Аршин, аршин

Arshin, arshin

Аршин, аршин

Аршин, аршин, маршин,
ој девојко, тебе те сакам.
Нели ти стига младоста моја, кажи ми,
и на мојте зборој верувај ми.

Сè што имав, сè ти дадов,
а од тебе ништо не зедов.
Нели ти стига младоста моја, кажи ми,
и на мојте зборој верувај ми.

Ти се молам, либе до Бога,
до вечера да бидеш моја.
Нели ти стига младоста моја, кажи ми,
и на мојте зборој верувај ми.

Arshin, arshin

Arshin, arshin, marshin,
oj devojko, tebe te sakam.
Neli ti stiga mladosta moja, kazhi mi,
i na mojte zboroj veruvaj mi.

Sè shto imav, sè ti dadov,
a od tebe nishto ne zedov.
Neli ti stiga mladosta moja, kazhi mi,
i na mojte zboroj veruvaj mi.

Ti se molam, libe do Boga,
do vechera da bidesh moja.
Neli ti stiga mladosta moja, kazhi mi,
i na mojte zboroj veruvaj mi.Date added: 16.02.2013
Popularity: 3316
Rating: 3.6 from 5 votes