Songs by popularity

Shaving the groom

INFO: The table below lists song titles and some additional information. Click on a song name to see the lyrics and more data for the corresponding song.

# Title Audio Samples Popularity Rating Added On
1 Ја излези Ѓурѓо 8 55511 4.52 19.11.2010
2 Земјо Македонска 8 48253 4.46 27.10.2009
3 Јовано, Јованке 35 43491 4.50 29.10.2009
4 Учи ме мајко, карај ме 13 39990 4.37 27.10.2009
5 Сторил ниет зајко, зајко кокорајко 6 39828 4.17 28.10.2009
6 Назад Калино моме 8 37212 4.51 22.05.2009
7 1762 лето 6 35703 4.53 28.10.2009
8 Жал за Деспина 5 32459 4.73 26.03.2010
9 Слушам кај шумат шумите 7 31645 4.49 28.10.2009
10 Прошета се Јовка Кумановка 13 31346 4.72 01.10.2009
11 Чифте, чифте пајтонлари 4 28824 4.57 29.10.2009
12 Ој Јано, Јано 6 28218 4.41 11.06.2009
13 И ние сме деца на Македонија 6 27493 4.76 28.10.2009
14 Зајди, зајди јасно сонце 14 26948 4.57 28.10.2009
15 Ако одам во Битола 6 26605 4.60 13.08.2009
16 Заплакало е Мариово 8 26567 4.39 28.10.2009
17 Кога тргнав Цвето 8 25941 4.29 17.11.2009
18 Твојте очи Лено мори 5 25667 4.60 22.12.2012
19 Во Јордание 2 25567 4.47 28.10.2009
20 Македонско девојче 10 25433 4.60 27.10.2009
21 По друм одам мајче 14 25121 4.45 16.09.2009
22 Со маки сум се родила 19 24783 4.82 16.09.2009
23 Бисер балкански 4 24760 4.61 31.03.2012
24 Штом ноќта помине 1 24428 4.53 31.03.2012
25 Едно име имаме 4 24331 4.63 02.11.2009
26 Море сокол пие вода на Вардарот 21 24327 4.89 29.10.2009
27 Дафино вино црвено 18 24144 4.57 27.10.2009
28 Денес над Македонија 1 24069 4.32 02.04.2014
29 Филизој моме, Филизо 6 23296 4.41 11.06.2009
30 Билјана платно белеше 11 22843 4.49 27.10.2009
31 Песна за Деспина 7 22569 4.56 27.10.2009
32 Јано мори, Јано леле, севдалино 12 22464 4.64 19.08.2009
33 Доста време ерген одев 2 22106 4.50 19.08.2009
34 Среќата со пари не се купува 5 21918 4.51 16.09.2009
35 Туѓината пуста да остане 8 21555 4.56 09.06.2009
36 Врана коња јавам јас 6 20432 4.50 19.08.2009
37 Црна се чума зададе 12 20414 4.66 28.10.2009
38 Дејгиди луди млади години 8 20404 4.48 02.11.2009
39 Еј севдалино, еј малој моме 1 20265 3.93 28.10.2009
40 Во Струмица на улица 5 20254 4.63 16.09.2009
41 Битола, мој роден крај 11 20179 4.47 02.11.2009
42 Ја излези стара мајко 11 20092 4.58 29.10.2009
43 Те видов тебе и се заљубив 8 19914 4.56 27.10.2009
44 Сношти сакав да ти дојдам 6 19873 4.43 16.09.2009
45 Ој Вардаре македонски 10 19538 4.23 29.09.2009
46 Отвори ми бело Ленче 8 19385 4.35 26.04.2010
47 Што имала к'смет Стамена 16 19366 4.67 16.09.2009
48 А бре воденичаре 8 19303 4.38 28.10.2009
49 Љубов голема 1 19088 4.33 16.11.2011
50 Бело лице љубам јас 7 18951 4.58 02.11.2009
51 Бог да бие Русе твојта мајка 8 18801 4.61 29.10.2009
52 Три невесте тикве брале 4 18641 4.43 16.09.2009
53 Елено ќерко, Елено 22 18538 4.53 29.10.2009
54 Имала мајка девет сина 4 18291 4.49 19.06.2010
55 Сношти минав покрај вази 9 18277 4.65 27.10.2009
56 Стани моме да заиграш 11 18218 4.54 27.10.2009
57 Ајде дали знаеш, паметиш Милице 14 18071 4.62 28.10.2009
58 Еј ридови, сини мориња 8 18033 4.48 02.06.2013
59 Кога падна на Пирина 6 17756 4.58 28.10.2009
60 Народе Македонски 5 17656 4.63 28.10.2009
61 Три години станаа 15 17548 4.70 18.03.2011
62 Мајка на Марика думаше 10 17469 4.51 27.10.2009
63 Ај засвирете ми чалгии 3 17362 4.63 16.09.2009
64 Роден, роден крај 3 17218 3.74 29.10.2009
65 Елено моме, Елено 1 16908 4.27 29.10.2009
66 Послушајте патриоти 6 16838 4.57 28.10.2009
67 Бор садила мома Евгенија 4 16703 4.51 29.10.2009
68 Зурли трештат на сред село 7 16630 4.44 19.08.2009
69 Многу мерак имам бабо 4 16548 4.53 03.03.2011
70 Фато мори душманке 6 16457 4.44 29.10.2009
71 Мој роден крај 1 16424 4.15 29.09.2009
72 Дедо мили златни 4 16402 4.20 22.05.2009
73 Ако умрам ил загинам 5 16359 4.78 27.10.2009
74 Кирјана вино продава 3 16275 4.40 11.01.2013
75 Мома оди за вода 5 16218 4.65 22.05.2009
76 Слушај бре кралу 1 16001 4.52 22.05.2010
77 Куќа имам на Пелистер 3 15976 4.58 20.04.2011
78 Не кажувај либе добра ноќ 6 15870 4.65 27.10.2009
79 Ах, каде е мојто либе 13 15849 4.62 02.11.2009
80 Селвие, сен ѓузел 3 15765 4.53 16.09.2009
81 На Струга дуќан да имам 9 15607 4.11 29.09.2009
82 Абер дојде Донке 5 15452 4.59 19.08.2009
83 Ајде слушај, слушај калеш бре Анѓо 18 15450 4.73 27.10.2009
84 Билбил рано пее 2 15433 4.36 22.05.2009
85 Охрид, Охрид убав мил 1 15377 4.12 29.10.2009
86 Крушево абер пристигна 1 15334 4.65 28.10.2009
87 Песна за Скопје 1 15283 3.74 29.09.2009
88 А бре Македонче 3 15140 4.19 09.06.2009
89 Што да правам, што да чинам 12 15140 4.75 16.09.2009
90 Градел Илија манастир 3 15113 4.72 19.08.2009
91 Седна баба да вечера 2 15014 4.61 11.06.2009
92 Филка мома моле бога 4 14978 4.50 06.10.2009
93 Што ми е мерак полјак да бидам 4 14906 4.59 08.06.2009
94 Ајде свате дигни чаша 2 14904 4.31 03.10.2009
95 Билбил пее во планина 8 14886 4.79 29.10.2009
96 Брала мома капини 5 14853 4.21 29.10.2009
97 Тешка беше нашата разделба 5 14800 4.39 16.09.2009
98 Слушни ме мајко стара 1 14729 4.47 23.02.2014
99 Не стој Доне, Донке 7 14636 4.54 29.10.2009
100 Трба трби Гевгелија 3 14451 4.47 28.10.2009
101 Македонки билбилјанки 3 14415 4.74 02.11.2009
102 Пара бери киселец 4 14356 4.44 29.10.2009
103 Не си го продавај Кољо чифликот 11 14181 4.76 27.10.2009
104 Черешна се од корен корнеше 5 14118 4.50 03.06.2009
105 Фатила зима 14098 3.23 29.10.2009
106 Лихнида кајче веслаше 5 14032 4.68 03.07.2012
107 Ајде сонце зајде 7 14019 4.66 28.10.2009
108 Свадба голема 2 14008 4.79 12.12.2014
109 Ај да бегаме мори Васе 4 13973 4.36 28.10.2009
110 Нешто ќе те питам, бабо 4 13971 4.41 05.06.2016
111 Болен лежи Миле Поп Јорданов 9 13849 4.50 28.10.2009
112 Ајде вино пијам 9 13816 4.35 28.10.2009
113 Сестра моли брата за вечера 6 13799 4.42 28.10.2009
114 Каде сте, Македончиња? 3 13769 4.20 11.06.2009
115 Ајде ред се редат мале 8 13757 4.48 02.11.2009
116 Ах, вие мои луди млади години 3 13757 4.11 21.02.2011
117 Марие млада невесто 4 13730 4.65 27.10.2009
118 Ерген одев мајко 8 13673 4.65 02.11.2009
119 Димитријо, сине Митре 3 13520 4.29 07.10.2013
120 Цветините очи черешови 11 13494 4.63 29.10.2009
121 За Фросина 6 13407 4.64 28.10.2009
122 По пат одам, за пат прашам 8 13361 4.65 16.09.2009
123 Девојче бело, црвено 7 13325 4.42 29.10.2009
124 Жировницо пуста останала 2 13165 4.45 31.01.2013
125 Водарки 1 13154 4.31 22.05.2009
126 Чула баба разбрала 4 13124 4.39 29.10.2009
127 Песна за Скопје 2 13053 3.85 09.06.2009
128 Се собрале комитите 3 13007 4.26 13.08.2009
129 Мајсторе, мајсторе 3 12967 4.73 29.06.2011
130 Се навали Шар Планина 7 12963 4.33 29.10.2009
131 На срце ми лежи мила мамо 9 12937 4.68 29.09.2009
132 Си заљубив едно моме 12 12867 4.61 27.10.2009
133 Бог да го бие тој Ибраим Оџа 8 12848 4.59 12.10.2009
134 Серенада 1 12839 4.48 19.05.2010
135 Разболела се Ленка Пингова 6 12802 4.76 29.10.2009
136 Ој девојче, бело и црвено 6 12756 4.86 29.09.2009
137 Сношти поминав, заминав покрај битолските касарни 3 12721 4.48 16.09.2009
138 За кого ти цути Дано лицето 9 12694 4.62 19.08.2009
139 Заблеало рудо јагне 2 12684 4.74 22.05.2009
140 Нико, Нико меанџико 5 12655 4.60 03.06.2009
141 Машала 1 12618 4.56 04.01.2014
142 Пилето ми пее 7 12610 4.35 29.09.2009
143 Вино пијам, ем ракија 4 12565 4.73 16.09.2009
144 Павле ми пие 5 12564 4.56 13.12.2012
145 Марие дилбер бела Марие 10 12545 4.81 02.11.2009
146 Голем мерак имам мамо 1 12516 4.49 21.04.2009
147 Абер ми дојде од Солуна града 3 12450 4.54 09.06.2009
148 На сред село чешма шарена 6 12446 4.62 15.10.2012
149 Битола, бабам Битола 4 12424 4.00 02.11.2009
150 Петлите пеат, зора се зори 6 12381 4.10 19.08.2009
151 Не се бели Маре мори не се црви 6 12316 4.39 29.09.2009
152 Болна е легнала 6 12287 4.58 05.09.2010
153 Едно малој моме 5 12201 4.56 29.10.2009
154 Благуно дејче мори пожаранче 6 12199 4.85 02.11.2009
155 Кажи облаче ле бело 4 12175 4.24 13.12.2012
156 Илчовице млада невесто 2 12170 4.54 02.11.2009
157 Помниш ли, либе Тодоро 7 12139 4.52 18.05.2010
158 Река газит малој моме 3 12073 4.61 11.06.2009
159 Да сум бистра вода 11 12013 4.62 03.06.2009
160 Лажи, лажи Вере 4 12012 4.52 29.10.2009
161 Ѓорушице, црно око 9 11975 4.60 22.05.2009
162 Не плачи мило либе, не жали (Параходот) 15 11974 4.75 27.10.2009
163 Мори чупи костурчанки 5 11951 4.60 31.03.2009
164 Три години Кате болен лежав 7 11778 4.29 16.09.2009
165 Море чичо рече (Пајдушко) 4 11776 4.79 22.05.2009
166 Зошто ми се срдиш либе 5 11771 4.09 19.08.2009
167 Болен лежи млад Стојан 7 11768 4.44 29.10.2009
168 Огин го гори Брезово 8 11726 4.50 29.10.2009
169 Садила Јана 2 11723 4.18 16.09.2009
170 Меани, меани 2 11681 4.75 29.09.2009
171 За Крушевската Република 2 11667 4.70 03.10.2009
172 Ој девојче, девојче 9 11660 4.54 03.06.2009
173 Абер ми иде од Могила 3 11632 4.48 28.10.2009
174 Срце ме боли ќе умрам 6 11628 4.62 13.08.2009
175 Не се фаќај Доне, Донке 6 11618 4.29 29.09.2009
176 Ах мори бабо, стара бабо 4 11594 4.32 12.08.2009
177 Саноќ ле Надо 3 11593 4.53 16.09.2009
178 Јоване море, Јоване 5 11575 4.63 02.06.2013
179 Коце берберот - чалгаџијата 2 11543 3.95 04.04.2011
180 Коледица 2 11520 4.40 28.10.2009
181 Девет години (верно да љубиш) 1 11500 4.53 12.08.2009
182 Го пратиле дедо в' планина 2 11476 4.04 03.06.2009
183 Каранфило филфило 7 11452 4.52 03.01.2010
184 И таму е мојата родина 1 11450 4.56 29.10.2009
185 Антице џанам душице 11 11449 4.77 28.10.2009
186 Се посврши сербез Донка 3 11437 4.29 13.08.2009
187 Гори Балкан 5 11355 4.55 02.11.2009
188 Тргнало ми лудо младо 6 11351 4.45 29.10.2009
189 Три години болен лежам 6 11315 4.62 16.09.2009
190 Ајде болно лежи мојто либе 3 11249 4.65 02.11.2009
191 Зошто си ме мајко родила 5 11247 4.31 28.10.2009
192 Јас Методи Патче од Охрида 1 11214 4.56 29.10.2009
193 Севдалино, малој моме 4 11203 4.45 16.09.2009
194 Лешочкиот манастир 5 11177 4.53 28.10.2009
195 Саноќ седам Трено 6 11156 4.37 29.10.2009
196 Ој природо вечна убавице 6 11144 4.44 29.09.2009
197 Ајде, ајде моме Стојне 7 11111 4.71 02.11.2009
198 Јас сум мома охриѓанка 2 11106 4.46 27.10.2009
199 Проклета да е Австралија 3 11078 4.43 28.10.2009
200 Кога си тргнав во туѓина 5 11042 4.59 17.11.2009
201 Ваташа 2 11035 4.27 28.10.2009
202 Мамо кој чука на порти 6 11033 4.47 02.11.2009
203 Свадба македонска 3 10976 4.19 02.06.2013
204 Песна ви пеам Македонци 1 10919 4.33 29.10.2009
205 Лилјано моме убаво 14 10909 4.65 19.08.2009
206 Ој љубов, љубов 2 10909 4.45 29.10.2009
207 Оро се вие крај манастирот 6 10888 4.85 29.09.2009
208 Ај што ми е мило ем драго 1 10874 4.46 28.10.2009
209 Дејгиди Магдалено мори 4 10852 4.59 04.09.2011
210 Пуста младост 10 10837 4.53 20.04.2009
211 Ценив се у попа 3 10823 4.72 22.05.2009
212 Давај ме мила мамо, давај ме 7 10817 4.64 02.11.2009
213 Посеала баба 4 10814 4.50 22.05.2009
214 Ајде да се земиме, Васе 3 10803 3.93 02.11.2009
215 Денеска ми е сабота 2 10782 4.57 04.09.2011
216 Кажи Рајне, кажи душо 8 10766 4.58 29.10.2009
217 Бог да убиет дебрани 5 10723 4.61 11.06.2009
218 Сношти го видов убавото Стојне 10 10678 4.52 11.06.2009
219 Песна за Чакаларов 2 10671 4.63 12.08.2009
220 Не виткај се Софче 6 10666 4.43 29.09.2009
221 Четворица комити 2 10634 4.88 28.10.2009
222 Голема свадба во село 2 10601 4.00 19.04.2010
223 Што ја нема Цвета мома 5 10600 4.28 03.06.2009
224 Излегол Јане Сандански 5 10570 4.19 29.10.2009
225 Ајде камен Јано 5 10544 4.58 14.03.2011
226 Бог да бие, Тино мори 4 10514 4.38 22.05.2009
227 Излези Видо мори, чудо да видиш 5 10514 4.32 12.10.2009
228 Три години се љубевме 7 10501 4.56 03.10.2009
229 Жени се Радо 3 10493 4.39 31.03.2011
230 Од умот се поизгубив 6 10492 4.58 29.10.2009
231 Со јаболко фрли 2 10478 4.70 07.09.2011
232 Оф, оф, аман 1 10459 4.46 11.02.2010
233 Како што е таа чаша 5 10441 4.38 02.11.2009
234 Саноќ ми билбил пропеа 3 10426 4.92 29.10.2009
235 Од врв Пирин Планина 3 10410 4.62 29.10.2009
236 Василица 1 10403 4.09 28.10.2009
237 Бог да бие кој прв почна 5 10392 4.72 28.10.2009
238 Врати се, бела Марија 3 10368 4.05 25.10.2014
239 Сите девојчиња 5 10361 4.48 16.09.2009
240 Нарочува бело Менде, порочува 1 10356 4.48 11.06.2009
241 Ацано млада невесто 9 10338 4.25 28.10.2009
242 Дај ми надеж 2 10322 4.89 11.06.2011
243 Сокол ми лета високо 4 10289 4.48 13.08.2009
244 Темен се облак зададе 1 10282 4.87 24.06.2012
245 Марика мома убава 5 10272 4.38 29.09.2009
246 Што ми е мило мамо 3 10253 4.50 16.09.2009
247 Јано, Јанке Кумановке 4 10236 4.69 27.10.2009
248 Што се чуло нане 3 10224 4.50 29.10.2009
249 Смилево славно в' оган гори 3 10223 4.55 12.08.2009
250 Никнало цвеќе шарено 4 10209 4.39 19.08.2009
251 До кога браќа мили Македонци 1 10204 4.48 29.10.2009
252 Ордан седи на кулата 4 10199 4.50 19.08.2009
253 Ој девојче ран бел мој 2 10188 4.53 08.05.2009
254 Судбо моја 9 10113 4.76 12.12.2012
255 Кажи, кажи либе Стано 8 10108 4.58 17.11.2009
256 Погана 5 10104 4.22 04.02.2013
257 Песна за Марко Лерински 2 10090 4.48 09.09.2011
258 Мори моме Магде 6 10058 4.64 27.10.2009
259 Ферман дојде од Стамбола 7 10055 4.41 02.11.2009
260 Прстен ми падна Нешо 4 10039 4.62 13.10.2009
261 Магдо мори Магдалено 3 9998 4.64 02.11.2009
262 Ајде Милке да бегаме 1 9988 4.19 28.10.2009
263 Праша ли Тинке мајка ти 5 9925 4.59 16.09.2009
264 Невесто калеш мори убава 6 9896 4.59 29.09.2009
265 Кој што ме чуе да пеам 5 9893 4.34 17.11.2009
266 Те кажувает бре, Илиној моме 6 9816 4.61 11.06.2009
267 Аир да не сториш мајко 6 9814 4.62 09.06.2009
268 Гледај ме, гледај либе 3 9814 4.34 29.10.2009
269 Блазе тебе Митро 4 9811 4.71 09.06.2009
270 Го фанале едно моме 4 9808 4.64 28.10.2009
271 Сон сонила Орданица 4 9796 4.63 03.06.2009
272 Доста, доста лично ле Стојне 4 9784 4.61 02.11.2009
273 Море абер дојде Ајше 4 9781 4.94 12.10.2009
274 Песна за раѓањето на Гоце 2 9776 4.36 31.07.2014
275 Крај Вардара седеше 2 9770 4.33 17.11.2009
276 Кажи Јано, кажи душо 7 9758 4.11 29.10.2009
277 Сношти минав крај рајската градина 6 9750 4.68 16.09.2009
278 Збогум мајко, јас отидов 4 9702 4.64 09.06.2009
279 Ни прела гора, ни ткала 3 9664 4.52 11.06.2009
280 Болен лежи катил Ѓорѓи 8 9642 4.72 19.08.2009
281 Собрале ми се набрале 4 9638 4.88 28.10.2009
282 Низ двори се шета мома Катерина 3 9565 4.39 28.10.2009
283 Во влашкото маало 5 9548 4.33 03.10.2009
284 Море што си бевме големото друштво 3 9527 4.14 27.12.2009
285 Се запали пиле Трено 5 9518 4.44 16.09.2009
286 А бре Кољо, мамин Кољо 2 9515 4.26 09.02.2010
287 А бре Ѓоре, лажго Ѓоре 1 9491 3.47 02.04.2011
288 Црно му било пишано на Александар Турунџе 9 9478 4.43 28.10.2009
289 Абер доjде од Прибилци 1 9447 3.78 22.05.2009
290 За Зарина 4 9436 4.57 28.10.2009
291 Да ме молат не се женам 2 9416 4.67 29.10.2009
292 Облак се вие, орлите пиштат 1 9405 4.31 19.08.2009
293 А бре Македонче ти вардарско пиле 2 9397 4.48 28.10.2009
294 Една мисла имаме 1 9374 4.69 31.03.2012
295 Калеш Дончо 4 9371 4.60 29.10.2009
296 Што ми е мило ем драго мамо 3 9342 4.75 29.10.2009
297 Ајде да одиме во Битола 2 9337 3.92 02.11.2009
298 Огреала месечина 7 9326 4.55 28.10.2009
299 Те сакам песно македонска 1 9309 4.34 28.10.2009
300 Сулејман седит на кулата 1 9302 4.90 11.06.2009
301 Таму ле мајко близу Битола 2 9297 4.34 29.10.2009
302 Ајде брала мома бело грозје 3 9287 4.10 13.03.2011
303 Јадна Доца леб месила 3 9255 4.00 22.05.2009
304 Тихо Мирка си заспала 8 9242 4.78 12.10.2009
305 Ај зајди зајди јасно сонце 1 9198 4.33 28.10.2009
306 Возот браќа тргнува 1 9178 3.50 19.08.2009
307 Ако пијам рујно вино 1 9166 4.29 28.10.2009
308 Питат ме, мамо, в село момите 1 9161 3.87 05.09.2010
309 Дремка ми се дреми 6 9121 4.38 02.11.2009
310 Ај засвирете млади момчиња 1 9076 4.16 22.05.2009
311 Се решив да се женам 1 9038 4.80 16.09.2009
312 Јанке ле Јанке убава 6 9034 4.00 02.11.2009
313 Кондисал Ајрадин паша 3 9021 4.42 29.10.2009
314 Каде си тргнало абре бај Постоле 4 9019 4.75 02.11.2009
315 А бре војниче, младо војниче 9014 3.78 09.02.2010
316 Лилјано моме 12 9014 4.08 02.08.2012
317 Ој ти пиле 8 9003 4.41 22.05.2009
318 Момите мамо, момите 1 8996 4.83 02.11.2009
319 Водарка 1 8940 4.25 27.01.2012
320 Кате, Кате лично моме 3 8933 3.69 19.08.2009
321 Запеј песна Македонко 1 8925 4.29 28.10.2009
322 Што ти текна, Јано, да побегнеш 1 8894 4.04 07.09.2011
323 Низ корија зелена босо моме шета 9 8889 4.50 29.09.2009
324 Ајде чиво ли е она девојче 1 8887 4.03 04.09.2011
325 А бре невесто 1 8861 4.50 11.06.2009
326 Чуј ги куме свирачите 2 8836 4.61 11.04.2015
327 Жали горо, жали сестро 2 8835 3.91 11.06.2009
328 Битка се бие кумановско поле 2 8782 4.25 09.06.2009
329 Јас те пратив на вода Калино 5 8772 4.33 19.08.2009
330 Четворица кумити 2 8763 4.87 09.06.2009
331 Дали знаеш мила мајко 2 8760 4.64 02.11.2009
332 Татковино Југославијо 2 8740 3.67 16.09.2009
333 Зачукале тапаните 6 8739 4.60 19.08.2009
334 Болна паднала Родна Фалкова 2 8733 4.44 11.02.2010
335 Кучињата лаат, пазарџии идат 1 8709 4.73 29.10.2009
336 Митра делија коња јахаја 6 8708 4.27 18.05.2010
337 Ајде разболе се мојто либе 4 8700 4.35 02.11.2009
338 Саде ти се чудам Цвето 2 8672 4.79 16.09.2009
339 Море три години Стамбол го шетав 4 8664 4.31 11.06.2009
340 Русе ле моме убаво 2 8644 4.43 28.01.2013
341 Македонка 1 8639 4.50 31.03.2009
342 Есен дојде, војници одат 1 8639 4.04 25.10.2012
343 Ајде поминувам, заминувам 2 8638 4.48 19.08.2009
344 Излегол Дејан војвода 2 8635 4.58 04.09.2011
345 Планино, Пирин Планино 1 8623 4.16 16.09.2009
346 Песна за Караџата 1 8604 4.52 12.08.2009
347 Недалеку од Воден града 1 8604 4.92 29.09.2009
348 Мила мајко што ме роди толку сиромав 6 8603 4.35 19.08.2009
349 Сум се родил мераклија 2 8599 4.80 13.08.2009
350 По горите македонски 3 8588 4.63 29.10.2009
351 Ќе одам стара мајко 1 8574 4.00 04.09.2010
352 Ајде која ми те лаже, Миле бре 4 8536 4.69 22.05.2009
353 Многу ми го фалат, бабо 4 8512 4.48 11.06.2009
354 А бре, лудо аџамија 1 8504 4.25 03.06.2009
355 Виена лоза, виена 1 8491 4.25 19.08.2009
356 Мост ми ѕидат девет мајстори 1 8485 4.55 29.10.2009
357 Станвај Донке, станвај пиле 7 8478 4.57 29.10.2009
358 Кажи Васке Евдова 6 8476 4.10 22.05.2009
359 Урва Фанка 3 8472 4.04 31.03.2009
360 Не лажете се другарки 2 8470 4.56 29.09.2009
361 Дали думаш либе 6 8455 4.77 02.11.2009
362 Македонија 1 8444 4.77 02.11.2009
363 С' каменички фрлат мамо 4 8434 4.54 16.09.2009
364 Во борба македонски народе 1 8422 4.74 01.03.2014
365 Кога си бевме мали 3 8397 4.44 17.11.2009
366 Подај моме рака ти 1 8396 4.92 11.06.2009
367 Сношти те пратив на вода ќерко 3 8390 4.59 19.05.2010
368 Тргнала ми Рума мома 5 8369 4.67 03.10.2009
369 Излези, стара мајко 5 8366 4.63 22.05.2009
370 Ми излегла Евда низ чаршија 1 8363 4.39 29.09.2009
371 Езеро рајско убаво 1 8363 3.32 06.10.2014
372 На четврти мај Гоце загина 1 8362 4.19 15.07.2014
373 Ако имаш срце 1 8357 4.00 02.11.2009
374 Дафина болна легнала 4 8350 4.35 29.10.2009
375 Ленче бре душо 4 8346 4.58 17.11.2009
376 Што ми омилело 1 8330 4.43 28.02.2011
377 Жени ме мамо, жени ме 3 8321 4.18 02.11.2009
378 Од Битола до Вевчани 4 8293 4.67 29.10.2009
379 Немам мило, немам драго 3 8293 3.70 29.10.2009
380 И три години станаа 3 8290 4.07 12.08.2009
381 Ајде ми извикнал турскиот паша 1 8286 4.50 28.10.2009
382 Ах љубов, пак љубов 1 8268 3.27 28.10.2009
383 Величко, скопски војвода 1 8268 4.44 20.02.2011
384 Гена ми појде на чешма 5 8266 4.50 02.11.2009
385 Мајка има едно чедо 1 8262 4.59 04.09.2011
386 Леле Јано 5 8254 3.75 22.05.2009
387 Елено моме, Елено 2 8249 4.28 26.02.2011
388 На сред село едно дрво 1 8224 4.29 29.09.2009
389 Учи ме мила мајко, карај ме 1 8220 4.13 22.05.2009
390 Ти си моме идеално 2 8214 4.65 12.08.2009
391 Дебарцо ти си борбена 1 8213 4.11 02.11.2009
392 Каранфил невесто мори 2 8199 4.36 29.10.2009
393 Ја излези либе на пенџере 4 8193 4.50 02.11.2009
394 Каде си тргнала Кито 3 8179 4.45 19.08.2009
395 Василке млада невесто 2 8176 4.50 09.06.2009
396 Не ми го лажи Ѓорѓи Марето 7 8170 4.07 08.06.2009
397 Ој ти моме, малој моме 4 8146 4.50 29.10.2009
398 Ој, ти Пацо Дреновчанке 1 8145 4.63 29.09.2009
399 Митра мома поповата 1 8143 4.14 22.05.2009
400 Песна за Крсте војвода 1 8137 4.67 12.08.2009
401 Маце, маце, тече вода студена 4 8136 4.63 19.03.2011
402 Маро, Марике, фидан бојлике 1 8128 4.61 03.06.2009
403 Кога војници тргнавме 5 8107 4.31 29.10.2009
404 Кажи ми, кажи Катинке 5 8099 4.75 19.08.2009
405 Бог да бие Наумчето 3 8096 4.14 29.10.2009
406 Едно време си бев ерген 1 8085 4.42 27.10.2009
407 Ајде легнала е Лилјана 3 8083 3.73 22.05.2009
408 Бегала ми е Благуна 2 8080 4.69 12.10.2009
409 Невесто лична калеша 4 8073 4.38 29.09.2009
410 Коња водам Анѓе 2 8071 4.17 11.06.2009
411 Абер ми дојде од мојто либе 1 8066 3.44 28.10.2009
412 Мариче ле, лично, девојче 6 8064 4.79 19.08.2009
413 Димитриче русокосо девојче 4 8063 4.62 12.10.2009
414 Милка болна легнала 1 8055 4.50 15.10.2009
415 Каљо, Калино девојче 6 8047 4.40 29.10.2009
416 Лино моме Лино 2 8040 4.47 17.11.2009
417 Малките моми 3 8022 3.73 08.06.2009
418 В село се чешма градеше 1 7994 3.85 31.03.2009
419 Цвета мома убава 2 7994 4.70 03.06.2009
420 Што може љубовта 1 7993 4.14 10.05.2011
421 Ор невесте Стојанице 10 7974 4.64 18.01.2015
422 Жална мајка 1 7951 4.40 03.10.2009
423 Нели ти реков не оди боса 2 7947 4.60 19.03.2011
424 Животе мој 1 7935 4.75 19.08.2009
425 Болен ми лежи млад Стојан 4 7921 4.28 29.10.2009
426 Што се срамиш калеш Кирчо 2 7915 3.92 16.09.2009
427 Легнало Родне 1 7908 4.75 20.03.2011
428 Ленче болно лежи 4 7906 4.71 17.11.2009
429 Ајде жалај ме, Малино 6 7901 4.87 19.08.2009
430 Кога се мажеше што ти се чинеше 3 7857 4.20 17.11.2009
431 Чупче од онака 1 7852 4.83 22.05.2009
432 Девојченце љубиш ли ме мене 2 7851 4.27 02.11.2009
433 Кажи Епсо Димушева 4 7843 4.50 11.06.2009
434 Катерино кротко јагне 2 7833 4.29 31.10.2010
435 Три години либе се сакавме 2 7832 4.44 16.09.2009
436 Провикнала е Драганка 2 7823 4.33 16.09.2009
437 Заљубил Димо три моми 1 7815 3.67 20.04.2009
438 Слегов долу во визбата 3 7810 4.47 09.06.2009
439 Заспала Јана, Јанинка 4 7793 4.38 28.10.2009
440 Ајде станав се оженив 4 7793 4.42 02.11.2009
441 Црнеј горо, црнеј сестро 1 7791 4.67 29.10.2009
442 Кирајџиче, јабанџиче 5 7783 4.86 19.08.2009
443 Малихери пукаја 2 7778 4.71 19.08.2009
444 Јас сум несреќница 3 7777 4.63 12.08.2009
445 Вено, пиле, Вено 2 7776 4.63 20.04.2009
446 Зар има лек за вљубени 1 7773 4.24 31.05.2011
447 Песна за Самуил 1 7765 4.40 06.10.2014
448 Ах мори мајко 1 7763 4.78 02.11.2009
449 Каде се чуло, мамо, видело 2 7757 4.56 29.10.2009
450 Билјане моме убаво 2 7753 4.18 09.06.2009
451 Се скарале, се степале 1 7752 4.53 08.06.2009
452 Фанче ојде во Калишта 2 7752 4.77 29.10.2009
453 Седенка се збира 2 7741 4.29 29.10.2009
454 Ори Анче бело и црвено 1 7739 3.82 16.08.2011
455 Пошла мома на вода 1 7731 4.63 16.09.2009
456 Отидов в село Долнени 1 7723 4.40 29.08.2011
457 Една мома с' мајка е 5 7716 4.30 29.10.2009
458 Коледа леда 7712 4.50 28.10.2009
459 И ќе дојде време 1 7710 3.75 12.08.2009
460 Туѓина пуста далечина 1 7710 4.39 21.03.2015
461 Ожени ме мамо, женет да одам 1 7706 4.25 19.08.2009
462 Ленка пиши бела книга 1 7695 4.64 17.11.2009
463 Ајде кога појдов 1 7686 4.80 02.11.2009
464 Стојане море Стојане 2 7680 4.11 12.08.2009
465 Подигни си, бре невесте дулачето 3 7679 4.14 19.08.2009
466 Запејте песна другари 1 7676 4.00 10.05.2011
467 Кичевјани, московјани 1 7668 4.83 04.09.2011
468 Пелин ми се пољуљава 3 7667 4.78 29.09.2009
469 Ти донесов млада невеста 1 7651 4.08 21.03.2015
470 До три ми пушки пукнаа 4 7649 4.27 21.02.2013
471 Нели ти реков моме Донке 4 7644 4.78 29.09.2009
472 Стани Станке 2 7643 4.75 29.10.2009
473 Таму долу криволачко 1 7632 4.63 28.10.2009
474 Ете така дедо Димо 2 7625 4.47 09.06.2009
475 Засвирил Стојан 5 7622 4.50 19.10.2011
476 Битолчани мераклии 1 7621 4.58 02.04.2011
477 Весели другари 1 7615 3.92 22.05.2011
478 Модерна си имам жена 1 7613 4.60 20.04.2011
479 Моме оди на вода 2 7595 4.36 29.09.2009
480 Ој овчарче 6 7590 4.30 29.09.2009
481 Сал си одам, сал си питам 1 7577 4.67 16.09.2009
482 Ој винце, винце 1 7572 4.25 08.06.2009
483 Ајде провикнал се Иљо Малешевски 3 7548 4.56 02.11.2009
484 Ѓул трендафил 1 7545 3.90 08.06.2009
485 Гина, Гина лична Гина 1 7540 4.38 03.06.2009
486 Малој моме цвеќе брало 2 7540 4.71 28.10.2009
487 Дигни си Маро, Марче очите 3 7526 4.25 02.11.2009
488 Ах минав гора, минав друга 2 7521 4.30 12.10.2009
489 Славеј пиле рано пее 2 7519 3.90 28.10.2009
490 Може ли цвеќе без вода 2 7517 4.54 29.09.2009
491 Ајде засвирете браќа свирачи 2 7510 4.20 02.11.2009
492 Ајде Анѓе да повечераме 2 7502 4.26 08.06.2009
493 Изникна ми бадем дрво 1 7490 4.00 28.02.2011
494 Милкано моме мори 7488 3.33 08.06.2009
495 Ај мерак имам 1 7484 3.63 02.11.2009
496 Митро, Митро мори 1 7483 4.36 08.06.2009
497 Во ливаѓе ладен извор има 3 7474 4.50 08.06.2009
498 Ми го затвориле младиот Јорданчо 4 7474 3.86 29.10.2009
499 Ај, в Македонија глас се слуша 1 7458 4.43 28.10.2009
500 Во ноќта си месечина 1 7457 4.57 11.06.2009
501 Охрид, Охрид 1 7442 4.33 09.06.2009
502 Синоќа дојдов од гурбет 3 7426 4.50 07.09.2011
503 Не плачи Лено мори 4 7414 3.86 08.06.2009
504 Сношти минав покрај ваш'то порте 3 7414 4.75 16.09.2009
505 Болна е легнала убава Калина 4 7414 4.00 14.12.2014
506 Јана грло заболело 1 7399 4.11 02.11.2009
507 Песна за Дејан војвода 1 7393 4.14 12.08.2009
508 Мери Томчо сто драм алва 3 7377 4.08 29.10.2009
509 Дојди, дојди, малој моме 2 7368 4.38 22.06.2011
510 Моме седи на пенџере 5 7365 3.69 29.09.2009
511 Ајде што пијана шеташ Фиме 4 7357 4.38 28.10.2009
512 Македонијо жална ле мајко 1 7349 4.38 02.11.2009
513 Оздола идет еден млад војвода 1 7345 4.75 29.10.2009
514 Стани запали Тинке борина 1 7339 4.12 16.09.2009
515 Ајде Лено да ојме 1 7329 4.00 31.03.2009
516 Елај либе, елај 1 7329 3.86 03.06.2009
517 Сулејман ага 3 7327 4.45 13.08.2009
518 Прилепските ергени 1 7323 3.86 11.06.2009
519 Запеала Љуба од градина 1 7318 4.53 19.08.2009
520 Разболе се Ирина мома 4 7313 4.06 09.06.2009
521 Три години сејмен шетав 2 7303 4.64 09.06.2009
522 Тажна Калинка седеше 1 7292 4.22 11.06.2009
523 Девојче бело, црвено 2 7290 4.38 16.08.2011
524 Ајде ќе те прашам бре Донке 2 7281 3.92 28.10.2009
525 Стани ми Геле, Ангеле 1 7268 4.33 29.10.2009
526 Аман седнала ми бре Јана 1 7267 4.17 08.06.2009
527 Маж ми е генерал 1 7267 4.15 29.10.2009
528 Девојко лична румена 1 7253 4.57 02.11.2009
529 Еј Тодоре 1 7247 4.20 02.11.2009
530 Разболе се младо Македонче 10 7246 4.50 16.09.2009
531 Кинисала Роса ју планина 3 7239 4.30 31.03.2009
532 Развила гора зелена 1 7235 4.50 13.08.2009
533 Еј ти Марие, селвие 1 7230 4.50 02.11.2009
534 Судбо моја 1 7223 4.50 09.06.2009
535 Грозен гавран 1 7220 4.28 12.08.2009
536 Да ми пукниш, стара мајко 1 7219 4.44 31.03.2009
537 Де мори Васе, Васе 1 7219 3.72 18.06.2010
538 Да ти пукне мила мајко најмилото 2 7197 4.38 19.08.2009
539 Бог да бие мојта мајка маќеа 2 7196 3.17 08.06.2009
540 Љубеле се двајца млади 4 7186 4.25 19.08.2009
541 Ах мори Маро, девојче 2 7186 4.56 02.11.2009
542 Погинал Стојан, загинал 2 7181 4.63 07.09.2011
543 Ајде шана мана на кантарот 1 7180 4.38 28.10.2009
544 Таму далеку вода ми дотече 6 7174 4.67 09.06.2009
545 Митро моме 1 7172 4.58 11.06.2009
546 Што ми е лепо, убаво 1 7166 4.31 22.05.2011
547 Стојне бре, Стојне 1 7163 4.13 08.06.2009
548 Ино моме веселино 1 7160 4.00 28.10.2009
549 Ајде мори Стојно ле 1 7154 4.67 19.08.2009
550 Ојде дедо во градина 2 7149 4.67 29.09.2009
551 Кај си мајко да ме видиш 1 7149 4.67 07.04.2010
552 Дојди мајко испрати ме 1 7144 4.50 02.11.2009
553 Ах мори моме убаво 1 7132 4.25 08.06.2009
554 Расплакал се стар бел дедо 2 7123 4.71 20.04.2009
555 Убаво Македонче 1 7119 4.31 16.09.2009
556 Три биљбиља појет 2 7114 4.83 20.04.2009
557 Чије е оној моме 1 7103 4.60 22.05.2009
558 Затрепери Козјак планина 7099 3.11 09.06.2009
559 Лулела е Јана 2 7096 4.43 19.08.2009
560 Жали моме, да жалимо 1 7094 3.75 19.05.2009
561 Излегов да се прошетам 2 7091 3.50 29.10.2009
562 Кате лично девојче 1 7080 4.14 03.01.2010
563 Од кога е зора зазорила 1 7077 3.50 22.05.2009
564 Лено, Ленче 1 7073 4.53 15.05.2014
565 Немој ме, мила мамо, луто да колнеш 2 7071 3.91 19.08.2009
566 Проклета судбино 1 7058 4.80 20.04.2011
567 Љубеше ме мила мајко убава Елена 1 7055 4.85 09.06.2009
568 Дали знаеш мило либе 4 7054 4.33 02.11.2009
569 Една гитара 1 7053 3.69 04.04.2011
570 Изникнало криво крувче медено 3 7052 4.70 22.12.2012
571 В' недела дојде лудо младо 3 7051 4.40 03.10.2009
572 Мори момиченце малечко 1 7042 4.50 27.03.2010
573 Не ми седи коконо 1 7041 4.50 29.09.2009
574 Алија со тамбурата 1 7040 4.56 13.08.2009
575 Јаничари одат, мамо 3 7037 3.91 11.04.2012
576 Бог да го убие Шефки качакот 1 7035 4.67 29.10.2009
577 Песна за Арсо војвода 1 7032 4.46 12.08.2009
578 Чудила се мила мама 2 7032 4.17 12.08.2009
579 Фати се Бое на оро 4 7031 4.29 25.11.2013
580 Направило моме ладна меана 2 7024 4.13 29.09.2009
581 Дано ле Данче убава 1 7022 4.17 02.11.2009
582 Ој Месечино, новино 2 7018 4.50 03.06.2009
583 Легнало моме заспало 1 7018 4.80 17.11.2009
584 Мома крај извор седеше 2 7011 4.43 29.10.2009
585 Песна за Лазар Поптрајков 1 7008 4.33 12.08.2009
586 Јана мајка луто колне 1 6982 3.92 02.11.2009
587 Не оди Сефер село Карбуница 1 6977 4.50 08.06.2009
588 Бог да ги бие Арапите 1 6970 4.44 19.02.2010
589 Невено мори, Невено 1 6964 4.53 02.12.2011
590 Разболел ми се левенди Ѓуро 1 6960 4.55 21.11.2011
591 Не плачете стари мајки 1 6959 4.67 03.04.2010
592 Момченце и момиченце 1 6949 4.56 07.04.2010
593 Ој кажи, кажи моме Калино 5 6946 4.25 08.05.2009
594 Расцвети верна љубов во народот 1 6920 4.63 12.08.2009
595 Запри, запри виолино 2 6905 4.63 02.06.2013
596 Нани, нани Димче 1 6897 4.17 08.06.2009
597 Оф бре, Стојане 3 6895 4.55 01.12.2011
598 Од љубов не се бега 1 6889 4.68 06.10.2013
599 Јас си го сакам нано 1 6886 3.92 02.11.2009
600 Слага се с'лнце да зајде 3 6882 4.85 31.10.2010
601 Собрале ми се сватови 1 6876 4.50 29.10.2009
602 Мара охриѓанка 1 6856 4.67 29.10.2009
603 Добро ми дошле сватовите 1 6840 4.60 02.11.2009
604 Дафино црвен каранфил 1 6837 4.50 29.10.2009
605 Ој ти моме лудо ли си 4 6835 4.64 29.09.2009
606 Ќе ти умрам мамо 3 6830 4.75 28.10.2009
607 Се смеат мамо, се смеат 1 6823 4.71 16.09.2009
608 Димчета аскер го писаја 1 6808 4.36 29.10.2009
609 Замолил Стојан мајка си 1 6797 4.43 19.08.2009
610 Бог да бие мојта мајка 2 6792 4.60 29.10.2009
611 Не прибирај мила мамо стројници 1 6791 3.86 29.09.2009
612 Душо моја, прости ми 2 6787 4.50 19.05.2014
613 Бог да го убие мамо 2 6786 4.50 19.08.2009
614 Либе, ако дојдеш 3 6783 4.60 22.05.2009
615 Јас си појдов во Битола 2 6774 3.80 22.05.2009
616 Дафина платно белеше 1 6774 4.50 12.08.2009
617 Мирјано моме Мирјано 3 6774 4.67 29.09.2009
618 Еј ти Недо море, бела Недо 6769 3.90 08.06.2009
619 Ергенлак е мамо пашалак 1 6768 4.57 02.11.2009
620 Кинисав да одам 1 6767 4.00 12.08.2009
621 Ано поминуваш 1 6764 4.73 12.08.2009
622 Марика на стол седеше 2 6748 4.20 03.06.2009
623 Море доста оде, доста шета 1 6748 4.73 11.06.2009
624 Девет години болен лежав 1 6748 4.43 29.10.2009
625 Што си поминав и се прелагав 1 6743 4.33 03.10.2009
626 Извикна Јана провикна 1 6741 4.60 29.10.2009
627 Дојди, дојди калеш море Димчо 1 6736 4.50 02.11.2009
628 Митре Влао, тешко ранет 1 6735 4.42 31.03.2009
629 Ајде што ти текна што побегна 1 6734 4.29 28.10.2009
630 Т’мна м’гла по полето 1 6733 3.20 03.06.2009
631 Дајте ми ја 1 6730 4.71 20.03.2018
632 За баба Ефтимица 1 6727 4.14 19.08.2009
633 Војник одам 1 6717 4.71 16.09.2009
634 Ајде бостан садат мамо 1 6710 4.00 02.11.2009
635 Билбил пее насабајле 6702 3.80 03.06.2009
636 Рајна на пенџере седеше 1 6685 4.50 16.09.2009
637 Динка двори мете 6684 3.17 22.05.2009
638 Делба делила 2 6683 4.33 22.05.2009
639 Донка боли бело грло 1 6678 3.36 22.05.2009
640 Славеј пее на трендафил 1 6675 4.13 08.06.2009
641 Еленко, моме мори, убава 3 6653 4.54 29.08.2012
642 Земи нож прободи ме 6647 3.44 03.10.2009
643 Мила мајко мојто либе 1 6639 4.38 29.09.2009
644 Крај Вардара високи баири 1 6632 4.40 09.06.2009
645 Грозда мома мести три бајрака 6631 4.00 20.05.2009
646 Лична валандовчанка 1 6630 4.00 17.11.2009
647 Ако само запеам 1 6611 4.00 02.11.2009
648 Вечна љубов пак ќе водиме 6602 3.86 16.09.2009
649 Сношти си поминав покрај ваш'то порте 1 6602 4.71 16.09.2009
650 Давај ме мамо мори давај ме 6600 3.50 08.01.2010
651 Ти си Биљана најубава 1 6591 4.10 16.09.2009
652 Кажи кажи Донке 1 6591 4.43 03.01.2010
653 Сум прошетало мори Ѓурѓе 2 6584 4.00 11.06.2009
654 Жалајте го браќа Толета војвода 6583 4.33 08.06.2009
655 Земај ми го мили тате она девојче 1 6581 4.50 19.08.2009
656 Подранила Цена 1 6571 4.00 16.09.2009
657 Заљубив едно младо девојче 6570 4.25 28.10.2009
658 Тинка иди од Битола 1 6561 4.00 16.09.2009
659 Кажи Јано 6558 4.00 19.05.2009
660 Спрема се Младен, спрема се 2 6550 4.60 08.06.2009
661 Стани ми сине Стојане 6536 4.33 22.05.2009
662 Софка на татко 2 6518 4.63 10.09.2015
663 Маре мори Маре 6517 4.17 02.11.2009
664 Свирете ми другари 2 6505 4.39 01.01.2013
665 Сите беа илинденци 6489 4.29 16.09.2009
666 Запејте сите ангели 2 6468 4.37 14.12.2014
667 Калино ќерко, Калино 6467 3.00 08.06.2009
668 Лилјано моме, Лилјано 6451 4.17 19.08.2009
669 Јас сум мома пак мома 2 6449 4.78 02.11.2009
670 Дај ми мамо динар, до два 1 6447 4.50 02.11.2009
671 Поминаа луди млади години 6443 3.60 28.10.2009
672 Погледни Цвете, погледни 1 6442 4.43 10.05.2011
673 Дали знаеш моме паметуваш 6431 4.40 02.11.2009
674 Рајна на порти стоеше 1 6429 4.60 12.10.2009
675 Нели сторивме вера и клетва 3 6406 4.50 19.08.2009
676 Море моме седмојанче 1 6398 4.25 11.06.2009
677 Мамо мори 6395 4.33 08.06.2009
678 Целувај ме мило либе 1 6395 4.60 09.06.2009
679 Ленка 1 6369 4.30 02.04.2014
680 Дотекла вода студена 4 6354 3.92 15.01.2013
681 Еднаш минав на мостето 1 6341 4.67 02.11.2009
682 Пијан идам мајко 1 6328 4.33 29.10.2009
683 Отврли си бело Ленче дулачето 1 6320 4.29 29.09.2009
684 Едно моме покрај Вардар оди 6318 4.00 28.10.2009
685 Омарно жешко сонце 1 6311 4.00 12.08.2009
686 Девојче, девојче 8 6310 3.88 15.11.2011
687 Тргна ми Донка да оди 6309 4.00 29.10.2009
688 Ангеле еден на мама, џанам 6301 3.83 03.01.2010
689 Проштавај ми мила моја 6300 4.00 12.08.2009
690 Легнало моме, заспало 6300 4.44 08.01.2010
691 Јас кога бев овчарче 6292 4.75 12.08.2009
692 Милето на Џајкови 2 6292 3.50 29.09.2009
693 Не раѓај мајко, лична Македонијо 6288 3.43 19.08.2009
694 Не се кревај на големо 1 6282 4.60 19.08.2009
695 Еј мори Ленче, младо фиданче 6272 4.00 02.11.2009
696 Во нашето село куќа шимширова 6263 3.60 08.06.2009
697 Љубинке моме убаво 1 6263 3.50 17.11.2009
698 Ружиче бело и црвено 6257 4.25 08.06.2009
699 Три пати поминав 1 6254 4.00 03.10.2009
700 Зошто ти ме оставаш 6250 4.40 19.08.2009
701 Сирак се Стојан разболел 3 6242 4.60 16.09.2009
702 Се заљубив во девојче убаво 6240 3.00 28.10.2009
703 Дојди, дојди малој моме 1 6232 4.50 29.10.2009
704 Иди ја мамо посакај 1 6218 3.64 12.08.2009
705 Море дојде време 6217 2.82 29.10.2009
706 Слегло моме во градина 1 6212 3.14 28.10.2009
707 Девојко убава 6195 4.50 02.11.2009
708 Детенце мало 1 6194 3.50 12.08.2009
709 Петро ле, пиле шарено 7 6194 4.22 24.02.2012
710 Сеј со здравје севдо моја 1 6187 4.33 12.08.2009
711 Пред да си умрам 6187 3.67 12.08.2009
712 Ѓурѓово лето проклето 6185 3.00 22.05.2009
713 Одам, одам мајчице 1 6178 4.50 29.10.2009
714 Едно младо војниче 6175 4.50 02.11.2009
715 Кинисуе Стојан во планина 6174 3.50 08.06.2009
716 Позив дојде војник да одам 1 6172 3.80 12.08.2009
717 Една вечер 6160 4.00 29.10.2009
718 Мори моме, што не дојдеш 1 6159 4.60 20.05.2009
719 Стани ми Ленче, отвори 6159 4.50 29.10.2009
720 Дали си се наспало 2 6152 4.00 12.08.2009
721 Дал не ти е жал бре Миеле 6150 4.00 02.11.2009
722 Љуби, љуби лудо младо 6138 4.50 29.10.2009
723 Одоздола иде, бабо 6132 3.00 22.05.2009
724 Ти не знаеш момче 1 6119 4.25 29.10.2009
725 Што ќе правиме, чиниме 1 6108 4.25 08.06.2009
726 Млад Гоце, млади војвода 6104 4.00 08.06.2009
727 Еј море девојче 6098 3.67 29.10.2009
728 Нешто ќе те прашам сине 6081 3.50 22.05.2009
729 Тргнала Тода мома за вода да оди 1 6080 4.33 03.06.2009
730 На врата стои дос 2 6077 4.33 20.05.2009
731 Гроздано моме убаво 6071 4.33 02.11.2009
732 Ранет лежи млад партизан 6068 4.25 29.10.2009
733 Развивај горо, горо зелена 1 6061 4.00 22.05.2009
734 Јас сум чисто Македонче 3 6059 4.30 10.08.2014
735 Момче младо убаво 6054 4.33 29.10.2009
736 Белите манастири 1 6047 4.20 16.08.2013
737 Излези моме на чардакот 6044 4.00 08.06.2009
738 Подигни си мило либе бело крпе 6044 3.83 16.09.2009
739 Една желба имам 3 6027 4.55 22.09.2014
740 Се свалила Митра долу во градина 1 6020 3.00 22.05.2009
741 Сношти либето помина 6006 3.80 16.09.2009
742 Не кани ме 2 5986 4.52 18.08.2013
743 Излези моме Русанке 5982 3.40 12.08.2009
744 Леле Димче трчај лажи 1 5977 3.00 11.06.2009
745 Одиш ти 1 5959 4.40 29.10.2009
746 Си поминав покрај Битола 5895 4.00 16.09.2009
747 Додек је мома при мајка 3 5844 4.50 16.01.2012
748 Секој што мине помине 5842 4.50 28.10.2009
749 Двама се љубеа мамо 5829 4.00 02.11.2009
750 Сношти минав покрај вашето порте 5816 4.13 16.09.2009
751 Невесто црвен трендафил 4 5801 4.50 01.08.2012
752 Мома уф зандана 5800 4.50 19.08.2009
753 Си приготвив јас отрова 5787 4.60 16.09.2009
754 Народ се собрал 1 5779 4.32 24.06.2012
755 На сред село тапан бие 1 5743 4.29 23.09.2012
756 Отишло е моме 5714 2.78 29.09.2009
757 Само ме гледаш 5687 4.00 16.09.2009
758 Стар бел дедо овци пасе 3 5651 4.19 25.01.2012
759 Мома уф зандана 1 5612 4.67 08.01.2010
760 Кој ти ги даде тие црни очи 2 5569 4.44 29.08.2012
761 Од Битола појдов 5 5563 4.13 09.04.2013
762 Ка се заљубиле до две луди млади 2 5511 4.00 17.09.2012
763 Поле широко 2 5506 4.54 06.12.2011
764 Две девојки 1 5489 4.20 31.03.2012
765 Ој ти момче охриѓанче 13 5475 4.58 07.10.2016
766 Китен ми, китен девере 1 5443 3.29 02.10.2012
767 В' апсана ме кладе 2 5426 4.71 13.10.2011
768 Што ми е мило ем драго на Којник дуќан да имам 5 5421 4.50 02.11.2015
769 Развивај горо зелена 4 5401 4.73 22.11.2011
770 Се посврши азган Мара 2 5200 4.42 13.10.2011
771 Кој ти го тури, жено 1 5196 3.80 05.12.2014
772 Стари баби 1 5143 4.40 03.01.2014
773 Чапкан Димчо 1 5138 4.50 18.02.2012
774 Две ми друшки 1 5078 3.87 18.12.2011
775 Играле баби по месечина 1 5054 4.41 01.08.2012
776 Во Крушево оган гори 3 5037 4.13 23.11.2013
777 Решил чичо да се жени 2 5036 4.39 06.06.2012
778 Прошетал Димчо, рашетал 3 5032 4.24 31.10.2012
779 Ој, додоле 1 4949 4.47 14.05.2013
780 Гујго ле, јуначе 3 4943 4.30 20.02.2012
781 Сношти појдов мила мамо 2 4921 4.27 22.12.2012
782 Вардаре, Пирин кај ти е? 1 4916 3.70 21.11.2014
783 Од гранка, в' гранка 2 4882 4.56 02.12.2011
784 Егејки мајки 4 4854 4.45 26.05.2014
785 Бојот започна горе Крушево 4 4837 4.05 22.12.2012
786 Што е лудо сон сонило 2 4785 4.67 09.11.2011
787 Зумбај, зумбај 1 4686 4.54 14.04.2013
788 Што си ми сине весело 1 4663 4.43 02.04.2014
789 Легнала Дана 4 4641 4.60 13.12.2012
790 Глас ми се слуша 3 4619 3.73 09.03.2012
791 Молитва 1 4580 4.45 14.04.2014
792 Што не спиеш, лично либе 1 4572 4.43 18.12.2012
793 Ме сакаа двајца тројца 2 4565 4.60 29.08.2012
794 Оф, што сум толку далеку 1 4563 4.57 09.04.2013
795 Две китки 2 4551 4.45 14.04.2013
796 Мојта свадба без песна ќе биде 1 4523 4.40 23.04.2013
797 Славеј песна запејало 1 4518 4.53 06.09.2014
798 Војниче младо 1 4484 3.79 11.04.2012
799 Тргна ми Ленка 3 4443 4.54 25.09.2015
800 Каранфилче девојче 12 4427 4.64 09.04.2013
801 Променила ми се Пандура девојка 3 4425 4.06 13.06.2013
802 Ден денувам 3 4422 4.82 19.04.2015
803 Песна за Стив Наумов 1 4419 4.31 15.05.2014
804 По поле одат аргати 3 4397 4.33 30.05.2014
805 Одоздола иде ќелавиот паша 1 4375 3.80 02.12.2011
806 Огреала месечина шеќерна 2 4346 4.25 30.11.2011
807 Мори моме, малој моме 2 4334 4.11 02.06.2013
808 Стојне, млада меанџико 1 4307 4.55 20.02.2012
809 Киниса моме на вода 3 4305 4.33 24.04.2014
810 Петре гајдаџијата 1 4297 4.20 06.12.2011
811 Ми се собрале ваке-таке 2 4295 4.36 10.12.2012
812 Ѓорѓи и Елена 2 4277 4.17 24.09.2012
813 Каде се чуло, видело 1 4264 4.70 01.03.2014
814 Сама мома во планина 1 4262 3.55 06.09.2012
815 Што си толку, Лено, гајлелија 5 4215 4.60 15.09.2014
816 Како да ти речам мила остани 2 4214 4.42 04.12.2016
817 Отишло е мало моме 2 4174 4.71 06.12.2011
818 Горичице лилјанова 1 4161 4.00 02.02.2012
819 Песна за Ченто 2 4120 4.60 04.02.2013
820 Не пиј Недо рујно вино 1 4101 4.67 02.12.2011
821 Собрале ми се 1 4095 4.71 01.12.2011
822 Песна за бабата Митра 2 4091 3.64 23.02.2014
823 Ој, Јеленчице 2 4079 4.50 02.12.2011
824 Бабино девојче 2 4070 3.88 12.12.2014
825 Пушти ја, Лело мори, Тодорка 1 4057 4.38 25.01.2012
826 Ој, Прилепе граде 1 4037 4.18 19.07.2014
827 Развивај горо зелена 1 4025 3.50 22.11.2011
828 Стојне ле, Стојне невесто 3 4017 4.41 05.08.2013
829 У Шлегово куќа шимширова 3998 4.08 27.01.2012
830 Шеќерино малој моме 2 3996 4.63 18.02.2013
831 Мома седи на чардакот 2 3991 4.45 28.01.2014
832 Темен се облак зададе 1 3980 4.65 24.06.2012
833 Невеста жито требеше 1 3978 4.38 30.01.2014
834 Јана мома 1 3976 3.71 14.04.2013
835 Промени се, Суте 2 3960 4.00 23.01.2012
836 Онаа страна оган гори 1 3956 4.38 19.01.2013
837 Стариот јоргован 1 3955 3.71 05.08.2013
838 Една комитска 2 3953 3.82 29.09.2013
839 Песна за Ѓорѓи Сугаре 1 3924 4.45 02.12.2014
840 Илино моме убаво 1 3897 4.45 15.09.2014
841 Развивај горо зелена 3 3878 3.63 22.11.2011
842 Сношти си минав, мамо 1 3874 4.00 22.11.2011
843 Запеало славеј пиле 1 3869 4.79 07.04.2013
844 Брале, брале, се собрале 4 3868 4.83 11.11.2013
845 Усни румени 1 3854 4.67 21.02.2013
846 Ти ли се најде Лено мори 5 3847 4.29 16.04.2014
847 Леринските села 2 3847 4.25 22.10.2014
848 Во Солуна Еди куле 2 3812 3.78 09.04.2013
849 Песна за селото Буф 1 3801 3.57 31.07.2014
850 А што ми се јадно додеало 3791 3.58 14.06.2012
851 Гоце ми отиде во Солуна града 2 3788 4.33 17.11.2013
852 Излегол невен Пејо 4 3783 4.88 15.07.2014
853 Девојче тенко високо 1 3765 4.80 23.09.2014
854 Стојан си стадо пасеше 2 3761 4.89 14.04.2013
855 Невеста иди од вода 1 3751 4.20 02.12.2011
856 Стојане море, Стојане 1 3742 4.20 01.12.2011
857 Три години, лудо, болна лежам 1 3721 4.40 01.01.2013
858 Лазаре, Лазаре 1 3694 4.60 04.12.2014
859 Оф, што сум далеку од тебе Македонијо 1 3687 4.00 19.07.2014
860 Сношти те Маре сонував 1 3669 4.00 25.11.2013
861 Си заљуби Џефа 5 3661 4.60 15.10.2016
862 Буките развиваат браќа 1 3658 4.25 03.10.2014
863 Ожени се, мили сине 1 3630 4.87 29.11.2013
864 Абер дојде од овчаро 3619 3.12 14.06.2012
865 Останал Кољо сираче 5 3618 4.20 13.12.2012
866 Што си налутено либе 3 3615 4.14 19.01.2013
867 Имал попот магаренце 1 3592 3.50 07.08.2014
868 Нашето село рано вечерало 1 3586 4.00 30.01.2014
869 Таму долу Битола 5 3556 4.17 06.09.2014
870 Се собрале сватовите, румбаба 2 3551 4.71 10.09.2015
871 Ој Стојане, мој комшија 1 3531 3.45 03.02.2014
872 Митра низ двори шеташе 2 3527 4.50 23.02.2014
873 Песна за солунските атентатори 1 3527 4.14 28.09.2016
874 Сè заради друг 2 3525 3.78 04.02.2013
875 Ангелино, малој моме 1 3511 4.20 25.11.2013
876 Струмица, Струмица 1 3507 3.89 23.05.2014
877 Бегала Мара, бегала 1 3488 4.33 13.12.2012
878 Не плачи мајко, не жали 2 3488 4.46 27.09.2016
879 Тодоро, либе Тодоро 1 3477 4.14 21.02.2013
880 Кажи Анѓо мори 2 3475 4.60 06.01.2014
881 Моме стое во ливади 10 3473 4.33 16.04.2014
882 Ајде не ти личи Дафино моме 2 3457 4.78 07.04.2013
883 Лено, Лено, Ленче 1 3436 4.14 15.05.2014
884 Песна за Овчарани 1 3387 4.78 08.02.2016
885 За Карпош војвода 1 3366 4.40 17.04.2014
886 Отишла Љуба кај тетка је 2 3358 4.25 18.02.2013
887 Зора се зори 1 3336 4.38 26.06.2015
888 Станала рано Босилка 4 3317 4.33 24.04.2015
889 Аршин, аршин 1 3315 3.60 16.02.2013
890 Стројник ќе те пратам бабо 1 3306 4.33 14.02.2013
891 Јана е шума градила 2 3304 3.73 17.05.2015
892 Оди бре либе 1 3301 4.55 31.10.2012
893 Кате, Катерина 1 3301 3.67 24.01.2015
894 Велешките ергени 3 3300 4.33 17.02.2015
895 Сакам да си само моја 1 3289 4.25 18.02.2013
896 Димна јуда град градила 2 3285 4.57 05.09.2016
897 Седнал ми Џемо 5 3271 4.00 04.10.2014
898 Недо ле, арна девојко 3 3261 4.50 23.09.2014
899 Ој Досто, Досто 1 3237 4.63 28.04.2013
900 Болно легна Ленче 2 3226 4.00 16.02.2013
901 Џан џигер Магдо 4 3223 4.50 18.02.2013
902 Вратете се Македонци 2 3208 4.57 10.09.2015
903 Бог да бие аџи Зора 1 3203 3.60 16.02.2013
904 Чукав, чукав мале 1 3201 3.50 18.02.2013
905 Либе ле, либе убаво 4 3199 4.57 09.04.2013
906 Кога ќе те жениме Дамјане 1 3198 4.43 11.06.2018
907 На гости ти дојдов, Кито 2 3193 4.33 16.04.2014
908 Остана Ратка млада удовица 3 3193 4.60 31.07.2014
909 Еј, море мажу 1 3192 4.33 28.01.2013
910 Бог да бие, убие 1 3188 3.25 16.02.2013
911 Легнала мома, заспала 1 3186 4.44 29.11.2013
912 Излегов да се прошетам 2 3176 4.63 06.10.2013
913 Три години јас те чекам 2 3174 4.67 19.01.2014
914 Зошто ме мачиш судбино клета 1 3172 4.67 06.09.2014
915 Мајка ми купила шарени чорапи 1 3168 4.38 08.03.2015
916 Чува мајка до две лути ќерки 1 3163 3.75 14.02.2013
917 Заспало девојче на бистро изворче 1 3162 4.43 28.01.2013
918 Празник љубовен 1 3155 4.54 28.04.2013
919 Стојана мајка учеше 2 3125 4.50 14.02.2013
920 Сношти е Јана 1 3125 4.14 17.08.2014
921 Капитан болен лежи 1 3124 4.50 29.03.2015
922 Песна за Никола Бадев 1 3117 4.78 31.07.2014
923 Ти се армаса 1 3117 4.83 31.01.2015
924 Ај ти ми спремај 1 3110 4.25 16.02.2013
925 Ој јаворе, ти јаворе 6 3108 4.36 18.07.2014
926 Што кучиња лајат, моме Елено 1 3107 4.55 06.09.2014
927 Стори ми абер Божано 1 3095 4.14 14.04.2013
928 Ој зелено, Зеленико 4 3090 4.70 03.10.2014
929 Дуне мори, малој моме 1 3087 3.00 09.05.2015
930 Садила Димка босилче 1 3080 4.17 13.12.2012
931 Грабиле гу Ангелину 2 3076 4.33 14.02.2013
932 Свекрвице мори 1 3060 3.25 18.02.2013
933 Бог да бие кочански сејмени 1 3057 4.75 17.05.2014
934 Лено ле, Лено 1 3050 4.25 09.05.2015
935 Сношти ти дојдов на гости 1 3047 4.25 16.06.2014
936 Темна е магла паднала 1 3034 4.78 10.09.2015
937 Мори Анчо Милојчина 3 3032 4.50 18.02.2013
938 Нека чукаат тапаните 1 3029 4.00 08.11.2016
939 Жената е зло без кое не се може 1 3013 3.89 23.04.2015
940 Мариче, црно косиче 1 2993 4.50 28.04.2013
941 Стојне ле, Стојне невесто 1 2963 4.40 14.02.2013
942 Излегов да се прошетам, мамо 1 2951 4.25 06.10.2013
943 Јулија 1 2948 2.75 12.12.2014
944 Јано ле, Јано ле 1 2945 4.25 25.02.2015
945 Не седи Расим распашан 1 2928 4.75 03.10.2014
946 Излегов да се разшетам 1 2914 4.00 06.10.2013
947 Лисаво 2 2909 4.25 25.09.2015
948 А што си ми либе гајлелија 1 2907 4.71 15.09.2014
949 Ѓурѓана ми болна лега 1 2900 3.17 18.02.2013
950 Леле с'нце, леле глава 1 2883 4.50 14.02.2013
951 Ај, шетал Марко 1 2871 4.00 09.04.2014
952 Дувни ми бел ветре 7 2850 4.40 19.04.2015
953 Синојка ми дојде 1 2849 4.50 18.02.2013
954 Успала се мома Сирма 1 2827 4.38 14.02.2013
955 Ајде сите запејте, весело оро играјте 1 2823 3.67 15.07.2014
956 Гукни ми, гукни гугутко 1 2821 4.09 16.04.2014
957 Ветар вее, снег долета 1 2818 4.68 19.04.2015
958 Песно моја 1 2812 4.50 25.03.2016
959 Ќе ти купам широк фустан Зуице 3 2766 4.60 30.05.2014
960 Болно лежи малој моме 1 2756 3.50 17.05.2015
961 Облога се фаќат момче и девојче 4 2731 4.25 19.07.2014
962 В' градина моме седеше 1 2722 4.50 04.12.2014
963 Бојот започна браќа 1 2718 3.67 10.09.2014
964 Развивај горо зелена 1 2717 3.21 22.11.2011
965 Легнала Ѓурѓа на рамно гумно 1 2709 4.40 16.04.2014
966 Драганка ѓерѓеф везеше 1 2709 3.43 17.12.2014
967 Нешо пиле 2 2702 4.00 16.04.2014
968 Девојче, море девојче 1 2675 4.33 11.11.2013
969 Малечко убо Лазаре 2673 4.25 04.04.2015
970 Свадба тиквешка 1 2669 3.00 27.09.2016
971 Имала мајка мила сина 2650 3.80 16.09.2014
972 Врни се, врни либе Мариче 1 2635 3.67 12.12.2014
973 Стојне бре, моме кочанско 1 2623 4.00 16.04.2014
974 Решив да си се оженам 1 2619 4.50 03.10.2014
975 Останала жена удовица 1 2605 4.33 31.07.2014
976 Од бога дадено 1 2592 4.73 07.06.2015
977 Играле, играле девојчиња 1 2583 4.33 04.10.2014
978 Тропнало оро 1 2578 4.67 09.08.2016
979 Служба служи млади Димитрија 1 2572 4.33 26.04.2014
980 Марике мори, бела вардарке 1 2568 4.00 31.07.2014
981 Илија ќе оди в' туѓина 1 2529 3.00 16.04.2014
982 Вино, вино 1 2520 4.00 25.02.2015
983 Богата Сава, богата 1 2515 3.00 15.07.2014
984 Стојан заправил воденица 1 2505 4.11 06.09.2014
985 Седнал Марко малку да вечера 1 2462 4.60 06.09.2014
986 Радост на мајка донеси 1 2460 3.67 24.03.2017
987 Бистро ле, Бистро планино 1 2448 4.57 25.02.2015
988 Невеста платно ткаеше 1 2442 4.60 19.07.2014
989 Топови грмат, земјата трештит 1 2438 4.82 31.10.2014
990 Млада чорбаџијке 1 2437 4.33 02.06.2014
991 Ај, кажи Јано, кажи душо 1 2431 4.67 01.11.2015
992 Огледала се Ангелина 1 2425 4.50 16.04.2014
993 Рано ранила Петкана 2 2414 4.00 31.10.2014
994 А бре браќа Кукушани 1 2403 4.10 19.06.2017
995 Менвај куме прстени 2 2391 4.20 10.07.2014
996 Сите момчиња дојдоја 2 2383 4.63 06.09.2014
997 Мила Македонијо 1 2360 4.75 19.06.2017
998 Чиво е ова девојче 2357 3.00 31.10.2014
999 А дадеја Јана 1 2355 4.57 22.02.2016
1000 Отвори си ширум порти 1 2352 4.00 31.07.2014
1001 Петро, Петролинко, гиздава девојко 1 2345 4.50 16.04.2014
1002 Свекрва Мара караше 2345 4.00 31.10.2014
1003 Врзале го Марка црвени ремење 2335 3.67 30.09.2014
1004 Ерген сум одил, преодил 1 2320 4.33 12.06.2016
1005 Седнал Осман да плачи 2309 3.50 06.05.2014
1006 Стојане, луда делијо 1 2304 4.50 18.07.2014
1007 Ни јадеме, ни пиеме 2 2304 4.50 15.09.2014
1008 Ај што е лепо и убаво 2295 3.80 31.10.2014
1009 Не русај, прусај 2 2290 4.00 21.08.2015
1010 Не ме жално гледај, мајко 1 2285 4.50 19.07.2014
1011 А бре моме, малој моме 1 2270 4.00 03.04.2016
1012 Кинисало Грче јабанџиче 1 2268 4.40 31.01.2015
1013 Спремај ми, спремај либе коња дорија 2 2266 4.11 23.09.2014
1014 Вирум вода, вирум вировита 2261 3.00 30.09.2014
1015 Лична Мара меанџика 1 2251 4.50 15.07.2014
1016 Пијан идам од града 5 2238 4.33 18.04.2016
1017 Зете, мили зете 1 2234 3.44 14.04.2018
1018 Стојан на Станка думаше 1 2232 4.60 06.09.2014
1019 Зажни Јано 1 2224 4.25 27.10.2016
1020 Собрала Ѓурѓа, набрала 2223 4.00 31.10.2014
1021 Ми тргнала Кира 1 2223 4.00 03.04.2015
1022 Деветсто и осма година 1 2198 4.57 15.06.2017
1023 Јано Јановице, каде ти е Јане? 3 2197 4.67 30.08.2016
1024 Кинисала Стана 2189 3.00 31.10.2014
1025 Не оди моме крај брегот 3 2180 3.75 03.01.2016
1026 Отвори ми кузум Лено 1 2180 4.71 11.11.2016
1027 Шета Ѓуро по чаршија 2178 2.50 16.09.2014
1028 Не претезај 1 2172 4.00 16.04.2014
1029 Славеј пее на трендафил 2 2159 4.50 09.04.2013
1030 Ој ѕвездо, ѕвездо 1 2143 4.70 20.01.2016
1031 Над Пирина јасно сонце 1 2135 3.00 22.02.2016
1032 Успала ми се Света Недела 2129 3.00 16.09.2014
1033 С'нце трептит да седнит 2107 2.50 31.10.2014
1034 Дење ноќе јас те барам 1 2100 4.33 07.08.2016
1035 Заљубив мале три моми 4 2096 4.50 20.02.2017
1036 Кинисала Каља за Рајна Кошара 2083 3.00 30.09.2014
1037 Мари Димано, џан Димано 2 2080 4.71 03.12.2015
1038 Пусти ти биле меаните Иле 5 2072 4.75 05.03.2018
1039 Летоечка песна 2064 3.50 31.10.2014
1040 Лен садила мома 3 2033 3.75 26.04.2016
1041 Оф либе, млада ме разболе 1 2026 3.60 19.07.2014
1042 Темна е магла паднала 3 2006 4.67 04.12.2016
1043 Дојде време да си одам 1 1990 4.40 24.01.2017
1044 Кинисало малој моме 1 1988 4.17 20.05.2017
1045 Ајде дар ми везле моми 1 1983 4.60 03.04.2016
1046 Друга љубов не сакам 5 1964 3.88 30.07.2017
1047 Удри Рајно, удри 1959 3.00 31.10.2014
1048 Јано, Јанке Трипатанке 1 1930 4.00 01.07.2016
1049 Што си заљубив едно момиче 1 1903 3.33 01.07.2016
1050 Ти фрлије Јано ефтирије 2 1884 4.00 01.07.2016
1051 Ела ќерко да ти кажам 1 1881 4.00 22.08.2017
1052 Како пиреј 1 1872 4.67 19.06.2017
1053 Туѓа си бескрајно 1 1863 4.40 20.03.2018
1054 Горе Славеј дошле борци млади 1 1852 4.67 17.01.2016
1055 Стојане, македонски војводо 1 1843 4.60 03.01.2016
1056 Песна за Сирма војвода 2 1830 4.63 20.03.2018
1057 Разболе ми се Калина 2 1821 4.33 16.06.2017
1058 Оди ѕвездо 1 1801 4.98 15.11.2018
1059 Ова е село 1 1780 4.00 09.08.2016
1060 Узреала бела пченица 1 1761 4.67 27.10.2016
1061 Паднало моме од бога 1754 3.00 05.06.2016
1062 Ах, да би знала 1737 2.33 05.06.2016
1063 На врв на планина 1733 3.00 05.06.2016
1064 Стојане, дилбер море Стојане 1 1687 4.33 03.01.2016
1065 Ој Јанкула мили синко 1687 3.00 05.06.2016
1066 Лежал е Стојан 1 1673 4.50 22.02.2016
1067 Ако умрам Македонијо 1 1639 4.50 19.06.2017
1068 Тебе да те пленат, моме мариовско 1636 4.00 05.06.2016
1069 Лична мома скопјанка 3 1594 4.00 01.12.2017
1070 Блажена горо, мори зелена 1 1580 4.50 18.11.2017
1071 Ленче битолчанче 1 1579 3.00 16.04.2016
1072 Мирка на Гинови 1 1577 4.67 25.09.2017
1073 Митро ле, Митро 1 1574 4.67 22.11.2017
1074 Сношти те Маре мори сонував 2 1555 4.25 30.09.2017
1075 Ми те продадова, Досто, моме мариовско 1496 3.00 05.06.2016
1076 Три години, мори Дано 1 1492 3.83 19.06.2017
1077 Друга земја ние немаме 1 1489 4.67 19.06.2017
1078 Дали чекаш стара мајчице 1 1469 4.63 28.09.2018
1079 Алов бајрак Македонски 1458 4.00 19.06.2017
1080 Ајде пушка пукна 2 1448 2.00 06.06.2017
1081 Море Корун арамијо 1421 3.00 05.06.2016
1082 Киниса да ода у В'мбел на гости 2 1406 4.65 04.01.2019
1083 Стамено, моме мори, црна черешо 1 1395 4.33 24.03.2017
1084 Од каде си малој моме 1 1387 4.43 19.06.2017
1085 Посеал дедо леа босилок 1 1385 3.50 02.10.2017
1086 Разграни гранка маслинка 1 1345 4.33 11.04.2017
1087 Гордо Порече 2 1341 4.00 19.12.2017
1088 Ѓорѓија море терзија 1 1315 4.80 03.12.2017
1089 Писмо дојде од Солуна града 1 1305 4.33 22.09.2017
1090 Ој Вичо, Вичо планина 1289 3.67 10.07.2018
1091 Овчар свири мамо 1 1269 4.33 18.11.2017
1092 Бело Море 1 1266 4.25 22.02.2018
1093 Јанка низ гора врвеше 3 1262 3.67 01.12.2017
1094 Мома солунчанка 1 1249 4.00 28.09.2017
1095 Садило моме 1 1208 2.50 14.04.2018
1096 Ори Јано, сокол Јано 2 1202 4.33 28.01.2018
1097 Турци во село слегоа 1 1147 4.25 28.09.2017
1098 Што е чудо станало 1141 4.00 10.07.2018
1099 Буките развиваат, браќа 2 1140 4.00 11.06.2018
1100 Ој ти дедо Геро 1 1132 4.25 14.04.2018
1101 Ајде се прошетал Никола 1 1126 4.00 06.06.2017
1102 Чедо си ми, мило си ми 1 1116 4.00 12.11.2017
1103 Лилјано моме, Лилјо убаво 1 1113 4.60 11.06.2018
1104 Бисеро ќерко 3 1109 4.00 07.04.2018
1105 Не заминувај, не ме оставај 1 1106 3.00 18.11.2017
1106 Ај што оган гори во планина 1 1098 3.50 01.11.2017
1107 Вечерај Анѓо 2 1075 3.00 21.01.2018
1108 Море Максим има лоша жена 3 1052 4.25 06.04.2018
1109 Мори Вано, лична Вано 1 1038 4.00 01.12.2017
1110 Глас се слуша, плач и лелек 1 1023 4.13 05.09.2018
1111 Повеќе не ми доаѓај 1 1001 3.00 18.11.2017
1112 Леонид со мајка вечера 1 962 4.00 12.11.2017
1113 Цвеќе цутеше 1 960 4.00 14.04.2018
1114 Каул се фатиле момче и девојче 3 941 4.50 07.01.2019
1115 Не задевај се, мори Вендо 6 940 4.00 14.04.2018
1116 Врати ми се, мило либе 2 919 4.00 22.11.2018
1117 Крај Вардара двајца седевме 1 914 3.50 18.11.2017
1118 Челник Пејо 1 890 4.00 18.02.2018
1119 Зората се зазори 2 889 3.50 08.04.2018
1120 Дали знаеш помниш ли 1 858 3.50 22.10.2018
1121 Што е Скопје пусто останало 1 849 4.33 28.02.2018
1122 Еј ти куме 1 849 3.00 17.10.2018
1123 Жалајте ми мајки 844 3.50 19.03.2018
1124 Ленче бре душо, слана е паднала 1 835 3.00 14.04.2018
1125 Ѓурѓа пере во реката 3 818 3.00 14.04.2018
1126 Ми се собрале 12 другара 1 818 4.33 14.04.2018
1127 Легнало лудо, заспало 1 776 3.00 28.02.2018
1128 Ајде пукна пушка 1 769 4.00 06.04.2018
1129 Да ми купиш Дервиш Бајрам 1 761 4.33 14.04.2018
1130 Василка стои на порти 2 760 4.33 06.04.2018
1131 Мори сваќе 2 759 4.50 06.04.2018
1132 На кого е црна жената 3 755 4.50 06.04.2018
1133 Бреј Ѓурчин Стојне убаво 2 752 3.00 07.04.2018
1134 Дојди либе до вечер 3 747 4.67 06.04.2018
1135 Имам момче како лешник 1 747 3.00 14.04.2018
1136 Девојченце, ќе ти купам 1 746 3.67 06.04.2018
1137 Пријди, дојди Елено моме 1 736 3.00 07.10.2018
1138 Ивано, Иванке 1 728 3.00 06.04.2018
1139 Смилјана ми се армаса 4 722 4.40 11.02.2019
1140 Ах Вања 1 718 4.00 25.09.2018
1141 Врба ми изникнала 2 718 4.00 10.01.2019
1142 Зачукале дајрињата 1 707 4.00 14.04.2018
1143 Нарача Митра порача 1 703 4.00 08.04.2018
1144 Не сум вечерало 1 689 3.00 06.04.2018
1145 Попадна слана по поле 1 688 4.00 06.04.2018
1146 Орал дедо 1 669 3.50 06.04.2018
1147 Ај смо шетале 1 660 4.33 07.04.2018
1148 Сношти си мори мамо отидов 4 659 3.00 06.04.2018
1149 Нели си пусто свршеница 1 649 3.50 07.04.2018
1150 Браче ле Божине 3 647 4.25 01.01.2019
1151 Одамна ли си моме калуѓерица 3 646 4.00 06.03.2019
1152 Тргна ми Стојна за вода 1 636 4.00 06.04.2018
1153 Лудо младо сон засонило 3 635 3.50 11.02.2019
1154 Нејќум, нејќум 1 631 3.00 14.04.2018
1155 Мори деј Невено, невен душо 1 629 4.33 07.10.2018
1156 Лидуду, лидуду 1 619 3.00 06.04.2018
1157 Си заљубив едно моме 1 618 4.00 06.04.2018
1158 Море зедов жена многу млада 1 600 4.33 06.04.2018
1159 Проклето да е, приклето 1 538 3.00 08.04.2018
1160 Цутела е ружа 3 526 4.25 14.04.2019
1161 Крени глава Кузмане 1 501 3.00 06.04.2018
1162 Идам, не идам 2 476 3.40 14.04.2019
1163 Костадине, море мили сине 4 274 3.00 14.06.2019
1164 Низ Петлец идат трима војводи 1 219 4.82 11.06.2019
1165 Марко Крале ја одменува свадбарината 171 4.50 14.06.2019
1166 Божинче, девојче мори 1 72 4.00 10.07.2019
1167 Бела Јано 1 64 4.00 13.07.2019
1168 Ивано, Иванке, лична реканке 1 52 3.00 13.07.2019
1169 Цвете мило 1 10 3.00 21.07.2019