Songs by time added

Shaving the groom

INFO: The table below lists song titles and some additional information. Click on a song name to see the lyrics and more data for the corresponding song.

# Title Audio Samples Popularity Rating Added On
1 Бела Јано 1 46 4.00 13.07.2019
2 Ивано, Иванке, лична реканке 1 35 3.00 13.07.2019
3 Божинче, девојче мори 1 59 4.00 10.07.2019
4 Костадине, море мили сине 4 262 3.00 14.06.2019
5 Марко Крале ја одменува свадбарината 161 4.50 14.06.2019
6 Низ Петлец идат трима војводи 1 209 4.82 11.06.2019
7 Цутела е ружа 3 521 4.25 14.04.2019
8 Идам, не идам 2 468 3.40 14.04.2019
9 Одамна ли си моме калуѓерица 3 640 4.00 06.03.2019
10 Смилјана ми се армаса 4 716 4.40 11.02.2019
11 Лудо младо сон засонило 3 631 3.50 11.02.2019
12 Врба ми изникнала 2 712 4.00 10.01.2019
13 Каул се фатиле момче и девојче 3 929 4.50 07.01.2019
14 Киниса да ода у В'мбел на гости 2 1388 4.65 04.01.2019
15 Браче ле Божине 3 641 4.25 01.01.2019
16 Врати ми се, мило либе 2 915 4.00 22.11.2018
17 Оди ѕвездо 1 1794 4.98 15.11.2018
18 Дали знаеш помниш ли 1 856 3.50 22.10.2018
19 Еј ти куме 1 840 3.00 17.10.2018
20 Пријди, дојди Елено моме 1 732 3.00 07.10.2018
21 Мори деј Невено, невен душо 1 624 4.33 07.10.2018
22 Дали чекаш стара мајчице 1 1437 4.63 28.09.2018
23 Ах Вања 1 713 4.00 25.09.2018
24 Глас се слуша, плач и лелек 1 1013 4.13 05.09.2018
25 Ој Вичо, Вичо планина 1285 3.67 10.07.2018
26 Што е чудо станало 1132 4.00 10.07.2018
27 Буките развиваат, браќа 2 1130 4.00 11.06.2018
28 Кога ќе те жениме Дамјане 1 3164 4.43 11.06.2018
29 Лилјано моме, Лилјо убаво 1 1111 4.60 11.06.2018
30 Ој ти дедо Геро 1 1128 4.25 14.04.2018
31 Садило моме 1 1205 2.50 14.04.2018
32 Ми се собрале 12 другара 1 813 4.33 14.04.2018
33 Ленче бре душо, слана е паднала 1 833 3.00 14.04.2018
34 Цвеќе цутеше 1 957 4.00 14.04.2018
35 Зачукале дајрињата 1 705 4.00 14.04.2018
36 Не задевај се, мори Вендо 6 935 4.00 14.04.2018
37 Ѓурѓа пере во реката 3 811 3.00 14.04.2018
38 Да ми купиш Дервиш Бајрам 1 758 4.33 14.04.2018
39 Имам момче како лешник 1 742 3.00 14.04.2018
40 Нејќум, нејќум 1 628 3.00 14.04.2018
41 Зете, мили зете 1 2207 3.50 14.04.2018
42 Нарача Митра порача 1 698 4.00 08.04.2018
43 Зората се зазори 2 886 3.50 08.04.2018
44 Проклето да е, приклето 1 534 3.00 08.04.2018
45 Бреј Ѓурчин Стојне убаво 2 746 3.00 07.04.2018
46 Нели си пусто свршеница 1 646 3.50 07.04.2018
47 Ај смо шетале 1 656 4.33 07.04.2018
48 Бисеро ќерко 3 1103 4.00 07.04.2018
49 Не сум вечерало 1 686 3.00 06.04.2018
50 Море Максим има лоша жена 3 1049 4.25 06.04.2018
51 На кого е црна жената 3 750 4.50 06.04.2018
52 Орал дедо 1 664 3.50 06.04.2018
53 Ивано, Иванке 1 725 3.00 06.04.2018
54 Лидуду, лидуду 1 618 3.00 06.04.2018
55 Сношти си мори мамо отидов 4 654 3.00 06.04.2018
56 Девојченце, ќе ти купам 1 742 3.67 06.04.2018
57 Василка стои на порти 2 755 4.33 06.04.2018
58 Дојди либе до вечер 3 741 4.67 06.04.2018
59 Мори сваќе 2 755 4.50 06.04.2018
60 Попадна слана по поле 1 682 4.00 06.04.2018
61 Тргна ми Стојна за вода 1 633 4.00 06.04.2018
62 Море зедов жена многу млада 1 597 4.33 06.04.2018
63 Си заљубив едно моме 1 611 4.00 06.04.2018
64 Ајде пукна пушка 1 765 4.00 06.04.2018
65 Крени глава Кузмане 1 499 3.00 06.04.2018
66 Туѓа си бескрајно 1 1852 4.40 20.03.2018
67 Дајте ми ја 1 6688 4.71 20.03.2018
68 Песна за Сирма војвода 2 1824 4.63 20.03.2018
69 Жалајте ми мајки 842 3.50 19.03.2018
70 Пусти ти биле меаните Иле 5 2058 4.75 05.03.2018
71 Што е Скопје пусто останало 1 845 4.33 28.02.2018
72 Легнало лудо, заспало 1 773 3.00 28.02.2018
73 Бело Море 1 1264 4.25 22.02.2018
74 Челник Пејо 1 887 4.00 18.02.2018
75 Ори Јано, сокол Јано 2 1199 4.33 28.01.2018
76 Вечерај Анѓо 2 1070 3.00 21.01.2018
77 Гордо Порече 2 1337 4.00 19.12.2017
78 Ѓорѓија море терзија 1 1308 4.80 03.12.2017
79 Лична мома скопјанка 3 1590 4.00 01.12.2017
80 Јанка низ гора врвеше 3 1259 3.67 01.12.2017
81 Мори Вано, лична Вано 1 1036 4.00 01.12.2017
82 Митро ле, Митро 1 1572 4.67 22.11.2017
83 Овчар свири мамо 1 1267 4.33 18.11.2017
84 Блажена горо, мори зелена 1 1574 4.50 18.11.2017
85 Не заминувај, не ме оставај 1 1101 3.00 18.11.2017
86 Повеќе не ми доаѓај 1 997 3.00 18.11.2017
87 Крај Вардара двајца седевме 1 913 3.50 18.11.2017
88 Чедо си ми, мило си ми 1 1108 4.00 12.11.2017
89 Леонид со мајка вечера 1 959 4.00 12.11.2017
90 Ај што оган гори во планина 1 1093 3.50 01.11.2017
91 Посеал дедо леа босилок 1 1381 3.50 02.10.2017
92 Сношти те Маре мори сонував 2 1549 4.25 30.09.2017
93 Мома солунчанка 1 1249 4.00 28.09.2017
94 Турци во село слегоа 1 1146 4.25 28.09.2017
95 Мирка на Гинови 1 1575 4.67 25.09.2017
96 Писмо дојде од Солуна града 1 1300 4.33 22.09.2017
97 Ела ќерко да ти кажам 1 1879 4.00 22.08.2017
98 Друга љубов не сакам 5 1961 3.88 30.07.2017
99 Мила Македонијо 1 2357 4.75 19.06.2017
100 А бре браќа Кукушани 1 2401 4.10 19.06.2017
101 Ако умрам Македонијо 1 1639 4.50 19.06.2017
102 Алов бајрак Македонски 1454 4.00 19.06.2017
103 Друга земја ние немаме 1 1484 4.67 19.06.2017
104 Како пиреј 1 1868 4.67 19.06.2017
105 Од каде си малој моме 1 1385 4.43 19.06.2017
106 Три години, мори Дано 1 1490 3.83 19.06.2017
107 Разболе ми се Калина 2 1818 4.33 16.06.2017
108 Деветсто и осма година 1 2192 4.57 15.06.2017
109 Ајде пушка пукна 2 1443 2.00 06.06.2017
110 Ајде се прошетал Никола 1 1125 4.00 06.06.2017
111 Кинисало малој моме 1 1979 4.12 20.05.2017
112 Разграни гранка маслинка 1 1344 4.33 11.04.2017
113 Радост на мајка донеси 1 2454 3.67 24.03.2017
114 Стамено, моме мори, црна черешо 1 1391 4.33 24.03.2017
115 Заљубив мале три моми 4 2093 4.50 20.02.2017
116 Дојде време да си одам 1 1988 4.40 24.01.2017
117 Како да ти речам мила остани 2 4207 4.42 04.12.2016
118 Темна е магла паднала 3 2002 4.67 04.12.2016
119 Отвори ми кузум Лено 1 2178 4.71 11.11.2016
120 Нека чукаат тапаните 1 3026 4.00 08.11.2016
121 Зажни Јано 1 2221 4.25 27.10.2016
122 Узреала бела пченица 1 1760 4.67 27.10.2016
123 Си заљуби Џефа 5 3652 4.60 15.10.2016
124 Ој ти момче охриѓанче 13 5460 4.58 07.10.2016
125 Песна за солунските атентатори 1 3521 4.14 28.09.2016
126 Не плачи мајко, не жали 2 3478 4.46 27.09.2016
127 Свадба тиквешка 1 2667 3.00 27.09.2016
128 Димна јуда град градила 2 3280 4.57 05.09.2016
129 Јано Јановице, каде ти е Јане? 3 2195 4.67 30.08.2016
130 Ова е село 1 1779 4.00 09.08.2016
131 Тропнало оро 1 2576 4.67 09.08.2016
132 Дење ноќе јас те барам 1 2098 4.33 07.08.2016
133 Ти фрлије Јано ефтирије 2 1883 4.00 01.07.2016
134 Што си заљубив едно момиче 1 1903 3.33 01.07.2016
135 Јано, Јанке Трипатанке 1 1928 4.00 01.07.2016
136 Ерген сум одил, преодил 1 2319 4.33 12.06.2016
137 Ој Јанкула мили синко 1682 3.00 05.06.2016
138 На врв на планина 1731 3.00 05.06.2016
139 Паднало моме од бога 1751 3.00 05.06.2016
140 Ах, да би знала 1734 2.33 05.06.2016
141 Нешто ќе те питам, бабо 4 13904 4.41 05.06.2016
142 Ми те продадова, Досто, моме мариовско 1495 3.00 05.06.2016
143 Тебе да те пленат, моме мариовско 1634 4.00 05.06.2016
144 Море Корун арамијо 1417 3.00 05.06.2016
145 Лен садила мома 3 2032 3.75 26.04.2016
146 Пијан идам од града 5 2237 4.33 18.04.2016
147 Ленче битолчанче 1 1577 3.00 16.04.2016
148 Ајде дар ми везле моми 1 1982 4.60 03.04.2016
149 А бре моме, малој моме 1 2267 4.00 03.04.2016
150 Песно моја 1 2810 4.50 25.03.2016
151 Над Пирина јасно сонце 1 2133 3.00 22.02.2016
152 Лежал е Стојан 1 1672 4.50 22.02.2016
153 А дадеја Јана 1 2350 4.57 22.02.2016
154 Песна за Овчарани 1 3384 4.78 08.02.2016
155 Ој ѕвездо, ѕвездо 1 2139 4.70 20.01.2016
156 Горе Славеј дошле борци млади 1 1849 4.67 17.01.2016
157 Не оди моме крај брегот 3 2173 3.75 03.01.2016
158 Стојане, македонски војводо 1 1840 4.60 03.01.2016
159 Стојане, дилбер море Стојане 1 1685 4.33 03.01.2016
160 Мари Димано, џан Димано 2 2080 4.71 03.12.2015
161 Што ми е мило ем драго на Којник дуќан да имам 5 5419 4.50 02.11.2015
162 Ај, кажи Јано, кажи душо 1 2429 4.67 01.11.2015
163 Лисаво 2 2909 4.25 25.09.2015
164 Тргна ми Ленка 3 4440 4.54 25.09.2015
165 Вратете се Македонци 2 3206 4.57 10.09.2015
166 Темна е магла паднала 1 3032 4.78 10.09.2015
167 Софка на татко 2 6505 4.63 10.09.2015
168 Се собрале сватовите, румбаба 2 3547 4.71 10.09.2015
169 Не русај, прусај 2 2287 4.00 21.08.2015
170 Зора се зори 1 3331 4.38 26.06.2015
171 Од бога дадено 1 2591 4.73 07.06.2015
172 Болно лежи малој моме 1 2752 3.50 17.05.2015
173 Јана е шума градила 2 3300 3.73 17.05.2015
174 Дуне мори, малој моме 1 3084 3.00 09.05.2015
175 Лено ле, Лено 1 3049 4.25 09.05.2015
176 Станала рано Босилка 4 3316 4.33 24.04.2015
177 Жената е зло без кое не се може 1 3010 3.89 23.04.2015
178 Ветар вее, снег долета 1 2815 4.68 19.04.2015
179 Дувни ми бел ветре 7 2849 4.40 19.04.2015
180 Ден денувам 3 4412 4.82 19.04.2015
181 Чуј ги куме свирачите 2 8800 4.61 11.04.2015
182 Малечко убо Лазаре 2671 4.25 04.04.2015
183 Ми тргнала Кира 1 2221 4.00 03.04.2015
184 Капитан болен лежи 1 3124 4.50 29.03.2015
185 Ти донесов млада невеста 1 7639 4.08 21.03.2015
186 Туѓина пуста далечина 1 7697 4.39 21.03.2015
187 Мајка ми купила шарени чорапи 1 3164 4.38 08.03.2015
188 Јано ле, Јано ле 1 2940 4.25 25.02.2015
189 Вино, вино 1 2516 4.00 25.02.2015
190 Бистро ле, Бистро планино 1 2445 4.57 25.02.2015
191 Велешките ергени 3 3296 4.33 17.02.2015
192 Кинисало Грче јабанџиче 1 2267 4.40 31.01.2015
193 Ти се армаса 1 3115 4.83 31.01.2015
194 Кате, Катерина 1 3300 3.67 24.01.2015
195 Ор невесте Стојанице 10 7959 4.64 18.01.2015
196 Драганка ѓерѓеф везеше 1 2706 3.43 17.12.2014
197 Запејте сите ангели 2 6460 4.37 14.12.2014
198 Болна е легнала убава Калина 4 7397 4.00 14.12.2014
199 Јулија 1 2948 2.75 12.12.2014
200 Бабино девојче 2 4065 3.88 12.12.2014
201 Свадба голема 2 13956 4.79 12.12.2014
202 Врни се, врни либе Мариче 1 2631 3.67 12.12.2014
203 Кој ти го тури, жено 1 5193 3.80 05.12.2014
204 В' градина моме седеше 1 2719 4.50 04.12.2014
205 Лазаре, Лазаре 1 3691 4.60 04.12.2014
206 Песна за Ѓорѓи Сугаре 1 3922 4.45 02.12.2014
207 Вардаре, Пирин кај ти е? 1 4905 3.70 21.11.2014
208 Топови грмат, земјата трештит 1 2433 4.82 31.10.2014
209 Свекрва Мара караше 2343 4.00 31.10.2014
210 Кинисала Стана 2188 3.00 31.10.2014
211 С'нце трептит да седнит 2103 2.50 31.10.2014
212 Собрала Ѓурѓа, набрала 2221 4.00 31.10.2014
213 Ај што е лепо и убаво 2293 3.80 31.10.2014
214 Летоечка песна 2063 3.50 31.10.2014
215 Удри Рајно, удри 1959 3.00 31.10.2014
216 Чиво е ова девојче 2355 3.00 31.10.2014
217 Рано ранила Петкана 2 2412 4.00 31.10.2014
218 Врати се, бела Марија 3 10362 4.05 25.10.2014
219 Леринските села 2 3844 4.25 22.10.2014
220 Езеро рајско убаво 1 8360 3.32 06.10.2014
221 Песна за Самуил 1 7759 4.40 06.10.2014
222 Седнал ми Џемо 5 3268 4.00 04.10.2014
223 Играле, играле девојчиња 1 2580 4.33 04.10.2014
224 Не седи Расим распашан 1 2926 4.75 03.10.2014
225 Буките развиваат браќа 1 3651 4.25 03.10.2014
226 Ој зелено, Зеленико 4 3086 4.70 03.10.2014
227 Решив да си се оженам 1 2616 4.50 03.10.2014
228 Вирум вода, вирум вировита 2260 3.00 30.09.2014
229 Врзале го Марка црвени ремење 2331 3.67 30.09.2014
230 Кинисала Каља за Рајна Кошара 2082 3.00 30.09.2014
231 Недо ле, арна девојко 3 3259 4.50 23.09.2014
232 Спремај ми, спремај либе коња дорија 2 2263 4.11 23.09.2014
233 Девојче тенко високо 1 3763 4.80 23.09.2014
234 Една желба имам 3 6022 4.55 22.09.2014
235 Шета Ѓуро по чаршија 2176 2.50 16.09.2014
236 Имала мајка мила сина 2648 3.80 16.09.2014
237 Успала ми се Света Недела 2127 3.00 16.09.2014
238 Илино моме убаво 1 3894 4.45 15.09.2014
239 А што си ми либе гајлелија 1 2903 4.71 15.09.2014
240 Што си толку, Лено, гајлелија 5 4206 4.60 15.09.2014
241 Ни јадеме, ни пиеме 2 2302 4.50 15.09.2014
242 Бојот започна браќа 1 2716 3.67 10.09.2014
243 Зошто ме мачиш судбино клета 1 3170 4.67 06.09.2014
244 Таму долу Битола 5 3553 4.17 06.09.2014
245 Стојан заправил воденица 1 2502 4.11 06.09.2014
246 Стојан на Станка думаше 1 2230 4.60 06.09.2014
247 Што кучиња лајат, моме Елено 1 3103 4.55 06.09.2014
248 Славеј песна запејало 1 4517 4.53 06.09.2014
249 Сите момчиња дојдоја 2 2378 4.63 06.09.2014
250 Седнал Марко малку да вечера 1 2461 4.60 06.09.2014
251 Сношти е Јана 1 3121 4.14 17.08.2014
252 Јас сум чисто Македонче 3 6053 4.30 10.08.2014
253 Имал попот магаренце 1 3588 3.50 07.08.2014
254 Песна за селото Буф 1 3799 3.57 31.07.2014
255 Песна за раѓањето на Гоце 2 9770 4.36 31.07.2014
256 Песна за Никола Бадев 1 3116 4.78 31.07.2014
257 Марике мори, бела вардарке 1 2566 4.00 31.07.2014
258 Отвори си ширум порти 1 2351 4.00 31.07.2014
259 Останала жена удовица 1 2604 4.33 31.07.2014
260 Остана Ратка млада удовица 3 3190 4.60 31.07.2014
261 Ој, Прилепе граде 1 4036 4.18 19.07.2014
262 Оф, што сум далеку од тебе Македонијо 1 3683 4.00 19.07.2014
263 Оф либе, млада ме разболе 1 2024 3.60 19.07.2014
264 Облога се фаќат момче и девојче 4 2727 4.25 19.07.2014
265 Невеста платно ткаеше 1 2440 4.60 19.07.2014
266 Не ме жално гледај, мајко 1 2283 4.50 19.07.2014
267 Ој јаворе, ти јаворе 6 3102 4.36 18.07.2014
268 Стојане, луда делијо 1 2303 4.50 18.07.2014
269 На четврти мај Гоце загина 1 8355 4.19 15.07.2014
270 Лична Мара меанџика 1 2249 4.50 15.07.2014
271 Излегол невен Пејо 4 3780 4.88 15.07.2014
272 Богата Сава, богата 1 2514 3.00 15.07.2014
273 Ајде сите запејте, весело оро играјте 1 2821 3.67 15.07.2014
274 Менвај куме прстени 2 2390 4.20 10.07.2014
275 Сношти ти дојдов на гости 1 3043 4.25 16.06.2014
276 Млада чорбаџијке 1 2434 4.33 02.06.2014
277 По поле одат аргати 3 4391 4.33 30.05.2014
278 Ќе ти купам широк фустан Зуице 3 2764 4.60 30.05.2014
279 Егејки мајки 4 4846 4.45 26.05.2014
280 Струмица, Струмица 1 3502 3.89 23.05.2014
281 Душо моја, прости ми 2 6781 4.50 19.05.2014
282 Бог да бие кочански сејмени 1 3056 4.75 17.05.2014
283 Песна за Стив Наумов 1 4416 4.31 15.05.2014
284 Лено, Ленче 1 7070 4.53 15.05.2014
285 Лено, Лено, Ленче 1 3434 4.14 15.05.2014
286 Седнал Осман да плачи 2306 3.50 06.05.2014
287 Служба служи млади Димитрија 1 2569 4.33 26.04.2014
288 Киниса моме на вода 3 4305 4.33 24.04.2014
289 За Карпош војвода 1 3364 4.40 17.04.2014
290 На гости ти дојдов, Кито 2 3192 4.33 16.04.2014
291 Не претезај 1 2171 4.00 16.04.2014
292 Гукни ми, гукни гугутко 1 2818 4.09 16.04.2014
293 Нешо пиле 2 2700 4.00 16.04.2014
294 Илија ќе оди в' туѓина 1 2527 3.00 16.04.2014
295 Стојне бре, моме кочанско 1 2620 4.00 16.04.2014
296 Моме стое во ливади 10 3470 4.33 16.04.2014
297 Петро, Петролинко, гиздава девојко 1 2344 4.50 16.04.2014
298 Огледала се Ангелина 1 2424 4.50 16.04.2014
299 Ти ли се најде Лено мори 5 3844 4.29 16.04.2014
300 Легнала Ѓурѓа на рамно гумно 1 2708 4.40 16.04.2014
301 Молитва 1 4575 4.45 14.04.2014
302 Ај, шетал Марко 1 2869 4.00 09.04.2014
303 Што си ми сине весело 1 4659 4.43 02.04.2014
304 Ленка 1 6365 4.30 02.04.2014
305 Денес над Македонија 1 24031 4.32 02.04.2014
306 Во борба македонски народе 1 8409 4.74 01.03.2014
307 Каде се чуло, видело 1 4260 4.70 01.03.2014
308 Митра низ двори шеташе 2 3525 4.50 23.02.2014
309 Песна за бабата Митра 2 4089 3.64 23.02.2014
310 Слушни ме мајко стара 1 14722 4.47 23.02.2014
311 Ој Стојане, мој комшија 1 3530 3.45 03.02.2014
312 Невеста жито требеше 1 3976 4.38 30.01.2014
313 Нашето село рано вечерало 1 3584 4.00 30.01.2014
314 Мома седи на чардакот 2 3985 4.45 28.01.2014
315 Три години јас те чекам 2 3168 4.67 19.01.2014
316 Кажи Анѓо мори 2 3472 4.60 06.01.2014
317 Машала 1 12593 4.56 04.01.2014
318 Стари баби 1 5137 4.40 03.01.2014
319 Легнала мома, заспала 1 3186 4.44 29.11.2013
320 Ожени се, мили сине 1 3628 4.87 29.11.2013
321 Фати се Бое на оро 4 7027 4.29 25.11.2013
322 Сношти те Маре сонував 1 3666 4.00 25.11.2013
323 Ангелино, малој моме 1 3509 4.20 25.11.2013
324 Во Крушево оган гори 3 5034 4.13 23.11.2013
325 Гоце ми отиде во Солуна града 2 3783 4.33 17.11.2013
326 Брале, брале, се собрале 4 3866 4.83 11.11.2013
327 Девојче, море девојче 1 2674 4.33 11.11.2013
328 Димитријо, сине Митре 3 13514 4.29 07.10.2013
329 Излегов да се прошетам, мамо 1 2949 4.25 06.10.2013
330 Излегов да се разшетам 1 2911 4.00 06.10.2013
331 Излегов да се прошетам 2 3173 4.63 06.10.2013
332 Од љубов не се бега 1 6881 4.68 06.10.2013
333 Една комитска 2 3950 3.82 29.09.2013
334 Не кани ме 2 5982 4.52 18.08.2013
335 Белите манастири 1 6040 4.20 16.08.2013
336 Стариот јоргован 1 3952 3.71 05.08.2013
337 Стојне ле, Стојне невесто 3 4016 4.41 05.08.2013
338 Променила ми се Пандура девојка 3 4421 4.06 13.06.2013
339 Мори моме, малој моме 2 4332 4.11 02.06.2013
340 Еј ридови, сини мориња 8 18010 4.48 02.06.2013
341 Свадба македонска 3 10952 4.19 02.06.2013
342 Јоване море, Јоване 5 11570 4.63 02.06.2013
343 Запри, запри виолино 2 6898 4.63 02.06.2013
344 Ој, додоле 1 4938 4.47 14.05.2013
345 Ој Досто, Досто 1 3232 4.63 28.04.2013
346 Мариче, црно косиче 1 2993 4.50 28.04.2013
347 Празник љубовен 1 3150 4.54 28.04.2013
348 Мојта свадба без песна ќе биде 1 4522 4.40 23.04.2013
349 Зумбај, зумбај 1 4683 4.54 14.04.2013
350 Стојан си стадо пасеше 2 3758 4.89 14.04.2013
351 Јана мома 1 3973 3.71 14.04.2013
352 Стори ми абер Божано 1 3094 4.14 14.04.2013
353 Две китки 2 4548 4.45 14.04.2013
354 Од Битола појдов 5 5559 4.13 09.04.2013
355 Во Солуна Еди куле 2 3807 3.78 09.04.2013
356 Оф, што сум толку далеку 1 4559 4.57 09.04.2013
357 Либе ле, либе убаво 4 3199 4.57 09.04.2013
358 Каранфилче девојче 12 4425 4.64 09.04.2013
359 Славеј пее на трендафил 2 2158 4.50 09.04.2013
360 Ајде не ти личи Дафино моме 2 3456 4.78 07.04.2013
361 Запеало славеј пиле 1 3867 4.79 07.04.2013
362 До три ми пушки пукнаа 4 7645 4.27 21.02.2013
363 Усни румени 1 3852 4.67 21.02.2013
364 Тодоро, либе Тодоро 1 3476 4.14 21.02.2013
365 Свекрвице мори 1 3056 3.25 18.02.2013
366 Синојка ми дојде 1 2848 4.50 18.02.2013
367 Шеќерино малој моме 2 3995 4.63 18.02.2013
368 Сакам да си само моја 1 3286 4.25 18.02.2013
369 Отишла Љуба кај тетка је 2 3356 4.25 18.02.2013
370 Мори Анчо Милојчина 3 3030 4.50 18.02.2013
371 Ѓурѓана ми болна лега 1 2897 3.17 18.02.2013
372 Џан џигер Магдо 4 3220 4.50 18.02.2013
373 Чукав, чукав мале 1 3200 3.50 18.02.2013
374 Болно легна Ленче 2 3222 4.00 16.02.2013
375 Бог да бие, убие 1 3186 3.25 16.02.2013
376 Бог да бие аџи Зора 1 3200 3.60 16.02.2013
377 Аршин, аршин 1 3313 3.60 16.02.2013
378 Ај ти ми спремај 1 3109 4.25 16.02.2013
379 Стројник ќе те пратам бабо 1 3302 4.33 14.02.2013
380 Стојне ле, Стојне невесто 1 2962 4.40 14.02.2013
381 Стојана мајка учеше 2 3123 4.50 14.02.2013
382 Леле с'нце, леле глава 1 2882 4.50 14.02.2013
383 Грабиле гу Ангелину 2 3074 4.33 14.02.2013
384 Успала се мома Сирма 1 2826 4.38 14.02.2013
385 Чува мајка до две лути ќерки 1 3160 3.75 14.02.2013
386 Сè заради друг 2 3522 3.78 04.02.2013
387 Погана 5 10090 4.22 04.02.2013
388 Песна за Ченто 2 4118 4.60 04.02.2013
389 Жировницо пуста останала 2 13149 4.45 31.01.2013
390 Заспало девојче на бистро изворче 1 3159 4.43 28.01.2013
391 Русе ле моме убаво 2 8640 4.43 28.01.2013
392 Еј, море мажу 1 3188 4.33 28.01.2013
393 Што си налутено либе 3 3613 4.14 19.01.2013
394 Онаа страна оган гори 1 3954 4.38 19.01.2013
395 Дотекла вода студена 4 6351 3.92 15.01.2013
396 Кирјана вино продава 3 16247 4.40 11.01.2013
397 Свирете ми другари 2 6497 4.39 01.01.2013
398 Три години, лудо, болна лежам 1 3720 4.40 01.01.2013
399 Бојот започна горе Крушево 4 4833 4.05 22.12.2012
400 Изникнало криво крувче медено 3 7048 4.70 22.12.2012
401 Сношти појдов мила мамо 2 4919 4.27 22.12.2012
402 Твојте очи Лено мори 5 25645 4.60 22.12.2012
403 Што не спиеш, лично либе 1 4566 4.43 18.12.2012
404 Останал Кољо сираче 5 3614 4.20 13.12.2012
405 Легнала Дана 4 4640 4.60 13.12.2012
406 Павле ми пие 5 12552 4.56 13.12.2012
407 Садила Димка босилче 1 3079 4.17 13.12.2012
408 Бегала Мара, бегала 1 3484 4.33 13.12.2012
409 Кажи облаче ле бело 4 12161 4.24 13.12.2012
410 Судбо моја 9 10108 4.76 12.12.2012
411 Ми се собрале ваке-таке 2 4292 4.36 10.12.2012
412 Прошетал Димчо, рашетал 3 5027 4.24 31.10.2012
413 Оди бре либе 1 3300 4.55 31.10.2012
414 Есен дојде, војници одат 1 8637 4.04 25.10.2012
415 На сред село чешма шарена 6 12435 4.62 15.10.2012
416 Китен ми, китен девере 1 5440 3.29 02.10.2012
417 Ѓорѓи и Елена 2 4273 4.17 24.09.2012
418 На сред село тапан бие 1 5740 4.29 23.09.2012
419 Ка се заљубиле до две луди млади 2 5511 4.00 17.09.2012
420 Сама мома во планина 1 4260 3.55 06.09.2012
421 Ме сакаа двајца тројца 2 4563 4.60 29.08.2012
422 Кој ти ги даде тие црни очи 2 5564 4.44 29.08.2012
423 Еленко, моме мори, убава 3 6649 4.54 29.08.2012
424 Лилјано моме 12 9010 4.08 02.08.2012
425 Играле баби по месечина 1 5052 4.41 01.08.2012
426 Невесто црвен трендафил 4 5794 4.50 01.08.2012
427 Лихнида кајче веслаше 5 14022 4.68 03.07.2012
428 Темен се облак зададе 1 3976 4.65 24.06.2012
429 Темен се облак зададе 1 10278 4.87 24.06.2012
430 Народ се собрал 1 5777 4.32 24.06.2012
431 Абер дојде од овчаро 3618 3.12 14.06.2012
432 А што ми се јадно додеало 3787 3.58 14.06.2012
433 Решил чичо да се жени 2 5033 4.39 06.06.2012
434 Војниче младо 1 4480 3.79 11.04.2012
435 Јаничари одат, мамо 3 7032 3.91 11.04.2012
436 Две девојки 1 5487 4.20 31.03.2012
437 Една мисла имаме 1 9367 4.69 31.03.2012
438 Штом ноќта помине 1 24401 4.53 31.03.2012
439 Бисер балкански 4 24714 4.61 31.03.2012
440 Глас ми се слуша 3 4616 3.73 09.03.2012
441 Петро ле, пиле шарено 7 6190 4.22 24.02.2012
442 Гујго ле, јуначе 3 4942 4.30 20.02.2012
443 Стојне, млада меанџико 1 4304 4.55 20.02.2012
444 Чапкан Димчо 1 5135 4.50 18.02.2012
445 Горичице лилјанова 1 4159 4.00 02.02.2012
446 Водарка 1 8934 4.25 27.01.2012
447 У Шлегово куќа шимширова 3995 4.08 27.01.2012
448 Стар бел дедо овци пасе 3 5649 4.19 25.01.2012
449 Пушти ја, Лело мори, Тодорка 1 4051 4.38 25.01.2012
450 Промени се, Суте 2 3951 4.00 23.01.2012
451 Додек је мома при мајка 3 5843 4.50 16.01.2012
452 Две ми друшки 1 5076 3.87 18.12.2011
453 Поле широко 2 5503 4.54 06.12.2011
454 Петре гајдаџијата 1 4295 4.20 06.12.2011
455 Отишло е мало моме 2 4169 4.71 06.12.2011
456 Ој, Јеленчице 2 4074 4.50 02.12.2011
457 Одоздола иде ќелавиот паша 1 4373 3.80 02.12.2011
458 Од гранка, в' гранка 2 4878 4.56 02.12.2011
459 Невеста иди од вода 1 3746 4.20 02.12.2011
460 Невено мори, Невено 1 6962 4.53 02.12.2011
461 Не пиј Недо рујно вино 1 4098 4.67 02.12.2011
462 Оф бре, Стојане 3 6893 4.55 01.12.2011
463 Стојане море, Стојане 1 3737 4.20 01.12.2011
464 Собрале ми се 1 4092 4.71 01.12.2011
465 Огреала месечина шеќерна 2 4345 4.25 30.11.2011
466 Развивај горо зелена 1 4024 3.50 22.11.2011
467 Развивај горо зелена 1 2715 3.21 22.11.2011
468 Развивај горо зелена 3 3875 3.63 22.11.2011
469 Развивај горо зелена 4 5398 4.73 22.11.2011
470 Сношти си минав, мамо 1 3871 4.00 22.11.2011
471 Разболел ми се левенди Ѓуро 1 6954 4.55 21.11.2011
472 Љубов голема 1 19057 4.33 16.11.2011
473 Девојче, девојче 8 6308 3.88 15.11.2011
474 Што е лудо сон сонило 2 4785 4.67 09.11.2011
475 Засвирил Стојан 5 7621 4.50 19.10.2011
476 Се посврши азган Мара 2 5196 4.42 13.10.2011
477 В' апсана ме кладе 2 5420 4.71 13.10.2011
478 Песна за Марко Лерински 2 10087 4.48 09.09.2011
479 Што ти текна, Јано, да побегнеш 1 8892 4.04 07.09.2011
480 Со јаболко фрли 2 10476 4.70 07.09.2011
481 Синоќа дојдов од гурбет 3 7418 4.50 07.09.2011
482 Погинал Стојан, загинал 2 7177 4.63 07.09.2011
483 Мајка има едно чедо 1 8262 4.59 04.09.2011
484 Кичевјани, московјани 1 7662 4.83 04.09.2011
485 Излегол Дејан војвода 2 8631 4.58 04.09.2011
486 Денеска ми е сабота 2 10775 4.57 04.09.2011
487 Дејгиди Магдалено мори 4 10849 4.59 04.09.2011
488 Ајде чиво ли е она девојче 1 8877 4.03 04.09.2011
489 Отидов в село Долнени 1 7720 4.40 29.08.2011
490 Девојче бело, црвено 2 7289 4.38 16.08.2011
491 Ори Анче бело и црвено 1 7735 3.82 16.08.2011
492 Мајсторе, мајсторе 3 12959 4.73 29.06.2011
493 Дојди, дојди, малој моме 2 7366 4.38 22.06.2011
494 Дај ми надеж 2 10310 4.89 11.06.2011
495 Зар има лек за вљубени 1 7771 4.24 31.05.2011
496 Весели другари 1 7609 3.92 22.05.2011
497 Што ми е лепо, убаво 1 7163 4.31 22.05.2011
498 Што може љубовта 1 7992 4.14 10.05.2011
499 Запејте песна другари 1 7675 4.00 10.05.2011
500 Погледни Цвете, погледни 1 6439 4.43 10.05.2011
501 Проклета судбино 1 7055 4.80 20.04.2011
502 Модерна си имам жена 1 7612 4.60 20.04.2011
503 Куќа имам на Пелистер 3 15968 4.58 20.04.2011
504 Коце берберот - чалгаџијата 2 11536 3.95 04.04.2011
505 Една гитара 1 7051 3.69 04.04.2011
506 Битолчани мераклии 1 7618 4.58 02.04.2011
507 А бре Ѓоре, лажго Ѓоре 1 9489 3.47 02.04.2011
508 Жени се Радо 3 10491 4.39 31.03.2011
509 Легнало Родне 1 7906 4.75 20.03.2011
510 Маце, маце, тече вода студена 4 8134 4.63 19.03.2011
511 Нели ти реков не оди боса 2 7945 4.60 19.03.2011
512 Три години станаа 15 17541 4.70 18.03.2011
513 Ајде камен Јано 5 10541 4.58 14.03.2011
514 Ајде брала мома бело грозје 3 9284 4.10 13.03.2011
515 Многу мерак имам бабо 4 16531 4.53 03.03.2011
516 Изникна ми бадем дрво 1 7486 4.00 28.02.2011
517 Што ми омилело 1 8326 4.43 28.02.2011
518 Елено моме, Елено 2 8243 4.28 26.02.2011
519 Ах, вие мои луди млади години 3 13748 4.11 21.02.2011
520 Величко, скопски војвода 1 8265 4.44 20.02.2011
521 Ја излези Ѓурѓо 8 55444 4.52 19.11.2010
522 Катерино кротко јагне 2 7831 4.29 31.10.2010
523 Слага се с'лнце да зајде 3 6879 4.85 31.10.2010
524 Болна е легнала 6 12279 4.58 05.09.2010
525 Питат ме, мамо, в село момите 1 9159 3.87 05.09.2010
526 Ќе одам стара мајко 1 8573 4.00 04.09.2010
527 Имала мајка девет сина 4 18277 4.49 19.06.2010
528 Де мори Васе, Васе 1 7217 3.72 18.06.2010
529 Слушај бре кралу 1 15992 4.52 22.05.2010
530 Сношти те пратив на вода ќерко 3 8385 4.59 19.05.2010
531 Серенада 1 12824 4.48 19.05.2010
532 Помниш ли, либе Тодоро 7 12127 4.52 18.05.2010
533 Митра делија коња јахаја 6 8704 4.27 18.05.2010
534 Отвори ми бело Ленче 8 19370 4.35 26.04.2010
535 Голема свадба во село 2 10598 4.00 19.04.2010
536 Момченце и момиченце 1 6948 4.56 07.04.2010
537 Кај си мајко да ме видиш 1 7148 4.67 07.04.2010
538 Не плачете стари мајки 1 6957 4.67 03.04.2010
539 Мори момиченце малечко 1 7040 4.50 27.03.2010
540 Жал за Деспина 5 32440 4.73 26.03.2010
541 Бог да ги бие Арапите 1 6968 4.44 19.02.2010
542 Болна паднала Родна Фалкова 2 8726 4.44 11.02.2010
543 Оф, оф, аман 1 10452 4.46 11.02.2010
544 А бре Кољо, мамин Кољо 2 9512 4.26 09.02.2010
545 А бре војниче, младо војниче 9011 3.78 09.02.2010
546 Мома уф зандана 1 5611 4.67 08.01.2010
547 Легнало моме, заспало 6300 4.44 08.01.2010
548 Давај ме мамо мори давај ме 6597 3.50 08.01.2010
549 Каранфило филфило 7 11441 4.52 03.01.2010
550 Кате лично девојче 1 7078 4.14 03.01.2010
551 Кажи кажи Донке 1 6591 4.43 03.01.2010
552 Ангеле еден на мама, џанам 6299 3.83 03.01.2010
553 Море што си бевме големото друштво 3 9517 4.14 27.12.2009
554 Кажи, кажи либе Стано 8 10102 4.58 17.11.2009
555 Кога се мажеше што ти се чинеше 3 7857 4.20 17.11.2009
556 Кога си бевме мали 3 8396 4.44 17.11.2009
557 Кога си тргнав во туѓина 5 11039 4.59 17.11.2009
558 Кога тргнав Цвето 8 25911 4.29 17.11.2009
559 Кој што ме чуе да пеам 5 9886 4.34 17.11.2009
560 Крај Вардара седеше 2 9770 4.33 17.11.2009
561 Легнало моме заспало 1 7017 4.80 17.11.2009
562 Ленче болно лежи 4 7904 4.71 17.11.2009
563 Ленче бре душо 4 8343 4.58 17.11.2009
564 Ленка пиши бела книга 1 7693 4.64 17.11.2009
565 Лична валандовчанка 1 6627 4.00 17.11.2009
566 Лино моме Лино 2 8039 4.47 17.11.2009
567 Љубинке моме убаво 1 6263 3.50 17.11.2009
568 Магдо мори Магдалено 3 9997 4.64 02.11.2009
569 Македонија 1 8439 4.77 02.11.2009
570 Македонијо жална ле мајко 1 7348 4.38 02.11.2009
571 Македонки билбилјанки 3 14392 4.74 02.11.2009
572 Мамо кој чука на порти 6 11030 4.47 02.11.2009
573 Маре мори Маре 6515 4.17 02.11.2009
574 Марие дилбер бела Марие 10 12542 4.81 02.11.2009
575 Момите мамо, момите 1 8993 4.83 02.11.2009
576 Дај ми мамо динар, до два 1 6446 4.50 02.11.2009
577 Дал не ти е жал бре Миеле 6148 4.00 02.11.2009
578 Дали думаш либе 6 8454 4.77 02.11.2009
579 Дали знаеш мила мајко 2 8756 4.64 02.11.2009
580 Дали знаеш мило либе 4 7051 4.33 02.11.2009
581 Дали знаеш моме паметуваш 6430 4.40 02.11.2009
582 Дано ле Данче убава 1 7018 4.17 02.11.2009
583 Давај ме мила мамо, давај ме 7 10813 4.64 02.11.2009
584 Дебарцо ти си борбена 1 8207 4.11 02.11.2009
585 Дејгиди луди млади години 8 20397 4.48 02.11.2009
586 Девојченце љубиш ли ме мене 2 7847 4.27 02.11.2009
587 Девојко убава 6193 4.50 02.11.2009
588 Девојко лична румена 1 7246 4.57 02.11.2009
589 Дигни си Маро, Марче очите 3 7525 4.25 02.11.2009
590 Добро ми дошле сватовите 1 6835 4.60 02.11.2009
591 Дојди, дојди калеш море Димчо 1 6735 4.50 02.11.2009
592 Дојди мајко испрати ме 1 7141 4.50 02.11.2009
593 Доста, доста лично ле Стојне 4 9778 4.61 02.11.2009
594 Двама се љубеа мамо 5827 4.00 02.11.2009
595 Дремка ми се дреми 6 9115 4.38 02.11.2009
596 Еднаш минав на мостето 1 6339 4.67 02.11.2009
597 Едно име имаме 4 24311 4.63 02.11.2009
598 Жени ме мамо, жени ме 3 8317 4.18 02.11.2009
599 Едно младо војниче 6172 4.50 02.11.2009
600 Еј мори Ленче, младо фиданче 6271 4.00 02.11.2009
601 Еј ти Марие, селвие 1 7226 4.50 02.11.2009
602 Еј Тодоре 1 7245 4.20 02.11.2009
603 Ерген одев мајко 8 13668 4.65 02.11.2009
604 Ергенлак е мамо пашалак 1 6766 4.57 02.11.2009
605 Ферман дојде од Стамбола 7 10053 4.41 02.11.2009
606 Гена ми појде на чешма 5 8263 4.50 02.11.2009
607 Гори Балкан 5 11347 4.55 02.11.2009
608 Гроздано моме убаво 6070 4.33 02.11.2009
609 Илчовице млада невесто 2 12167 4.54 02.11.2009
610 Ја излези либе на пенџере 4 8190 4.50 02.11.2009
611 Јана грло заболело 1 7397 4.11 02.11.2009
612 Јана мајка луто колне 1 6980 3.92 02.11.2009
613 Јанке ле Јанке убава 6 9030 4.00 02.11.2009
614 Јас сум мома пак мома 2 6447 4.78 02.11.2009
615 Јас си го сакам нано 1 6886 3.92 02.11.2009
616 Каде си тргнало абре бај Постоле 4 9015 4.75 02.11.2009
617 Како што е таа чаша 5 10439 4.38 02.11.2009
618 Ах, каде е мојто либе 13 15840 4.62 02.11.2009
619 Ах мори мајко 1 7756 4.78 02.11.2009
620 Ах мори Маро, девојче 2 7182 4.56 02.11.2009
621 Ај мерак имам 1 7475 3.63 02.11.2009
622 Ајде болно лежи мојто либе 3 11243 4.65 02.11.2009
623 Ајде бостан садат мамо 1 6707 4.00 02.11.2009
624 Ајде да одиме во Битола 2 9334 3.92 02.11.2009
625 Ајде да се земиме, Васе 3 10799 3.93 02.11.2009
626 Ајде кога појдов 1 7685 4.80 02.11.2009
627 Ајде провикнал се Иљо Малешевски 3 7546 4.56 02.11.2009
628 Ајде ред се редат мале 8 13752 4.48 02.11.2009
629 Ајде станав се оженив 4 7792 4.42 02.11.2009
630 Ајде разболе се мојто либе 4 8695 4.35 02.11.2009
631 Ајде засвирете браќа свирачи 2 7505 4.20 02.11.2009
632 Ајде, ајде моме Стојне 7 11110 4.71 02.11.2009
633 Ако само запеам 1 6608 4.00 02.11.2009
634 Ако имаш срце 1 8356 4.00 02.11.2009
635 Бело лице љубам јас 7 18944 4.58 02.11.2009
636 Благуно дејче мори пожаранче 6 12189 4.85 02.11.2009
637 Битола, мој роден крај 11 20169 4.47 02.11.2009
638 Битола, бабам Битола 4 12421 4.00 02.11.2009
639 Бог да бие Наумчето 3 8094 4.14 29.10.2009
640 Бог да го убие Шефки качакот 1 7034 4.67 29.10.2009
641 Болен ми лежи млад Стојан 4 7915 4.28 29.10.2009
642 Болен лежи млад Стојан 7 11761 4.44 29.10.2009
643 Бор садила мома Евгенија 4 16698 4.51 29.10.2009
644 Брала мома капини 5 14848 4.21 29.10.2009
645 Чифте, чифте пајтонлари 4 28810 4.57 29.10.2009
646 Црнеј горо, црнеј сестро 1 7788 4.67 29.10.2009
647 Чула баба разбрала 4 13123 4.39 29.10.2009
648 Цветините очи черешови 11 13489 4.63 29.10.2009
649 Да ме молат не се женам 2 9413 4.67 29.10.2009
650 Дафина болна легнала 4 8346 4.35 29.10.2009
651 Дафино црвен каранфил 1 6833 4.50 29.10.2009
652 Билбил пее во планина 8 14881 4.79 29.10.2009
653 Бог да бие мојта мајка 2 6789 4.60 29.10.2009
654 Бог да бие Русе твојта мајка 8 18787 4.61 29.10.2009
655 Девет години болен лежав 1 6742 4.43 29.10.2009
656 Димчета аскер го писаја 1 6806 4.36 29.10.2009
657 До кога браќа мили Македонци 1 10199 4.48 29.10.2009
658 Дојди, дојди малој моме 1 6230 4.50 29.10.2009
659 Една мома с' мајка е 5 7714 4.30 29.10.2009
660 Една вечер 6158 4.00 29.10.2009
661 Едно малој моме 5 12196 4.56 29.10.2009
662 Еј море девојче 6096 3.67 29.10.2009
663 Елено моме, Елено 1 16900 4.27 29.10.2009
664 Елено ќерко, Елено 22 18531 4.53 29.10.2009
665 Фанче ојде во Калишта 2 7750 4.77 29.10.2009
666 Фатила зима 14096 3.23 29.10.2009
667 Фато мори душманке 6 16449 4.44 29.10.2009
668 Гледај ме, гледај либе 3 9805 4.34 29.10.2009
669 И таму е мојата родина 1 11441 4.56 29.10.2009
670 Излегол Јане Сандански 5 10568 4.19 29.10.2009
671 Излегов да се прошетам 2 7089 3.50 29.10.2009
672 Извикна Јана провикна 1 6738 4.60 29.10.2009
673 Ја излези стара мајко 11 20049 4.58 29.10.2009
674 Јас Методи Патче од Охрида 1 11202 4.56 29.10.2009
675 Јовано, Јованке 35 43463 4.50 29.10.2009
676 Каде се чуло, мамо, видело 2 7757 4.56 29.10.2009
677 Калеш Дончо 4 9367 4.60 29.10.2009
678 Каљо, Калино девојче 6 8045 4.40 29.10.2009
679 Кондисал Ајрадин паша 3 9016 4.42 29.10.2009
680 Каранфил невесто мори 2 8198 4.36 29.10.2009
681 Кажи Јано, кажи душо 7 9755 4.11 29.10.2009
682 Кажи Рајне, кажи душо 8 10757 4.58 29.10.2009
683 Кога војници тргнавме 5 8102 4.31 29.10.2009
684 Кучињата лаат, пазарџии идат 1 8705 4.73 29.10.2009
685 Лажи, лажи Вере 4 12011 4.52 29.10.2009
686 Љуби, љуби лудо младо 6138 4.50 29.10.2009
687 Мара охриѓанка 1 6855 4.67 29.10.2009
688 Маж ми е генерал 1 7266 4.15 29.10.2009
689 Мери Томчо сто драм алва 3 7373 4.08 29.10.2009
690 Ми го затвориле младиот Јорданчо 4 7474 3.86 29.10.2009
691 Мома крај извор седеше 2 7011 4.43 29.10.2009
692 Момче младо убаво 6053 4.33 29.10.2009
693 Девојче бело, црвено 7 13316 4.42 29.10.2009
694 Море дојде време 6214 2.82 29.10.2009
695 Море сокол пие вода на Вардарот 21 24318 4.89 29.10.2009
696 Мост ми ѕидат девет мајстори 1 8478 4.55 29.10.2009
697 Не стој Доне, Донке 7 14620 4.54 29.10.2009
698 Немам мило, немам драго 3 8288 3.70 29.10.2009
699 Од Битола до Вевчани 4 8290 4.67 29.10.2009
700 Од умот се поизгубив 6 10485 4.58 29.10.2009
701 Ој ти моме, малој моме 4 8140 4.50 29.10.2009
702 Оздола идет еден млад војвода 1 7341 4.75 29.10.2009
703 Огин го гори Брезово 8 11717 4.50 29.10.2009
704 Одиш ти 1 5954 4.40 29.10.2009
705 Одам, одам мајчице 1 6174 4.50 29.10.2009
706 Од врв Пирин Планина 3 10404 4.61 29.10.2009
707 Охрид, Охрид убав мил 1 15368 4.12 29.10.2009
708 Ој љубов, љубов 2 10903 4.45 29.10.2009
709 Песна ви пеам Македонци 1 10917 4.33 29.10.2009
710 Роден, роден крај 3 17213 3.74 29.10.2009
711 Разболела се Ленка Пингова 6 12796 4.76 29.10.2009
712 Ранет лежи млад партизан 6065 4.25 29.10.2009
713 По горите македонски 3 8585 4.63 29.10.2009
714 Пијан идам мајко 1 6327 4.33 29.10.2009
715 Пара бери киселец 4 14347 4.44 29.10.2009
716 Станвај Донке, станвај пиле 7 8473 4.57 29.10.2009
717 Стани ми Геле, Ангеле 1 7265 4.33 29.10.2009
718 Собрале ми се сватови 1 6871 4.50 29.10.2009
719 Седенка се збира 2 7737 4.29 29.10.2009
720 Стани ми Ленче, отвори 6156 4.50 29.10.2009
721 Саноќ ми билбил пропеа 3 10422 4.92 29.10.2009
722 Се навали Шар Планина 7 12951 4.33 29.10.2009
723 Саноќ седам Трено 6 11140 4.35 29.10.2009
724 Стани Станке 2 7638 4.75 29.10.2009
725 Што се чуло нане 3 10218 4.50 29.10.2009
726 Што ми е мило ем драго мамо 3 9336 4.75 29.10.2009
727 Тргна ми Донка да оди 6308 4.00 29.10.2009
728 Таму ле мајко близу Битола 2 9295 4.34 29.10.2009
729 Тргнало ми лудо младо 6 11337 4.45 29.10.2009
730 Ти не знаеш момче 1 6117 4.25 29.10.2009
731 Таму долу криволачко 1 7630 4.63 28.10.2009
732 Ваташа 2 11030 4.27 28.10.2009
733 За Фросина 6 13402 4.64 28.10.2009
734 За Зарина 4 9430 4.57 28.10.2009
735 Заљубив едно младо девојче 6569 4.25 28.10.2009
736 Запеј песна Македонко 1 8922 4.29 28.10.2009
737 Заплакало е Мариово 8 26549 4.39 28.10.2009
738 Зошто си ме мајко родила 5 11240 4.31 28.10.2009
739 Абер ми дојде од мојто либе 1 8060 3.44 28.10.2009
740 А бре Македонче ти вардарско пиле 2 9393 4.48 28.10.2009
741 Ацано млада невесто 9 10332 4.25 28.10.2009
742 Болен лежи Миле Поп Јорданов 9 13846 4.50 28.10.2009
743 Го фанале едно моме 4 9806 4.64 28.10.2009
744 Народе Македонски 5 17636 4.63 28.10.2009
745 Послушајте патриоти 6 16831 4.57 28.10.2009
746 Слушам кај шумат шумите 7 31592 4.49 28.10.2009
747 Трба трби Гевгелија 3 14439 4.47 28.10.2009
748 Црна се чума зададе 12 20407 4.66 28.10.2009
749 Црно му било пишано на Александар Турунџе 9 9451 4.43 28.10.2009
750 Лешочкиот манастир 5 11172 4.53 28.10.2009
751 Крушево абер пристигна 1 15326 4.65 28.10.2009
752 И ние сме деца на Македонија 6 27481 4.76 28.10.2009
753 Абер ми иде од Могила 3 11622 4.48 28.10.2009
754 Четворица комити 2 10628 4.88 28.10.2009
755 Проклета да е Австралија 3 11063 4.43 28.10.2009
756 Огреала месечина 7 9320 4.55 28.10.2009
757 Бог да бие кој прв почна 5 10388 4.72 28.10.2009
758 Ај зајди зајди јасно сонце 1 9195 4.33 28.10.2009
759 Василица 1 10401 4.09 28.10.2009
760 Коледа леда 7711 4.50 28.10.2009
761 Во Јордание 2 25560 4.47 28.10.2009
762 Сторил ниет зајко, зајко кокорајко 6 39801 4.17 28.10.2009
763 Коледица 2 11516 4.40 28.10.2009
764 Ајде ми извикнал турскиот паша 1 8284 4.50 28.10.2009
765 Ајде сонце зајде 7 14010 4.66 28.10.2009
766 Ајде вино пијам 9 13812 4.35 28.10.2009
767 А бре воденичаре 8 19301 4.38 28.10.2009
768 Едно моме покрај Вардар оди 6315 4.00 28.10.2009
769 Еј севдалино, еј малој моме 1 20262 3.93 28.10.2009
770 Ино моме веселино 1 7158 4.00 28.10.2009
771 Ќе ти умрам мамо 3 6827 4.75 28.10.2009
772 Кога падна на Пирина 6 17743 4.58 28.10.2009
773 Малој моме цвеќе брало 2 7538 4.71 28.10.2009
774 Низ двори се шета мома Катерина 3 9559 4.39 28.10.2009
775 Поминаа луди млади години 6439 3.60 28.10.2009
776 Се заљубив во девојче убаво 6239 3.00 28.10.2009
777 Секој што мине помине 5841 4.50 28.10.2009
778 Сестра моли брата за вечера 6 13797 4.42 28.10.2009
779 Славеј пиле рано пее 2 7518 3.90 28.10.2009
780 Слегло моме во градина 1 6208 3.14 28.10.2009
781 Собрале ми се набрале 4 9629 4.88 28.10.2009
782 Те сакам песно македонска 1 9307 4.34 28.10.2009
783 Зајди, зајди јасно сонце 14 26935 4.57 28.10.2009
784 Заспала Јана, Јанинка 4 7793 4.38 28.10.2009
785 1762 лето 6 35684 4.53 28.10.2009
786 Ах љубов, пак љубов 1 8265 3.27 28.10.2009
787 Ај да бегаме мори Васе 4 13966 4.36 28.10.2009
788 Ај што ми е мило ем драго 1 10872 4.46 28.10.2009
789 Ај, в Македонија глас се слуша 1 7455 4.43 28.10.2009
790 Ајде дали знаеш, паметиш Милице 14 18064 4.62 28.10.2009
791 Ајде Милке да бегаме 1 9987 4.19 28.10.2009
792 Ајде ќе те прашам бре Донке 2 7277 3.92 28.10.2009
793 Ајде шана мана на кантарот 1 7179 4.38 28.10.2009
794 Ајде што пијана шеташ Фиме 4 7355 4.38 28.10.2009
795 Ајде што ти текна што побегна 1 6733 4.29 28.10.2009
796 Ако пијам рујно вино 1 9160 4.29 28.10.2009
797 Антице џанам душице 11 11447 4.77 28.10.2009
798 Јас сум мома охриѓанка 2 11100 4.46 27.10.2009
799 Земјо Македонска 8 48233 4.46 27.10.2009
800 Едно време си бев ерген 1 8081 4.42 27.10.2009
801 Јано, Јанке Кумановке 4 10233 4.69 27.10.2009
802 Мајка на Марика думаше 10 17462 4.51 27.10.2009
803 Македонско девојче 10 25404 4.60 27.10.2009
804 Марие млада невесто 4 13722 4.65 27.10.2009
805 Мори моме Магде 6 10048 4.64 27.10.2009
806 Не кажувај либе добра ноќ 6 15859 4.65 27.10.2009
807 Не си го продавај Кољо чифликот 11 14176 4.76 27.10.2009
808 Не плачи мило либе, не жали (Параходот) 15 11969 4.75 27.10.2009
809 Си заљубив едно моме 12 12851 4.61 27.10.2009
810 Сношти минав покрај вази 9 18258 4.65 27.10.2009
811 Стани моме да заиграш 11 18201 4.54 27.10.2009
812 Учи ме мајко, карај ме 13 39977 4.37 27.10.2009
813 Песна за Деспина 7 22544 4.56 27.10.2009
814 Дафино вино црвено 18 24130 4.57 27.10.2009
815 Билјана платно белеше 11 22826 4.49 27.10.2009
816 Ако умрам ил загинам 5 16349 4.78 27.10.2009
817 Ајде слушај, слушај калеш бре Анѓо 18 15442 4.73 27.10.2009
818 Те видов тебе и се заљубив 8 19902 4.56 27.10.2009
819 Милка болна легнала 1 8052 4.50 15.10.2009
820 Прстен ми падна Нешо 4 10035 4.62 13.10.2009
821 Тихо Мирка си заспала 8 9237 4.78 12.10.2009
822 Рајна на порти стоеше 1 6427 4.60 12.10.2009
823 Ах минав гора, минав друга 2 7517 4.30 12.10.2009
824 Излези Видо мори, чудо да видиш 5 10508 4.30 12.10.2009
825 Бог да го бие тој Ибраим Оџа 8 12845 4.59 12.10.2009
826 Море абер дојде Ајше 4 9765 4.94 12.10.2009
827 Бегала ми е Благуна 2 8074 4.69 12.10.2009
828 Димитриче русокосо девојче 4 8060 4.62 12.10.2009
829 Филка мома моле бога 4 14969 4.51 06.10.2009
830 Што си поминав и се прелагав 1 6742 4.33 03.10.2009
831 Ајде свате дигни чаша 2 14898 4.31 03.10.2009
832 Тргнала ми Рума мома 5 8366 4.67 03.10.2009
833 Три години се љубевме 7 10493 4.56 03.10.2009
834 Три пати поминав 1 6251 4.00 03.10.2009
835 В' недела дојде лудо младо 3 7048 4.40 03.10.2009
836 Во влашкото маало 5 9545 4.33 03.10.2009
837 За Крушевската Република 2 11662 4.70 03.10.2009
838 Жална мајка 1 7948 4.40 03.10.2009
839 Земи нож прободи ме 6645 3.44 03.10.2009
840 Прошета се Јовка Кумановка 13 31335 4.72 01.10.2009
841 Марика мома убава 5 10272 4.38 29.09.2009
842 Меани, меани 2 11676 4.75 29.09.2009
843 Ми излегла Евда низ чаршија 1 8363 4.39 29.09.2009
844 Мила мајко мојто либе 1 6635 4.38 29.09.2009
845 Милето на Џајкови 2 6292 3.50 29.09.2009
846 Мирјано моме Мирјано 3 6773 4.67 29.09.2009
847 Мој роден крај 1 16422 4.15 29.09.2009
848 Моме оди на вода 2 7595 4.36 29.09.2009
849 Моме седи на пенџере 5 7364 3.69 29.09.2009
850 Може ли цвеќе без вода 2 7515 4.54 29.09.2009
851 На срце ми лежи мила мамо 9 12929 4.68 29.09.2009
852 На сред село едно дрво 1 8223 4.29 29.09.2009
853 На Струга дуќан да имам 9 15601 4.11 29.09.2009
854 Направило моме ладна меана 2 7023 4.13 29.09.2009
855 Не лажете се другарки 2 8468 4.56 29.09.2009
856 Не ми седи коконо 1 7038 4.50 29.09.2009
857 Не прибирај мила мамо стројници 1 6788 3.86 29.09.2009
858 Не се фаќај Доне, Донке 6 11608 4.29 29.09.2009
859 Не се бели Маре мори не се црви 6 12309 4.39 29.09.2009
860 Не виткај се Софче 6 10660 4.43 29.09.2009
861 Недалеку од Воден града 1 8601 4.92 29.09.2009
862 Нели ти реков моме Донке 4 7643 4.78 29.09.2009
863 Невесто калеш мори убава 6 9892 4.59 29.09.2009
864 Невесто лична калеша 4 8070 4.38 29.09.2009
865 Низ корија зелена босо моме шета 9 8884 4.50 29.09.2009
866 Ој девојче, бело и црвено 6 12753 4.86 29.09.2009
867 Ој овчарче 6 7589 4.30 29.09.2009
868 Ој природо вечна убавице 6 11139 4.44 29.09.2009
869 Ој ти моме лудо ли си 4 6831 4.64 29.09.2009
870 Ој, ти Пацо Дреновчанке 1 8142 4.63 29.09.2009
871 Ој Вардаре македонски 10 19526 4.23 29.09.2009
872 Ојде дедо во градина 2 7148 4.67 29.09.2009
873 Оро се вие крај манастирот 6 10884 4.85 29.09.2009
874 Отишло е моме 5713 2.78 29.09.2009
875 Отврли си бело Ленче дулачето 1 6316 4.29 29.09.2009
876 Пелин ми се пољуљава 3 7664 4.78 29.09.2009
877 Песна за Скопје 1 15282 3.74 29.09.2009
878 Пилето ми пее 7 12604 4.35 29.09.2009
879 Планино, Пирин Планино 1 8621 4.16 16.09.2009
880 По друм одам мајче 14 25092 4.45 16.09.2009
881 По пат одам, за пат прашам 8 13355 4.65 16.09.2009
882 Подигни си мило либе бело крпе 6042 3.83 16.09.2009
883 Подранила Цена 1 6569 4.00 16.09.2009
884 Пошла мома на вода 1 7726 4.63 16.09.2009
885 Праша ли Тинке мајка ти 5 9916 4.59 16.09.2009
886 Провикнала е Драганка 2 7817 4.33 16.09.2009
887 Рајна на пенџере седеше 1 6683 4.50 16.09.2009
888 Разболе се младо Македонче 10 7239 4.50 16.09.2009
889 Се решив да се женам 1 9027 4.80 16.09.2009
890 Саде ти се чудам Цвето 2 8667 4.79 16.09.2009
891 Садила Јана 2 11711 4.18 16.09.2009
892 Сал си одам, сал си питам 1 7575 4.67 16.09.2009
893 Само ме гледаш 5686 4.00 16.09.2009
894 Саноќ ле Надо 3 11588 4.53 16.09.2009
895 Се смеат мамо, се смеат 1 6822 4.71 16.09.2009
896 Се запали пиле Трено 5 9515 4.44 16.09.2009
897 Селвие, сен ѓузел 3 15756 4.53 16.09.2009
898 Севдалино, малој моме 4 11199 4.45 16.09.2009
899 Си поминав покрај Битола 5891 4.00 16.09.2009
900 Си приготвив јас отрова 5786 4.60 16.09.2009
901 Сирак се Стојан разболел 3 6241 4.60 16.09.2009
902 Сите беа илинденци 6486 4.29 16.09.2009
903 Сите девојчиња 5 10354 4.48 16.09.2009
904 С' каменички фрлат мамо 4 8432 4.54 16.09.2009
905 Сношти поминав, заминав покрај битолските касарни 3 12715 4.48 16.09.2009
906 Сношти либето помина 6003 3.80 16.09.2009
907 Сношти минав крај рајската градина 6 9746 4.68 16.09.2009
908 Сношти минав покрај ваш'то порте 3 7412 4.75 16.09.2009
909 Сношти минав покрај вашето порте 5813 4.13 16.09.2009
910 Сношти си поминав покрај ваш'то порте 1 6600 4.71 16.09.2009
911 Сношти сакав да ти дојдам 6 19863 4.43 16.09.2009
912 Со маки сум се родила 19 24772 4.82 16.09.2009
913 Среќата со пари не се купува 5 21910 4.51 16.09.2009
914 Стани запали Тинке борина 1 7338 4.12 16.09.2009
915 Што да правам, што да чинам 12 15129 4.75 16.09.2009
916 Што имала к'смет Стамена 16 19353 4.67 16.09.2009
917 Што ми е мило мамо 3 10250 4.50 16.09.2009
918 Што се срамиш калеш Кирчо 2 7912 3.92 16.09.2009
919 Ај засвирете ми чалгии 3 17342 4.63 16.09.2009
920 Татковино Југославијо 2 8736 3.67 16.09.2009
921 Тешка беше нашата разделба 5 14795 4.39 16.09.2009
922 Ти си Биљана најубава 1 6587 4.10 16.09.2009
923 Тинка иди од Битола 1 6560 4.00 16.09.2009
924 Три години болен лежам 6 11312 4.62 16.09.2009
925 Три години Кате болен лежав 7 11775 4.29 16.09.2009
926 Три години либе се сакавме 2 7830 4.44 16.09.2009
927 Три невесте тикве брале 4 18623 4.43 16.09.2009
928 Убаво Македонче 1 7117 4.31 16.09.2009
929 Вечна љубов пак ќе водиме 6597 3.86 16.09.2009
930 Вино пијам, ем ракија 4 12563 4.73 16.09.2009
931 Во Струмица на улица 5 20238 4.63 16.09.2009
932 Војник одам 1 6713 4.71 16.09.2009
933 Возот браќа тргнува 1 9172 3.50 19.08.2009
934 За баба Ефтимица 1 6724 4.14 19.08.2009
935 За кого ти цути Дано лицето 9 12688 4.62 19.08.2009
936 Зачукале тапаните 6 8734 4.60 19.08.2009
937 Замолил Стојан мајка си 1 6795 4.43 19.08.2009
938 Запеала Љуба од градина 1 7317 4.53 19.08.2009
939 Земај ми го мили тате она девојче 1 6580 4.50 19.08.2009
940 Животе мој 1 7931 4.75 19.08.2009
941 Зошто ми се срдиш либе 5 11766 4.09 19.08.2009
942 Зошто ти ме оставаш 6245 4.40 19.08.2009
943 Болен лежи катил Ѓорѓи 8 9639 4.72 19.08.2009
944 Абер дојде Донке 5 15442 4.59 19.08.2009
945 Ајде мори Стојно ле 1 7153 4.67 19.08.2009
946 Ајде поминувам, заминувам 2 8628 4.48 19.08.2009
947 Ајде жалај ме, Малино 6 7896 4.87 19.08.2009
948 Бог да го убие мамо 2 6782 4.50 19.08.2009
949 Виена лоза, виена 1 8488 4.25 19.08.2009
950 Врана коња јавам јас 6 20424 4.50 19.08.2009
951 Градел Илија манастир 3 15099 4.72 19.08.2009
952 Да ти пукне мила мајко најмилото 2 7190 4.38 19.08.2009
953 Зурли трештат на сред село 7 16621 4.44 19.08.2009
954 Јас те пратив на вода Калино 5 8768 4.33 19.08.2009
955 Јано мори, Јано леле, севдалино 12 22442 4.64 19.08.2009
956 Каде си тргнала Кито 3 8178 4.45 19.08.2009
957 Кажи ми, кажи Катинке 5 8097 4.75 19.08.2009
958 Кате, Кате лично моме 3 8931 3.69 19.08.2009
959 Кирајџиче, јабанџиче 5 7781 4.86 19.08.2009
960 Лилјано моме, Лилјано 6450 4.17 19.08.2009
961 Лилјано моме убаво 14 10904 4.65 19.08.2009
962 Љубеле се двајца млади 4 7185 4.25 19.08.2009
963 Лулела е Јана 2 7096 4.43 19.08.2009
964 Малихери пукаја 2 7776 4.71 19.08.2009
965 Мариче ле, лично, девојче 6 8062 4.79 19.08.2009
966 Мила мајко што ме роди толку сиромав 6 8600 4.35 19.08.2009
967 Мома уф зандана 5800 4.50 19.08.2009
968 Не се кревај на големо 1 6281 4.60 19.08.2009
969 Доста време ерген одев 2 22085 4.50 19.08.2009
970 Не раѓај мајко, лична Македонијо 6285 3.43 19.08.2009
971 Нели сторивме вера и клетва 3 6403 4.50 19.08.2009
972 Немој ме, мила мамо, луто да колнеш 2 7070 3.91 19.08.2009
973 Никнало цвеќе шарено 4 10203 4.39 19.08.2009
974 Облак се вие, орлите пиштат 1 9382 4.31 19.08.2009
975 Ожени ме мамо, женет да одам 1 7702 4.25 19.08.2009
976 Ордан седи на кулата 4 10195 4.50 19.08.2009
977 Петлите пеат, зора се зори 6 12377 4.10 19.08.2009
978 Подигни си, бре невесте дулачето 3 7674 4.14 19.08.2009
979 Развила гора зелена 1 7234 4.50 13.08.2009
980 Сокол ми лета високо 4 10284 4.48 13.08.2009
981 Срце ме боли ќе умрам 6 11621 4.62 13.08.2009
982 Сулејман ага 3 7324 4.45 13.08.2009
983 Се посврши сербез Донка 3 11431 4.37 13.08.2009
984 Ако одам во Битола 6 26574 4.60 13.08.2009
985 Сум се родил мераклија 2 8597 4.80 13.08.2009
986 Алија со тамбурата 1 7038 4.56 13.08.2009
987 Се собрале комитите 3 12996 4.26 13.08.2009
988 Грозен гавран 1 7217 4.28 12.08.2009
989 Излези моме Русанке 5980 3.40 12.08.2009
990 Јас кога бев овчарче 6289 4.75 12.08.2009
991 Јас сум несреќница 3 7777 4.63 12.08.2009
992 Девет години (верно да љубиш) 1 11495 4.53 12.08.2009
993 Песна за Чакаларов 2 10649 4.63 12.08.2009
994 Песна за Караџата 1 8600 4.52 12.08.2009
995 Песна за Лазар Поптрајков 1 7006 4.33 12.08.2009
996 Ти си моме идеално 2 8212 4.65 12.08.2009
997 Смилево славно в' оган гори 3 10214 4.55 12.08.2009
998 Ах мори бабо, стара бабо 4 11581 4.32 12.08.2009
999 Ано поминуваш 1 6761 4.73 12.08.2009
1000 Чудила се мила мама 2 7032 4.17 12.08.2009
1001 Дафина платно белеше 1 6772 4.50 12.08.2009
1002 Дали си се наспало 2 6150 4.00 12.08.2009
1003 Детенце мало 1 6192 3.50 12.08.2009
1004 И три години станаа 3 8287 4.07 12.08.2009
1005 Иди ја мамо посакај 1 6214 3.64 12.08.2009
1006 И ќе дојде време 1 7708 3.75 12.08.2009
1007 Кинисав да одам 1 6762 4.00 12.08.2009
1008 Омарно жешко сонце 1 6310 4.00 12.08.2009
1009 Песна за Арсо војвода 1 7028 4.46 12.08.2009
1010 Песна за Дејан војвода 1 7391 4.14 12.08.2009
1011 Песна за Крсте војвода 1 8135 4.67 12.08.2009
1012 Позив дојде војник да одам 1 6168 3.80 12.08.2009
1013 Пред да си умрам 6183 3.67 12.08.2009
1014 Проштавај ми мила моја 6295 4.00 12.08.2009
1015 Расцвети верна љубов во народот 1 6917 4.63 12.08.2009
1016 Сеј со здравје севдо моја 1 6185 4.33 12.08.2009
1017 Стојане море Стојане 2 7675 4.11 12.08.2009
1018 Сум прошетало мори Ѓурѓе 2 6579 4.00 11.06.2009
1019 Тажна Калинка седеше 1 7290 4.22 11.06.2009
1020 Во ноќта си месечина 1 7453 4.57 11.06.2009
1021 Жали горо, жали сестро 2 8834 3.91 11.06.2009
1022 А бре невесто 1 8856 4.50 11.06.2009
1023 Бог да убиет дебрани 5 10720 4.61 11.06.2009
1024 Филизој моме, Филизо 6 23270 4.41 11.06.2009
1025 Каде сте, Македончиња? 3 13753 4.20 11.06.2009
1026 Кажи Епсо Димушева 4 7841 4.50 11.06.2009
1027 Коња водам Анѓе 2 8067 4.17 11.06.2009
1028 Леле Димче трчај лажи 1 5977 3.00 11.06.2009
1029 Ни прела гора, ни ткала 3 9662 4.52 11.06.2009
1030 Митро моме 1 7168 4.58 11.06.2009
1031 Многу ми го фалат, бабо 4 8509 4.48 11.06.2009
1032 Море доста оде, доста шета 1 6745 4.73 11.06.2009
1033 Море моме седмојанче 1 6396 4.25 11.06.2009
1034 Море три години Стамбол го шетав 4 8660 4.31 11.06.2009
1035 Нарочува бело Менде, порочува 1 10347 4.48 11.06.2009
1036 Ој Јано, Јано 6 28204 4.41 11.06.2009
1037 Подај моме рака ти 1 8394 4.92 11.06.2009
1038 Прилепските ергени 1 7320 3.86 11.06.2009
1039 Река газит малој моме 3 12071 4.61 11.06.2009
1040 Седна баба да вечера 2 15007 4.61 11.06.2009
1041 Сношти го видов убавото Стојне 10 10674 4.52 11.06.2009
1042 Сулејман седит на кулата 1 9300 4.90 11.06.2009
1043 Те кажувает бре, Илиној моме 6 9812 4.61 11.06.2009
1044 Три години сејмен шетав 2 7303 4.64 09.06.2009
1045 Туѓината пуста да остане 8 21543 4.56 09.06.2009
1046 Затрепери Козјак планина 7097 3.11 09.06.2009
1047 Слегов долу во визбата 3 7808 4.47 09.06.2009
1048 Василке млада невесто 2 8173 4.50 09.06.2009
1049 Збогум мајко, јас отидов 4 9689 4.64 09.06.2009
1050 Блазе тебе Митро 4 9809 4.71 09.06.2009
1051 Крај Вардара високи баири 1 6631 4.40 09.06.2009
1052 Разболе се Ирина мома 4 7310 4.06 09.06.2009
1053 Билјане моме убаво 2 7748 4.18 09.06.2009
1054 Песна за Скопје 2 13050 3.85 09.06.2009
1055 А бре Македонче 3 15123 4.19 09.06.2009
1056 Ете така дедо Димо 2 7625 4.47 09.06.2009
1057 Судбо моја 1 7219 4.50 09.06.2009
1058 Охрид, Охрид 1 7438 4.33 09.06.2009
1059 Љубеше ме мила мајко убава Елена 1 7053 4.85 09.06.2009
1060 Абер ми дојде од Солуна града 3 12445 4.54 09.06.2009
1061 Аир да не сториш мајко 6 9806 4.62 09.06.2009
1062 Битка се бие кумановско поле 2 8779 4.25 09.06.2009
1063 Целувај ме мило либе 1 6390 4.60 09.06.2009
1064 Четворица кумити 2 8762 4.87 09.06.2009
1065 Таму далеку вода ми дотече 6 7171 4.67 09.06.2009
1066 Излези моме на чардакот 6041 4.00 08.06.2009
1067 Во ливаѓе ладен извор има 3 7471 4.50 08.06.2009
1068 Ѓул трендафил 1 7543 3.90 08.06.2009
1069 Ружиче бело и црвено 6253 4.25 08.06.2009
1070 Нани, нани Димче 1 6894 4.17 08.06.2009
1071 Млад Гоце, млади војвода 6103 4.00 08.06.2009
1072 Во нашето село куќа шимширова 6260 3.60 08.06.2009
1073 Што ми е мерак полјак да бидам 4 14888 4.59 08.06.2009
1074 Милкано моме мори 7488 3.33 08.06.2009
1075 Мамо мори 6392 4.33 08.06.2009
1076 Малките моми 3 8018 3.73 08.06.2009
1077 Калино ќерко, Калино 6466 3.00 08.06.2009
1078 Не ми го лажи Ѓорѓи Марето 7 8169 4.07 08.06.2009
1079 Не оди Сефер село Карбуница 1 6976 4.50 08.06.2009
1080 Кинисуе Стојан во планина 6173 3.50 08.06.2009
1081 Митро, Митро мори 1 7481 4.36 08.06.2009
1082 Аман седнала ми бре Јана 1 7264 4.17 08.06.2009
1083 Славеј пее на трендафил 1 6673 4.13 08.06.2009
1084 Не плачи Лено мори 4 7405 3.86 08.06.2009
1085 Спрема се Младен, спрема се 2 6548 4.60 08.06.2009
1086 Бог да бие мојта мајка маќеа 2 7194 3.17 08.06.2009
1087 Жалајте го браќа Толета војвода 6583 4.33 08.06.2009
1088 Стојне бре, Стојне 1 7161 4.13 08.06.2009
1089 Ајде Анѓе да повечераме 2 7501 4.26 08.06.2009
1090 Ах мори моме убаво 1 7127 4.25 08.06.2009
1091 Ој винце, винце 1 7569 4.25 08.06.2009
1092 Што ќе правиме, чиниме 1 6105 4.25 08.06.2009
1093 Еј ти Недо море, бела Недо 6763 3.90 08.06.2009
1094 Се скарале, се степале 1 7745 4.53 08.06.2009
1095 Билбил пее насабајле 6699 3.80 03.06.2009
1096 Т’мна м’гла по полето 1 6731 3.20 03.06.2009
1097 Го пратиле дедо в' планина 2 11468 4.04 03.06.2009
1098 А бре, лудо аџамија 1 8496 4.25 03.06.2009
1099 Марика на стол седеше 2 6745 4.20 03.06.2009
1100 Елај либе, елај 1 7328 3.86 03.06.2009
1101 Да сум бистра вода 11 12007 4.62 03.06.2009
1102 Нико, Нико меанџико 5 12648 4.60 03.06.2009
1103 Ој Месечино, новино 2 7014 4.50 03.06.2009
1104 Што ја нема Цвета мома 5 10599 4.28 03.06.2009
1105 Сон сонила Орданица 4 9792 4.63 03.06.2009
1106 Черешна се од корен корнеше 5 14108 4.50 03.06.2009
1107 Ој девојче, девојче 9 11654 4.54 03.06.2009
1108 Цвета мома убава 2 7993 4.70 03.06.2009
1109 Тргнала Тода мома за вода да оди 1 6078 4.33 03.06.2009
1110 Гина, Гина лична Гина 1 7534 4.38 03.06.2009
1111 Маро, Марике, фидан бојлике 1 8127 4.61 03.06.2009
1112 Ој ти пиле 8 9000 4.41 22.05.2009
1113 Кажи Васке Евдова 6 8475 4.10 22.05.2009
1114 Чупче од онака 1 7850 4.83 22.05.2009
1115 Билбил рано пее 2 15415 4.36 22.05.2009
1116 Назад Калино моме 8 37181 4.51 22.05.2009
1117 Мома оди за вода 5 16203 4.65 22.05.2009
1118 Либе, ако дојдеш 3 6781 4.60 22.05.2009
1119 Донка боли бело грло 1 6675 3.36 22.05.2009
1120 Се свалила Митра долу во градина 1 6018 3.00 22.05.2009
1121 Развивај горо, горо зелена 1 6059 4.00 22.05.2009
1122 Излези, стара мајко 5 8364 4.63 22.05.2009
1123 Јас си појдов во Битола 2 6771 3.80 22.05.2009
1124 Јадна Доца леб месила 3 9250 4.00 22.05.2009
1125 Бог да бие, Тино мори 4 10511 4.38 22.05.2009
1126 Динка двори мете 6683 3.17 22.05.2009
1127 Одоздола иде, бабо 6131 3.00 22.05.2009
1128 Ајде која ми те лаже, Миле бре 4 8535 4.69 22.05.2009
1129 Леле Јано 5 8253 3.75 22.05.2009
1130 Заблеало рудо јагне 2 12680 4.74 22.05.2009
1131 Посеала баба 4 10812 4.50 22.05.2009
1132 Учи ме мила мајко, карај ме 1 8217 4.13 22.05.2009
1133 Стани ми сине Стојане 6533 4.33 22.05.2009
1134 Нешто ќе те прашам сине 6078 3.50 22.05.2009
1135 Абер доjде од Прибилци 1 9442 3.78 22.05.2009
1136 Ај засвирете млади момчиња 1 9069 4.16 22.05.2009
1137 Ајде легнала е Лилјана 3 8080 3.73 22.05.2009
1138 Ценив се у попа 3 10812 4.72 22.05.2009
1139 Ѓорушице, црно око 9 11967 4.60 22.05.2009
1140 Водарки 1 13148 4.31 22.05.2009
1141 Чије е оној моме 1 7102 4.60 22.05.2009
1142 Дедо мили златни 4 16392 4.20 22.05.2009
1143 Делба делила 2 6677 4.33 22.05.2009
1144 Ѓурѓово лето проклето 6183 3.00 22.05.2009
1145 Митра мома поповата 1 8139 4.14 22.05.2009
1146 Од кога е зора зазорила 1 7076 3.50 22.05.2009
1147 Море чичо рече (Пајдушко) 4 11772 4.79 22.05.2009
1148 Мори моме, што не дојдеш 1 6158 4.60 20.05.2009
1149 На врата стои дос 2 6075 4.33 20.05.2009
1150 Грозда мома мести три бајрака 6629 4.00 20.05.2009
1151 Кажи Јано 6556 4.00 19.05.2009
1152 Жали моме, да жалимо 1 7094 3.75 19.05.2009
1153 Ој кажи, кажи моме Калино 5 6939 4.25 08.05.2009
1154 Ој девојче ран бел мој 2 10183 4.53 08.05.2009
1155 Голем мерак имам мамо 1 12512 4.49 21.04.2009
1156 Пуста младост 10 10835 4.53 20.04.2009
1157 Расплакал се стар бел дедо 2 7122 4.71 20.04.2009
1158 Три биљбиља појет 2 7110 4.83 20.04.2009
1159 Вено, пиле, Вено 2 7775 4.63 20.04.2009
1160 Заљубил Димо три моми 1 7813 3.67 20.04.2009
1161 Македонка 1 8634 4.50 31.03.2009
1162 Ајде Лено да ојме 1 7323 4.00 31.03.2009
1163 В село се чешма градеше 1 7987 3.85 31.03.2009
1164 Митре Влао, тешко ранет 1 6733 4.42 31.03.2009
1165 Да ми пукниш, стара мајко 1 7216 4.44 31.03.2009
1166 Кинисала Роса ју планина 3 7237 4.22 31.03.2009
1167 Мори чупи костурчанки 5 11947 4.59 31.03.2009
1168 Урва Фанка 3 8468 4.04 31.03.2009