Јас сум мома охриѓанка

Jas sum moma ohrigjanka

Јас сум мома охриѓанка

Јас сум мома охриѓанка
измамена од љубов,
а сега сегде скитам
достојна за љубов.

А пред петнајс' години
бев млада како цвет,
а сега сегде скитам
достојна за љубов.

Кој и да наминува
мене не ми е срам,
ќе одам да го барам
измамникот мој.

А вие мој другарки
немој да ми се смејте,
з'ш вие ушче не знајте
што значит љубовта.

Jas sum moma ohrigjanka

Jas sum moma ohrigjanka
izmamena od ljubov,
a sega segde skitam
dostojna za ljubov.

A pred petnajs' godini
bev mlada kako cvet,
a sega segde skitam
dostojna za ljubov.

Koj i da naminuva
mene ne mi e sram,
kje odam da go baram
izmamnikot moj.

A vie moj drugarki
nemoj da mi se smejte,
z'sh vie ushche ne znajte
shto znachit ljubovta.Date added: 27.10.2009
Popularity: 11107
Rating: 4.46 from 26 votes