Songs

INFO: The table below lists song titles and some additional information. Click on a song name to see the lyrics and more data for the corresponding song.

# Title Audio Samples Popularity Rating Added On ALCADEENESFRGRITLVNLPLRUTR
1 Садило моме 1 948 2.50 14.04.2018
2 Море Максим има лоша жена 3 807 4.25 06.04.2018
3 Димна јуда град градила 2 2759 4.57 05.09.2016
4 Ерген сум одил, преодил 1 2074 4.33 12.06.2016
5 Темна е магла паднала 1 2791 4.78 10.09.2015
6 Дуне мори, малој моме 1 2846 3.00 09.05.2015
7 Лено ле, Лено 1 2811 4.25 09.05.2015
8 Станала рано Босилка 4 3029 4.33 24.04.2015
9 Свадба голема 2 12254 4.79 12.12.2014
10 Не седи Расим распашан 1 2661 4.60 03.10.2014
11 Буките развиваат браќа 1 3372 4.25 03.10.2014
12 Ој зелено, Зеленико 4 2872 4.70 03.10.2014
13 Решив да си се оженам 1 2435 4.50 03.10.2014
14 Недо ле, арна девојко 3 2946 4.33 23.09.2014
15 Девојче тенко високо 1 3402 4.78 23.09.2014
16 Слушни ме мајко стара 1 13915 4.45 23.02.2014
17 Невеста жито требеше 1 3668 4.38 30.01.2014
18 Машала 1 11676 4.55 04.01.2014
19 Стари баби 1 4828 4.40 03.01.2014
20 Сношти те Маре сонував 1 3400 4.00 25.11.2013
21 Во Крушево оган гори 3 4719 4.07 23.11.2013
22 Брале, брале, се собрале 4 3596 4.83 11.11.2013
23 Димитријо, сине Митре 3 12837 4.25 07.10.2013
24 Белите манастири 1 5703 4.20 16.08.2013
25 Стојне ле, Стојне невесто 3 3738 4.41 05.08.2013
26 Запри, запри виолино 2 6425 4.61 02.06.2013
27 Мојта свадба без песна ќе биде 1 4276 4.40 23.04.2013
28 Кирјана вино продава 3 14787 4.37 11.01.2013
29 Изникнало криво крувче медено 3 6437 4.68 22.12.2012
30 Твојте очи Лено мори 5 23367 4.57 22.12.2012
31 Што не спиеш, лично либе 1 4260 4.43 18.12.2012
32 Павле ми пие 5 11695 4.50 13.12.2012
33 Есен дојде, војници одат 1 8367 4.04 25.10.2012
34 На сред село чешма шарена 6 11562 4.62 15.10.2012
35 Китен ми, китен девере 1 5142 3.29 02.10.2012
36 Играле баби по месечина 1 4847 4.41 01.08.2012
37 Невесто црвен трендафил 4 5413 4.50 01.08.2012
38 Народ се собрал 1 5507 4.28 24.06.2012
39 Решил чичо да се жени 2 4765 4.39 06.06.2012
40 Две девојки 1 5236 4.20 31.03.2012
41 Бисер балкански 1 22447 4.67 31.03.2012
42 Петро ле, пиле шарено 7 5894 4.22 24.02.2012
43 Гујго ле, јуначе 3 4691 4.30 20.02.2012
44 Стојне, млада меанџико 1 4098 4.55 20.02.2012
45 Чапкан Димчо 1 4886 4.47 18.02.2012
46 Водарка 1 8332 4.25 27.01.2012
47 Додек је мома при мајка 3 5551 4.50 16.01.2012
48 Две ми друшки 1 4844 3.87 18.12.2011
49 Поле широко 2 5252 4.54 06.12.2011
50 Невено мори, Невено 1 6556 4.53 02.12.2011
51 Огреала месечина шеќерна 2 4123 4.25 30.11.2011
52 Разболел ми се левенди Ѓуро 1 6561 4.55 21.11.2011
53 Девојче, девојче 8 5958 3.88 15.11.2011
54 Што е лудо сон сонило 2 4485 4.67 09.11.2011
55 Засвирил Стојан 5 7225 4.50 19.10.2011
56 Се посврши азган Мара 2 4941 4.42 13.10.2011
57 Синоќа дојдов од гурбет 3 7149 4.50 07.09.2011
58 Излегол Дејан војвода 2 8245 4.55 04.09.2011
59 Денеска ми е сабота 2 10309 4.57 04.09.2011
60 Отидов в село Долнени 1 7438 4.36 29.08.2011
61 Девојче бело, црвено 2 7051 4.38 16.08.2011
62 Ори Анче бело и црвено 1 7488 3.82 16.08.2011
63 Мајсторе, мајсторе 3 12338 4.72 29.06.2011
64 Куќа имам на Пелистер 3 15265 4.56 20.04.2011
65 Жени се Радо 3 10048 4.37 31.03.2011
66 Легнало Родне 1 7563 4.75 20.03.2011
67 Многу мерак имам бабо 4 15520 4.52 03.03.2011
68 Величко, скопски војвода 1 7914 4.44 20.02.2011
69 Питат ме, мамо, в село момите 1 8880 3.87 05.09.2010
70 Ќе одам стара мајко 1 8268 4.00 04.09.2010
71 Имала мајка девет сина 4 17289 4.48 19.06.2010
72 Сношти те пратив на вода ќерко 2 7989 4.56 19.05.2010
73 Митра делија коња јахаја 6 8392 4.20 18.05.2010
74 Отвори ми бело Ленче 8 18329 4.32 26.04.2010
75 Голема свадба во село 2 10154 4.00 19.04.2010
76 Кој што ме чуе да пеам 5 9375 4.34 17.11.2009
77 Мамо кој чука на порти 6 10618 4.47 02.11.2009
78 Дејгиди луди млади години 8 19503 4.47 02.11.2009
79 Едно име имаме 4 23268 4.60 02.11.2009
80 Бело лице љубам јас 7 17830 4.64 02.11.2009
81 Да ме молат не се женам 2 9025 4.65 29.10.2009
82 Елено ќерко, Елено 22 17640 4.53 29.10.2009
83 Ја излези стара мајко 11 19208 4.58 29.10.2009
84 Јовано, Јованке 35 41108 4.53 29.10.2009
85 Каранфил невесто мори 2 7926 4.36 29.10.2009
86 Кажи Јано, кажи душо 7 9406 4.11 29.10.2009
87 Лажи, лажи Вере 4 11585 4.47 29.10.2009
88 Море сокол пие вода на Вардарот 21 23003 4.88 29.10.2009
89 Ој љубов, љубов 2 10429 4.45 29.10.2009
90 Се навали Шар Планина 7 12222 4.32 29.10.2009
91 Стани Станке 2 7392 4.75 29.10.2009
92 Што се чуло нане 3 9749 4.47 29.10.2009
93 За Фросина 6 12815 4.64 28.10.2009
94 Црна се чума зададе 12 19585 4.66 28.10.2009
95 Проклета да е Австралија 3 10557 4.43 28.10.2009
96 Во Јордание 2 24896 4.47 28.10.2009
97 Сторил ниет зајко, зајко кокорајко 6 37430 4.16 28.10.2009
98 Ајде сонце зајде 7 13522 4.65 28.10.2009
99 Сестра моли брата за вечера 6 13336 4.46 28.10.2009
100 Собрале ми се набрале 4 9235 4.88 28.10.2009
101 Зајди, зајди јасно сонце 14 25679 4.58 28.10.2009
102 Јано, Јанке Кумановке 4 9824 4.73 27.10.2009
103 Македонско девојче 9 23708 4.62 27.10.2009
104 Не си го продавај Кољо чифликот 11 13516 4.76 27.10.2009
105 Не плачи мило либе, не жали (Параходот) 15 11409 4.75 27.10.2009
106 Учи ме мајко, карај ме 13 38595 4.38 27.10.2009
107 Дафино вино црвено 18 22715 4.55 27.10.2009
108 Билјана платно белеше 11 21689 4.53 27.10.2009
109 Ако умрам ил загинам 5 15704 4.78 27.10.2009
110 Ајде слушај, слушај калеш бре Анѓо 17 14627 4.73 27.10.2009
111 Излези Видо мори, чудо да видиш 5 10020 4.31 12.10.2009
112 Бог да го бие тој Ибраим Оџа 8 12359 4.68 12.10.2009
113 Море абер дојде Ајше 4 9228 4.93 12.10.2009
114 Бегала ми е Благуна 2 7533 4.69 12.10.2009
115 Филка мома моле бога 4 14458 4.50 06.10.2009
116 Ајде свате дигни чаша 2 14315 4.31 03.10.2009
117 На срце ми лежи мила мамо 9 12459 4.67 29.09.2009
118 Ој Вардаре македонски 10 18087 4.19 29.09.2009
119 Оро се вие крај манастирот 6 10529 4.85 29.09.2009
120 Сношти сакав да ти дојдам 6 19087 4.42 16.09.2009
121 Што имала к'смет Стамена 16 18618 4.65 16.09.2009
122 Што се срамиш калеш Кирчо 2 7648 3.92 16.09.2009
123 Три години болен лежам 6 10827 4.58 16.09.2009
124 Три невесте тикве брале 4 17715 4.46 16.09.2009
125 Зошто ми се срдиш либе 5 11351 4.09 19.08.2009
126 Абер дојде Донке 5 14714 4.58 19.08.2009
127 Јано мори, Јано леле, севдалино 12 21166 4.63 19.08.2009
128 Ордан седи на кулата 4 9791 4.50 19.08.2009
129 Сокол ми лета високо 4 9869 4.48 13.08.2009
130 Се посврши сербез Донка 3 10921 4.35 13.08.2009
131 Во ноќта си месечина 1 7202 4.57 11.06.2009
132 Бог да убиет дебрани 5 10315 4.61 11.06.2009
133 Ни прела гора, ни ткала 3 9374 4.52 11.06.2009
134 Седна баба да вечера 2 14396 4.60 11.06.2009
135 Туѓината пуста да остане 8 20580 4.54 09.06.2009
136 Аман седнала ми бре Јана 1 7018 4.17 08.06.2009
137 Не плачи Лено мори 4 7022 3.86 08.06.2009
138 Нико, Нико меанџико 5 12011 4.57 03.06.2009
139 Сон сонила Орданица 4 9292 4.63 03.06.2009
140 Цвета мома убава 2 7709 4.70 03.06.2009
141 Назад Калино моме 8 35404 4.51 22.05.2009
142 Бог да бие, Тино мори 4 10175 4.33 22.05.2009
143 Заблеало рудо јагне 2 12237 4.74 22.05.2009
144 Посеала баба 4 10489 4.50 22.05.2009
145 Ценив се у попа 3 10293 4.71 22.05.2009
146 Водарки 1 12568 4.31 22.05.2009
147 Чије е оној моме 1 6841 4.50 22.05.2009
148 Митра мома поповата 1 7877 4.14 22.05.2009
149 Море чичо рече (Пајдушко) 4 11355 4.78 22.05.2009
150 Пуста младост 10 10442 4.53 20.04.2009
151 Вено, пиле, Вено 2 7438 4.50 20.04.2009
152 Заљубил Димо три моми 1 7515 3.67 20.04.2009
153 В село се чешма градеше 1 7747 3.85 31.03.2009
154 Мори чупи костурчанки 5 11353 4.58 31.03.2009