Весели другари

Veseli drugari

Весели другари

Весели другари,
душава ми посака
вино да се напијам,
песна да си запеам.

Виното и песната, лек на душата.
Кој песна пее, среќно живее.
Еднаш се живее, еднаш умира
времето минува, не се запира.

Не жалам години
бргу што поминале,
мерак и спомени
вечно ми останаа.

Виното и песната, лек на душата.
Кој песна пее, среќно живее.
Еднаш се живее, еднаш умира
времето минува, не се запира.

Распеј се, душо моја,
ајде развесели се.
Нов ден, нова среќа,
ајде ти радувај се.

Виното и песната, лек на душата.
Кој песна пее, среќно живее.
Еднаш се живее, еднаш умира
времето минува, не се запира.

Veseli drugari

Veseli drugari,
dushava mi posaka
vino da se napijam,
pesna da si zapeam.

Vinoto i pesnata, lek na dushata.
Koj pesna pee, srekjno zhivee.
Ednash se zhivee, ednash umira
vremeto minuva, ne se zapira.

Ne zhalam godini
brgu shto pominale,
merak i spomeni
vechno mi ostanaa.

Vinoto i pesnata, lek na dushata.
Koj pesna pee, srekjno zhivee.
Ednash se zhivee, ednash umira
vremeto minuva, ne se zapira.

Raspej se, dusho moja,
ajde razveseli se.
Nov den, nova srekja,
ajde ti raduvaj se.

Vinoto i pesnata, lek na dushata.
Koj pesna pee, srekjno zhivee.
Ednash se zhivee, ednash umira
vremeto minuva, ne se zapira.Date added: 22.05.2011
Popularity: 7608
Rating: 3.92 from 12 votes