Добри Ставревски

Dobri Stavrevski
Добри Ставревски

  All performers

Performer: Dobri Stavrevski


INFO: The table below lists songs that feature recordings made by this performer. Click on a song name to see the lyrics and more data, or click on a download link to play the corresponding audio sample.

# Song Title Audio Samples
1 Ајде засвирете браќа свирачи
download
2 Билјана платно белеше
download
3 Битола, бабам Битола
download
4 Бог да го убие мамо
download
5 Доста време ерген одев
download
6 Ѓурѓа пере во реката
download
7 За кого ти цути Дано лицето
download
8 Јанка низ гора врвеше
download
download
9 Кажи кажи Донке
download
10 Не оди моме крај брегот
download
11 Ој девојче, бело и црвено
download
12 Онаа страна оган гори
download
13 Пијан идам од града
download
14 Саноќ седам Трено
download
15 Си заљубив едно моме
download
16 Сношти минав покрај вази
download
17 Со маки сум се родила
download
18 Сум се родил мераклија
download
19 Фанче ојде во Калишта
download
20 Црна се чума зададе
download