Љубеле се двајца млади

Ljubele se dvajca mladi

Љубеле се двајца млади

Љубеле се двајца млади, еј!
Љубеле се двајца млади,
од малечко до големо,
еј, љубезен мој.

Дојде време да се земат, еј!
Дојде време да се земат,
мајка ќерка не ја дава,
еј, љубезен мој,
Мајка ќерка не ја дава,
татко сина не го жени,
еј, љубезен мој.

Решиле се двајца млади, еј!
Решиле се двајца млади,
да ми одат во гората,
еј, љубезен мој.
Ти ќе станеш јавор дрво, еј!
Ти ќе станеш јавор дрво,
јас ќе станам славеј пиле,
еј, љубезен мој.

Ljubele se dvajca mladi

Ljubele se dvajca mladi, ej!
Ljubele se dvajca mladi,
od malechko do golemo,
ej, ljubezen moj.

Dojde vreme da se zemat, ej!
Dojde vreme da se zemat,
majka kjerka ne ja dava,
ej, ljubezen moj,
Majka kjerka ne ja dava,
tatko sina ne go zheni,
ej, ljubezen moj.

Reshile se dvajca mladi, ej!
Reshile se dvajca mladi,
da mi odat vo gorata,
ej, ljubezen moj.
Ti kje stanesh javor drvo, ej!
Ti kje stanesh javor drvo,
jas kje stanam slavej pile,
ej, ljubezen moj.Date added: 19.08.2009
Popularity: 7183
Rating: 4.25 from 8 votes