Седнал Марко малку да вечера

Еј, седнал Марко малку да вечера,
на вечера три абера дошле:
еден абер краља од Будима,
да му венча, Марко, мила сина.

Еј, други абер од Костура града:
да му крсти Марко до два сина.
Трети абер од Стамбола града:
цар го кани на крвава војна.

Еј, па ја праша Марко стара мајка:
- Кажи мајко каде јас да одам,
тебе мајко јас ќе те послушам?

Еј одговара Евросима мајка:
- Ако идеш Марко на венчавка,
на венчавка идеш на веселба,
на крштевка идеш на побожност.

Еј, иди сине во Стамбол на војна,
ако сакаш себап да направиш.
Ја послуша, Марко, стара мајка,
си отиде на крвава војна.

If you happen to have audio recording with a different version of the same song, please send it to me via email and I will gladly add it to this list. Thank you!

Download MP3

Quality: up to 40kbps.

  1. Васка Илиева - Седнал Марко малку да вечера

Performers

See more songs featuring audio samples by:

  1. Васка Илиева