Songs with Turkish translation, by time added

INFO: The table below lists song titles and some additional information. Click on a song name to see the lyrics and more data for the corresponding song.

# Title Audio Samples Popularity Rating Added On ALCADEENESFRGRITLVNLPLRUTR
1 Дали чекаш стара мајчице 1 1270 4.63 28.09.2018
2 Деветсто и осма година 1 2104 4.50 15.06.2017
3 Ој ти момче охриѓанче 13 5271 4.58 07.10.2016
4 Не плачи мајко, не жали 2 3411 4.46 27.09.2016
5 Свадба голема 2 13585 4.78 12.12.2014
6 Машала 1 12374 4.56 04.01.2014
7 Жировницо пуста останала 2 12945 4.44 31.01.2013
8 Павле ми пие 5 12393 4.56 13.12.2012
9 Лихнида кајче веслаше 5 13687 4.68 03.07.2012
10 Една мисла имаме 1 9276 4.69 31.03.2012
11 Синоќа дојдов од гурбет 3 7379 4.50 07.09.2011
12 Мајсторе, мајсторе 3 12851 4.73 29.06.2011
13 Многу мерак имам бабо 4 16368 4.53 03.03.2011
14 Ја излези Ѓурѓо 8 54450 4.51 19.11.2010
15 Отвори ми бело Ленче 8 19186 4.34 26.04.2010
16 Голема свадба во село 2 10522 4.00 19.04.2010
17 Жал за Деспина 5 32149 4.73 26.03.2010
18 Давај ме мамо мори давај ме 6561 3.50 08.01.2010
19 Бело лице љубам јас 7 18766 4.58 02.11.2009
20 Благуно дејче мори пожаранче 6 12086 4.85 02.11.2009
21 Битола, мој роден крај 11 20007 4.47 02.11.2009
22 Чифте, чифте пајтонлари 4 28658 4.57 29.10.2009
23 Едно малој моме 5 12119 4.55 29.10.2009
24 Фато мори душманке 6 16335 4.44 29.10.2009
25 Јовано, Јованке 35 43032 4.50 29.10.2009
26 Море сокол пие вода на Вардарот 21 24072 4.89 29.10.2009
27 Огин го гори Брезово 8 11615 4.50 29.10.2009
28 Охрид, Охрид убав мил 1 15268 4.12 29.10.2009
29 Се навали Шар Планина 7 12832 4.33 29.10.2009
30 Зошто си ме мајко родила 5 11130 4.31 28.10.2009
31 Го фанале едно моме 4 9733 4.63 28.10.2009
32 Слушам кај шумат шумите 7 31217 4.49 28.10.2009
33 И ние сме деца на Македонија 6 27245 4.76 28.10.2009
34 Сторил ниет зајко, зајко кокорајко 6 39412 4.17 28.10.2009
35 Сестра моли брата за вечера 6 13715 4.42 28.10.2009
36 Зајди, зајди јасно сонце 14 26698 4.57 28.10.2009
37 Ајде дали знаеш, паметиш Милице 14 17891 4.69 28.10.2009
38 Земјо Македонска 8 47898 4.46 27.10.2009
39 Македонско девојче 10 25129 4.60 27.10.2009
40 Не си го продавај Кољо чифликот 11 14081 4.76 27.10.2009
41 Стани моме да заиграш 11 18026 4.54 27.10.2009
42 Учи ме мајко, карај ме 13 39775 4.37 27.10.2009
43 Ако умрам ил загинам 5 16229 4.78 27.10.2009
44 Излези Видо мори, чудо да видиш 5 10428 4.31 12.10.2009
45 Море абер дојде Ајше 4 9653 4.94 12.10.2009
46 Бегала ми е Благуна 2 8039 4.69 12.10.2009
47 За Крушевската Република 2 11560 4.71 03.10.2009
48 На срце ми лежи мила мамо 9 12842 4.68 29.09.2009
49 Ој девојче, бело и црвено 6 12693 4.86 29.09.2009
50 Сите девојчиња 5 10252 4.48 16.09.2009
51 Со маки сум се родила 19 24551 4.82 16.09.2009
52 Што имала к'смет Стамена 16 19230 4.66 16.09.2009
53 Во Струмица на улица 5 20072 4.63 16.09.2009
54 Врана коња јавам јас 6 20274 4.50 19.08.2009
55 Доста време ерген одев 2 21864 4.50 19.08.2009
56 Туѓината пуста да остане 8 21369 4.56 09.06.2009
57 Назад Калино моме 8 36894 4.51 22.05.2009
58 Голем мерак имам мамо 1 12452 4.49 21.04.2009