Songs by number of audio samples

Shaving the groom

INFO: The table below lists song titles and some additional information. Click on a song name to see the lyrics and more data for the corresponding song.

# Title Audio Samples Popularity Rating Added On
1 Јовано, Јованке 35 43491 4.50 29.10.2009
2 Елено ќерко, Елено 22 18538 4.53 29.10.2009
3 Море сокол пие вода на Вардарот 21 24327 4.89 29.10.2009
4 Со маки сум се родила 19 24784 4.82 16.09.2009
5 Ајде слушај, слушај калеш бре Анѓо 18 15450 4.73 27.10.2009
6 Дафино вино црвено 18 24145 4.57 27.10.2009
7 Што имала к'смет Стамена 16 19366 4.67 16.09.2009
8 Не плачи мило либе, не жали (Параходот) 15 11974 4.75 27.10.2009
9 Три години станаа 15 17548 4.70 18.03.2011
10 Лилјано моме убаво 14 10909 4.65 19.08.2009
11 Ајде дали знаеш, паметиш Милице 14 18071 4.62 28.10.2009
12 По друм одам мајче 14 25121 4.45 16.09.2009
13 Зајди, зајди јасно сонце 14 26948 4.57 28.10.2009
14 Прошета се Јовка Кумановка 13 31346 4.72 01.10.2009
15 Ој ти момче охриѓанче 13 5475 4.58 07.10.2016
16 Ах, каде е мојто либе 13 15849 4.62 02.11.2009
17 Учи ме мајко, карај ме 13 39990 4.37 27.10.2009
18 Црна се чума зададе 12 20414 4.66 28.10.2009
19 Си заљубив едно моме 12 12867 4.61 27.10.2009
20 Каранфилче девојче 12 4427 4.64 09.04.2013
21 Лилјано моме 12 9014 4.08 02.08.2012
22 Што да правам, што да чинам 12 15140 4.75 16.09.2009
23 Јано мори, Јано леле, севдалино 12 22464 4.64 19.08.2009
24 Стани моме да заиграш 11 18218 4.54 27.10.2009
25 Не си го продавај Кољо чифликот 11 14181 4.76 27.10.2009
26 Битола, мој роден крај 11 20179 4.47 02.11.2009
27 Да сум бистра вода 11 12013 4.62 03.06.2009
28 Цветините очи черешови 11 13494 4.63 29.10.2009
29 Билјана платно белеше 11 22843 4.49 27.10.2009
30 Ја излези стара мајко 11 20092 4.58 29.10.2009
31 Антице џанам душице 11 11449 4.77 28.10.2009
32 Моме стое во ливади 10 3473 4.33 16.04.2014
33 Разболе се младо Македонче 10 7246 4.50 16.09.2009
34 Ој Вардаре македонски 10 19538 4.23 29.09.2009
35 Сношти го видов убавото Стојне 10 10678 4.52 11.06.2009
36 Марие дилбер бела Марие 10 12545 4.81 02.11.2009
37 Македонско девојче 10 25433 4.60 27.10.2009
38 Мајка на Марика думаше 10 17469 4.51 27.10.2009
39 Пуста младост 10 10837 4.53 20.04.2009
40 Ор невесте Стојанице 10 7974 4.64 18.01.2015
41 За кого ти цути Дано лицето 9 12694 4.62 19.08.2009
42 Црно му било пишано на Александар Турунџе 9 9478 4.43 28.10.2009
43 Сношти минав покрај вази 9 18277 4.65 27.10.2009
44 Судбо моја 9 10113 4.76 12.12.2012
45 На Струга дуќан да имам 9 15607 4.11 29.09.2009
46 На срце ми лежи мила мамо 9 12937 4.68 29.09.2009
47 Болен лежи Миле Поп Јорданов 9 13849 4.50 28.10.2009
48 Низ корија зелена босо моме шета 9 8889 4.50 29.09.2009
49 Ацано млада невесто 9 10338 4.25 28.10.2009
50 Ѓорушице, црно око 9 11975 4.60 22.05.2009
51 Ој девојче, девојче 9 11660 4.54 03.06.2009
52 Ајде вино пијам 9 13817 4.35 28.10.2009
53 Туѓината пуста да остане 8 21555 4.56 09.06.2009
54 Бог да го бие тој Ибраим Оџа 8 12848 4.59 12.10.2009
55 Бог да бие Русе твојта мајка 8 18801 4.61 29.10.2009
56 Билбил пее во планина 8 14886 4.79 29.10.2009
57 Назад Калино моме 8 37212 4.51 22.05.2009
58 Кажи Рајне, кажи душо 8 10766 4.58 29.10.2009
59 Еј ридови, сини мориња 8 18033 4.48 02.06.2013
60 Кога тргнав Цвето 8 25941 4.29 17.11.2009
61 Тихо Мирка си заспала 8 9242 4.78 12.10.2009
62 По пат одам, за пат прашам 8 13361 4.65 16.09.2009
63 Болен лежи катил Ѓорѓи 8 9642 4.72 19.08.2009
64 Ерген одев мајко 8 13673 4.65 02.11.2009
65 Девојче, девојче 8 6310 3.88 15.11.2011
66 Ој ти пиле 8 9003 4.41 22.05.2009
67 Те видов тебе и се заљубив 8 19914 4.56 27.10.2009
68 Кажи, кажи либе Стано 8 10108 4.58 17.11.2009
69 Дејгиди луди млади години 8 20404 4.48 02.11.2009
70 Ја излези Ѓурѓо 8 55512 4.52 19.11.2010
71 Земјо Македонска 8 48253 4.46 27.10.2009
72 Заплакало е Мариово 8 26567 4.39 28.10.2009
73 Отвори ми бело Ленче 8 19385 4.35 26.04.2010
74 А бре воденичаре 8 19303 4.38 28.10.2009
75 Ајде ред се редат мале 8 13757 4.48 02.11.2009
76 Огин го гори Брезово 8 11726 4.50 29.10.2009
77 Болен лежи млад Стојан 7 11768 4.44 29.10.2009
78 Помниш ли, либе Тодоро 7 12139 4.52 18.05.2010
79 Дувни ми бел ветре 7 2850 4.40 19.04.2015
80 Ајде сонце зајде 7 14019 4.66 28.10.2009
81 Станвај Донке, станвај пиле 7 8478 4.57 29.10.2009
82 Слушам кај шумат шумите 7 31645 4.49 28.10.2009
83 Не стој Доне, Донке 7 14636 4.54 29.10.2009
84 Ферман дојде од Стамбола 7 10055 4.41 02.11.2009
85 Кажи Јано, кажи душо 7 9758 4.11 29.10.2009
86 Бело лице љубам јас 7 18951 4.58 02.11.2009
87 Девојче бело, црвено 7 13325 4.42 29.10.2009
88 Огреала месечина 7 9326 4.55 28.10.2009
89 Ајде, ајде моме Стојне 7 11111 4.71 02.11.2009
90 Три години се љубевме 7 10501 4.56 03.10.2009
91 Петро ле, пиле шарено 7 6194 4.22 24.02.2012
92 Три години Кате болен лежав 7 11778 4.29 16.09.2009
93 Се навали Шар Планина 7 12963 4.33 29.10.2009
94 Пилето ми пее 7 12610 4.35 29.09.2009
95 Давај ме мила мамо, давај ме 7 10817 4.64 02.11.2009
96 Зурли трештат на сред село 7 16630 4.44 19.08.2009
97 Песна за Деспина 7 22569 4.56 27.10.2009
98 Каранфило филфило 7 11452 4.52 03.01.2010
99 Не ми го лажи Ѓорѓи Марето 7 8170 4.07 08.06.2009
100 Мила мајко што ме роди толку сиромав 6 8603 4.35 19.08.2009
101 Врана коња јавам јас 6 20432 4.50 19.08.2009
102 Не се фаќај Доне, Донке 6 11618 4.29 29.09.2009
103 Дремка ми се дреми 6 9121 4.38 02.11.2009
104 Аир да не сториш мајко 6 9814 4.62 09.06.2009
105 За Фросина 6 13407 4.64 28.10.2009
106 Мариче ле, лично, девојче 6 8064 4.79 19.08.2009
107 Оро се вие крај манастирот 6 10888 4.85 29.09.2009
108 Дали думаш либе 6 8455 4.77 02.11.2009
109 Срце ме боли ќе умрам 6 11628 4.62 13.08.2009
110 Од умот се поизгубив 6 10492 4.58 29.10.2009
111 Те кажувает бре, Илиној моме 6 9816 4.61 11.06.2009
112 Сестра моли брата за вечера 6 13799 4.42 28.10.2009
113 Сторил ниет зајко, зајко кокорајко 6 39829 4.17 28.10.2009
114 Ајде жалај ме, Малино 6 7901 4.87 19.08.2009
115 Петлите пеат, зора се зори 6 12381 4.10 19.08.2009
116 Тргнало ми лудо младо 6 11351 4.45 29.10.2009
117 Фато мори душманке 6 16457 4.44 29.10.2009
118 Послушајте патриоти 6 16838 4.57 28.10.2009
119 Не кажувај либе добра ноќ 6 15870 4.65 27.10.2009
120 Благуно дејче мори пожаранче 6 12200 4.85 02.11.2009
121 Ој природо вечна убавице 6 11144 4.44 29.09.2009
122 Филизој моме, Филизо 6 23296 4.41 11.06.2009
123 Мамо кој чука на порти 6 11033 4.47 02.11.2009
124 Мори моме Магде 6 10058 4.64 27.10.2009
125 Разболела се Ленка Пингова 6 12802 4.76 29.10.2009
126 Ој овчарче 6 7590 4.30 29.09.2009
127 Кажи Васке Евдова 6 8476 4.10 22.05.2009
128 Ој девојче, бело и црвено 6 12756 4.86 29.09.2009
129 Болна е легнала 6 12287 4.58 05.09.2010
130 Кога падна на Пирина 6 17756 4.58 28.10.2009
131 Каљо, Калино девојче 6 8047 4.40 29.10.2009
132 Ој Јано, Јано 6 28218 4.41 11.06.2009
133 Ој јаворе, ти јаворе 6 3108 4.36 18.07.2014
134 На сред село чешма шарена 6 12446 4.62 15.10.2012
135 Сношти сакав да ти дојдам 6 19873 4.43 16.09.2009
136 Саноќ седам Трено 6 11156 4.37 29.10.2009
137 Невесто калеш мори убава 6 9896 4.59 29.09.2009
138 Не задевај се, мори Вендо 6 940 4.00 14.04.2018
139 1762 лето 6 35703 4.53 28.10.2009
140 Три години болен лежам 6 11315 4.62 16.09.2009
141 Таму далеку вода ми дотече 6 7174 4.67 09.06.2009
142 И ние сме деца на Македонија 6 27493 4.76 28.10.2009
143 Не виткај се Софче 6 10666 4.43 29.09.2009
144 Јанке ле Јанке убава 6 9034 4.00 02.11.2009
145 Сношти минав крај рајската градина 6 9750 4.68 16.09.2009
146 Ако одам во Битола 6 26605 4.60 13.08.2009
147 Не се бели Маре мори не се црви 6 12316 4.39 29.09.2009
148 Митра делија коња јахаја 6 8708 4.27 18.05.2010
149 Зачукале тапаните 6 8739 4.60 19.08.2009
150 Черешна се од корен корнеше 5 14118 4.50 03.06.2009
151 Мори чупи костурчанки 5 11951 4.60 31.03.2009
152 Марика мома убава 5 10272 4.38 29.09.2009
153 Таму долу Битола 5 3556 4.17 06.09.2014
154 Што ја нема Цвета мома 5 10600 4.28 03.06.2009
155 Што ми е мило ем драго на Којник дуќан да имам 5 5421 4.50 02.11.2015
156 Излегол Јане Сандански 5 10570 4.19 29.10.2009
157 Павле ми пие 5 12564 4.56 13.12.2012
158 Сите девојчиња 5 10361 4.48 16.09.2009
159 Јоване море, Јоване 5 11575 4.63 02.06.2013
160 Излези Видо мори, чудо да видиш 5 10515 4.32 12.10.2009
161 Праша ли Тинке мајка ти 5 9925 4.59 16.09.2009
162 Мома оди за вода 5 16218 4.65 22.05.2009
163 Нико, Нико меанџико 5 12655 4.60 03.06.2009
164 Во Струмица на улица 5 20254 4.63 16.09.2009
165 Гори Балкан 5 11355 4.55 02.11.2009
166 Кога војници тргнавме 5 8107 4.31 29.10.2009
167 Останал Кољо сираче 5 3618 4.20 13.12.2012
168 Погана 5 10104 4.22 04.02.2013
169 Кој што ме чуе да пеам 5 9893 4.34 17.11.2009
170 Гена ми појде на чешма 5 8266 4.50 02.11.2009
171 Ајде камен Јано 5 10544 4.58 14.03.2011
172 Што си толку, Лено, гајлелија 5 4215 4.60 15.09.2014
173 Си заљуби Џефа 5 3661 4.60 15.10.2016
174 Од Битола појдов 5 5563 4.13 09.04.2013
175 Во влашкото маало 5 9548 4.33 03.10.2009
176 Народе Македонски 5 17656 4.63 28.10.2009
177 Твојте очи Лено мори 5 25667 4.60 22.12.2012
178 Седнал ми Џемо 5 3271 4.00 04.10.2014
179 Леле Јано 5 8254 3.75 22.05.2009
180 Засвирил Стојан 5 7622 4.50 19.10.2011
181 Кога си тргнав во туѓина 5 11042 4.59 17.11.2009
182 Кирајџиче, јабанџиче 5 7783 4.86 19.08.2009
183 Абер дојде Донке 5 15452 4.59 19.08.2009
184 Бог да убиет дебрани 5 10723 4.61 11.06.2009
185 Жал за Деспина 5 32459 4.73 26.03.2010
186 Бог да бие кој прв почна 5 10392 4.72 28.10.2009
187 Среќата со пари не се купува 5 21918 4.51 16.09.2009
188 Се запали пиле Трено 5 9518 4.44 16.09.2009
189 Кажи ми, кажи Катинке 5 8099 4.75 19.08.2009
190 Моме седи на пенџере 5 7365 3.69 29.09.2009
191 Зошто ми се срдиш либе 5 11771 4.09 19.08.2009
192 Како што е таа чаша 5 10441 4.38 02.11.2009
193 Пусти ти биле меаните Иле 5 2072 4.75 05.03.2018
194 Тргнала ми Рума мома 5 8369 4.67 03.10.2009
195 Едно малој моме 5 12201 4.56 29.10.2009
196 Ако умрам ил загинам 5 16359 4.78 27.10.2009
197 Јас те пратив на вода Калино 5 8772 4.33 19.08.2009
198 Зошто си ме мајко родила 5 11248 4.31 28.10.2009
199 Ти ли се најде Лено мори 5 3847 4.29 16.04.2014
200 Една мома с' мајка е 5 7716 4.30 29.10.2009
201 Брала мома капини 5 14853 4.21 29.10.2009
202 Ој кажи, кажи моме Калино 5 6946 4.25 08.05.2009
203 Излези, стара мајко 5 8366 4.63 22.05.2009
204 Друга љубов не сакам 5 1964 3.88 30.07.2017
205 Лихнида кајче веслаше 5 14032 4.68 03.07.2012
206 Тешка беше нашата разделба 5 14800 4.39 16.09.2009
207 Лешочкиот манастир 5 11177 4.53 28.10.2009
208 Пијан идам од града 5 2238 4.33 18.04.2016
209 За Зарина 4 9436 4.57 28.10.2009
210 Ленче бре душо 4 8346 4.58 17.11.2009
211 Егејки мајки 4 4854 4.45 26.05.2014
212 Собрале ми се набрале 4 9638 4.88 28.10.2009
213 Невесто црвен трендафил 4 5801 4.50 01.08.2012
214 Многу мерак имам бабо 4 16548 4.53 03.03.2011
215 Ах мори бабо, стара бабо 4 11594 4.32 12.08.2009
216 Ленче болно лежи 4 7906 4.71 17.11.2009
217 Болен ми лежи млад Стојан 4 7921 4.28 29.10.2009
218 Ој ти моме, малој моме 4 8146 4.50 29.10.2009
219 Сон сонила Орданица 4 9796 4.63 03.06.2009
220 Ја излези либе на пенџере 4 8194 4.50 02.11.2009
221 Море абер дојде Ајше 4 9782 4.94 12.10.2009
222 С' каменички фрлат мамо 4 8434 4.54 16.09.2009
223 Ајде што пијана шеташ Фиме 4 7357 4.38 28.10.2009
224 Лажи, лажи Вере 4 12012 4.52 29.10.2009
225 Доста, доста лично ле Стојне 4 9784 4.61 02.11.2009
226 Брале, брале, се собрале 4 3868 4.83 11.11.2013
227 Бисер балкански 4 24760 4.61 31.03.2012
228 Сокол ми лета високо 4 10289 4.48 13.08.2009
229 Пара бери киселец 4 14356 4.44 29.10.2009
230 Од Битола до Вевчани 4 8293 4.67 29.10.2009
231 Либе ле, либе убаво 4 3199 4.57 09.04.2013
232 Станала рано Босилка 4 3317 4.33 24.04.2015
233 Легнала Дана 4 4641 4.60 13.12.2012
234 Ој зелено, Зеленико 4 3090 4.70 03.10.2014
235 Љубеле се двајца млади 4 7186 4.25 19.08.2009
236 Битола, бабам Битола 4 12424 4.00 02.11.2009
237 Џан џигер Магдо 4 3223 4.50 18.02.2013
238 Кажи Епсо Димушева 4 7843 4.50 11.06.2009
239 Што ми е мерак полјак да бидам 4 14906 4.59 08.06.2009
240 Нешто ќе те питам, бабо 4 13971 4.41 05.06.2016
241 Посеала баба 4 10814 4.50 22.05.2009
242 Ој ти моме лудо ли си 4 6835 4.64 29.09.2009
243 Смилјана ми се армаса 4 722 4.40 11.02.2019
244 Имала мајка девет сина 4 18291 4.49 19.06.2010
245 Вино пијам, ем ракија 4 12565 4.73 16.09.2009
246 Море чичо рече (Пајдушко) 4 11776 4.79 22.05.2009
247 Ордан седи на кулата 4 10199 4.50 19.08.2009
248 Излегол невен Пејо 4 3783 4.88 15.07.2014
249 Дафина болна легнала 4 8350 4.35 29.10.2009
250 Маце, маце, тече вода студена 4 8136 4.63 19.03.2011
251 Фати се Бое на оро 4 7031 4.29 25.11.2013
252 Го фанале едно моме 4 9808 4.64 28.10.2009
253 Прстен ми падна Нешо 4 10039 4.62 13.10.2009
254 Севдалино, малој моме 4 11203 4.45 16.09.2009
255 Ајде која ми те лаже, Миле бре 4 8536 4.69 22.05.2009
256 Марие млада невесто 4 13730 4.65 27.10.2009
257 Три невесте тикве брале 4 18641 4.43 16.09.2009
258 Никнало цвеќе шарено 4 10209 4.39 19.08.2009
259 Не плачи Лено мори 4 7414 3.86 08.06.2009
260 Бојот започна горе Крушево 4 4837 4.05 22.12.2012
261 Чула баба разбрала 4 13124 4.39 29.10.2009
262 Разболе се Ирина мома 4 7313 4.06 09.06.2009
263 Ај да бегаме мори Васе 4 13973 4.36 28.10.2009
264 Невесто лична калеша 4 8073 4.38 29.09.2009
265 Калеш Дончо 4 9371 4.60 29.10.2009
266 Дедо мили златни 4 16402 4.20 22.05.2009
267 Сношти си мори мамо отидов 4 659 3.00 06.04.2018
268 Дејгиди Магдалено мори 4 10852 4.59 04.09.2011
269 Бог да бие, Тино мори 4 10514 4.38 22.05.2009
270 Јано, Јанке Кумановке 4 10236 4.69 27.10.2009
271 Развивај горо зелена 4 5401 4.73 22.11.2011
272 Каде си тргнало абре бај Постоле 4 9019 4.75 02.11.2009
273 Костадине, море мили сине 4 275 3.00 14.06.2019
274 Чифте, чифте пајтонлари 4 28824 4.57 29.10.2009
275 Блазе тебе Митро 4 9811 4.71 09.06.2009
276 Море три години Стамбол го шетав 4 8664 4.31 11.06.2009
277 Нели ти реков моме Донке 4 7644 4.78 29.09.2009
278 Ми го затвориле младиот Јорданчо 4 7474 3.86 29.10.2009
279 Збогум мајко, јас отидов 4 9702 4.64 09.06.2009
280 Ајде разболе се мојто либе 4 8700 4.35 02.11.2009
281 Заспала Јана, Јанинка 4 7793 4.38 28.10.2009
282 Облога се фаќат момче и девојче 4 2731 4.25 19.07.2014
283 Дотекла вода студена 4 6354 3.92 15.01.2013
284 Заљубив мале три моми 4 2096 4.50 20.02.2017
285 Ајде станав се оженив 4 7793 4.42 02.11.2009
286 До три ми пушки пукнаа 4 7649 4.27 21.02.2013
287 Едно име имаме 4 24331 4.63 02.11.2009
288 Филка мома моле бога 4 14978 4.50 06.10.2009
289 Бор садила мома Евгенија 4 16703 4.51 29.10.2009
290 Болна е легнала убава Калина 4 7414 4.00 14.12.2014
291 Многу ми го фалат, бабо 4 8512 4.48 11.06.2009
292 Кажи облаче ле бело 4 12175 4.24 13.12.2012
293 Димитриче русокосо девојче 4 8063 4.62 12.10.2009
294 Дали знаеш мило либе 4 7054 4.33 02.11.2009
295 Јано Јановице, каде ти е Јане? 3 2197 4.67 30.08.2016
296 Ајде провикнал се Иљо Малешевски 3 7548 4.56 02.11.2009
297 Димитријо, сине Митре 3 13520 4.29 07.10.2013
298 Лен садила мома 3 2033 3.75 26.04.2016
299 Сношти поминав, заминав покрај битолските касарни 3 12721 4.48 16.09.2009
300 Сулејман ага 3 7327 4.45 13.08.2009
301 Бисеро ќерко 3 1109 4.00 07.04.2018
302 Синоќа дојдов од гурбет 3 7426 4.50 07.09.2011
303 Ќе ти купам широк фустан Зуице 3 2766 4.60 30.05.2014
304 Ни прела гора, ни ткала 3 9664 4.52 11.06.2009
305 Браче ле Божине 3 647 4.25 01.01.2019
306 Остана Ратка млада удовица 3 3193 4.60 31.07.2014
307 Кинисала Роса ју планина 3 7239 4.30 31.03.2009
308 Јанка низ гора врвеше 3 1262 3.67 01.12.2017
309 Ај засвирете ми чалгии 3 17362 4.63 16.09.2009
310 Смилево славно в' оган гори 3 10223 4.55 12.08.2009
311 Малките моми 3 8022 3.73 08.06.2009
312 Абер ми дојде од Солуна града 3 12450 4.54 09.06.2009
313 Оф бре, Стојане 3 6895 4.55 01.12.2011
314 Ајде да се земиме, Васе 3 10803 3.93 02.11.2009
315 Сношти те пратив на вода ќерко 3 8390 4.59 19.05.2010
316 Стар бел дедо овци пасе 3 5651 4.19 25.01.2012
317 Лична мома скопјанка 3 1594 4.00 01.12.2017
318 Бог да бие Наумчето 3 8096 4.14 29.10.2009
319 Либе, ако дојдеш 3 6783 4.60 22.05.2009
320 По поле одат аргати 3 4397 4.33 30.05.2014
321 Гујго ле, јуначе 3 4943 4.30 20.02.2012
322 Што ми е мило мамо 3 10253 4.50 16.09.2009
323 Трба трби Гевгелија 3 14451 4.47 28.10.2009
324 Јаничари одат, мамо 3 7037 3.91 11.04.2012
325 Немам мило, немам драго 3 8293 3.70 29.10.2009
326 Лудо младо сон засонило 3 635 3.50 11.02.2019
327 Глас ми се слуша 3 4619 3.73 09.03.2012
328 Свадба македонска 3 10976 4.19 02.06.2013
329 Гледај ме, гледај либе 3 9814 4.34 29.10.2009
330 Во Крушево оган гори 3 5037 4.13 23.11.2013
331 Сирак се Стојан разболел 3 6242 4.60 16.09.2009
332 Подигни си, бре невесте дулачето 3 7679 4.14 19.08.2009
333 По горите македонски 3 8588 4.63 29.10.2009
334 Велешките ергени 3 3300 4.33 17.02.2015
335 Ајде болно лежи мојто либе 3 11249 4.65 02.11.2009
336 Каде сте, Македончиња? 3 13769 4.20 11.06.2009
337 Мори Анчо Милојчина 3 3032 4.50 18.02.2013
338 Одамна ли си моме калуѓерица 3 647 4.00 06.03.2019
339 Не оди моме крај брегот 3 2180 3.75 03.01.2016
340 Дигни си Маро, Марче очите 3 7526 4.25 02.11.2009
341 Мајсторе, мајсторе 3 12967 4.73 29.06.2011
342 А бре Македонче 3 15140 4.19 09.06.2009
343 Река газит малој моме 3 12073 4.61 11.06.2009
344 Низ двори се шета мома Катерина 3 9565 4.39 28.10.2009
345 Променила ми се Пандура девојка 3 4425 4.06 13.06.2013
346 В' недела дојде лудо младо 3 7051 4.40 03.10.2009
347 Јас сум несреќница 3 7777 4.63 12.08.2009
348 Дојди либе до вечер 3 747 4.67 06.04.2018
349 Македонки билбилјанки 3 14415 4.74 02.11.2009
350 Што ми е мило ем драго мамо 3 9342 4.75 29.10.2009
351 Кога си бевме мали 3 8397 4.44 17.11.2009
352 Кате, Кате лично моме 3 8933 3.69 19.08.2009
353 Киниса моме на вода 3 4305 4.33 24.04.2014
354 Роден, роден крај 3 17218 3.74 29.10.2009
355 Каул се фатиле момче и девојче 3 942 4.50 07.01.2019
356 Цутела е ружа 3 526 4.25 14.04.2019
357 Кондисал Ајрадин паша 3 9021 4.42 29.10.2009
358 Стојне ле, Стојне невесто 3 4017 4.41 05.08.2013
359 Изникнало криво крувче медено 3 7052 4.70 22.12.2012
360 Селвие, сен ѓузел 3 15765 4.53 16.09.2009
361 Што се чуло нане 3 10224 4.50 29.10.2009
362 Кога се мажеше што ти се чинеше 3 7857 4.20 17.11.2009
363 Слага се с'лнце да зајде 3 6882 4.85 31.10.2010
364 Јас сум чисто Македонче 3 6059 4.30 10.08.2014
365 Жени се Радо 3 10493 4.39 31.03.2011
366 Каде си тргнала Кито 3 8179 4.45 19.08.2009
367 Ќе ти умрам мамо 3 6830 4.75 28.10.2009
368 И три години станаа 3 8290 4.07 12.08.2009
369 Проклета да е Австралија 3 11078 4.43 28.10.2009
370 Во ливаѓе ладен извор има 3 7474 4.50 08.06.2009
371 Саноќ ле Надо 3 11593 4.53 16.09.2009
372 Магдо мори Магдалено 3 9998 4.64 02.11.2009
373 Врати се, бела Марија 3 10368 4.05 25.10.2014
374 Нели сторивме вера и клетва 3 6406 4.50 19.08.2009
375 Ѓурѓа пере во реката 3 818 3.00 14.04.2018
376 Темна е магла паднала 3 2006 4.67 04.12.2016
377 Море што си бевме големото друштво 3 9527 4.14 27.12.2009
378 Една желба имам 3 6027 4.55 22.09.2014
379 Се собрале комитите 3 13007 4.26 13.08.2009
380 Јадна Доца леб месила 3 9255 4.00 22.05.2009
381 Развивај горо зелена 3 3878 3.63 22.11.2011
382 Од врв Пирин Планина 3 10410 4.62 29.10.2009
383 Мирјано моме Мирјано 3 6774 4.67 29.09.2009
384 Ах, вие мои луди млади години 3 13757 4.11 21.02.2011
385 Абер ми иде од Могила 3 11632 4.48 28.10.2009
386 Кирјана вино продава 3 16276 4.40 11.01.2013
387 Додек је мома при мајка 3 5844 4.50 16.01.2012
388 Саноќ ми билбил пропеа 3 10427 4.92 29.10.2009
389 Мери Томчо сто драм алва 3 7377 4.08 29.10.2009
390 Жени ме мамо, жени ме 3 8321 4.18 02.11.2009
391 Прошетал Димчо, рашетал 3 5032 4.24 31.10.2012
392 Куќа имам на Пелистер 3 15976 4.58 20.04.2011
393 Сношти минав покрај ваш'то порте 3 7414 4.75 16.09.2009
394 Ценив се у попа 3 10823 4.72 22.05.2009
395 На кого е црна жената 3 755 4.50 06.04.2018
396 Пелин ми се пољуљава 3 7667 4.78 29.09.2009
397 Еленко, моме мори, убава 3 6653 4.54 29.08.2012
398 Ајде брала мома бело грозје 3 9287 4.10 13.03.2011
399 Недо ле, арна девојко 3 3261 4.50 23.09.2014
400 Што си налутено либе 3 3615 4.14 19.01.2013
401 Ајде легнала е Лилјана 3 8083 3.73 22.05.2009
402 Море Максим има лоша жена 3 1052 4.25 06.04.2018
403 Слегов долу во визбата 3 7810 4.47 09.06.2009
404 Градел Илија манастир 3 15113 4.72 19.08.2009
405 Ден денувам 3 4422 4.82 19.04.2015
406 Урва Фанка 3 8472 4.04 31.03.2009
407 Тргна ми Ленка 3 4443 4.54 25.09.2015
408 Се посврши сербез Донка 3 11437 4.29 13.08.2009
409 Погинал Стојан, загинал 2 7181 4.63 07.09.2011
410 Запејте сите ангели 2 6468 4.37 14.12.2014
411 Ајде не ти личи Дафино моме 2 3457 4.78 07.04.2013
412 Врати ми се, мило либе 2 919 4.00 22.11.2018
413 Меани, меани 2 11681 4.75 29.09.2009
414 Лисаво 2 2909 4.25 25.09.2015
415 Татковино Југославијо 2 8740 3.67 16.09.2009
416 Излегов да се прошетам 2 7091 3.50 29.10.2009
417 Бегала ми е Благуна 2 8080 4.69 12.10.2009
418 Дали знаеш мила мајко 2 8760 4.64 02.11.2009
419 Битка се бие кумановско поле 2 8782 4.25 09.06.2009
420 Русе ле моме убаво 2 8644 4.43 28.01.2013
421 Димна јуда град градила 2 3285 4.57 05.09.2016
422 Славеј пее на трендафил 2 2159 4.50 09.04.2013
423 Менвај куме прстени 2 2391 4.20 10.07.2014
424 Нели ти реков не оди боса 2 7947 4.60 19.03.2011
425 Излегов да се прошетам 2 3176 4.63 06.10.2013
426 Ваташа 2 11035 4.27 28.10.2009
427 Со јаболко фрли 2 10478 4.70 07.09.2011
428 Малихери пукаја 2 7778 4.71 19.08.2009
429 Три години сејмен шетав 2 7303 4.64 09.06.2009
430 Болно легна Ленче 2 3226 4.00 16.02.2013
431 Ојде дедо во градина 2 7149 4.67 29.09.2009
432 Бог да го убие мамо 2 6786 4.50 19.08.2009
433 Киниса да ода у В'мбел на гости 2 1406 4.65 04.01.2019
434 Славеј пиле рано пее 2 7519 3.90 28.10.2009
435 Илчовице млада невесто 2 12170 4.54 02.11.2009
436 Запри, запри виолино 2 6905 4.63 02.06.2013
437 Коледица 2 11520 4.40 28.10.2009
438 Елено моме, Елено 2 8249 4.28 26.02.2011
439 Што се срамиш калеш Кирчо 2 7915 3.92 16.09.2009
440 Ти си моме идеално 2 8214 4.65 12.08.2009
441 Песна за бабата Митра 2 4091 3.64 23.02.2014
442 Жировницо пуста останала 2 13166 4.45 31.01.2013
443 Не плачи мајко, не жали 2 3488 4.46 27.09.2016
444 Провикнала е Драганка 2 7823 4.33 16.09.2009
445 Крај Вардара седеше 2 9770 4.33 17.11.2009
446 Лулела е Јана 2 7096 4.43 19.08.2009
447 Нешо пиле 2 2702 4.00 16.04.2014
448 Ајде да одиме во Битола 2 9337 3.92 02.11.2009
449 Коња водам Анѓе 2 8071 4.17 11.06.2009
450 Ој Месечино, новино 2 7018 4.50 03.06.2009
451 Врба ми изникнала 2 718 4.00 10.01.2019
452 Не лажете се другарки 2 8470 4.56 29.09.2009
453 Кој ти ги даде тие црни очи 2 5569 4.44 29.08.2012
454 Мари Димано, џан Димано 2 2080 4.71 03.12.2015
455 Гоце ми отиде во Солуна града 2 3788 4.33 17.11.2013
456 На врата стои дос 2 6077 4.33 20.05.2009
457 Бог да бие мојта мајка 2 6792 4.60 29.10.2009
458 Митра низ двори шеташе 2 3527 4.50 23.02.2014
459 Песна за Ченто 2 4120 4.60 04.02.2013
460 Бреј Ѓурчин Стојне убаво 2 752 3.00 07.04.2018
461 Песна за Марко Лерински 2 10090 4.48 09.09.2011
462 Ајде ќе те прашам бре Донке 2 7281 3.92 28.10.2009
463 Ајде пушка пукна 2 1448 2.00 06.06.2017
464 А бре Кољо, мамин Кољо 2 9515 4.26 09.02.2010
465 Направило моме ладна меана 2 7024 4.13 29.09.2009
466 Ајде Анѓе да повечераме 2 7502 4.26 08.06.2009
467 Во Јордание 2 25567 4.47 28.10.2009
468 Ме сакаа двајца тројца 2 4565 4.60 29.08.2012
469 Гордо Порече 2 1341 4.00 19.12.2017
470 Ни јадеме, ни пиеме 2 2304 4.50 15.09.2014
471 Ах минав гора, минав друга 2 7521 4.30 12.10.2009
472 Дај ми надеж 2 10322 4.89 11.06.2011
473 В' апсана ме кладе 2 5426 4.71 13.10.2011
474 Буките развиваат, браќа 2 1140 4.00 11.06.2018
475 Ајде поминувам, заминувам 2 8638 4.48 19.08.2009
476 Во Солуна Еди куле 2 3812 3.78 09.04.2013
477 Сношти те Маре мори сонував 2 1555 4.25 30.09.2017
478 Вечерај Анѓо 2 1075 3.00 21.01.2018
479 За Крушевската Република 2 11667 4.70 03.10.2009
480 Песна за Чакаларов 2 10671 4.63 12.08.2009
481 Дојди, дојди, малој моме 2 7368 4.38 22.06.2011
482 Ете така дедо Димо 2 7625 4.47 09.06.2009
483 Таму ле мајко близу Битола 2 9297 4.34 29.10.2009
484 Сè заради друг 2 3525 3.78 04.02.2013
485 Заблеало рудо јагне 2 12684 4.74 22.05.2009
486 Зората се зазори 2 889 3.50 08.04.2018
487 Се посврши азган Мара 2 5200 4.42 13.10.2011
488 На гости ти дојдов, Кито 2 3193 4.33 16.04.2014
489 Седна баба да вечера 2 15014 4.61 11.06.2009
490 Билбил рано пее 2 15433 4.36 22.05.2009
491 Од гранка, в' гранка 2 4882 4.56 02.12.2011
492 Разболе ми се Калина 2 1821 4.33 16.06.2017
493 Болна паднала Родна Фалкова 2 8733 4.44 11.02.2010
494 Јана е шума градила 2 3304 3.73 17.05.2015
495 Песна за раѓањето на Гоце 2 9776 4.36 31.07.2014
496 Мори моме, малој моме 2 4334 4.11 02.06.2013
497 Ка се заљубиле до две луди млади 2 5511 4.00 17.09.2012
498 Ори Јано, сокол Јано 2 1202 4.33 28.01.2018
499 Мори сваќе 2 759 4.50 06.04.2018
500 Отишла Љуба кај тетка је 2 3358 4.25 18.02.2013
501 Ах мори Маро, девојче 2 7186 4.56 02.11.2009
502 Две китки 2 4551 4.45 14.04.2013
503 Марика на стол седеше 2 6748 4.20 03.06.2009
504 Идам, не идам 2 476 3.40 14.04.2019
505 Каранфил невесто мори 2 8199 4.36 29.10.2009
506 Бог да бие мојта мајка маќеа 2 7196 3.17 08.06.2009
507 Фанче ојде во Калишта 2 7752 4.77 29.10.2009
508 Сношти појдов мила мамо 2 4921 4.27 22.12.2012
509 Да ме молат не се женам 2 9416 4.67 29.10.2009
510 Песна за Скопје 2 13053 3.85 09.06.2009
511 Што е лудо сон сонило 2 4785 4.67 09.11.2011
512 Ој, Јеленчице 2 4079 4.50 02.12.2011
513 Малој моме цвеќе брало 2 7540 4.71 28.10.2009
514 Може ли цвеќе без вода 2 7517 4.54 29.09.2009
515 Спрема се Младен, спрема се 2 6550 4.60 08.06.2009
516 Ѓорѓи и Елена 2 4277 4.17 24.09.2012
517 Вено, пиле, Вено 2 7776 4.63 20.04.2009
518 Василка стои на порти 2 760 4.33 06.04.2018
519 Девојче бело, црвено 2 7290 4.38 16.08.2011
520 Билјане моме убаво 2 7753 4.18 09.06.2009
521 Грабиле гу Ангелину 2 3076 4.33 14.02.2013
522 Шеќерино малој моме 2 3996 4.63 18.02.2013
523 Отишло е мало моме 2 4174 4.71 06.12.2011
524 Жали горо, жали сестро 2 8835 3.91 11.06.2009
525 Го пратиле дедо в' планина 2 11476 4.04 03.06.2009
526 Решил чичо да се жени 2 5036 4.39 06.06.2012
527 Три биљбиља појет 2 7114 4.83 20.04.2009
528 Девојченце љубиш ли ме мене 2 7851 4.27 02.11.2009
529 Делба делила 2 6683 4.33 22.05.2009
530 Леринските села 2 3847 4.25 22.10.2014
531 Немој ме, мила мамо, луто да колнеш 2 7071 3.91 19.08.2009
532 Стани Станке 2 7643 4.75 29.10.2009
533 Ој љубов, љубов 2 10909 4.45 29.10.2009
534 Стојан си стадо пасеше 2 3761 4.89 14.04.2013
535 Моме оди на вода 2 7595 4.36 29.09.2009
536 Катерино кротко јагне 2 7833 4.29 31.10.2010
537 Не русај, прусај 2 2290 4.00 21.08.2015
538 Три години либе се сакавме 2 7832 4.44 16.09.2009
539 Расплакал се стар бел дедо 2 7123 4.71 20.04.2009
540 А бре Македонче ти вардарско пиле 2 9397 4.48 28.10.2009
541 Стојана мајка учеше 2 3125 4.50 14.02.2013
542 Поле широко 2 5506 4.54 06.12.2011
543 Мома крај извор седеше 2 7011 4.43 29.10.2009
544 Се собрале сватовите, румбаба 2 3551 4.71 10.09.2015
545 Каде се чуло, мамо, видело 2 7757 4.56 29.10.2009
546 Не кани ме 2 5986 4.52 18.08.2013
547 Четворица комити 2 10634 4.88 28.10.2009
548 Свирете ми другари 2 6505 4.39 01.01.2013
549 Денеска ми е сабота 2 10782 4.57 04.09.2011
550 Ти фрлије Јано ефтирије 2 1884 4.00 01.07.2016
551 Рано ранила Петкана 2 2414 4.00 31.10.2014
552 Како да ти речам мила остани 2 4214 4.42 04.12.2016
553 Свадба голема 2 14008 4.79 12.12.2014
554 Ајде засвирете браќа свирачи 2 7510 4.20 02.11.2009
555 Сум прошетало мори Ѓурѓе 2 6584 4.00 11.06.2009
556 Софка на татко 2 6518 4.63 10.09.2015
557 Сите момчиња дојдоја 2 2383 4.63 06.09.2014
558 Дали си се наспало 2 6152 4.00 12.08.2009
559 Една комитска 2 3953 3.82 29.09.2013
560 Ајде свате дигни чаша 2 14904 4.31 03.10.2009
561 Коце берберот - чалгаџијата 2 11543 3.95 04.04.2011
562 Кажи Анѓо мори 2 3475 4.60 06.01.2014
563 Излегол Дејан војвода 2 8635 4.58 04.09.2011
564 Лино моме Лино 2 8040 4.47 17.11.2009
565 Доста време ерген одев 2 22106 4.50 19.08.2009
566 Јас си појдов во Битола 2 6774 3.80 22.05.2009
567 Бабино девојче 2 4070 3.88 12.12.2014
568 Цвета мома убава 2 7994 4.70 03.06.2009
569 Промени се, Суте 2 3960 4.00 23.01.2012
570 Голема свадба во село 2 10601 4.00 19.04.2010
571 Јас сум мома пак мома 2 6449 4.78 02.11.2009
572 Стојане море Стојане 2 7680 4.11 12.08.2009
573 Милето на Џајкови 2 6292 3.50 29.09.2009
574 Ој девојче ран бел мој 2 10188 4.53 08.05.2009
575 Песна за Сирма војвода 2 1830 4.63 20.03.2018
576 Спремај ми, спремај либе коња дорија 2 2266 4.11 23.09.2014
577 Сум се родил мераклија 2 8599 4.80 13.08.2009
578 Садила Јана 2 11723 4.18 16.09.2009
579 Василке млада невесто 2 8176 4.50 09.06.2009
580 Јас сум мома охриѓанка 2 11107 4.46 27.10.2009
581 Да ти пукне мила мајко најмилото 2 7197 4.38 19.08.2009
582 Душо моја, прости ми 2 6787 4.50 19.05.2014
583 Чуј ги куме свирачите 2 8836 4.61 11.04.2015
584 Вратете се Македонци 2 3208 4.57 10.09.2015
585 Чудила се мила мама 2 7032 4.17 12.08.2009
586 Ми се собрале ваке-таке 2 4295 4.36 10.12.2012
587 Три години јас те чекам 2 3174 4.67 19.01.2014
588 Четворица кумити 2 8763 4.87 09.06.2009
589 Саде ти се чудам Цвето 2 8672 4.79 16.09.2009
590 Седенка се збира 2 7741 4.29 29.10.2009
591 Огреала месечина шеќерна 2 4346 4.25 30.11.2011
592 Мома седи на чардакот 2 3991 4.45 28.01.2014
593 Еј, море мажу 1 3192 4.33 28.01.2013
594 Ај засвирете млади момчиња 1 9076 4.16 22.05.2009
595 Не сум вечерало 1 689 3.00 06.04.2018
596 Се решив да се женам 1 9038 4.80 16.09.2009
597 Собрале ми се сватови 1 6876 4.50 29.10.2009
598 Бог да бие аџи Зора 1 3203 3.60 16.02.2013
599 Развивај горо, горо зелена 1 6061 4.00 22.05.2009
600 Ми се собрале 12 другара 1 818 4.33 14.04.2018
601 Ако пијам рујно вино 1 9166 4.29 28.10.2009
602 Собрале ми се 1 4095 4.71 01.12.2011
603 Радост на мајка донеси 1 2460 3.67 24.03.2017
604 Митро моме 1 7172 4.58 11.06.2009
605 Оздола идет еден млад војвода 1 7345 4.75 29.10.2009
606 Горичице лилјанова 1 4161 4.00 02.02.2012
607 Ела ќерко да ти кажам 1 1881 4.00 22.08.2017
608 Јана грло заболело 1 7399 4.11 02.11.2009
609 Ој, Прилепе граде 1 4037 4.18 19.07.2014
610 Ој, додоле 1 4949 4.47 14.05.2013
611 Ој винце, винце 1 7572 4.25 08.06.2009
612 Мори Вано, лична Вано 1 1038 4.00 01.12.2017
613 Стојан заправил воденица 1 2505 4.11 06.09.2014
614 Бегала Мара, бегала 1 3488 4.33 13.12.2012
615 Крени глава Кузмане 1 501 3.00 06.04.2018
616 Запејте песна другари 1 7676 4.00 10.05.2011
617 До кога браќа мили Македонци 1 10204 4.48 29.10.2009
618 Нашето село рано вечерало 1 3586 4.00 30.01.2014
619 Абер доjде од Прибилци 1 9447 3.78 22.05.2009
620 Стојне бре, моме кочанско 1 2623 4.00 16.04.2014
621 Стани ми Геле, Ангеле 1 7268 4.33 29.10.2009
622 Бог да бие, убие 1 3188 3.25 16.02.2013
623 Се свалила Митра долу во градина 1 6020 3.00 22.05.2009
624 Садило моме 1 1208 2.50 14.04.2018
625 Ајде што ти текна што побегна 1 6734 4.29 28.10.2009
626 Стојане море, Стојане 1 3742 4.20 01.12.2011
627 Разграни гранка маслинка 1 1345 4.33 11.04.2017
628 Драганка ѓерѓеф везеше 1 2709 3.43 17.12.2014
629 Виена лоза, виена 1 8491 4.25 19.08.2009
630 Ајде кога појдов 1 7686 4.80 02.11.2009
631 Слегло моме во градина 1 6212 3.14 28.10.2009
632 Чапкан Димчо 1 5138 4.50 18.02.2012
633 Писмо дојде од Солуна града 1 1305 4.33 22.09.2017
634 Не прибирај мила мамо стројници 1 6791 3.86 29.09.2009
635 Серенада 1 12840 4.48 19.05.2010
636 Ветар вее, снег долета 1 2818 4.68 19.04.2015
637 За баба Ефтимица 1 6727 4.14 19.08.2009
638 Љубов голема 1 19088 4.33 16.11.2011
639 Ах мори моме убаво 1 7132 4.25 08.06.2009
640 Ајде ми извикнал турскиот паша 1 8286 4.50 28.10.2009
641 Играле баби по месечина 1 5054 4.41 01.08.2012
642 Ај, кажи Јано, кажи душо 1 2431 4.67 01.11.2015
643 Девојче, море девојче 1 2675 4.33 11.11.2013
644 Садила Димка босилче 1 3080 4.17 13.12.2012
645 Песна за Овчарани 1 3387 4.78 08.02.2016
646 Ајде пукна пушка 1 769 4.00 06.04.2018
647 Што може љубовта 1 7993 4.14 10.05.2011
648 Димчета аскер го писаја 1 6808 4.36 29.10.2009
649 Невеста жито требеше 1 3978 4.38 30.01.2014
650 Ој Стојане, мој комшија 1 3531 3.45 03.02.2014
651 Заспало девојче на бистро изворче 1 3162 4.43 28.01.2013
652 Ај смо шетале 1 660 4.33 07.04.2018
653 Свадба тиквешка 1 2669 3.00 27.09.2016
654 Рајна на пенџере седеше 1 6685 4.50 16.09.2009
655 Легнало моме заспало 1 7018 4.80 17.11.2009
656 Бог да го убие Шефки качакот 1 7035 4.67 29.10.2009
657 Илија ќе оди в' туѓина 1 2529 3.00 16.04.2014
658 Донка боли бело грло 1 6678 3.36 22.05.2009
659 Ој ти дедо Геро 1 1132 4.25 14.04.2018
660 Кинисало малој моме 1 1988 4.17 20.05.2017
661 Мома уф зандана 1 5612 4.67 08.01.2010
662 Кате, Катерина 1 3301 3.67 24.01.2015
663 Млада чорбаџијке 1 2437 4.33 02.06.2014
664 Леле Димче трчај лажи 1 5977 3.00 11.06.2009
665 Стојне, млада меанџико 1 4307 4.55 20.02.2012
666 Мирка на Гинови 1 1577 4.67 25.09.2017
667 Не ми седи коконо 1 7041 4.50 29.09.2009
668 Жената е зло без кое не се може 1 3013 3.89 23.04.2015
669 Возот браќа тргнува 1 9178 3.50 19.08.2009
670 Останала жена удовица 1 2605 4.33 31.07.2014
671 Позив дојде војник да одам 1 6172 3.80 12.08.2009
672 Да ми пукниш, стара мајко 1 7219 4.44 31.03.2009
673 Зошто ме мачиш судбино клета 1 3172 4.67 06.09.2014
674 Си заљубив едно моме 1 618 4.00 06.04.2018
675 Весели другари 1 7615 3.92 22.05.2011
676 Решив да си се оженам 1 2619 4.50 03.10.2014
677 Девет години болен лежав 1 6748 4.43 29.10.2009
678 Љубеше ме мила мајко убава Елена 1 7055 4.85 09.06.2009
679 Таму долу криволачко 1 7632 4.63 28.10.2009
680 Нели си пусто свршеница 1 649 3.50 07.04.2018
681 Што ти текна, Јано, да побегнеш 1 8895 4.04 07.09.2011
682 Чукав, чукав мале 1 3201 3.50 18.02.2013
683 Лилјано моме, Лилјо убаво 1 1113 4.60 11.06.2018
684 Ајде шана мана на кантарот 1 7180 4.38 28.10.2009
685 Не пиј Недо рујно вино 1 4101 4.67 02.12.2011
686 Ајде се прошетал Никола 1 1126 4.00 06.06.2017
687 Ти се армаса 1 3117 4.83 31.01.2015
688 Сношти ти дојдов на гости 1 3047 4.25 16.06.2014
689 Турци во село слегоа 1 1147 4.25 28.09.2017
690 Слушај бре кралу 1 16001 4.52 22.05.2010
691 Војник одам 1 6717 4.71 16.09.2009
692 Отвори си ширум порти 1 2352 4.00 31.07.2014
693 Песна за Крсте војвода 1 8137 4.67 12.08.2009
694 Кучињата лаат, пазарџии идат 1 8709 4.73 29.10.2009
695 Митре Влао, тешко ранет 1 6735 4.42 31.03.2009
696 Ѓорѓија море терзија 1 1315 4.80 03.12.2017
697 Што ми омилело 1 8330 4.43 28.02.2011
698 Дојди мајко испрати ме 1 7144 4.50 02.11.2009
699 Бојот започна браќа 1 2718 3.67 10.09.2014
700 Песна за Лазар Поптрајков 1 7008 4.33 12.08.2009
701 И таму е мојата родина 1 11450 4.56 29.10.2009
702 Море зедов жена многу млада 1 600 4.33 06.04.2018
703 Зар има лек за вљубени 1 7773 4.24 31.05.2011
704 Дај ми мамо динар, до два 1 6447 4.50 02.11.2009
705 Развила гора зелена 1 7235 4.50 13.08.2009
706 Охрид, Охрид 1 7442 4.33 09.06.2009
707 Ти не знаеш момче 1 6119 4.25 29.10.2009
708 Учи ме мила мајко, карај ме 1 8220 4.13 22.05.2009
709 Песна за солунските атентатори 1 3527 4.14 28.09.2016
710 Гукни ми, гукни гугутко 1 2821 4.09 16.04.2014
711 Сулејман седит на кулата 1 9302 4.90 11.06.2009
712 Пијан идам мајко 1 6328 4.33 29.10.2009
713 Кога ќе те жениме Дамјане 1 3198 4.43 11.06.2018
714 Невено мори, Невено 1 6964 4.53 02.12.2011
715 Ој, ти Пацо Дреновчанке 1 8145 4.63 29.09.2009
716 Кинисало Грче јабанџиче 1 2268 4.40 31.01.2015
717 Ајде бостан садат мамо 1 6710 4.00 02.11.2009
718 Ајде сите запејте, весело оро играјте 1 2823 3.67 15.07.2014
719 Оф, што сум толку далеку 1 4563 4.57 09.04.2013
720 Мома солунчанка 1 1249 4.00 28.09.2017
721 Де мори Васе, Васе 1 7219 3.72 18.06.2010
722 Лено ле, Лено 1 3050 4.25 09.05.2015
723 Марике мори, бела вардарке 1 2568 4.00 31.07.2014
724 Песна за Дејан војвода 1 7393 4.14 12.08.2009
725 В село се чешма градеше 1 7994 3.85 31.03.2009
726 Жална мајка 1 7951 4.40 03.10.2009
727 Изникна ми бадем дрво 1 7490 4.00 28.02.2011
728 Стојане, дилбер море Стојане 1 1687 4.33 03.01.2016
729 Дојди, дојди калеш море Димчо 1 6736 4.50 02.11.2009
730 Песна за Караџата 1 8604 4.52 12.08.2009
731 Мори моме, што не дојдеш 1 6159 4.60 20.05.2009
732 Тргна ми Стојна за вода 1 636 4.00 06.04.2018
733 Момите мамо, момите 1 8996 4.83 02.11.2009
734 Буките развиваат браќа 1 3658 4.25 03.10.2014
735 Не седи Расим распашан 1 2928 4.75 03.10.2014
736 Каде се чуло, видело 1 4264 4.70 01.03.2014
737 Судбо моја 1 7223 4.50 09.06.2009
738 Проклето да е, приклето 1 538 3.00 08.04.2018
739 Пошла мома на вода 1 7732 4.63 16.09.2009
740 Топови грмат, земјата трештит 1 2438 4.82 31.10.2014
741 Не претезај 1 2172 4.00 16.04.2014
742 Ѓурѓана ми болна лега 1 2900 3.17 18.02.2013
743 Ајде Милке да бегаме 1 9988 4.19 28.10.2009
744 Невеста иди од вода 1 3751 4.20 02.12.2011
745 Деветсто и осма година 1 2198 4.57 15.06.2017
746 Оф, оф, аман 1 10459 4.46 11.02.2010
747 Богата Сава, богата 1 2515 3.00 15.07.2014
748 Штом ноќта помине 1 24428 4.53 31.03.2012
749 Дуне мори, малој моме 1 3087 3.00 09.05.2015
750 Песна за Никола Бадев 1 3117 4.78 31.07.2014
751 Песна за Арсо војвода 1 7032 4.46 12.08.2009
752 Стојне бре, Стојне 1 7163 4.13 08.06.2009
753 Сама мома во планина 1 4262 3.55 06.09.2012
754 Ајде Лено да ојме 1 7329 4.00 31.03.2009
755 Стојане, македонски војводо 1 1843 4.60 03.01.2016
756 Добро ми дошле сватовите 1 6840 4.60 02.11.2009
757 Ангелино, малој моме 1 3511 4.20 25.11.2013
758 Што не спиеш, лично либе 1 4572 4.43 18.12.2012
759 Попадна слана по поле 1 688 4.00 06.04.2018
760 Рајна на порти стоеше 1 6429 4.60 12.10.2009
761 Играле, играле девојчиња 1 2583 4.33 04.10.2014
762 Дафино црвен каранфил 1 6837 4.50 29.10.2009
763 Во борба македонски народе 1 8423 4.74 01.03.2014
764 Подранила Цена 1 6571 4.00 16.09.2009
765 Вардаре, Пирин кај ти е? 1 4916 3.70 21.11.2014
766 Бистро ле, Бистро планино 1 2448 4.57 25.02.2015
767 Ајде мори Стојно ле 1 7154 4.67 19.08.2009
768 Ај мерак имам 1 7484 3.63 02.11.2009
769 Мост ми ѕидат девет мајстори 1 8485 4.55 29.10.2009
770 Елај либе, елај 1 7329 3.86 03.06.2009
771 Една мисла имаме 1 9374 4.69 31.03.2012
772 Посеал дедо леа босилок 1 1385 3.50 02.10.2017
773 На сред село едно дрво 1 8224 4.29 29.09.2009
774 Ќе одам стара мајко 1 8574 4.00 04.09.2010
775 Омарно жешко сонце 1 6311 4.00 12.08.2009
776 Василица 1 10403 4.09 28.10.2009
777 Македонка 1 8639 4.50 31.03.2009
778 Дали чекаш стара мајчице 1 1469 4.63 28.09.2018
779 А што си ми либе гајлелија 1 2907 4.71 15.09.2014
780 Девет години (верно да љубиш) 1 11500 4.53 12.08.2009
781 Сношти те Маре сонував 1 3669 4.00 25.11.2013
782 Од кога е зора зазорила 1 7077 3.50 22.05.2009
783 Ожени ме мамо, женет да одам 1 7706 4.25 19.08.2009
784 Денес над Македонија 1 24069 4.32 02.04.2014
785 Чува мајка до две лути ќерки 1 3163 3.75 14.02.2013
786 Зете, мили зете 1 2234 3.44 14.04.2018
787 Узреала бела пченица 1 1761 4.67 27.10.2016
788 Песна за Ѓорѓи Сугаре 1 3924 4.45 02.12.2014
789 За Карпош војвода 1 3366 4.40 17.04.2014
790 Чупче од онака 1 7852 4.83 22.05.2009
791 Ај, в Македонија глас се слуша 1 7458 4.43 28.10.2009
792 Одоздола иде ќелавиот паша 1 4375 3.80 02.12.2011
793 Три години, мори Дано 1 1492 3.83 19.06.2017
794 Бог да ги бие Арапите 1 6970 4.44 19.02.2010
795 Вино, вино 1 2520 4.00 25.02.2015
796 Лична Мара меанџика 1 2251 4.50 15.07.2014
797 Две девојки 1 5489 4.20 31.03.2012
798 Ај што оган гори во планина 1 1098 3.50 01.11.2017
799 Питат ме, мамо, в село момите 1 9161 3.87 05.09.2010
800 Болно лежи малој моме 1 2756 3.50 17.05.2015
801 Убаво Македонче 1 7119 4.31 16.09.2009
802 Ергенлак е мамо пашалак 1 6768 4.57 02.11.2009
803 Песна за селото Буф 1 3801 3.57 31.07.2014
804 Кинисав да одам 1 6767 4.00 12.08.2009
805 Ај зајди зајди јасно сонце 1 9198 4.33 28.10.2009
806 На сред село тапан бие 1 5743 4.29 23.09.2012
807 Заљубил Димо три моми 1 7815 3.67 20.04.2009
808 Челник Пејо 1 890 4.00 18.02.2018
809 Горе Славеј дошле борци млади 1 1852 4.67 17.01.2016
810 Стани запали Тинке борина 1 7339 4.12 16.09.2009
811 Девојко лична румена 1 7253 4.57 02.11.2009
812 Илино моме убаво 1 3897 4.45 15.09.2014
813 Нани, нани Димче 1 6897 4.17 08.06.2009
814 Митра мома поповата 1 8143 4.14 22.05.2009
815 Ори Анче бело и црвено 1 7739 3.82 16.08.2011
816 Песна за Самуил 1 7766 4.40 06.10.2014
817 Облак се вие, орлите пиштат 1 9405 4.31 19.08.2009
818 Ленка 1 6369 4.30 02.04.2014
819 Успала се мома Сирма 1 2827 4.38 14.02.2013
820 Нејќум, нејќум 1 631 3.00 14.04.2018
821 Зажни Јано 1 2224 4.25 27.10.2016
822 Лазаре, Лазаре 1 3694 4.60 04.12.2014
823 Ако имаш срце 1 8357 4.00 02.11.2009
824 Прилепските ергени 1 7323 3.86 11.06.2009
825 Сакам да си само моја 1 3289 4.25 18.02.2013
826 Ај што ми е мило ем драго 1 10874 4.46 28.10.2009
827 Од каде си малој моме 1 1387 4.43 19.06.2017
828 Јано ле, Јано ле 1 2945 4.25 25.02.2015
829 Ах мори мајко 1 7763 4.78 02.11.2009
830 На четврти мај Гоце загина 1 8362 4.19 15.07.2014
831 А бре невесто 1 8861 4.50 11.06.2009
832 Стори ми абер Божано 1 3095 4.14 14.04.2013
833 А бре, лудо аџамија 1 8504 4.25 03.06.2009
834 Војниче младо 1 4484 3.79 11.04.2012
835 Леонид со мајка вечера 1 962 4.00 12.11.2017
836 Од бога дадено 1 2592 4.73 07.06.2015
837 Имал попот магаренце 1 3592 3.50 07.08.2014
838 И ќе дојде време 1 7710 3.75 12.08.2009
839 Бело Море 1 1266 4.25 22.02.2018
840 Три пати поминав 1 6254 4.00 03.10.2009
841 Легнало Родне 1 7908 4.75 20.03.2011
842 Ој ѕвездо, ѕвездо 1 2143 4.70 20.01.2016
843 Ожени се, мили сине 1 3630 4.87 29.11.2013
844 Милка болна легнала 1 8055 4.50 15.10.2009
845 Ерген сум одил, преодил 1 2320 4.33 12.06.2016
846 Македонијо жална ле мајко 1 7349 4.38 02.11.2009
847 Езеро рајско убаво 1 8363 3.32 06.10.2014
848 Што си ми сине весело 1 4663 4.43 02.04.2014
849 Имам момче како лешник 1 747 3.00 14.04.2018
850 Нека чукаат тапаните 1 3029 4.00 08.11.2016
851 В' градина моме седеше 1 2722 4.50 04.12.2014
852 Ако само запеам 1 6611 4.00 02.11.2009
853 Служба служи млади Димитрија 1 2572 4.33 26.04.2014
854 Подај моме рака ти 1 8396 4.92 11.06.2009
855 Песна ви пеам Македонци 1 10919 4.33 29.10.2009
856 Глас се слуша, плач и лелек 1 1023 4.13 05.09.2018
857 Погледни Цвете, погледни 1 6442 4.43 10.05.2011
858 Како пиреј 1 1872 4.67 19.06.2017
859 Мори момиченце малечко 1 7042 4.50 27.03.2010
860 Туѓина пуста далечина 1 7710 4.39 21.03.2015
861 Стојане, луда делијо 1 2304 4.50 18.07.2014
862 Јана мома 1 3976 3.71 14.04.2013
863 Низ Петлец идат трима војводи 1 219 4.82 11.06.2019
864 Чедо си ми, мило си ми 1 1116 4.00 12.11.2017
865 Зора се зори 1 3336 4.38 26.06.2015
866 Лено, Лено, Ленче 1 3436 4.14 15.05.2014
867 Еј Тодоре 1 7247 4.20 02.11.2009
868 Иди ја мамо посакај 1 6218 3.64 12.08.2009
869 Стариот јоргован 1 3955 3.71 05.08.2013
870 Китен ми, китен девере 1 5443 3.29 02.10.2012
871 Легнало лудо, заспало 1 776 3.00 28.02.2018
872 А бре моме, малој моме 1 2270 4.00 03.04.2016
873 А дадеја Јана 1 2355 4.57 22.02.2016
874 Елено моме, Елено 1 16908 4.27 29.10.2009
875 Легнала мома, заспала 1 3186 4.44 29.11.2013
876 Ѓул трендафил 1 7545 3.90 08.06.2009
877 Девојченце, ќе ти купам 1 746 3.67 06.04.2018
878 Отидов в село Долнени 1 7723 4.40 29.08.2011
879 Јано, Јанке Трипатанке 1 1930 4.00 01.07.2016
880 Се смеат мамо, се смеат 1 6823 4.71 16.09.2009
881 Македонија 1 8444 4.77 02.11.2009
882 Ај, шетал Марко 1 2871 4.00 09.04.2014
883 Леле с'нце, леле глава 1 2883 4.50 14.02.2013
884 Да ми купиш Дервиш Бајрам 1 761 4.33 14.04.2018
885 Разболел ми се левенди Ѓуро 1 6960 4.55 21.11.2011
886 Отвори ми кузум Лено 1 2180 4.71 11.11.2016
887 Планино, Пирин Планино 1 8623 4.16 16.09.2009
888 Кој ти го тури, жено 1 5196 3.80 05.12.2014
889 Синојка ми дојде 1 2849 4.50 18.02.2013
890 Маро, Марике, фидан бојлике 1 8128 4.61 03.06.2009
891 Ах Вања 1 718 4.00 25.09.2018
892 Петре гајдаџијата 1 4297 4.20 06.12.2011
893 Друга земја ние немаме 1 1489 4.67 19.06.2017
894 Не плачете стари мајки 1 6959 4.67 03.04.2010
895 Ти донесов млада невеста 1 7651 4.08 21.03.2015
896 Во ноќта си месечина 1 7457 4.57 11.06.2009
897 Слушни ме мајко стара 1 14729 4.47 23.02.2014
898 Крај Вардара двајца седевме 1 914 3.50 18.11.2017
899 Еј ти Марие, селвие 1 7230 4.50 02.11.2009
900 Сношти е Јана 1 3125 4.14 17.08.2014
901 Белите манастири 1 6047 4.20 16.08.2013
902 Славеј пее на трендафил 1 6675 4.13 08.06.2009
903 Што е Скопје пусто останало 1 849 4.33 28.02.2018
904 Битолчани мераклии 1 7621 4.58 02.04.2011
905 Лежал е Стојан 1 1673 4.50 22.02.2016
906 Грозен гавран 1 7220 4.28 12.08.2009
907 Стари баби 1 5143 4.40 03.01.2014
908 Три години, лудо, болна лежам 1 3721 4.40 01.01.2013
909 Ајде чиво ли е она девојче 1 8887 4.03 04.09.2011
910 Што си заљубив едно момиче 1 1903 3.33 01.07.2016
911 Црнеј горо, црнеј сестро 1 7791 4.67 29.10.2009
912 Молитва 1 4580 4.45 14.04.2014
913 Крај Вардара високи баири 1 6632 4.40 09.06.2009
914 Врни се, врни либе Мариче 1 2635 3.67 12.12.2014
915 Сношти си минав, мамо 1 3874 4.00 22.11.2011
916 Лено, Ленче 1 7073 4.53 15.05.2014
917 Нарочува бело Менде, порочува 1 10356 4.48 11.06.2009
918 Охрид, Охрид убав мил 1 15377 4.12 29.10.2009
919 Свекрвице мори 1 3060 3.25 18.02.2013
920 Гина, Гина лична Гина 1 7540 4.38 03.06.2009
921 Мори деј Невено, невен душо 1 629 4.33 07.10.2018
922 Ах љубов, пак љубов 1 8268 3.27 28.10.2009
923 Кај си мајко да ме видиш 1 7149 4.67 07.04.2010
924 Капитан болен лежи 1 3124 4.50 29.03.2015
925 Животе мој 1 7935 4.75 19.08.2009
926 Не ме жално гледај, мајко 1 2285 4.50 19.07.2014
927 Тажна Калинка седеше 1 7292 4.22 11.06.2009
928 Зумбај, зумбај 1 4686 4.54 14.04.2013
929 Т’мна м’гла по полето 1 6733 3.20 03.06.2009
930 Ино моме веселино 1 7160 4.00 28.10.2009
931 Повеќе не ми доаѓај 1 1001 3.00 18.11.2017
932 Мој роден крај 1 16424 4.15 29.09.2009
933 Седнал Марко малку да вечера 1 2462 4.60 06.09.2014
934 Детенце мало 1 6194 3.50 12.08.2009
935 Аман седнала ми бре Јана 1 7267 4.17 08.06.2009
936 Есен дојде, војници одат 1 8639 4.04 25.10.2012
937 Една гитара 1 7053 3.69 04.04.2011
938 Над Пирина јасно сонце 1 2136 3.00 22.02.2016
939 Сношти си поминав покрај ваш'то порте 1 6602 4.71 16.09.2009
940 Дебарцо ти си борбена 1 8213 4.11 02.11.2009
941 Машала 1 12618 4.56 04.01.2014
942 Абер ми дојде од мојто либе 1 8066 3.44 28.10.2009
943 Чије е оној моме 1 7103 4.60 22.05.2009
944 Лидуду, лидуду 1 619 3.00 06.04.2018
945 Љубинке моме убаво 1 6263 3.50 17.11.2009
946 Легнала Ѓурѓа на рамно гумно 1 2709 4.40 16.04.2014
947 Стојне ле, Стојне невесто 1 2963 4.40 14.02.2013
948 Едно време си бев ерген 1 8085 4.42 27.10.2009
949 Песна за Стив Наумов 1 4419 4.31 15.05.2014
950 Тодоро, либе Тодоро 1 3477 4.14 21.02.2013
951 Тргнала Тода мома за вода да оди 1 6080 4.33 03.06.2009
952 Пријди, дојди Елено моме 1 736 3.00 07.10.2018
953 Две ми друшки 1 5078 3.87 18.12.2011
954 Ако умрам Македонијо 1 1639 4.50 19.06.2017
955 Момченце и момиченце 1 6949 4.56 07.04.2010
956 Ми тргнала Кира 1 2223 4.00 03.04.2015
957 Земај ми го мили тате она девојче 1 6581 4.50 19.08.2009
958 Јас си го сакам нано 1 6886 3.92 02.11.2009
959 Невеста платно ткаеше 1 2442 4.60 19.07.2014
960 Мојта свадба без песна ќе биде 1 4523 4.40 23.04.2013
961 Божинче, девојче мори 1 74 4.00 10.07.2019
962 Еј севдалино, еј малој моме 1 20265 3.93 28.10.2009
963 Народ се собрал 1 5779 4.32 24.06.2012
964 Не заминувај, не ме оставај 1 1106 3.00 18.11.2017
965 Митро, Митро мори 1 7483 4.36 08.06.2009
966 Оди бре либе 1 3301 4.55 31.10.2012
967 Голем мерак имам мамо 1 12516 4.49 21.04.2009
968 Песно моја 1 2812 4.50 25.03.2016
969 Девојче тенко високо 1 3765 4.80 23.09.2014
970 Алија со тамбурата 1 7040 4.56 13.08.2009
971 Водарки 1 13154 4.31 22.05.2009
972 Ивано, Иванке 1 728 3.00 06.04.2018
973 Орал дедо 1 669 3.50 06.04.2018
974 Дење ноќе јас те барам 1 2100 4.33 07.08.2016
975 Сал си одам, сал си питам 1 7577 4.67 16.09.2009
976 Стројник ќе те пратам бабо 1 3306 4.33 14.02.2013
977 Зачукале дајрињата 1 707 4.00 14.04.2018
978 Развивај горо зелена 1 2717 3.21 22.11.2011
979 Дојде време да си одам 1 1990 4.40 24.01.2017
980 Песна за Скопје 1 15283 3.74 29.09.2009
981 Кажи кажи Донке 1 6591 4.43 03.01.2010
982 Бог да бие кочански сејмени 1 3057 4.75 17.05.2014
983 Море моме седмојанче 1 6398 4.25 11.06.2009
984 Одам, одам мајчице 1 6178 4.50 29.10.2009
985 Усни румени 1 3854 4.67 21.02.2013
986 Еј ти куме 1 849 3.00 17.10.2018
987 А бре браќа Кукушани 1 2403 4.10 19.06.2017
988 Недалеку од Воден града 1 8605 4.92 29.09.2009
989 Запеала Љуба од градина 1 7318 4.53 19.08.2009
990 Празник љубовен 1 3155 4.54 28.04.2013
991 Се скарале, се степале 1 7752 4.53 08.06.2009
992 Ивано, Иванке, лична реканке 1 53 3.00 13.07.2019
993 Темен се облак зададе 1 10282 4.87 24.06.2012
994 Блажена горо, мори зелена 1 1580 4.50 18.11.2017
995 А бре Ѓоре, лажго Ѓоре 1 9491 3.47 02.04.2011
996 Темна е магла паднала 1 3034 4.78 10.09.2015
997 Тинка иди од Битола 1 6561 4.00 16.09.2009
998 Славеј песна запејало 1 4518 4.53 06.09.2014
999 Дафина платно белеше 1 6774 4.50 12.08.2009
1000 Јас Методи Патче од Охрида 1 11214 4.56 29.10.2009
1001 Од љубов не се бега 1 6889 4.68 06.10.2013
1002 Што си поминав и се прелагав 1 6744 4.33 03.10.2009
1003 Ајде дар ми везле моми 1 1983 4.60 03.04.2016
1004 Дано ле Данче убава 1 7022 4.17 02.11.2009
1005 Нарача Митра порача 1 703 4.00 08.04.2018
1006 Мајка ми купила шарени чорапи 1 3168 4.38 08.03.2015
1007 Онаа страна оган гори 1 3956 4.38 19.01.2013
1008 Кичевјани, московјани 1 7668 4.83 04.09.2011
1009 Тропнало оро 1 2578 4.67 09.08.2016
1010 Лична валандовчанка 1 6630 4.00 17.11.2009
1011 Не се кревај на големо 1 6282 4.60 19.08.2009
1012 Огледала се Ангелина 1 2425 4.50 16.04.2014
1013 Ај ти ми спремај 1 3110 4.25 16.02.2013
1014 Цвеќе цутеше 1 960 4.00 14.04.2018
1015 Развивај горо зелена 1 4025 3.50 22.11.2011
1016 Кате лично девојче 1 7080 4.14 03.01.2010
1017 Јулија 1 2948 2.75 12.12.2014
1018 Море доста оде, доста шета 1 6748 4.73 11.06.2009
1019 Одиш ти 1 5959 4.40 29.10.2009
1020 Дали знаеш помниш ли 1 858 3.50 22.10.2018
1021 Пушти ја, Лело мори, Тодорка 1 4057 4.38 25.01.2012
1022 Мила Македонијо 1 2360 4.75 19.06.2017
1023 Замолил Стојан мајка си 1 6797 4.43 19.08.2009
1024 Оф либе, млада ме разболе 1 2026 3.60 19.07.2014
1025 Сеј со здравје севдо моја 1 6187 4.33 12.08.2009
1026 Маж ми е генерал 1 7267 4.15 29.10.2009
1027 Мариче, црно косиче 1 2993 4.50 28.04.2013
1028 Бела Јано 1 65 4.00 13.07.2019
1029 Темен се облак зададе 1 3980 4.65 24.06.2012
1030 Овчар свири мамо 1 1269 4.33 18.11.2017
1031 Мила мајко мојто либе 1 6640 4.38 29.09.2009
1032 Ти си Биљана најубава 1 6591 4.10 16.09.2009
1033 Што кучиња лајат, моме Елено 1 3107 4.55 06.09.2014
1034 Излегов да се разшетам 1 2914 4.00 06.10.2013
1035 Не оди Сефер село Карбуница 1 6977 4.50 08.06.2009
1036 Крушево абер пристигна 1 15334 4.65 28.10.2009
1037 Дајте ми ја 1 6730 4.71 20.03.2018
1038 Модерна си имам жена 1 7613 4.60 20.04.2011
1039 Ленче битолчанче 1 1579 3.00 16.04.2016
1040 Што ми е лепо, убаво 1 7166 4.31 22.05.2011
1041 Запеј песна Македонко 1 8925 4.29 28.10.2009
1042 Мајка има едно чедо 1 8262 4.59 04.09.2011
1043 Ова е село 1 1780 4.00 09.08.2016
1044 Ленка пиши бела книга 1 7695 4.64 17.11.2009
1045 Петро, Петролинко, гиздава девојко 1 2345 4.50 16.04.2014
1046 Аршин, аршин 1 3315 3.60 16.02.2013
1047 Ленче бре душо, слана е паднала 1 835 3.00 14.04.2018
1048 Стамено, моме мори, црна черешо 1 1396 4.33 24.03.2017
1049 Отврли си бело Ленче дулачето 1 6320 4.29 29.09.2009
1050 Струмица, Струмица 1 3507 3.89 23.05.2014
1051 Запеало славеј пиле 1 3869 4.79 07.04.2013
1052 Оди ѕвездо 1 1801 4.98 15.11.2018
1053 Те сакам песно македонска 1 9309 4.34 28.10.2009
1054 Водарка 1 8940 4.25 27.01.2012
1055 Јана мајка луто колне 1 6982 3.92 02.11.2009
1056 Оф, што сум далеку од тебе Македонијо 1 3687 4.00 19.07.2014
1057 Расцвети верна љубов во народот 1 6920 4.63 12.08.2009
1058 Мара охриѓанка 1 6856 4.67 29.10.2009
1059 Ој Досто, Досто 1 3237 4.63 28.04.2013
1060 Што ќе правиме, чиниме 1 6108 4.25 08.06.2009
1061 Цвете мило 1 11 3.00 21.07.2019
1062 Митро ле, Митро 1 1574 4.67 22.11.2017
1063 Ми излегла Евда низ чаршија 1 8363 4.39 29.09.2009
1064 Величко, скопски војвода 1 8268 4.44 20.02.2011
1065 Еднаш минав на мостето 1 6341 4.67 02.11.2009
1066 Стојан на Станка думаше 1 2232 4.60 06.09.2014
1067 Ано поминуваш 1 6764 4.73 12.08.2009
1068 Извикна Јана провикна 1 6741 4.60 29.10.2009
1069 Излегов да се прошетам, мамо 1 2951 4.25 06.10.2013
1070 Жали моме, да жалимо 1 7094 3.75 19.05.2009
1071 Туѓа си бескрајно 1 1863 4.40 20.03.2018
1072 Проклета судбино 1 7058 4.80 20.04.2011
1073 Дојди, дојди малој моме 1 6232 4.50 29.10.2009
1074 Целувај ме мило либе 1 6395 4.60 09.06.2009
1075 Ај што е лепо и убаво 2295 3.80 31.10.2014
1076 Затрепери Козјак планина 7099 3.11 09.06.2009
1077 Отишло е моме 5714 2.78 29.09.2009
1078 Давај ме мамо мори давај ме 6600 3.50 08.01.2010
1079 Проштавај ми мила моја 6300 4.00 12.08.2009
1080 Љуби, љуби лудо младо 6138 4.50 29.10.2009
1081 Калино ќерко, Калино 6467 3.00 08.06.2009
1082 Кажи Јано 6558 4.00 19.05.2009
1083 Врзале го Марка црвени ремење 2335 3.67 30.09.2014
1084 Собрала Ѓурѓа, набрала 2223 4.00 31.10.2014
1085 Легнало моме, заспало 6300 4.44 08.01.2010
1086 Пред да си умрам 6187 3.67 12.08.2009
1087 Двама се љубеа мамо 5829 4.00 02.11.2009
1088 Море Корун арамијо 1421 3.00 05.06.2016
1089 Вирум вода, вирум вировита 2261 3.00 30.09.2014
1090 Нешто ќе те прашам сине 6081 3.50 22.05.2009
1091 С'нце трептит да седнит 2107 2.50 31.10.2014
1092 Мамо мори 6395 4.33 08.06.2009
1093 Грозда мома мести три бајрака 6631 4.00 20.05.2009
1094 Тебе да те пленат, моме мариовско 1636 4.00 05.06.2016
1095 Дал не ти е жал бре Миеле 6150 4.00 02.11.2009
1096 Стани ми сине Стојане 6536 4.33 22.05.2009
1097 Кинисала Стана 2189 3.00 31.10.2014
1098 А бре војниче, младо војниче 9014 3.78 09.02.2010
1099 Гроздано моме убаво 6071 4.33 02.11.2009
1100 У Шлегово куќа шимширова 3998 4.08 27.01.2012
1101 Земи нож прободи ме 6647 3.44 03.10.2009
1102 Милкано моме мори 7488 3.33 08.06.2009
1103 Ми те продадова, Досто, моме мариовско 1496 3.00 05.06.2016
1104 Сите беа илинденци 6489 4.29 16.09.2009
1105 Свекрва Мара караше 2345 4.00 31.10.2014
1106 Секој што мине помине 5842 4.50 28.10.2009
1107 Се заљубив во девојче убаво 6240 3.00 28.10.2009
1108 Коледа леда 7712 4.50 28.10.2009
1109 Во нашето село куќа шимширова 6263 3.60 08.06.2009
1110 Ах, да би знала 1737 2.33 05.06.2016
1111 Си приготвив јас отрова 5787 4.60 16.09.2009
1112 Лилјано моме, Лилјано 6451 4.17 19.08.2009
1113 Ранет лежи млад партизан 6068 4.25 29.10.2009
1114 Што е чудо станало 1141 4.00 10.07.2018
1115 Поминаа луди млади години 6443 3.60 28.10.2009
1116 Вечна љубов пак ќе водиме 6602 3.86 16.09.2009
1117 Жалајте го браќа Толета војвода 6583 4.33 08.06.2009
1118 Фатила зима 14098 3.23 29.10.2009
1119 Млад Гоце, млади војвода 6104 4.00 08.06.2009
1120 Паднало моме од бога 1754 3.00 05.06.2016
1121 Си поминав покрај Битола 5895 4.00 16.09.2009
1122 Маре мори Маре 6517 4.17 02.11.2009
1123 Тргна ми Донка да оди 6309 4.00 29.10.2009
1124 Подигни си мило либе бело крпе 6044 3.83 16.09.2009
1125 Ој Вичо, Вичо планина 1289 3.67 10.07.2018
1126 На врв на планина 1733 3.00 05.06.2016
1127 Море дојде време 6217 2.82 29.10.2009
1128 Девојко убава 6195 4.50 02.11.2009
1129 Успала ми се Света Недела 2129 3.00 16.09.2014
1130 Јас кога бев овчарче 6292 4.75 12.08.2009
1131 Ружиче бело и црвено 6257 4.25 08.06.2009
1132 Ѓурѓово лето проклето 6185 3.00 22.05.2009
1133 Ој Јанкула мили синко 1687 3.00 05.06.2016
1134 Одоздола иде, бабо 6132 3.00 22.05.2009
1135 Зошто ти ме оставаш 6250 4.40 19.08.2009
1136 Имала мајка мила сина 2650 3.80 16.09.2014
1137 Излези моме Русанке 5982 3.40 12.08.2009
1138 Динка двори мете 6684 3.17 22.05.2009
1139 Седнал Осман да плачи 2309 3.50 06.05.2014
1140 Момче младо убаво 6054 4.33 29.10.2009
1141 Марко Крале ја одменува свадбарината 171 4.50 14.06.2019
1142 А што ми се јадно додеало 3791 3.58 14.06.2012
1143 Шета Ѓуро по чаршија 2178 2.50 16.09.2014
1144 Еј море девојче 6098 3.67 29.10.2009
1145 Алов бајрак Македонски 1458 4.00 19.06.2017
1146 Абер дојде од овчаро 3619 3.12 14.06.2012
1147 Еј мори Ленче, младо фиданче 6272 4.00 02.11.2009
1148 Излези моме на чардакот 6044 4.00 08.06.2009
1149 Само ме гледаш 5687 4.00 16.09.2009
1150 Не раѓај мајко, лична Македонијо 6288 3.43 19.08.2009
1151 Ангеле еден на мама, џанам 6301 3.83 03.01.2010
1152 Билбил пее насабајле 6702 3.80 03.06.2009
1153 Едно младо војниче 6175 4.50 02.11.2009
1154 Жалајте ми мајки 844 3.50 19.03.2018
1155 Сношти минав покрај вашето порте 5816 4.13 16.09.2009
1156 Една вечер 6160 4.00 29.10.2009
1157 Чиво е ова девојче 2357 3.00 31.10.2014
1158 Малечко убо Лазаре 2673 4.25 04.04.2015
1159 Едно моме покрај Вардар оди 6318 4.00 28.10.2009
1160 Кинисуе Стојан во планина 6174 3.50 08.06.2009
1161 Удри Рајно, удри 1959 3.00 31.10.2014
1162 Стани ми Ленче, отвори 6159 4.50 29.10.2009
1163 Еј ти Недо море, бела Недо 6769 3.90 08.06.2009
1164 Дали знаеш моме паметуваш 6431 4.40 02.11.2009
1165 Летоечка песна 2064 3.50 31.10.2014
1166 Мома уф зандана 5800 4.50 19.08.2009
1167 Сношти либето помина 6006 3.80 16.09.2009
1168 Кинисала Каља за Рајна Кошара 2083 3.00 30.09.2014
1169 Заљубив едно младо девојче 6570 4.25 28.10.2009