Songs by star rating

Shaving the groom

INFO: The table below lists song titles and some additional information. Click on a song name to see the lyrics and more data for the corresponding song.

# Title Audio Samples Popularity Rating Added On
1 Оди ѕвездо 1 1801 4.98 15.11.2018
2 Море абер дојде Ајше 4 9782 4.94 12.10.2009
3 Недалеку од Воден града 1 8605 4.92 29.09.2009
4 Подај моме рака ти 1 8397 4.92 11.06.2009
5 Саноќ ми билбил пропеа 3 10427 4.92 29.10.2009
6 Сулејман седит на кулата 1 9302 4.90 11.06.2009
7 Море сокол пие вода на Вардарот 21 24327 4.89 29.10.2009
8 Дај ми надеж 2 10323 4.89 11.06.2011
9 Стојан си стадо пасеше 2 3762 4.89 14.04.2013
10 Собрале ми се набрале 4 9638 4.88 28.10.2009
11 Четворица комити 2 10634 4.88 28.10.2009
12 Излегол невен Пејо 4 3783 4.88 15.07.2014
13 Темен се облак зададе 1 10282 4.87 24.06.2012
14 Четворица кумити 2 8763 4.87 09.06.2009
15 Ајде жалај ме, Малино 6 7901 4.87 19.08.2009
16 Ожени се, мили сине 1 3630 4.87 29.11.2013
17 Кирајџиче, јабанџиче 5 7783 4.86 19.08.2009
18 Ој девојче, бело и црвено 6 12756 4.86 29.09.2009
19 Благуно дејче мори пожаранче 6 12200 4.85 02.11.2009
20 Љубеше ме мила мајко убава Елена 1 7055 4.85 09.06.2009
21 Оро се вие крај манастирот 6 10888 4.85 29.09.2009
22 Слага се с'лнце да зајде 3 6882 4.85 31.10.2010
23 Три биљбиља појет 2 7114 4.83 20.04.2009
24 Чупче од онака 1 7852 4.83 22.05.2009
25 Момите мамо, момите 1 8996 4.83 02.11.2009
26 Кичевјани, московјани 1 7668 4.83 04.09.2011
27 Брале, брале, се собрале 4 3868 4.83 11.11.2013
28 Ти се армаса 1 3117 4.83 31.01.2015
29 Со маки сум се родила 19 24785 4.82 16.09.2009
30 Топови грмат, земјата трештит 1 2439 4.82 31.10.2014
31 Ден денувам 3 4422 4.82 19.04.2015
32 Низ Петлец идат трима војводи 1 219 4.82 11.06.2019
33 Марие дилбер бела Марие 10 12545 4.81 02.11.2009
34 Сум се родил мераклија 2 8599 4.80 13.08.2009
35 Се решив да се женам 1 9038 4.80 16.09.2009
36 Ајде кога појдов 1 7686 4.80 02.11.2009
37 Легнало моме заспало 1 7018 4.80 17.11.2009
38 Проклета судбино 1 7058 4.80 20.04.2011
39 Девојче тенко високо 1 3765 4.80 23.09.2014
40 Ѓорѓија море терзија 1 1315 4.80 03.12.2017
41 Билбил пее во планина 8 14886 4.79 29.10.2009
42 Саде ти се чудам Цвето 2 8672 4.79 16.09.2009
43 Свадба голема 2 14010 4.79 12.12.2014
44 Море чичо рече (Пајдушко) 4 11777 4.79 22.05.2009
45 Мариче ле, лично, девојче 6 8064 4.79 19.08.2009
46 Запеало славеј пиле 1 3869 4.79 07.04.2013
47 Ако умрам ил загинам 5 16359 4.78 27.10.2009
48 Песна за Овчарани 1 3387 4.78 08.02.2016
49 Пелин ми се пољуљава 3 7667 4.78 29.09.2009
50 Нели ти реков моме Донке 4 7644 4.78 29.09.2009
51 Тихо Мирка си заспала 8 9242 4.78 12.10.2009
52 Ах мори мајко 1 7763 4.78 02.11.2009
53 Јас сум мома пак мома 2 6449 4.78 02.11.2009
54 Ајде не ти личи Дафино моме 2 3457 4.78 07.04.2013
55 Песна за Никола Бадев 1 3117 4.78 31.07.2014
56 Темна е магла паднала 1 3034 4.78 10.09.2015
57 Македонија 1 8444 4.77 02.11.2009
58 Антице џанам душице 11 11449 4.77 28.10.2009
59 Фанче ојде во Калишта 2 7752 4.77 29.10.2009
60 Дали думаш либе 6 8455 4.77 02.11.2009
61 Не си го продавај Кољо чифликот 11 14181 4.76 27.10.2009
62 И ние сме деца на Македонија 6 27493 4.76 28.10.2009
63 Судбо моја 9 10114 4.76 12.12.2012
64 Разболела се Ленка Пингова 6 12802 4.76 29.10.2009
65 Јас кога бев овчарче 6292 4.75 12.08.2009
66 Кажи ми, кажи Катинке 5 8099 4.75 19.08.2009
67 Животе мој 1 7935 4.75 19.08.2009
68 Што да правам, што да чинам 12 15140 4.75 16.09.2009
69 Сношти минав покрај ваш'то порте 3 7414 4.75 16.09.2009
70 Меани, меани 2 11681 4.75 29.09.2009
71 Не плачи мило либе, не жали (Параходот) 15 11974 4.75 27.10.2009
72 Ќе ти умрам мамо 3 6830 4.75 28.10.2009
73 Што ми е мило ем драго мамо 3 9342 4.75 29.10.2009
74 Стани Станке 2 7643 4.75 29.10.2009
75 Оздола идет еден млад војвода 1 7345 4.75 29.10.2009
76 Каде си тргнало абре бај Постоле 4 9019 4.75 02.11.2009
77 Легнало Родне 1 7908 4.75 20.03.2011
78 Бог да бие кочански сејмени 1 3057 4.75 17.05.2014
79 Не седи Расим распашан 1 2928 4.75 03.10.2014
80 Мила Македонијо 1 2361 4.75 19.06.2017
81 Пусти ти биле меаните Иле 5 2073 4.75 05.03.2018
82 Заблеало рудо јагне 2 12684 4.74 22.05.2009
83 Во борба македонски народе 1 8423 4.74 01.03.2014
84 Македонки билбилјанки 3 14415 4.74 02.11.2009
85 Ајде слушај, слушај калеш бре Анѓо 18 15451 4.73 27.10.2009
86 Кучињата лаат, пазарџии идат 1 8709 4.73 29.10.2009
87 Мајсторе, мајсторе 3 12968 4.73 29.06.2011
88 Море доста оде, доста шета 1 6748 4.73 11.06.2009
89 Ано поминуваш 1 6764 4.73 12.08.2009
90 Вино пијам, ем ракија 4 12565 4.73 16.09.2009
91 Жал за Деспина 5 32459 4.73 26.03.2010
92 Развивај горо зелена 4 5402 4.73 22.11.2011
93 Од бога дадено 1 2592 4.73 07.06.2015
94 Болен лежи катил Ѓорѓи 8 9642 4.72 19.08.2009
95 Прошета се Јовка Кумановка 13 31349 4.72 01.10.2009
96 Ценив се у попа 3 10823 4.72 22.05.2009
97 Градел Илија манастир 3 15113 4.72 19.08.2009
98 Бог да бие кој прв почна 5 10392 4.72 28.10.2009
99 Расплакал се стар бел дедо 2 7123 4.71 20.04.2009
100 Војник одам 1 6717 4.71 16.09.2009
101 Сношти си поминав покрај ваш'то порте 1 6602 4.71 16.09.2009
102 Се смеат мамо, се смеат 1 6823 4.71 16.09.2009
103 Малој моме цвеќе брало 2 7540 4.71 28.10.2009
104 Ленче болно лежи 4 7906 4.71 17.11.2009
105 В' апсана ме кладе 2 5426 4.71 13.10.2011
106 Собрале ми се 1 4095 4.71 01.12.2011
107 Отишло е мало моме 2 4174 4.71 06.12.2011
108 А што си ми либе гајлелија 1 2907 4.71 15.09.2014
109 Се собрале сватовите, румбаба 2 3551 4.71 10.09.2015
110 Мари Димано, џан Димано 2 2080 4.71 03.12.2015
111 Отвори ми кузум Лено 1 2180 4.71 11.11.2016
112 Ајде, ајде моме Стојне 7 11111 4.71 02.11.2009
113 Блазе тебе Митро 4 9811 4.71 09.06.2009
114 Малихери пукаја 2 7778 4.71 19.08.2009
115 Дајте ми ја 1 6731 4.71 20.03.2018
116 Три години станаа 15 17549 4.70 18.03.2011
117 Цвета мома убава 2 7994 4.70 03.06.2009
118 Со јаболко фрли 2 10478 4.70 07.09.2011
119 Изникнало криво крувче медено 3 7052 4.70 22.12.2012
120 Каде се чуло, видело 1 4264 4.70 01.03.2014
121 Ој зелено, Зеленико 4 3090 4.70 03.10.2014
122 Ој ѕвездо, ѕвездо 1 2143 4.70 20.01.2016
123 За Крушевската Република 2 11667 4.70 03.10.2009
124 Една мисла имаме 1 9375 4.69 31.03.2012
125 Ајде која ми те лаже, Миле бре 4 8536 4.69 22.05.2009
126 Бегала ми е Благуна 2 8080 4.69 12.10.2009
127 Јано, Јанке Кумановке 4 10236 4.69 27.10.2009
128 Ветар вее, снег долета 1 2818 4.68 19.04.2015
129 Сношти минав крај рајската градина 6 9750 4.68 16.09.2009
130 Лихнида кајче веслаше 5 14034 4.68 03.07.2012
131 Од љубов не се бега 1 6889 4.68 06.10.2013
132 На срце ми лежи мила мамо 9 12937 4.68 29.09.2009
133 Таму далеку вода ми дотече 6 7174 4.67 09.06.2009
134 Песна за Крсте војвода 1 8137 4.67 12.08.2009
135 Ајде мори Стојно ле 1 7154 4.67 19.08.2009
136 Што имала к'смет Стамена 16 19366 4.67 16.09.2009
137 Сал си одам, сал си питам 1 7577 4.67 16.09.2009
138 Ојде дедо во градина 2 7149 4.67 29.09.2009
139 Мирјано моме Мирјано 3 6774 4.67 29.09.2009
140 Тргнала ми Рума мома 5 8369 4.67 03.10.2009
141 Од Битола до Вевчани 4 8293 4.67 29.10.2009
142 Мара охриѓанка 1 6856 4.67 29.10.2009
143 Да ме молат не се женам 2 9416 4.67 29.10.2009
144 Црнеј горо, црнеј сестро 1 7791 4.67 29.10.2009
145 Бог да го убие Шефки качакот 1 7035 4.67 29.10.2009
146 Еднаш минав на мостето 1 6341 4.67 02.11.2009
147 Мома уф зандана 1 5612 4.67 08.01.2010
148 Не плачете стари мајки 1 6959 4.67 03.04.2010
149 Кај си мајко да ме видиш 1 7149 4.67 07.04.2010
150 Што е лудо сон сонило 2 4785 4.67 09.11.2011
151 Не пиј Недо рујно вино 1 4101 4.67 02.12.2011
152 Усни румени 1 3854 4.67 21.02.2013
153 Три години јас те чекам 2 3174 4.67 19.01.2014
154 Зошто ме мачиш судбино клета 1 3172 4.67 06.09.2014
155 Ај, кажи Јано, кажи душо 1 2431 4.67 01.11.2015
156 Горе Славеј дошле борци млади 1 1852 4.67 17.01.2016
157 Тропнало оро 1 2578 4.67 09.08.2016
158 Јано Јановице, каде ти е Јане? 3 2197 4.67 30.08.2016
159 Узреала бела пченица 1 1761 4.67 27.10.2016
160 Темна е магла паднала 3 2006 4.67 04.12.2016
161 Како пиреј 1 1872 4.67 19.06.2017
162 Друга земја ние немаме 1 1489 4.67 19.06.2017
163 Мирка на Гинови 1 1577 4.67 25.09.2017
164 Митро ле, Митро 1 1574 4.67 22.11.2017
165 Дојди либе до вечер 3 747 4.67 06.04.2018
166 Ајде сонце зајде 7 14019 4.66 28.10.2009
167 Црна се чума зададе 12 20414 4.66 28.10.2009
168 Мома оди за вода 5 16219 4.65 22.05.2009
169 Сношти минав покрај вази 9 18278 4.65 27.10.2009
170 Ти си моме идеално 2 8214 4.65 12.08.2009
171 Ајде болно лежи мојто либе 3 11249 4.65 02.11.2009
172 Киниса да ода у В'мбел на гости 2 1407 4.65 04.01.2019
173 По пат одам, за пат прашам 8 13361 4.65 16.09.2009
174 Крушево абер пристигна 1 15334 4.65 28.10.2009
175 Не кажувај либе добра ноќ 6 15871 4.65 27.10.2009
176 Лилјано моме убаво 14 10909 4.65 19.08.2009
177 Марие млада невесто 4 13730 4.65 27.10.2009
178 Темен се облак зададе 1 3980 4.65 24.06.2012
179 Ерген одев мајко 8 13673 4.65 02.11.2009
180 Ор невесте Стојанице 10 7974 4.64 18.01.2015
181 Збогум мајко, јас отидов 4 9702 4.64 09.06.2009
182 Три години сејмен шетав 2 7303 4.64 09.06.2009
183 Давај ме мила мамо, давај ме 7 10817 4.64 02.11.2009
184 Ленка пиши бела книга 1 7695 4.64 17.11.2009
185 Јано мори, Јано леле, севдалино 12 22466 4.64 19.08.2009
186 За Фросина 6 13407 4.64 28.10.2009
187 Го фанале едно моме 4 9808 4.64 28.10.2009
188 Ој ти моме лудо ли си 4 6835 4.64 29.09.2009
189 Мори моме Магде 6 10058 4.64 27.10.2009
190 Дали знаеш мила мајко 2 8760 4.64 02.11.2009
191 Магдо мори Магдалено 3 9998 4.64 02.11.2009
192 Каранфилче девојче 12 4427 4.64 09.04.2013
193 Сон сонила Орданица 4 9796 4.63 03.06.2009
194 Јас сум несреќница 3 7777 4.63 12.08.2009
195 Во Струмица на улица 5 20255 4.63 16.09.2009
196 Ој, ти Пацо Дреновчанке 1 8145 4.63 29.09.2009
197 Запри, запри виолино 2 6905 4.63 02.06.2013
198 Ај засвирете ми чалгии 3 17362 4.63 16.09.2009
199 Песна за Чакаларов 2 10671 4.63 12.08.2009
200 Јоване море, Јоване 5 11576 4.63 02.06.2013
201 Народе Македонски 5 17656 4.63 28.10.2009
202 Вено, пиле, Вено 2 7776 4.63 20.04.2009
203 Излези, стара мајко 5 8366 4.63 22.05.2009
204 Расцвети верна љубов во народот 1 6920 4.63 12.08.2009
205 Дали чекаш стара мајчице 1 1469 4.63 28.09.2018
206 Пошла мома на вода 1 7732 4.63 16.09.2009
207 Таму долу криволачко 1 7632 4.63 28.10.2009
208 По горите македонски 3 8588 4.63 29.10.2009
209 Излегов да се прошетам 2 3176 4.63 06.10.2013
210 Цветините очи черешови 11 13494 4.63 29.10.2009
211 Едно име имаме 4 24333 4.63 02.11.2009
212 Маце, маце, тече вода студена 4 8136 4.63 19.03.2011
213 Погинал Стојан, загинал 2 7181 4.63 07.09.2011
214 Шеќерино малој моме 2 3996 4.63 18.02.2013
215 Ој Досто, Досто 1 3237 4.63 28.04.2013
216 Сите момчиња дојдоја 2 2383 4.63 06.09.2014
217 Софка на татко 2 6518 4.63 10.09.2015
218 Песна за Сирма војвода 2 1830 4.63 20.03.2018
219 Ајде дали знаеш, паметиш Милице 14 18072 4.62 28.10.2009
220 На сред село чешма шарена 6 12446 4.62 15.10.2012
221 Срце ме боли ќе умрам 6 11628 4.62 13.08.2009
222 Ах, каде е мојто либе 13 15851 4.62 02.11.2009
223 Од врв Пирин Планина 3 10410 4.62 29.10.2009
224 Да сум бистра вода 11 12013 4.62 03.06.2009
225 Аир да не сториш мајко 6 9814 4.62 09.06.2009
226 За кого ти цути Дано лицето 9 12694 4.62 19.08.2009
227 Три години болен лежам 6 11315 4.62 16.09.2009
228 Димитриче русокосо девојче 4 8063 4.62 12.10.2009
229 Прстен ми падна Нешо 4 10039 4.62 13.10.2009
230 Седна баба да вечера 2 15014 4.61 11.06.2009
231 Бог да убиет дебрани 5 10723 4.61 11.06.2009
232 Доста, доста лично ле Стојне 4 9785 4.61 02.11.2009
233 Те кажувает бре, Илиној моме 6 9816 4.61 11.06.2009
234 Река газит малој моме 3 12073 4.61 11.06.2009
235 Бог да бие Русе твојта мајка 8 18802 4.61 29.10.2009
236 Бисер балкански 4 24761 4.61 31.03.2012
237 Маро, Марике, фидан бојлике 1 8128 4.61 03.06.2009
238 Си заљубив едно моме 12 12867 4.61 27.10.2009
239 Чуј ги куме свирачите 2 8837 4.61 11.04.2015
240 Ѓорушице, црно око 9 11975 4.60 22.05.2009
241 Мори чупи костурчанки 5 11951 4.60 31.03.2009
242 Мори моме, што не дојдеш 1 6159 4.60 20.05.2009
243 Чије е оној моме 1 7103 4.60 22.05.2009
244 Либе, ако дојдеш 3 6783 4.60 22.05.2009
245 Нико, Нико меанџико 5 12655 4.60 03.06.2009
246 Спрема се Младен, спрема се 2 6550 4.60 08.06.2009
247 Целувај ме мило либе 1 6395 4.60 09.06.2009
248 Не се кревај на големо 1 6282 4.60 19.08.2009
249 Зачукале тапаните 6 8739 4.60 19.08.2009
250 Сирак се Стојан разболел 3 6242 4.60 16.09.2009
251 Си приготвив јас отрова 5787 4.60 16.09.2009
252 Рајна на порти стоеше 1 6429 4.60 12.10.2009
253 Калеш Дончо 4 9371 4.60 29.10.2009
254 Извикна Јана провикна 1 6741 4.60 29.10.2009
255 Бог да бие мојта мајка 2 6792 4.60 29.10.2009
256 Добро ми дошле сватовите 1 6840 4.60 02.11.2009
257 Нели ти реков не оди боса 2 7948 4.60 19.03.2011
258 Модерна си имам жена 1 7613 4.60 20.04.2011
259 Ме сакаа двајца тројца 2 4565 4.60 29.08.2012
260 Легнала Дана 4 4641 4.60 13.12.2012
261 Твојте очи Лено мори 5 25669 4.60 22.12.2012
262 Песна за Ченто 2 4120 4.60 04.02.2013
263 Кажи Анѓо мори 2 3475 4.60 06.01.2014
264 Ќе ти купам широк фустан Зуице 3 2766 4.60 30.05.2014
265 Невеста платно ткаеше 1 2442 4.60 19.07.2014
266 Остана Ратка млада удовица 3 3194 4.60 31.07.2014
267 Седнал Марко малку да вечера 1 2462 4.60 06.09.2014
268 Стојан на Станка думаше 1 2232 4.60 06.09.2014
269 Што си толку, Лено, гајлелија 5 4216 4.60 15.09.2014
270 Лазаре, Лазаре 1 3694 4.60 04.12.2014
271 Стојане, македонски војводо 1 1843 4.60 03.01.2016
272 Ајде дар ми везле моми 1 1983 4.60 03.04.2016
273 Си заљуби Џефа 5 3661 4.60 15.10.2016
274 Лилјано моме, Лилјо убаво 1 1113 4.60 11.06.2018
275 Македонско девојче 10 25434 4.60 27.10.2009
276 Ако одам во Битола 6 26607 4.60 13.08.2009
277 Кога си тргнав во туѓина 5 11042 4.59 17.11.2009
278 Бог да го бие тој Ибраим Оџа 8 12848 4.59 12.10.2009
279 Абер дојде Донке 5 15452 4.59 19.08.2009
280 Праша ли Тинке мајка ти 5 9926 4.59 16.09.2009
281 Невесто калеш мори убава 6 9897 4.59 29.09.2009
282 Сношти те пратив на вода ќерко 3 8390 4.59 19.05.2010
283 Дејгиди Магдалено мори 4 10852 4.59 04.09.2011
284 Мајка има едно чедо 1 8262 4.59 04.09.2011
285 Што ми е мерак полјак да бидам 4 14906 4.59 08.06.2009
286 Митро моме 1 7172 4.58 11.06.2009
287 Кога падна на Пирина 6 17757 4.58 28.10.2009
288 Ленче бре душо 4 8346 4.58 17.11.2009
289 Кажи, кажи либе Стано 8 10108 4.58 17.11.2009
290 Битолчани мераклии 1 7621 4.58 02.04.2011
291 Излегол Дејан војвода 2 8635 4.58 04.09.2011
292 Ој ти момче охриѓанче 13 5475 4.58 07.10.2016
293 Бело лице љубам јас 7 18953 4.58 02.11.2009
294 Ја излези стара мајко 11 20092 4.58 29.10.2009
295 Ајде камен Јано 5 10544 4.58 14.03.2011
296 Куќа имам на Пелистер 3 15976 4.58 20.04.2011
297 Кажи Рајне, кажи душо 8 10766 4.58 29.10.2009
298 Болна е легнала 6 12287 4.58 05.09.2010
299 Од умот се поизгубив 6 10492 4.58 29.10.2009
300 Чифте, чифте пајтонлари 4 28825 4.57 29.10.2009
301 Послушајте патриоти 6 16839 4.57 28.10.2009
302 Во ноќта си месечина 1 7457 4.57 11.06.2009
303 Дафино вино црвено 18 24146 4.57 27.10.2009
304 Зајди, зајди јасно сонце 14 26948 4.57 28.10.2009
305 Ергенлак е мамо пашалак 1 6768 4.57 02.11.2009
306 Девојко лична румена 1 7253 4.57 02.11.2009
307 Денеска ми е сабота 2 10782 4.57 04.09.2011
308 Либе ле, либе убаво 4 3199 4.57 09.04.2013
309 Оф, што сум толку далеку 1 4563 4.57 09.04.2013
310 Бистро ле, Бистро планино 1 2448 4.57 25.02.2015
311 Вратете се Македонци 2 3208 4.57 10.09.2015
312 А дадеја Јана 1 2355 4.57 22.02.2016
313 Димна јуда град градила 2 3285 4.57 05.09.2016
314 Деветсто и осма година 1 2198 4.57 15.06.2017
315 За Зарина 4 9436 4.57 28.10.2009
316 Станвај Донке, станвај пиле 7 8478 4.57 29.10.2009
317 И таму е мојата родина 1 11450 4.56 29.10.2009
318 Туѓината пуста да остане 8 21556 4.56 09.06.2009
319 Ајде провикнал се Иљо Малешевски 3 7548 4.56 02.11.2009
320 Од гранка, в' гранка 2 4882 4.56 02.12.2011
321 Песна за Деспина 7 22569 4.56 27.10.2009
322 Три години се љубевме 7 10501 4.56 03.10.2009
323 Едно малој моме 5 12201 4.56 29.10.2009
324 Машала 1 12619 4.56 04.01.2014
325 Те видов тебе и се заљубив 8 19914 4.56 27.10.2009
326 Алија со тамбурата 1 7040 4.56 13.08.2009
327 Не лажете се другарки 2 8470 4.56 29.09.2009
328 Каде се чуло, мамо, видело 2 7757 4.56 29.10.2009
329 Јас Методи Патче од Охрида 1 11214 4.56 29.10.2009
330 Ах мори Маро, девојче 2 7186 4.56 02.11.2009
331 Момченце и момиченце 1 6949 4.56 07.04.2010
332 Павле ми пие 5 12566 4.56 13.12.2012
333 Гори Балкан 5 11355 4.55 02.11.2009
334 Смилево славно в' оган гори 3 10223 4.55 12.08.2009
335 Разболел ми се левенди Ѓуро 1 6960 4.55 21.11.2011
336 Огреала месечина 7 9326 4.55 28.10.2009
337 Мост ми ѕидат девет мајстори 1 8485 4.55 29.10.2009
338 Оф бре, Стојане 3 6895 4.55 01.12.2011
339 Стојне, млада меанџико 1 4307 4.55 20.02.2012
340 Оди бре либе 1 3301 4.55 31.10.2012
341 Што кучиња лајат, моме Елено 1 3107 4.55 06.09.2014
342 Една желба имам 3 6027 4.55 22.09.2014
343 Абер ми дојде од Солуна града 3 12450 4.54 09.06.2009
344 Еленко, моме мори, убава 3 6654 4.54 29.08.2012
345 С' каменички фрлат мамо 4 8434 4.54 16.09.2009
346 Може ли цвеќе без вода 2 7517 4.54 29.09.2009
347 Стани моме да заиграш 11 18220 4.54 27.10.2009
348 Не стој Доне, Донке 7 14637 4.54 29.10.2009
349 Илчовице млада невесто 2 12170 4.54 02.11.2009
350 Поле широко 2 5506 4.54 06.12.2011
351 Зумбај, зумбај 1 4686 4.54 14.04.2013
352 Празник љубовен 1 3155 4.54 28.04.2013
353 Тргна ми Ленка 3 4443 4.54 25.09.2015
354 Ој девојче, девојче 9 11660 4.54 03.06.2009
355 Многу мерак имам бабо 4 16548 4.53 03.03.2011
356 Пуста младост 10 10837 4.53 20.04.2009
357 Славеј песна запејало 1 4518 4.53 06.09.2014
358 Селвие, сен ѓузел 3 15766 4.53 16.09.2009
359 Ој девојче ран бел мој 2 10188 4.53 08.05.2009
360 Девет години (верно да љубиш) 1 11500 4.53 12.08.2009
361 Штом ноќта помине 1 24428 4.53 31.03.2012
362 1762 лето 6 35703 4.53 28.10.2009
363 Елено ќерко, Елено 22 18538 4.53 29.10.2009
364 Се скарале, се степале 1 7752 4.53 08.06.2009
365 Саноќ ле Надо 3 11593 4.53 16.09.2009
366 Лено, Ленче 1 7073 4.53 15.05.2014
367 Запеала Љуба од градина 1 7318 4.53 19.08.2009
368 Лешочкиот манастир 5 11177 4.53 28.10.2009
369 Невено мори, Невено 1 6964 4.53 02.12.2011
370 Помниш ли, либе Тодоро 7 12139 4.52 18.05.2010
371 Не кани ме 2 5986 4.52 18.08.2013
372 Ја излези Ѓурѓо 8 55516 4.52 19.11.2010
373 Слушај бре кралу 1 16001 4.52 22.05.2010
374 Сношти го видов убавото Стојне 10 10678 4.52 11.06.2009
375 Ни прела гора, ни ткала 3 9664 4.52 11.06.2009
376 Песна за Караџата 1 8604 4.52 12.08.2009
377 Каранфило филфило 7 11453 4.52 03.01.2010
378 Лажи, лажи Вере 4 12012 4.52 29.10.2009
379 Среќата со пари не се купува 5 21918 4.51 16.09.2009
380 Бор садила мома Евгенија 4 16704 4.51 29.10.2009
381 Назад Калино моме 8 37212 4.51 22.05.2009
382 Мајка на Марика думаше 10 17469 4.51 27.10.2009
383 Јовано, Јованке 35 43491 4.50 29.10.2009
384 Македонка 1 8639 4.50 31.03.2009
385 Посеала баба 4 10814 4.50 22.05.2009
386 Черешна се од корен корнеше 5 14118 4.50 03.06.2009
387 Ој Месечино, новино 2 7018 4.50 03.06.2009
388 Не оди Сефер село Карбуница 1 6977 4.50 08.06.2009
389 Во ливаѓе ладен извор има 3 7474 4.50 08.06.2009
390 Судбо моја 1 7223 4.50 09.06.2009
391 Василке млада невесто 2 8176 4.50 09.06.2009
392 Кажи Епсо Димушева 4 7843 4.50 11.06.2009
393 А бре невесто 1 8861 4.50 11.06.2009
394 Дафина платно белеше 1 6774 4.50 12.08.2009
395 Развила гора зелена 1 7235 4.50 13.08.2009
396 Ордан седи на кулата 4 10199 4.50 19.08.2009
397 Нели сторивме вера и клетва 3 6406 4.50 19.08.2009
398 Доста време ерген одев 2 22107 4.50 19.08.2009
399 Мома уф зандана 5801 4.50 19.08.2009
400 Врана коња јавам јас 6 20433 4.50 19.08.2009
401 Бог да го убие мамо 2 6786 4.50 19.08.2009
402 Земај ми го мили тате она девојче 1 6581 4.50 19.08.2009
403 Што ми е мило мамо 3 10253 4.50 16.09.2009
404 Разболе се младо Македонче 10 7246 4.50 16.09.2009
405 Рајна на пенџере седеше 1 6685 4.50 16.09.2009
406 Низ корија зелена босо моме шета 9 8889 4.50 29.09.2009
407 Не ми седи коконо 1 7041 4.50 29.09.2009
408 Филка мома моле бога 4 14978 4.50 06.10.2009
409 Милка болна легнала 1 8055 4.50 15.10.2009
410 Секој што мине помине 5842 4.50 28.10.2009
411 Ајде ми извикнал турскиот паша 1 8286 4.50 28.10.2009
412 Коледа леда 7712 4.50 28.10.2009
413 Болен лежи Миле Поп Јорданов 9 13849 4.50 28.10.2009
414 Што се чуло нане 3 10224 4.50 29.10.2009
415 Стани ми Ленче, отвори 6159 4.50 29.10.2009
416 Собрале ми се сватови 1 6876 4.50 29.10.2009
417 Одам, одам мајчице 1 6178 4.50 29.10.2009
418 Огин го гори Брезово 8 11726 4.50 29.10.2009
419 Ој ти моме, малој моме 4 8146 4.50 29.10.2009
420 Љуби, љуби лудо младо 6138 4.50 29.10.2009
421 Дојди, дојди малој моме 1 6232 4.50 29.10.2009
422 Дафино црвен каранфил 1 6837 4.50 29.10.2009
423 Додек је мома при мајка 3 5844 4.50 16.01.2012
424 Ја излези либе на пенџере 4 8194 4.50 02.11.2009
425 Гена ми појде на чешма 5 8266 4.50 02.11.2009
426 Еј ти Марие, селвие 1 7230 4.50 02.11.2009
427 Едно младо војниче 6175 4.50 02.11.2009
428 Дојди мајко испрати ме 1 7144 4.50 02.11.2009
429 Дојди, дојди калеш море Димчо 1 6736 4.50 02.11.2009
430 Девојко убава 6195 4.50 02.11.2009
431 Дај ми мамо динар, до два 1 6447 4.50 02.11.2009
432 Мори момиченце малечко 1 7042 4.50 27.03.2010
433 Синоќа дојдов од гурбет 3 7426 4.50 07.09.2011
434 Засвирил Стојан 5 7622 4.50 19.10.2011
435 Ој, Јеленчице 2 4079 4.50 02.12.2011
436 Чапкан Димчо 1 5138 4.50 18.02.2012
437 Невесто црвен трендафил 4 5801 4.50 01.08.2012
438 Леле с'нце, леле глава 1 2883 4.50 14.02.2013
439 Стојана мајка учеше 2 3125 4.50 14.02.2013
440 Џан џигер Магдо 4 3223 4.50 18.02.2013
441 Мори Анчо Милојчина 3 3032 4.50 18.02.2013
442 Синојка ми дојде 1 2849 4.50 18.02.2013
443 Славеј пее на трендафил 2 2159 4.50 09.04.2013
444 Мариче, црно косиче 1 2993 4.50 28.04.2013
445 Митра низ двори шеташе 2 3527 4.50 23.02.2014
446 Огледала се Ангелина 1 2425 4.50 16.04.2014
447 Петро, Петролинко, гиздава девојко 1 2345 4.50 16.04.2014
448 Душо моја, прости ми 2 6789 4.50 19.05.2014
449 Лична Мара меанџика 1 2251 4.50 15.07.2014
450 Стојане, луда делијо 1 2304 4.50 18.07.2014
451 Не ме жално гледај, мајко 1 2285 4.50 19.07.2014
452 Ни јадеме, ни пиеме 2 2304 4.50 15.09.2014
453 Недо ле, арна девојко 3 3261 4.50 23.09.2014
454 Решив да си се оженам 1 2619 4.50 03.10.2014
455 В' градина моме седеше 1 2722 4.50 04.12.2014
456 Капитан болен лежи 1 3124 4.50 29.03.2015
457 Што ми е мило ем драго на Којник дуќан да имам 5 5421 4.50 02.11.2015
458 Лежал е Стојан 1 1673 4.50 22.02.2016
459 Песно моја 1 2812 4.50 25.03.2016
460 Заљубив мале три моми 4 2096 4.50 20.02.2017
461 Ако умрам Македонијо 1 1639 4.50 19.06.2017
462 Блажена горо, мори зелена 1 1580 4.50 18.11.2017
463 Мори сваќе 2 759 4.50 06.04.2018
464 На кого е црна жената 3 755 4.50 06.04.2018
465 Каул се фатиле момче и девојче 3 942 4.50 07.01.2019
466 Марко Крале ја одменува свадбарината 172 4.50 14.06.2019
467 Имала мајка девет сина 4 18291 4.49 19.06.2010
468 Голем мерак имам мамо 1 12516 4.49 21.04.2009
469 Слушам кај шумат шумите 7 31647 4.49 28.10.2009
470 Билјана платно белеше 11 22844 4.49 27.10.2009
471 Сношти поминав, заминав покрај битолските касарни 3 12721 4.48 16.09.2009
472 Абер ми иде од Могила 3 11633 4.48 28.10.2009
473 А бре Македонче ти вардарско пиле 2 9397 4.48 28.10.2009
474 Нарочува бело Менде, порочува 1 10356 4.48 11.06.2009
475 Дејгиди луди млади години 8 20404 4.48 02.11.2009
476 Песна за Марко Лерински 2 10090 4.48 09.09.2011
477 Многу ми го фалат, бабо 4 8512 4.48 11.06.2009
478 Ајде ред се редат мале 8 13757 4.48 02.11.2009
479 Серенада 1 12840 4.48 19.05.2010
480 Еј ридови, сини мориња 8 18034 4.48 02.06.2013
481 До кога браќа мили Македонци 1 10204 4.48 29.10.2009
482 Сокол ми лета високо 4 10289 4.48 13.08.2009
483 Ајде поминувам, заминувам 2 8638 4.48 19.08.2009
484 Сите девојчиња 5 10362 4.48 16.09.2009
485 Битола, мој роден крај 11 20179 4.47 02.11.2009
486 Слушни ме мајко стара 1 14729 4.47 23.02.2014
487 Во Јордание 2 25568 4.47 28.10.2009
488 Слегов долу во визбата 3 7810 4.47 09.06.2009
489 Мамо кој чука на порти 6 11033 4.47 02.11.2009
490 Трба трби Гевгелија 3 14451 4.47 28.10.2009
491 Ете така дедо Димо 2 7625 4.47 09.06.2009
492 Лино моме Лино 2 8040 4.47 17.11.2009
493 Ој, додоле 1 4949 4.47 14.05.2013
494 Земјо Македонска 8 48255 4.46 27.10.2009
495 Песна за Арсо војвода 1 7032 4.46 12.08.2009
496 Јас сум мома охриѓанка 2 11107 4.46 27.10.2009
497 Ај што ми е мило ем драго 1 10875 4.46 28.10.2009
498 Не плачи мајко, не жали 2 3488 4.46 27.09.2016
499 Оф, оф, аман 1 10460 4.46 11.02.2010
500 Сулејман ага 3 7327 4.45 13.08.2009
501 Каде си тргнала Кито 3 8179 4.45 19.08.2009
502 По друм одам мајче 14 25123 4.45 16.09.2009
503 Ој љубов, љубов 2 10909 4.45 29.10.2009
504 Две китки 2 4551 4.45 14.04.2013
505 Мома седи на чардакот 2 3991 4.45 28.01.2014
506 Молитва 1 4581 4.45 14.04.2014
507 Илино моме убаво 1 3897 4.45 15.09.2014
508 Песна за Ѓорѓи Сугаре 1 3924 4.45 02.12.2014
509 Севдалино, малој моме 4 11204 4.45 16.09.2009
510 Егејки мајки 4 4854 4.45 26.05.2014
511 Тргнало ми лудо младо 6 11351 4.45 29.10.2009
512 Жировницо пуста останала 2 13168 4.45 31.01.2013
513 Легнало моме, заспало 6300 4.44 08.01.2010
514 Болна паднала Родна Фалкова 2 8733 4.44 11.02.2010
515 Бог да ги бие Арапите 1 6970 4.44 19.02.2010
516 Величко, скопски војвода 1 8268 4.44 20.02.2011
517 Легнала мома, заспала 1 3186 4.44 29.11.2013
518 Фато мори душманке 6 16457 4.44 29.10.2009
519 Ој природо вечна убавице 6 11144 4.44 29.09.2009
520 Болен лежи млад Стојан 7 11768 4.44 29.10.2009
521 Зурли трештат на сред село 7 16630 4.44 19.08.2009
522 Да ми пукниш, стара мајко 1 7219 4.44 31.03.2009
523 Три години либе се сакавме 2 7832 4.44 16.09.2009
524 Се запали пиле Трено 5 9518 4.44 16.09.2009
525 Пара бери киселец 4 14357 4.44 29.10.2009
526 Кога си бевме мали 3 8397 4.44 17.11.2009
527 Кој ти ги даде тие црни очи 2 5569 4.44 29.08.2012
528 Не виткај се Софче 6 10666 4.43 29.09.2009
529 Црно му било пишано на Александар Турунџе 9 9478 4.43 28.10.2009
530 Русе ле моме убаво 2 8644 4.43 28.01.2013
531 Сношти сакав да ти дојдам 6 19873 4.43 16.09.2009
532 Проклета да е Австралија 3 11078 4.43 28.10.2009
533 Лулела е Јана 2 7096 4.43 19.08.2009
534 Замолил Стојан мајка си 1 6797 4.43 19.08.2009
535 Ај, в Македонија глас се слуша 1 7458 4.43 28.10.2009
536 Погледни Цвете, погледни 1 6442 4.43 10.05.2011
537 Мома крај извор седеше 2 7011 4.43 29.10.2009
538 Девет години болен лежав 1 6748 4.43 29.10.2009
539 Кажи кажи Донке 1 6591 4.43 03.01.2010
540 Што ми омилело 1 8330 4.43 28.02.2011
541 Што не спиеш, лично либе 1 4572 4.43 18.12.2012
542 Заспало девојче на бистро изворче 1 3162 4.43 28.01.2013
543 Што си ми сине весело 1 4663 4.43 02.04.2014
544 Од каде си малој моме 1 1387 4.43 19.06.2017
545 Кога ќе те жениме Дамјане 1 3198 4.43 11.06.2018
546 Три невесте тикве брале 4 18641 4.43 16.09.2009
547 Девојче бело, црвено 7 13325 4.42 29.10.2009
548 Митре Влао, тешко ранет 1 6735 4.42 31.03.2009
549 Сестра моли брата за вечера 6 13799 4.42 28.10.2009
550 Едно време си бев ерген 1 8085 4.42 27.10.2009
551 Кондисал Ајрадин паша 3 9021 4.42 29.10.2009
552 Ајде станав се оженив 4 7793 4.42 02.11.2009
553 Се посврши азган Мара 2 5200 4.42 13.10.2011
554 Како да ти речам мила остани 2 4214 4.42 04.12.2016
555 Ој ти пиле 8 9003 4.41 22.05.2009
556 Стојне ле, Стојне невесто 3 4017 4.41 05.08.2013
557 Ферман дојде од Стамбола 7 10055 4.41 02.11.2009
558 Филизој моме, Филизо 6 23298 4.41 11.06.2009
559 Нешто ќе те питам, бабо 4 13972 4.41 05.06.2016
560 Ој Јано, Јано 6 28218 4.41 11.06.2009
561 Играле баби по месечина 1 5054 4.41 01.08.2012
562 Коледица 2 11520 4.40 28.10.2009
563 Крај Вардара високи баири 1 6632 4.40 09.06.2009
564 Зошто ти ме оставаш 6250 4.40 19.08.2009
565 Жална мајка 1 7951 4.40 03.10.2009
566 В' недела дојде лудо младо 3 7051 4.40 03.10.2009
567 Одиш ти 1 5959 4.40 29.10.2009
568 Каљо, Калино девојче 6 8047 4.40 29.10.2009
569 Дали знаеш моме паметуваш 6431 4.40 02.11.2009
570 Отидов в село Долнени 1 7723 4.40 29.08.2011
571 Три години, лудо, болна лежам 1 3721 4.40 01.01.2013
572 Стојне ле, Стојне невесто 1 2963 4.40 14.02.2013
573 Мојта свадба без песна ќе биде 1 4523 4.40 23.04.2013
574 Стари баби 1 5143 4.40 03.01.2014
575 Легнала Ѓурѓа на рамно гумно 1 2709 4.40 16.04.2014
576 За Карпош војвода 1 3366 4.40 17.04.2014
577 Песна за Самуил 1 7766 4.40 06.10.2014
578 Кинисало Грче јабанџиче 1 2268 4.40 31.01.2015
579 Дувни ми бел ветре 7 2850 4.40 19.04.2015
580 Дојде време да си одам 1 1990 4.40 24.01.2017
581 Туѓа си бескрајно 1 1864 4.40 20.03.2018
582 Смилјана ми се армаса 4 723 4.40 11.02.2019
583 Кирјана вино продава 3 16276 4.40 11.01.2013
584 Ми излегла Евда низ чаршија 1 8363 4.39 29.09.2009
585 Низ двори се шета мома Катерина 3 9565 4.39 28.10.2009
586 Решил чичо да се жени 2 5036 4.39 06.06.2012
587 Тешка беше нашата разделба 5 14800 4.39 16.09.2009
588 Не се бели Маре мори не се црви 6 12316 4.39 29.09.2009
589 Свирете ми другари 2 6506 4.39 01.01.2013
590 Туѓина пуста далечина 1 7710 4.39 21.03.2015
591 Никнало цвеќе шарено 4 10209 4.39 19.08.2009
592 Жени се Радо 3 10493 4.39 31.03.2011
593 Заплакало е Мариово 8 26567 4.39 28.10.2009
594 Чула баба разбрала 4 13124 4.39 29.10.2009
595 Бог да бие, Тино мори 4 10514 4.38 22.05.2009
596 Невесто лична калеша 4 8074 4.38 29.09.2009
597 Заспала Јана, Јанинка 4 7793 4.38 28.10.2009
598 Дојди, дојди, малој моме 2 7368 4.38 22.06.2011
599 Марика мома убава 5 10272 4.38 29.09.2009
600 А бре воденичаре 8 19303 4.38 28.10.2009
601 Гина, Гина лична Гина 1 7540 4.38 03.06.2009
602 Мајка ми купила шарени чорапи 1 3168 4.38 08.03.2015
603 Да ти пукне мила мајко најмилото 2 7197 4.38 19.08.2009
604 Мила мајко мојто либе 1 6640 4.38 29.09.2009
605 Ајде што пијана шеташ Фиме 4 7357 4.38 28.10.2009
606 Ајде шана мана на кантарот 1 7180 4.38 28.10.2009
607 Како што е таа чаша 5 10441 4.38 02.11.2009
608 Дремка ми се дреми 6 9121 4.38 02.11.2009
609 Македонијо жална ле мајко 1 7349 4.38 02.11.2009
610 Девојче бело, црвено 2 7290 4.38 16.08.2011
611 Пушти ја, Лело мори, Тодорка 1 4057 4.38 25.01.2012
612 Онаа страна оган гори 1 3956 4.38 19.01.2013
613 Успала се мома Сирма 1 2827 4.38 14.02.2013
614 Невеста жито требеше 1 3978 4.38 30.01.2014
615 Зора се зори 1 3336 4.38 26.06.2015
616 Учи ме мајко, карај ме 13 39991 4.37 27.10.2009
617 Запејте сите ангели 2 6468 4.37 14.12.2014
618 Саноќ седам Трено 6 11156 4.37 29.10.2009
619 Моме оди на вода 2 7595 4.36 29.09.2009
620 Ај да бегаме мори Васе 4 13974 4.36 28.10.2009
621 Ми се собрале ваке-таке 2 4295 4.36 10.12.2012
622 Песна за раѓањето на Гоце 2 9776 4.36 31.07.2014
623 Митро, Митро мори 1 7483 4.36 08.06.2009
624 Каранфил невесто мори 2 8199 4.36 29.10.2009
625 Димчета аскер го писаја 1 6808 4.36 29.10.2009
626 Ој јаворе, ти јаворе 6 3108 4.36 18.07.2014
627 Билбил рано пее 2 15434 4.36 22.05.2009
628 Мила мајко што ме роди толку сиромав 6 8603 4.35 19.08.2009
629 Ајде вино пијам 9 13817 4.35 28.10.2009
630 Пилето ми пее 7 12610 4.35 29.09.2009
631 Дафина болна легнала 4 8350 4.35 29.10.2009
632 Ајде разболе се мојто либе 4 8700 4.35 02.11.2009
633 Отвори ми бело Ленче 8 19386 4.35 26.04.2010
634 Таму ле мајко близу Битола 2 9297 4.34 29.10.2009
635 Гледај ме, гледај либе 3 9814 4.34 29.10.2009
636 Кој што ме чуе да пеам 5 9893 4.34 17.11.2009
637 Те сакам песно македонска 1 9309 4.34 28.10.2009
638 На врата стои дос 2 6077 4.33 20.05.2009
639 Делба делила 2 6683 4.33 22.05.2009
640 Стани ми сине Стојане 6536 4.33 22.05.2009
641 Тргнала Тода мома за вода да оди 1 6080 4.33 03.06.2009
642 Жалајте го браќа Толета војвода 6583 4.33 08.06.2009
643 Мамо мори 6395 4.33 08.06.2009
644 Охрид, Охрид 1 7442 4.33 09.06.2009
645 Сеј со здравје севдо моја 1 6187 4.33 12.08.2009
646 Песна за Лазар Поптрајков 1 7008 4.33 12.08.2009
647 Јас те пратив на вода Калино 5 8772 4.33 19.08.2009
648 По поле одат аргати 3 4397 4.33 30.05.2014
649 Провикнала е Драганка 2 7823 4.33 16.09.2009
650 Во влашкото маало 5 9548 4.33 03.10.2009
651 Што си поминав и се прелагав 1 6744 4.33 03.10.2009
652 Ај зајди зајди јасно сонце 1 9198 4.33 28.10.2009
653 Се навали Шар Планина 7 12965 4.33 29.10.2009
654 Стани ми Геле, Ангеле 1 7268 4.33 29.10.2009
655 Пијан идам мајко 1 6328 4.33 29.10.2009
656 Момче младо убаво 6054 4.33 29.10.2009
657 Гроздано моме убаво 6071 4.33 02.11.2009
658 Дали знаеш мило либе 4 7054 4.33 02.11.2009
659 Крај Вардара седеше 2 9770 4.33 17.11.2009
660 Бегала Мара, бегала 1 3488 4.33 13.12.2012
661 Еј, море мажу 1 3192 4.33 28.01.2013
662 Грабиле гу Ангелину 2 3076 4.33 14.02.2013
663 Стројник ќе те пратам бабо 1 3307 4.33 14.02.2013
664 Девојче, море девојче 1 2675 4.33 11.11.2013
665 Гоце ми отиде во Солуна града 2 3788 4.33 17.11.2013
666 Моме стое во ливади 10 3473 4.33 16.04.2014
667 На гости ти дојдов, Кито 2 3193 4.33 16.04.2014
668 Киниса моме на вода 3 4305 4.33 24.04.2014
669 Служба служи млади Димитрија 1 2572 4.33 26.04.2014
670 Млада чорбаџијке 1 2437 4.33 02.06.2014
671 Останала жена удовица 1 2605 4.33 31.07.2014
672 Играле, играле девојчиња 1 2584 4.33 04.10.2014
673 Велешките ергени 3 3300 4.33 17.02.2015
674 Станала рано Босилка 4 3317 4.33 24.04.2015
675 Стојане, дилбер море Стојане 1 1687 4.33 03.01.2016
676 Пијан идам од града 5 2238 4.33 18.04.2016
677 Ерген сум одил, преодил 1 2320 4.33 12.06.2016
678 Дење ноќе јас те барам 1 2100 4.33 07.08.2016
679 Стамено, моме мори, црна черешо 1 1396 4.33 24.03.2017
680 Разграни гранка маслинка 1 1345 4.33 11.04.2017
681 Разболе ми се Калина 2 1821 4.33 16.06.2017
682 Писмо дојде од Солуна града 1 1305 4.33 22.09.2017
683 Овчар свири мамо 1 1269 4.33 18.11.2017
684 Ори Јано, сокол Јано 2 1202 4.33 28.01.2018
685 Што е Скопје пусто останало 1 849 4.33 28.02.2018
686 Море зедов жена многу млада 1 600 4.33 06.04.2018
687 Василка стои на порти 2 760 4.33 06.04.2018
688 Ај смо шетале 1 660 4.33 07.04.2018
689 Да ми купиш Дервиш Бајрам 1 761 4.33 14.04.2018
690 Ми се собрале 12 другара 1 818 4.33 14.04.2018
691 Мори деј Невено, невен душо 1 629 4.33 07.10.2018
692 Љубов голема 1 19089 4.33 16.11.2011
693 Песна ви пеам Македонци 1 10920 4.33 29.10.2009
694 Излези Видо мори, чудо да видиш 5 10515 4.32 12.10.2009
695 Ах мори бабо, стара бабо 4 11594 4.32 12.08.2009
696 Денес над Македонија 1 24071 4.32 02.04.2014
697 Народ се собрал 1 5779 4.32 24.06.2012
698 Море три години Стамбол го шетав 4 8664 4.31 11.06.2009
699 Ајде свате дигни чаша 2 14904 4.31 03.10.2009
700 Кога војници тргнавме 5 8107 4.31 29.10.2009
701 Зошто си ме мајко родила 5 11249 4.31 28.10.2009
702 Облак се вие, орлите пиштат 1 9405 4.31 19.08.2009
703 Убаво Македонче 1 7119 4.31 16.09.2009
704 Што ми е лепо, убаво 1 7166 4.31 22.05.2011
705 Песна за Стив Наумов 1 4419 4.31 15.05.2014
706 Водарки 1 13154 4.31 22.05.2009
707 Ленка 1 6369 4.30 02.04.2014
708 Кинисала Роса ју планина 3 7239 4.30 31.03.2009
709 Ој овчарче 6 7590 4.30 29.09.2009
710 Ах минав гора, минав друга 2 7521 4.30 12.10.2009
711 Една мома с' мајка е 5 7716 4.30 29.10.2009
712 Гујго ле, јуначе 3 4943 4.30 20.02.2012
713 Јас сум чисто Македонче 3 6059 4.30 10.08.2014
714 Три години Кате болен лежав 7 11778 4.29 16.09.2009
715 На сред село едно дрво 1 8224 4.29 29.09.2009
716 Запеј песна Македонко 1 8925 4.29 28.10.2009
717 На сред село тапан бие 1 5743 4.29 23.09.2012
718 Димитријо, сине Митре 3 13521 4.29 07.10.2013
719 Фати се Бое на оро 4 7031 4.29 25.11.2013
720 Не се фаќај Доне, Донке 6 11618 4.29 29.09.2009
721 Кога тргнав Цвето 8 25943 4.29 17.11.2009
722 Се посврши сербез Донка 3 11437 4.29 13.08.2009
723 Сите беа илинденци 6489 4.29 16.09.2009
724 Отврли си бело Ленче дулачето 1 6320 4.29 29.09.2009
725 Ако пијам рујно вино 1 9166 4.29 28.10.2009
726 Ајде што ти текна што побегна 1 6734 4.29 28.10.2009
727 Седенка се збира 2 7741 4.29 29.10.2009
728 Катерино кротко јагне 2 7833 4.29 31.10.2010
729 Ти ли се најде Лено мори 5 3847 4.29 16.04.2014
730 Што ја нема Цвета мома 5 10600 4.28 03.06.2009
731 Грозен гавран 1 7220 4.28 12.08.2009
732 Болен ми лежи млад Стојан 4 7921 4.28 29.10.2009
733 Елено моме, Елено 2 8249 4.28 26.02.2011
734 Митра делија коња јахаја 6 8708 4.27 18.05.2010
735 До три ми пушки пукнаа 4 7649 4.27 21.02.2013
736 Ваташа 2 11035 4.27 28.10.2009
737 Елено моме, Елено 1 16908 4.27 29.10.2009
738 Девојченце љубиш ли ме мене 2 7851 4.27 02.11.2009
739 Сношти појдов мила мамо 2 4921 4.27 22.12.2012
740 Ајде Анѓе да повечераме 2 7502 4.26 08.06.2009
741 А бре Кољо, мамин Кољо 2 9515 4.26 09.02.2010
742 Се собрале комитите 3 13007 4.26 13.08.2009
743 Водарка 1 8941 4.25 27.01.2012
744 Ој кажи, кажи моме Калино 5 6946 4.25 08.05.2009
745 А бре, лудо аџамија 1 8504 4.25 03.06.2009
746 Што ќе правиме, чиниме 1 6108 4.25 08.06.2009
747 Ој винце, винце 1 7572 4.25 08.06.2009
748 Ах мори моме убаво 1 7132 4.25 08.06.2009
749 Ружиче бело и црвено 6257 4.25 08.06.2009
750 Битка се бие кумановско поле 2 8782 4.25 09.06.2009
751 Море моме седмојанче 1 6398 4.25 11.06.2009
752 Ожени ме мамо, женет да одам 1 7706 4.25 19.08.2009
753 Љубеле се двајца млади 4 7186 4.25 19.08.2009
754 Виена лоза, виена 1 8491 4.25 19.08.2009
755 Ацано млада невесто 9 10338 4.25 28.10.2009
756 Заљубив едно младо девојче 6570 4.25 28.10.2009
757 Ти не знаеш момче 1 6119 4.25 29.10.2009
758 Ранет лежи млад партизан 6068 4.25 29.10.2009
759 Дигни си Маро, Марче очите 3 7526 4.25 02.11.2009
760 Огреала месечина шеќерна 2 4346 4.25 30.11.2011
761 Ај ти ми спремај 1 3110 4.25 16.02.2013
762 Отишла Љуба кај тетка је 2 3358 4.25 18.02.2013
763 Сакам да си само моја 1 3289 4.25 18.02.2013
764 Излегов да се прошетам, мамо 1 2951 4.25 06.10.2013
765 Сношти ти дојдов на гости 1 3047 4.25 16.06.2014
766 Облога се фаќат момче и девојче 4 2731 4.25 19.07.2014
767 Буките развиваат браќа 1 3658 4.25 03.10.2014
768 Леринските села 2 3847 4.25 22.10.2014
769 Јано ле, Јано ле 1 2945 4.25 25.02.2015
770 Малечко убо Лазаре 2673 4.25 04.04.2015
771 Лено ле, Лено 1 3050 4.25 09.05.2015
772 Лисаво 2 2909 4.25 25.09.2015
773 Зажни Јано 1 2224 4.25 27.10.2016
774 Турци во село слегоа 1 1147 4.25 28.09.2017
775 Сношти те Маре мори сонував 2 1555 4.25 30.09.2017
776 Бело Море 1 1266 4.25 22.02.2018
777 Море Максим има лоша жена 3 1052 4.25 06.04.2018
778 Ој ти дедо Геро 1 1132 4.25 14.04.2018
779 Браче ле Божине 3 647 4.25 01.01.2019
780 Цутела е ружа 3 526 4.25 14.04.2019
781 Прошетал Димчо, рашетал 3 5032 4.24 31.10.2012
782 Кажи облаче ле бело 4 12175 4.24 13.12.2012
783 Зар има лек за вљубени 1 7773 4.24 31.05.2011
784 Ој Вардаре македонски 10 19539 4.23 29.09.2009
785 Тажна Калинка седеше 1 7292 4.22 11.06.2009
786 Петро ле, пиле шарено 7 6194 4.22 24.02.2012
787 Погана 5 10105 4.22 04.02.2013
788 Брала мома капини 5 14853 4.21 29.10.2009
789 Каде сте, Македончиња? 3 13769 4.20 11.06.2009
790 Дедо мили златни 4 16402 4.20 22.05.2009
791 Марика на стол седеше 2 6748 4.20 03.06.2009
792 Ајде засвирете браќа свирачи 2 7510 4.20 02.11.2009
793 Еј Тодоре 1 7247 4.20 02.11.2009
794 Кога се мажеше што ти се чинеше 3 7857 4.20 17.11.2009
795 Стојане море, Стојане 1 3742 4.20 01.12.2011
796 Невеста иди од вода 1 3751 4.20 02.12.2011
797 Петре гајдаџијата 1 4297 4.20 06.12.2011
798 Две девојки 1 5489 4.20 31.03.2012
799 Останал Кољо сираче 5 3618 4.20 13.12.2012
800 Менвај куме прстени 2 2391 4.20 10.07.2014
801 Белите манастири 1 6047 4.20 16.08.2013
802 Ангелино, малој моме 1 3511 4.20 25.11.2013
803 Ајде Милке да бегаме 1 9988 4.19 28.10.2009
804 На четврти мај Гоце загина 1 8362 4.19 15.07.2014
805 Свадба македонска 3 10976 4.19 02.06.2013
806 Излегол Јане Сандански 5 10570 4.19 29.10.2009
807 Стар бел дедо овци пасе 3 5652 4.19 25.01.2012
808 А бре Македонче 3 15140 4.19 09.06.2009
809 Билјане моме убаво 2 7753 4.18 09.06.2009
810 Садила Јана 2 11723 4.18 16.09.2009
811 Жени ме мамо, жени ме 3 8321 4.18 02.11.2009
812 Ој, Прилепе граде 1 4037 4.18 19.07.2014
813 Аман седнала ми бре Јана 1 7267 4.17 08.06.2009
814 Нани, нани Димче 1 6898 4.17 08.06.2009
815 Коња водам Анѓе 2 8071 4.17 11.06.2009
816 Чудила се мила мама 2 7032 4.17 12.08.2009
817 Лилјано моме, Лилјано 6451 4.17 19.08.2009
818 Сторил ниет зајко, зајко кокорајко 6 39831 4.17 28.10.2009
819 Дано ле Данче убава 1 7022 4.17 02.11.2009
820 Маре мори Маре 6517 4.17 02.11.2009
821 Ѓорѓи и Елена 2 4277 4.17 24.09.2012
822 Садила Димка босилче 1 3080 4.17 13.12.2012
823 Таму долу Битола 5 3556 4.17 06.09.2014
824 Кинисало малој моме 1 1988 4.17 20.05.2017
825 Ај засвирете млади момчиња 1 9076 4.16 22.05.2009
826 Планино, Пирин Планино 1 8623 4.16 16.09.2009
827 Маж ми е генерал 1 7267 4.15 29.10.2009
828 Мој роден крај 1 16424 4.15 29.09.2009
829 Песна за Дејан војвода 1 7394 4.14 12.08.2009
830 Подигни си, бре невесте дулачето 3 7679 4.14 19.08.2009
831 За баба Ефтимица 1 6727 4.14 19.08.2009
832 Лено, Лено, Ленче 1 3436 4.14 15.05.2014
833 Бог да бие Наумчето 3 8096 4.14 29.10.2009
834 Море што си бевме големото друштво 3 9527 4.14 27.12.2009
835 Кате лично девојче 1 7080 4.14 03.01.2010
836 Што може љубовта 1 7993 4.14 10.05.2011
837 Што си налутено либе 3 3615 4.14 19.01.2013
838 Тодоро, либе Тодоро 1 3477 4.14 21.02.2013
839 Стори ми абер Божано 1 3096 4.14 14.04.2013
840 Сношти е Јана 1 3125 4.14 17.08.2014
841 Песна за солунските атентатори 1 3527 4.14 28.09.2016
842 Митра мома поповата 1 8143 4.14 22.05.2009
843 Во Крушево оган гори 3 5038 4.13 23.11.2013
844 Учи ме мила мајко, карај ме 1 8220 4.13 22.05.2009
845 Стојне бре, Стојне 1 7163 4.13 08.06.2009
846 Славеј пее на трендафил 1 6675 4.13 08.06.2009
847 Сношти минав покрај вашето порте 5816 4.13 16.09.2009
848 Направило моме ладна меана 2 7024 4.13 29.09.2009
849 Од Битола појдов 5 5564 4.13 09.04.2013
850 Глас се слуша, плач и лелек 1 1023 4.13 05.09.2018
851 Стани запали Тинке борина 1 7339 4.12 16.09.2009
852 Охрид, Охрид убав мил 1 15377 4.12 29.10.2009
853 На Струга дуќан да имам 9 15607 4.11 29.09.2009
854 Стојане море Стојане 2 7680 4.11 12.08.2009
855 Кажи Јано, кажи душо 7 9758 4.11 29.10.2009
856 Јана грло заболело 1 7399 4.11 02.11.2009
857 Дебарцо ти си борбена 1 8213 4.11 02.11.2009
858 Мори моме, малој моме 2 4334 4.11 02.06.2013
859 Стојан заправил воденица 1 2505 4.11 06.09.2014
860 Спремај ми, спремај либе коња дорија 2 2266 4.11 23.09.2014
861 Ах, вие мои луди млади години 3 13757 4.11 21.02.2011
862 Кажи Васке Евдова 6 8476 4.10 22.05.2009
863 Петлите пеат, зора се зори 6 12381 4.10 19.08.2009
864 Ти си Биљана најубава 1 6591 4.10 16.09.2009
865 Ајде брала мома бело грозје 3 9287 4.10 13.03.2011
866 А бре браќа Кукушани 1 2403 4.10 19.06.2017
867 Зошто ми се срдиш либе 5 11771 4.09 19.08.2009
868 Гукни ми, гукни гугутко 1 2821 4.09 16.04.2014
869 Василица 1 10403 4.09 28.10.2009
870 Ти донесов млада невеста 1 7653 4.08 21.03.2015
871 Лилјано моме 12 9015 4.08 02.08.2012
872 У Шлегово куќа шимширова 3998 4.08 27.01.2012
873 Мери Томчо сто драм алва 3 7377 4.08 29.10.2009
874 Не ми го лажи Ѓорѓи Марето 7 8170 4.07 08.06.2009
875 И три години станаа 3 8290 4.07 12.08.2009
876 Променила ми се Пандура девојка 3 4425 4.06 13.06.2013
877 Разболе се Ирина мома 4 7313 4.06 09.06.2009
878 Бојот започна горе Крушево 4 4837 4.05 22.12.2012
879 Врати се, бела Марија 3 10368 4.05 25.10.2014
880 Урва Фанка 3 8472 4.04 31.03.2009
881 Го пратиле дедо в' планина 2 11476 4.04 03.06.2009
882 Што ти текна, Јано, да побегнеш 1 8895 4.04 07.09.2011
883 Есен дојде, војници одат 1 8639 4.04 25.10.2012
884 Ајде чиво ли е она девојче 1 8887 4.03 04.09.2011
885 Ајде Лено да ојме 1 7329 4.00 31.03.2009
886 Кажи Јано 6558 4.00 19.05.2009
887 Грозда мома мести три бајрака 6631 4.00 20.05.2009
888 Јадна Доца леб месила 3 9255 4.00 22.05.2009
889 Развивај горо, горо зелена 1 6061 4.00 22.05.2009
890 Млад Гоце, млади војвода 6104 4.00 08.06.2009
891 Излези моме на чардакот 6044 4.00 08.06.2009
892 Сум прошетало мори Ѓурѓе 2 6584 4.00 11.06.2009
893 Проштавај ми мила моја 6300 4.00 12.08.2009
894 Омарно жешко сонце 1 6311 4.00 12.08.2009
895 Кинисав да одам 1 6767 4.00 12.08.2009
896 Дали си се наспало 2 6152 4.00 12.08.2009
897 Тинка иди од Битола 1 6561 4.00 16.09.2009
898 Си поминав покрај Битола 5895 4.00 16.09.2009
899 Само ме гледаш 5687 4.00 16.09.2009
900 Подранила Цена 1 6571 4.00 16.09.2009
901 Три пати поминав 1 6254 4.00 03.10.2009
902 А бре моме, малој моме 1 2270 4.00 03.04.2016
903 Ино моме веселино 1 7160 4.00 28.10.2009
904 Едно моме покрај Вардар оди 6318 4.00 28.10.2009
905 Тргна ми Донка да оди 6309 4.00 29.10.2009
906 Една вечер 6161 4.00 29.10.2009
907 Битола, бабам Битола 4 12424 4.00 02.11.2009
908 Ако имаш срце 1 8357 4.00 02.11.2009
909 Ако само запеам 1 6611 4.00 02.11.2009
910 Сношти си минав, мамо 1 3874 4.00 22.11.2011
911 Ајде бостан садат мамо 1 6710 4.00 02.11.2009
912 Јанке ле Јанке убава 6 9034 4.00 02.11.2009
913 Еј мори Ленче, младо фиданче 6272 4.00 02.11.2009
914 Двама се љубеа мамо 5829 4.00 02.11.2009
915 Дал не ти е жал бре Миеле 6150 4.00 02.11.2009
916 Лична валандовчанка 1 6630 4.00 17.11.2009
917 Голема свадба во село 2 10601 4.00 19.04.2010
918 Ќе одам стара мајко 1 8574 4.00 04.09.2010
919 Изникна ми бадем дрво 1 7490 4.00 28.02.2011
920 Запејте песна другари 1 7676 4.00 10.05.2011
921 Промени се, Суте 2 3960 4.00 23.01.2012
922 Горичице лилјанова 1 4161 4.00 02.02.2012
923 Ка се заљубиле до две луди млади 2 5511 4.00 17.09.2012
924 Болно легна Ленче 2 3226 4.00 16.02.2013
925 Излегов да се разшетам 1 2914 4.00 06.10.2013
926 Сношти те Маре сонував 1 3669 4.00 25.11.2013
927 Нарача Митра порача 1 703 4.00 08.04.2018
928 Нашето село рано вечерало 1 3586 4.00 30.01.2014
929 Ај, шетал Марко 1 2871 4.00 09.04.2014
930 Стојне бре, моме кочанско 1 2623 4.00 16.04.2014
931 Нешо пиле 2 2702 4.00 16.04.2014
932 Не претезај 1 2172 4.00 16.04.2014
933 Оф, што сум далеку од тебе Македонијо 1 3687 4.00 19.07.2014
934 Отвори си ширум порти 1 2352 4.00 31.07.2014
935 Марике мори, бела вардарке 1 2568 4.00 31.07.2014
936 Седнал ми Џемо 5 3271 4.00 04.10.2014
937 Рано ранила Петкана 2 2414 4.00 31.10.2014
938 Собрала Ѓурѓа, набрала 2223 4.00 31.10.2014
939 Свекрва Мара караше 2345 4.00 31.10.2014
940 Болна е легнала убава Калина 4 7415 4.00 14.12.2014
941 Вино, вино 1 2520 4.00 25.02.2015
942 Ми тргнала Кира 1 2223 4.00 03.04.2015
943 Не русај, прусај 2 2290 4.00 21.08.2015
944 Тебе да те пленат, моме мариовско 1636 4.00 05.06.2016
945 Јано, Јанке Трипатанке 1 1930 4.00 01.07.2016
946 Ти фрлије Јано ефтирије 2 1885 4.00 01.07.2016
947 Ова е село 1 1780 4.00 09.08.2016
948 Нека чукаат тапаните 1 3029 4.00 08.11.2016
949 Ајде се прошетал Никола 1 1126 4.00 06.06.2017
950 Алов бајрак Македонски 1458 4.00 19.06.2017
951 Ела ќерко да ти кажам 1 1881 4.00 22.08.2017
952 Мома солунчанка 1 1249 4.00 28.09.2017
953 Леонид со мајка вечера 1 962 4.00 12.11.2017
954 Чедо си ми, мило си ми 1 1116 4.00 12.11.2017
955 Мори Вано, лична Вано 1 1038 4.00 01.12.2017
956 Лична мома скопјанка 3 1594 4.00 01.12.2017
957 Гордо Порече 2 1341 4.00 19.12.2017
958 Челник Пејо 1 890 4.00 18.02.2018
959 Ајде пукна пушка 1 769 4.00 06.04.2018
960 Си заљубив едно моме 1 618 4.00 06.04.2018
961 Тргна ми Стојна за вода 1 636 4.00 06.04.2018
962 Попадна слана по поле 1 688 4.00 06.04.2018
963 Бисеро ќерко 3 1109 4.00 07.04.2018
964 Не задевај се, мори Вендо 6 940 4.00 14.04.2018
965 Зачукале дајрињата 1 707 4.00 14.04.2018
966 Цвеќе цутеше 1 960 4.00 14.04.2018
967 Буките развиваат, браќа 2 1140 4.00 11.06.2018
968 Што е чудо станало 1141 4.00 10.07.2018
969 Ах Вања 1 718 4.00 25.09.2018
970 Врати ми се, мило либе 2 919 4.00 22.11.2018
971 Врба ми изникнала 2 719 4.00 10.01.2019
972 Одамна ли си моме калуѓерица 3 647 4.00 06.03.2019
973 Божинче, девојче мори 1 74 4.00 10.07.2019
974 Бела Јано 1 66 4.00 13.07.2019
975 Коце берберот - чалгаџијата 2 11543 3.95 04.04.2011
976 Еј севдалино, еј малој моме 1 20265 3.93 28.10.2009
977 Ајде да се земиме, Васе 3 10803 3.93 02.11.2009
978 Ајде да одиме во Битола 2 9337 3.92 02.11.2009
979 Јас си го сакам нано 1 6886 3.92 02.11.2009
980 Дотекла вода студена 4 6354 3.92 15.01.2013
981 Што се срамиш калеш Кирчо 2 7915 3.92 16.09.2009
982 Ајде ќе те прашам бре Донке 2 7281 3.92 28.10.2009
983 Јана мајка луто колне 1 6982 3.92 02.11.2009
984 Весели другари 1 7615 3.92 22.05.2011
985 Јаничари одат, мамо 3 7037 3.91 11.04.2012
986 Жали горо, жали сестро 2 8835 3.91 11.06.2009
987 Немој ме, мила мамо, луто да колнеш 2 7071 3.91 19.08.2009
988 Еј ти Недо море, бела Недо 6769 3.90 08.06.2009
989 Ѓул трендафил 1 7545 3.90 08.06.2009
990 Славеј пиле рано пее 2 7519 3.90 28.10.2009
991 Струмица, Струмица 1 3507 3.89 23.05.2014
992 Жената е зло без кое не се може 1 3013 3.89 23.04.2015
993 Девојче, девојче 8 6310 3.88 15.11.2011
994 Бабино девојче 2 4070 3.88 12.12.2014
995 Друга љубов не сакам 5 1964 3.88 30.07.2017
996 Питат ме, мамо, в село момите 1 9161 3.87 05.09.2010
997 Две ми друшки 1 5078 3.87 18.12.2011
998 Прилепските ергени 1 7323 3.86 11.06.2009
999 Елај либе, елај 1 7329 3.86 03.06.2009
1000 Не плачи Лено мори 4 7414 3.86 08.06.2009
1001 Вечна љубов пак ќе водиме 6602 3.86 16.09.2009
1002 Не прибирај мила мамо стројници 1 6791 3.86 29.09.2009
1003 Ми го затвориле младиот Јорданчо 4 7474 3.86 29.10.2009
1004 В село се чешма градеше 1 7994 3.85 31.03.2009
1005 Песна за Скопје 2 13053 3.85 09.06.2009
1006 Подигни си мило либе бело крпе 6044 3.83 16.09.2009
1007 Ангеле еден на мама, џанам 6301 3.83 03.01.2010
1008 Три години, мори Дано 1 1492 3.83 19.06.2017
1009 Ори Анче бело и црвено 1 7739 3.82 16.08.2011
1010 Една комитска 2 3953 3.82 29.09.2013
1011 Јас си појдов во Битола 2 6774 3.80 22.05.2009
1012 Билбил пее насабајле 6702 3.80 03.06.2009
1013 Позив дојде војник да одам 1 6172 3.80 12.08.2009
1014 Сношти либето помина 6006 3.80 16.09.2009
1015 Одоздола иде ќелавиот паша 1 4375 3.80 02.12.2011
1016 Имала мајка мила сина 2650 3.80 16.09.2014
1017 Ај што е лепо и убаво 2295 3.80 31.10.2014
1018 Кој ти го тури, жено 1 5196 3.80 05.12.2014
1019 Војниче младо 1 4484 3.79 11.04.2012
1020 А бре војниче, младо војниче 9014 3.78 09.02.2010
1021 Абер доjде од Прибилци 1 9447 3.78 22.05.2009
1022 Сè заради друг 2 3527 3.78 04.02.2013
1023 Во Солуна Еди куле 2 3812 3.78 09.04.2013
1024 Жали моме, да жалимо 1 7094 3.75 19.05.2009
1025 Леле Јано 5 8254 3.75 22.05.2009
1026 И ќе дојде време 1 7710 3.75 12.08.2009
1027 Чува мајка до две лути ќерки 1 3163 3.75 14.02.2013
1028 Не оди моме крај брегот 3 2180 3.75 03.01.2016
1029 Лен садила мома 3 2033 3.75 26.04.2016
1030 Песна за Скопје 1 15283 3.74 29.09.2009
1031 Роден, роден крај 3 17218 3.74 29.10.2009
1032 Малките моми 3 8022 3.73 08.06.2009
1033 Глас ми се слуша 3 4619 3.73 09.03.2012
1034 Ајде легнала е Лилјана 3 8083 3.73 22.05.2009
1035 Јана е шума градила 2 3304 3.73 17.05.2015
1036 Де мори Васе, Васе 1 7219 3.72 18.06.2010
1037 Јана мома 1 3976 3.71 14.04.2013
1038 Стариот јоргован 1 3955 3.71 05.08.2013
1039 Немам мило, немам драго 3 8293 3.70 29.10.2009
1040 Вардаре, Пирин кај ти е? 1 4916 3.70 21.11.2014
1041 Кате, Кате лично моме 3 8933 3.69 19.08.2009
1042 Моме седи на пенџере 5 7365 3.69 29.09.2009
1043 Една гитара 1 7054 3.69 04.04.2011
1044 Заљубил Димо три моми 1 7815 3.67 20.04.2009
1045 Пред да си умрам 6187 3.67 12.08.2009
1046 Татковино Југославијо 2 8740 3.67 16.09.2009
1047 Еј море девојче 6098 3.67 29.10.2009
1048 Ајде сите запејте, весело оро играјте 1 2823 3.67 15.07.2014
1049 Бојот започна браќа 1 2718 3.67 10.09.2014
1050 Врзале го Марка црвени ремење 2335 3.67 30.09.2014
1051 Врни се, врни либе Мариче 1 2635 3.67 12.12.2014
1052 Кате, Катерина 1 3302 3.67 24.01.2015
1053 Радост на мајка донеси 1 2460 3.67 24.03.2017
1054 Јанка низ гора врвеше 3 1262 3.67 01.12.2017
1055 Девојченце, ќе ти купам 1 746 3.67 06.04.2018
1056 Ој Вичо, Вичо планина 1289 3.67 10.07.2018
1057 Иди ја мамо посакај 1 6219 3.64 12.08.2009
1058 Песна за бабата Митра 2 4091 3.64 23.02.2014
1059 Ај мерак имам 1 7484 3.63 02.11.2009
1060 Развивај горо зелена 3 3878 3.63 22.11.2011
1061 Во нашето село куќа шимширова 6263 3.60 08.06.2009
1062 Поминаа луди млади години 6443 3.60 28.10.2009
1063 Аршин, аршин 1 3315 3.60 16.02.2013
1064 Бог да бие аџи Зора 1 3203 3.60 16.02.2013
1065 Оф либе, млада ме разболе 1 2026 3.60 19.07.2014
1066 А што ми се јадно додеало 3791 3.58 14.06.2012
1067 Песна за селото Буф 1 3801 3.57 31.07.2014
1068 Сама мома во планина 1 4262 3.55 06.09.2012
1069 Од кога е зора зазорила 1 7077 3.50 22.05.2009
1070 Нешто ќе те прашам сине 6081 3.50 22.05.2009
1071 Кинисуе Стојан во планина 6174 3.50 08.06.2009
1072 Детенце мало 1 6194 3.50 12.08.2009
1073 Возот браќа тргнува 1 9178 3.50 19.08.2009
1074 Милето на Џајкови 2 6292 3.50 29.09.2009
1075 Излегов да се прошетам 2 7091 3.50 29.10.2009
1076 Љубинке моме убаво 1 6263 3.50 17.11.2009
1077 Давај ме мамо мори давај ме 6600 3.50 08.01.2010
1078 Развивај горо зелена 1 4025 3.50 22.11.2011
1079 Чукав, чукав мале 1 3201 3.50 18.02.2013
1080 Седнал Осман да плачи 2309 3.50 06.05.2014
1081 Имал попот магаренце 1 3592 3.50 07.08.2014
1082 Летоечка песна 2064 3.50 31.10.2014
1083 Болно лежи малој моме 1 2756 3.50 17.05.2015
1084 Посеал дедо леа босилок 1 1385 3.50 02.10.2017
1085 Ај што оган гори во планина 1 1098 3.50 01.11.2017
1086 Крај Вардара двајца седевме 1 914 3.50 18.11.2017
1087 Жалајте ми мајки 844 3.50 19.03.2018
1088 Орал дедо 1 669 3.50 06.04.2018
1089 Нели си пусто свршеница 1 649 3.50 07.04.2018
1090 Зората се зазори 2 889 3.50 08.04.2018
1091 Дали знаеш помниш ли 1 858 3.50 22.10.2018
1092 Лудо младо сон засонило 3 635 3.50 11.02.2019
1093 А бре Ѓоре, лажго Ѓоре 1 9491 3.47 02.04.2011
1094 Ој Стојане, мој комшија 1 3531 3.45 03.02.2014
1095 Земи нож прободи ме 6647 3.44 03.10.2009
1096 Абер ми дојде од мојто либе 1 8066 3.44 28.10.2009
1097 Зете, мили зете 1 2237 3.44 14.04.2018
1098 Не раѓај мајко, лична Македонијо 6288 3.43 19.08.2009
1099 Драганка ѓерѓеф везеше 1 2709 3.43 17.12.2014
1100 Излези моме Русанке 5982 3.40 12.08.2009
1101 Идам, не идам 2 476 3.40 14.04.2019
1102 Донка боли бело грло 1 6678 3.36 22.05.2009
1103 Милкано моме мори 7488 3.33 08.06.2009
1104 Што си заљубив едно момиче 1 1903 3.33 01.07.2016
1105 Езеро рајско убаво 1 8363 3.32 06.10.2014
1106 Китен ми, китен девере 1 5443 3.29 02.10.2012
1107 Ах љубов, пак љубов 1 8268 3.27 28.10.2009
1108 Бог да бие, убие 1 3188 3.25 16.02.2013
1109 Свекрвице мори 1 3060 3.25 18.02.2013
1110 Фатила зима 14098 3.23 29.10.2009
1111 Развивај горо зелена 1 2717 3.21 22.11.2011
1112 Т’мна м’гла по полето 1 6733 3.20 03.06.2009
1113 Динка двори мете 6684 3.17 22.05.2009
1114 Бог да бие мојта мајка маќеа 2 7196 3.17 08.06.2009
1115 Ѓурѓана ми болна лега 1 2900 3.17 18.02.2013
1116 Слегло моме во градина 1 6212 3.14 28.10.2009
1117 Абер дојде од овчаро 3619 3.12 14.06.2012
1118 Затрепери Козјак планина 7099 3.11 09.06.2009
1119 Ѓурѓово лето проклето 6185 3.00 22.05.2009
1120 Одоздола иде, бабо 6132 3.00 22.05.2009
1121 Се свалила Митра долу во градина 1 6020 3.00 22.05.2009
1122 Калино ќерко, Калино 6467 3.00 08.06.2009
1123 Леле Димче трчај лажи 1 5977 3.00 11.06.2009
1124 Се заљубив во девојче убаво 6240 3.00 28.10.2009
1125 Илија ќе оди в' туѓина 1 2529 3.00 16.04.2014
1126 Богата Сава, богата 1 2515 3.00 15.07.2014
1127 Успала ми се Света Недела 2129 3.00 16.09.2014
1128 Кинисала Каља за Рајна Кошара 2083 3.00 30.09.2014
1129 Вирум вода, вирум вировита 2261 3.00 30.09.2014
1130 Чиво е ова девојче 2357 3.00 31.10.2014
1131 Удри Рајно, удри 1959 3.00 31.10.2014
1132 Кинисала Стана 2189 3.00 31.10.2014
1133 Дуне мори, малој моме 1 3087 3.00 09.05.2015
1134 Над Пирина јасно сонце 1 2136 3.00 22.02.2016
1135 Ленче битолчанче 1 1579 3.00 16.04.2016
1136 Море Корун арамијо 1421 3.00 05.06.2016
1137 Ми те продадова, Досто, моме мариовско 1496 3.00 05.06.2016
1138 Паднало моме од бога 1754 3.00 05.06.2016
1139 На врв на планина 1733 3.00 05.06.2016
1140 Ој Јанкула мили синко 1687 3.00 05.06.2016
1141 Свадба тиквешка 1 2669 3.00 27.09.2016
1142 Повеќе не ми доаѓај 1 1001 3.00 18.11.2017
1143 Не заминувај, не ме оставај 1 1106 3.00 18.11.2017
1144 Вечерај Анѓо 2 1075 3.00 21.01.2018
1145 Легнало лудо, заспало 1 776 3.00 28.02.2018
1146 Крени глава Кузмане 1 501 3.00 06.04.2018
1147 Сношти си мори мамо отидов 4 659 3.00 06.04.2018
1148 Лидуду, лидуду 1 619 3.00 06.04.2018
1149 Ивано, Иванке 1 728 3.00 06.04.2018
1150 Не сум вечерало 1 689 3.00 06.04.2018
1151 Бреј Ѓурчин Стојне убаво 2 752 3.00 07.04.2018
1152 Проклето да е, приклето 1 538 3.00 08.04.2018
1153 Нејќум, нејќум 1 631 3.00 14.04.2018
1154 Имам момче како лешник 1 747 3.00 14.04.2018
1155 Ѓурѓа пере во реката 3 818 3.00 14.04.2018
1156 Ленче бре душо, слана е паднала 1 835 3.00 14.04.2018
1157 Пријди, дојди Елено моме 1 736 3.00 07.10.2018
1158 Еј ти куме 1 849 3.00 17.10.2018
1159 Костадине, море мили сине 4 276 3.00 14.06.2019
1160 Ивано, Иванке, лична реканке 1 53 3.00 13.07.2019
1161 Цвете мило 1 11 3.00 21.07.2019
1162 Море дојде време 6217 2.82 29.10.2009
1163 Отишло е моме 5714 2.78 29.09.2009
1164 Јулија 1 2948 2.75 12.12.2014
1165 Шета Ѓуро по чаршија 2178 2.50 16.09.2014
1166 С'нце трептит да седнит 2107 2.50 31.10.2014
1167 Садило моме 1 1208 2.50 14.04.2018
1168 Ах, да би знала 1737 2.33 05.06.2016
1169 Ајде пушка пукна 2 1448 2.00 06.06.2017