Дали знаеш мила мајко

Dali znaesh mila majko

Дали знаеш мила мајко

Дали знаеш мила мајко
што сум несреќна
стално дома сама седам
надвор не смеам.

Еј мила мајко проклета да си
Еј од либето што ме раздели.

Од либето што ме раздели
без да сакам јас
в' гради болка ми остави
на срце мраз.

Еј мила мајко проклета да си
Еј од либето што ме раздели.

Дали пак тој ќе се врати
јас да го чекам
до две думи јас да му кажам
дека ќе умрам.

Еј мила мајко проклета да си
Еј од либето што ме раздели.

Две години тајна љубов
нека секој знај
таа мене ќе ме мачи
дури до гроба.

Еј мила мајко проклета да си
Еј од либето што ме раздели.

Dali znaesh mila majko

Dali znaesh mila majko
shto sum nesrekjna
stalno doma sama sedam
nadvor ne smeam.

Ej mila majko prokleta da si
Ej od libeto shto me razdeli.

Od libeto shto me razdeli
bez da sakam jas
v' gradi bolka mi ostavi
na srce mraz.

Ej mila majko prokleta da si
Ej od libeto shto me razdeli.

Dali pak toj kje se vrati
jas da go chekam
do dve dumi jas da mu kazham
deka kje umram.

Ej mila majko prokleta da si
Ej od libeto shto me razdeli.

Dve godini tajna ljubov
neka sekoj znaj
taa mene kje me machi
duri do groba.

Ej mila majko prokleta da si
Ej od libeto shto me razdeli.Date added: 02.11.2009
Popularity: 8816
Rating: 4.64 from 11 votes