Songs with Greek translation, by time added

INFO: The table below lists song titles and some additional information. Click on a song name to see the lyrics and more data for the corresponding song.

# Title Audio Samples Popularity Rating Added On ALCADEENESFRGRITLVNLPLRUTR
1 Ој Вичо, Вичо планина 1237 3.67 10.07.2018
2 Што е чудо станало 1072 4.00 10.07.2018
3 Буките развиваат, браќа 2 1086 4.00 11.06.2018
4 Кога ќе те жениме Дамјане 1 2894 4.43 11.06.2018
5 Туѓа си бескрајно 1 1747 4.40 20.03.2018
6 Лична мома скопјанка 3 1534 4.00 01.12.2017
7 Мирка на Гинови 1 1529 4.67 25.09.2017
8 Ела ќерко да ти кажам 1 1828 4.00 22.08.2017
9 Како да ти речам мила остани 2 4087 4.42 04.12.2016
10 Нека чукаат тапаните 1 2978 4.00 08.11.2016
11 Си заљуби Џефа 5 3568 4.60 15.10.2016
12 Свадба тиквешка 1 2617 3.00 27.09.2016
13 Јано Јановице, каде ти е Јане? 3 2148 4.60 30.08.2016
14 Песна за Овчарани 1 3319 4.78 08.02.2016
15 Лисаво 2 2875 4.25 25.09.2015
16 Тргна ми Ленка 3 4343 4.54 25.09.2015
17 Вратете се Македонци 2 3166 4.57 10.09.2015
18 Софка на татко 2 6333 4.63 10.09.2015
19 Болно лежи малој моме 1 2715 3.50 17.05.2015
20 Жената е зло без кое не се може 1 2972 3.89 23.04.2015
21 Чуј ги куме свирачите 2 8564 4.61 11.04.2015
22 Ти донесов млада невеста 1 7450 4.08 21.03.2015
23 Туѓина пуста далечина 1 7551 4.39 21.03.2015
24 Мајка ми купила шарени чорапи 1 3108 4.38 08.03.2015
25 Јано ле, Јано ле 1 2904 4.25 25.02.2015
26 Ор невесте Стојанице 10 7832 4.77 18.01.2015
27 Запејте сите ангели 2 6379 4.37 14.12.2014
28 Болна е легнала убава Калина 4 7246 3.95 14.12.2014
29 Лазаре, Лазаре 1 3650 4.60 04.12.2014
30 Леринските села 2 3785 4.25 22.10.2014
31 Една желба имам 3 5974 4.52 22.09.2014
32 Бојот започна браќа 1 2667 3.67 10.09.2014
33 Имал попот магаренце 1 3535 3.50 07.08.2014
34 Песна за селото Буф 1 3740 3.57 31.07.2014
35 Остана Ратка млада удовица 3 3137 4.60 31.07.2014
36 Егејки мајки 4 4780 4.45 26.05.2014
37 Лено, Лено, Ленче 1 3391 4.14 15.05.2014
38 Денес над Македонија 1 20219 4.28 02.04.2014
39 Мома седи на чардакот 2 3877 4.45 28.01.2014
40 Гоце ми отиде во Солуна града 2 3726 4.33 17.11.2013
41 Една комитска 2 3892 3.82 29.09.2013
42 Еј ридови, сини мориња 8 17625 4.48 02.06.2013
43 Во Солуна Еди куле 2 3756 4.13 09.04.2013
44 Кирјана вино продава 3 15985 4.40 11.01.2013
45 Твојте очи Лено мори 5 25220 4.60 22.12.2012
46 Кажи облаче ле бело 4 11979 4.24 13.12.2012
47 На сред село чешма шарена 6 12272 4.62 15.10.2012
48 Лилјано моме 12 8927 4.08 02.08.2012
49 Лихнида кајче веслаше 5 13687 4.68 03.07.2012
50 Бисер балкански 4 24293 4.64 31.03.2012
51 Песна за Марко Лерински 2 10037 4.48 09.09.2011
52 Коце берберот - чалгаџијата 2 11464 3.95 04.04.2011
53 Жени се Радо 3 10418 4.39 31.03.2011
54 Ја излези Ѓурѓо 8 54452 4.51 19.11.2010
55 Отвори ми бело Ленче 8 19186 4.34 26.04.2010
56 Кога тргнав Цвето 8 25691 4.29 17.11.2009
57 Македонки билбилјанки 3 14243 4.74 02.11.2009
58 Ах, каде е мојто либе 13 15638 4.62 02.11.2009
59 Ајде болно лежи мојто либе 3 11178 4.63 02.11.2009
60 Ајде, ајде моме Стојне 7 11048 4.71 02.11.2009
61 Бело лице љубам јас 7 18766 4.58 02.11.2009
62 Јас Методи Патче од Охрида 1 11100 4.56 29.10.2009
63 Јовано, Јованке 35 43032 4.50 29.10.2009
64 Огин го гори Брезово 8 11615 4.50 29.10.2009
65 Се навали Шар Планина 7 12832 4.33 29.10.2009
66 Болен лежи Миле Поп Јорданов 9 13779 4.50 28.10.2009
67 Го фанале едно моме 4 9733 4.63 28.10.2009
68 Послушајте патриоти 6 16676 4.57 28.10.2009
69 Слушам кај шумат шумите 7 31217 4.49 28.10.2009
70 Лешочкиот манастир 5 11069 4.53 28.10.2009
71 Крушево абер пристигна 1 15181 4.65 28.10.2009
72 И ние сме деца на Македонија 6 27245 4.76 28.10.2009
73 Проклета да е Австралија 3 10974 4.43 28.10.2009
74 А бре воденичаре 8 19177 4.38 28.10.2009
75 Зајди, зајди јасно сонце 14 26698 4.57 28.10.2009
76 Ај, в Македонија глас се слуша 1 7412 4.43 28.10.2009
77 Ајде дали знаеш, паметиш Милице 14 17891 4.69 28.10.2009
78 Македонско девојче 10 25129 4.60 27.10.2009
79 Не си го продавај Кољо чифликот 11 14081 4.76 27.10.2009
80 Дафино вино црвено 18 23895 4.56 27.10.2009
81 Тихо Мирка си заспала 8 9167 4.78 12.10.2009
82 Бог да го бие тој Ибраим Оџа 8 12758 4.59 12.10.2009
83 Не се фаќај Доне, Донке 6 11508 4.29 29.09.2009
84 Недалеку од Воден града 1 8528 4.92 29.09.2009
85 По друм одам мајче 14 24722 4.45 16.09.2009
86 Се запали пиле Трено 5 9429 4.44 16.09.2009
87 Со маки сум се родила 19 24551 4.82 16.09.2009
88 Ај засвирете ми чалгии 3 17178 4.67 16.09.2009
89 Виена лоза, виена 1 8424 4.25 19.08.2009
90 Јано мори, Јано леле, севдалино 12 22193 4.64 19.08.2009
91 Кажи ми, кажи Катинке 5 8046 4.75 19.08.2009
92 Малихери пукаја 2 7733 4.71 19.08.2009
93 Мила мајко што ме роди толку сиромав 6 8529 4.35 19.08.2009
94 Развила гора зелена 1 7200 4.50 13.08.2009
95 Сокол ми лета високо 4 10202 4.48 13.08.2009
96 Се посврши сербез Донка 3 11356 4.37 13.08.2009
97 Песна за Лазар Поптрајков 1 6972 4.33 12.08.2009
98 И ќе дојде време 1 7632 3.75 12.08.2009
99 А бре Македонче 3 15009 4.19 09.06.2009
100 Битка се бие кумановско поле 2 8728 4.25 09.06.2009
101 Елај либе, елај 1 7293 3.86 03.06.2009
102 Сон сонила Орданица 4 9670 4.63 03.06.2009
103 Черешна се од корен корнеше 5 13971 4.50 03.06.2009
104 Назад Калино моме 8 36894 4.51 22.05.2009
105 Мома оди за вода 5 16013 4.65 22.05.2009
106 Море чичо рече (Пајдушко) 4 11707 4.79 22.05.2009
107 Ој девојче ран бел мој 2 10110 4.53 08.05.2009
108 Голем мерак имам мамо 1 12452 4.49 21.04.2009
109 Митре Влао, тешко ранет 1 6701 4.42 31.03.2009
110 Мори чупи костурчанки 5 11861 4.59 31.03.2009