Непознат изведувач

No photo

  All performers

Performer: Nepoznat izveduvach


INFO: The table below lists songs that feature recordings made by this performer. Click on a song name to see the lyrics and more data, or click on a download link to play the corresponding audio sample.

# Song Title Audio Samples
1 Ајде жалај ме, Малино
download
2 Антице џанам душице
download
3 Божинче, девојче мори
download
4 Бојот започна горе Крушево
download
5 Болен лежи катил Ѓорѓи
download
6 Болна е легнала
download
7 Буките развиваат, браќа
download
8 Василица
download
9 Во борба македонски народе
download
10 Во Јордание
download
download
11 Го фанале едно моме
download
12 Дафино вино црвено
download
13 Дуне мори, малој моме
download
14 Елено ќерко, Елено
download
download
15 Јовано, Јованке
download
download
download
16 Каде си тргнало абре бај Постоле
download
17 Кажи Васке Евдова
download
18 Кажи Епсо Димушева
download
19 Кажи Јано, кажи душо
download
20 Кај си мајко да ме видиш
download
21 Коледица
download
22 Коце берберот - чалгаџијата
download
23 Лажи, лажи Вере
download
24 Ленка пиши бела книга
download
25 Ленче бре душо
download
26 Лидуду, лидуду
download
27 Лилјано моме
download
download
28 Лилјано моме убаво
download
29 Ми го затвориле младиот Јорданчо
download
30 Ми тргнала Кира
download
31 Мома крај извор седеше
download
32 Момченце и момиченце
download
33 Народ се собрал
download
34 Не плачи мило либе, не жали (Параходот)
download
35 Не се бели Маре мори не се црви
download
36 Нешто ќе те питам, бабо
download
37 Ни јадеме, ни пиеме
download
38 Огреала месечина
download
39 Од Битола до Вевчани
download
40 Одамна ли си моме калуѓерица
download
41 Ој винце, винце
download
42 Ој ти пиле
download
download
43 Останал Кољо сираче
download
44 Павле ми пие
download
45 Песна за Лазар Поптрајков
download
46 По горите македонски
download
47 По пат одам, за пат прашам
download
48 Послушајте патриоти
download
49 Провикнала е Драганка
download
50 Разболе се младо Македонче
download
51 Саноќ ле Надо
download
52 Се посврши азган Мара
download
53 Смилево славно в' оган гори
download
54 Сношти го видов убавото Стојне
download
55 Со маки сум се родила
download
56 Стани моме да заиграш
download
download
57 Стојана мајка учеше
download
58 Стојне ле, Стојне невесто
download
59 Сторил ниет зајко, зајко кокорајко
download
60 Стројник ќе те пратам бабо
download
61 Три години јас те чекам
download
62 Учи ме мајко, карај ме
download
63 Црно му било пишано на Александар Турунџе
download
64 Чапкан Димчо
download