Кирил Манчевски

Kiril Manchevski
Кирил Манчевски

  All performers

Performer: Kiril Manchevski


INFO: The table below lists songs that feature recordings made by this performer. Click on a song name to see the lyrics and more data, or click on a download link to play the corresponding audio sample.

# Song Title Audio Samples
1 Абер дојде Донке
download
2 Абер ми дојде од мојто либе
download
3 Ајде дар ми везле моми
download
4 Ајде слушај, слушај калеш бре Анѓо
download
5 Ајде сонце зајде
download
6 Аман седнала ми бре Јана
download
7 Бог да убиет дебрани
download
8 Брале, брале, се собрале
download
download
9 Буките развиваат браќа
download
10 Гена ми појде на чешма
download
11 Девојче тенко високо
download
12 Ерген сум одил, преодил
download
13 Жална мајка
download
14 Запеј песна Македонко
download
15 Излези Видо мори, чудо да видиш
download
download
16 Изникнало криво крувче медено
download
17 Јаничари одат, мамо
download
18 Јано мори, Јано леле, севдалино
download
download
19 Каранфил невесто мори
download
20 Кирајџиче, јабанџиче
download
21 Кога си тргнав во туѓина
download
22 Ленче бре душо
download
23 Лино моме Лино
download
24 Македонско девојче
download
25 Мила мајко мојто либе
download
26 Мирјано моме Мирјано
download
27 Мојта свадба без песна ќе биде
download
28 Не седи Расим распашан
download
29 Недо ле, арна девојко
download
30 Ој Вардаре македонски
download
31 Ој зелено, Зеленико
download
32 Ој ти момче охриѓанче
download
33 Ојде дедо во градина
download
34 Решив да си се оженам
download
35 Синоќа дојдов од гурбет
download
36 Сношти те пратив на вода ќерко
download
37 Спремај ми, спремај либе коња дорија
download
38 Стани запали Тинке борина
download
39 Тинка иди од Битола
download
40 Тргна ми Ленка
download
41 Тргнало ми лудо младо
download
42 Што се срамиш калеш Кирчо
download