Разболела се Ленка Пингова

Razbolela se Lenka Pingova

Разболела се Ленка Пингова

Разболела се, разболела се
разболела се, разболела се
Ленка Пингова
разболела се, разболела се
Ленка Пингова.

Над глава ѝ седи
над глава ѝ стои
стара ѝ мајка.

- Кажи ми Ленче, кажи ми душо
кажи ма Ленче, кажи ма душо,
од што си болна?

- Јазе сум болна, јазе сум болна
јазе сум болна, јазе сум болна
за прво либе.

Јас ќе си умрам, јас ќе си умрам
јас ќе си умрам, јас ќе си умрам
рано в недела.

Да го викнете, да го викнете,
повикајте го, повикајте го
Коле Велковјо.

Дарувајте го, дарувајте го
дарувајте го, дарувајте го
бовчалак невезен.

И напијте го, и напијте го,
и напијте го, и напијте го
вино црвено.


Забелешка: љубовната приказна меѓу штипјаните Ленка и Коле е вистинита.

Razbolela se Lenka Pingova

Razbolela se, razbolela se
razbolela se, razbolela se
Lenka Pingova
razbolela se, razbolela se
Lenka Pingova.

Nad glava ì sedi
nad glava ì stoi
stara ì majka.

- Kazhi mi Lenche, kazhi mi dusho
kazhi ma Lenche, kazhi ma dusho,
od shto si bolna?

- Jaze sum bolna, jaze sum bolna
jaze sum bolna, jaze sum bolna
za prvo libe.

Jas kje si umram, jas kje si umram
jas kje si umram, jas kje si umram
rano v nedela.

Da go viknete, da go viknete,
povikajte go, povikajte go
Kole Velkovjo.

Daruvajte go, daruvajte go
daruvajte go, daruvajte go
bovchalak nevezen.

I napijte go, i napijte go,
i napijte go, i napijte go
vino crveno.


Zabeleshka: ljubovnata prikazna megju shtipjanite Lenka i Kole e vistinita.Date added: 29.10.2009
Popularity: 12882
Rating: 4.76 from 54 votes