Songs by time added

Shaving the groom

INFO: The table below lists song titles and some additional information. Click on a song name to see the lyrics and more data for the corresponding song.

# Title Audio Samples Popularity Rating Added On
1 Цвете мило 1 11 3.00 21.07.2019
2 Бела Јано 1 66 4.00 13.07.2019
3 Ивано, Иванке, лична реканке 1 53 3.00 13.07.2019
4 Божинче, девојче мори 1 74 4.00 10.07.2019
5 Костадине, море мили сине 4 276 3.00 14.06.2019
6 Марко Крале ја одменува свадбарината 172 4.50 14.06.2019
7 Низ Петлец идат трима војводи 1 219 4.82 11.06.2019
8 Цутела е ружа 3 527 4.25 14.04.2019
9 Идам, не идам 2 476 3.40 14.04.2019
10 Одамна ли си моме калуѓерица 3 647 4.00 06.03.2019
11 Смилјана ми се армаса 4 723 4.40 11.02.2019
12 Лудо младо сон засонило 3 635 3.50 11.02.2019
13 Врба ми изникнала 2 719 4.00 10.01.2019
14 Каул се фатиле момче и девојче 3 943 4.50 07.01.2019
15 Киниса да ода у В'мбел на гости 2 1408 4.65 04.01.2019
16 Браче ле Божине 3 647 4.25 01.01.2019
17 Врати ми се, мило либе 2 919 4.00 22.11.2018
18 Оди ѕвездо 1 1801 4.98 15.11.2018
19 Дали знаеш помниш ли 1 858 3.50 22.10.2018
20 Еј ти куме 1 849 3.00 17.10.2018
21 Пријди, дојди Елено моме 1 736 3.00 07.10.2018
22 Мори деј Невено, невен душо 1 629 4.33 07.10.2018
23 Дали чекаш стара мајчице 1 1469 4.63 28.09.2018
24 Ах Вања 1 718 4.00 25.09.2018
25 Глас се слуша, плач и лелек 1 1023 4.13 05.09.2018
26 Ој Вичо, Вичо планина 1289 3.67 10.07.2018
27 Што е чудо станало 1141 4.00 10.07.2018
28 Буките развиваат, браќа 2 1140 4.00 11.06.2018
29 Кога ќе те жениме Дамјане 1 3198 4.43 11.06.2018
30 Лилјано моме, Лилјо убаво 1 1113 4.60 11.06.2018
31 Ој ти дедо Геро 1 1132 4.25 14.04.2018
32 Садило моме 1 1208 2.50 14.04.2018
33 Ми се собрале 12 другара 1 818 4.33 14.04.2018
34 Ленче бре душо, слана е паднала 1 835 3.00 14.04.2018
35 Цвеќе цутеше 1 960 4.00 14.04.2018
36 Зачукале дајрињата 1 707 4.00 14.04.2018
37 Не задевај се, мори Вендо 6 940 4.00 14.04.2018
38 Ѓурѓа пере во реката 3 818 3.00 14.04.2018
39 Да ми купиш Дервиш Бајрам 1 761 4.33 14.04.2018
40 Имам момче како лешник 1 747 3.00 14.04.2018
41 Нејќум, нејќум 1 631 3.00 14.04.2018
42 Зете, мили зете 1 2237 3.44 14.04.2018
43 Нарача Митра порача 1 703 4.00 08.04.2018
44 Зората се зазори 2 889 3.50 08.04.2018
45 Проклето да е, приклето 1 538 3.00 08.04.2018
46 Бреј Ѓурчин Стојне убаво 2 752 3.00 07.04.2018
47 Нели си пусто свршеница 1 649 3.50 07.04.2018
48 Ај смо шетале 1 660 4.33 07.04.2018
49 Бисеро ќерко 3 1109 4.00 07.04.2018
50 Не сум вечерало 1 689 3.00 06.04.2018
51 Море Максим има лоша жена 3 1052 4.25 06.04.2018
52 На кого е црна жената 3 755 4.50 06.04.2018
53 Орал дедо 1 669 3.50 06.04.2018
54 Ивано, Иванке 1 728 3.00 06.04.2018
55 Лидуду, лидуду 1 619 3.00 06.04.2018
56 Сношти си мори мамо отидов 4 659 3.00 06.04.2018
57 Девојченце, ќе ти купам 1 746 3.67 06.04.2018
58 Василка стои на порти 2 760 4.33 06.04.2018
59 Дојди либе до вечер 3 747 4.67 06.04.2018
60 Мори сваќе 2 759 4.50 06.04.2018
61 Попадна слана по поле 1 688 4.00 06.04.2018
62 Тргна ми Стојна за вода 1 636 4.00 06.04.2018
63 Море зедов жена многу млада 1 600 4.33 06.04.2018
64 Си заљубив едно моме 1 618 4.00 06.04.2018
65 Ајде пукна пушка 1 769 4.00 06.04.2018
66 Крени глава Кузмане 1 501 3.00 06.04.2018
67 Туѓа си бескрајно 1 1864 4.40 20.03.2018
68 Дајте ми ја 1 6731 4.71 20.03.2018
69 Песна за Сирма војвода 2 1830 4.63 20.03.2018
70 Жалајте ми мајки 844 3.50 19.03.2018
71 Пусти ти биле меаните Иле 5 2073 4.75 05.03.2018
72 Што е Скопје пусто останало 1 849 4.33 28.02.2018
73 Легнало лудо, заспало 1 776 3.00 28.02.2018
74 Бело Море 1 1266 4.25 22.02.2018
75 Челник Пејо 1 890 4.00 18.02.2018
76 Ори Јано, сокол Јано 2 1202 4.33 28.01.2018
77 Вечерај Анѓо 2 1075 3.00 21.01.2018
78 Гордо Порече 2 1341 4.00 19.12.2017
79 Ѓорѓија море терзија 1 1315 4.80 03.12.2017
80 Лична мома скопјанка 3 1594 4.00 01.12.2017
81 Јанка низ гора врвеше 3 1262 3.67 01.12.2017
82 Мори Вано, лична Вано 1 1038 4.00 01.12.2017
83 Митро ле, Митро 1 1574 4.67 22.11.2017
84 Овчар свири мамо 1 1269 4.33 18.11.2017
85 Блажена горо, мори зелена 1 1580 4.50 18.11.2017
86 Не заминувај, не ме оставај 1 1106 3.00 18.11.2017
87 Повеќе не ми доаѓај 1 1001 3.00 18.11.2017
88 Крај Вардара двајца седевме 1 914 3.50 18.11.2017
89 Чедо си ми, мило си ми 1 1116 4.00 12.11.2017
90 Леонид со мајка вечера 1 962 4.00 12.11.2017
91 Ај што оган гори во планина 1 1098 3.50 01.11.2017
92 Посеал дедо леа босилок 1 1385 3.50 02.10.2017
93 Сношти те Маре мори сонував 2 1555 4.25 30.09.2017
94 Мома солунчанка 1 1249 4.00 28.09.2017
95 Турци во село слегоа 1 1147 4.25 28.09.2017
96 Мирка на Гинови 1 1577 4.67 25.09.2017
97 Писмо дојде од Солуна града 1 1305 4.33 22.09.2017
98 Ела ќерко да ти кажам 1 1881 4.00 22.08.2017
99 Друга љубов не сакам 5 1964 3.88 30.07.2017
100 Мила Македонијо 1 2361 4.75 19.06.2017
101 А бре браќа Кукушани 1 2403 4.10 19.06.2017
102 Ако умрам Македонијо 1 1639 4.50 19.06.2017
103 Алов бајрак Македонски 1458 4.00 19.06.2017
104 Друга земја ние немаме 1 1489 4.67 19.06.2017
105 Како пиреј 1 1872 4.67 19.06.2017
106 Од каде си малој моме 1 1387 4.43 19.06.2017
107 Три години, мори Дано 1 1492 3.83 19.06.2017
108 Разболе ми се Калина 2 1821 4.33 16.06.2017
109 Деветсто и осма година 1 2198 4.57 15.06.2017
110 Ајде пушка пукна 2 1448 2.00 06.06.2017
111 Ајде се прошетал Никола 1 1126 4.00 06.06.2017
112 Кинисало малој моме 1 1988 4.17 20.05.2017
113 Разграни гранка маслинка 1 1345 4.33 11.04.2017
114 Радост на мајка донеси 1 2460 3.67 24.03.2017
115 Стамено, моме мори, црна черешо 1 1396 4.33 24.03.2017
116 Заљубив мале три моми 4 2096 4.50 20.02.2017
117 Дојде време да си одам 1 1990 4.40 24.01.2017
118 Како да ти речам мила остани 2 4214 4.42 04.12.2016
119 Темна е магла паднала 3 2006 4.67 04.12.2016
120 Отвори ми кузум Лено 1 2180 4.71 11.11.2016
121 Нека чукаат тапаните 1 3029 4.00 08.11.2016
122 Зажни Јано 1 2225 4.25 27.10.2016
123 Узреала бела пченица 1 1761 4.67 27.10.2016
124 Си заљуби Џефа 5 3661 4.60 15.10.2016
125 Ој ти момче охриѓанче 13 5475 4.58 07.10.2016
126 Песна за солунските атентатори 1 3527 4.14 28.09.2016
127 Не плачи мајко, не жали 2 3488 4.46 27.09.2016
128 Свадба тиквешка 1 2669 3.00 27.09.2016
129 Димна јуда град градила 2 3285 4.57 05.09.2016
130 Јано Јановице, каде ти е Јане? 3 2197 4.67 30.08.2016
131 Ова е село 1 1780 4.00 09.08.2016
132 Тропнало оро 1 2578 4.67 09.08.2016
133 Дење ноќе јас те барам 1 2100 4.33 07.08.2016
134 Ти фрлије Јано ефтирије 2 1885 4.00 01.07.2016
135 Што си заљубив едно момиче 1 1903 3.33 01.07.2016
136 Јано, Јанке Трипатанке 1 1930 4.00 01.07.2016
137 Ерген сум одил, преодил 1 2320 4.33 12.06.2016
138 Ој Јанкула мили синко 1687 3.00 05.06.2016
139 На врв на планина 1733 3.00 05.06.2016
140 Паднало моме од бога 1754 3.00 05.06.2016
141 Ах, да би знала 1737 2.33 05.06.2016
142 Нешто ќе те питам, бабо 4 13972 4.41 05.06.2016
143 Ми те продадова, Досто, моме мариовско 1496 3.00 05.06.2016
144 Тебе да те пленат, моме мариовско 1636 4.00 05.06.2016
145 Море Корун арамијо 1421 3.00 05.06.2016
146 Лен садила мома 3 2033 3.75 26.04.2016
147 Пијан идам од града 5 2238 4.33 18.04.2016
148 Ленче битолчанче 1 1579 3.00 16.04.2016
149 Ајде дар ми везле моми 1 1983 4.60 03.04.2016
150 А бре моме, малој моме 1 2270 4.00 03.04.2016
151 Песно моја 1 2812 4.50 25.03.2016
152 Над Пирина јасно сонце 1 2136 3.00 22.02.2016
153 Лежал е Стојан 1 1673 4.50 22.02.2016
154 А дадеја Јана 1 2355 4.57 22.02.2016
155 Песна за Овчарани 1 3387 4.78 08.02.2016
156 Ој ѕвездо, ѕвездо 1 2143 4.70 20.01.2016
157 Горе Славеј дошле борци млади 1 1852 4.67 17.01.2016
158 Не оди моме крај брегот 3 2180 3.75 03.01.2016
159 Стојане, македонски војводо 1 1843 4.60 03.01.2016
160 Стојане, дилбер море Стојане 1 1687 4.33 03.01.2016
161 Мари Димано, џан Димано 2 2080 4.71 03.12.2015
162 Што ми е мило ем драго на Којник дуќан да имам 5 5421 4.50 02.11.2015
163 Ај, кажи Јано, кажи душо 1 2431 4.67 01.11.2015
164 Лисаво 2 2909 4.25 25.09.2015
165 Тргна ми Ленка 3 4443 4.54 25.09.2015
166 Вратете се Македонци 2 3208 4.57 10.09.2015
167 Темна е магла паднала 1 3034 4.78 10.09.2015
168 Софка на татко 2 6518 4.63 10.09.2015
169 Се собрале сватовите, румбаба 2 3551 4.71 10.09.2015
170 Не русај, прусај 2 2290 4.00 21.08.2015
171 Зора се зори 1 3336 4.38 26.06.2015
172 Од бога дадено 1 2592 4.73 07.06.2015
173 Болно лежи малој моме 1 2756 3.50 17.05.2015
174 Јана е шума градила 2 3304 3.73 17.05.2015
175 Дуне мори, малој моме 1 3087 3.00 09.05.2015
176 Лено ле, Лено 1 3050 4.25 09.05.2015
177 Станала рано Босилка 4 3317 4.33 24.04.2015
178 Жената е зло без кое не се може 1 3013 3.89 23.04.2015
179 Ветар вее, снег долета 1 2818 4.68 19.04.2015
180 Дувни ми бел ветре 7 2850 4.40 19.04.2015
181 Ден денувам 3 4422 4.82 19.04.2015
182 Чуј ги куме свирачите 2 8837 4.61 11.04.2015
183 Малечко убо Лазаре 2673 4.25 04.04.2015
184 Ми тргнала Кира 1 2223 4.00 03.04.2015
185 Капитан болен лежи 1 3124 4.50 29.03.2015
186 Ти донесов млада невеста 1 7653 4.08 21.03.2015
187 Туѓина пуста далечина 1 7710 4.39 21.03.2015
188 Мајка ми купила шарени чорапи 1 3168 4.38 08.03.2015
189 Јано ле, Јано ле 1 2945 4.25 25.02.2015
190 Вино, вино 1 2520 4.00 25.02.2015
191 Бистро ле, Бистро планино 1 2448 4.57 25.02.2015
192 Велешките ергени 3 3300 4.33 17.02.2015
193 Кинисало Грче јабанџиче 1 2268 4.40 31.01.2015
194 Ти се армаса 1 3117 4.83 31.01.2015
195 Кате, Катерина 1 3302 3.67 24.01.2015
196 Ор невесте Стојанице 10 7974 4.64 18.01.2015
197 Драганка ѓерѓеф везеше 1 2709 3.43 17.12.2014
198 Запејте сите ангели 2 6468 4.37 14.12.2014
199 Болна е легнала убава Калина 4 7415 4.00 14.12.2014
200 Јулија 1 2948 2.75 12.12.2014
201 Бабино девојче 2 4070 3.88 12.12.2014
202 Свадба голема 2 14010 4.79 12.12.2014
203 Врни се, врни либе Мариче 1 2635 3.67 12.12.2014
204 Кој ти го тури, жено 1 5196 3.80 05.12.2014
205 В' градина моме седеше 1 2722 4.50 04.12.2014
206 Лазаре, Лазаре 1 3694 4.60 04.12.2014
207 Песна за Ѓорѓи Сугаре 1 3924 4.45 02.12.2014
208 Вардаре, Пирин кај ти е? 1 4916 3.70 21.11.2014
209 Топови грмат, земјата трештит 1 2439 4.82 31.10.2014
210 Свекрва Мара караше 2345 4.00 31.10.2014
211 Кинисала Стана 2189 3.00 31.10.2014
212 С'нце трептит да седнит 2107 2.50 31.10.2014
213 Собрала Ѓурѓа, набрала 2223 4.00 31.10.2014
214 Ај што е лепо и убаво 2295 3.80 31.10.2014
215 Летоечка песна 2065 3.50 31.10.2014
216 Удри Рајно, удри 1959 3.00 31.10.2014
217 Чиво е ова девојче 2357 3.00 31.10.2014
218 Рано ранила Петкана 2 2414 4.00 31.10.2014
219 Врати се, бела Марија 3 10368 4.05 25.10.2014
220 Леринските села 2 3847 4.25 22.10.2014
221 Езеро рајско убаво 1 8363 3.32 06.10.2014
222 Песна за Самуил 1 7766 4.40 06.10.2014
223 Седнал ми Џемо 5 3271 4.00 04.10.2014
224 Играле, играле девојчиња 1 2584 4.33 04.10.2014
225 Не седи Расим распашан 1 2928 4.75 03.10.2014
226 Буките развиваат браќа 1 3658 4.25 03.10.2014
227 Ој зелено, Зеленико 4 3090 4.70 03.10.2014
228 Решив да си се оженам 1 2619 4.50 03.10.2014
229 Вирум вода, вирум вировита 2261 3.00 30.09.2014
230 Врзале го Марка црвени ремење 2335 3.67 30.09.2014
231 Кинисала Каља за Рајна Кошара 2083 3.00 30.09.2014
232 Недо ле, арна девојко 3 3261 4.50 23.09.2014
233 Спремај ми, спремај либе коња дорија 2 2266 4.11 23.09.2014
234 Девојче тенко високо 1 3765 4.80 23.09.2014
235 Една желба имам 3 6027 4.55 22.09.2014
236 Шета Ѓуро по чаршија 2178 2.50 16.09.2014
237 Имала мајка мила сина 2650 3.80 16.09.2014
238 Успала ми се Света Недела 2129 3.00 16.09.2014
239 Илино моме убаво 1 3897 4.45 15.09.2014
240 А што си ми либе гајлелија 1 2907 4.71 15.09.2014
241 Што си толку, Лено, гајлелија 5 4216 4.60 15.09.2014
242 Ни јадеме, ни пиеме 2 2304 4.50 15.09.2014
243 Бојот започна браќа 1 2718 3.67 10.09.2014
244 Зошто ме мачиш судбино клета 1 3172 4.67 06.09.2014
245 Таму долу Битола 5 3556 4.17 06.09.2014
246 Стојан заправил воденица 1 2505 4.11 06.09.2014
247 Стојан на Станка думаше 1 2232 4.60 06.09.2014
248 Што кучиња лајат, моме Елено 1 3107 4.55 06.09.2014
249 Славеј песна запејало 1 4518 4.53 06.09.2014
250 Сите момчиња дојдоја 2 2383 4.63 06.09.2014
251 Седнал Марко малку да вечера 1 2462 4.60 06.09.2014
252 Сношти е Јана 1 3125 4.14 17.08.2014
253 Јас сум чисто Македонче 3 6059 4.30 10.08.2014
254 Имал попот магаренце 1 3592 3.50 07.08.2014
255 Песна за селото Буф 1 3801 3.57 31.07.2014
256 Песна за раѓањето на Гоце 2 9776 4.36 31.07.2014
257 Песна за Никола Бадев 1 3117 4.78 31.07.2014
258 Марике мори, бела вардарке 1 2568 4.00 31.07.2014
259 Отвори си ширум порти 1 2352 4.00 31.07.2014
260 Останала жена удовица 1 2605 4.33 31.07.2014
261 Остана Ратка млада удовица 3 3194 4.60 31.07.2014
262 Ој, Прилепе граде 1 4037 4.18 19.07.2014
263 Оф, што сум далеку од тебе Македонијо 1 3687 4.00 19.07.2014
264 Оф либе, млада ме разболе 1 2026 3.60 19.07.2014
265 Облога се фаќат момче и девојче 4 2732 4.25 19.07.2014
266 Невеста платно ткаеше 1 2442 4.60 19.07.2014
267 Не ме жално гледај, мајко 1 2285 4.50 19.07.2014
268 Ој јаворе, ти јаворе 6 3108 4.36 18.07.2014
269 Стојане, луда делијо 1 2304 4.50 18.07.2014
270 На четврти мај Гоце загина 1 8362 4.19 15.07.2014
271 Лична Мара меанџика 1 2251 4.50 15.07.2014
272 Излегол невен Пејо 4 3783 4.88 15.07.2014
273 Богата Сава, богата 1 2515 3.00 15.07.2014
274 Ајде сите запејте, весело оро играјте 1 2823 3.67 15.07.2014
275 Менвај куме прстени 2 2391 4.20 10.07.2014
276 Сношти ти дојдов на гости 1 3047 4.25 16.06.2014
277 Млада чорбаџијке 1 2437 4.33 02.06.2014
278 По поле одат аргати 3 4397 4.33 30.05.2014
279 Ќе ти купам широк фустан Зуице 3 2766 4.60 30.05.2014
280 Егејки мајки 4 4855 4.45 26.05.2014
281 Струмица, Струмица 1 3507 3.89 23.05.2014
282 Душо моја, прости ми 2 6789 4.50 19.05.2014
283 Бог да бие кочански сејмени 1 3057 4.75 17.05.2014
284 Песна за Стив Наумов 1 4419 4.31 15.05.2014
285 Лено, Ленче 1 7073 4.53 15.05.2014
286 Лено, Лено, Ленче 1 3436 4.14 15.05.2014
287 Седнал Осман да плачи 2309 3.50 06.05.2014
288 Служба служи млади Димитрија 1 2572 4.33 26.04.2014
289 Киниса моме на вода 3 4305 4.33 24.04.2014
290 За Карпош војвода 1 3366 4.40 17.04.2014
291 На гости ти дојдов, Кито 2 3193 4.33 16.04.2014
292 Не претезај 1 2172 4.00 16.04.2014
293 Гукни ми, гукни гугутко 1 2821 4.09 16.04.2014
294 Нешо пиле 2 2702 4.00 16.04.2014
295 Илија ќе оди в' туѓина 1 2529 3.00 16.04.2014
296 Стојне бре, моме кочанско 1 2623 4.00 16.04.2014
297 Моме стое во ливади 10 3473 4.33 16.04.2014
298 Петро, Петролинко, гиздава девојко 1 2345 4.50 16.04.2014
299 Огледала се Ангелина 1 2425 4.50 16.04.2014
300 Ти ли се најде Лено мори 5 3847 4.29 16.04.2014
301 Легнала Ѓурѓа на рамно гумно 1 2709 4.40 16.04.2014
302 Молитва 1 4581 4.45 14.04.2014
303 Ај, шетал Марко 1 2871 4.00 09.04.2014
304 Што си ми сине весело 1 4663 4.43 02.04.2014
305 Ленка 1 6369 4.30 02.04.2014
306 Денес над Македонија 1 24071 4.32 02.04.2014
307 Во борба македонски народе 1 8423 4.74 01.03.2014
308 Каде се чуло, видело 1 4264 4.70 01.03.2014
309 Митра низ двори шеташе 2 3527 4.50 23.02.2014
310 Песна за бабата Митра 2 4091 3.64 23.02.2014
311 Слушни ме мајко стара 1 14729 4.47 23.02.2014
312 Ој Стојане, мој комшија 1 3531 3.45 03.02.2014
313 Невеста жито требеше 1 3978 4.38 30.01.2014
314 Нашето село рано вечерало 1 3586 4.00 30.01.2014
315 Мома седи на чардакот 2 3991 4.45 28.01.2014
316 Три години јас те чекам 2 3174 4.67 19.01.2014
317 Кажи Анѓо мори 2 3475 4.60 06.01.2014
318 Машала 1 12619 4.56 04.01.2014
319 Стари баби 1 5143 4.40 03.01.2014
320 Легнала мома, заспала 1 3186 4.44 29.11.2013
321 Ожени се, мили сине 1 3630 4.87 29.11.2013
322 Фати се Бое на оро 4 7031 4.29 25.11.2013
323 Сношти те Маре сонував 1 3669 4.00 25.11.2013
324 Ангелино, малој моме 1 3511 4.20 25.11.2013
325 Во Крушево оган гори 3 5038 4.13 23.11.2013
326 Гоце ми отиде во Солуна града 2 3788 4.33 17.11.2013
327 Брале, брале, се собрале 4 3868 4.83 11.11.2013
328 Девојче, море девојче 1 2675 4.33 11.11.2013
329 Димитријо, сине Митре 3 13521 4.29 07.10.2013
330 Излегов да се прошетам, мамо 1 2951 4.25 06.10.2013
331 Излегов да се разшетам 1 2914 4.00 06.10.2013
332 Излегов да се прошетам 2 3176 4.63 06.10.2013
333 Од љубов не се бега 1 6889 4.68 06.10.2013
334 Една комитска 2 3953 3.82 29.09.2013
335 Не кани ме 2 5986 4.52 18.08.2013
336 Белите манастири 1 6047 4.20 16.08.2013
337 Стариот јоргован 1 3955 3.71 05.08.2013
338 Стојне ле, Стојне невесто 3 4017 4.41 05.08.2013
339 Променила ми се Пандура девојка 3 4425 4.06 13.06.2013
340 Мори моме, малој моме 2 4334 4.11 02.06.2013
341 Еј ридови, сини мориња 8 18034 4.48 02.06.2013
342 Свадба македонска 3 10976 4.19 02.06.2013
343 Јоване море, Јоване 5 11576 4.63 02.06.2013
344 Запри, запри виолино 2 6905 4.63 02.06.2013
345 Ој, додоле 1 4949 4.47 14.05.2013
346 Ој Досто, Досто 1 3237 4.63 28.04.2013
347 Мариче, црно косиче 1 2993 4.50 28.04.2013
348 Празник љубовен 1 3155 4.54 28.04.2013
349 Мојта свадба без песна ќе биде 1 4523 4.40 23.04.2013
350 Зумбај, зумбај 1 4686 4.54 14.04.2013
351 Стојан си стадо пасеше 2 3762 4.89 14.04.2013
352 Јана мома 1 3976 3.71 14.04.2013
353 Стори ми абер Божано 1 3096 4.14 14.04.2013
354 Две китки 2 4551 4.45 14.04.2013
355 Од Битола појдов 5 5564 4.13 09.04.2013
356 Во Солуна Еди куле 2 3812 3.78 09.04.2013
357 Оф, што сум толку далеку 1 4563 4.57 09.04.2013
358 Либе ле, либе убаво 4 3199 4.57 09.04.2013
359 Каранфилче девојче 12 4427 4.64 09.04.2013
360 Славеј пее на трендафил 2 2159 4.50 09.04.2013
361 Ајде не ти личи Дафино моме 2 3457 4.78 07.04.2013
362 Запеало славеј пиле 1 3869 4.79 07.04.2013
363 До три ми пушки пукнаа 4 7649 4.27 21.02.2013
364 Усни румени 1 3854 4.67 21.02.2013
365 Тодоро, либе Тодоро 1 3477 4.14 21.02.2013
366 Свекрвице мори 1 3060 3.25 18.02.2013
367 Синојка ми дојде 1 2849 4.50 18.02.2013
368 Шеќерино малој моме 2 3996 4.63 18.02.2013
369 Сакам да си само моја 1 3289 4.25 18.02.2013
370 Отишла Љуба кај тетка је 2 3358 4.25 18.02.2013
371 Мори Анчо Милојчина 3 3032 4.50 18.02.2013
372 Ѓурѓана ми болна лега 1 2900 3.17 18.02.2013
373 Џан џигер Магдо 4 3223 4.50 18.02.2013
374 Чукав, чукав мале 1 3201 3.50 18.02.2013
375 Болно легна Ленче 2 3226 4.00 16.02.2013
376 Бог да бие, убие 1 3188 3.25 16.02.2013
377 Бог да бие аџи Зора 1 3203 3.60 16.02.2013
378 Аршин, аршин 1 3315 3.60 16.02.2013
379 Ај ти ми спремај 1 3110 4.25 16.02.2013
380 Стројник ќе те пратам бабо 1 3307 4.33 14.02.2013
381 Стојне ле, Стојне невесто 1 2963 4.40 14.02.2013
382 Стојана мајка учеше 2 3125 4.50 14.02.2013
383 Леле с'нце, леле глава 1 2883 4.50 14.02.2013
384 Грабиле гу Ангелину 2 3076 4.33 14.02.2013
385 Успала се мома Сирма 1 2827 4.38 14.02.2013
386 Чува мајка до две лути ќерки 1 3163 3.75 14.02.2013
387 Сè заради друг 2 3527 3.78 04.02.2013
388 Погана 5 10105 4.22 04.02.2013
389 Песна за Ченто 2 4120 4.60 04.02.2013
390 Жировницо пуста останала 2 13168 4.45 31.01.2013
391 Заспало девојче на бистро изворче 1 3162 4.43 28.01.2013
392 Русе ле моме убаво 2 8644 4.43 28.01.2013
393 Еј, море мажу 1 3192 4.33 28.01.2013
394 Што си налутено либе 3 3615 4.14 19.01.2013
395 Онаа страна оган гори 1 3956 4.38 19.01.2013
396 Дотекла вода студена 4 6354 3.92 15.01.2013
397 Кирјана вино продава 3 16276 4.40 11.01.2013
398 Свирете ми другари 2 6506 4.39 01.01.2013
399 Три години, лудо, болна лежам 1 3721 4.40 01.01.2013
400 Бојот започна горе Крушево 4 4837 4.05 22.12.2012
401 Изникнало криво крувче медено 3 7052 4.70 22.12.2012
402 Сношти појдов мила мамо 2 4921 4.27 22.12.2012
403 Твојте очи Лено мори 5 25669 4.60 22.12.2012
404 Што не спиеш, лично либе 1 4572 4.43 18.12.2012
405 Останал Кољо сираче 5 3618 4.20 13.12.2012
406 Легнала Дана 4 4641 4.60 13.12.2012
407 Павле ми пие 5 12566 4.56 13.12.2012
408 Садила Димка босилче 1 3080 4.17 13.12.2012
409 Бегала Мара, бегала 1 3488 4.33 13.12.2012
410 Кажи облаче ле бело 4 12175 4.24 13.12.2012
411 Судбо моја 9 10114 4.76 12.12.2012
412 Ми се собрале ваке-таке 2 4295 4.36 10.12.2012
413 Прошетал Димчо, рашетал 3 5032 4.24 31.10.2012
414 Оди бре либе 1 3301 4.55 31.10.2012
415 Есен дојде, војници одат 1 8639 4.04 25.10.2012
416 На сред село чешма шарена 6 12446 4.62 15.10.2012
417 Китен ми, китен девере 1 5443 3.29 02.10.2012
418 Ѓорѓи и Елена 2 4277 4.17 24.09.2012
419 На сред село тапан бие 1 5743 4.29 23.09.2012
420 Ка се заљубиле до две луди млади 2 5511 4.00 17.09.2012
421 Сама мома во планина 1 4262 3.55 06.09.2012
422 Ме сакаа двајца тројца 2 4565 4.60 29.08.2012
423 Кој ти ги даде тие црни очи 2 5569 4.44 29.08.2012
424 Еленко, моме мори, убава 3 6654 4.54 29.08.2012
425 Лилјано моме 12 9015 4.08 02.08.2012
426 Играле баби по месечина 1 5054 4.41 01.08.2012
427 Невесто црвен трендафил 4 5801 4.50 01.08.2012
428 Лихнида кајче веслаше 5 14035 4.68 03.07.2012
429 Темен се облак зададе 1 3980 4.65 24.06.2012
430 Темен се облак зададе 1 10282 4.87 24.06.2012
431 Народ се собрал 1 5779 4.32 24.06.2012
432 Абер дојде од овчаро 3619 3.12 14.06.2012
433 А што ми се јадно додеало 3791 3.58 14.06.2012
434 Решил чичо да се жени 2 5036 4.39 06.06.2012
435 Војниче младо 1 4484 3.79 11.04.2012
436 Јаничари одат, мамо 3 7037 3.91 11.04.2012
437 Две девојки 1 5489 4.20 31.03.2012
438 Една мисла имаме 1 9375 4.69 31.03.2012
439 Штом ноќта помине 1 24428 4.53 31.03.2012
440 Бисер балкански 4 24761 4.61 31.03.2012
441 Глас ми се слуша 3 4619 3.73 09.03.2012
442 Петро ле, пиле шарено 7 6194 4.22 24.02.2012
443 Гујго ле, јуначе 3 4943 4.30 20.02.2012
444 Стојне, млада меанџико 1 4307 4.55 20.02.2012
445 Чапкан Димчо 1 5138 4.50 18.02.2012
446 Горичице лилјанова 1 4161 4.00 02.02.2012
447 Водарка 1 8941 4.25 27.01.2012
448 У Шлегово куќа шимширова 3998 4.08 27.01.2012
449 Стар бел дедо овци пасе 3 5652 4.19 25.01.2012
450 Пушти ја, Лело мори, Тодорка 1 4057 4.38 25.01.2012
451 Промени се, Суте 2 3960 4.00 23.01.2012
452 Додек је мома при мајка 3 5844 4.50 16.01.2012
453 Две ми друшки 1 5078 3.87 18.12.2011
454 Поле широко 2 5506 4.54 06.12.2011
455 Петре гајдаџијата 1 4297 4.20 06.12.2011
456 Отишло е мало моме 2 4174 4.71 06.12.2011
457 Ој, Јеленчице 2 4079 4.50 02.12.2011
458 Одоздола иде ќелавиот паша 1 4375 3.80 02.12.2011
459 Од гранка, в' гранка 2 4882 4.56 02.12.2011
460 Невеста иди од вода 1 3751 4.20 02.12.2011
461 Невено мори, Невено 1 6964 4.53 02.12.2011
462 Не пиј Недо рујно вино 1 4101 4.67 02.12.2011
463 Оф бре, Стојане 3 6895 4.55 01.12.2011
464 Стојане море, Стојане 1 3742 4.20 01.12.2011
465 Собрале ми се 1 4095 4.71 01.12.2011
466 Огреала месечина шеќерна 2 4346 4.25 30.11.2011
467 Развивај горо зелена 1 4025 3.50 22.11.2011
468 Развивај горо зелена 1 2717 3.21 22.11.2011
469 Развивај горо зелена 3 3878 3.63 22.11.2011
470 Развивај горо зелена 4 5402 4.73 22.11.2011
471 Сношти си минав, мамо 1 3874 4.00 22.11.2011
472 Разболел ми се левенди Ѓуро 1 6960 4.55 21.11.2011
473 Љубов голема 1 19089 4.33 16.11.2011
474 Девојче, девојче 8 6310 3.88 15.11.2011
475 Што е лудо сон сонило 2 4785 4.67 09.11.2011
476 Засвирил Стојан 5 7622 4.50 19.10.2011
477 Се посврши азган Мара 2 5200 4.42 13.10.2011
478 В' апсана ме кладе 2 5426 4.71 13.10.2011
479 Песна за Марко Лерински 2 10090 4.48 09.09.2011
480 Што ти текна, Јано, да побегнеш 1 8895 4.04 07.09.2011
481 Со јаболко фрли 2 10478 4.70 07.09.2011
482 Синоќа дојдов од гурбет 3 7426 4.50 07.09.2011
483 Погинал Стојан, загинал 2 7181 4.63 07.09.2011
484 Мајка има едно чедо 1 8262 4.59 04.09.2011
485 Кичевјани, московјани 1 7668 4.83 04.09.2011
486 Излегол Дејан војвода 2 8635 4.58 04.09.2011
487 Денеска ми е сабота 2 10782 4.57 04.09.2011
488 Дејгиди Магдалено мори 4 10852 4.59 04.09.2011
489 Ајде чиво ли е она девојче 1 8887 4.03 04.09.2011
490 Отидов в село Долнени 1 7723 4.40 29.08.2011
491 Девојче бело, црвено 2 7290 4.38 16.08.2011
492 Ори Анче бело и црвено 1 7739 3.82 16.08.2011
493 Мајсторе, мајсторе 3 12968 4.73 29.06.2011
494 Дојди, дојди, малој моме 2 7368 4.38 22.06.2011
495 Дај ми надеж 2 10323 4.89 11.06.2011
496 Зар има лек за вљубени 1 7773 4.24 31.05.2011
497 Весели другари 1 7615 3.92 22.05.2011
498 Што ми е лепо, убаво 1 7166 4.31 22.05.2011
499 Што може љубовта 1 7993 4.14 10.05.2011
500 Запејте песна другари 1 7676 4.00 10.05.2011
501 Погледни Цвете, погледни 1 6442 4.43 10.05.2011
502 Проклета судбино 1 7058 4.80 20.04.2011
503 Модерна си имам жена 1 7613 4.60 20.04.2011
504 Куќа имам на Пелистер 3 15976 4.58 20.04.2011
505 Коце берберот - чалгаџијата 2 11543 3.95 04.04.2011
506 Една гитара 1 7054 3.69 04.04.2011
507 Битолчани мераклии 1 7621 4.58 02.04.2011
508 А бре Ѓоре, лажго Ѓоре 1 9491 3.47 02.04.2011
509 Жени се Радо 3 10493 4.39 31.03.2011
510 Легнало Родне 1 7908 4.75 20.03.2011
511 Маце, маце, тече вода студена 4 8136 4.63 19.03.2011
512 Нели ти реков не оди боса 2 7948 4.60 19.03.2011
513 Три години станаа 15 17549 4.70 18.03.2011
514 Ајде камен Јано 5 10544 4.58 14.03.2011
515 Ајде брала мома бело грозје 3 9287 4.10 13.03.2011
516 Многу мерак имам бабо 4 16548 4.53 03.03.2011
517 Изникна ми бадем дрво 1 7490 4.00 28.02.2011
518 Што ми омилело 1 8330 4.43 28.02.2011
519 Елено моме, Елено 2 8249 4.28 26.02.2011
520 Ах, вие мои луди млади години 3 13757 4.11 21.02.2011
521 Величко, скопски војвода 1 8268 4.44 20.02.2011
522 Ја излези Ѓурѓо 8 55516 4.52 19.11.2010
523 Катерино кротко јагне 2 7833 4.29 31.10.2010
524 Слага се с'лнце да зајде 3 6882 4.85 31.10.2010
525 Болна е легнала 6 12287 4.58 05.09.2010
526 Питат ме, мамо, в село момите 1 9161 3.87 05.09.2010
527 Ќе одам стара мајко 1 8574 4.00 04.09.2010
528 Имала мајка девет сина 4 18291 4.49 19.06.2010
529 Де мори Васе, Васе 1 7219 3.72 18.06.2010
530 Слушај бре кралу 1 16001 4.52 22.05.2010
531 Сношти те пратив на вода ќерко 3 8390 4.59 19.05.2010
532 Серенада 1 12840 4.48 19.05.2010
533 Помниш ли, либе Тодоро 7 12139 4.52 18.05.2010
534 Митра делија коња јахаја 6 8708 4.27 18.05.2010
535 Отвори ми бело Ленче 8 19386 4.35 26.04.2010
536 Голема свадба во село 2 10601 4.00 19.04.2010
537 Момченце и момиченце 1 6949 4.56 07.04.2010
538 Кај си мајко да ме видиш 1 7149 4.67 07.04.2010
539 Не плачете стари мајки 1 6959 4.67 03.04.2010
540 Мори момиченце малечко 1 7042 4.50 27.03.2010
541 Жал за Деспина 5 32459 4.73 26.03.2010
542 Бог да ги бие Арапите 1 6970 4.44 19.02.2010
543 Болна паднала Родна Фалкова 2 8733 4.44 11.02.2010
544 Оф, оф, аман 1 10460 4.46 11.02.2010
545 А бре Кољо, мамин Кољо 2 9515 4.26 09.02.2010
546 А бре војниче, младо војниче 9014 3.78 09.02.2010
547 Мома уф зандана 1 5612 4.67 08.01.2010
548 Легнало моме, заспало 6300 4.44 08.01.2010
549 Давај ме мамо мори давај ме 6600 3.50 08.01.2010
550 Каранфило филфило 7 11453 4.52 03.01.2010
551 Кате лично девојче 1 7080 4.14 03.01.2010
552 Кажи кажи Донке 1 6591 4.43 03.01.2010
553 Ангеле еден на мама, џанам 6301 3.83 03.01.2010
554 Море што си бевме големото друштво 3 9527 4.14 27.12.2009
555 Кажи, кажи либе Стано 8 10108 4.58 17.11.2009
556 Кога се мажеше што ти се чинеше 3 7857 4.20 17.11.2009
557 Кога си бевме мали 3 8397 4.44 17.11.2009
558 Кога си тргнав во туѓина 5 11042 4.59 17.11.2009
559 Кога тргнав Цвето 8 25943 4.29 17.11.2009
560 Кој што ме чуе да пеам 5 9893 4.34 17.11.2009
561 Крај Вардара седеше 2 9770 4.33 17.11.2009
562 Легнало моме заспало 1 7018 4.80 17.11.2009
563 Ленче болно лежи 4 7906 4.71 17.11.2009
564 Ленче бре душо 4 8346 4.58 17.11.2009
565 Ленка пиши бела книга 1 7695 4.64 17.11.2009
566 Лична валандовчанка 1 6630 4.00 17.11.2009
567 Лино моме Лино 2 8040 4.47 17.11.2009
568 Љубинке моме убаво 1 6263 3.50 17.11.2009
569 Магдо мори Магдалено 3 9998 4.64 02.11.2009
570 Македонија 1 8444 4.77 02.11.2009
571 Македонијо жална ле мајко 1 7349 4.38 02.11.2009
572 Македонки билбилјанки 3 14415 4.74 02.11.2009
573 Мамо кој чука на порти 6 11033 4.47 02.11.2009
574 Маре мори Маре 6517 4.17 02.11.2009
575 Марие дилбер бела Марие 10 12545 4.81 02.11.2009
576 Момите мамо, момите 1 8996 4.83 02.11.2009
577 Дај ми мамо динар, до два 1 6447 4.50 02.11.2009
578 Дал не ти е жал бре Миеле 6150 4.00 02.11.2009
579 Дали думаш либе 6 8455 4.77 02.11.2009
580 Дали знаеш мила мајко 2 8760 4.64 02.11.2009
581 Дали знаеш мило либе 4 7054 4.33 02.11.2009
582 Дали знаеш моме паметуваш 6431 4.40 02.11.2009
583 Дано ле Данче убава 1 7022 4.17 02.11.2009
584 Давај ме мила мамо, давај ме 7 10817 4.64 02.11.2009
585 Дебарцо ти си борбена 1 8213 4.11 02.11.2009
586 Дејгиди луди млади години 8 20404 4.48 02.11.2009
587 Девојченце љубиш ли ме мене 2 7851 4.27 02.11.2009
588 Девојко убава 6195 4.50 02.11.2009
589 Девојко лична румена 1 7253 4.57 02.11.2009
590 Дигни си Маро, Марче очите 3 7526 4.25 02.11.2009
591 Добро ми дошле сватовите 1 6840 4.60 02.11.2009
592 Дојди, дојди калеш море Димчо 1 6736 4.50 02.11.2009
593 Дојди мајко испрати ме 1 7144 4.50 02.11.2009
594 Доста, доста лично ле Стојне 4 9785 4.61 02.11.2009
595 Двама се љубеа мамо 5829 4.00 02.11.2009
596 Дремка ми се дреми 6 9121 4.38 02.11.2009
597 Еднаш минав на мостето 1 6341 4.67 02.11.2009
598 Едно име имаме 4 24333 4.63 02.11.2009
599 Жени ме мамо, жени ме 3 8321 4.18 02.11.2009
600 Едно младо војниче 6175 4.50 02.11.2009
601 Еј мори Ленче, младо фиданче 6272 4.00 02.11.2009
602 Еј ти Марие, селвие 1 7230 4.50 02.11.2009
603 Еј Тодоре 1 7247 4.20 02.11.2009
604 Ерген одев мајко 8 13673 4.65 02.11.2009
605 Ергенлак е мамо пашалак 1 6768 4.57 02.11.2009
606 Ферман дојде од Стамбола 7 10055 4.41 02.11.2009
607 Гена ми појде на чешма 5 8266 4.50 02.11.2009
608 Гори Балкан 5 11355 4.55 02.11.2009
609 Гроздано моме убаво 6071 4.33 02.11.2009
610 Илчовице млада невесто 2 12170 4.54 02.11.2009
611 Ја излези либе на пенџере 4 8194 4.50 02.11.2009
612 Јана грло заболело 1 7399 4.11 02.11.2009
613 Јана мајка луто колне 1 6982 3.92 02.11.2009
614 Јанке ле Јанке убава 6 9034 4.00 02.11.2009
615 Јас сум мома пак мома 2 6449 4.78 02.11.2009
616 Јас си го сакам нано 1 6886 3.92 02.11.2009
617 Каде си тргнало абре бај Постоле 4 9019 4.75 02.11.2009
618 Како што е таа чаша 5 10441 4.38 02.11.2009
619 Ах, каде е мојто либе 13 15851 4.62 02.11.2009
620 Ах мори мајко 1 7763 4.78 02.11.2009
621 Ах мори Маро, девојче 2 7186 4.56 02.11.2009
622 Ај мерак имам 1 7484 3.63 02.11.2009
623 Ајде болно лежи мојто либе 3 11249 4.65 02.11.2009
624 Ајде бостан садат мамо 1 6710 4.00 02.11.2009
625 Ајде да одиме во Битола 2 9337 3.92 02.11.2009
626 Ајде да се земиме, Васе 3 10803 3.93 02.11.2009
627 Ајде кога појдов 1 7686 4.80 02.11.2009
628 Ајде провикнал се Иљо Малешевски 3 7548 4.56 02.11.2009
629 Ајде ред се редат мале 8 13757 4.48 02.11.2009
630 Ајде станав се оженив 4 7793 4.42 02.11.2009
631 Ајде разболе се мојто либе 4 8700 4.35 02.11.2009
632 Ајде засвирете браќа свирачи 2 7510 4.20 02.11.2009
633 Ајде, ајде моме Стојне 7 11111 4.71 02.11.2009
634 Ако само запеам 1 6611 4.00 02.11.2009
635 Ако имаш срце 1 8357 4.00 02.11.2009
636 Бело лице љубам јас 7 18953 4.58 02.11.2009
637 Благуно дејче мори пожаранче 6 12200 4.85 02.11.2009
638 Битола, мој роден крај 11 20179 4.47 02.11.2009
639 Битола, бабам Битола 4 12424 4.00 02.11.2009
640 Бог да бие Наумчето 3 8096 4.14 29.10.2009
641 Бог да го убие Шефки качакот 1 7035 4.67 29.10.2009
642 Болен ми лежи млад Стојан 4 7921 4.28 29.10.2009
643 Болен лежи млад Стојан 7 11768 4.44 29.10.2009
644 Бор садила мома Евгенија 4 16704 4.51 29.10.2009
645 Брала мома капини 5 14853 4.21 29.10.2009
646 Чифте, чифте пајтонлари 4 28825 4.57 29.10.2009
647 Црнеј горо, црнеј сестро 1 7791 4.67 29.10.2009
648 Чула баба разбрала 4 13124 4.39 29.10.2009
649 Цветините очи черешови 11 13494 4.63 29.10.2009
650 Да ме молат не се женам 2 9416 4.67 29.10.2009
651 Дафина болна легнала 4 8350 4.35 29.10.2009
652 Дафино црвен каранфил 1 6837 4.50 29.10.2009
653 Билбил пее во планина 8 14886 4.79 29.10.2009
654 Бог да бие мојта мајка 2 6792 4.60 29.10.2009
655 Бог да бие Русе твојта мајка 8 18802 4.61 29.10.2009
656 Девет години болен лежав 1 6748 4.43 29.10.2009
657 Димчета аскер го писаја 1 6808 4.36 29.10.2009
658 До кога браќа мили Македонци 1 10204 4.48 29.10.2009
659 Дојди, дојди малој моме 1 6232 4.50 29.10.2009
660 Една мома с' мајка е 5 7716 4.30 29.10.2009
661 Една вечер 6161 4.00 29.10.2009
662 Едно малој моме 5 12201 4.56 29.10.2009
663 Еј море девојче 6098 3.67 29.10.2009
664 Елено моме, Елено 1 16908 4.27 29.10.2009
665 Елено ќерко, Елено 22 18538 4.53 29.10.2009
666 Фанче ојде во Калишта 2 7752 4.77 29.10.2009
667 Фатила зима 14098 3.23 29.10.2009
668 Фато мори душманке 6 16457 4.44 29.10.2009
669 Гледај ме, гледај либе 3 9814 4.34 29.10.2009
670 И таму е мојата родина 1 11450 4.56 29.10.2009
671 Излегол Јане Сандански 5 10570 4.19 29.10.2009
672 Излегов да се прошетам 2 7091 3.50 29.10.2009
673 Извикна Јана провикна 1 6741 4.60 29.10.2009
674 Ја излези стара мајко 11 20092 4.58 29.10.2009
675 Јас Методи Патче од Охрида 1 11214 4.56 29.10.2009
676 Јовано, Јованке 35 43491 4.50 29.10.2009
677 Каде се чуло, мамо, видело 2 7757 4.56 29.10.2009
678 Калеш Дончо 4 9371 4.60 29.10.2009
679 Каљо, Калино девојче 6 8047 4.40 29.10.2009
680 Кондисал Ајрадин паша 3 9021 4.42 29.10.2009
681 Каранфил невесто мори 2 8199 4.36 29.10.2009
682 Кажи Јано, кажи душо 7 9758 4.11 29.10.2009
683 Кажи Рајне, кажи душо 8 10766 4.58 29.10.2009
684 Кога војници тргнавме 5 8107 4.31 29.10.2009
685 Кучињата лаат, пазарџии идат 1 8709 4.73 29.10.2009
686 Лажи, лажи Вере 4 12012 4.52 29.10.2009
687 Љуби, љуби лудо младо 6138 4.50 29.10.2009
688 Мара охриѓанка 1 6856 4.67 29.10.2009
689 Маж ми е генерал 1 7267 4.15 29.10.2009
690 Мери Томчо сто драм алва 3 7377 4.08 29.10.2009
691 Ми го затвориле младиот Јорданчо 4 7474 3.86 29.10.2009
692 Мома крај извор седеше 2 7011 4.43 29.10.2009
693 Момче младо убаво 6054 4.33 29.10.2009
694 Девојче бело, црвено 7 13325 4.42 29.10.2009
695 Море дојде време 6217 2.82 29.10.2009
696 Море сокол пие вода на Вардарот 21 24327 4.89 29.10.2009
697 Мост ми ѕидат девет мајстори 1 8485 4.55 29.10.2009
698 Не стој Доне, Донке 7 14637 4.54 29.10.2009
699 Немам мило, немам драго 3 8293 3.70 29.10.2009
700 Од Битола до Вевчани 4 8293 4.67 29.10.2009
701 Од умот се поизгубив 6 10492 4.58 29.10.2009
702 Ој ти моме, малој моме 4 8146 4.50 29.10.2009
703 Оздола идет еден млад војвода 1 7345 4.75 29.10.2009
704 Огин го гори Брезово 8 11726 4.50 29.10.2009
705 Одиш ти 1 5959 4.40 29.10.2009
706 Одам, одам мајчице 1 6178 4.50 29.10.2009
707 Од врв Пирин Планина 3 10410 4.62 29.10.2009
708 Охрид, Охрид убав мил 1 15377 4.12 29.10.2009
709 Ој љубов, љубов 2 10909 4.45 29.10.2009
710 Песна ви пеам Македонци 1 10920 4.33 29.10.2009
711 Роден, роден крај 3 17218 3.74 29.10.2009
712 Разболела се Ленка Пингова 6 12802 4.76 29.10.2009
713 Ранет лежи млад партизан 6068 4.25 29.10.2009
714 По горите македонски 3 8588 4.63 29.10.2009
715 Пијан идам мајко 1 6328 4.33 29.10.2009
716 Пара бери киселец 4 14357 4.44 29.10.2009
717 Станвај Донке, станвај пиле 7 8478 4.57 29.10.2009
718 Стани ми Геле, Ангеле 1 7268 4.33 29.10.2009
719 Собрале ми се сватови 1 6876 4.50 29.10.2009
720 Седенка се збира 2 7741 4.29 29.10.2009
721 Стани ми Ленче, отвори 6159 4.50 29.10.2009
722 Саноќ ми билбил пропеа 3 10427 4.92 29.10.2009
723 Се навали Шар Планина 7 12965 4.33 29.10.2009
724 Саноќ седам Трено 6 11156 4.37 29.10.2009
725 Стани Станке 2 7643 4.75 29.10.2009
726 Што се чуло нане 3 10224 4.50 29.10.2009
727 Што ми е мило ем драго мамо 3 9342 4.75 29.10.2009
728 Тргна ми Донка да оди 6309 4.00 29.10.2009
729 Таму ле мајко близу Битола 2 9297 4.34 29.10.2009
730 Тргнало ми лудо младо 6 11351 4.45 29.10.2009
731 Ти не знаеш момче 1 6119 4.25 29.10.2009
732 Таму долу криволачко 1 7632 4.63 28.10.2009
733 Ваташа 2 11035 4.27 28.10.2009
734 За Фросина 6 13407 4.64 28.10.2009
735 За Зарина 4 9436 4.57 28.10.2009
736 Заљубив едно младо девојче 6570 4.25 28.10.2009
737 Запеј песна Македонко 1 8925 4.29 28.10.2009
738 Заплакало е Мариово 8 26567 4.39 28.10.2009
739 Зошто си ме мајко родила 5 11249 4.31 28.10.2009
740 Абер ми дојде од мојто либе 1 8066 3.44 28.10.2009
741 А бре Македонче ти вардарско пиле 2 9397 4.48 28.10.2009
742 Ацано млада невесто 9 10338 4.25 28.10.2009
743 Болен лежи Миле Поп Јорданов 9 13849 4.50 28.10.2009
744 Го фанале едно моме 4 9808 4.64 28.10.2009
745 Народе Македонски 5 17656 4.63 28.10.2009
746 Послушајте патриоти 6 16839 4.57 28.10.2009
747 Слушам кај шумат шумите 7 31647 4.49 28.10.2009
748 Трба трби Гевгелија 3 14451 4.47 28.10.2009
749 Црна се чума зададе 12 20414 4.66 28.10.2009
750 Црно му било пишано на Александар Турунџе 9 9478 4.43 28.10.2009
751 Лешочкиот манастир 5 11177 4.53 28.10.2009
752 Крушево абер пристигна 1 15334 4.65 28.10.2009
753 И ние сме деца на Македонија 6 27493 4.76 28.10.2009
754 Абер ми иде од Могила 3 11633 4.48 28.10.2009
755 Четворица комити 2 10634 4.88 28.10.2009
756 Проклета да е Австралија 3 11078 4.43 28.10.2009
757 Огреала месечина 7 9326 4.55 28.10.2009
758 Бог да бие кој прв почна 5 10392 4.72 28.10.2009
759 Ај зајди зајди јасно сонце 1 9198 4.33 28.10.2009
760 Василица 1 10403 4.09 28.10.2009
761 Коледа леда 7712 4.50 28.10.2009
762 Во Јордание 2 25568 4.47 28.10.2009
763 Сторил ниет зајко, зајко кокорајко 6 39831 4.17 28.10.2009
764 Коледица 2 11520 4.40 28.10.2009
765 Ајде ми извикнал турскиот паша 1 8286 4.50 28.10.2009
766 Ајде сонце зајде 7 14019 4.66 28.10.2009
767 Ајде вино пијам 9 13817 4.35 28.10.2009
768 А бре воденичаре 8 19303 4.38 28.10.2009
769 Едно моме покрај Вардар оди 6318 4.00 28.10.2009
770 Еј севдалино, еј малој моме 1 20265 3.93 28.10.2009
771 Ино моме веселино 1 7161 4.00 28.10.2009
772 Ќе ти умрам мамо 3 6830 4.75 28.10.2009
773 Кога падна на Пирина 6 17757 4.58 28.10.2009
774 Малој моме цвеќе брало 2 7540 4.71 28.10.2009
775 Низ двори се шета мома Катерина 3 9565 4.39 28.10.2009
776 Поминаа луди млади години 6443 3.60 28.10.2009
777 Се заљубив во девојче убаво 6240 3.00 28.10.2009
778 Секој што мине помине 5842 4.50 28.10.2009
779 Сестра моли брата за вечера 6 13799 4.42 28.10.2009
780 Славеј пиле рано пее 2 7519 3.90 28.10.2009
781 Слегло моме во градина 1 6212 3.14 28.10.2009
782 Собрале ми се набрале 4 9639 4.88 28.10.2009
783 Те сакам песно македонска 1 9309 4.34 28.10.2009
784 Зајди, зајди јасно сонце 14 26948 4.57 28.10.2009
785 Заспала Јана, Јанинка 4 7793 4.38 28.10.2009
786 1762 лето 6 35703 4.53 28.10.2009
787 Ах љубов, пак љубов 1 8268 3.27 28.10.2009
788 Ај да бегаме мори Васе 4 13974 4.36 28.10.2009
789 Ај што ми е мило ем драго 1 10875 4.46 28.10.2009
790 Ај, в Македонија глас се слуша 1 7458 4.43 28.10.2009
791 Ајде дали знаеш, паметиш Милице 14 18073 4.62 28.10.2009
792 Ајде Милке да бегаме 1 9988 4.19 28.10.2009
793 Ајде ќе те прашам бре Донке 2 7281 3.92 28.10.2009
794 Ајде шана мана на кантарот 1 7180 4.38 28.10.2009
795 Ајде што пијана шеташ Фиме 4 7357 4.38 28.10.2009
796 Ајде што ти текна што побегна 1 6734 4.29 28.10.2009
797 Ако пијам рујно вино 1 9166 4.29 28.10.2009
798 Антице џанам душице 11 11449 4.77 28.10.2009
799 Јас сум мома охриѓанка 2 11107 4.46 27.10.2009
800 Земјо Македонска 8 48255 4.46 27.10.2009
801 Едно време си бев ерген 1 8085 4.42 27.10.2009
802 Јано, Јанке Кумановке 4 10236 4.69 27.10.2009
803 Мајка на Марика думаше 10 17469 4.51 27.10.2009
804 Македонско девојче 10 25434 4.60 27.10.2009
805 Марие млада невесто 4 13730 4.65 27.10.2009
806 Мори моме Магде 6 10058 4.64 27.10.2009
807 Не кажувај либе добра ноќ 6 15871 4.65 27.10.2009
808 Не си го продавај Кољо чифликот 11 14181 4.76 27.10.2009
809 Не плачи мило либе, не жали (Параходот) 15 11974 4.75 27.10.2009
810 Си заљубив едно моме 12 12867 4.61 27.10.2009
811 Сношти минав покрај вази 9 18278 4.65 27.10.2009
812 Стани моме да заиграш 11 18220 4.54 27.10.2009
813 Учи ме мајко, карај ме 13 39991 4.37 27.10.2009
814 Песна за Деспина 7 22569 4.56 27.10.2009
815 Дафино вино црвено 18 24146 4.57 27.10.2009
816 Билјана платно белеше 11 22844 4.49 27.10.2009
817 Ако умрам ил загинам 5 16359 4.78 27.10.2009
818 Ајде слушај, слушај калеш бре Анѓо 18 15451 4.73 27.10.2009
819 Те видов тебе и се заљубив 8 19914 4.56 27.10.2009
820 Милка болна легнала 1 8055 4.50 15.10.2009
821 Прстен ми падна Нешо 4 10039 4.62 13.10.2009
822 Тихо Мирка си заспала 8 9242 4.78 12.10.2009
823 Рајна на порти стоеше 1 6429 4.60 12.10.2009
824 Ах минав гора, минав друга 2 7521 4.30 12.10.2009
825 Излези Видо мори, чудо да видиш 5 10515 4.32 12.10.2009
826 Бог да го бие тој Ибраим Оџа 8 12848 4.59 12.10.2009
827 Море абер дојде Ајше 4 9782 4.94 12.10.2009
828 Бегала ми е Благуна 2 8080 4.69 12.10.2009
829 Димитриче русокосо девојче 4 8063 4.62 12.10.2009
830 Филка мома моле бога 4 14978 4.50 06.10.2009
831 Што си поминав и се прелагав 1 6744 4.33 03.10.2009
832 Ајде свате дигни чаша 2 14904 4.31 03.10.2009
833 Тргнала ми Рума мома 5 8369 4.67 03.10.2009
834 Три години се љубевме 7 10502 4.56 03.10.2009
835 Три пати поминав 1 6254 4.00 03.10.2009
836 В' недела дојде лудо младо 3 7051 4.40 03.10.2009
837 Во влашкото маало 5 9548 4.33 03.10.2009
838 За Крушевската Република 2 11667 4.70 03.10.2009
839 Жална мајка 1 7951 4.40 03.10.2009
840 Земи нож прободи ме 6647 3.44 03.10.2009
841 Прошета се Јовка Кумановка 13 31349 4.72 01.10.2009
842 Марика мома убава 5 10272 4.38 29.09.2009
843 Меани, меани 2 11681 4.75 29.09.2009
844 Ми излегла Евда низ чаршија 1 8363 4.39 29.09.2009
845 Мила мајко мојто либе 1 6640 4.38 29.09.2009
846 Милето на Џајкови 2 6292 3.50 29.09.2009
847 Мирјано моме Мирјано 3 6774 4.67 29.09.2009
848 Мој роден крај 1 16424 4.15 29.09.2009
849 Моме оди на вода 2 7595 4.36 29.09.2009
850 Моме седи на пенџере 5 7365 3.69 29.09.2009
851 Може ли цвеќе без вода 2 7517 4.54 29.09.2009
852 На срце ми лежи мила мамо 9 12937 4.68 29.09.2009
853 На сред село едно дрво 1 8224 4.29 29.09.2009
854 На Струга дуќан да имам 9 15607 4.11 29.09.2009
855 Направило моме ладна меана 2 7024 4.13 29.09.2009
856 Не лажете се другарки 2 8470 4.56 29.09.2009
857 Не ми седи коконо 1 7041 4.50 29.09.2009
858 Не прибирај мила мамо стројници 1 6791 3.86 29.09.2009
859 Не се фаќај Доне, Донке 6 11618 4.29 29.09.2009
860 Не се бели Маре мори не се црви 6 12316 4.39 29.09.2009
861 Не виткај се Софче 6 10666 4.43 29.09.2009
862 Недалеку од Воден града 1 8605 4.92 29.09.2009
863 Нели ти реков моме Донке 4 7644 4.78 29.09.2009
864 Невесто калеш мори убава 6 9897 4.59 29.09.2009
865 Невесто лична калеша 4 8074 4.38 29.09.2009
866 Низ корија зелена босо моме шета 9 8889 4.50 29.09.2009
867 Ој девојче, бело и црвено 6 12756 4.86 29.09.2009
868 Ој овчарче 6 7590 4.30 29.09.2009
869 Ој природо вечна убавице 6 11144 4.44 29.09.2009
870 Ој ти моме лудо ли си 4 6835 4.64 29.09.2009
871 Ој, ти Пацо Дреновчанке 1 8145 4.63 29.09.2009
872 Ој Вардаре македонски 10 19539 4.23 29.09.2009
873 Ојде дедо во градина 2 7149 4.67 29.09.2009
874 Оро се вие крај манастирот 6 10888 4.85 29.09.2009
875 Отишло е моме 5714 2.78 29.09.2009
876 Отврли си бело Ленче дулачето 1 6320 4.29 29.09.2009
877 Пелин ми се пољуљава 3 7667 4.78 29.09.2009
878 Песна за Скопје 1 15283 3.74 29.09.2009
879 Пилето ми пее 7 12610 4.35 29.09.2009
880 Планино, Пирин Планино 1 8623 4.16 16.09.2009
881 По друм одам мајче 14 25123 4.45 16.09.2009
882 По пат одам, за пат прашам 8 13361 4.65 16.09.2009
883 Подигни си мило либе бело крпе 6044 3.83 16.09.2009
884 Подранила Цена 1 6571 4.00 16.09.2009
885 Пошла мома на вода 1 7732 4.63 16.09.2009
886 Праша ли Тинке мајка ти 5 9926 4.59 16.09.2009
887 Провикнала е Драганка 2 7823 4.33 16.09.2009
888 Рајна на пенџере седеше 1 6685 4.50 16.09.2009
889 Разболе се младо Македонче 10 7246 4.50 16.09.2009
890 Се решив да се женам 1 9038 4.80 16.09.2009
891 Саде ти се чудам Цвето 2 8672 4.79 16.09.2009
892 Садила Јана 2 11723 4.18 16.09.2009
893 Сал си одам, сал си питам 1 7577 4.67 16.09.2009
894 Само ме гледаш 5687 4.00 16.09.2009
895 Саноќ ле Надо 3 11593 4.53 16.09.2009
896 Се смеат мамо, се смеат 1 6823 4.71 16.09.2009
897 Се запали пиле Трено 5 9518 4.44 16.09.2009
898 Селвие, сен ѓузел 3 15766 4.53 16.09.2009
899 Севдалино, малој моме 4 11204 4.45 16.09.2009
900 Си поминав покрај Битола 5895 4.00 16.09.2009
901 Си приготвив јас отрова 5787 4.60 16.09.2009
902 Сирак се Стојан разболел 3 6242 4.60 16.09.2009
903 Сите беа илинденци 6489 4.29 16.09.2009
904 Сите девојчиња 5 10362 4.48 16.09.2009
905 С' каменички фрлат мамо 4 8434 4.54 16.09.2009
906 Сношти поминав, заминав покрај битолските касарни 3 12721 4.48 16.09.2009
907 Сношти либето помина 6006 3.80 16.09.2009
908 Сношти минав крај рајската градина 6 9750 4.68 16.09.2009
909 Сношти минав покрај ваш'то порте 3 7414 4.75 16.09.2009
910 Сношти минав покрај вашето порте 5816 4.13 16.09.2009
911 Сношти си поминав покрај ваш'то порте 1 6602 4.71 16.09.2009
912 Сношти сакав да ти дојдам 6 19873 4.43 16.09.2009
913 Со маки сум се родила 19 24785 4.82 16.09.2009
914 Среќата со пари не се купува 5 21918 4.51 16.09.2009
915 Стани запали Тинке борина 1 7339 4.12 16.09.2009
916 Што да правам, што да чинам 12 15140 4.75 16.09.2009
917 Што имала к'смет Стамена 16 19366 4.67 16.09.2009
918 Што ми е мило мамо 3 10253 4.50 16.09.2009
919 Што се срамиш калеш Кирчо 2 7915 3.92 16.09.2009
920 Ај засвирете ми чалгии 3 17362 4.63 16.09.2009
921 Татковино Југославијо 2 8740 3.67 16.09.2009
922 Тешка беше нашата разделба 5 14800 4.39 16.09.2009
923 Ти си Биљана најубава 1 6591 4.10 16.09.2009
924 Тинка иди од Битола 1 6561 4.00 16.09.2009
925 Три години болен лежам 6 11315 4.62 16.09.2009
926 Три години Кате болен лежав 7 11778 4.29 16.09.2009
927 Три години либе се сакавме 2 7832 4.44 16.09.2009
928 Три невесте тикве брале 4 18641 4.43 16.09.2009
929 Убаво Македонче 1 7119 4.31 16.09.2009
930 Вечна љубов пак ќе водиме 6602 3.86 16.09.2009
931 Вино пијам, ем ракија 4 12565 4.73 16.09.2009
932 Во Струмица на улица 5 20255 4.63 16.09.2009
933 Војник одам 1 6717 4.71 16.09.2009
934 Возот браќа тргнува 1 9178 3.50 19.08.2009
935 За баба Ефтимица 1 6727 4.14 19.08.2009
936 За кого ти цути Дано лицето 9 12694 4.62 19.08.2009
937 Зачукале тапаните 6 8739 4.60 19.08.2009
938 Замолил Стојан мајка си 1 6797 4.43 19.08.2009
939 Запеала Љуба од градина 1 7318 4.53 19.08.2009
940 Земај ми го мили тате она девојче 1 6581 4.50 19.08.2009
941 Животе мој 1 7935 4.75 19.08.2009
942 Зошто ми се срдиш либе 5 11771 4.09 19.08.2009
943 Зошто ти ме оставаш 6250 4.40 19.08.2009
944 Болен лежи катил Ѓорѓи 8 9642 4.72 19.08.2009
945 Абер дојде Донке 5 15452 4.59 19.08.2009
946 Ајде мори Стојно ле 1 7154 4.67 19.08.2009
947 Ајде поминувам, заминувам 2 8638 4.48 19.08.2009
948 Ајде жалај ме, Малино 6 7901 4.87 19.08.2009
949 Бог да го убие мамо 2 6786 4.50 19.08.2009
950 Виена лоза, виена 1 8491 4.25 19.08.2009
951 Врана коња јавам јас 6 20433 4.50 19.08.2009
952 Градел Илија манастир 3 15113 4.72 19.08.2009
953 Да ти пукне мила мајко најмилото 2 7197 4.38 19.08.2009
954 Зурли трештат на сред село 7 16630 4.44 19.08.2009
955 Јас те пратив на вода Калино 5 8772 4.33 19.08.2009
956 Јано мори, Јано леле, севдалино 12 22466 4.64 19.08.2009
957 Каде си тргнала Кито 3 8179 4.45 19.08.2009
958 Кажи ми, кажи Катинке 5 8099 4.75 19.08.2009
959 Кате, Кате лично моме 3 8933 3.69 19.08.2009
960 Кирајџиче, јабанџиче 5 7783 4.86 19.08.2009
961 Лилјано моме, Лилјано 6451 4.17 19.08.2009
962 Лилјано моме убаво 14 10909 4.65 19.08.2009
963 Љубеле се двајца млади 4 7186 4.25 19.08.2009
964 Лулела е Јана 2 7096 4.43 19.08.2009
965 Малихери пукаја 2 7778 4.71 19.08.2009
966 Мариче ле, лично, девојче 6 8064 4.79 19.08.2009
967 Мила мајко што ме роди толку сиромав 6 8603 4.35 19.08.2009
968 Мома уф зандана 5801 4.50 19.08.2009
969 Не се кревај на големо 1 6282 4.60 19.08.2009
970 Доста време ерген одев 2 22107 4.50 19.08.2009
971 Не раѓај мајко, лична Македонијо 6288 3.43 19.08.2009
972 Нели сторивме вера и клетва 3 6406 4.50 19.08.2009
973 Немој ме, мила мамо, луто да колнеш 2 7071 3.91 19.08.2009
974 Никнало цвеќе шарено 4 10209 4.39 19.08.2009
975 Облак се вие, орлите пиштат 1 9405 4.31 19.08.2009
976 Ожени ме мамо, женет да одам 1 7706 4.25 19.08.2009
977 Ордан седи на кулата 4 10199 4.50 19.08.2009
978 Петлите пеат, зора се зори 6 12381 4.10 19.08.2009
979 Подигни си, бре невесте дулачето 3 7679 4.14 19.08.2009
980 Развила гора зелена 1 7235 4.50 13.08.2009
981 Сокол ми лета високо 4 10289 4.48 13.08.2009
982 Срце ме боли ќе умрам 6 11628 4.62 13.08.2009
983 Сулејман ага 3 7327 4.45 13.08.2009
984 Се посврши сербез Донка 3 11437 4.29 13.08.2009
985 Ако одам во Битола 6 26607 4.60 13.08.2009
986 Сум се родил мераклија 2 8599 4.80 13.08.2009
987 Алија со тамбурата 1 7040 4.56 13.08.2009
988 Се собрале комитите 3 13007 4.26 13.08.2009
989 Грозен гавран 1 7220 4.28 12.08.2009
990 Излези моме Русанке 5982 3.40 12.08.2009
991 Јас кога бев овчарче 6292 4.75 12.08.2009
992 Јас сум несреќница 3 7777 4.63 12.08.2009
993 Девет години (верно да љубиш) 1 11500 4.53 12.08.2009
994 Песна за Чакаларов 2 10671 4.63 12.08.2009
995 Песна за Караџата 1 8604 4.52 12.08.2009
996 Песна за Лазар Поптрајков 1 7008 4.33 12.08.2009
997 Ти си моме идеално 2 8214 4.65 12.08.2009
998 Смилево славно в' оган гори 3 10223 4.55 12.08.2009
999 Ах мори бабо, стара бабо 4 11594 4.32 12.08.2009
1000 Ано поминуваш 1 6764 4.73 12.08.2009
1001 Чудила се мила мама 2 7032 4.17 12.08.2009
1002 Дафина платно белеше 1 6774 4.50 12.08.2009
1003 Дали си се наспало 2 6152 4.00 12.08.2009
1004 Детенце мало 1 6194 3.50 12.08.2009
1005 И три години станаа 3 8290 4.07 12.08.2009
1006 Иди ја мамо посакај 1 6219 3.64 12.08.2009
1007 И ќе дојде време 1 7710 3.75 12.08.2009
1008 Кинисав да одам 1 6767 4.00 12.08.2009
1009 Омарно жешко сонце 1 6311 4.00 12.08.2009
1010 Песна за Арсо војвода 1 7032 4.46 12.08.2009
1011 Песна за Дејан војвода 1 7394 4.14 12.08.2009
1012 Песна за Крсте војвода 1 8137 4.67 12.08.2009
1013 Позив дојде војник да одам 1 6172 3.80 12.08.2009
1014 Пред да си умрам 6187 3.67 12.08.2009
1015 Проштавај ми мила моја 6300 4.00 12.08.2009
1016 Расцвети верна љубов во народот 1 6920 4.63 12.08.2009
1017 Сеј со здравје севдо моја 1 6187 4.33 12.08.2009
1018 Стојане море Стојане 2 7680 4.11 12.08.2009
1019 Сум прошетало мори Ѓурѓе 2 6584 4.00 11.06.2009
1020 Тажна Калинка седеше 1 7292 4.22 11.06.2009
1021 Во ноќта си месечина 1 7457 4.57 11.06.2009
1022 Жали горо, жали сестро 2 8835 3.91 11.06.2009
1023 А бре невесто 1 8861 4.50 11.06.2009
1024 Бог да убиет дебрани 5 10723 4.61 11.06.2009
1025 Филизој моме, Филизо 6 23298 4.41 11.06.2009
1026 Каде сте, Македончиња? 3 13769 4.20 11.06.2009
1027 Кажи Епсо Димушева 4 7843 4.50 11.06.2009
1028 Коња водам Анѓе 2 8071 4.17 11.06.2009
1029 Леле Димче трчај лажи 1 5977 3.00 11.06.2009
1030 Ни прела гора, ни ткала 3 9664 4.52 11.06.2009
1031 Митро моме 1 7172 4.58 11.06.2009
1032 Многу ми го фалат, бабо 4 8512 4.48 11.06.2009
1033 Море доста оде, доста шета 1 6748 4.73 11.06.2009
1034 Море моме седмојанче 1 6398 4.25 11.06.2009
1035 Море три години Стамбол го шетав 4 8664 4.31 11.06.2009
1036 Нарочува бело Менде, порочува 1 10356 4.48 11.06.2009
1037 Ој Јано, Јано 6 28218 4.41 11.06.2009
1038 Подај моме рака ти 1 8397 4.92 11.06.2009
1039 Прилепските ергени 1 7323 3.86 11.06.2009
1040 Река газит малој моме 3 12073 4.61 11.06.2009
1041 Седна баба да вечера 2 15014 4.61 11.06.2009
1042 Сношти го видов убавото Стојне 10 10678 4.52 11.06.2009
1043 Сулејман седит на кулата 1 9302 4.90 11.06.2009
1044 Те кажувает бре, Илиној моме 6 9816 4.61 11.06.2009
1045 Три години сејмен шетав 2 7303 4.64 09.06.2009
1046 Туѓината пуста да остане 8 21556 4.56 09.06.2009
1047 Затрепери Козјак планина 7099 3.11 09.06.2009
1048 Слегов долу во визбата 3 7810 4.47 09.06.2009
1049 Василке млада невесто 2 8176 4.50 09.06.2009
1050 Збогум мајко, јас отидов 4 9702 4.64 09.06.2009
1051 Блазе тебе Митро 4 9811 4.71 09.06.2009
1052 Крај Вардара високи баири 1 6632 4.40 09.06.2009
1053 Разболе се Ирина мома 4 7313 4.06 09.06.2009
1054 Билјане моме убаво 2 7753 4.18 09.06.2009
1055 Песна за Скопје 2 13053 3.85 09.06.2009
1056 А бре Македонче 3 15140 4.19 09.06.2009
1057 Ете така дедо Димо 2 7625 4.47 09.06.2009
1058 Судбо моја 1 7223 4.50 09.06.2009
1059 Охрид, Охрид 1 7442 4.33 09.06.2009
1060 Љубеше ме мила мајко убава Елена 1 7055 4.85 09.06.2009
1061 Абер ми дојде од Солуна града 3 12450 4.54 09.06.2009
1062 Аир да не сториш мајко 6 9814 4.62 09.06.2009
1063 Битка се бие кумановско поле 2 8782 4.25 09.06.2009
1064 Целувај ме мило либе 1 6395 4.60 09.06.2009
1065 Четворица кумити 2 8763 4.87 09.06.2009
1066 Таму далеку вода ми дотече 6 7174 4.67 09.06.2009
1067 Излези моме на чардакот 6044 4.00 08.06.2009
1068 Во ливаѓе ладен извор има 3 7474 4.50 08.06.2009
1069 Ѓул трендафил 1 7545 3.90 08.06.2009
1070 Ружиче бело и црвено 6257 4.25 08.06.2009
1071 Нани, нани Димче 1 6898 4.17 08.06.2009
1072 Млад Гоце, млади војвода 6104 4.00 08.06.2009
1073 Во нашето село куќа шимширова 6263 3.60 08.06.2009
1074 Што ми е мерак полјак да бидам 4 14906 4.59 08.06.2009
1075 Милкано моме мори 7488 3.33 08.06.2009
1076 Мамо мори 6395 4.33 08.06.2009
1077 Малките моми 3 8022 3.73 08.06.2009
1078 Калино ќерко, Калино 6467 3.00 08.06.2009
1079 Не ми го лажи Ѓорѓи Марето 7 8170 4.07 08.06.2009
1080 Не оди Сефер село Карбуница 1 6977 4.50 08.06.2009
1081 Кинисуе Стојан во планина 6174 3.50 08.06.2009
1082 Митро, Митро мори 1 7483 4.36 08.06.2009
1083 Аман седнала ми бре Јана 1 7267 4.17 08.06.2009
1084 Славеј пее на трендафил 1 6675 4.13 08.06.2009
1085 Не плачи Лено мори 4 7414 3.86 08.06.2009
1086 Спрема се Младен, спрема се 2 6550 4.60 08.06.2009
1087 Бог да бие мојта мајка маќеа 2 7196 3.17 08.06.2009
1088 Жалајте го браќа Толета војвода 6583 4.33 08.06.2009
1089 Стојне бре, Стојне 1 7163 4.13 08.06.2009
1090 Ајде Анѓе да повечераме 2 7502 4.26 08.06.2009
1091 Ах мори моме убаво 1 7132 4.25 08.06.2009
1092 Ој винце, винце 1 7572 4.25 08.06.2009
1093 Што ќе правиме, чиниме 1 6108 4.25 08.06.2009
1094 Еј ти Недо море, бела Недо 6769 3.90 08.06.2009
1095 Се скарале, се степале 1 7752 4.53 08.06.2009
1096 Билбил пее насабајле 6702 3.80 03.06.2009
1097 Т’мна м’гла по полето 1 6733 3.20 03.06.2009
1098 Го пратиле дедо в' планина 2 11476 4.04 03.06.2009
1099 А бре, лудо аџамија 1 8504 4.25 03.06.2009
1100 Марика на стол седеше 2 6748 4.20 03.06.2009
1101 Елај либе, елај 1 7329 3.86 03.06.2009
1102 Да сум бистра вода 11 12013 4.62 03.06.2009
1103 Нико, Нико меанџико 5 12655 4.60 03.06.2009
1104 Ој Месечино, новино 2 7018 4.50 03.06.2009
1105 Што ја нема Цвета мома 5 10600 4.28 03.06.2009
1106 Сон сонила Орданица 4 9796 4.63 03.06.2009
1107 Черешна се од корен корнеше 5 14118 4.50 03.06.2009
1108 Ој девојче, девојче 9 11660 4.54 03.06.2009
1109 Цвета мома убава 2 7994 4.70 03.06.2009
1110 Тргнала Тода мома за вода да оди 1 6080 4.33 03.06.2009
1111 Гина, Гина лична Гина 1 7540 4.38 03.06.2009
1112 Маро, Марике, фидан бојлике 1 8128 4.61 03.06.2009
1113 Ој ти пиле 8 9003 4.41 22.05.2009
1114 Кажи Васке Евдова 6 8476 4.10 22.05.2009
1115 Чупче од онака 1 7852 4.83 22.05.2009
1116 Билбил рано пее 2 15434 4.36 22.05.2009
1117 Назад Калино моме 8 37212 4.51 22.05.2009
1118 Мома оди за вода 5 16219 4.65 22.05.2009
1119 Либе, ако дојдеш 3 6783 4.60 22.05.2009
1120 Донка боли бело грло 1 6678 3.36 22.05.2009
1121 Се свалила Митра долу во градина 1 6020 3.00 22.05.2009
1122 Развивај горо, горо зелена 1 6061 4.00 22.05.2009
1123 Излези, стара мајко 5 8366 4.63 22.05.2009
1124 Јас си појдов во Битола 2 6774 3.80 22.05.2009
1125 Јадна Доца леб месила 3 9255 4.00 22.05.2009
1126 Бог да бие, Тино мори 4 10514 4.38 22.05.2009
1127 Динка двори мете 6684 3.17 22.05.2009
1128 Одоздола иде, бабо 6132 3.00 22.05.2009
1129 Ајде која ми те лаже, Миле бре 4 8536 4.69 22.05.2009
1130 Леле Јано 5 8254 3.75 22.05.2009
1131 Заблеало рудо јагне 2 12684 4.74 22.05.2009
1132 Посеала баба 4 10814 4.50 22.05.2009
1133 Учи ме мила мајко, карај ме 1 8220 4.13 22.05.2009
1134 Стани ми сине Стојане 6536 4.33 22.05.2009
1135 Нешто ќе те прашам сине 6081 3.50 22.05.2009
1136 Абер доjде од Прибилци 1 9447 3.78 22.05.2009
1137 Ај засвирете млади момчиња 1 9076 4.16 22.05.2009
1138 Ајде легнала е Лилјана 3 8083 3.73 22.05.2009
1139 Ценив се у попа 3 10823 4.72 22.05.2009
1140 Ѓорушице, црно око 9 11975 4.60 22.05.2009
1141 Водарки 1 13154 4.31 22.05.2009
1142 Чије е оној моме 1 7103 4.60 22.05.2009
1143 Дедо мили златни 4 16402 4.20 22.05.2009
1144 Делба делила 2 6683 4.33 22.05.2009
1145 Ѓурѓово лето проклето 6185 3.00 22.05.2009
1146 Митра мома поповата 1 8143 4.14 22.05.2009
1147 Од кога е зора зазорила 1 7077 3.50 22.05.2009
1148 Море чичо рече (Пајдушко) 4 11777 4.79 22.05.2009
1149 Мори моме, што не дојдеш 1 6159 4.60 20.05.2009
1150 На врата стои дос 2 6077 4.33 20.05.2009
1151 Грозда мома мести три бајрака 6631 4.00 20.05.2009
1152 Кажи Јано 6558 4.00 19.05.2009
1153 Жали моме, да жалимо 1 7094 3.75 19.05.2009
1154 Ој кажи, кажи моме Калино 5 6946 4.25 08.05.2009
1155 Ој девојче ран бел мој 2 10188 4.53 08.05.2009
1156 Голем мерак имам мамо 1 12516 4.49 21.04.2009
1157 Пуста младост 10 10837 4.53 20.04.2009
1158 Расплакал се стар бел дедо 2 7123 4.71 20.04.2009
1159 Три биљбиља појет 2 7114 4.83 20.04.2009
1160 Вено, пиле, Вено 2 7776 4.63 20.04.2009
1161 Заљубил Димо три моми 1 7815 3.67 20.04.2009
1162 Македонка 1 8639 4.50 31.03.2009
1163 Ајде Лено да ојме 1 7329 4.00 31.03.2009
1164 В село се чешма градеше 1 7994 3.85 31.03.2009
1165 Митре Влао, тешко ранет 1 6735 4.42 31.03.2009
1166 Да ми пукниш, стара мајко 1 7219 4.44 31.03.2009
1167 Кинисала Роса ју планина 3 7239 4.30 31.03.2009
1168 Мори чупи костурчанки 5 11951 4.60 31.03.2009
1169 Урва Фанка 3 8472 4.04 31.03.2009