Songs

INFO: The table below lists song titles and some additional information. Click on a song name to see the lyrics and more data for the corresponding song.

# Title Audio Samples Popularity Rating Added On ALCADEENESFRGRITLVNLPLRUTR
1 Дали знаеш помниш ли 1 599 3.50 22.10.2018
2 Глас се слуша, плач и лелек 1 669 3.83 05.09.2018
3 Садило моме 1 948 2.50 14.04.2018
4 Море Максим има лоша жена 3 807 4.25 06.04.2018
5 На кого е црна жената 3 518 4.33 06.04.2018
6 Жалајте ми мајки 647 3.50 19.03.2018
7 Бело Море 1 969 4.00 22.02.2018
8 Посеал дедо леа босилок 1 1168 3.00 02.10.2017
9 Деветсто и осма година 1 1766 4.50 15.06.2017
10 Ој ти момче охриѓанче 13 4595 4.55 07.10.2016
11 Песна за солунските атентатори 1 3020 4.20 28.09.2016
12 Не плачи мајко, не жали 2 3015 4.36 27.09.2016
13 Димна јуда град градила 2 2758 4.57 05.09.2016
14 Јано Јановице, каде ти е Јане? 3 1951 4.56 30.08.2016
15 Тропнало оро 1 2258 4.60 09.08.2016
16 Ерген сум одил, преодил 1 2074 4.33 12.06.2016
17 Нешто ќе те питам, бабо 2 4287 4.42 05.06.2016
18 Песно моја 1 2517 4.50 25.03.2016
19 Темна е магла паднала 1 2791 4.78 10.09.2015
20 Софка на татко 2 5603 4.57 10.09.2015
21 Дуне мори, малој моме 1 2846 3.00 09.05.2015
22 Лено ле, Лено 1 2811 4.25 09.05.2015
23 Станала рано Босилка 4 3029 4.33 24.04.2015
24 Дувни ми бел ветре 7 2616 4.40 19.04.2015
25 Бабино девојче 2 3716 3.88 12.12.2014
26 Свадба голема 2 12254 4.79 12.12.2014
27 Вардаре, Пирин кај ти е? 1 4251 3.68 21.11.2014
28 Не седи Расим распашан 1 2661 4.60 03.10.2014
29 Буките развиваат браќа 1 3372 4.25 03.10.2014
30 Недо ле, арна девојко 3 2946 4.33 23.09.2014
31 Девојче тенко високо 1 3402 4.78 23.09.2014
32 А што си ми либе гајлелија 1 2639 4.71 15.09.2014
33 На четврти мај Гоце загина 1 6423 4.25 15.07.2014
34 Ај, шетал Марко 1 2636 3.75 09.04.2014
35 Слушни ме мајко стара 1 13915 4.45 23.02.2014
36 Невеста жито требеше 1 3668 4.38 30.01.2014
37 Машала 1 11676 4.55 04.01.2014
38 Стари баби 1 4828 4.40 03.01.2014
39 Сношти те Маре сонував 1 3400 4.00 25.11.2013
40 Во Крушево оган гори 3 4719 4.07 23.11.2013
41 Димитријо, сине Митре 3 12837 4.25 07.10.2013
42 Белите манастири 1 5703 4.20 16.08.2013
43 Стојне ле, Стојне невесто 3 3738 4.41 05.08.2013
44 Запри, запри виолино 2 6425 4.61 02.06.2013
45 Мојта свадба без песна ќе биде 1 4276 4.40 23.04.2013
46 Каранфилче девојче 12 4048 4.60 09.04.2013
47 Кирјана вино продава 3 14787 4.37 11.01.2013
48 Три години, лудо, болна лежам 1 3492 4.40 01.01.2013
49 Изникнало криво крувче медено 3 6437 4.68 22.12.2012
50 Што не спиеш, лично либе 1 4260 4.43 18.12.2012
51 Павле ми пие 5 11695 4.50 13.12.2012
52 Судбо моја 9 9666 4.76 12.12.2012
53 Есен дојде, војници одат 1 8367 4.04 25.10.2012
54 На сред село чешма шарена 6 11562 4.62 15.10.2012
55 Китен ми, китен девере 1 5142 3.29 02.10.2012
56 Сама мома во планина 1 4052 3.55 06.09.2012
57 Ме сакаа двајца тројца 2 4341 4.60 29.08.2012
58 Кој ти ги даде тие црни очи 2 5253 4.50 29.08.2012
59 Еленко, моме мори, убава 3 6011 4.54 29.08.2012
60 Лилјано моме 12 8487 4.06 02.08.2012
61 Играле баби по месечина 1 4847 4.41 01.08.2012
62 Невесто црвен трендафил 4 5413 4.50 01.08.2012
63 Лихнида кајче веслаше 5 12478 4.67 03.07.2012
64 Народ се собрал 1 5507 4.28 24.06.2012
65 А што ми се јадно додеало 3551 3.55 14.06.2012
66 Решил чичо да се жени 2 4765 4.39 06.06.2012
67 Две девојки 1 5236 4.20 31.03.2012
68 Една мисла имаме 1 8775 4.69 31.03.2012
69 Бисер балкански 1 22447 4.67 31.03.2012
70 Петро ле, пиле шарено 7 5894 4.22 24.02.2012
71 Гујго ле, јуначе 3 4691 4.30 20.02.2012
72 Стојне, млада меанџико 1 4098 4.55 20.02.2012
73 Чапкан Димчо 1 4886 4.47 18.02.2012
74 Водарка 1 8332 4.25 27.01.2012
75 Додек је мома при мајка 3 5551 4.50 16.01.2012
76 Две ми друшки 1 4844 3.87 18.12.2011
77 Поле широко 2 5252 4.54 06.12.2011
78 Од гранка, в' гранка 2 4580 4.56 02.12.2011
79 Невено мори, Невено 1 6556 4.53 02.12.2011
80 Огреала месечина шеќерна 2 4123 4.25 30.11.2011
81 Разболел ми се левенди Ѓуро 1 6561 4.55 21.11.2011
82 Љубов голема 1 17643 4.32 16.11.2011
83 Девојче, девојче 8 5958 3.88 15.11.2011
84 Што е лудо сон сонило 2 4485 4.67 09.11.2011
85 Засвирил Стојан 5 7225 4.50 19.10.2011
86 Се посврши азган Мара 2 4941 4.42 13.10.2011
87 Синоќа дојдов од гурбет 3 7149 4.50 07.09.2011
88 Излегол Дејан војвода 2 8245 4.55 04.09.2011
89 Денеска ми е сабота 2 10309 4.57 04.09.2011
90 Отидов в село Долнени 1 7438 4.36 29.08.2011
91 Девојче бело, црвено 2 7051 4.38 16.08.2011
92 Ори Анче бело и црвено 1 7488 3.82 16.08.2011
93 Мајсторе, мајсторе 3 12338 4.72 29.06.2011
94 Модерна си имам жена 1 7405 4.60 20.04.2011
95 Куќа имам на Пелистер 3 15265 4.56 20.04.2011
96 Коце берберот - чалгаџијата 1 11070 3.90 04.04.2011
97 Жени се Радо 3 10048 4.37 31.03.2011
98 Легнало Родне 1 7563 4.75 20.03.2011
99 Маце, маце, тече вода студена 4 7789 4.63 19.03.2011
100 Три години станаа 15 16959 4.70 18.03.2011
101 Многу мерак имам бабо 4 15520 4.52 03.03.2011
102 Величко, скопски војвода 1 7914 4.44 20.02.2011
103 Питат ме, мамо, в село момите 1 8880 3.87 05.09.2010
104 Ќе одам стара мајко 1 8268 4.00 04.09.2010
105 Имала мајка девет сина 4 17289 4.48 19.06.2010
106 Слушај бре кралу 1 15400 4.50 22.05.2010
107 Сношти те пратив на вода ќерко 2 7989 4.56 19.05.2010
108 Серенада 1 11986 4.48 19.05.2010
109 Помниш ли, либе Тодоро 7 11660 4.52 18.05.2010
110 Митра делија коња јахаја 6 8392 4.20 18.05.2010
111 Отвори ми бело Ленче 8 18329 4.32 26.04.2010
112 Голема свадба во село 2 10154 4.00 19.04.2010
113 Мори момиченце малечко 1 6826 4.50 27.03.2010
114 Жал за Деспина 5 30893 4.73 26.03.2010
115 Кажи, кажи либе Стано 8 9774 4.58 17.11.2009
116 Кога си бевме мали 3 8119 4.44 17.11.2009
117 Кој што ме чуе да пеам 5 9375 4.34 17.11.2009
118 Магдо мори Магдалено 3 9718 4.64 02.11.2009
119 Мамо кој чука на порти 6 10618 4.47 02.11.2009
120 Марие дилбер бела Марие 10 12126 4.81 02.11.2009
121 Дејгиди луди млади години 8 19503 4.47 02.11.2009
122 Дремка ми се дреми 5 8777 4.33 02.11.2009
123 Едно име имаме 4 23268 4.60 02.11.2009
124 Жени ме мамо, жени ме 3 7971 4.18 02.11.2009
125 Ах, каде е мојто либе 13 15011 4.61 02.11.2009
126 Ајде болно лежи мојто либе 3 10798 4.61 02.11.2009
127 Ајде да одиме во Битола 2 9022 3.92 02.11.2009
128 Ајде станав се оженив 4 7515 4.42 02.11.2009
129 Бело лице љубам јас 7 17830 4.64 02.11.2009
130 Битола, мој роден крај 11 19237 4.47 02.11.2009
131 Болен лежи млад Стојан 7 11170 4.47 29.10.2009
132 Бор садила мома Евгенија 4 15864 4.50 29.10.2009
133 Чифте, чифте пајтонлари 4 28005 4.55 29.10.2009
134 Цветините очи черешови 11 13027 4.63 29.10.2009
135 Да ме молат не се женам 2 9025 4.65 29.10.2009
136 Билбил пее во планина 8 14351 4.78 29.10.2009
137 До кога браќа мили Македонци 1 9837 4.45 29.10.2009
138 Едно малој моме 5 11762 4.53 29.10.2009
139 Елено моме, Елено 1 16395 4.27 29.10.2009
140 Елено ќерко, Елено 22 17640 4.53 29.10.2009
141 И таму е мојата родина 1 10887 4.52 29.10.2009
142 Ја излези стара мајко 11 19207 4.58 29.10.2009
143 Јас Методи Патче од Охрида 1 10567 4.50 29.10.2009
144 Јовано, Јованке 35 41108 4.53 29.10.2009
145 Каде се чуло, мамо, видело 2 7489 4.56 29.10.2009
146 Калеш Дончо 4 9022 4.56 29.10.2009
147 Каранфил невесто мори 2 7926 4.36 29.10.2009
148 Кажи Јано, кажи душо 7 9406 4.11 29.10.2009
149 Лажи, лажи Вере 4 11585 4.47 29.10.2009
150 Мара охриѓанка 1 6629 4.67 29.10.2009
151 Море сокол пие вода на Вардарот 21 23003 4.88 29.10.2009
152 Немам мило, немам драго 3 8020 3.70 29.10.2009
153 Од Битола до Вевчани 4 7991 4.64 29.10.2009
154 Ој ти моме, малој моме 4 7908 4.50 29.10.2009
155 Оздола идет еден млад војвода 1 7050 4.71 29.10.2009
156 Огин го гори Брезово 8 11199 4.50 29.10.2009
157 Ој љубов, љубов 2 10429 4.45 29.10.2009
158 Саноќ ми билбил пропеа 3 10033 4.92 29.10.2009
159 Се навали Шар Планина 7 12222 4.32 29.10.2009
160 Саноќ седам Трено 6 10679 4.35 29.10.2009
161 Стани Станке 2 7392 4.75 29.10.2009
162 Што се чуло нане 3 9749 4.47 29.10.2009
163 Тргнало ми лудо младо 6 10934 4.36 29.10.2009
164 Таму долу криволачко 1 7400 4.63 28.10.2009
165 За Фросина 6 12815 4.64 28.10.2009
166 Запеј песна Македонко 1 8653 4.29 28.10.2009
167 Заплакало е Мариово 8 25538 4.38 28.10.2009
168 Болен лежи Миле Поп Јорданов 9 13392 4.48 28.10.2009
169 Го фанале едно моме 4 9442 4.61 28.10.2009
170 Народе Македонски 5 16683 4.61 28.10.2009
171 Послушајте патриоти 6 15926 4.57 28.10.2009
172 Слушам кај шумат шумите 7 29160 4.48 28.10.2009
173 Црна се чума зададе 12 19585 4.66 28.10.2009
174 И ние сме деца на Македонија 6 26132 4.76 28.10.2009
175 Абер ми иде од Могила 3 11123 4.55 28.10.2009
176 Четворица комити 2 10092 4.88 28.10.2009
177 Во Јордание 2 24896 4.47 28.10.2009
178 Сторил ниет зајко, зајко кокорајко 6 37430 4.16 28.10.2009
179 Ајде сонце зајде 7 13522 4.65 28.10.2009
180 А бре воденичаре 8 18562 4.38 28.10.2009
181 Кога падна на Пирина 6 16852 4.65 28.10.2009
182 Славеј пиле рано пее 2 7258 3.90 28.10.2009
183 Собрале ми се набрале 4 9235 4.88 28.10.2009
184 Зајди, зајди јасно сонце 14 25679 4.58 28.10.2009
185 1762 лето 6 34345 4.56 28.10.2009
186 Ајде дали знаеш, паметиш Милице 13 17199 4.69 28.10.2009
187 Земјо Македонска 8 46223 4.47 27.10.2009
188 Едно време си бев ерген 1 7804 4.42 27.10.2009
189 Јано, Јанке Кумановке 4 9824 4.73 27.10.2009
190 Мајка на Марика думаше 10 16573 4.49 27.10.2009
191 Македонско девојче 9 23708 4.62 27.10.2009
192 Не си го продавај Кољо чифликот 11 13516 4.76 27.10.2009
193 Не плачи мило либе, не жали (Параходот) 15 11409 4.75 27.10.2009
194 Стани моме да заиграш 10 17295 4.54 27.10.2009
195 Учи ме мајко, карај ме 13 38595 4.38 27.10.2009
196 Песна за Деспина 7 21432 4.55 27.10.2009
197 Дафино вино црвено 18 22715 4.55 27.10.2009
198 Билјана платно белеше 11 21688 4.53 27.10.2009
199 Ако умрам ил загинам 5 15704 4.78 27.10.2009
200 Ајде слушај, слушај калеш бре Анѓо 17 14627 4.73 27.10.2009
201 Те видов тебе и се заљубив 8 19089 4.56 27.10.2009
202 Излези Видо мори, чудо да видиш 5 10020 4.31 12.10.2009
203 Бог да го бие тој Ибраим Оџа 8 12359 4.68 12.10.2009
204 Море абер дојде Ајше 4 9228 4.93 12.10.2009
205 Бегала ми е Благуна 2 7533 4.69 12.10.2009
206 Филка мома моле бога 4 14458 4.50 06.10.2009
207 Ајде свате дигни чаша 2 14315 4.31 03.10.2009
208 Жална мајка 1 7690 4.40 03.10.2009
209 Прошета се Јовка Кумановка 13 29449 4.71 01.10.2009
210 Мила мајко мојто либе 1 6434 4.38 29.09.2009
211 Милето на Џајкови 2 6131 3.50 29.09.2009
212 На срце ми лежи мила мамо 9 12459 4.67 29.09.2009
213 Не виткај се Софче 6 10236 4.43 29.09.2009
214 Недалеку од Воден града 1 8196 4.91 29.09.2009
215 Ој девојче, бело и црвено 6 12378 4.86 29.09.2009
216 Ој ти моме лудо ли си 4 6576 4.64 29.09.2009
217 Ој, ти Пацо Дреновчанке 1 7866 4.63 29.09.2009
218 Ојде дедо во градина 2 6883 4.67 29.09.2009
219 Оро се вие крај манастирот 6 10529 4.85 29.09.2009
220 Саде ти се чудам Цвето 2 8419 4.79 16.09.2009
221 Садила Јана 2 11135 4.18 16.09.2009
222 Сал си одам, сал си питам 1 7353 4.67 16.09.2009
223 Сношти сакав да ти дојдам 6 19087 4.42 16.09.2009
224 Со маки сум се родила 18 23440 4.82 16.09.2009
225 Среќата со пари не се купува 5 21040 4.51 16.09.2009
226 Што да правам, што да чинам 12 14424 4.72 16.09.2009
227 Што имала к'смет Стамена 16 18618 4.65 16.09.2009
228 Што се срамиш калеш Кирчо 2 7648 3.92 16.09.2009
229 Татковино Југославијо 2 8422 3.10 16.09.2009
230 Три години болен лежам 6 10827 4.58 16.09.2009
231 Три години Кате болен лежав 7 11333 4.50 16.09.2009
232 Зошто ми се срдиш либе 5 11351 4.09 19.08.2009
233 Врана коња јавам јас 6 19542 4.47 19.08.2009
234 Јано мори, Јано леле, севдалино 12 21166 4.63 19.08.2009
235 Каде си тргнала Кито 3 7879 4.40 19.08.2009
236 Доста време ерген одев 2 20923 4.50 19.08.2009
237 Нели сторивме вера и клетва 3 6184 4.50 19.08.2009
238 Ожени ме мамо, женет да одам 1 7378 4.10 19.08.2009
239 Ордан седи на кулата 4 9791 4.50 19.08.2009
240 Петлите пеат, зора се зори 6 11853 4.17 19.08.2009
241 Подигни си, бре невесте дулачето 3 7466 4.14 19.08.2009
242 Сокол ми лета високо 4 9869 4.48 13.08.2009
243 Ако одам во Битола 6 24775 4.59 13.08.2009
244 Се собрале комитите 3 12442 4.24 13.08.2009
245 Девет години (верно да љубиш) 1 11056 4.50 12.08.2009
246 Песна за Чакаларов 2 10047 4.57 12.08.2009
247 Ти си моме идеално 2 7945 4.65 12.08.2009
248 Кинисав да одам 1 6509 3.75 12.08.2009
249 Стојане море Стојане 2 7431 4.11 12.08.2009
250 Тажна Калинка седеше 1 7063 4.22 11.06.2009
251 Во ноќта си месечина 1 7202 4.57 11.06.2009
252 Бог да убиет дебрани 5 10315 4.61 11.06.2009
253 Каде сте, Македончиња? 3 12887 4.20 11.06.2009
254 Кажи Епсо Димушева 4 7563 4.50 11.06.2009
255 Ни прела гора, ни ткала 3 9374 4.52 11.06.2009
256 Нарочува бело Менде, порочува 1 9990 4.48 11.06.2009
257 Ој Јано, Јано 6 26910 4.43 11.06.2009
258 Сношти го видов убавото Стојне 10 10270 4.52 11.06.2009
259 Те кажувает бре, Илиној моме 4 9360 4.61 11.06.2009
260 Туѓината пуста да остане 8 20580 4.54 09.06.2009
261 Билјане моме убаво 2 7472 4.18 09.06.2009
262 А бре Македонче 3 14412 4.19 09.06.2009
263 Ете така дедо Димо 2 7409 4.43 09.06.2009
264 Ѓул трендафил 1 7273 3.90 08.06.2009
265 Аман седнала ми бре Јана 1 7018 4.17 08.06.2009
266 Не плачи Лено мори 4 7022 3.86 08.06.2009
267 Го пратиле дедо в' планина 2 10967 4.04 03.06.2009
268 Нико, Нико меанџико 5 12011 4.57 03.06.2009
269 Цвета мома убава 2 7709 4.70 03.06.2009
270 Ој ти пиле 8 8620 4.54 22.05.2009
271 Назад Калино моме 8 35404 4.51 22.05.2009
272 Мома оди за вода 5 15103 4.65 22.05.2009
273 Јадна Доца леб месила 3 8937 4.00 22.05.2009
274 Бог да бие, Тино мори 4 10175 4.33 22.05.2009
275 Заблеало рудо јагне 2 12237 4.74 22.05.2009
276 Посеала баба 4 10489 4.50 22.05.2009
277 Учи ме мила мајко, карај ме 1 7960 4.13 22.05.2009
278 Водарки 1 12568 4.31 22.05.2009
279 Чије е оној моме 1 6841 4.50 22.05.2009
280 Делба делила 2 6467 4.20 22.05.2009
281 Митра мома поповата 1 7877 4.14 22.05.2009
282 Море чичо рече (Пајдушко) 4 11355 4.78 22.05.2009
283 Пуста младост 10 10442 4.53 20.04.2009
284 Три биљбиља појет 2 6857 4.83 20.04.2009
285 Вено, пиле, Вено 2 7438 4.50 20.04.2009
286 Заљубил Димо три моми 1 7515 3.67 20.04.2009
287 Ајде Лено да ојме 1 7062 4.00 31.03.2009
288 В село се чешма градеше 1 7747 3.85 31.03.2009
289 Кинисала Роса ју планина 3 7016 4.13 31.03.2009
290 Мори чупи костурчанки 5 11353 4.58 31.03.2009