Животе мој

Zhivote moj

Животе мој

Среќна љубов имавме
живот, песни сакавме
но за наша несреќа
останав јас без неа.

Животе мој, животе ти
зошто ме мене запусти?
Животе мој, животе ти
зошто ме мене зацрни?

Сега скитам осамен
пеам песна од срце
чувам тајни спомени
на далечни времиња.

Животе мој, животе ти
зошто ме мене запусти?
Животе мој, животе ти
зошто ме мене зацрни?

Мојот живот без него
како славеј без песна
мојот живот без неа
тажна врба без корен.

Животе мој, животе ти
зошто ме мене запусти?
Животе мој, животе ти
зошто ме мене зацрни?

Zhivote moj

Srekjna ljubov imavme
zhivot, pesni sakavme
no za nasha nesrekja
ostanav jas bez nea.

Zhivote moj, zhivote ti
zoshto me mene zapusti?
Zhivote moj, zhivote ti
zoshto me mene zacrni?

Sega skitam osamen
peam pesna od srce
chuvam tajni spomeni
na dalechni vreminja.

Zhivote moj, zhivote ti
zoshto me mene zapusti?
Zhivote moj, zhivote ti
zoshto me mene zacrni?

Mojot zhivot bez nego
kako slavej bez pesna
mojot zhivot bez nea
tazhna vrba bez koren.

Zhivote moj, zhivote ti
zoshto me mene zapusti?
Zhivote moj, zhivote ti
zoshto me mene zacrni?Date added: 19.08.2009
Popularity: 7928
Rating: 4.75 from 8 votes