Оф, што сум толку далеку

Of, shto sum tolku daleku

Оф, што сум толку далеку

(Последна желба)

Оф, што сум толку далеку, далеку
од тебе Македонијо.
Оф, што не можам да гледам, да гледам
твојата убост мермерна.

Охридско езеро, убаво, убаво,
Пирин планина, висока.
Реката Вардар, крвава, крвава
и Бело море, бескрајно.

Ти раѓаш само синои герои,
храбри Mакедонци.
Вечно се поробени и разделени,
никогаш непокорени.

Болен си лежам в' туѓина, в' туѓина
и тамо јас ќе си умрам.
Последна желба си имам, си имам,
в' Македонија да дојдам.
Македонија да видам, да видам
и таму јас да си умрам.

Of, shto sum tolku daleku

(Posledna zhelba)

Of, shto sum tolku daleku, daleku
od tebe Makedonijo.
Of, shto ne mozham da gledam, da gledam
tvojata ubost mermerna.

Ohridsko ezero, ubavo, ubavo,
Pirin planina, visoka.
Rekata Vardar, krvava, krvava
i Belo more, beskrajno.

Ti ragjash samo sinoi geroi,
hrabri Makedonci.
Vechno se porobeni i razdeleni,
nikogash nepokoreni.

Bolen si lezham v' tugjina, v' tugjina
i tamo jas kje si umram.
Posledna zhelba si imam, si imam,
v' Makedonija da dojdam.
Makedonija da vidam, da vidam
i tamu jas da si umram.Date added: 09.04.2013
Popularity: 4558
Rating: 4.57 from 7 votes