Многу ми го фалат, бабо

Mnogu mi go falat, babo

Многу ми го фалат, бабо

Многу ми го фалат, бабо мори
вашето момиче.
Бабо мори, вашето момиче.

Кој го е видело, бабо мори,
сè болно легнало.
Бабо мори, во вашата куќа.

И јас да го видам, бабо мори
ако болен лежам.
Бабо мори, ако болен лежам.

Ако болен лежам, бабо мори
во вашата куќа.
Бабо мори, в' шарена одаја.

Mnogu mi go falat, babo

Mnogu mi go falat, babo mori
vasheto momiche.
Babo mori, vasheto momiche.

Koj go e videlo, babo mori,
sè bolno legnalo.
Babo mori, vo vashata kukja.

I jas da go vidam, babo mori
ako bolen lezham.
Babo mori, ako bolen lezham.

Ako bolen lezham, babo mori
vo vashata kukja.
Babo mori, v' sharena odaja.Date added: 11.06.2009
Popularity: 8509
Rating: 4.48 from 25 votes