Охридски трубадури

Ohridski trubaduri
Охридски трубадури

  All performers

Performer: Ohridski trubaduri


INFO: The table below lists songs that feature recordings made by this performer. Click on a song name to see the lyrics and more data, or click on a download link to play the corresponding audio sample.

# Song Title Audio Samples
1 Ано поминуваш
download
2 Антице џанам душице
download
download
3 Ах мори бабо, стара бабо
download
4 Билјана платно белеше
download
5 Бог да бие Русе твојта мајка
download
download
6 Во ноќта си месечина
download
7 Дали си се наспало
download
8 Детенце мало
download
9 За Зарина
download
download
10 За Фросина
download
download
11 И ќе дојде време
download
12 И три години станаа
download
13 Иди ја мамо посакај
download
14 Јас сум несреќница
download
15 Каде се чуло, мамо, видело
download
16 Кинисав да одам
download
17 Мара охриѓанка
download
18 Не плачете стари мајки
download
19 Немам мило, немам драго
download
20 Од умот се поизгубив
download
21 Омарно жешко сонце
download
22 Песна за Арсо војвода
download
23 Песна за Дејан војвода
download
24 Песна за Деспина
download
25 Песна за Крсте војвода
download
26 Песна за Чакаларов
download
27 Позив дојде војник да одам
download
28 Расцвети верна љубов во народот
download
29 Сеј со здравје севдо моја
download
30 Слушам кај шумат шумите
download
31 Смилево славно в' оган гори
download
32 Стојане море Стојане
download
33 Сум прошетало мори Ѓурѓе
download
34 Тажна Калинка седеше
download
35 Три години Кате болен лежав
download
36 Чудила се мила мама
download