Songs with audio samples

Shaving the groom

INFO: The table below lists song titles and some additional information. Click on a song name to see the lyrics and more data for the corresponding song.

# Title Audio Samples Popularity Rating Added On
1 Кочани, мој роден крај 1 61 3.50 16.08.2019
2 Каранфилке моме 1 226 4.33 22.07.2019
3 Цвете мило 1 161 3.50 21.07.2019
4 Бела Јано 1 242 4.50 13.07.2019
5 Ивано, Иванке, лична реканке 1 192 4.00 13.07.2019
6 Божинче, девојче мори 1 197 4.33 10.07.2019
7 Костадине, море мили сине 4 362 3.00 14.06.2019
8 Низ Петлец идат трима војводи 1 296 4.82 11.06.2019
9 Цутела е ружа 3 600 4.40 14.04.2019
10 Идам, не идам 2 539 3.40 14.04.2019
11 Одамна ли си моме калуѓерица 3 682 4.00 06.03.2019
12 Смилјана ми се армаса 4 761 4.50 11.02.2019
13 Лудо младо сон засонило 3 690 3.80 11.02.2019
14 Врба ми изникнала 2 755 4.00 10.01.2019
15 Каул се фатиле момче и девојче 3 995 4.50 07.01.2019
16 Киниса да ода о В'мбел на гости 2 1567 4.64 04.01.2019
17 Браче ле Божине 3 687 4.25 01.01.2019
18 Врати ми се, мило либе 2 965 4.13 22.11.2018
19 Оди ѕвездо 1 2022 4.95 15.11.2018
20 Дали знаеш помниш ли 1 882 3.50 22.10.2018
21 Еј ти куме 1 896 3.00 17.10.2018
22 Пријди, дојди Елено моме 1 769 3.00 07.10.2018
23 Мори деј Невено, невен душо 1 649 4.33 07.10.2018
24 Дали чекаш стара мајчице 1 1663 4.67 28.09.2018
25 Ах Вања 1 766 4.00 25.09.2018
26 Глас се слуша, плач и лелек 1 1105 4.13 05.09.2018
27 Буките развиваат, браќа 2 1180 4.33 11.06.2018
28 Кога ќе те жениме Дамјане 1 3503 4.50 11.06.2018
29 Лилјано моме, Лилјо убаво 1 1153 4.60 11.06.2018
30 Ој ти дедо Геро 1 1164 4.25 14.04.2018
31 Садило моме 1 1240 2.50 14.04.2018
32 Ми се собрале 12 другара 1 851 4.33 14.04.2018
33 Ленче бре душо, слана е паднала 1 868 3.00 14.04.2018
34 Цвеќе цутеше 1 987 4.00 14.04.2018
35 Зачукале дајрињата 1 741 4.00 14.04.2018
36 Не задевај се, мори Вендо 6 982 4.00 14.04.2018
37 Ѓурѓа пере во реката 3 860 3.00 14.04.2018
38 Да ми купиш Дервиш Бајрам 1 791 4.33 14.04.2018
39 Имам момче како лешник 1 779 3.00 14.04.2018
40 Нејќум, нејќум 1 654 3.00 14.04.2018
41 Зете, мили зете 1 2428 3.44 14.04.2018
42 Нарача Митра порача 1 728 4.00 08.04.2018
43 Зората се зазори 2 922 3.50 08.04.2018
44 Проклето да е, приклето 1 557 3.00 08.04.2018
45 Бреј Ѓурчин Стојне убаво 2 786 3.00 07.04.2018
46 Нели си пусто свршеница 1 664 3.50 07.04.2018
47 Ај смо шетале 1 686 4.33 07.04.2018
48 Бисеро ќерко 3 1143 4.00 07.04.2018
49 Не сум вечерало 1 703 3.00 06.04.2018
50 Море Максим има лоша жена 3 1089 4.25 06.04.2018
51 На кого е црна жената 3 788 4.50 06.04.2018
52 Орал дедо 1 698 3.50 06.04.2018
53 Ивано, Иванке 1 754 3.00 06.04.2018
54 Лидуду, лидуду 1 645 3.00 06.04.2018
55 Сношти си мори мамо отидов 4 685 3.00 06.04.2018
56 Девојченце, ќе ти купам 1 791 3.67 06.04.2018
57 Василка стои на порти 2 790 4.33 06.04.2018
58 Дојди либе до вечер 3 783 4.67 06.04.2018
59 Мори сваќе 2 792 4.50 06.04.2018
60 Попадна слана по поле 1 708 4.00 06.04.2018
61 Тргна ми Стојна за вода 1 662 4.00 06.04.2018
62 Море зедов жена многу млада 1 636 4.33 06.04.2018
63 Си заљубив едно моме 1 642 4.00 06.04.2018
64 Ајде пукна пушка 1 811 4.00 06.04.2018
65 Крени глава Кузмане 1 536 3.00 06.04.2018
66 Туѓа си бескрајно 1 1979 4.40 20.03.2018
67 Дајте ми ја 1 7136 4.72 20.03.2018
68 Песна за Сирма војвода 2 1893 4.67 20.03.2018
69 Пусти ти биле меаните Иле 5 2183 4.54 05.03.2018
70 Што е Скопје пусто останало 1 883 4.33 28.02.2018
71 Легнало лудо, заспало 1 801 3.00 28.02.2018
72 Бело Море 1 1312 4.25 22.02.2018
73 Челник Пејо 1 912 4.00 18.02.2018
74 Ори Јано, сокол Јано 2 1231 4.33 28.01.2018
75 Вечерај Анѓо 2 1106 3.00 21.01.2018
76 Гордо Порече 2 1377 4.20 19.12.2017
77 Ѓорѓија море терзија 1 1348 4.80 03.12.2017
78 Лична мома скопјанка 3 1656 4.00 01.12.2017
79 Јанка низ гора врвеше 3 1295 3.67 01.12.2017
80 Мори Вано, лична Вано 1 1066 4.00 01.12.2017
81 Митро ле, Митро 1 1623 4.67 22.11.2017
82 Овчар свири мамо 1 1299 4.33 18.11.2017
83 Блажена горо, мори зелена 1 1641 4.50 18.11.2017
84 Не заминувај, не ме оставај 1 1131 3.00 18.11.2017
85 Повеќе не ми доаѓај 1 1024 3.00 18.11.2017
86 Крај Вардара двајца седевме 1 951 3.50 18.11.2017
87 Чедо си ми, мило си ми 1 1144 4.00 12.11.2017
88 Леонид со мајка вечера 1 998 4.00 12.11.2017
89 Ај што оган гори во планина 1 1141 3.50 01.11.2017
90 Посеал дедо леа босилок 1 1403 3.50 02.10.2017
91 Сношти те Маре мори сонував 2 1586 4.25 30.09.2017
92 Мома солунчанка 1 1283 4.00 28.09.2017
93 Турци во село слегоа 1 1173 4.25 28.09.2017
94 Мирка на Гинови 1 1626 4.67 25.09.2017
95 Писмо дојде од Солуна града 1 1358 4.33 22.09.2017
96 Ела ќерко да ти кажам 1 1919 4.00 22.08.2017
97 Друга љубов не сакам 5 2008 3.88 30.07.2017
98 Мила Македонијо 1 2437 4.75 19.06.2017
99 А бре браќа Кукушани 1 2470 4.25 19.06.2017
100 Ако умрам Македонијо 1 1677 4.57 19.06.2017
101 Друга земја ние немаме 1 1544 4.67 19.06.2017
102 Како пиреј 1 1943 4.67 19.06.2017
103 Од каде си малој моме 1 1407 4.43 19.06.2017
104 Три години, мори Дано 1 1520 4.13 19.06.2017
105 Разболе ми се Калина 2 1851 4.33 16.06.2017
106 Деветсто и осма година 1 2278 4.57 15.06.2017
107 Ајде пушка пукна 2 1490 2.00 06.06.2017
108 Ајде се прошетал Никола 1 1169 4.00 06.06.2017
109 Кинисало малој моме 1 2042 4.17 20.05.2017
110 Разграни гранка маслинка 1 1364 4.33 11.04.2017
111 Радост на мајка донеси 1 2512 4.00 24.03.2017
112 Стамено, моме мори, црна черешо 1 1417 4.33 24.03.2017
113 Заљубив мале три моми 4 2151 4.50 20.02.2017
114 Дојде време да си одам 1 2015 4.40 24.01.2017
115 Како да ти речам мила остани 2 4348 4.42 04.12.2016
116 Темна е магла паднала 3 2051 4.67 04.12.2016
117 Отвори ми кузум Лено 1 2199 4.71 11.11.2016
118 Нека чукаат тапаните 1 3084 4.00 08.11.2016
119 Зажни Јано 1 2250 4.25 27.10.2016
120 Узреала бела пченица 1 1781 4.67 27.10.2016
121 Си заљуби Џефа 5 3745 4.60 15.10.2016
122 Ој ти момче охриѓанче 13 5673 4.62 07.10.2016
123 Песна за солунските атентатори 1 3608 4.14 28.09.2016
124 Не плачи мајко, не жали 2 3560 4.46 27.09.2016
125 Свадба тиквешка 1 2719 3.00 27.09.2016
126 Димна јуда град градила 2 3349 4.57 05.09.2016
127 Јано Јановице, каде ти е Јане? 3 2236 4.67 30.08.2016
128 Ова е село 1 1808 4.00 09.08.2016
129 Тропнало оро 1 2626 4.67 09.08.2016
130 Дење ноќе јас те барам 1 2125 4.33 07.08.2016
131 Ти фрлије Јано ефтирије 2 1908 4.00 01.07.2016
132 Што си заљубив едно момиче 1 1929 3.33 01.07.2016
133 Јано, Јанке Трипатанке 1 1959 4.00 01.07.2016
134 Ерген сум одил, преодил 1 2355 4.33 12.06.2016
135 Нешто ќе те питам, бабо 4 14624 4.43 05.06.2016
136 Лен садила мома 3 2055 3.75 26.04.2016
137 Пијан идам од града 5 2279 4.33 18.04.2016
138 Ленче битолчанче 1 1608 3.00 16.04.2016
139 Ајде дар ми везле моми 1 2016 4.60 03.04.2016
140 А бре моме, малој моме 1 2311 4.00 03.04.2016
141 Песно моја 1 2853 4.50 25.03.2016
142 Над Пирина јасно сонце 1 2210 3.00 22.02.2016
143 Лежал е Стојан 1 1711 4.50 22.02.2016
144 А дадеја Јана 1 2412 4.67 22.02.2016
145 Песна за Овчарани 1 3466 4.78 08.02.2016
146 Ој ѕвездо, ѕвездо 1 2166 4.70 20.01.2016
147 Горе Славеј дошле борци млади 1 1889 4.67 17.01.2016
148 Не оди моме крај брегот 3 2227 3.75 03.01.2016
149 Стојане, македонски војводо 1 1869 4.60 03.01.2016
150 Стојане, дилбер море Стојане 1 1711 4.33 03.01.2016
151 Мари Димано, џан Димано 2 2112 4.71 03.12.2015
152 Што ми е мило ем драго на Којник дуќан да имам 5 5519 4.50 02.11.2015
153 Ај, кажи Јано, кажи душо 1 2476 4.67 01.11.2015
154 Лисаво 2 2935 4.25 25.09.2015
155 Тргна ми Ленка 3 4496 4.54 25.09.2015
156 Вратете се Македонци 2 3259 4.57 10.09.2015
157 Темна е магла паднала 1 3063 4.78 10.09.2015
158 Софка на татко 2 6646 4.63 10.09.2015
159 Се собрале сватовите, румбаба 2 3604 4.71 10.09.2015
160 Не русај, прусај 2 2320 4.00 21.08.2015
161 Зора се зори 1 3375 4.44 26.06.2015
162 Од бога дадено 1 2626 4.73 07.06.2015
163 Болно лежи малој моме 1 2784 3.50 17.05.2015
164 Јана е шума градила 2 3364 3.73 17.05.2015
165 Дуне мори, малој моме 1 3132 3.00 09.05.2015
166 Лено ле, Лено 1 3091 4.25 09.05.2015
167 Станала рано Босилка 4 3356 4.33 24.04.2015
168 Жената е зло без кое не се може 1 3048 3.89 23.04.2015
169 Ветар вее, снег долета 1 2869 4.68 19.04.2015
170 Дувни ми бел ветре 7 2889 4.40 19.04.2015
171 Ден денувам 3 4519 4.82 19.04.2015
172 Чуј ги куме свирачите 2 9058 4.61 11.04.2015
173 Ми тргнала Кира 1 2265 4.00 03.04.2015
174 Капитан болен лежи 1 3167 4.50 29.03.2015
175 Ти донесов млада невеста 1 7854 4.08 21.03.2015
176 Туѓина пуста далечина 1 7876 4.39 21.03.2015
177 Мајка ми купила шарени чорапи 1 3228 4.38 08.03.2015
178 Јано ле, Јано ле 1 2997 4.25 25.02.2015
179 Вино, вино 1 2571 4.00 25.02.2015
180 Бистро ле, Бистро планино 1 2477 4.57 25.02.2015
181 Велешките ергени 3 3347 4.33 17.02.2015
182 Кинисало Грче јабанџиче 1 2293 4.40 31.01.2015
183 Ти се армаса 1 3148 4.83 31.01.2015
184 Кате, Катерина 1 3340 3.67 24.01.2015
185 Ор невесте Стојанице 10 8120 4.67 18.01.2015
186 Драганка ѓерѓеф везеше 1 2743 3.43 17.12.2014
187 Запејте сите ангели 2 6591 4.39 14.12.2014
188 Болна е легнала убава Калина 4 7542 4.00 14.12.2014
189 Јулија 1 2984 2.75 12.12.2014
190 Бабино девојче 2 4132 3.88 12.12.2014
191 Свадба голема 2 14489 4.79 12.12.2014
192 Врни се, врни либе Мариче 1 2671 3.67 12.12.2014
193 Кој ти го тури, жено 1 5248 3.80 05.12.2014
194 В' градина моме седеше 1 2756 4.50 04.12.2014
195 Лазаре, Лазаре 1 3732 4.60 04.12.2014
196 Песна за Ѓорѓи Сугаре 1 3975 4.45 02.12.2014
197 Вардаре, Пирин кај ти е? 1 5039 3.70 21.11.2014
198 Топови грмат, земјата трештит 1 2502 4.82 31.10.2014
199 Рано ранила Петкана 2 2443 4.00 31.10.2014
200 Врати се, бела Марија 3 10522 4.05 25.10.2014
201 Леринските села 2 3897 4.25 22.10.2014
202 Езеро рајско убаво 1 8400 3.32 06.10.2014
203 Песна за Самуил 1 7867 4.40 06.10.2014
204 Седнал ми Џемо 5 3406 4.00 04.10.2014
205 Играле, играле девојчиња 1 2628 4.33 04.10.2014
206 Не седи Расим распашан 1 2970 4.75 03.10.2014
207 Буките развиваат браќа 1 3703 4.40 03.10.2014
208 Ој зелено, Зеленико 4 3121 4.70 03.10.2014
209 Решив да си се оженам 1 2636 4.50 03.10.2014
210 Недо ле, арна девојко 3 3293 4.50 23.09.2014
211 Спремај ми, спремај либе коња дорија 2 2293 4.11 23.09.2014
212 Девојче тенко високо 1 3814 4.80 23.09.2014
213 Една желба имам 3 6091 4.55 22.09.2014
214 Илино моме убаво 1 3955 4.45 15.09.2014
215 А што си ми либе гајлелија 1 2941 4.71 15.09.2014
216 Што си толку, Лено, гајлелија 5 4324 4.60 15.09.2014
217 Ни јадеме, ни пиеме 2 2333 4.50 15.09.2014
218 Бојот започна браќа 1 2767 3.67 10.09.2014
219 Зошто ме мачиш судбино клета 1 3195 4.67 06.09.2014
220 Таму долу Битола 5 3592 4.17 06.09.2014
221 Стојан заправил воденица 1 2537 4.11 06.09.2014
222 Стојан на Станка думаше 1 2269 4.60 06.09.2014
223 Што кучиња лајат, моме Елено 1 3157 4.55 06.09.2014
224 Славеј песна запејало 1 4555 4.53 06.09.2014
225 Сите момчиња дојдоја 2 2405 4.63 06.09.2014
226 Седнал Марко малку да вечера 1 2493 4.60 06.09.2014
227 Сношти е Јана 1 3183 4.14 17.08.2014
228 Јас сум чисто Македонче 3 6158 4.30 10.08.2014
229 Имал попот магаренце 1 3633 3.50 07.08.2014
230 Песна за селото Буф 1 3842 3.57 31.07.2014
231 Песна за раѓањето на Гоце 2 9869 4.36 31.07.2014
232 Песна за Никола Бадев 1 3148 4.78 31.07.2014
233 Марике мори, бела вардарке 1 2600 4.00 31.07.2014
234 Отвори си ширум порти 1 2391 4.00 31.07.2014
235 Останала жена удовица 1 2629 4.33 31.07.2014
236 Остана Ратка млада удовица 3 3240 4.00 31.07.2014
237 Ој, Прилепе граде 1 4068 4.18 19.07.2014
238 Оф, што сум далеку од тебе Македонијо 1 3751 4.00 19.07.2014
239 Оф либе, млада ме разболе 1 2045 3.60 19.07.2014
240 Облога се фаќат момче и девојче 4 2759 4.25 19.07.2014
241 Невеста платно ткаеше 1 2468 4.60 19.07.2014
242 Не ме жално гледај, мајко 1 2308 4.50 19.07.2014
243 Ој јаворе, ти јаворе 6 3202 4.40 18.07.2014
244 Стојане, луда делијо 1 2327 4.50 18.07.2014
245 На четврти мај Гоце загина 1 8456 4.19 15.07.2014
246 Лична Мара меанџика 1 2283 4.50 15.07.2014
247 Излегол невен Пејо 4 3848 4.88 15.07.2014
248 Богата Сава, богата 1 2553 3.00 15.07.2014
249 Ајде сите запејте, весело оро играјте 1 2861 3.67 15.07.2014
250 Менвај куме прстени 2 2419 4.20 10.07.2014
251 Сношти ти дојдов на гости 1 3092 4.25 16.06.2014
252 Млада чорбаџијке 1 2461 4.33 02.06.2014
253 По поле одат аргати 3 4439 4.33 30.05.2014
254 Ќе ти купам широк фустан Зуице 3 2802 4.60 30.05.2014
255 Егејки мајки 4 4939 4.45 26.05.2014
256 Струмица, Струмица 1 3540 3.89 23.05.2014
257 Душо моја, прости ми 2 6894 4.50 19.05.2014
258 Бог да бие кочански сејмени 1 3093 4.75 17.05.2014
259 Песна за Стив Наумов 1 4454 4.31 15.05.2014
260 Лено, Ленче 1 7157 4.53 15.05.2014
261 Лено, Лено, Ленче 1 3479 4.14 15.05.2014
262 Служба служи млади Димитрија 1 2591 4.33 26.04.2014
263 Киниса моме на вода 3 4351 4.33 24.04.2014
264 За Карпош војвода 1 3406 4.40 17.04.2014
265 На гости ти дојдов, Кито 2 3221 4.33 16.04.2014
266 Не претезај 1 2192 4.00 16.04.2014
267 Гукни ми, гукни гугутко 1 2855 4.09 16.04.2014
268 Нешо пиле 2 2738 4.00 16.04.2014
269 Илија ќе оди в' туѓина 1 2576 3.00 16.04.2014
270 Стојне бре, моме кочанско 1 2652 4.00 16.04.2014
271 Моме стое во ливади 10 3508 4.33 16.04.2014
272 Петро, Петролинко, гиздава девојко 1 2368 4.50 16.04.2014
273 Огледала се Ангелина 1 2455 4.50 16.04.2014
274 Ти ли се најде Лено мори 5 3897 4.29 16.04.2014
275 Легнала Ѓурѓа на рамно гумно 1 2737 4.40 16.04.2014
276 Молитва 1 4656 4.45 14.04.2014
277 Ај, шетал Марко 1 2920 4.00 09.04.2014
278 Што си ми сине весело 1 4730 4.43 02.04.2014
279 Ленка 1 6448 4.30 02.04.2014
280 Денес над Македонија 1 24496 4.32 02.04.2014
281 Во борба македонски народе 1 8606 4.74 01.03.2014
282 Каде се чуло, видело 1 4323 4.73 01.03.2014
283 Митра низ двори шеташе 2 3578 4.50 23.02.2014
284 Песна за бабата Митра 2 4140 3.64 23.02.2014
285 Слушни ме мајко стара 1 14872 4.47 23.02.2014
286 Ој Стојане, мој комшија 1 3554 3.45 03.02.2014
287 Невеста жито требеше 1 4010 4.38 30.01.2014
288 Нашето село рано вечерало 1 3618 4.00 30.01.2014
289 Мома седи на чардакот 2 4055 4.45 28.01.2014
290 Три години јас те чекам 2 3229 4.67 19.01.2014
291 Кажи Анѓо мори 2 3529 4.60 06.01.2014
292 Машала 1 12857 4.54 04.01.2014
293 Стари баби 1 5184 4.40 03.01.2014
294 Легнала мома, заспала 1 3220 4.44 29.11.2013
295 Ожени се, мили сине 1 3658 4.87 29.11.2013
296 Фати се Бое на оро 4 7101 4.29 25.11.2013
297 Сношти те Маре сонував 1 3690 4.00 25.11.2013
298 Ангелино, малој моме 1 3560 4.20 25.11.2013
299 Во Крушево оган гори 3 5090 4.13 23.11.2013
300 Гоце ми отиде во Солуна града 2 3907 4.33 17.11.2013
301 Брале, брале, се собрале 4 3907 4.85 11.11.2013
302 Девојче, море девојче 1 2692 4.33 11.11.2013
303 Димитријо, сине Митре 3 13642 4.29 07.10.2013
304 Излегов да се прошетам, мамо 1 2978 4.25 06.10.2013
305 Излегов да се разшетам 1 2937 4.00 06.10.2013
306 Излегов да се прошетам 2 3256 4.63 06.10.2013
307 Од љубов не се бега 1 6983 4.69 06.10.2013
308 Една комитска 2 4003 3.82 29.09.2013
309 Не кани ме 2 6054 4.52 18.08.2013
310 Белите манастири 1 6099 4.20 16.08.2013
311 Стариот јоргован 1 4001 3.71 05.08.2013
312 Стојне ле, Стојне невесто 3 4048 4.41 05.08.2013
313 Променила ми се Пандура девојка 3 4459 4.06 13.06.2013
314 Мори моме, малој моме 2 4367 4.11 02.06.2013
315 Еј ридови, сини мориња 8 18277 4.48 02.06.2013
316 Свадба македонска 3 11184 4.19 02.06.2013
317 Јоване море, Јоване 5 11770 4.63 02.06.2013
318 Запри, запри виолино 2 6990 4.63 02.06.2013
319 Ој, додоле 1 5018 4.47 14.05.2013
320 Ој Досто, Досто 1 3278 4.63 28.04.2013
321 Мариче, црно косиче 1 3018 4.50 28.04.2013
322 Празник љубовен 1 3196 4.54 28.04.2013
323 Мојта свадба без песна ќе биде 1 4551 4.17 23.04.2013
324 Зумбај, зумбај 1 4726 4.54 14.04.2013
325 Стојан си стадо пасеше 2 3817 4.89 14.04.2013
326 Јана мома 1 4020 3.71 14.04.2013
327 Стори ми абер Божано 1 3115 4.14 14.04.2013
328 Две китки 2 4616 4.45 14.04.2013
329 Од Битола појдов 5 5616 4.13 09.04.2013
330 Во Солуна Еди куле 2 3864 3.78 09.04.2013
331 Оф, што сум толку далеку 1 4625 4.57 09.04.2013
332 Либе ле, либе убаво 4 3245 4.57 09.04.2013
333 Каранфилче девојче 12 4495 4.64 09.04.2013
334 Славеј пее на трендафил 2 2176 4.50 09.04.2013
335 Ајде не ти личи Дафино моме 2 3512 4.78 07.04.2013
336 Запеало славеј пиле 1 3918 4.79 07.04.2013
337 До три ми пушки пукнаа 4 7715 4.27 21.02.2013
338 Усни румени 1 3883 4.67 21.02.2013
339 Тодоро, либе Тодоро 1 3502 4.14 21.02.2013
340 Свекрвице мори 1 3080 3.25 18.02.2013
341 Синојка ми дојде 1 2867 4.50 18.02.2013
342 Шеќерино малој моме 2 4042 4.63 18.02.2013
343 Сакам да си само моја 1 3332 4.25 18.02.2013
344 Отишла Љуба кај тетка је 2 3398 4.25 18.02.2013
345 Мори Анчо Милојчина 3 3057 4.50 18.02.2013
346 Ѓурѓана ми болна лега 1 2942 3.17 18.02.2013
347 Џан џигер Магдо 4 3250 4.50 18.02.2013
348 Чукав, чукав мале 1 3218 3.50 18.02.2013
349 Болно легна Ленче 2 3260 4.00 16.02.2013
350 Бог да бие, убие 1 3220 3.25 16.02.2013
351 Бог да бие аџи Зора 1 3230 3.60 16.02.2013
352 Аршин, аршин 1 3345 3.60 16.02.2013
353 Ај ти ми спремај 1 3143 4.25 16.02.2013
354 Стројник ќе те пратам бабо 1 3330 4.33 14.02.2013
355 Стојне ле, Стојне невесто 1 2980 4.40 14.02.2013
356 Стојана мајка учеше 2 3146 4.50 14.02.2013
357 Леле с'нце, леле глава 1 2909 4.50 14.02.2013
358 Грабиле гу Ангелину 2 3112 4.33 14.02.2013
359 Успала се мома Сирма 1 2854 4.38 14.02.2013
360 Чува мајка до две лути ќерки 1 3186 3.75 14.02.2013
361 Сè заради друг 2 3547 3.78 04.02.2013
362 Погана 5 10242 4.25 04.02.2013
363 Песна за Ченто 2 4162 4.60 04.02.2013
364 Жировницо пуста останала 2 13396 4.45 31.01.2013
365 Заспало девојче на бистро изворче 1 3189 4.43 28.01.2013
366 Русе ле моме убаво 2 8752 4.43 28.01.2013
367 Еј, море мажу 1 3234 4.33 28.01.2013
368 Што си налутено либе 3 3658 4.14 19.01.2013
369 Онаа страна оган гори 1 3983 4.38 19.01.2013
370 Дотекла вода студена 4 6447 3.79 15.01.2013
371 Кирјана вино продава 3 16536 4.40 11.01.2013
372 Свирете ми другари 2 6558 4.39 01.01.2013
373 Три години, лудо, болна лежам 1 3753 4.45 01.01.2013
374 Бојот започна горе Крушево 4 4904 4.05 22.12.2012
375 Изникнало криво крувче медено 3 7140 4.70 22.12.2012
376 Сношти појдов мила мамо 2 4961 4.27 22.12.2012
377 Твојте очи Лено мори 5 26077 4.60 22.12.2012
378 Што не спиеш, лично либе 1 4600 4.43 18.12.2012
379 Останал Кољо сираче 5 3648 4.20 13.12.2012
380 Легнала Дана 4 4683 4.60 13.12.2012
381 Павле ми пие 5 12750 4.56 13.12.2012
382 Садила Димка босилче 1 3096 4.17 13.12.2012
383 Бегала Мара, бегала 1 3527 4.33 13.12.2012
384 Кажи облаче ле бело 4 12360 4.21 13.12.2012
385 Судбо моја 9 10210 4.76 12.12.2012
386 Ми се собрале ваке-таке 2 4353 4.36 10.12.2012
387 Прошетал Димчо, рашетал 3 5079 4.24 31.10.2012
388 Оди бре либе 1 3319 4.55 31.10.2012
389 Есен дојде, војници одат 1 8670 4.04 25.10.2012
390 На сред село чешма шарена 6 12641 4.62 15.10.2012
391 Китен ми, китен девере 1 5500 3.29 02.10.2012
392 Ѓорѓи и Елена 2 4307 4.17 24.09.2012
393 На сред село тапан бие 1 5802 4.29 23.09.2012
394 Ка се заљубиле до две луди млади 2 5546 4.00 17.09.2012
395 Сама мома во планина 1 4282 3.55 06.09.2012
396 Ме сакаа двајца тројца 2 4621 4.60 29.08.2012
397 Кој ти ги даде тие црни очи 2 5627 4.44 29.08.2012
398 Еленко, моме мори, убава 3 6729 4.54 29.08.2012
399 Лилјано моме 12 9096 4.08 02.08.2012
400 Играле баби по месечина 1 5080 4.41 01.08.2012
401 Невесто црвен трендафил 4 5889 4.50 01.08.2012
402 Лихнида кајче веслаше 5 14365 4.69 03.07.2012
403 Темен се облак зададе 1 4008 4.65 24.06.2012
404 Темен се облак зададе 1 10355 4.87 24.06.2012
405 Народ се собрал 1 5803 4.32 24.06.2012
406 Решил чичо да се жени 2 5084 4.39 06.06.2012
407 Војниче младо 1 4520 3.79 11.04.2012
408 Јаничари одат, мамо 3 7106 3.91 11.04.2012
409 Две девојки 1 5514 4.20 31.03.2012
410 Една мисла имаме 1 9498 4.69 31.03.2012
411 Штом ноќта помине 1 24703 4.53 31.03.2012
412 Бисер балкански 4 25217 4.62 31.03.2012
413 Глас ми се слуша 3 4647 3.73 09.03.2012
414 Петро ле, пиле шарено 7 6257 4.22 24.02.2012
415 Гујго ле, јуначе 3 4974 4.30 20.02.2012
416 Стојне, млада меанџико 1 4326 4.55 20.02.2012
417 Чапкан Димчо 1 5158 4.50 18.02.2012
418 Горичице лилјанова 1 4195 4.00 02.02.2012
419 Водарка 1 9041 4.25 27.01.2012
420 Стар бел дедо овци пасе 3 5698 4.19 25.01.2012
421 Пушти ја, Лело мори, Тодорка 1 4086 4.38 25.01.2012
422 Промени се, Суте 2 4002 4.00 23.01.2012
423 Додек је мома при мајка 3 5894 4.50 16.01.2012
424 Две ми друшки 1 5101 3.87 18.12.2011
425 Поле широко 2 5530 4.54 06.12.2011
426 Петре гајдаџијата 1 4332 4.20 06.12.2011
427 Отишло е мало моме 2 4220 4.71 06.12.2011
428 Ој, Јеленчице 2 4123 4.50 02.12.2011
429 Одоздола иде ќелавиот паша 1 4402 3.80 02.12.2011
430 Од гранка, в' гранка 2 4917 4.56 02.12.2011
431 Невеста иди од вода 1 3780 4.20 02.12.2011
432 Невено мори, Невено 1 7022 4.53 02.12.2011
433 Не пиј Недо рујно вино 1 4128 4.67 02.12.2011
434 Оф бре, Стојане 3 6928 4.55 01.12.2011
435 Стојане море, Стојане 1 3780 4.20 01.12.2011
436 Собрале ми се 1 4120 4.71 01.12.2011
437 Огреала месечина шеќерна 2 4374 4.25 30.11.2011
438 Развивај горо зелена 1 4053 3.50 22.11.2011
439 Развивај горо зелена 1 2736 3.21 22.11.2011
440 Развивај горо зелена 3 3907 3.63 22.11.2011
441 Развивај горо зелена 4 5435 4.73 22.11.2011
442 Сношти си минав, мамо 1 3896 4.00 22.11.2011
443 Разболел ми се левенди Ѓуро 1 7017 4.55 21.11.2011
444 Љубов голема 1 19349 4.33 16.11.2011
445 Девојче, девојче 8 6350 3.88 15.11.2011
446 Што е лудо сон сонило 2 4822 4.67 09.11.2011
447 Засвирил Стојан 5 7688 4.50 19.10.2011
448 Се посврши азган Мара 2 5224 4.42 13.10.2011
449 В' апсана ме кладе 2 5481 4.71 13.10.2011
450 Песна за Марко Лерински 2 10133 4.48 09.09.2011
451 Што ти текна, Јано, да побегнеш 1 8962 4.04 07.09.2011
452 Со јаболко фрли 2 10523 4.70 07.09.2011
453 Синоќа дојдов од гурбет 3 7456 4.50 07.09.2011
454 Погинал Стојан, загинал 2 7240 4.63 07.09.2011
455 Мајка има едно чедо 1 8317 4.59 04.09.2011
456 Кичевјани, московјани 1 7754 4.83 04.09.2011
457 Излегол Дејан војвода 2 8696 4.60 04.09.2011
458 Денеска ми е сабота 2 10867 4.59 04.09.2011
459 Дејгиди Магдалено мори 4 10909 4.61 04.09.2011
460 Ајде чиво ли е она девојче 1 8954 4.03 04.09.2011
461 Отидов в село Долнени 1 7773 4.40 29.08.2011
462 Девојче бело, црвено 2 7311 4.38 16.08.2011
463 Ори Анче бело и црвено 1 7782 3.82 16.08.2011
464 Мајсторе, мајсторе 3 13062 4.73 29.06.2011
465 Дојди, дојди, малој моме 2 7419 4.38 22.06.2011
466 Дај ми надеж 2 10399 4.89 11.06.2011
467 Зар има лек за вљубени 1 7801 4.24 31.05.2011
468 Весели другари 1 7684 3.69 22.05.2011
469 Што ми е лепо, убаво 1 7191 4.31 22.05.2011
470 Што може љубовта 1 8021 4.14 10.05.2011
471 Запејте песна другари 1 7744 4.00 10.05.2011
472 Погледни Цвете, погледни 1 6497 4.43 10.05.2011
473 Проклета судбино 1 7085 4.80 20.04.2011
474 Модерна си имам жена 1 7633 4.60 20.04.2011
475 Куќа имам на Пелистер 3 16084 4.58 20.04.2011
476 Коце берберот - чалгаџијата 2 11607 3.95 04.04.2011
477 Една гитара 1 7079 3.69 04.04.2011
478 Битолчани мераклии 1 7649 4.58 02.04.2011
479 А бре Ѓоре, лажго Ѓоре 1 9533 3.47 02.04.2011
480 Жени се Радо 3 10571 4.39 31.03.2011
481 Легнало Родне 1 7953 4.75 20.03.2011
482 Маце, маце, тече вода студена 4 8196 4.63 19.03.2011
483 Нели ти реков не оди боса 2 8000 4.60 19.03.2011
484 Три години станаа 15 17657 4.70 18.03.2011
485 Ајде камен Јано 5 10633 4.58 14.03.2011
486 Ајде брала мома бело грозје 3 9349 4.10 13.03.2011
487 Многу мерак имам бабо 4 16723 4.52 03.03.2011
488 Изникна ми бадем дрво 1 7529 4.00 28.02.2011
489 Што ми омилело 1 8376 4.43 28.02.2011
490 Елено моме, Елено 2 8272 4.28 26.02.2011
491 Ах, вие мои луди млади години 3 13858 4.11 21.02.2011
492 Величко, скопски војвода 1 8319 4.44 20.02.2011
493 Ја излези Ѓурѓо 8 56352 4.52 19.11.2010
494 Катерино кротко јагне 2 7889 4.29 31.10.2010
495 Слага се с'лнце да зајде 3 6908 4.85 31.10.2010
496 Болна е легнала 6 12384 4.58 05.09.2010
497 Питат ме, мамо, в село момите 1 9223 3.87 05.09.2010
498 Ќе одам стара мајко 1 8641 4.00 04.09.2010
499 Имала мајка девет сина 4 18439 4.49 19.06.2010
500 Де мори Васе, Васе 1 7247 3.72 18.06.2010
501 Слушај бре кралу 1 16127 4.52 22.05.2010
502 Сношти те пратив на вода ќерко 3 8431 4.59 19.05.2010
503 Серенада 1 12971 4.50 19.05.2010
504 Помниш ли, либе Тодоро 7 12210 4.52 18.05.2010
505 Митра делија коња јахаја 6 8762 4.33 18.05.2010
506 Отвори ми бело Ленче 8 19559 4.35 26.04.2010
507 Голема свадба во село 2 10683 4.00 19.04.2010
508 Момченце и момиченце 1 6971 4.56 07.04.2010
509 Кај си мајко да ме видиш 1 7183 4.67 07.04.2010
510 Не плачете стари мајки 1 6998 4.67 03.04.2010
511 Мори момиченце малечко 1 7061 4.50 27.03.2010
512 Жал за Деспина 5 32703 4.73 26.03.2010
513 Бог да ги бие Арапите 1 7005 4.44 19.02.2010
514 Болна паднала Родна Фалкова 2 8764 4.44 11.02.2010
515 Оф, оф, аман 1 10537 4.47 11.02.2010
516 А бре Кољо, мамин Кољо 2 9557 4.26 09.02.2010
517 Мома уф зандана 1 5628 4.67 08.01.2010
518 Каранфило филфило 7 11584 4.55 03.01.2010
519 Кате лично девојче 1 7120 4.14 03.01.2010
520 Кажи кажи Донке 1 6615 4.43 03.01.2010
521 Море што си бевме големото друштво 3 9634 4.14 27.12.2009
522 Кажи, кажи либе Стано 8 10173 4.58 17.11.2009
523 Кога се мажеше што ти се чинеше 3 7895 4.20 17.11.2009
524 Кога си бевме мали 3 8437 4.44 17.11.2009
525 Кога си тргнав во туѓина 5 11117 4.59 17.11.2009
526 Кога тргнав Цвето 8 26206 4.24 17.11.2009
527 Кој што ме чуе да пеам 5 9988 4.34 17.11.2009
528 Крај Вардара седеше 2 9830 4.33 17.11.2009
529 Легнало моме заспало 1 7053 4.80 17.11.2009
530 Ленче болно лежи 4 7941 4.71 17.11.2009
531 Ленче бре душо 4 8395 4.58 17.11.2009
532 Ленка пиши бела книга 1 7729 4.64 17.11.2009
533 Лична валандовчанка 1 6665 4.14 17.11.2009
534 Лино моме Лино 2 8079 4.47 17.11.2009
535 Љубинке моме убаво 1 6296 3.50 17.11.2009
536 Магдо мори Магдалено 3 10042 4.67 02.11.2009
537 Македонија 1 8506 4.77 02.11.2009
538 Македонијо жална ле мајко 1 7406 4.38 02.11.2009
539 Македонки билбилјанки 3 14587 4.74 02.11.2009
540 Мамо кој чука на порти 6 11110 4.47 02.11.2009
541 Марие дилбер бела Марие 10 12618 4.81 02.11.2009
542 Момите мамо, момите 1 9042 4.63 02.11.2009
543 Дај ми мамо динар, до два 1 6479 4.50 02.11.2009
544 Дали думаш либе 6 8491 4.77 02.11.2009
545 Дали знаеш мила мајко 2 8822 4.64 02.11.2009
546 Дали знаеш мило либе 4 7093 4.33 02.11.2009
547 Дано ле Данче убава 1 7053 4.17 02.11.2009
548 Давај ме мила мамо, давај ме 7 10871 4.64 02.11.2009
549 Дебарцо ти си борбена 1 8263 4.11 02.11.2009
550 Дејгиди луди млади години 8 20541 4.50 02.11.2009
551 Девојченце љубиш ли ме мене 2 7879 4.27 02.11.2009
552 Девојко лична румена 1 7286 4.57 02.11.2009
553 Дигни си Маро, Марче очите 3 7558 4.25 02.11.2009
554 Добро ми дошле сватовите 1 6885 4.60 02.11.2009
555 Дојди, дојди калеш море Димчо 1 6762 4.50 02.11.2009
556 Дојди мајко испрати ме 1 7165 4.50 02.11.2009
557 Доста, доста лично ле Стојне 4 9883 4.61 02.11.2009
558 Дремка ми се дреми 6 9178 4.38 02.11.2009
559 Еднаш минав на мостето 1 6368 4.67 02.11.2009
560 Едно име имаме 4 24553 4.63 02.11.2009
561 Жени ме мамо, жени ме 3 8440 4.18 02.11.2009
562 Еј ти Марие, селвие 1 7254 4.50 02.11.2009
563 Еј Тодоре 1 7275 4.20 02.11.2009
564 Ерген одев мајко 8 13813 4.67 02.11.2009
565 Ергенлак е мамо пашалак 1 6810 4.57 02.11.2009
566 Ферман дојде од Стамбола 7 10128 4.41 02.11.2009
567 Гена ми појде на чешма 5 8318 4.50 02.11.2009
568 Гори Балкан 5 11442 4.55 02.11.2009
569 Илчовице млада невесто 2 12286 4.54 02.11.2009
570 Ја излези либе на пенџере 4 8255 4.50 02.11.2009
571 Јана грло заболело 1 7431 4.11 02.11.2009
572 Јана мајка луто колне 1 7015 3.92 02.11.2009
573 Јанке ле Јанке убава 6 9089 4.00 02.11.2009
574 Јас сум мома пак мома 3 6537 4.80 02.11.2009
575 Јас си го сакам нано 1 6932 3.92 02.11.2009
576 Каде си тргнало абре бај Постоле 4 9088 4.75 02.11.2009
577 Како што е таа чаша 5 10521 4.24 02.11.2009
578 Ах, каде е мојто либе 13 16045 4.62 02.11.2009
579 Ах мори мајко 1 7801 4.78 02.11.2009
580 Ах мори Маро, девојче 2 7221 4.60 02.11.2009
581 Ај мерак имам 1 7576 3.63 02.11.2009
582 Ајде болно лежи мојто либе 3 11342 4.65 02.11.2009
583 Ајде бостан садат мамо 1 6740 4.00 02.11.2009
584 Ајде да одиме во Битола 2 9384 3.92 02.11.2009
585 Ајде да се земиме, Васе 3 10845 3.93 02.11.2009
586 Ајде кога појдов 1 7727 4.80 02.11.2009
587 Ајде провикнал се Иљо Малешевски 3 7600 4.59 02.11.2009
588 Ајде ред се редат мале 8 13829 4.50 02.11.2009
589 Ајде станав се оженив 4 7851 4.46 02.11.2009
590 Ајде разболе се мојто либе 4 8746 4.35 02.11.2009
591 Ајде засвирете браќа свирачи 2 7542 4.20 02.11.2009
592 Ајде, ајде моме Стојне 7 11157 4.71 02.11.2009
593 Ако само запеам 1 6635 4.00 02.11.2009
594 Ако имаш срце 1 8383 4.00 02.11.2009
595 Бело лице љубам јас 7 19104 4.58 02.11.2009
596 Благуно дејче мори пожаранче 6 12304 4.85 02.11.2009
597 Битола, мој роден крај 11 20354 4.47 02.11.2009
598 Битола, бабам Битола 4 12514 4.00 02.11.2009
599 Бог да бие Наумчето 3 8137 4.14 29.10.2009
600 Бог да го убие Шефки качакот 1 7071 4.67 29.10.2009
601 Болен ми лежи млад Стојан 4 7984 4.28 29.10.2009
602 Болен лежи млад Стојан 7 11890 4.44 29.10.2009
603 Бор садила мома Евгенија 4 16803 4.51 29.10.2009
604 Брала мома капини 5 14950 4.21 29.10.2009
605 Чифте, чифте пајтонлари 4 28958 4.56 29.10.2009
606 Црнеј горо, црнеј сестро 1 7846 4.67 29.10.2009
607 Чула баба разбрала 4 13216 4.39 29.10.2009
608 Цветините очи черешови 11 13576 4.63 29.10.2009
609 Да ме молат не се женам 2 9460 4.67 29.10.2009
610 Дафина болна легнала 4 8390 4.35 29.10.2009
611 Дафино црвен каранфил 1 6866 4.50 29.10.2009
612 Билбил пее во планина 8 14953 4.79 29.10.2009
613 Бог да бие мојта мајка 2 6826 4.60 29.10.2009
614 Бог да бие Русе твојта мајка 8 18987 4.61 29.10.2009
615 Девет години болен лежав 1 6771 4.43 29.10.2009
616 Димчета аскер го писаја 1 6860 4.36 29.10.2009
617 До кога браќа мили Македонци 1 10260 4.48 29.10.2009
618 Дојди, дојди малој моме 1 6258 4.50 29.10.2009
619 Една мома с' мајка е 5 7757 4.30 29.10.2009
620 Едно малој моме 5 12301 4.56 29.10.2009
621 Елено моме, Елено 1 16990 4.29 29.10.2009
622 Елено ќерко, Елено 22 18716 4.53 29.10.2009
623 Фанче ојде во Калишта 2 7791 4.50 29.10.2009
624 Фато мори душманке 6 16578 4.44 29.10.2009
625 Гледај ме, гледај либе 3 9880 4.34 29.10.2009
626 И таму е мојата родина 1 11556 4.56 29.10.2009
627 Излегол Јане Сандански 5 10634 4.09 29.10.2009
628 Излегов да се прошетам 2 7125 3.50 29.10.2009
629 Извикна Јана провикна 1 6790 4.60 29.10.2009
630 Ја излези стара мајко 11 20270 4.58 29.10.2009
631 Јас Методи Патче од Охрида 1 11305 4.56 29.10.2009
632 Јовано, Јованке 35 43845 4.50 29.10.2009
633 Каде се чуло, мамо, видело 2 7797 4.56 29.10.2009
634 Калеш Дончо 4 9422 4.60 29.10.2009
635 Каљо, Калино девојче 6 8100 4.40 29.10.2009
636 Кондисал Ајрадин паша 3 9081 4.42 29.10.2009
637 Каранфил невесто мори 2 8235 4.36 29.10.2009
638 Кажи Јано, кажи душо 7 9812 4.11 29.10.2009
639 Кажи Рајне, кажи душо 8 10869 4.58 29.10.2009
640 Кога војници тргнавме 5 8162 4.31 29.10.2009
641 Кучињата лаат, пазарџии идат 1 8746 4.73 29.10.2009
642 Лажи, лажи Вере 4 12089 4.52 29.10.2009
643 Мара охриѓанка 1 6897 4.67 29.10.2009
644 Маж ми е генерал 1 7324 4.15 29.10.2009
645 Мери Томчо сто драм алва 3 7418 4.08 29.10.2009
646 Ми го затвориле младиот Јорданчо 4 7521 3.86 29.10.2009
647 Мома крај извор седеше 2 7033 4.43 29.10.2009
648 Девојче бело, црвено 7 13494 4.42 29.10.2009
649 Море сокол пие вода на Вардарот 21 24579 4.89 29.10.2009
650 Мост ми ѕидат девет мајстори 1 8553 4.55 29.10.2009
651 Не стој Доне, Донке 7 14713 4.54 29.10.2009
652 Немам мило, немам драго 3 8334 3.70 29.10.2009
653 Од Битола до Вевчани 4 8351 4.67 29.10.2009
654 Од умот се поизгубив 6 10583 4.58 29.10.2009
655 Ој ти моме, малој моме 4 8189 4.50 29.10.2009
656 Оздола идет еден млад војвода 1 7376 4.75 29.10.2009
657 Огин го гори Брезово 8 11865 4.50 29.10.2009
658 Одиш ти 1 6009 4.40 29.10.2009
659 Одам, одам мајчице 1 6212 4.50 29.10.2009
660 Од врв Пирин Планина 3 10467 4.62 29.10.2009
661 Охрид, Охрид убав мил 1 15487 4.12 29.10.2009
662 Ој љубов, љубов 2 10959 4.45 29.10.2009
663 Песна ви пеам Македонци 1 10981 4.33 29.10.2009
664 Роден, роден крај 3 17263 3.74 29.10.2009
665 Разболела се Ленка Пингова 6 12881 4.76 29.10.2009
666 По горите македонски 3 8637 4.63 29.10.2009
667 Пијан идам мајко 1 6360 4.33 29.10.2009
668 Пара бери киселец 4 14490 4.44 29.10.2009
669 Станвај Донке, станвај пиле 7 8527 4.57 29.10.2009
670 Стани ми Геле, Ангеле 1 7299 4.33 29.10.2009
671 Собрале ми се сватови 1 6936 4.50 29.10.2009
672 Седенка се збира 2 7798 4.29 29.10.2009
673 Саноќ ми билбил пропеа 3 10482 4.92 29.10.2009
674 Се навали Шар Планина 7 13085 4.35 29.10.2009
675 Саноќ седам Трено 6 11238 4.37 29.10.2009
676 Стани Станке 2 7681 4.75 29.10.2009
677 Што се чуло нане 3 10292 4.52 29.10.2009
678 Што ми е мило ем драго мамо 3 9436 4.75 29.10.2009
679 Таму ле мајко близу Битола 2 9351 4.34 29.10.2009
680 Тргнало ми лудо младо 6 11421 4.45 29.10.2009
681 Ти не знаеш момче 1 6149 4.25 29.10.2009
682 Таму долу криволачко 1 7672 4.63 28.10.2009
683 Ваташа 2 11152 4.27 28.10.2009
684 За Фросина 6 13506 4.64 28.10.2009
685 За Зарина 4 9504 4.57 28.10.2009
686 Запеј песна Македонко 1 8968 4.29 28.10.2009
687 Заплакало е Мариово 8 26758 4.39 28.10.2009
688 Зошто си ме мајко родила 5 11358 4.31 28.10.2009
689 Абер ми дојде од мојто либе 1 8110 3.44 28.10.2009
690 А бре Македонче ти вардарско пиле 2 9450 4.48 28.10.2009
691 Ацано млада невесто 9 10413 4.25 28.10.2009
692 Болен лежи Миле Поп Јорданов 9 13928 4.50 28.10.2009
693 Го фанале едно моме 4 9878 4.65 28.10.2009
694 Народе Македонски 5 17801 4.63 28.10.2009
695 Послушајте патриоти 6 16979 4.57 28.10.2009
696 Слушам кај шумат шумите 7 32126 4.49 28.10.2009
697 Трба трби Гевгелија 3 14577 4.47 28.10.2009
698 Црна се чума зададе 12 20537 4.66 28.10.2009
699 Црно му било пишано на Александар Турунџе 9 9535 4.43 28.10.2009
700 Лешочкиот манастир 5 11285 4.53 28.10.2009
701 Крушево абер пристигна 1 15530 4.65 28.10.2009
702 И ние сме деца на Македонија 6 27947 4.77 28.10.2009
703 Абер ми иде од Могила 3 11752 4.48 28.10.2009
704 Четворица комити 2 10736 4.88 28.10.2009
705 Проклета да е Австралија 3 11157 4.43 28.10.2009
706 Огреала месечина 7 9399 4.55 28.10.2009
707 Бог да бие кој прв почна 5 10461 4.72 28.10.2009
708 Ај зајди зајди јасно сонце 1 9242 4.33 28.10.2009
709 Василица 1 10452 4.09 28.10.2009
710 Во Јордание 2 25677 4.47 28.10.2009
711 Сторил ниет зајко, зајко кокорајко 6 40170 4.17 28.10.2009
712 Коледица 2 11572 4.40 28.10.2009
713 Ајде ми извикнал турскиот паша 1 8365 4.52 28.10.2009
714 Ајде сонце зајде 7 14137 4.66 28.10.2009
715 Ајде вино пијам 9 13923 4.33 28.10.2009
716 А бре воденичаре 8 19417 4.38 28.10.2009
717 Еј севдалино, еј малој моме 1 20324 3.93 28.10.2009
718 Ино моме веселино 1 7196 4.00 28.10.2009
719 Ќе ти умрам мамо 3 6864 4.75 28.10.2009
720 Кога падна на Пирина 6 17937 4.58 28.10.2009
721 Малој моме цвеќе брало 2 7587 4.71 28.10.2009
722 Низ двори се шета мома Катерина 3 9643 4.39 28.10.2009
723 Сестра моли брата за вечера 6 13863 4.42 28.10.2009
724 Славеј пиле рано пее 2 7560 3.90 28.10.2009
725 Слегло моме во градина 1 6230 3.14 28.10.2009
726 Собрале ми се набрале 4 9745 4.88 28.10.2009
727 Те сакам песно македонска 1 9345 4.34 28.10.2009
728 Зајди, зајди јасно сонце 14 27153 4.57 28.10.2009
729 Заспала Јана, Јанинка 4 7830 4.38 28.10.2009
730 1762 лето 6 35943 4.53 28.10.2009
731 Ах љубов, пак љубов 1 8307 3.27 28.10.2009
732 Ај да бегаме мори Васе 4 14039 4.36 28.10.2009
733 Ај што ми е мило ем драго 1 10937 4.46 28.10.2009
734 Ај, в Македонија глас се слуша 1 7507 4.43 28.10.2009
735 Ајде дали знаеш, паметиш Милице 14 18243 4.62 28.10.2009
736 Ајде Милке да бегаме 1 10027 4.19 28.10.2009
737 Ајде ќе те прашам бре Донке 2 7328 3.92 28.10.2009
738 Ајде шана мана на кантарот 1 7210 4.38 28.10.2009
739 Ајде што пијана шеташ Фиме 4 7386 4.38 28.10.2009
740 Ајде што ти текна што побегна 1 6757 4.29 28.10.2009
741 Ако пијам рујно вино 1 9208 4.29 28.10.2009
742 Антице џанам душице 11 11546 4.77 28.10.2009
743 Јас сум мома охриѓанка 2 11187 4.46 27.10.2009
744 Земјо Македонска 8 48607 4.46 27.10.2009
745 Едно време си бев ерген 1 8127 4.42 27.10.2009
746 Јано, Јанке Кумановке 4 10302 4.69 27.10.2009
747 Мајка на Марика думаше 10 17587 4.51 27.10.2009
748 Македонско девојче 10 25708 4.60 27.10.2009
749 Марие млада невесто 4 13844 4.65 27.10.2009
750 Мори моме Магде 6 10172 4.65 27.10.2009
751 Не кажувај либе добра ноќ 6 16085 4.65 27.10.2009
752 Не си го продавај Кољо чифликот 11 14309 4.76 27.10.2009
753 Не плачи мило либе, не жали (Параходот) 15 12058 4.75 27.10.2009
754 Си заљубив едно моме 12 12955 4.61 27.10.2009
755 Сношти минав покрај вази 9 18422 4.66 27.10.2009
756 Стани моме да заиграш 11 18372 4.54 27.10.2009
757 Учи ме мајко, карај ме 13 40192 4.37 27.10.2009
758 Песна за Деспина 7 22745 4.54 27.10.2009
759 Дафино вино црвено 18 24368 4.58 27.10.2009
760 Билјана платно белеше 11 23026 4.49 27.10.2009
761 Ако умрам ил загинам 5 16489 4.78 27.10.2009
762 Ајде слушај, слушај калеш бре Анѓо 18 15606 4.74 27.10.2009
763 Те видов тебе и се заљубив 8 20034 4.56 27.10.2009
764 Милка болна легнала 1 8104 4.50 15.10.2009
765 Прстен ми падна Нешо 4 10089 4.62 13.10.2009
766 Тихо Мирка си заспала 8 9314 4.78 12.10.2009
767 Рајна на порти стоеше 1 6451 4.60 12.10.2009
768 Ах минав гора, минав друга 2 7555 4.30 12.10.2009
769 Излези Видо мори, чудо да видиш 5 10604 4.32 12.10.2009
770 Бог да го бие тој Ибраим Оџа 8 12954 4.59 12.10.2009
771 Море абер дојде Ајше 4 9911 4.94 12.10.2009
772 Бегала ми е Благуна 2 8118 4.69 12.10.2009
773 Димитриче русокосо девојче 4 8116 4.62 12.10.2009
774 Филка мома моле бога 4 15062 4.50 06.10.2009
775 Што си поминав и се прелагав 1 6771 4.33 03.10.2009
776 Ајде свате дигни чаша 2 15013 4.31 03.10.2009
777 Тргнала ми Рума мома 5 8418 4.67 03.10.2009
778 Три години се љубевме 7 10597 4.56 03.10.2009
779 Три пати поминав 1 6296 4.00 03.10.2009
780 В' недела дојде лудо младо 3 7085 4.40 03.10.2009
781 Во влашкото маало 5 9610 4.33 03.10.2009
782 За Крушевската Република 2 11801 4.67 03.10.2009
783 Жална мајка 1 7993 4.40 03.10.2009
784 Прошета се Јовка Кумановка 13 31589 4.72 01.10.2009
785 Марика мома убава 5 10335 4.38 29.09.2009
786 Меани, меани 2 11753 4.75 29.09.2009
787 Ми излегла Евда низ чаршија 1 8432 4.39 29.09.2009
788 Мила мајко мојто либе 1 6667 4.38 29.09.2009
789 Милето на Џајкови 2 6331 3.50 29.09.2009
790 Мирјано моме Мирјано 3 6806 4.67 29.09.2009
791 Мој роден крај 1 16487 4.15 29.09.2009
792 Моме оди на вода 2 7628 4.36 29.09.2009
793 Моме седи на пенџере 5 7396 3.69 29.09.2009
794 Може ли цвеќе без вода 2 7555 4.54 29.09.2009
795 На срце ми лежи мила мамо 9 13000 4.68 29.09.2009
796 На сред село едно дрво 1 8258 4.29 29.09.2009
797 На Струга дуќан да имам 9 15685 4.11 29.09.2009
798 Направило моме ладна меана 2 7045 4.13 29.09.2009
799 Не лажете се другарки 2 8513 4.56 29.09.2009
800 Не ми седи коконо 1 7075 4.50 29.09.2009
801 Не прибирај мила мамо стројници 1 6830 4.00 29.09.2009
802 Не се фаќај Доне, Донке 6 11731 4.29 29.09.2009
803 Не се бели Маре мори не се црви 6 12391 4.39 29.09.2009
804 Не виткај се Софче 6 10732 4.43 29.09.2009
805 Недалеку од Воден града 1 8677 4.92 29.09.2009
806 Нели ти реков моме Донке 4 7684 4.78 29.09.2009
807 Невесто калеш мори убава 6 9986 4.59 29.09.2009
808 Невесто лична калеша 4 8119 4.38 29.09.2009
809 Низ корија зелена босо моме шета 9 8945 4.50 29.09.2009
810 Ој девојче, бело и црвено 6 12820 4.86 29.09.2009
811 Ој овчарче 6 7616 4.30 29.09.2009
812 Ој природо вечна убавице 6 11229 4.46 29.09.2009
813 Ој ти моме лудо ли си 4 6877 4.64 29.09.2009
814 Ој, ти Пацо Дреновчанке 1 8198 4.65 29.09.2009
815 Ој Вардаре македонски 10 19719 4.23 29.09.2009
816 Ојде дедо во градина 2 7174 4.67 29.09.2009
817 Оро се вие крај манастирот 6 10955 4.85 29.09.2009
818 Отврли си бело Ленче дулачето 1 6371 4.29 29.09.2009
819 Пелин ми се пољуљава 3 7698 4.78 29.09.2009
820 Песна за Скопје 1 15325 3.74 29.09.2009
821 Пилето ми пее 7 12710 4.35 29.09.2009
822 Планино, Пирин Планино 1 8668 4.16 16.09.2009
823 По друм одам мајче 14 25480 4.45 16.09.2009
824 По пат одам, за пат прашам 8 13465 4.65 16.09.2009
825 Подранила Цена 1 6596 4.00 16.09.2009
826 Пошла мома на вода 1 7794 4.63 16.09.2009
827 Праша ли Тинке мајка ти 5 9989 4.59 16.09.2009
828 Провикнала е Драганка 2 7880 4.33 16.09.2009
829 Рајна на пенџере седеше 1 6710 4.50 16.09.2009
830 Разболе се младо Македонче 10 7289 4.50 16.09.2009
831 Се решив да се женам 1 9114 4.80 16.09.2009
832 Саде ти се чудам Цвето 2 8699 4.79 16.09.2009
833 Садила Јана 2 11781 4.18 16.09.2009
834 Сал си одам, сал си питам 1 7598 4.67 16.09.2009
835 Саноќ ле Надо 3 11645 4.53 16.09.2009
836 Се смеат мамо, се смеат 1 6844 4.71 16.09.2009
837 Се запали пиле Трено 5 9564 4.44 16.09.2009
838 Селвие, сен ѓузел 3 15877 4.53 16.09.2009
839 Севдалино, малој моме 4 11278 4.45 16.09.2009
840 Сирак се Стојан разболел 3 6261 4.60 16.09.2009
841 Сите девојчиња 5 10437 4.48 16.09.2009
842 С' каменички фрлат мамо 4 8473 4.54 16.09.2009
843 Сношти поминав, заминав покрај битолските касарни 3 12801 4.48 16.09.2009
844 Сношти минав крај рајската градина 6 9811 4.70 16.09.2009
845 Сношти минав покрај ваш'то порте 3 7454 4.75 16.09.2009
846 Сношти си поминав покрај ваш'то порте 1 6642 4.71 16.09.2009
847 Сношти сакав да ти дојдам 6 20015 4.43 16.09.2009
848 Со маки сум се родила 19 24968 4.82 16.09.2009
849 Среќата со пари не се купува 5 22057 4.51 16.09.2009
850 Стани запали Тинке борина 1 7382 4.12 16.09.2009
851 Што да правам, што да чинам 12 15272 4.75 16.09.2009
852 Што имала к'смет Стамена 16 19521 4.67 16.09.2009
853 Што ми е мило мамо 3 10353 4.50 16.09.2009
854 Што се срамиш калеш Кирчо 2 7942 3.92 16.09.2009
855 Ај засвирете ми чалгии 3 17517 4.64 16.09.2009
856 Татковино Југославијо 2 8780 3.67 16.09.2009
857 Тешка беше нашата разделба 5 14880 4.38 16.09.2009
858 Ти си Биљана најубава 1 6626 4.10 16.09.2009
859 Тинка иди од Битола 1 6586 4.00 16.09.2009
860 Три години болен лежам 6 11391 4.63 16.09.2009
861 Три години Кате болен лежав 7 11846 4.29 16.09.2009
862 Три години либе се сакавме 2 7860 4.44 16.09.2009
863 Три невесте тикве брале 4 18784 4.43 16.09.2009
864 Убаво Македонче 1 7145 4.36 16.09.2009
865 Вино пијам, ем ракија 4 12637 4.73 16.09.2009
866 Во Струмица на улица 5 20471 4.64 16.09.2009
867 Војник одам 1 6752 4.71 16.09.2009
868 Возот браќа тргнува 1 9230 3.50 19.08.2009
869 За баба Ефтимица 1 6758 4.14 19.08.2009
870 За кого ти цути Дано лицето 9 12828 4.62 19.08.2009
871 Зачукале тапаните 6 8789 4.60 19.08.2009
872 Замолил Стојан мајка си 1 6832 4.43 19.08.2009
873 Запеала Љуба од градина 1 7351 4.53 19.08.2009
874 Земај ми го мили тате она девојче 1 6623 4.50 19.08.2009
875 Животе мој 1 7974 4.75 19.08.2009
876 Зошто ми се срдиш либе 5 11810 4.09 19.08.2009
877 Болен лежи катил Ѓорѓи 8 9715 4.72 19.08.2009
878 Абер дојде Донке 5 15571 4.59 19.08.2009
879 Ајде мори Стојно ле 1 7187 4.67 19.08.2009
880 Ајде поминувам, заминувам 2 8700 4.48 19.08.2009
881 Ајде жалај ме, Малино 6 7961 4.88 19.08.2009
882 Бог да го убие мамо 2 6820 4.50 19.08.2009
883 Виена лоза, виена 1 8537 4.25 19.08.2009
884 Врана коња јавам јас 6 20684 4.51 19.08.2009
885 Градел Илија манастир 3 15325 4.73 19.08.2009
886 Да ти пукне мила мајко најмилото 2 7232 4.38 19.08.2009
887 Зурли трештат на сред село 7 16779 4.44 19.08.2009
888 Јас те пратив на вода Калино 5 8817 4.33 19.08.2009
889 Јано мори, Јано леле, севдалино 12 22728 4.60 19.08.2009
890 Каде си тргнала Кито 3 8217 4.45 19.08.2009
891 Кажи ми, кажи Катинке 5 8139 4.75 19.08.2009
892 Кате, Кате лично моме 3 8997 3.69 19.08.2009
893 Кирајџиче, јабанџиче 5 7832 4.77 19.08.2009
894 Лилјано моме убаво 14 10957 4.65 19.08.2009
895 Љубеле се двајца млади 4 7221 4.25 19.08.2009
896 Лулела е Јана 2 7129 4.43 19.08.2009
897 Малихери пукаја 2 7819 4.71 19.08.2009
898 Мариче ле, лично, девојче 6 8118 4.79 19.08.2009
899 Мила мајко што ме роди толку сиромав 6 8679 4.35 19.08.2009
900 Не се кревај на големо 1 6310 4.60 19.08.2009
901 Доста време ерген одев 2 22316 4.50 19.08.2009
902 Нели сторивме вера и клетва 3 6429 4.50 19.08.2009
903 Немој ме, мила мамо, луто да колнеш 2 7104 3.91 19.08.2009
904 Никнало цвеќе шарено 4 10254 4.39 19.08.2009
905 Облак се вие, орлите пиштат 1 9469 4.31 19.08.2009
906 Ожени ме мамо, женет да одам 1 7766 4.31 19.08.2009
907 Ордан седи на кулата 4 10257 4.50 19.08.2009
908 Петлите пеат, зора се зори 6 12459 4.10 19.08.2009
909 Подигни си, бре невесте дулачето 3 7717 4.14 19.08.2009
910 Развила гора зелена 1 7264 4.50 13.08.2009
911 Сокол ми лета високо 4 10366 4.48 13.08.2009
912 Срце ме боли ќе умрам 6 11680 4.62 13.08.2009
913 Сулејман ага 3 7372 4.45 13.08.2009
914 Се посврши сербез Донка 3 11537 4.29 13.08.2009
915 Ако одам во Битола 6 26907 4.60 13.08.2009
916 Сум се родил мераклија 2 8649 4.80 13.08.2009
917 Алија со тамбурата 1 7066 4.56 13.08.2009
918 Се собрале комитите 3 13143 4.26 13.08.2009
919 Грозен гавран 1 7256 4.28 12.08.2009
920 Јас сум несреќница 3 7813 4.63 12.08.2009
921 Девет години (верно да љубиш) 1 11576 4.53 12.08.2009
922 Песна за Чакаларов 2 10770 4.63 12.08.2009
923 Песна за Караџата 1 8662 4.52 12.08.2009
924 Песна за Лазар Поптрајков 1 7050 4.33 12.08.2009
925 Ти си моме идеално 2 8248 4.65 12.08.2009
926 Смилево славно в' оган гори 3 10312 4.55 12.08.2009
927 Ах мори бабо, стара бабо 4 11712 4.38 12.08.2009
928 Ано поминуваш 1 6812 4.73 12.08.2009
929 Чудила се мила мама 2 7053 4.17 12.08.2009
930 Дафина платно белеше 1 6826 4.50 12.08.2009
931 Дали си се наспало 2 6180 4.00 12.08.2009
932 Детенце мало 1 6219 3.50 12.08.2009
933 И три години станаа 3 8328 4.07 12.08.2009
934 Иди ја мамо посакај 1 6243 3.64 12.08.2009
935 И ќе дојде време 1 7763 3.75 12.08.2009
936 Кинисав да одам 1 6840 4.00 12.08.2009
937 Омарно жешко сонце 1 6335 4.00 12.08.2009
938 Песна за Арсо војвода 1 7075 4.46 12.08.2009
939 Песна за Дејан војвода 1 7426 4.14 12.08.2009
940 Песна за Крсте војвода 1 8176 4.67 12.08.2009
941 Позив дојде војник да одам 1 6188 3.80 12.08.2009
942 Расцвети верна љубов во народот 1 6946 4.63 12.08.2009
943 Сеј со здравје севдо моја 1 6208 4.33 12.08.2009
944 Стојане море Стојане 2 7715 4.11 12.08.2009
945 Сум прошетало мори Ѓурѓе 2 6624 4.00 11.06.2009
946 Тажна Калинка седеше 1 7315 4.22 11.06.2009
947 Во ноќта си месечина 1 7505 4.57 11.06.2009
948 Жали горо, жали сестро 2 8883 3.91 11.06.2009
949 А бре невесто 1 8917 4.52 11.06.2009
950 Бог да убиет дебрани 5 10850 4.61 11.06.2009
951 Филизој моме, Филизо 6 23597 4.42 11.06.2009
952 Каде сте, Македончиња? 3 13988 4.20 11.06.2009
953 Кажи Епсо Димушева 4 7921 4.50 11.06.2009
954 Коња водам Анѓе 2 8132 4.23 11.06.2009
955 Леле Димче трчај лажи 1 5997 3.00 11.06.2009
956 Ни прела гора, ни ткала 3 9705 4.52 11.06.2009
957 Митро моме 1 7200 4.58 11.06.2009
958 Многу ми го фалат, бабо 4 8546 4.52 11.06.2009
959 Море доста оде, доста шета 1 6778 4.73 11.06.2009
960 Море моме седмојанче 1 6421 4.25 11.06.2009
961 Море три години Стамбол го шетав 4 8722 4.31 11.06.2009
962 Нарочува бело Менде, порочува 1 10414 4.50 11.06.2009
963 Ој Јано, Јано 6 28417 4.41 11.06.2009
964 Подај моме рака ти 1 8451 4.92 11.06.2009
965 Прилепските ергени 1 7351 3.86 11.06.2009
966 Река газит малој моме 3 12158 4.61 11.06.2009
967 Седна баба да вечера 2 15134 4.62 11.06.2009
968 Сношти го видов убавото Стојне 10 10771 4.52 11.06.2009
969 Сулејман седит на кулата 1 9368 4.71 11.06.2009
970 Те кажувает бре, Илиној моме 6 9875 4.61 11.06.2009
971 Три години сејмен шетав 2 7331 4.64 09.06.2009
972 Туѓината пуста да остане 8 21687 4.56 09.06.2009
973 Слегов долу во визбата 3 7857 4.47 09.06.2009
974 Василке млада невесто 2 8224 4.50 09.06.2009
975 Збогум мајко, јас отидов 4 9791 4.64 09.06.2009
976 Блазе тебе Митро 4 9860 4.71 09.06.2009
977 Крај Вардара високи баири 1 6672 4.40 09.06.2009
978 Разболе се Ирина мома 4 7342 4.06 09.06.2009
979 Билјане моме убаво 2 7817 4.18 09.06.2009
980 Песна за Скопје 2 13114 3.85 09.06.2009
981 А бре Македонче 3 15250 4.19 09.06.2009
982 Ете така дедо Димо 2 7650 4.47 09.06.2009
983 Судбо моја 1 7270 4.50 09.06.2009
984 Охрид, Охрид 1 7485 4.33 09.06.2009
985 Љубеше ме мила мајко убава Елена 1 7092 4.85 09.06.2009
986 Абер ми дојде од Солуна града 3 12541 4.54 09.06.2009
987 Аир да не сториш мајко 6 9891 4.62 09.06.2009
988 Битка се бие кумановско поле 2 8837 4.25 09.06.2009
989 Целувај ме мило либе 1 6435 4.60 09.06.2009
990 Четворица кумити 2 8798 4.87 09.06.2009
991 Таму далеку вода ми дотече 6 7233 4.67 09.06.2009
992 Во ливаѓе ладен извор има 3 7499 4.50 08.06.2009
993 Ѓул трендафил 1 7577 3.90 08.06.2009
994 Нани, нани Димче 1 6929 4.17 08.06.2009
995 Што ми е мерак полјак да бидам 4 15029 4.60 08.06.2009
996 Малките моми 3 8069 3.73 08.06.2009
997 Не ми го лажи Ѓорѓи Марето 7 8204 4.07 08.06.2009
998 Не оди Сефер село Карбуница 1 7028 4.50 08.06.2009
999 Митро, Митро мори 1 7522 4.27 08.06.2009
1000 Аман седнала ми бре Јана 1 7292 4.17 08.06.2009
1001 Славеј пее на трендафил 1 6709 4.13 08.06.2009
1002 Не плачи Лено мори 4 7456 3.86 08.06.2009
1003 Спрема се Младен, спрема се 2 6577 4.60 08.06.2009
1004 Бог да бие мојта мајка маќеа 2 7238 3.17 08.06.2009
1005 Стојне бре, Стојне 1 7192 4.13 08.06.2009
1006 Ајде Анѓе да повечераме 2 7537 4.26 08.06.2009
1007 Ах мори моме убаво 1 7162 4.25 08.06.2009
1008 Ој винце, винце 1 7617 4.25 08.06.2009
1009 Што ќе правиме, чиниме 1 6144 4.25 08.06.2009
1010 Се скарале, се степале 1 7786 4.53 08.06.2009
1011 Т’мна м’гла по полето 1 6760 3.20 03.06.2009
1012 Го пратиле дедо в' планина 2 11549 4.04 03.06.2009
1013 А бре, лудо аџамија 1 8538 4.25 03.06.2009
1014 Марика на стол седеше 2 6779 4.20 03.06.2009
1015 Елај либе, елај 1 7356 3.86 03.06.2009
1016 Да сум бистра вода 11 12083 4.62 03.06.2009
1017 Нико, Нико меанџико 5 12769 4.60 03.06.2009
1018 Ој Месечино, новино 2 7046 4.50 03.06.2009
1019 Што ја нема Цвета мома 5 10690 4.28 03.06.2009
1020 Сон сонила Орданица 4 9895 4.63 03.06.2009
1021 Черешна се од корен корнеше 5 14230 4.50 03.06.2009
1022 Ој девојче, девојче 9 11767 4.55 03.06.2009
1023 Цвета мома убава 2 8030 4.70 03.06.2009
1024 Тргнала Тода мома за вода да оди 1 6102 4.33 03.06.2009
1025 Гина, Гина лична Гина 1 7599 4.38 03.06.2009
1026 Маро, Марике, фидан бојлике 1 8172 4.61 03.06.2009
1027 Ој ти пиле 8 9160 4.41 22.05.2009
1028 Кажи Васке Евдова 6 8512 4.10 22.05.2009
1029 Чупче од онака 1 7884 4.83 22.05.2009
1030 Билбил рано пее 2 15621 4.36 22.05.2009
1031 Назад Калино моме 8 37514 4.51 22.05.2009
1032 Мома оди за вода 5 16401 4.66 22.05.2009
1033 Либе, ако дојдеш 3 6819 4.60 22.05.2009
1034 Донка боли бело грло 1 6701 3.36 22.05.2009
1035 Се свалила Митра долу во градина 1 6038 3.00 22.05.2009
1036 Развивај горо, горо зелена 1 6079 4.00 22.05.2009
1037 Излези, стара мајко 5 8430 4.63 22.05.2009
1038 Јас си појдов во Битола 2 6805 3.80 22.05.2009
1039 Јадна Доца леб месила 3 9308 4.00 22.05.2009
1040 Бог да бие, Тино мори 4 10585 4.38 22.05.2009
1041 Ајде која ми те лаже, Миле бре 4 8591 4.69 22.05.2009
1042 Леле Јано 5 8294 3.75 22.05.2009
1043 Заблеало рудо јагне 2 12750 4.74 22.05.2009
1044 Посеала баба 4 10870 4.50 22.05.2009
1045 Учи ме мила мајко, карај ме 1 8270 4.13 22.05.2009
1046 Абер доjде од Прибилци 1 9512 3.78 22.05.2009
1047 Ај засвирете млади момчиња 1 9156 4.16 22.05.2009
1048 Ајде легнала е Лилјана 3 8142 3.73 22.05.2009
1049 Ценив се у попа 3 10871 4.72 22.05.2009
1050 Ѓорушице, црно око 9 12055 4.60 22.05.2009
1051 Водарки 1 13217 4.31 22.05.2009
1052 Чије е оној моме 1 7121 4.60 22.05.2009
1053 Дедо мили златни 4 16523 4.20 22.05.2009
1054 Делба делила 2 6716 4.33 22.05.2009
1055 Митра мома поповата 1 8184 4.14 22.05.2009
1056 Од кога е зора зазорила 1 7106 3.50 22.05.2009
1057 Море чичо рече (Пајдушко) 4 11843 4.79 22.05.2009
1058 Мори моме, што не дојдеш 1 6183 4.60 20.05.2009
1059 На врата стои дос 2 6101 4.33 20.05.2009
1060 Жали моме, да жалимо 1 7125 3.75 19.05.2009
1061 Ој кажи, кажи моме Калино 5 6980 4.25 08.05.2009
1062 Ој девојче ран бел мој 2 10274 4.53 08.05.2009
1063 Голем мерак имам мамо 1 12682 4.51 21.04.2009
1064 Пуста младост 10 10904 4.53 20.04.2009
1065 Расплакал се стар бел дедо 2 7145 4.71 20.04.2009
1066 Три биљбиља појет 2 7137 4.83 20.04.2009
1067 Вено, пиле, Вено 2 7810 4.63 20.04.2009
1068 Заљубил Димо три моми 1 7848 3.75 20.04.2009
1069 Македонка 1 8700 4.50 31.03.2009
1070 Ајде Лено да ојме 1 7365 4.07 31.03.2009
1071 В село се чешма градеше 1 8036 3.90 31.03.2009
1072 Митре Влао, тешко ранет 1 6763 4.42 31.03.2009
1073 Да ми пукниш, стара мајко 1 7253 4.44 31.03.2009
1074 Кинисала Роса ју планина 3 7274 4.30 31.03.2009
1075 Мори чупи костурчанки 5 12075 4.60 31.03.2009
1076 Урва Фанка 3 8538 4.04 31.03.2009