Возот браќа тргнува

Vozot brakja trgnuva

Возот браќа тргнува

Возот браќа тргнува
право за Германија,
стари мајки остануваат
дробни деца да гледаат.

Одиме, пееме, солзи рониме,
тој прв што замина сал го колниме.

Со либето одиме
пари да спечалиме.
Пари да спечалиме,
куќа да направиме.

Одиме, пееме, солзи рониме,
тој прв што замина сал го колниме.

Наши верни другари
таму ќе не пречекаат,
ергените ќе пеат
женетите ќе жалат.

Одиме, пееме, солзи рониме,
тој прв што замина сал го колниме.

Vozot brakja trgnuva

Vozot brakja trgnuva
pravo za Germanija,
stari majki ostanuvaat
drobni deca da gledaat.

Odime, peeme, solzi ronime,
toj prv shto zamina sal go kolnime.

So libeto odime
pari da spechalime.
Pari da spechalime,
kukja da napravime.

Odime, peeme, solzi ronime,
toj prv shto zamina sal go kolnime.

Nashi verni drugari
tamu kje ne prechekaat,
ergenite kje peat
zhenetite kje zhalat.

Odime, peeme, solzi ronime,
toj prv shto zamina sal go kolnime.Date added: 19.08.2009
Popularity: 9237
Rating: 3.5 from 16 votes