Songs

Shaving the groom

INFO: The table below lists song titles and some additional information. Click on a song name to see the lyrics and more data for the corresponding song.

# Title Audio Samples Popularity Rating Added On
1 Ој ти момче охриѓанче 13 5078 4.58 07.10.2016
2 Бабино девојче 2 3923 3.88 12.12.2014
3 Вардаре, Пирин кај ти е? 1 4617 3.68 21.11.2014
4 Девојче тенко високо 1 3623 4.80 23.09.2014
5 Душо моја, прости ми 2 6594 4.50 19.05.2014
6 Слушни ме мајко стара 1 14438 4.46 23.02.2014
7 Невеста жито требеше 1 3848 4.38 30.01.2014
8 Димитријо, сине Митре 3 13227 4.29 07.10.2013
9 Свадба македонска 3 10519 4.17 02.06.2013
10 Мојта свадба без песна ќе биде 1 4431 4.40 23.04.2013
11 Кирјана вино продава 3 15651 4.40 11.01.2013
12 Свирете ми другари 2 6312 4.39 01.01.2013
13 Што не спиеш, лично либе 1 4446 4.43 18.12.2012
14 Судбо моја 9 9961 4.76 12.12.2012
15 Лилјано моме 12 8834 4.08 02.08.2012
16 Лихнида кајче веслаше 5 13413 4.68 03.07.2012
17 Една мисла имаме 1 9158 4.69 31.03.2012
18 Бисер балкански 4 23820 4.68 31.03.2012
19 Поле широко 2 5397 4.54 06.12.2011
20 Разболел ми се левенди Ѓуро 1 6800 4.55 21.11.2011
21 Љубов голема 1 18559 4.33 16.11.2011
22 Засвирил Стојан 5 7476 4.50 19.10.2011
23 Денеска ми е сабота 2 10585 4.57 04.09.2011
24 Отидов в село Долнени 1 7615 4.40 29.08.2011
25 Мајсторе, мајсторе 3 12715 4.73 29.06.2011
26 Жени се Радо 3 10307 4.37 31.03.2011
27 Многу мерак имам бабо 4 16149 4.53 03.03.2011
28 Величко, скопски војвода 1 8129 4.44 20.02.2011
29 Ќе одам стара мајко 1 8457 4.00 04.09.2010
30 Серенада 1 12451 4.48 19.05.2010
31 Отвори ми бело Ленче 8 18964 4.33 26.04.2010
32 Жал за Деспина 5 31832 4.73 26.03.2010
33 Кажи, кажи либе Стано 8 9969 4.58 17.11.2009
34 Кој што ме чуе да пеам 5 9666 4.34 17.11.2009
35 Едно име имаме 4 23906 4.62 02.11.2009
36 Како што е таа чаша 5 10266 4.38 02.11.2009
37 Ах, каде е мојто либе 13 15472 4.62 02.11.2009
38 Бело лице љубам јас 7 18536 4.58 02.11.2009
39 Битола, мој роден крај 11 19849 4.47 02.11.2009
40 Бор садила мома Евгенија 4 16401 4.51 29.10.2009
41 Цветините очи черешови 11 13332 4.63 29.10.2009
42 Билбил пее во планина 8 14699 4.79 29.10.2009
43 Елено ќерко, Елено 22 18201 4.53 29.10.2009
44 Ја излези стара мајко 11 19756 4.58 29.10.2009
45 Јовано, Јованке 35 42574 4.50 29.10.2009
46 Каде се чуло, мамо, видело 2 7642 4.56 29.10.2009
47 Лажи, лажи Вере 4 11848 4.52 29.10.2009
48 Море сокол пие вода на Вардарот 21 23800 4.89 29.10.2009
49 Слушам кај шумат шумите 7 30747 4.49 28.10.2009
50 Зајди, зајди јасно сонце 14 26450 4.57 28.10.2009
51 Земјо Македонска 8 47484 4.46 27.10.2009
52 Мајка на Марика думаше 10 17170 4.51 27.10.2009
53 Македонско девојче 10 24796 4.60 27.10.2009
54 Не кажувај либе добра ноќ 6 15463 4.67 27.10.2009
55 Си заљубив едно моме 12 12558 4.67 27.10.2009
56 Учи ме мајко, карај ме 13 39564 4.37 27.10.2009
57 Дафино вино црвено 18 23630 4.56 27.10.2009
58 Билјана платно белеше 11 22401 4.49 27.10.2009
59 Ако умрам ил загинам 5 16098 4.78 27.10.2009
60 Ајде слушај, слушај калеш бре Анѓо 17 15093 4.73 27.10.2009
61 Те видов тебе и се заљубив 8 19602 4.56 27.10.2009
62 Ајде свате дигни чаша 2 14654 4.31 03.10.2009
63 Прошета се Јовка Кумановка 13 30677 4.72 01.10.2009
64 Моме оди на вода 2 7494 4.36 29.09.2009
65 Ој Вардаре македонски 10 18651 4.19 29.09.2009
66 По друм одам мајче 14 24326 4.45 16.09.2009
67 Сношти сакав да ти дојдам 6 19554 4.42 16.09.2009
68 Со маки сум се родила 19 24313 4.82 16.09.2009
69 Абер дојде Донке 5 15164 4.59 19.08.2009
70 Ако одам во Битола 6 25746 4.59 13.08.2009
71 Ој ти пиле 8 8857 4.41 22.05.2009
72 Назад Калино моме 8 36566 4.51 22.05.2009
73 Заблеало рудо јагне 2 12508 4.74 22.05.2009
74 Море чичо рече (Пајдушко) 4 11634 4.79 22.05.2009
75 Три биљбиља појет 2 7017 4.83 20.04.2009
76 Заљубил Димо три моми 1 7714 3.67 20.04.2009