Songs

Shaving the groom

INFO: The table below lists song titles and some additional information. Click on a song name to see the lyrics and more data for the corresponding song.

# Title Audio Samples Popularity Rating Added On
1 Ој Вичо, Вичо планина 1188 3.67 10.07.2018
2 Што е чудо станало 1026 4.00 10.07.2018
3 Буките развиваат, браќа 2 1044 4.00 11.06.2018
4 Кога ќе те жениме Дамјане 1 2622 4.43 11.06.2018
5 Лична мома скопјанка 3 1482 4.00 01.12.2017
6 Мирка на Гинови 1 1476 4.67 25.09.2017
7 Ела ќерко да ти кажам 1 1775 4.00 22.08.2017
8 Како да ти речам мила остани 2 3972 4.36 04.12.2016
9 Нека чукаат тапаните 1 2903 4.00 08.11.2016
10 Си заљуби Џефа 5 3496 4.60 15.10.2016
11 Свадба тиквешка 1 2563 3.00 27.09.2016
12 Јано Јановице, каде ти е Јане? 3 2096 4.60 30.08.2016
13 Песна за Овчарани 1 3256 4.78 08.02.2016
14 Лисаво 2 2824 4.25 25.09.2015
15 Тргна ми Ленка 3 4260 4.54 25.09.2015
16 Вратете се Македонци 2 3115 4.57 10.09.2015
17 Софка на татко 2 6186 4.63 10.09.2015
18 Болно лежи малој моме 1 2665 3.50 17.05.2015
19 Жената е зло без кое не се може 1 2911 3.89 23.04.2015
20 Чуј ги куме свирачите 2 8364 4.63 11.04.2015
21 Ти донесов млада невеста 1 7264 4.08 21.03.2015
22 Туѓина пуста далечина 1 7359 4.39 21.03.2015
23 Мајка ми купила шарени чорапи 1 3044 4.38 08.03.2015
24 Јано ле, Јано ле 1 2854 4.25 25.02.2015
25 Ор невесте Стојанице 10 7701 4.77 18.01.2015
26 Запејте сите ангели 2 6290 4.37 14.12.2014
27 Болна е легнала убава Калина 4 7103 3.95 14.12.2014
28 Лазаре, Лазаре 1 3594 4.60 04.12.2014
29 Леринските села 2 3720 4.25 22.10.2014
30 Една желба имам 3 5887 4.52 22.09.2014
31 Бојот започна браќа 1 2606 3.67 10.09.2014
32 Имал попот магаренце 1 3491 3.50 07.08.2014
33 Песна за селото Буф 1 3686 3.57 31.07.2014
34 Остана Ратка млада удовица 3 3071 4.60 31.07.2014
35 Егејки мајки 4 4694 4.45 26.05.2014
36 Лено, Лено, Ленче 1 3349 4.14 15.05.2014
37 Денес над Македонија 1 19849 4.33 02.04.2014
38 Мома седи на чардакот 2 3791 4.45 28.01.2014
39 Гоце ми отиде во Солуна града 2 3656 4.33 17.11.2013
40 Една комитска 2 3818 3.82 29.09.2013
41 Еј ридови, сини мориња 8 17110 4.47 02.06.2013
42 Во Солуна Еди куле 2 3708 4.13 09.04.2013
43 Кирјана вино продава 3 15651 4.40 11.01.2013
44 Твојте очи Лено мори 5 24741 4.60 22.12.2012
45 Кажи облаче ле бело 4 11777 4.24 13.12.2012
46 На сред село чешма шарена 6 12091 4.62 15.10.2012
47 Лилјано моме 12 8834 4.08 02.08.2012
48 Лихнида кајче веслаше 5 13413 4.68 03.07.2012
49 Бисер балкански 4 23821 4.68 31.03.2012
50 Песна за Марко Лерински 2 9984 4.48 09.09.2011
51 Коце берберот - чалгаџијата 2 11378 3.95 04.04.2011
52 Жени се Радо 3 10308 4.37 31.03.2011
53 Отвори ми бело Ленче 8 18964 4.33 26.04.2010
54 Кога тргнав Цвето 8 25395 4.31 17.11.2009
55 Македонки билбилјанки 3 14078 4.72 02.11.2009
56 Ах, каде е мојто либе 13 15472 4.62 02.11.2009
57 Ајде болно лежи мојто либе 3 11085 4.63 02.11.2009
58 Ајде, ајде моме Стојне 7 10977 4.71 02.11.2009
59 Бело лице љубам јас 7 18537 4.58 02.11.2009
60 Јас Методи Патче од Охрида 1 10984 4.56 29.10.2009
61 Јовано, Јованке 35 42575 4.50 29.10.2009
62 Огин го гори Брезово 8 11526 4.50 29.10.2009
63 Се навали Шар Планина 7 12689 4.33 29.10.2009
64 Болен лежи Миле Поп Јорданов 9 13690 4.50 28.10.2009
65 Го фанале едно моме 4 9663 4.63 28.10.2009
66 Послушајте патриоти 6 16415 4.57 28.10.2009
67 Слушам кај шумат шумите 7 30747 4.49 28.10.2009
68 Лешочкиот манастир 5 10976 4.53 28.10.2009
69 Крушево абер пристигна 1 15013 4.65 28.10.2009
70 И ние сме деца на Македонија 6 27004 4.76 28.10.2009
71 Проклета да е Австралија 3 10896 4.43 28.10.2009
72 А бре воденичаре 8 19020 4.38 28.10.2009
73 Зајди, зајди јасно сонце 14 26450 4.57 28.10.2009
74 Ај, в Македонија глас се слуша 1 7364 4.43 28.10.2009
75 Ајде дали знаеш, паметиш Милице 13 17711 4.69 28.10.2009
76 Македонско девојче 10 24796 4.60 27.10.2009
77 Не си го продавај Кољо чифликот 11 13980 4.76 27.10.2009
78 Дафино вино црвено 18 23630 4.56 27.10.2009
79 Тихо Мирка си заспала 8 9107 4.78 12.10.2009
80 Бог да го бие тој Ибраим Оџа 8 12667 4.59 12.10.2009
81 Не се фаќај Доне, Донке 6 11399 4.27 29.09.2009
82 Недалеку од Воден града 1 8455 4.92 29.09.2009
83 По друм одам мајче 14 24326 4.45 16.09.2009
84 Се запали пиле Трено 5 9344 4.40 16.09.2009
85 Со маки сум се родила 19 24313 4.82 16.09.2009
86 Ај засвирете ми чалгии 3 17016 4.67 16.09.2009
87 Виена лоза, виена 1 8347 4.25 19.08.2009
88 Јано мори, Јано леле, севдалино 12 21930 4.63 19.08.2009
89 Кажи ми, кажи Катинке 5 7991 4.75 19.08.2009
90 Малихери пукаја 2 7690 4.71 19.08.2009
91 Мила мајко што ме роди толку сиромав 6 8452 4.38 19.08.2009
92 Развила гора зелена 1 7162 4.50 13.08.2009
93 Сокол ми лета високо 4 10111 4.48 13.08.2009
94 Се посврши сербез Донка 3 11267 4.37 13.08.2009
95 Песна за Лазар Поптрајков 1 6927 4.33 12.08.2009
96 И ќе дојде време 1 7574 3.75 12.08.2009
97 А бре Македонче 3 14874 4.19 09.06.2009
98 Битка се бие кумановско поле 2 8675 4.25 09.06.2009
99 Елај либе, елај 1 7259 3.86 03.06.2009
100 Сон сонила Орданица 4 9578 4.63 03.06.2009
101 Черешна се од корен корнеше 5 13854 4.48 03.06.2009
102 Мома оди за вода 5 15829 4.65 22.05.2009
103 Море чичо рече (Пајдушко) 4 11634 4.79 22.05.2009
104 Ој девојче ран бел мој 2 10011 4.53 08.05.2009
105 Голем мерак имам мамо 1 12371 4.49 21.04.2009
106 Митре Влао, тешко ранет 1 6666 4.42 31.03.2009
107 Мори чупи костурчанки 5 11760 4.59 31.03.2009