92 02.11.2009
129 Ајде станав се оженив 4 7680 4.42 02.11.2009
130 Бело лице љубам јас 7 18536 4.58 02.11.2009
131 Битола, мој роден крај 11 19849 4.47 02.11.2009
132 Болен лежи млад Стојан 7 11560 4.48 29.10.2009
133 Бор садила мома Евгенија 4 16401 4.51 29.10.2009
134 Чифте, чифте пајтонлари 4 28472 4.57 29.10.2009
135 Цветините очи черешови 11 13332 4.63 29.10.2009
136 Да ме молат не се женам 2 9268 4.65 29.10.2009
137 Билбил пее во планина 8 14699 4.79 29.10.2009
138 До кога браќа мили Македонци 1 10061 4.47 29.10.2009
139 Едно малој моме 5 12022 4.55 29.10.2009
140 Елено моме, Елено 1 16703 4.27 29.10.2009
141 Елено ќерко, Елено 22 18201 4.53 29.10.2009
142 И таму е мојата родина 1 11267 4.56 29.10.2009
143 Ја излези стара мајко 11 19756 4.58 29.10.2009
144 Јас Методи Патче од Охрида 1 10984 4.56 29.10.2009
145 Јовано, Јованке 35 42574 4.50 29.10.2009
146 Каде се чуло, мамо, видело 2 7642 4.56 29.10.2009
147 Калеш Дончо 4 9239 4.57 29.10.2009
148 Каранфил невесто мори 2 8091 4.36 29.10.2009
149 Кажи Јано, кажи душо 7 9609 4.11 29.10.2009
150 Лажи, лажи Вере 4 11848 4.52 29.10.2009
151 Мара охриѓанка 1 6769 4.67 29.10.2009
152 Море сокол пие вода на Вардарот 21 23799 4.89 29.10.2009
153 Немам мило, немам драго 3 8187 3.70 29.10.2009
154 Од Битола до Вевчани 4 8185 4.67 29.10.2009
155 Ој ти моме, малој моме 4 8047 4.50 29.10.2009
156 Оздола идет еден млад војвода 1 7225 4.75 29.10.2009
157 Огин го гори Брезово 8 11526 4.50 29.10.2009
158 Ој љубов, љубов 2 10732 4.45 29.10.2009
159 Саноќ ми билбил пропеа 3 10291 4.92 29.10.2009
160 Се навали Шар Планина 7 12689 4.33 29.10.2009
161 Саноќ седам Трено 6 10960 4.35 29.10.2009
162 Стани Станке 2 7530 4.75 29.10.2009
163 Што се чуло нане 3 10041 4.48 29.10.2009
164 Тргнало ми лудо младо 6 11177 4.38 29.10.2009
165 Таму долу криволачко 1 7536 4.63 28.10.2009
166 За Фросина 6 13177 4.64 28.10.2009
167 Запеј песна Македонко 1 8826 4.29 28.10.2009
168 Заплакало е Мариово 8 26164 4.39 28.10.2009
169 Болен лежи Миле Поп Јорданов 9 13690 4.50 28.10.2009
170 Го фанале едно моме 4 9663 4.63 28.10.2009
171 Народе Македонски 5 17353 4.62 28.10.2009
172 Послушајте патриоти 6 16415 4.57 28.10.2009
173 Слушам кај шумат шумите 7 30747 4.49 28.10.2009
174 Црна се чума зададе 12 20190 4.66 28.10.2009
175 И ние сме деца на Македонија 6 27003 4.76 28.10.2009
176 Абер ми иде од Могила 3 11426 4.48 28.10.2009
177 Четворица комити 2 10445 4.88 28.10.2009
178 Во Јордание 2 25338 4.47 28.10.2009
179 Сторил ниет зајко, зајко кокорајко 6 39002 4.17 28.10.2009
180 Ајде сонце зајде 7 13817 4.65 28.10.2009
181 А бре воденичаре 8 19020 4.38 28.10.2009
182 Кога падна на Пирина 6 17451 4.58 28.10.2009
183 Славеј пиле рано пее 2 7424 3.90 28.10.2009
184 Собрале ми се набрале 4 9485 4.88 28.10.2009
185 Зајди, зајди јасно сонце 14 26450 4.57 28.10.2009
186 1762 лето 6 35186 4.54 28.10.2009
187 Ајде дали знаеш, паметиш Милице 13 17711 4.69 28.10.2009
188 Земјо Македонска 8 47484 4.46 27.10.2009
189 Едно време си бев ерген 1 7957 4.42 27.10.2009
190 Јано, Јанке Кумановке 4 10101 4.69 27.10.2009
191 Мајка на Марика думаше 10 17168 4.51 27.10.2009
192 Македонско девојче 10 24796 4.60 27.10.2009
193 Не си го продавај Кољо чифликот 11 13979 4.76 27.10.2009
194 Не плачи мило либе, не жали (Параходот) 15 11721 4.75 27.10.2009
195 Стани моме да заиграш 10 17820 4.54 27.10.2009
196 Учи ме мајко, карај ме 13 39564 4.37 27.10.2009
197 Песна за Деспина 7 22087 4.55 27.10.2009
198 Дафино вино црвено 18 23630 4.56 27.10.2009
199 Билјана платно белеше 11 22401 4.49 27.10.2009
200 Ако умрам ил загинам 5 16098 4.78 27.10.2009
201 Ајде слушај, слушај калеш бре Анѓо 17 15093 4.73 27.10.2009
202 Те видов тебе и се заљубив 8 19602 4.56 27.10.2009
203 Излези Видо мори, чудо да видиш 5 10332 4.31 12.10.2009
204 Бог да го бие тој Ибраим Оџа 8 12666 4.59 12.10.2009
205 Море абер дојде Ајше 4 9553 4.94 12.10.2009
206 Бегала ми е Благуна 2 7979 4.69 12.10.2009
207 Филка мома моле бога 4 14772 4.50 06.10.2009
208 Ајде свате дигни чаша 2 14654 4.31 03.10.2009
209 Жална мајка 1 7854 4.40 03.10.2009
210 Прошета се Јовка Кумановка 13 30677 4.72 01.10.2009
211 Мила мајко мојто либе 1 6558 4.38 29.09.2009
212 Милето на Џајкови 2 6236 3.50 29.09.2009
213 На срце ми лежи мила мамо 9 12747 4.68 29.09.2009
214 Не виткај се Софче 6 10501 4.43 29.09.2009
215 Недалеку од Воден града 1 8455 4.92 29.09.2009
216 Ој девојче, бело и црвено 6 12617 4.86 29.09.2009
217 Ој ти моме лудо ли си 4 6731 4.64 29.09.2009
218 Ој, ти Пацо Дреновчанке 1 8043 4.63 29.09.2009
219 Ојде дедо во градина 2 7022 4.67 29.09.2009
220 Оро се вие крај манастирот 6 10759 4.85 29.09.2009
221 Саде ти се чудам Цвето 2 8566 4.79 16.09.2009
222 Садила Јана 2 11498 4.18 16.09.2009
223 Сал си одам, сал си питам 1 7487 4.67 16.09.2009
224 Сите девојчиња 5 10146 4.45 16.09.2009
225 Сношти сакав да ти дојдам 6 19554 4.42 16.09.2009
226 Со маки сум се родила 19 24313 4.82 16.09.2009
227 Среќата со пари не се купува 5 21587 4.51 16.09.2009
228 Што да правам, што да чинам 12 14842 4.75 16.09.2009
229 Што имала к'смет Стамена 16 19097 4.65 16.09.2009
230 Што се срамиш калеш Кирчо 2 7812 3.92 16.09.2009
231 Татковино Југославијо 2 8627 3.67 16.09.2009
232 Три години болен лежам 6 11139 4.60 16.09.2009
233 Три години Кате болен лежав 7 11604 4.29 16.09.2009
234 Зошто ми се срдиш либе 5 11612 4.09 19.08.2009
235 Врана коња јавам јас 6 20074 4.50 19.08.2009
236 Јано мори, Јано леле, севдалино 12 21930 4.63 19.08.2009
237 Каде си тргнала Кито 3 8064 4.45 19.08.2009
238 Доста време ерген одев 2 21614 4.50 19.08.2009
239 Нели сторивме вера и клетва 3 6321 4.50 19.08.2009
240 Ожени ме мамо, женет да одам 1 7572 4.18 19.08.2009
241 Ордан седи на кулата 4 10058 4.50 19.08.2009
242 Петлите пеат, зора се зори 6 12219 4.10 19.08.2009
243 Подигни си, бре невесте дулачето 3 7591 4.14 19.08.2009
244 Сокол ми лета високо 4 10111 4.48 13.08.2009
245 Ако одам во Битола 6 25746 4.59 13.08.2009
246 Се собрале комитите 3 12751 4.26 13.08.2009
247 Девет години (верно да љубиш) 1 11323 4.52 12.08.2009
248 Песна за Чакаларов 2 10411 4.63 12.08.2009
249 Ти си моме идеално 2 8110 4.65 12.08.2009
250 Кинисав да одам 1 6674 4.00 12.08.2009
251 Стојане море Стојане 2 7576 4.11 12.08.2009
252 Тажна Калинка седеше 1 7197 4.22 11.06.2009
253 Во ноќта си месечина 1 7347 4.57 11.06.2009
254 Бог да убиет дебрани 5 10549 4.61 11.06.2009
255 Каде сте, Македончиња? 3 13444 4.20 11.06.2009
256 Кажи Епсо Димушева 4 7741 4.50 11.06.2009
257 Ни прела гора, ни ткала 3 9577 4.52 11.06.2009
258 Нарочува бело Менде, порочува 1 10199 4.48 11.06.2009
259 Ој Јано, Јано 6 27792 4.40 11.06.2009
260 Сношти го видов убавото Стојне 10 10530 4.52 11.06.2009
261 Те кажувает бре, Илиној моме 6 9638 4.61 11.06.2009
262 Туѓината пуста да остане 8 21197 4.56 09.06.2009
263 Билјане моме убаво 2 7631 4.18 09.06.2009
264 А бре Македонче 3 14874 4.19 09.06.2009
265 Ете така дедо Димо 2 7545 4.47 09.06.2009
266 Ѓул трендафил 1 7444 3.90 08.06.2009
267 Аман седнала ми бре Јана 1 7166 4.17 08.06.2009
268 Не плачи Лено мори 4 7304 3.86 08.06.2009
269 Го пратиле дедо в' планина 2 11293 4.04 03.06.2009
270 Нико, Нико меанџико 5 12414 4.58 03.06.2009
271 Цвета мома убава 2 7873 4.70 03.06.2009
272 Ој ти пиле 8 8857 4.41 22.05.2009
273 Назад Калино моме 8 36565 4.51 22.05.2009
274 Мома оди за вода 5 15829 4.65 22.05.2009
275 Јадна Доца леб месила 3 9136 4.00 22.05.2009
276 Бог да бие, Тино мори 4 10381 4.38 22.05.2009
277 Заблеало рудо јагне 2 12508 4.74 22.05.2009
278 Посеала баба 4 10687 4.50 22.05.2009
279 Учи ме мила мајко, карај ме 1 8107 4.13 22.05.2009
280 Водарки 1 12916 4.31 22.05.2009
281 Чије е оној моме 1 6992 4.60 22.05.2009
282 Делба делила 2 6603 4.33 22.05.2009
283 Митра мома поповата 1 8039 4.14 22.05.2009
284 Море чичо рече (Пајдушко) 4 11634 4.79 22.05.2009
285 Пуста младост 10 10695 4.53 20.04.2009
286 Три биљбиља појет 2 7017 4.83 20.04.2009
287 Вено, пиле, Вено 2 7632 4.63 20.04.2009
288 Заљубил Димо три моми 1 7714 3.67 20.04.2009
289 Ајде Лено да ојме 1 7212 4.00 31.03.2009
290 В село се чешма градеше 1 7896 3.85 31.03.2009
291 Кинисала Роса ју планина 3 7148 4.22 31.03.2009
292 Мори чупи костурчанки 5 11760 4.59 31.03.2009