Songs

Shaving the groom

INFO: The table below lists song titles and some additional information. Click on a song name to see the lyrics and more data for the corresponding song.

# Title Audio Samples Popularity Rating Added On
1 Ој Вичо, Вичо планина 846 4.00 10.07.2018
2 Што е чудо станало 703 4.00 10.07.2018
3 Жалајте ми мајки 550 3.50 19.03.2018
4 Алов бајрак Македонски 1109 4.00 19.06.2017
5 Ој Јанкула мили синко 1392 3.00 05.06.2016
6 На врв на планина 1441 3.00 05.06.2016
7 Паднало моме од бога 1396 2.50 05.06.2016
8 Ах, да би знала 1420 2.33 05.06.2016
9 Ми те продадова, Досто, моме мариовско 1207 3.00 05.06.2016
10 Тебе да те пленат, моме мариовско 1295 4.00 05.06.2016
11 Море Корун арамијо 1114 3.00 05.06.2016
12 Малечко убо Лазаре 2245 4.25 04.04.2015
13 Свекрва Мара караше 2032 4.00 31.10.2014
14 Кинисала Стана 1902 3.00 31.10.2014
15 С'нце трептит да седнит 1819 2.50 31.10.2014
16 Собрала Ѓурѓа, набрала 1914 4.00 31.10.2014
17 Ај што е лепо и убаво 2041 2.50 31.10.2014
18 Летоечка песна 1770 3.50 31.10.2014
19 Удри Рајно, удри 1693 3.00 31.10.2014
20 Чиво е ова девојче 2018 3.00 31.10.2014
21 Вирум вода, вирум вировита 1968 3.00 30.09.2014
22 Врзале го Марка црвени ремење 1995 3.67 30.09.2014
23 Кинисала Каља за Рајна Кошара 1776 3.00 30.09.2014
24 Шета Ѓуро по чаршија 1885 2.50 16.09.2014
25 Имала мајка мила сина 2251 3.80 16.09.2014
26 Успала ми се Света Недела 1848 3.00 16.09.2014
27 Седнал Осман да плачи 2034 3.50 06.05.2014
28 Абер дојде од овчаро 3350 3.13 14.06.2012
29 А што ми се јадно додеало 3441 3.55 14.06.2012
30 У Шлегово куќа шимширова 3610 4.08 27.01.2012
31 А бре војниче, младо војниче 8643 3.74 09.02.2010
32 Легнало моме, заспало 6000 4.44 08.01.2010
33 Давај ме мамо мори давај ме 6223 3.50 08.01.2010
34 Ангеле еден на мама, џанам 6056 3.83 03.01.2010
35 Маре мори Маре 6128 4.17 02.11.2009
36 Дал не ти е жал бре Миеле 5840 4.00 02.11.2009
37 Дали знаеш моме паметуваш 6122 4.40 02.11.2009
38 Девојко убава 5904 4.50 02.11.2009
39 Двама се љубеа мамо 5558 4.00 02.11.2009
40 Едно младо војниче 5873 4.50 02.11.2009
41 Еј мори Ленче, младо фиданче 5933 4.00 02.11.2009
42 Гроздано моме убаво 5785 4.33 02.11.2009
43 Дојди, дојди малој моме 5905 4.50 29.10.2009
44 Една вечер 5909 4.00 29.10.2009
45 Еј море девојче 5778 3.67 29.10.2009
46 Фатила зима 12754 3.30 29.10.2009
47 Љуби, љуби лудо младо 5845 4.50 29.10.2009
48 Момче младо убаво 5777 4.33 29.10.2009
49 Море дојде време 5929 3.15 29.10.2009
50 Ранет лежи млад партизан 5777 4.25 29.10.2009
51 Стани ми Ленче, отвори 5872 4.50 29.10.2009
52 Тргна ми Донка да оди 5976 4.00 29.10.2009
53 Заљубив едно младо девојче 6218 4.25 28.10.2009
54 Коледа леда 7189 4.50 28.10.2009
55 Едно моме покрај Вардар оди 6031 4.00 28.10.2009
56 Поминаа луди млади години 6155 3.60 28.10.2009
57 Се заљубив во девојче убаво 5929 3.00 28.10.2009
58 Секој што мине помине 5587 4.50 28.10.2009
59 Земи нож прободи ме 6345 3.44 03.10.2009
60 Отишло е моме 5452 2.75 29.09.2009
61 Подигни си мило либе бело крпе 5763 3.83 16.09.2009
62 Само ме гледаш 5432 4.00 16.09.2009
63 Си поминав покрај Битола 5653 4.00 16.09.2009
64 Си приготвив јас отрова 5534 4.50 16.09.2009
65 Сите беа илинденци 6172 4.29 16.09.2009
66 Сношти либето помина 5722 3.80 16.09.2009
67 Сношти минав покрај вашето порте 5521 4.13 16.09.2009
68 Вечна љубов пак ќе водиме 6272 3.86 16.09.2009
69 Зошто ти ме оставаш 5937 4.40 19.08.2009
70 Лилјано моме, Лилјано 6118 4.17 19.08.2009
71 Мома уф зандана 5542 4.50 19.08.2009
72 Не раѓај мајко, лична Македонијо 5990 3.17 19.08.2009
73 Излези моме Русанке 5686 3.40 12.08.2009
74 Јас кога бев овчарче 5996 4.71 12.08.2009
75 Пред да си умрам 5890 3.67 12.08.2009
76 Проштавај ми мила моја 5981 4.00 12.08.2009
77 Затрепери Козјак планина 6754 3.11 09.06.2009
78 Излези моме на чардакот 5733 4.00 08.06.2009
79 Ружиче бело и црвено 5976 4.25 08.06.2009
80 Млад Гоце, млади војвода 5803 4.00 08.06.2009
81 Во нашето село куќа шимширова 5970 3.60 08.06.2009
82 Милкано моме мори 7206 3.50 08.06.2009
83 Мамо мори 6092 4.33 08.06.2009
84 Калино ќерко, Калино 6149 3.00 08.06.2009
85 Кинисуе Стојан во планина 5896 3.50 08.06.2009
86 Жалајте го браќа Толета војвода 6271 4.33 08.06.2009
87 Што ќе правиме, чиниме 5755 4.25 08.06.2009
88 Еј ти Недо море, бела Недо 6461 3.78 08.06.2009
89 Билбил пее насабајле 6355 3.78 03.06.2009
90 Динка двори мете 6376 3.17 22.05.2009
91 Одоздола иде, бабо 5831 3.00 22.05.2009
92 Стани ми сине Стојане 6240 4.33 22.05.2009
93 Нешто ќе те прашам сине 5705 3.50 22.05.2009
94 Ѓурѓово лето проклето 5878 3.00 22.05.2009
95 Грозда мома мести три бајрака 6295 4.00 20.05.2009
96 Кажи Јано 6242 4.00 19.05.2009