Зошто ти ме оставаш

Zoshto ti me ostavash

Зошто ти ме оставаш

Зошто ти ме оставаш
кажи Маре, кажи ми,
зошто ме забораваш,
кое момче ќе љубиш?

Сношти дојде татко ти
со мајка ми збореше,
свадба ќе ни правеа,
за нас двајца збореа.

Бог да бие татко ти
од сè што ми побара,
а јас него ниедно,
оти сум сиромавче.

Жал ми е од срцево
дека не сум со тебе,
оти руба си немам,
дека сум сиромавче.

Јас не слушам татко ми
руба Маре не сакам,
сега ќе се земиме
тргај Маре со мене.

Zoshto ti me ostavash

Zoshto ti me ostavash
kazhi Mare, kazhi mi,
zoshto me zaboravash,
koe momche kje ljubish?

Snoshti dojde tatko ti
so majka mi zboreshe,
svadba kje ni pravea,
za nas dvajca zborea.

Bog da bie tatko ti
od sè shto mi pobara,
a jas nego niedno,
oti sum siromavche.

Zhal mi e od srcevo
deka ne sum so tebe,
oti ruba si nemam,
deka sum siromavche.

Jas ne slusham tatko mi
ruba Mare ne sakam,
sega kje se zemime
trgaj Mare so mene.Date added: 19.08.2009
Popularity: 6244
Rating: 4.4 from 5 votes