Зошто ме мачиш судбино клета

Zoshto me machish sudbino kleta

Зошто ме мачиш судбино клета

Зошто ме мачиш, судбино клета,
судбино моја, проклета да си,
чедото моjе ми го одзема,
зошто ме судбо лошо проколна,
чедото мое ми го одзема,
зошто ме судбо лошо проколна?

Зар јас не можам чедо да гледам,
со злато и свила да го облечам,
кажи ми, кажи, судбино прoклета,
зошто ме, судбо, лошо проколна,
кажи ми, кажи, судбино клета,
што сум ти судбо толку згрешила?

Секој ми вели да сум најсреќна,
никој не знае мојата болка,
мојата болка не се лекува,
чедо со пари не се купува,
мојата болка не се лекува,
рожба со пари не се купува.

Ништо не може судбино клета,
болно ми срце да развесели,
само со песни болки заборавам,
песната ги мојте рани лекува,
само со песни болки заборавам,
песната ги мојте рани лекува.

Zoshto me machish sudbino kleta

Zoshto me machish, sudbino kleta,
sudbino moja, prokleta da si,
chedoto moje mi go odzema,
zoshto me sudbo losho prokolna,
chedoto moe mi go odzema,
zoshto me sudbo losho prokolna?

Zar jas ne mozham chedo da gledam,
so zlato i svila da go oblecham,
kazhi mi, kazhi, sudbino prokleta,
zoshto me, sudbo, losho prokolna,
kazhi mi, kazhi, sudbino kleta,
shto sum ti sudbo tolku zgreshila?

Sekoj mi veli da sum najsrekjna,
nikoj ne znae mojata bolka,
mojata bolka ne se lekuva,
chedo so pari ne se kupuva,
mojata bolka ne se lekuva,
rozhba so pari ne se kupuva.

Nishto ne mozhe sudbino kleta,
bolno mi srce da razveseli,
samo so pesni bolki zaboravam,
pesnata gi mojte rani lekuva,
samo so pesni bolki zaboravam,
pesnata gi mojte rani lekuva.Date added: 06.09.2014
Popularity: 3169
Rating: 4.67 from 6 votes