В' недела дојде лудо младо

V' nedela dojde ludo mlado

В' недела дојде лудо младо

В' недела дојде лудо младо
у нас на гости.
Седе два дни, седе три дни
седеше недела.
Па си тргна да си оди
в' туѓа туѓина.

Лудо младо не оди в' туѓина,
лудо младо, остани лудо младо при мене.

Не ме кани лудо младо
при теб' да седам,
мене чека стара мајка
и стари татко.

Лудо младо земи ме со тебе,
лудо младо, не можам лудо младо без тебе.

Јас не можам да те земам
тебе со мене,
јас си имам друго либе
и машко дете.

Младој моме не оди по мене,
малој моме, не жали мило моме за мене.
Лудо младо, земи ме со тебе,
лудо младо, не можам лудо младо без тебе.

V' nedela dojde ludo mlado

V' nedela dojde ludo mlado
u nas na gosti.
Sede dva dni, sede tri dni
sedeshe nedela.
Pa si trgna da si odi
v' tugja tugjina.

Ludo mlado ne odi v' tugjina,
ludo mlado, ostani ludo mlado pri mene.

Ne me kani ludo mlado
pri teb' da sedam,
mene cheka stara majka
i stari tatko.

Ludo mlado zemi me so tebe,
ludo mlado, ne mozham ludo mlado bez tebe.

Jas ne mozham da te zemam
tebe so mene,
jas si imam drugo libe
i mashko dete.

Mladoj mome ne odi po mene,
maloj mome, ne zhali milo mome za mene.
Ludo mlado, zemi me so tebe,
ludo mlado, ne mozham ludo mlado bez tebe.Date added: 03.10.2009
Popularity: 7048
Rating: 4.4 from 5 votes