Не заминувај, не ме оставај

Ne zaminuvaj, ne me ostavaj

Не заминувај, не ме оставај

- Не заминувај, не ме оставај,
зар не ме љубиш, каде одиш ти?
- Одам, одам девојко, не ќе ме запреш ти,
пат ме влече далечен, најмил мој роден крај.

Ако ме сакаш, ако ме љубиш,
со мене дојди ти,
подај ми рака, рака и срце,
дојди во мојот крај.

- Ќе ти дадам сè, сè што имам јас,
само остани овде кај мене.
- Одам, одам девојко, одам на далек пат,
тага в' гради стегнала, тага за роден крај.

Ако ме сакаш, ако ме љубиш,
со мене дојди ти,
подај ми рака, рака и срце,
дојди во мојот крај.

- Тогаш оди си, не те запирам,
но ќе чекам јас да се вратиш пак.
- Одам, одам девојко, роден да гушнам крај,
в' душа болка легнала, болка за татков дом.

Ако ме сакаш, ако ме љубиш,
со мене дојди ти,
подај ми рака, рака и срце,
дојди во мојот крај.

Ne zaminuvaj, ne me ostavaj

- Ne zaminuvaj, ne me ostavaj,
zar ne me ljubish, kade odish ti?
- Odam, odam devojko, ne kje me zapresh ti,
pat me vleche dalechen, najmil moj roden kraj.

Ako me sakash, ako me ljubish,
so mene dojdi ti,
podaj mi raka, raka i srce,
dojdi vo mojot kraj.

- Kje ti dadam sè, sè shto imam jas,
samo ostani ovde kaj mene.
- Odam, odam devojko, odam na dalek pat,
taga v' gradi stegnala, taga za roden kraj.

Ako me sakash, ako me ljubish,
so mene dojdi ti,
podaj mi raka, raka i srce,
dojdi vo mojot kraj.

- Togash odi si, ne te zapiram,
no kje chekam jas da se vratish pak.
- Odam, odam devojko, roden da gushnam kraj,
v' dusha bolka legnala, bolka za tatkov dom.

Ako me sakash, ako me ljubish,
so mene dojdi ti,
podaj mi raka, raka i srce,
dojdi vo mojot kraj.Date added: 18.11.2017
Popularity: 1101
Rating: 3 from 1 votes