Songs by title

Shaving the groom

INFO: The table below lists song titles and some additional information. Click on a song name to see the lyrics and more data for the corresponding song.

# Title Audio Samples Popularity Rating Added On
1 1762 лето 6 35703 4.53 28.10.2009
2 А бре браќа Кукушани 1 2403 4.10 19.06.2017
3 А бре воденичаре 8 19303 4.38 28.10.2009
4 А бре војниче, младо војниче 9014 3.78 09.02.2010
5 А бре Ѓоре, лажго Ѓоре 1 9491 3.47 02.04.2011
6 А бре Кољо, мамин Кољо 2 9515 4.26 09.02.2010
7 А бре Македонче 3 15140 4.19 09.06.2009
8 А бре Македонче ти вардарско пиле 2 9397 4.48 28.10.2009
9 А бре моме, малој моме 1 2270 4.00 03.04.2016
10 А бре невесто 1 8861 4.50 11.06.2009
11 А бре, лудо аџамија 1 8504 4.25 03.06.2009
12 А дадеја Јана 1 2355 4.57 22.02.2016
13 А што ми се јадно додеало 3791 3.58 14.06.2012
14 А што си ми либе гајлелија 1 2907 4.71 15.09.2014
15 Абер доjде од Прибилци 1 9447 3.78 22.05.2009
16 Абер дојде Донке 5 15452 4.59 19.08.2009
17 Абер дојде од овчаро 3619 3.12 14.06.2012
18 Абер ми дојде од мојто либе 1 8066 3.44 28.10.2009
19 Абер ми дојде од Солуна града 3 12450 4.54 09.06.2009
20 Абер ми иде од Могила 3 11632 4.48 28.10.2009
21 Аир да не сториш мајко 6 9814 4.62 09.06.2009
22 Ај да бегаме мори Васе 4 13973 4.36 28.10.2009
23 Ај зајди зајди јасно сонце 1 9198 4.33 28.10.2009
24 Ај засвирете ми чалгии 3 17362 4.63 16.09.2009
25 Ај засвирете млади момчиња 1 9076 4.16 22.05.2009
26 Ај мерак имам 1 7484 3.63 02.11.2009
27 Ај смо шетале 1 660 4.33 07.04.2018
28 Ај ти ми спремај 1 3110 4.25 16.02.2013
29 Ај што е лепо и убаво 2295 3.80 31.10.2014
30 Ај што ми е мило ем драго 1 10874 4.46 28.10.2009
31 Ај што оган гори во планина 1 1098 3.50 01.11.2017
32 Ај, в Македонија глас се слуша 1 7458 4.43 28.10.2009
33 Ај, кажи Јано, кажи душо 1 2431 4.67 01.11.2015
34 Ај, шетал Марко 1 2871 4.00 09.04.2014
35 Ајде Анѓе да повечераме 2 7502 4.26 08.06.2009
36 Ајде болно лежи мојто либе 3 11249 4.65 02.11.2009
37 Ајде бостан садат мамо 1 6710 4.00 02.11.2009
38 Ајде брала мома бело грозје 3 9287 4.10 13.03.2011
39 Ајде вино пијам 9 13816 4.35 28.10.2009
40 Ајде да одиме во Битола 2 9337 3.92 02.11.2009
41 Ајде да се земиме, Васе 3 10803 3.93 02.11.2009
42 Ајде дали знаеш, паметиш Милице 14 18071 4.62 28.10.2009
43 Ајде дар ми везле моми 1 1983 4.60 03.04.2016
44 Ајде жалај ме, Малино 6 7901 4.87 19.08.2009
45 Ајде засвирете браќа свирачи 2 7510 4.20 02.11.2009
46 Ајде камен Јано 5 10543 4.58 14.03.2011
47 Ајде кога појдов 1 7686 4.80 02.11.2009
48 Ајде која ми те лаже, Миле бре 4 8536 4.69 22.05.2009
49 Ајде ќе те прашам бре Донке 2 7281 3.92 28.10.2009
50 Ајде легнала е Лилјана 3 8083 3.73 22.05.2009
51 Ајде Лено да ојме 1 7329 4.00 31.03.2009
52 Ајде ми извикнал турскиот паша 1 8286 4.50 28.10.2009
53 Ајде Милке да бегаме 1 9988 4.19 28.10.2009
54 Ајде мори Стојно ле 1 7154 4.67 19.08.2009
55 Ајде не ти личи Дафино моме 2 3457 4.78 07.04.2013
56 Ајде поминувам, заминувам 2 8638 4.48 19.08.2009
57 Ајде провикнал се Иљо Малешевски 3 7548 4.56 02.11.2009
58 Ајде пукна пушка 1 769 4.00 06.04.2018
59 Ајде пушка пукна 2 1448 2.00 06.06.2017
60 Ајде разболе се мојто либе 4 8700 4.35 02.11.2009
61 Ајде ред се редат мале 8 13757 4.48 02.11.2009
62 Ајде свате дигни чаша 2 14904 4.31 03.10.2009
63 Ајде се прошетал Никола 1 1126 4.00 06.06.2017
64 Ајде сите запејте, весело оро играјте 1 2823 3.67 15.07.2014
65 Ајде слушај, слушај калеш бре Анѓо 18 15450 4.73 27.10.2009
66 Ајде сонце зајде 7 14019 4.66 28.10.2009
67 Ајде станав се оженив 4 7793 4.42 02.11.2009
68 Ајде чиво ли е она девојче 1 8887 4.03 04.09.2011
69 Ајде шана мана на кантарот 1 7180 4.38 28.10.2009
70 Ајде што пијана шеташ Фиме 4 7357 4.38 28.10.2009
71 Ајде што ти текна што побегна 1 6734 4.29 28.10.2009
72 Ајде, ајде моме Стојне 7 11111 4.71 02.11.2009
73 Ако имаш срце 1 8357 4.00 02.11.2009
74 Ако одам во Битола 6 26605 4.60 13.08.2009
75 Ако пијам рујно вино 1 9166 4.29 28.10.2009
76 Ако само запеам 1 6611 4.00 02.11.2009
77 Ако умрам ил загинам 5 16359 4.78 27.10.2009
78 Ако умрам Македонијо 1 1639 4.50 19.06.2017
79 Алија со тамбурата 1 7040 4.56 13.08.2009
80 Алов бајрак Македонски 1458 4.00 19.06.2017
81 Аман седнала ми бре Јана 1 7267 4.17 08.06.2009
82 Ангеле еден на мама, џанам 6301 3.83 03.01.2010
83 Ангелино, малој моме 1 3511 4.20 25.11.2013
84 Ано поминуваш 1 6764 4.73 12.08.2009
85 Антице џанам душице 11 11449 4.77 28.10.2009
86 Аршин, аршин 1 3315 3.60 16.02.2013
87 Ах Вања 1 718 4.00 25.09.2018
88 Ах љубов, пак љубов 1 8268 3.27 28.10.2009
89 Ах минав гора, минав друга 2 7521 4.30 12.10.2009
90 Ах мори бабо, стара бабо 4 11594 4.32 12.08.2009
91 Ах мори мајко 1 7763 4.78 02.11.2009
92 Ах мори Маро, девојче 2 7186 4.56 02.11.2009
93 Ах мори моме убаво 1 7132 4.25 08.06.2009
94 Ах, вие мои луди млади години 3 13757 4.11 21.02.2011
95 Ах, да би знала 1737 2.33 05.06.2016
96 Ах, каде е мојто либе 13 15849 4.62 02.11.2009
97 Ацано млада невесто 9 10338 4.25 28.10.2009
98 Бабино девојче 2 4070 3.88 12.12.2014
99 Бегала Мара, бегала 1 3488 4.33 13.12.2012
100 Бегала ми е Благуна 2 8080 4.69 12.10.2009
101 Бела Јано 1 64 4.00 13.07.2019
102 Белите манастири 1 6047 4.20 16.08.2013
103 Бело лице љубам јас 7 18951 4.58 02.11.2009
104 Бело Море 1 1266 4.25 22.02.2018
105 Билбил пее во планина 8 14886 4.79 29.10.2009
106 Билбил пее насабајле 6702 3.80 03.06.2009
107 Билбил рано пее 2 15433 4.36 22.05.2009
108 Билјана платно белеше 11 22843 4.49 27.10.2009
109 Билјане моме убаво 2 7753 4.18 09.06.2009
110 Бисер балкански 4 24760 4.61 31.03.2012
111 Бисеро ќерко 3 1109 4.00 07.04.2018
112 Бистро ле, Бистро планино 1 2448 4.57 25.02.2015
113 Битка се бие кумановско поле 2 8782 4.25 09.06.2009
114 Битола, бабам Битола 4 12424 4.00 02.11.2009
115 Битола, мој роден крај 11 20179 4.47 02.11.2009
116 Битолчани мераклии 1 7621 4.58 02.04.2011
117 Благуно дејче мори пожаранче 6 12199 4.85 02.11.2009
118 Блажена горо, мори зелена 1 1580 4.50 18.11.2017
119 Блазе тебе Митро 4 9811 4.71 09.06.2009
120 Бог да бие аџи Зора 1 3203 3.60 16.02.2013
121 Бог да бие кој прв почна 5 10392 4.72 28.10.2009
122 Бог да бие кочански сејмени 1 3057 4.75 17.05.2014
123 Бог да бие мојта мајка 2 6792 4.60 29.10.2009
124 Бог да бие мојта мајка маќеа 2 7196 3.17 08.06.2009
125 Бог да бие Наумчето 3 8096 4.14 29.10.2009
126 Бог да бие Русе твојта мајка 8 18801 4.61 29.10.2009
127 Бог да бие, Тино мори 4 10514 4.38 22.05.2009
128 Бог да бие, убие 1 3188 3.25 16.02.2013
129 Бог да ги бие Арапите 1 6970 4.44 19.02.2010
130 Бог да го бие тој Ибраим Оџа 8 12848 4.59 12.10.2009
131 Бог да го убие мамо 2 6786 4.50 19.08.2009
132 Бог да го убие Шефки качакот 1 7035 4.67 29.10.2009
133 Бог да убиет дебрани 5 10723 4.61 11.06.2009
134 Богата Сава, богата 1 2515 3.00 15.07.2014
135 Божинче, девојче мори 1 72 4.00 10.07.2019
136 Бојот започна браќа 1 2717 3.67 10.09.2014
137 Бојот започна горе Крушево 4 4837 4.05 22.12.2012
138 Болен лежи катил Ѓорѓи 8 9642 4.72 19.08.2009
139 Болен лежи Миле Поп Јорданов 9 13849 4.50 28.10.2009
140 Болен лежи млад Стојан 7 11768 4.44 29.10.2009
141 Болен ми лежи млад Стојан 4 7921 4.28 29.10.2009
142 Болна е легнала 6 12287 4.58 05.09.2010
143 Болна е легнала убава Калина 4 7414 4.00 14.12.2014
144 Болна паднала Родна Фалкова 2 8733 4.44 11.02.2010
145 Болно легна Ленче 2 3226 4.00 16.02.2013
146 Болно лежи малој моме 1 2756 3.50 17.05.2015
147 Бор садила мома Евгенија 4 16703 4.51 29.10.2009
148 Брала мома капини 5 14853 4.21 29.10.2009
149 Брале, брале, се собрале 4 3868 4.83 11.11.2013
150 Браче ле Божине 3 647 4.25 01.01.2019
151 Бреј Ѓурчин Стојне убаво 2 752 3.00 07.04.2018
152 Буките развиваат браќа 1 3658 4.25 03.10.2014
153 Буките развиваат, браќа 2 1140 4.00 11.06.2018
154 В село се чешма градеше 1 7994 3.85 31.03.2009
155 В' апсана ме кладе 2 5426 4.71 13.10.2011
156 В' недела дојде лудо младо 3 7051 4.40 03.10.2009
157 В' градина моме седеше 1 2722 4.50 04.12.2014
158 Вардаре, Пирин кај ти е? 1 4916 3.70 21.11.2014
159 Василица 1 10403 4.09 28.10.2009
160 Василка стои на порти 2 760 4.33 06.04.2018
161 Василке млада невесто 2 8176 4.50 09.06.2009
162 Ваташа 2 11035 4.27 28.10.2009
163 Велешките ергени 3 3300 4.33 17.02.2015
164 Величко, скопски војвода 1 8268 4.44 20.02.2011
165 Вено, пиле, Вено 2 7776 4.63 20.04.2009
166 Весели другари 1 7615 3.92 22.05.2011
167 Ветар вее, снег долета 1 2818 4.68 19.04.2015
168 Вечерај Анѓо 2 1075 3.00 21.01.2018
169 Вечна љубов пак ќе водиме 6602 3.86 16.09.2009
170 Виена лоза, виена 1 8491 4.25 19.08.2009
171 Вино пијам, ем ракија 4 12565 4.73 16.09.2009
172 Вино, вино 1 2520 4.00 25.02.2015
173 Вирум вода, вирум вировита 2261 3.00 30.09.2014
174 Во борба македонски народе 1 8422 4.74 01.03.2014
175 Во влашкото маало 5 9548 4.33 03.10.2009
176 Во Јордание 2 25567 4.47 28.10.2009
177 Во Крушево оган гори 3 5037 4.13 23.11.2013
178 Во ливаѓе ладен извор има 3 7474 4.50 08.06.2009
179 Во нашето село куќа шимширова 6263 3.60 08.06.2009
180 Во ноќта си месечина 1 7457 4.57 11.06.2009
181 Во Солуна Еди куле 2 3812 3.78 09.04.2013
182 Во Струмица на улица 5 20254 4.63 16.09.2009
183 Водарка 1 8940 4.25 27.01.2012
184 Водарки 1 13154 4.31 22.05.2009
185 Возот браќа тргнува 1 9178 3.50 19.08.2009
186 Војник одам 1 6717 4.71 16.09.2009
187 Војниче младо 1 4484 3.79 11.04.2012
188 Врана коња јавам јас 6 20432 4.50 19.08.2009
189 Вратете се Македонци 2 3208 4.57 10.09.2015
190 Врати ми се, мило либе 2 919 4.00 22.11.2018
191 Врати се, бела Марија 3 10368 4.05 25.10.2014
192 Врба ми изникнала 2 718 4.00 10.01.2019
193 Врзале го Марка црвени ремење 2335 3.67 30.09.2014
194 Врни се, врни либе Мариче 1 2635 3.67 12.12.2014
195 Гена ми појде на чешма 5 8266 4.50 02.11.2009
196 Гина, Гина лична Гина 1 7540 4.38 03.06.2009
197 Глас ми се слуша 3 4619 3.73 09.03.2012
198 Глас се слуша, плач и лелек 1 1023 4.13 05.09.2018
199 Гледај ме, гледај либе 3 9814 4.34 29.10.2009
200 Го пратиле дедо в' планина 2 11476 4.04 03.06.2009
201 Го фанале едно моме 4 9808 4.64 28.10.2009
202 Голем мерак имам мамо 1 12516 4.49 21.04.2009
203 Голема свадба во село 2 10601 4.00 19.04.2010
204 Гордо Порече 2 1341 4.00 19.12.2017
205 Горе Славеј дошле борци млади 1 1852 4.67 17.01.2016
206 Гори Балкан 5 11355 4.55 02.11.2009
207 Горичице лилјанова 1 4161 4.00 02.02.2012
208 Гоце ми отиде во Солуна града 2 3788 4.33 17.11.2013
209 Грабиле гу Ангелину 2 3076 4.33 14.02.2013
210 Градел Илија манастир 3 15113 4.72 19.08.2009
211 Грозда мома мести три бајрака 6631 4.00 20.05.2009
212 Гроздано моме убаво 6071 4.33 02.11.2009
213 Грозен гавран 1 7220 4.28 12.08.2009
214 Гујго ле, јуначе 3 4943 4.30 20.02.2012
215 Гукни ми, гукни гугутко 1 2821 4.09 16.04.2014
216 Да ме молат не се женам 2 9416 4.67 29.10.2009
217 Да ми купиш Дервиш Бајрам 1 761 4.33 14.04.2018
218 Да ми пукниш, стара мајко 1 7219 4.44 31.03.2009
219 Да сум бистра вода 11 12013 4.62 03.06.2009
220 Да ти пукне мила мајко најмилото 2 7197 4.38 19.08.2009
221 Давај ме мамо мори давај ме 6600 3.50 08.01.2010
222 Давај ме мила мамо, давај ме 7 10817 4.64 02.11.2009
223 Дај ми мамо динар, до два 1 6447 4.50 02.11.2009
224 Дај ми надеж 2 10322 4.89 11.06.2011
225 Дајте ми ја 1 6730 4.71 20.03.2018
226 Дал не ти е жал бре Миеле 6150 4.00 02.11.2009
227 Дали думаш либе 6 8455 4.77 02.11.2009
228 Дали знаеш мила мајко 2 8760 4.64 02.11.2009
229 Дали знаеш мило либе 4 7054 4.33 02.11.2009
230 Дали знаеш моме паметуваш 6431 4.40 02.11.2009
231 Дали знаеш помниш ли 1 858 3.50 22.10.2018
232 Дали си се наспало 2 6152 4.00 12.08.2009
233 Дали чекаш стара мајчице 1 1469 4.63 28.09.2018
234 Дано ле Данче убава 1 7022 4.17 02.11.2009
235 Дафина болна легнала 4 8350 4.35 29.10.2009
236 Дафина платно белеше 1 6774 4.50 12.08.2009
237 Дафино вино црвено 18 24144 4.57 27.10.2009
238 Дафино црвен каранфил 1 6837 4.50 29.10.2009
239 Двама се љубеа мамо 5829 4.00 02.11.2009
240 Две девојки 1 5489 4.20 31.03.2012
241 Две китки 2 4551 4.45 14.04.2013
242 Две ми друшки 1 5078 3.87 18.12.2011
243 Де мори Васе, Васе 1 7219 3.72 18.06.2010
244 Дебарцо ти си борбена 1 8213 4.11 02.11.2009
245 Девет години (верно да љубиш) 1 11500 4.53 12.08.2009
246 Девет години болен лежав 1 6748 4.43 29.10.2009
247 Деветсто и осма година 1 2198 4.57 15.06.2017
248 Девојко лична румена 1 7253 4.57 02.11.2009
249 Девојко убава 6195 4.50 02.11.2009
250 Девојче бело, црвено 7 13325 4.42 29.10.2009
251 Девојче бело, црвено 2 7290 4.38 16.08.2011
252 Девојче тенко високо 1 3765 4.80 23.09.2014
253 Девојче, девојче 8 6310 3.88 15.11.2011
254 Девојче, море девојче 1 2675 4.33 11.11.2013
255 Девојченце љубиш ли ме мене 2 7851 4.27 02.11.2009
256 Девојченце, ќе ти купам 1 746 3.67 06.04.2018
257 Дедо мили златни 4 16402 4.20 22.05.2009
258 Дејгиди луди млади години 8 20404 4.48 02.11.2009
259 Дејгиди Магдалено мори 4 10852 4.59 04.09.2011
260 Делба делила 2 6683 4.33 22.05.2009
261 Ден денувам 3 4422 4.82 19.04.2015
262 Денес над Македонија 1 24069 4.32 02.04.2014
263 Денеска ми е сабота 2 10782 4.57 04.09.2011
264 Дење ноќе јас те барам 1 2100 4.33 07.08.2016
265 Детенце мало 1 6194 3.50 12.08.2009
266 Дигни си Маро, Марче очите 3 7526 4.25 02.11.2009
267 Димитријо, сине Митре 3 13520 4.29 07.10.2013
268 Димитриче русокосо девојче 4 8063 4.62 12.10.2009
269 Димна јуда град градила 2 3285 4.57 05.09.2016
270 Димчета аскер го писаја 1 6808 4.36 29.10.2009
271 Динка двори мете 6684 3.17 22.05.2009
272 До кога браќа мили Македонци 1 10204 4.48 29.10.2009
273 До три ми пушки пукнаа 4 7649 4.27 21.02.2013
274 Добро ми дошле сватовите 1 6840 4.60 02.11.2009
275 Додек је мома при мајка 3 5844 4.50 16.01.2012
276 Дојде време да си одам 1 1990 4.40 24.01.2017
277 Дојди либе до вечер 3 747 4.67 06.04.2018
278 Дојди мајко испрати ме 1 7144 4.50 02.11.2009
279 Дојди, дојди калеш море Димчо 1 6736 4.50 02.11.2009
280 Дојди, дојди малој моме 1 6232 4.50 29.10.2009
281 Дојди, дојди, малој моме 2 7368 4.38 22.06.2011
282 Донка боли бело грло 1 6678 3.36 22.05.2009
283 Доста време ерген одев 2 22106 4.50 19.08.2009
284 Доста, доста лично ле Стојне 4 9784 4.61 02.11.2009
285 Дотекла вода студена 4 6354 3.92 15.01.2013
286 Драганка ѓерѓеф везеше 1 2709 3.43 17.12.2014
287 Дремка ми се дреми 6 9121 4.38 02.11.2009
288 Друга земја ние немаме 1 1489 4.67 19.06.2017
289 Друга љубов не сакам 5 1964 3.88 30.07.2017
290 Дувни ми бел ветре 7 2850 4.40 19.04.2015
291 Дуне мори, малој моме 1 3087 3.00 09.05.2015
292 Душо моја, прости ми 2 6787 4.50 19.05.2014
293 Ѓорѓи и Елена 2 4277 4.17 24.09.2012
294 Ѓорѓија море терзија 1 1315 4.80 03.12.2017
295 Ѓорушице, црно око 9 11975 4.60 22.05.2009
296 Ѓул трендафил 1 7545 3.90 08.06.2009
297 Ѓурѓа пере во реката 3 818 3.00 14.04.2018
298 Ѓурѓана ми болна лега 1 2900 3.17 18.02.2013
299 Ѓурѓово лето проклето 6185 3.00 22.05.2009
300 Егејки мајки 4 4854 4.45 26.05.2014
301 Една вечер 6160 4.00 29.10.2009
302 Една гитара 1 7053 3.69 04.04.2011
303 Една желба имам 3 6027 4.55 22.09.2014
304 Една комитска 2 3953 3.82 29.09.2013
305 Една мисла имаме 1 9374 4.69 31.03.2012
306 Една мома с' мајка е 5 7716 4.30 29.10.2009
307 Еднаш минав на мостето 1 6341 4.67 02.11.2009
308 Едно време си бев ерген 1 8085 4.42 27.10.2009
309 Едно име имаме 4 24331 4.63 02.11.2009
310 Едно малој моме 5 12201 4.56 29.10.2009
311 Едно младо војниче 6175 4.50 02.11.2009
312 Едно моме покрај Вардар оди 6318 4.00 28.10.2009
313 Езеро рајско убаво 1 8363 3.32 06.10.2014
314 Еј море девојче 6098 3.67 29.10.2009
315 Еј мори Ленче, младо фиданче 6272 4.00 02.11.2009
316 Еј ридови, сини мориња 8 18033 4.48 02.06.2013
317 Еј севдалино, еј малој моме 1 20265 3.93 28.10.2009
318 Еј ти куме 1 849 3.00 17.10.2018
319 Еј ти Марие, селвие 1 7230 4.50 02.11.2009
320 Еј ти Недо море, бела Недо 6769 3.90 08.06.2009
321 Еј Тодоре 1 7247 4.20 02.11.2009
322 Еј, море мажу 1 3192 4.33 28.01.2013
323 Ела ќерко да ти кажам 1 1881 4.00 22.08.2017
324 Елај либе, елај 1 7329 3.86 03.06.2009
325 Еленко, моме мори, убава 3 6653 4.54 29.08.2012
326 Елено ќерко, Елено 22 18538 4.53 29.10.2009
327 Елено моме, Елено 1 16908 4.27 29.10.2009
328 Елено моме, Елено 2 8249 4.28 26.02.2011
329 Ерген одев мајко 8 13673 4.65 02.11.2009
330 Ерген сум одил, преодил 1 2320 4.33 12.06.2016
331 Ергенлак е мамо пашалак 1 6768 4.57 02.11.2009
332 Есен дојде, војници одат 1 8639 4.04 25.10.2012
333 Ете така дедо Димо 2 7625 4.47 09.06.2009
334 Жал за Деспина 5 32459 4.73 26.03.2010
335 Жалајте го браќа Толета војвода 6583 4.33 08.06.2009
336 Жалајте ми мајки 844 3.50 19.03.2018
337 Жали горо, жали сестро 2 8835 3.91 11.06.2009
338 Жали моме, да жалимо 1 7094 3.75 19.05.2009
339 Жална мајка 1 7951 4.40 03.10.2009
340 Жената е зло без кое не се може 1 3013 3.89 23.04.2015
341 Жени ме мамо, жени ме 3 8321 4.18 02.11.2009
342 Жени се Радо 3 10493 4.39 31.03.2011
343 Животе мој 1 7935 4.75 19.08.2009
344 Жировницо пуста останала 2 13164 4.45 31.01.2013
345 За баба Ефтимица 1 6727 4.14 19.08.2009
346 За Зарина 4 9436 4.57 28.10.2009
347 За Карпош војвода 1 3366 4.40 17.04.2014
348 За кого ти цути Дано лицето 9 12694 4.62 19.08.2009
349 За Крушевската Република 2 11667 4.70 03.10.2009
350 За Фросина 6 13407 4.64 28.10.2009
351 Заблеало рудо јагне 2 12684 4.74 22.05.2009
352 Зажни Јано 1 2224 4.25 27.10.2016
353 Зајди, зајди јасно сонце 14 26948 4.57 28.10.2009
354 Заљубив едно младо девојче 6570 4.25 28.10.2009
355 Заљубив мале три моми 4 2096 4.50 20.02.2017
356 Заљубил Димо три моми 1 7815 3.67 20.04.2009
357 Замолил Стојан мајка си 1 6797 4.43 19.08.2009
358 Запеала Љуба од градина 1 7318 4.53 19.08.2009
359 Запеало славеј пиле 1 3869 4.79 07.04.2013
360 Запеј песна Македонко 1 8925 4.29 28.10.2009
361 Запејте песна другари 1 7676 4.00 10.05.2011
362 Запејте сите ангели 2 6468 4.37 14.12.2014
363 Заплакало е Мариово 8 26567 4.39 28.10.2009
364 Запри, запри виолино 2 6905 4.63 02.06.2013
365 Зар има лек за вљубени 1 7773 4.24 31.05.2011
366 Засвирил Стојан 5 7622 4.50 19.10.2011
367 Заспала Јана, Јанинка 4 7793 4.38 28.10.2009
368 Заспало девојче на бистро изворче 1 3162 4.43 28.01.2013
369 Затрепери Козјак планина 7099 3.11 09.06.2009
370 Зачукале дајрињата 1 707 4.00 14.04.2018
371 Зачукале тапаните 6 8739 4.60 19.08.2009
372 Збогум мајко, јас отидов 4 9701 4.64 09.06.2009
373 Земај ми го мили тате она девојче 1 6581 4.50 19.08.2009
374 Земи нож прободи ме 6647 3.44 03.10.2009
375 Земјо Македонска 8 48253 4.46 27.10.2009
376 Зете, мили зете 1 2234 3.44 14.04.2018
377 Зора се зори 1 3336 4.38 26.06.2015
378 Зората се зазори 2 889 3.50 08.04.2018
379 Зошто ме мачиш судбино клета 1 3172 4.67 06.09.2014
380 Зошто ми се срдиш либе 5 11771 4.09 19.08.2009
381 Зошто си ме мајко родила 5 11247 4.31 28.10.2009
382 Зошто ти ме оставаш 6250 4.40 19.08.2009
383 Зумбај, зумбај 1 4686 4.54 14.04.2013
384 Зурли трештат на сред село 7 16630 4.44 19.08.2009
385 И ќе дојде време 1 7710 3.75 12.08.2009
386 И ние сме деца на Македонија 6 27493 4.76 28.10.2009
387 И таму е мојата родина 1 11450 4.56 29.10.2009
388 И три години станаа 3 8290 4.07 12.08.2009
389 Ивано, Иванке 1 728 3.00 06.04.2018
390 Ивано, Иванке, лична реканке 1 52 3.00 13.07.2019
391 Играле баби по месечина 1 5054 4.41 01.08.2012
392 Играле, играле девојчиња 1 2583 4.33 04.10.2014
393 Идам, не идам 2 476 3.40 14.04.2019
394 Иди ја мамо посакај 1 6218 3.64 12.08.2009
395 Извикна Јана провикна 1 6741 4.60 29.10.2009
396 Излегов да се прошетам 2 7091 3.50 29.10.2009
397 Излегов да се прошетам 2 3176 4.63 06.10.2013
398 Излегов да се прошетам, мамо 1 2951 4.25 06.10.2013
399 Излегов да се разшетам 1 2914 4.00 06.10.2013
400 Излегол Дејан војвода 2 8635 4.58 04.09.2011
401 Излегол Јане Сандански 5 10570 4.19 29.10.2009
402 Излегол невен Пејо 4 3783 4.88 15.07.2014
403 Излези Видо мори, чудо да видиш 5 10514 4.32 12.10.2009
404 Излези моме на чардакот 6044 4.00 08.06.2009
405 Излези моме Русанке 5982 3.40 12.08.2009
406 Излези, стара мајко 5 8366 4.63 22.05.2009
407 Изникна ми бадем дрво 1 7490 4.00 28.02.2011
408 Изникнало криво крувче медено 3 7052 4.70 22.12.2012
409 Илија ќе оди в' туѓина 1 2529 3.00 16.04.2014
410 Илино моме убаво 1 3897 4.45 15.09.2014
411 Илчовице млада невесто 2 12170 4.54 02.11.2009
412 Имал попот магаренце 1 3592 3.50 07.08.2014
413 Имала мајка девет сина 4 18291 4.49 19.06.2010
414 Имала мајка мила сина 2650 3.80 16.09.2014
415 Имам момче како лешник 1 747 3.00 14.04.2018
416 Ино моме веселино 1 7160 4.00 28.10.2009
417 Ја излези Ѓурѓо 8 55511 4.52 19.11.2010
418 Ја излези либе на пенџере 4 8193 4.50 02.11.2009
419 Ја излези стара мајко 11 20092 4.58 29.10.2009
420 Јадна Доца леб месила 3 9255 4.00 22.05.2009
421 Јана грло заболело 1 7399 4.11 02.11.2009
422 Јана е шума градила 2 3304 3.73 17.05.2015
423 Јана мајка луто колне 1 6982 3.92 02.11.2009
424 Јана мома 1 3976 3.71 14.04.2013
425 Јаничари одат, мамо 3 7037 3.91 11.04.2012
426 Јанка низ гора врвеше 3 1262 3.67 01.12.2017
427 Јанке ле Јанке убава 6 9034 4.00 02.11.2009
428 Јано Јановице, каде ти е Јане? 3 2197 4.67 30.08.2016
429 Јано ле, Јано ле 1 2945 4.25 25.02.2015
430 Јано мори, Јано леле, севдалино 12 22464 4.64 19.08.2009
431 Јано, Јанке Кумановке 4 10236 4.69 27.10.2009
432 Јано, Јанке Трипатанке 1 1930 4.00 01.07.2016
433 Јас кога бев овчарче 6292 4.75 12.08.2009
434 Јас Методи Патче од Охрида 1 11214 4.56 29.10.2009
435 Јас си го сакам нано 1 6886 3.92 02.11.2009
436 Јас си појдов во Битола 2 6774 3.80 22.05.2009
437 Јас сум мома охриѓанка 2 11106 4.46 27.10.2009
438 Јас сум мома пак мома 2 6449 4.78 02.11.2009
439 Јас сум несреќница 3 7777 4.63 12.08.2009
440 Јас сум чисто Македонче 3 6059 4.30 10.08.2014
441 Јас те пратив на вода Калино 5 8772 4.33 19.08.2009
442 Јоване море, Јоване 5 11575 4.63 02.06.2013
443 Јовано, Јованке 35 43491 4.50 29.10.2009
444 Јулија 1 2948 2.75 12.12.2014
445 Ка се заљубиле до две луди млади 2 5511 4.00 17.09.2012
446 Каде се чуло, видело 1 4264 4.70 01.03.2014
447 Каде се чуло, мамо, видело 2 7757 4.56 29.10.2009
448 Каде си тргнала Кито 3 8179 4.45 19.08.2009
449 Каде си тргнало абре бај Постоле 4 9019 4.75 02.11.2009
450 Каде сте, Македончиња? 3 13769 4.20 11.06.2009
451 Кажи Анѓо мори 2 3475 4.60 06.01.2014
452 Кажи Васке Евдова 6 8476 4.10 22.05.2009
453 Кажи Епсо Димушева 4 7843 4.50 11.06.2009
454 Кажи Јано 6558 4.00 19.05.2009
455 Кажи Јано, кажи душо 7 9758 4.11 29.10.2009
456 Кажи кажи Донке 1 6591 4.43 03.01.2010
457 Кажи ми, кажи Катинке 5 8099 4.75 19.08.2009
458 Кажи облаче ле бело 4 12175 4.24 13.12.2012
459 Кажи Рајне, кажи душо 8 10766 4.58 29.10.2009
460 Кажи, кажи либе Стано 8 10108 4.58 17.11.2009
461 Кај си мајко да ме видиш 1 7149 4.67 07.04.2010
462 Како да ти речам мила остани 2 4214 4.42 04.12.2016
463 Како пиреј 1 1872 4.67 19.06.2017
464 Како што е таа чаша 5 10441 4.38 02.11.2009
465 Калеш Дончо 4 9371 4.60 29.10.2009
466 Калино ќерко, Калино 6467 3.00 08.06.2009
467 Каљо, Калино девојче 6 8047 4.40 29.10.2009
468 Капитан болен лежи 1 3124 4.50 29.03.2015
469 Каранфил невесто мори 2 8199 4.36 29.10.2009
470 Каранфило филфило 7 11452 4.52 03.01.2010
471 Каранфилче девојче 12 4427 4.64 09.04.2013
472 Кате лично девојче 1 7080 4.14 03.01.2010
473 Кате, Кате лично моме 3 8933 3.69 19.08.2009
474 Кате, Катерина 1 3301 3.67 24.01.2015
475 Катерино кротко јагне 2 7833 4.29 31.10.2010
476 Каул се фатиле момче и девојче 3 941 4.50 07.01.2019
477 Киниса да ода у В'мбел на гости 2 1405 4.65 04.01.2019
478 Киниса моме на вода 3 4305 4.33 24.04.2014
479 Кинисав да одам 1 6767 4.00 12.08.2009
480 Кинисала Каља за Рајна Кошара 2083 3.00 30.09.2014
481 Кинисала Роса ју планина 3 7239 4.30 31.03.2009
482 Кинисала Стана 2189 3.00 31.10.2014
483 Кинисало Грче јабанџиче 1 2268 4.40 31.01.2015
484 Кинисало малој моме 1 1988 4.17 20.05.2017
485 Кинисуе Стојан во планина 6174 3.50 08.06.2009
486 Кирајџиче, јабанџиче 5 7783 4.86 19.08.2009
487 Кирјана вино продава 3 16275 4.40 11.01.2013
488 Китен ми, китен девере 1 5443 3.29 02.10.2012
489 Кичевјани, московјани 1 7668 4.83 04.09.2011
490 Кога војници тргнавме 5 8107 4.31 29.10.2009
491 Кога ќе те жениме Дамјане 1 3198 4.43 11.06.2018
492 Кога падна на Пирина 6 17756 4.58 28.10.2009
493 Кога се мажеше што ти се чинеше 3 7857 4.20 17.11.2009
494 Кога си бевме мали 3 8397 4.44 17.11.2009
495 Кога си тргнав во туѓина 5 11042 4.59 17.11.2009
496 Кога тргнав Цвето 8 25941 4.29 17.11.2009
497 Кој ти ги даде тие црни очи 2 5569 4.44 29.08.2012
498 Кој ти го тури, жено 1 5196 3.80 05.12.2014
499 Кој што ме чуе да пеам 5 9893 4.34 17.11.2009
500 Коледа леда 7712 4.50 28.10.2009
501 Коледица 2 11520 4.40 28.10.2009
502 Кондисал Ајрадин паша 3 9021 4.42 29.10.2009
503 Коња водам Анѓе 2 8070 4.17 11.06.2009
504 Костадине, море мили сине 4 274 3.00 14.06.2019
505 Коце берберот - чалгаџијата 2 11542 3.95 04.04.2011
506 Крај Вардара високи баири 1 6632 4.40 09.06.2009
507 Крај Вардара двајца седевме 1 914 3.50 18.11.2017
508 Крај Вардара седеше 2 9770 4.33 17.11.2009
509 Крени глава Кузмане 1 501 3.00 06.04.2018
510 Крушево абер пристигна 1 15334 4.65 28.10.2009
511 Куќа имам на Пелистер 3 15976 4.58 20.04.2011
512 Кучињата лаат, пазарџии идат 1 8709 4.73 29.10.2009
513 Ќе одам стара мајко 1 8574 4.00 04.09.2010
514 Ќе ти купам широк фустан Зуице 3 2766 4.60 30.05.2014
515 Ќе ти умрам мамо 3 6830 4.75 28.10.2009
516 Лажи, лажи Вере 4 12012 4.52 29.10.2009
517 Лазаре, Лазаре 1 3694 4.60 04.12.2014
518 Легнала Дана 4 4641 4.60 13.12.2012
519 Легнала Ѓурѓа на рамно гумно 1 2709 4.40 16.04.2014
520 Легнала мома, заспала 1 3186 4.44 29.11.2013
521 Легнало лудо, заспало 1 776 3.00 28.02.2018
522 Легнало моме заспало 1 7018 4.80 17.11.2009
523 Легнало моме, заспало 6300 4.44 08.01.2010
524 Легнало Родне 1 7908 4.75 20.03.2011
525 Лежал е Стојан 1 1673 4.50 22.02.2016
526 Леле Димче трчај лажи 1 5977 3.00 11.06.2009
527 Леле Јано 5 8254 3.75 22.05.2009
528 Леле с'нце, леле глава 1 2883 4.50 14.02.2013
529 Лен садила мома 3 2033 3.75 26.04.2016
530 Ленка 1 6369 4.30 02.04.2014
531 Ленка пиши бела книга 1 7695 4.64 17.11.2009
532 Лено ле, Лено 1 3050 4.25 09.05.2015
533 Лено, Лено, Ленче 1 3436 4.14 15.05.2014
534 Лено, Ленче 1 7073 4.53 15.05.2014
535 Ленче битолчанче 1 1579 3.00 16.04.2016
536 Ленче болно лежи 4 7906 4.71 17.11.2009
537 Ленче бре душо 4 8346 4.58 17.11.2009
538 Ленче бре душо, слана е паднала 1 835 3.00 14.04.2018
539 Леонид со мајка вечера 1 962 4.00 12.11.2017
540 Леринските села 2 3847 4.25 22.10.2014
541 Летоечка песна 2064 3.50 31.10.2014
542 Лешочкиот манастир 5 11177 4.53 28.10.2009
543 Либе ле, либе убаво 4 3199 4.57 09.04.2013
544 Либе, ако дојдеш 3 6783 4.60 22.05.2009
545 Лидуду, лидуду 1 619 3.00 06.04.2018
546 Лилјано моме 12 9014 4.08 02.08.2012
547 Лилјано моме убаво 14 10909 4.65 19.08.2009
548 Лилјано моме, Лилјано 6451 4.17 19.08.2009
549 Лилјано моме, Лилјо убаво 1 1113 4.60 11.06.2018
550 Лино моме Лино 2 8040 4.47 17.11.2009
551 Лисаво 2 2909 4.25 25.09.2015
552 Лихнида кајче веслаше 5 14032 4.68 03.07.2012
553 Лична валандовчанка 1 6630 4.00 17.11.2009
554 Лична Мара меанџика 1 2251 4.50 15.07.2014
555 Лична мома скопјанка 3 1594 4.00 01.12.2017
556 Лудо младо сон засонило 3 635 3.50 11.02.2019
557 Лулела е Јана 2 7096 4.43 19.08.2009
558 Љубеле се двајца млади 4 7186 4.25 19.08.2009
559 Љубеше ме мила мајко убава Елена 1 7055 4.85 09.06.2009
560 Љуби, љуби лудо младо 6138 4.50 29.10.2009
561 Љубинке моме убаво 1 6263 3.50 17.11.2009
562 Љубов голема 1 19088 4.33 16.11.2011
563 Магдо мори Магдалено 3 9998 4.64 02.11.2009
564 Маж ми е генерал 1 7267 4.15 29.10.2009
565 Мајка има едно чедо 1 8262 4.59 04.09.2011
566 Мајка ми купила шарени чорапи 1 3168 4.38 08.03.2015
567 Мајка на Марика думаше 10 17469 4.51 27.10.2009
568 Мајсторе, мајсторе 3 12967 4.73 29.06.2011
569 Македонија 1 8444 4.77 02.11.2009
570 Македонијо жална ле мајко 1 7349 4.38 02.11.2009
571 Македонка 1 8639 4.50 31.03.2009
572 Македонки билбилјанки 3 14415 4.74 02.11.2009
573 Македонско девојче 10 25433 4.60 27.10.2009
574 Малечко убо Лазаре 2673 4.25 04.04.2015
575 Малихери пукаја 2 7778 4.71 19.08.2009
576 Малките моми 3 8022 3.73 08.06.2009
577 Малој моме цвеќе брало 2 7540 4.71 28.10.2009
578 Мамо кој чука на порти 6 11033 4.47 02.11.2009
579 Мамо мори 6395 4.33 08.06.2009
580 Мара охриѓанка 1 6856 4.67 29.10.2009
581 Маре мори Маре 6517 4.17 02.11.2009
582 Мари Димано, џан Димано 2 2080 4.71 03.12.2015
583 Марие дилбер бела Марие 10 12545 4.81 02.11.2009
584 Марие млада невесто 4 13730 4.65 27.10.2009
585 Марика мома убава 5 10272 4.38 29.09.2009
586 Марика на стол седеше 2 6748 4.20 03.06.2009
587 Марике мори, бела вардарке 1 2568 4.00 31.07.2014
588 Мариче ле, лично, девојче 6 8064 4.79 19.08.2009
589 Мариче, црно косиче 1 2993 4.50 28.04.2013
590 Марко Крале ја одменува свадбарината 171 4.50 14.06.2019
591 Маро, Марике, фидан бојлике 1 8128 4.61 03.06.2009
592 Маце, маце, тече вода студена 4 8136 4.63 19.03.2011
593 Машала 1 12618 4.56 04.01.2014
594 Ме сакаа двајца тројца 2 4565 4.60 29.08.2012
595 Меани, меани 2 11681 4.75 29.09.2009
596 Менвај куме прстени 2 2391 4.20 10.07.2014
597 Мери Томчо сто драм алва 3 7377 4.08 29.10.2009
598 Ми го затвориле младиот Јорданчо 4 7474 3.86 29.10.2009
599 Ми излегла Евда низ чаршија 1 8363 4.39 29.09.2009
600 Ми се собрале 12 другара 1 818 4.33 14.04.2018
601 Ми се собрале ваке-таке 2 4295 4.36 10.12.2012
602 Ми те продадова, Досто, моме мариовско 1496 3.00 05.06.2016
603 Ми тргнала Кира 1 2223 4.00 03.04.2015
604 Мила мајко мојто либе 1 6639 4.38 29.09.2009
605 Мила мајко што ме роди толку сиромав 6 8603 4.35 19.08.2009
606 Мила Македонијо 1 2360 4.75 19.06.2017
607 Милето на Џајкови 2 6292 3.50 29.09.2009
608 Милка болна легнала 1 8055 4.50 15.10.2009
609 Милкано моме мори 7488 3.33 08.06.2009
610 Мирјано моме Мирјано 3 6774 4.67 29.09.2009
611 Мирка на Гинови 1 1577 4.67 25.09.2017
612 Митра делија коња јахаја 6 8708 4.27 18.05.2010
613 Митра мома поповата 1 8143 4.14 22.05.2009
614 Митра низ двори шеташе 2 3527 4.50 23.02.2014
615 Митре Влао, тешко ранет 1 6735 4.42 31.03.2009
616 Митро ле, Митро 1 1574 4.67 22.11.2017
617 Митро моме 1 7172 4.58 11.06.2009
618 Митро, Митро мори 1 7483 4.36 08.06.2009
619 Млад Гоце, млади војвода 6104 4.00 08.06.2009
620 Млада чорбаџијке 1 2437 4.33 02.06.2014
621 Многу мерак имам бабо 4 16548 4.53 03.03.2011
622 Многу ми го фалат, бабо 4 8512 4.48 11.06.2009
623 Модерна си имам жена 1 7613 4.60 20.04.2011
624 Може ли цвеќе без вода 2 7517 4.54 29.09.2009
625 Мој роден крај 1 16424 4.15 29.09.2009
626 Мојта свадба без песна ќе биде 1 4523 4.40 23.04.2013
627 Молитва 1 4580 4.45 14.04.2014
628 Мома крај извор седеше 2 7011 4.43 29.10.2009
629 Мома оди за вода 5 16218 4.65 22.05.2009
630 Мома седи на чардакот 2 3991 4.45 28.01.2014
631 Мома солунчанка 1 1249 4.00 28.09.2017
632 Мома уф зандана 5800 4.50 19.08.2009
633 Мома уф зандана 1 5612 4.67 08.01.2010
634 Моме оди на вода 2 7595 4.36 29.09.2009
635 Моме седи на пенџере 5 7365 3.69 29.09.2009
636 Моме стое во ливади 10 3473 4.33 16.04.2014
637 Момите мамо, момите 1 8996 4.83 02.11.2009
638 Момче младо убаво 6054 4.33 29.10.2009
639 Момченце и момиченце 1 6949 4.56 07.04.2010
640 Море абер дојде Ајше 4 9781 4.94 12.10.2009
641 Море дојде време 6217 2.82 29.10.2009
642 Море доста оде, доста шета 1 6748 4.73 11.06.2009
643 Море зедов жена многу млада 1 600 4.33 06.04.2018
644 Море Корун арамијо 1421 3.00 05.06.2016
645 Море Максим има лоша жена 3 1052 4.25 06.04.2018
646 Море моме седмојанче 1 6398 4.25 11.06.2009
647 Море сокол пие вода на Вардарот 21 24327 4.89 29.10.2009
648 Море три години Стамбол го шетав 4 8664 4.31 11.06.2009
649 Море чичо рече (Пајдушко) 4 11776 4.79 22.05.2009
650 Море што си бевме големото друштво 3 9527 4.14 27.12.2009
651 Мори Анчо Милојчина 3 3032 4.50 18.02.2013
652 Мори Вано, лична Вано 1 1038 4.00 01.12.2017
653 Мори деј Невено, невен душо 1 629 4.33 07.10.2018
654 Мори моме Магде 6 10058 4.64 27.10.2009
655 Мори моме, малој моме 2 4334 4.11 02.06.2013
656 Мори моме, што не дојдеш 1 6159 4.60 20.05.2009
657 Мори момиченце малечко 1 7042 4.50 27.03.2010
658 Мори сваќе 2 759 4.50 06.04.2018
659 Мори чупи костурчанки 5 11951 4.60 31.03.2009
660 Мост ми ѕидат девет мајстори 1 8485 4.55 29.10.2009
661 На врата стои дос 2 6077 4.33 20.05.2009
662 На врв на планина 1733 3.00 05.06.2016
663 На гости ти дојдов, Кито 2 3193 4.33 16.04.2014
664 На кого е црна жената 3 755 4.50 06.04.2018
665 На сред село едно дрво 1 8224 4.29 29.09.2009
666 На сред село тапан бие 1 5743 4.29 23.09.2012
667 На сред село чешма шарена 6 12446 4.62 15.10.2012
668 На срце ми лежи мила мамо 9 12937 4.68 29.09.2009
669 На Струга дуќан да имам 9 15607 4.11 29.09.2009
670 На четврти мај Гоце загина 1 8362 4.19 15.07.2014
671 Над Пирина јасно сонце 1 2135 3.00 22.02.2016
672 Назад Калино моме 8 37211 4.51 22.05.2009
673 Нани, нани Димче 1 6897 4.17 08.06.2009
674 Направило моме ладна меана 2 7024 4.13 29.09.2009
675 Нарача Митра порача 1 703 4.00 08.04.2018
676 Народ се собрал 1 5779 4.32 24.06.2012
677 Народе Македонски 5 17656 4.63 28.10.2009
678 Нарочува бело Менде, порочува 1 10356 4.48 11.06.2009
679 Нашето село рано вечерало 1 3586 4.00 30.01.2014
680 Не виткај се Софче 6 10666 4.43 29.09.2009
681 Не задевај се, мори Вендо 6 940 4.00 14.04.2018
682 Не заминувај, не ме оставај 1 1106 3.00 18.11.2017
683 Не кажувај либе добра ноќ 6 15870 4.65 27.10.2009
684 Не кани ме 2 5986 4.52 18.08.2013
685 Не лажете се другарки 2 8470 4.56 29.09.2009
686 Не ме жално гледај, мајко 1 2285 4.50 19.07.2014
687 Не ми го лажи Ѓорѓи Марето 7 8170 4.07 08.06.2009
688 Не ми седи коконо 1 7041 4.50 29.09.2009
689 Не оди моме крај брегот 3 2180 3.75 03.01.2016
690 Не оди Сефер село Карбуница 1 6977 4.50 08.06.2009
691 Не пиј Недо рујно вино 1 4101 4.67 02.12.2011
692 Не плачете стари мајки 1 6959 4.67 03.04.2010
693 Не плачи Лено мори 4 7414 3.86 08.06.2009
694 Не плачи мајко, не жали 2 3488 4.46 27.09.2016
695 Не плачи мило либе, не жали (Параходот) 15 11974 4.75 27.10.2009
696 Не претезај 1 2172 4.00 16.04.2014
697 Не прибирај мила мамо стројници 1 6791 3.86 29.09.2009
698 Не раѓај мајко, лична Македонијо 6288 3.43 19.08.2009
699 Не русај, прусај 2 2290 4.00 21.08.2015
700 Не се бели Маре мори не се црви 6 12316 4.39 29.09.2009
701 Не се кревај на големо 1 6282 4.60 19.08.2009
702 Не се фаќај Доне, Донке 6 11618 4.29 29.09.2009
703 Не седи Расим распашан 1 2928 4.75 03.10.2014
704 Не си го продавај Кољо чифликот 11 14181 4.76 27.10.2009
705 Не стој Доне, Донке 7 14636 4.54 29.10.2009
706 Не сум вечерало 1 689 3.00 06.04.2018
707 Невено мори, Невено 1 6964 4.53 02.12.2011
708 Невеста жито требеше 1 3978 4.38 30.01.2014
709 Невеста иди од вода 1 3751 4.20 02.12.2011
710 Невеста платно ткаеше 1 2442 4.60 19.07.2014
711 Невесто калеш мори убава 6 9896 4.59 29.09.2009
712 Невесто лична калеша 4 8073 4.38 29.09.2009
713 Невесто црвен трендафил 4 5801 4.50 01.08.2012
714 Недалеку од Воден града 1 8604 4.92 29.09.2009
715 Недо ле, арна девојко 3 3261 4.50 23.09.2014
716 Нејќум, нејќум 1 631 3.00 14.04.2018
717 Нека чукаат тапаните 1 3029 4.00 08.11.2016
718 Нели си пусто свршеница 1 649 3.50 07.04.2018
719 Нели сторивме вера и клетва 3 6406 4.50 19.08.2009
720 Нели ти реков моме Донке 4 7644 4.78 29.09.2009
721 Нели ти реков не оди боса 2 7947 4.60 19.03.2011
722 Немам мило, немам драго 3 8293 3.70 29.10.2009
723 Немој ме, мила мамо, луто да колнеш 2 7071 3.91 19.08.2009
724 Нешо пиле 2 2702 4.00 16.04.2014
725 Нешто ќе те питам, бабо 4 13971 4.41 05.06.2016
726 Нешто ќе те прашам сине 6081 3.50 22.05.2009
727 Ни јадеме, ни пиеме 2 2304 4.50 15.09.2014
728 Ни прела гора, ни ткала 3 9664 4.52 11.06.2009
729 Низ двори се шета мома Катерина 3 9565 4.39 28.10.2009
730 Низ корија зелена босо моме шета 9 8889 4.50 29.09.2009
731 Низ Петлец идат трима војводи 1 219 4.82 11.06.2019
732 Никнало цвеќе шарено 4 10209 4.39 19.08.2009
733 Нико, Нико меанџико 5 12655 4.60 03.06.2009
734 Облак се вие, орлите пиштат 1 9405 4.31 19.08.2009
735 Облога се фаќат момче и девојче 4 2731 4.25 19.07.2014
736 Ова е село 1 1780 4.00 09.08.2016
737 Овчар свири мамо 1 1269 4.33 18.11.2017
738 Огин го гори Брезово 8 11726 4.50 29.10.2009
739 Огледала се Ангелина 1 2425 4.50 16.04.2014
740 Огреала месечина 7 9326 4.55 28.10.2009
741 Огреала месечина шеќерна 2 4346 4.25 30.11.2011
742 Од Битола до Вевчани 4 8293 4.67 29.10.2009
743 Од Битола појдов 5 5563 4.13 09.04.2013
744 Од бога дадено 1 2592 4.73 07.06.2015
745 Од врв Пирин Планина 3 10410 4.62 29.10.2009
746 Од гранка, в' гранка 2 4882 4.56 02.12.2011
747 Од каде си малој моме 1 1387 4.43 19.06.2017
748 Од кога е зора зазорила 1 7077 3.50 22.05.2009
749 Од љубов не се бега 1 6888 4.68 06.10.2013
750 Од умот се поизгубив 6 10492 4.58 29.10.2009
751 Одам, одам мајчице 1 6178 4.50 29.10.2009
752 Одамна ли си моме калуѓерица 3 646 4.00 06.03.2019
753 Оди бре либе 1 3301 4.55 31.10.2012
754 Оди ѕвездо 1 1801 4.98 15.11.2018
755 Одиш ти 1 5959 4.40 29.10.2009
756 Одоздола иде ќелавиот паша 1 4375 3.80 02.12.2011
757 Одоздола иде, бабо 6132 3.00 22.05.2009
758 Ожени ме мамо, женет да одам 1 7706 4.25 19.08.2009
759 Ожени се, мили сине 1 3630 4.87 29.11.2013
760 Оздола идет еден млад војвода 1 7345 4.75 29.10.2009
761 Ој Вардаре македонски 10 19538 4.23 29.09.2009
762 Ој винце, винце 1 7572 4.25 08.06.2009
763 Ој Вичо, Вичо планина 1289 3.67 10.07.2018
764 Ој девојче ран бел мој 2 10188 4.53 08.05.2009
765 Ој девојче, бело и црвено 6 12756 4.86 29.09.2009
766 Ој девојче, девојче 9 11660 4.54 03.06.2009
767 Ој Досто, Досто 1 3237 4.63 28.04.2013
768 Ој зелено, Зеленико 4 3090 4.70 03.10.2014
769 Ој ѕвездо, ѕвездо 1 2143 4.70 20.01.2016
770 Ој јаворе, ти јаворе 6 3108 4.36 18.07.2014
771 Ој Јанкула мили синко 1687 3.00 05.06.2016
772 Ој Јано, Јано 6 28218 4.41 11.06.2009
773 Ој кажи, кажи моме Калино 5 6946 4.25 08.05.2009
774 Ој љубов, љубов 2 10909 4.45 29.10.2009
775 Ој Месечино, новино 2 7018 4.50 03.06.2009
776 Ој овчарче 6 7590 4.30 29.09.2009
777 Ој природо вечна убавице 6 11144 4.44 29.09.2009
778 Ој Стојане, мој комшија 1 3531 3.45 03.02.2014
779 Ој ти дедо Геро 1 1132 4.25 14.04.2018
780 Ој ти моме лудо ли си 4 6835 4.64 29.09.2009
781 Ој ти моме, малој моме 4 8146 4.50 29.10.2009
782 Ој ти момче охриѓанче 13 5475 4.58 07.10.2016
783 Ој ти пиле 8 9003 4.41 22.05.2009
784 Ој, додоле 1 4949 4.47 14.05.2013
785 Ој, Јеленчице 2 4079 4.50 02.12.2011
786 Ој, Прилепе граде 1 4037 4.18 19.07.2014
787 Ој, ти Пацо Дреновчанке 1 8145 4.63 29.09.2009
788 Ојде дедо во градина 2 7149 4.67 29.09.2009
789 Омарно жешко сонце 1 6311 4.00 12.08.2009
790 Онаа страна оган гори 1 3956 4.38 19.01.2013
791 Ор невесте Стојанице 10 7974 4.64 18.01.2015
792 Орал дедо 1 669 3.50 06.04.2018
793 Ордан седи на кулата 4 10199 4.50 19.08.2009
794 Ори Анче бело и црвено 1 7739 3.82 16.08.2011
795 Ори Јано, сокол Јано 2 1202 4.33 28.01.2018
796 Оро се вие крај манастирот 6 10888 4.85 29.09.2009
797 Остана Ратка млада удовица 3 3193 4.60 31.07.2014
798 Останал Кољо сираче 5 3618 4.20 13.12.2012
799 Останала жена удовица 1 2605 4.33 31.07.2014
800 Отвори ми бело Ленче 8 19385 4.35 26.04.2010
801 Отвори ми кузум Лено 1 2180 4.71 11.11.2016
802 Отвори си ширум порти 1 2352 4.00 31.07.2014
803 Отврли си бело Ленче дулачето 1 6320 4.29 29.09.2009
804 Отидов в село Долнени 1 7723 4.40 29.08.2011
805 Отишла Љуба кај тетка је 2 3358 4.25 18.02.2013
806 Отишло е мало моме 2 4174 4.71 06.12.2011
807 Отишло е моме 5714 2.78 29.09.2009
808 Оф бре, Стојане 3 6895 4.55 01.12.2011
809 Оф либе, млада ме разболе 1 2026 3.60 19.07.2014
810 Оф, оф, аман 1 10459 4.46 11.02.2010
811 Оф, што сум далеку од тебе Македонијо 1 3687 4.00 19.07.2014
812 Оф, што сум толку далеку 1 4563 4.57 09.04.2013
813 Охрид, Охрид 1 7442 4.33 09.06.2009
814 Охрид, Охрид убав мил 1 15377 4.12 29.10.2009
815 Павле ми пие 5 12564 4.56 13.12.2012
816 Паднало моме од бога 1754 3.00 05.06.2016
817 Пара бери киселец 4 14356 4.44 29.10.2009
818 Пелин ми се пољуљава 3 7667 4.78 29.09.2009
819 Песна ви пеам Македонци 1 10919 4.33 29.10.2009
820 Песна за Арсо војвода 1 7032 4.46 12.08.2009
821 Песна за бабата Митра 2 4091 3.64 23.02.2014
822 Песна за Дејан војвода 1 7393 4.14 12.08.2009
823 Песна за Деспина 7 22569 4.56 27.10.2009
824 Песна за Ѓорѓи Сугаре 1 3924 4.45 02.12.2014
825 Песна за Караџата 1 8604 4.52 12.08.2009
826 Песна за Крсте војвода 1 8137 4.67 12.08.2009
827 Песна за Лазар Поптрајков 1 7008 4.33 12.08.2009
828 Песна за Марко Лерински 2 10090 4.48 09.09.2011
829 Песна за Никола Бадев 1 3117 4.78 31.07.2014
830 Песна за Овчарани 1 3387 4.78 08.02.2016
831 Песна за раѓањето на Гоце 2 9776 4.36 31.07.2014
832 Песна за Самуил 1 7765 4.40 06.10.2014
833 Песна за селото Буф 1 3801 3.57 31.07.2014
834 Песна за Сирма војвода 2 1830 4.63 20.03.2018
835 Песна за Скопје 2 13053 3.85 09.06.2009
836 Песна за Скопје 1 15283 3.74 29.09.2009
837 Песна за солунските атентатори 1 3527 4.14 28.09.2016
838 Песна за Стив Наумов 1 4419 4.31 15.05.2014
839 Песна за Чакаларов 2 10671 4.63 12.08.2009
840 Песна за Ченто 2 4120 4.60 04.02.2013
841 Песно моја 1 2812 4.50 25.03.2016
842 Петлите пеат, зора се зори 6 12381 4.10 19.08.2009
843 Петре гајдаџијата 1 4297 4.20 06.12.2011
844 Петро ле, пиле шарено 7 6194 4.22 24.02.2012
845 Петро, Петролинко, гиздава девојко 1 2345 4.50 16.04.2014
846 Пијан идам мајко 1 6328 4.33 29.10.2009
847 Пијан идам од града 5 2238 4.33 18.04.2016
848 Пилето ми пее 7 12610 4.35 29.09.2009
849 Писмо дојде од Солуна града 1 1305 4.33 22.09.2017
850 Питат ме, мамо, в село момите 1 9161 3.87 05.09.2010
851 Планино, Пирин Планино 1 8623 4.16 16.09.2009
852 По горите македонски 3 8588 4.63 29.10.2009
853 По друм одам мајче 14 25121 4.45 16.09.2009
854 По пат одам, за пат прашам 8 13361 4.65 16.09.2009
855 По поле одат аргати 3 4397 4.33 30.05.2014
856 Повеќе не ми доаѓај 1 1001 3.00 18.11.2017
857 Погана 5 10104 4.22 04.02.2013
858 Погинал Стојан, загинал 2 7181 4.63 07.09.2011
859 Погледни Цвете, погледни 1 6442 4.43 10.05.2011
860 Подај моме рака ти 1 8396 4.92 11.06.2009
861 Подигни си мило либе бело крпе 6044 3.83 16.09.2009
862 Подигни си, бре невесте дулачето 3 7679 4.14 19.08.2009
863 Подранила Цена 1 6571 4.00 16.09.2009
864 Позив дојде војник да одам 1 6172 3.80 12.08.2009
865 Поле широко 2 5506 4.54 06.12.2011
866 Поминаа луди млади години 6443 3.60 28.10.2009
867 Помниш ли, либе Тодоро 7 12139 4.52 18.05.2010
868 Попадна слана по поле 1 688 4.00 06.04.2018
869 Посеал дедо леа босилок 1 1385 3.50 02.10.2017
870 Посеала баба 4 10814 4.50 22.05.2009
871 Послушајте патриоти 6 16838 4.57 28.10.2009
872 Пошла мома на вода 1 7731 4.63 16.09.2009
873 Празник љубовен 1 3155 4.54 28.04.2013
874 Праша ли Тинке мајка ти 5 9925 4.59 16.09.2009
875 Пред да си умрам 6187 3.67 12.08.2009
876 Пријди, дојди Елено моме 1 736 3.00 07.10.2018
877 Прилепските ергени 1 7323 3.86 11.06.2009
878 Провикнала е Драганка 2 7823 4.33 16.09.2009
879 Проклета да е Австралија 3 11078 4.43 28.10.2009
880 Проклета судбино 1 7058 4.80 20.04.2011
881 Проклето да е, приклето 1 538 3.00 08.04.2018
882 Промени се, Суте 2 3960 4.00 23.01.2012
883 Променила ми се Пандура девојка 3 4425 4.06 13.06.2013
884 Прошета се Јовка Кумановка 13 31346 4.72 01.10.2009
885 Прошетал Димчо, рашетал 3 5032 4.24 31.10.2012
886 Проштавај ми мила моја 6300 4.00 12.08.2009
887 Прстен ми падна Нешо 4 10039 4.62 13.10.2009
888 Пуста младост 10 10837 4.53 20.04.2009
889 Пусти ти биле меаните Иле 5 2072 4.75 05.03.2018
890 Пушти ја, Лело мори, Тодорка 1 4057 4.38 25.01.2012
891 Радост на мајка донеси 1 2460 3.67 24.03.2017
892 Разболе ми се Калина 2 1821 4.33 16.06.2017
893 Разболе се Ирина мома 4 7313 4.06 09.06.2009
894 Разболе се младо Македонче 10 7246 4.50 16.09.2009
895 Разболел ми се левенди Ѓуро 1 6960 4.55 21.11.2011
896 Разболела се Ленка Пингова 6 12802 4.76 29.10.2009
897 Развивај горо зелена 4 5401 4.73 22.11.2011
898 Развивај горо зелена 3 3878 3.63 22.11.2011
899 Развивај горо зелена 1 2717 3.21 22.11.2011
900 Развивај горо зелена 1 4025 3.50 22.11.2011
901 Развивај горо, горо зелена 1 6061 4.00 22.05.2009
902 Развила гора зелена 1 7235 4.50 13.08.2009
903 Разграни гранка маслинка 1 1345 4.33 11.04.2017
904 Рајна на пенџере седеше 1 6685 4.50 16.09.2009
905 Рајна на порти стоеше 1 6429 4.60 12.10.2009
906 Ранет лежи млад партизан 6068 4.25 29.10.2009
907 Рано ранила Петкана 2 2414 4.00 31.10.2014
908 Расплакал се стар бел дедо 2 7123 4.71 20.04.2009
909 Расцвети верна љубов во народот 1 6920 4.63 12.08.2009
910 Река газит малој моме 3 12073 4.61 11.06.2009
911 Решив да си се оженам 1 2619 4.50 03.10.2014
912 Решил чичо да се жени 2 5036 4.39 06.06.2012
913 Роден, роден крај 3 17218 3.74 29.10.2009
914 Ружиче бело и црвено 6257 4.25 08.06.2009
915 Русе ле моме убаво 2 8644 4.43 28.01.2013
916 Сè заради друг 2 3525 3.78 04.02.2013
917 С' каменички фрлат мамо 4 8434 4.54 16.09.2009
918 С'нце трептит да седнит 2107 2.50 31.10.2014
919 Саде ти се чудам Цвето 2 8672 4.79 16.09.2009
920 Садила Димка босилче 1 3080 4.17 13.12.2012
921 Садила Јана 2 11723 4.18 16.09.2009
922 Садило моме 1 1208 2.50 14.04.2018
923 Сакам да си само моја 1 3289 4.25 18.02.2013
924 Сал си одам, сал си питам 1 7577 4.67 16.09.2009
925 Сама мома во планина 1 4262 3.55 06.09.2012
926 Само ме гледаш 5687 4.00 16.09.2009
927 Саноќ ле Надо 3 11593 4.53 16.09.2009
928 Саноќ ми билбил пропеа 3 10426 4.92 29.10.2009
929 Саноќ седам Трено 6 11156 4.37 29.10.2009
930 Свадба голема 2 14008 4.79 12.12.2014
931 Свадба македонска 3 10976 4.19 02.06.2013
932 Свадба тиквешка 1 2669 3.00 27.09.2016
933 Свекрва Мара караше 2345 4.00 31.10.2014
934 Свекрвице мори 1 3060 3.25 18.02.2013
935 Свирете ми другари 2 6505 4.39 01.01.2013
936 Се заљубив во девојче убаво 6240 3.00 28.10.2009
937 Се запали пиле Трено 5 9518 4.44 16.09.2009
938 Се навали Шар Планина 7 12963 4.33 29.10.2009
939 Се посврши азган Мара 2 5200 4.42 13.10.2011
940 Се посврши сербез Донка 3 11437 4.29 13.08.2009
941 Се решив да се женам 1 9038 4.80 16.09.2009
942 Се свалила Митра долу во градина 1 6020 3.00 22.05.2009
943 Се скарале, се степале 1 7752 4.53 08.06.2009
944 Се смеат мамо, се смеат 1 6823 4.71 16.09.2009
945 Се собрале комитите 3 13007 4.26 13.08.2009
946 Се собрале сватовите, румбаба 2 3551 4.71 10.09.2015
947 Севдалино, малој моме 4 11203 4.45 16.09.2009
948 Седенка се збира 2 7741 4.29 29.10.2009
949 Седна баба да вечера 2 15014 4.61 11.06.2009
950 Седнал Марко малку да вечера 1 2462 4.60 06.09.2014
951 Седнал ми Џемо 5 3271 4.00 04.10.2014
952 Седнал Осман да плачи 2309 3.50 06.05.2014
953 Сеј со здравје севдо моја 1 6187 4.33 12.08.2009
954 Секој што мине помине 5842 4.50 28.10.2009
955 Селвие, сен ѓузел 3 15765 4.53 16.09.2009
956 Серенада 1 12839 4.48 19.05.2010
957 Сестра моли брата за вечера 6 13799 4.42 28.10.2009
958 Си заљуби Џефа 5 3661 4.60 15.10.2016
959 Си заљубив едно моме 12 12867 4.61 27.10.2009
960 Си заљубив едно моме 1 618 4.00 06.04.2018
961 Си поминав покрај Битола 5895 4.00 16.09.2009
962 Си приготвив јас отрова 5787 4.60 16.09.2009
963 Синојка ми дојде 1 2849 4.50 18.02.2013
964 Синоќа дојдов од гурбет 3 7426 4.50 07.09.2011
965 Сирак се Стојан разболел 3 6242 4.60 16.09.2009
966 Сите беа илинденци 6489 4.29 16.09.2009
967 Сите девојчиња 5 10361 4.48 16.09.2009
968 Сите момчиња дојдоја 2 2383 4.63 06.09.2014
969 Славеј пее на трендафил 1 6675 4.13 08.06.2009
970 Славеј пее на трендафил 2 2159 4.50 09.04.2013
971 Славеј песна запејало 1 4518 4.53 06.09.2014
972 Славеј пиле рано пее 2 7519 3.90 28.10.2009
973 Слага се с'лнце да зајде 3 6882 4.85 31.10.2010
974 Слегло моме во градина 1 6212 3.14 28.10.2009
975 Слегов долу во визбата 3 7810 4.47 09.06.2009
976 Служба служи млади Димитрија 1 2572 4.33 26.04.2014
977 Слушај бре кралу 1 16001 4.52 22.05.2010
978 Слушам кај шумат шумите 7 31645 4.49 28.10.2009
979 Слушни ме мајко стара 1 14729 4.47 23.02.2014
980 Смилево славно в' оган гори 3 10223 4.55 12.08.2009
981 Смилјана ми се армаса 4 722 4.40 11.02.2019
982 Сношти го видов убавото Стојне 10 10678 4.52 11.06.2009
983 Сношти е Јана 1 3125 4.14 17.08.2014
984 Сношти либето помина 6006 3.80 16.09.2009
985 Сношти минав крај рајската градина 6 9750 4.68 16.09.2009
986 Сношти минав покрај вази 9 18277 4.65 27.10.2009
987 Сношти минав покрај ваш'то порте 3 7414 4.75 16.09.2009
988 Сношти минав покрај вашето порте 5816 4.13 16.09.2009
989 Сношти појдов мила мамо 2 4921 4.27 22.12.2012
990 Сношти поминав, заминав покрај битолските касарни 3 12721 4.48 16.09.2009
991 Сношти сакав да ти дојдам 6 19873 4.43 16.09.2009
992 Сношти си минав, мамо 1 3874 4.00 22.11.2011
993 Сношти си мори мамо отидов 4 659 3.00 06.04.2018
994 Сношти си поминав покрај ваш'то порте 1 6602 4.71 16.09.2009
995 Сношти те Маре мори сонував 2 1555 4.25 30.09.2017
996 Сношти те Маре сонував 1 3669 4.00 25.11.2013
997 Сношти те пратив на вода ќерко 3 8390 4.59 19.05.2010
998 Сношти ти дојдов на гости 1 3047 4.25 16.06.2014
999 Со јаболко фрли 2 10478 4.70 07.09.2011
1000 Со маки сум се родила 19 24783 4.82 16.09.2009
1001 Собрала Ѓурѓа, набрала 2223 4.00 31.10.2014
1002 Собрале ми се 1 4095 4.71 01.12.2011
1003 Собрале ми се набрале 4 9638 4.88 28.10.2009
1004 Собрале ми се сватови 1 6876 4.50 29.10.2009
1005 Сокол ми лета високо 4 10289 4.48 13.08.2009
1006 Сон сонила Орданица 4 9796 4.63 03.06.2009
1007 Софка на татко 2 6518 4.63 10.09.2015
1008 Спрема се Младен, спрема се 2 6550 4.60 08.06.2009
1009 Спремај ми, спремај либе коња дорија 2 2266 4.11 23.09.2014
1010 Среќата со пари не се купува 5 21918 4.51 16.09.2009
1011 Срце ме боли ќе умрам 6 11628 4.62 13.08.2009
1012 Стамено, моме мори, црна черешо 1 1395 4.33 24.03.2017
1013 Станала рано Босилка 4 3317 4.33 24.04.2015
1014 Станвај Донке, станвај пиле 7 8478 4.57 29.10.2009
1015 Стани запали Тинке борина 1 7339 4.12 16.09.2009
1016 Стани ми Геле, Ангеле 1 7268 4.33 29.10.2009
1017 Стани ми Ленче, отвори 6159 4.50 29.10.2009
1018 Стани ми сине Стојане 6536 4.33 22.05.2009
1019 Стани моме да заиграш 11 18218 4.54 27.10.2009
1020 Стани Станке 2 7643 4.75 29.10.2009
1021 Стар бел дедо овци пасе 3 5651 4.19 25.01.2012
1022 Стари баби 1 5143 4.40 03.01.2014
1023 Стариот јоргован 1 3955 3.71 05.08.2013
1024 Стојан заправил воденица 1 2505 4.11 06.09.2014
1025 Стојан на Станка думаше 1 2232 4.60 06.09.2014
1026 Стојан си стадо пасеше 2 3761 4.89 14.04.2013
1027 Стојана мајка учеше 2 3125 4.50 14.02.2013
1028 Стојане море Стојане 2 7680 4.11 12.08.2009
1029 Стојане море, Стојане 1 3742 4.20 01.12.2011
1030 Стојане, дилбер море Стојане 1 1687 4.33 03.01.2016
1031 Стојане, луда делијо 1 2304 4.50 18.07.2014
1032 Стојане, македонски војводо 1 1843 4.60 03.01.2016
1033 Стојне бре, моме кочанско 1 2623 4.00 16.04.2014
1034 Стојне бре, Стојне 1 7163 4.13 08.06.2009
1035 Стојне ле, Стојне невесто 1 2963 4.40 14.02.2013
1036 Стојне ле, Стојне невесто 3 4017 4.41 05.08.2013
1037 Стојне, млада меанџико 1 4307 4.55 20.02.2012
1038 Стори ми абер Божано 1 3095 4.14 14.04.2013
1039 Сторил ниет зајко, зајко кокорајко 6 39828 4.17 28.10.2009
1040 Стројник ќе те пратам бабо 1 3306 4.33 14.02.2013
1041 Струмица, Струмица 1 3507 3.89 23.05.2014
1042 Судбо моја 1 7223 4.50 09.06.2009
1043 Судбо моја 9 10113 4.76 12.12.2012
1044 Сулејман ага 3 7327 4.45 13.08.2009
1045 Сулејман седит на кулата 1 9301 4.90 11.06.2009
1046 Сум прошетало мори Ѓурѓе 2 6584 4.00 11.06.2009
1047 Сум се родил мераклија 2 8599 4.80 13.08.2009
1048 Тажна Калинка седеше 1 7292 4.22 11.06.2009
1049 Таму далеку вода ми дотече 6 7174 4.67 09.06.2009
1050 Таму долу Битола 5 3556 4.17 06.09.2014
1051 Таму долу криволачко 1 7632 4.63 28.10.2009
1052 Таму ле мајко близу Битола 2 9297 4.34 29.10.2009
1053 Татковино Југославијо 2 8740 3.67 16.09.2009
1054 Твојте очи Лено мори 5 25667 4.60 22.12.2012
1055 Те видов тебе и се заљубив 8 19914 4.56 27.10.2009
1056 Те кажувает бре, Илиној моме 6 9816 4.61 11.06.2009
1057 Те сакам песно македонска 1 9309 4.34 28.10.2009
1058 Тебе да те пленат, моме мариовско 1636 4.00 05.06.2016
1059 Темен се облак зададе 1 10281 4.87 24.06.2012
1060 Темен се облак зададе 1 3980 4.65 24.06.2012
1061 Темна е магла паднала 1 3034 4.78 10.09.2015
1062 Темна е магла паднала 3 2006 4.67 04.12.2016
1063 Тешка беше нашата разделба 5 14800 4.39 16.09.2009
1064 Ти донесов млада невеста 1 7651 4.08 21.03.2015
1065 Ти ли се најде Лено мори 5 3847 4.29 16.04.2014
1066 Ти не знаеш момче 1 6119 4.25 29.10.2009
1067 Ти се армаса 1 3117 4.83 31.01.2015
1068 Ти си Биљана најубава 1 6591 4.10 16.09.2009
1069 Ти си моме идеално 2 8214 4.65 12.08.2009
1070 Ти фрлије Јано ефтирије 2 1884 4.00 01.07.2016
1071 Тинка иди од Битола 1 6561 4.00 16.09.2009
1072 Тихо Мирка си заспала 8 9242 4.78 12.10.2009
1073 Тодоро, либе Тодоро 1 3477 4.14 21.02.2013
1074 Топови грмат, земјата трештит 1 2438 4.82 31.10.2014
1075 Трба трби Гевгелија 3 14451 4.47 28.10.2009
1076 Тргна ми Донка да оди 6309 4.00 29.10.2009
1077 Тргна ми Ленка 3 4443 4.54 25.09.2015
1078 Тргна ми Стојна за вода 1 636 4.00 06.04.2018
1079 Тргнала ми Рума мома 5 8369 4.67 03.10.2009
1080 Тргнала Тода мома за вода да оди 1 6080 4.33 03.06.2009
1081 Тргнало ми лудо младо 6 11351 4.45 29.10.2009
1082 Три биљбиља појет 2 7114 4.83 20.04.2009
1083 Три години болен лежам 6 11315 4.62 16.09.2009
1084 Три години јас те чекам 2 3174 4.67 19.01.2014
1085 Три години Кате болен лежав 7 11778 4.29 16.09.2009
1086 Три години либе се сакавме 2 7832 4.44 16.09.2009
1087 Три години се љубевме 7 10501 4.56 03.10.2009
1088 Три години сејмен шетав 2 7303 4.64 09.06.2009
1089 Три години станаа 15 17548 4.70 18.03.2011
1090 Три години, лудо, болна лежам 1 3721 4.40 01.01.2013
1091 Три години, мори Дано 1 1492 3.83 19.06.2017
1092 Три невесте тикве брале 4 18641 4.43 16.09.2009
1093 Три пати поминав 1 6254 4.00 03.10.2009
1094 Тропнало оро 1 2578 4.67 09.08.2016
1095 Туѓа си бескрајно 1 1863 4.40 20.03.2018
1096 Туѓина пуста далечина 1 7710 4.39 21.03.2015
1097 Туѓината пуста да остане 8 21555 4.56 09.06.2009
1098 Турци во село слегоа 1 1147 4.25 28.09.2017
1099 Т’мна м’гла по полето 1 6733 3.20 03.06.2009
1100 У Шлегово куќа шимширова 3998 4.08 27.01.2012
1101 Убаво Македонче 1 7119 4.31 16.09.2009
1102 Удри Рајно, удри 1959 3.00 31.10.2014
1103 Узреала бела пченица 1 1761 4.67 27.10.2016
1104 Урва Фанка 3 8472 4.04 31.03.2009
1105 Усни румени 1 3854 4.67 21.02.2013
1106 Успала ми се Света Недела 2129 3.00 16.09.2014
1107 Успала се мома Сирма 1 2827 4.38 14.02.2013
1108 Учи ме мајко, карај ме 13 39990 4.37 27.10.2009
1109 Учи ме мила мајко, карај ме 1 8220 4.13 22.05.2009
1110 Фанче ојде во Калишта 2 7752 4.77 29.10.2009
1111 Фати се Бое на оро 4 7031 4.29 25.11.2013
1112 Фатила зима 14098 3.23 29.10.2009
1113 Фато мори душманке 6 16457 4.44 29.10.2009
1114 Ферман дојде од Стамбола 7 10055 4.41 02.11.2009
1115 Филизој моме, Филизо 6 23296 4.41 11.06.2009
1116 Филка мома моле бога 4 14978 4.50 06.10.2009
1117 Цвеќе цутеше 1 960 4.00 14.04.2018
1118 Цвета мома убава 2 7994 4.70 03.06.2009
1119 Цвете мило 1 10 3.00 21.07.2019
1120 Цветините очи черешови 11 13494 4.63 29.10.2009
1121 Целувај ме мило либе 1 6395 4.60 09.06.2009
1122 Ценив се у попа 3 10823 4.72 22.05.2009
1123 Црна се чума зададе 12 20414 4.66 28.10.2009
1124 Црнеј горо, црнеј сестро 1 7791 4.67 29.10.2009
1125 Црно му било пишано на Александар Турунџе 9 9478 4.43 28.10.2009
1126 Цутела е ружа 3 526 4.25 14.04.2019
1127 Чапкан Димчо 1 5138 4.50 18.02.2012
1128 Чедо си ми, мило си ми 1 1116 4.00 12.11.2017
1129 Челник Пејо 1 890 4.00 18.02.2018
1130 Черешна се од корен корнеше 5 14118 4.50 03.06.2009
1131 Четворица комити 2 10634 4.88 28.10.2009
1132 Четворица кумити 2 8763 4.87 09.06.2009
1133 Чиво е ова девојче 2357 3.00 31.10.2014
1134 Чије е оној моме 1 7103 4.60 22.05.2009
1135 Чифте, чифте пајтонлари 4 28824 4.57 29.10.2009
1136 Чува мајка до две лути ќерки 1 3163 3.75 14.02.2013
1137 Чудила се мила мама 2 7032 4.17 12.08.2009
1138 Чуј ги куме свирачите 2 8836 4.61 11.04.2015
1139 Чукав, чукав мале 1 3201 3.50 18.02.2013
1140 Чула баба разбрала 4 13124 4.39 29.10.2009
1141 Чупче од онака 1 7852 4.83 22.05.2009
1142 Џан џигер Магдо 4 3223 4.50 18.02.2013
1143 Шеќерино малој моме 2 3996 4.63 18.02.2013
1144 Шета Ѓуро по чаршија 2178 2.50 16.09.2014
1145 Што да правам, што да чинам 12 15140 4.75 16.09.2009
1146 Што е лудо сон сонило 2 4785 4.67 09.11.2011
1147 Што е Скопје пусто останало 1 849 4.33 28.02.2018
1148 Што е чудо станало 1141 4.00 10.07.2018
1149 Што имала к'смет Стамена 16 19366 4.67 16.09.2009
1150 Што ја нема Цвета мома 5 10600 4.28 03.06.2009
1151 Што кучиња лајат, моме Елено 1 3107 4.55 06.09.2014
1152 Што ќе правиме, чиниме 1 6108 4.25 08.06.2009
1153 Што ми е лепо, убаво 1 7166 4.31 22.05.2011
1154 Што ми е мерак полјак да бидам 4 14906 4.59 08.06.2009
1155 Што ми е мило ем драго мамо 3 9342 4.75 29.10.2009
1156 Што ми е мило ем драго на Којник дуќан да имам 5 5421 4.50 02.11.2015
1157 Што ми е мило мамо 3 10253 4.50 16.09.2009
1158 Што ми омилело 1 8330 4.43 28.02.2011
1159 Што може љубовта 1 7993 4.14 10.05.2011
1160 Што не спиеш, лично либе 1 4572 4.43 18.12.2012
1161 Што се срамиш калеш Кирчо 2 7915 3.92 16.09.2009
1162 Што се чуло нане 3 10224 4.50 29.10.2009
1163 Што си заљубив едно момиче 1 1903 3.33 01.07.2016
1164 Што си ми сине весело 1 4663 4.43 02.04.2014
1165 Што си налутено либе 3 3615 4.14 19.01.2013
1166 Што си поминав и се прелагав 1 6743 4.33 03.10.2009
1167 Што си толку, Лено, гајлелија 5 4215 4.60 15.09.2014
1168 Што ти текна, Јано, да побегнеш 1 8894 4.04 07.09.2011
1169 Штом ноќта помине 1 24428 4.53 31.03.2012