Ансамбл Билјана

Ansambl Biljana
Ансамбл Билјана

  All performers

Performer: Ansambl Biljana


INFO: The table below lists songs that feature recordings made by this performer. Click on a song name to see the lyrics and more data, or click on a download link to play the corresponding audio sample.

# Song Title Audio Samples
1 1762 лето
download
2 Ајде болно лежи мојто либе
download
3 Ајде што пијана шеташ Фиме
download
download
4 Алија со тамбурата
download
5 Антице џанам душице
download
download
6 Билјана платно белеше
download
7 Бог да бие Русе твојта мајка
download
download
8 Бог да го убие Шефки качакот
download
9 Болен лежи Миле Поп Јорданов
download
10 Болен ми лежи млад Стојан
download
11 Бор садила мома Евгенија
download
12 Го фанале едно моме
download
13 Грозен гавран
download
14 Девет години болен лежав
download
15 Димчета аскер го писаја
download
16 До кога браќа мили Македонци
download
17 Едно време си бев ерген
download
18 Елено ќерко, Елено
download
19 За Зарина
download
20 За Фросина
download
21 И таму е мојата родина
download
22 Извикна Јана провикна
download
23 Ја излези стара мајко
download
24 Јана грло заболело
download
25 Јас Методи Патче од Охрида
download
26 Јас сум мома охриѓанка
download
27 Јас сум несреќница
download
28 Кондисал Ајрадин паша
download
29 Легнало моме заспало
download
30 Македонки билбилјанки
download
31 Марие млада невесто
download
32 Народе Македонски
download
33 Невесто калеш мори убава
download
download
34 Недалеку од Воден града
download
35 Од Битола до Вевчани
download
36 Од врв Пирин Планина
download
37 Оздола идет еден млад војвода
download
38 Ој љубов, љубов
download
39 Охрид, Охрид убав мил
download
40 Пелин ми се пољуљава
download
download
41 Песна за Деспина
download
download
42 Песна за Караџата
download
43 Песна за Марко Лерински
download
44 Песна за Чакаларов
download
45 Планино, Пирин Планино
download
46 Провикнала е Драганка
download
47 Развивај горо зелена
download
48 Се решив да се женам
download
49 Слушам кај шумат шумите
download
50 Со маки сум се родила
download
51 Ти си моме идеално
download
download
52 Три години Кате болен лежав
download
53 Фанче ојде во Калишта
download
54 Ферман дојде од Стамбола
download
55 Четворица комити
download
56 Чифте, чифте пајтонлари
download
download
57 Што се чуло нане
download