Направило моме ладна меана

Napravilo mome ladna meana

Направило моме ладна меана

Направило моме
ладна меана в' градина.

Ми се научило
едно лудо младо да пие.

Јало ми, пило,
дури си испило коњчето.

- Оди си со здравје
море лудо, младо, без коња.
- Седи си со здравје,
мори малој моме, в’ меана.

Napravilo mome ladna meana

Napravilo mome
ladna meana v' gradina.

Mi se nauchilo
edno ludo mlado da pie.

Jalo mi, pilo,
duri si ispilo konjcheto.

- Odi si so zdravje
more ludo, mlado, bez konja.
- Sedi si so zdravje,
mori maloj mome, v’ meana.Date added: 29.09.2009
Popularity: 7023
Rating: 4.13 from 8 votes