Петранка Костадинова

Petranka Kostadinova
Петранка Костадинова

  All performers

Performer: Petranka Kostadinova


INFO: The table below lists songs that feature recordings made by this performer. Click on a song name to see the lyrics and more data, or click on a download link to play the corresponding audio sample.

# Song Title Audio Samples
1 А бре воденичаре
download
download
2 А дадеја Јана
download
3 Бело лице љубам јас
download
4 Битола, мој роден крај
download
5 Болна паднала Родна Фалкова
download
6 Во Струмица на улица
download
7 Голема свадба во село
download
8 Дано ле Данче убава
download
9 Дедо мили златни
download
download
10 Дојди, дојди, малој моме
download
11 Драганка ѓерѓеф везеше
download
12 Едно малој моме
download
13 Елено ќерко, Елено
download
14 Заплакало е Мариово
download
download
15 Заспала Јана, Јанинка
download
16 Заспало девојче на бистро изворче
download
17 Ја излези стара мајко
download
18 Јас те пратив на вода Калино
download
19 Како што е таа чаша
download
20 Кирјана вино продава
download
21 Кој што ме чуе да пеам
download
22 Леонид со мајка вечера
download
23 Лешочкиот манастир
download
24 Мајсторе, мајсторе
download
25 Мома седи на чардакот
download
26 На сред село тапан бие
download
27 На срце ми лежи мила мамо
download
28 Не кажувај либе добра ноќ
download
29 Не плачи Лено мори
download
30 Не си го продавај Кољо чифликот
download
31 Од бога дадено
download
32 Ој природо вечна убавице
download
download
33 Павле ми пие
download
34 Петлите пеат, зора се зори
download
35 По друм одам мајче
download
36 Променила ми се Пандура девојка
download
37 Со маки сум се родила
download
38 Таму долу Битола
download
39 Таму долу криволачко
download
40 Убаво Македонче
download
41 Фато мори душманке
download
42 Црно му било пишано на Александар Турунџе
download
43 Чедо си ми, мило си ми
download
44 Черешна се од корен корнеше
download