Цане Николовски

Cane Nikolovski
Цане Николовски

  All performers

Performer: Cane Nikolovski


INFO: The table below lists songs that feature recordings made by this performer. Click on a song name to see the lyrics and more data, or click on a download link to play the corresponding audio sample.

# Song Title Audio Samples
1 Ај, кажи Јано, кажи душо
download
2 Бог да бие Наумчето
download
3 Бог да го бие тој Ибраим Оџа
download
4 Жали горо, жали сестро
download
5 Кате, Катерина
download
6 Кога тргнав Цвето
download
7 Лудо младо сон засонило
download
8 Марие дилбер бела Марие
download
9 Ми го затвориле младиот Јорданчо
download
10 Море што си бевме големото друштво
download
11 Не лажете се другарки
download
12 Низ двори се шета мома Катерина
download
13 Ој природо вечна убавице
download
14 Пијан идам од града
download
15 Погана
download
16 Прстен ми падна Нешо
download
17 Сите девојчиња
download
18 Смилево славно в' оган гори
download
19 Сношти те Маре мори сонував
download
20 Те видов тебе и се заљубив
download